מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדילוק ותופעות לוואירעות15/06/2013
שלום, אני נוטלת קרדילוק 5 מ"ג ומזה 3 חודשים אני מרגישה שחום הגוף עולה ויורד קצת במשך היממה, ומרגישה אי סבילות לקור. עשיתי בדיקת אנמיה ובלוטת התריס ונמצאו תקינים. האם זה תופעות לוואי של הכדור? אם כן, הגוף אמור להסתגל אליהם במשך הזמן ואז כבר לא ארגיש תחושות אלו? הבנתי שהחלופות לקרדילוק פחות יעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2013תמדדי חום.
מה זה אי סבילות לקור בחום הישראלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרות בחזהאיתן14/06/2013
שלום,
אני בן 32, מעשן. בחודשים האחרונים עבדתי מאד קשה (עבודה משרדית 14-15 שעות ביום) ובשלב מסויים התחלתי לחוש בתחושה מוזרה בחזה בצד שמאל (לא ממש כאבים, אבל דקירות מאד קלות). הלחץ בעבודה נרגע בימים האחרונים והתחושות חלפו, ולפני זמן לא רב העומס חזר, והתחושות בחזה חזרו יחד איתו. האם זה צריך להדאיג? או שזו תגובה טבעית לעומס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות מוזרות בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/06/2013יכול להיות שזה מתח ובכל מקרה מציע שתפנה לרופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חזק ומהירדנה13/06/2013
ד"ר שלום רב. אנא עצתך/ עזרתך
בת 29, נוטלת גלולות
מעט עודף משקל.
. בריאה לחלוטין.
לפני כחודש גילו לי בלט דיסק- חוליות L4-L5
הוראות אורטופד : קיבלתי זריקת קורטיזון לכאבים.
מקבלת גם כדורי קספו 8 מ"ג פעמיים ביום.
צריכה להתחיל טיפול פיזיותרפיה.
לפני כמה ימים, באופן פתאומי, כשאני שוכבת לישון בלילה , יש לי דפיקות לב חזקות שאני מרגישה שהלב שלי ממש יוצא מהמקום. שתיתי כוס מים קרים ופשוט נרדמתי.
למחר זה שוב קרה, בעבודה, במנוחה , אחרי האוכל. אכלתי כריך קטן. ושוב זה קרה. בלילה.
דופק חזק וגם מהיר. זה קורה במנוחה.
שמתי לב שגם הכפות רגליים שלי מעט התנפחו, וכאן אני ממש ממש חוששת.(אי ספיקה??)
אין לי מחלות לב, מעולם לא היו, אין גם במשפחה.
מה עושים?? אקג? אני מתה מפחד שאולי יש לי משהו. :( זה זר לי הדופק הזה...
או שזה מהכדורים - קספו או הקורטיזון.
רשום בעלון של קספו "דופק מהיר- פנייה מיידית לרופא"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שהדופק מעיר אותי מהשינה!
דנה13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין שהדופק מעיר אותי מהשינה! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/06/2013בגלל הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי. והנפיחות בכפות רגליים?
מישהי13/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי. והנפיחות בכפות רגליים? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/06/2013שרופא יראה אותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' תוברדניאלה13/06/2013
שלום, בהמשך להתכתבות עם דר' הפנר... התחלתי לקחת את כדורי הקרדילוק 5 מ" ג שרשמת.לחץ הדם ירד מ170/100 פלאים. 110/60 דופק 52 . החלו כאבים בחזה ( תעוקת חזה) קושי בנשימה עמוקה.במהלך היום זה קצת נסבל.בערב זה ממש מחמיר,כאב ממשי במרכז החזה, שריפה לפעמים ודפיקות לב כואבות מדי פעם.קבעתי אלייך תור ליום ראשון במידה והכאב ימשיך. האם זה בסדר? הכאב תופעת לוואי ידועה? אם הכאב ירגע ויעלם עד יום ראשון נתראה בעוד 3 חודשים.יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' תובר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/06/2013שלום רב שוב
כאבים בחזה או דפיקות לב כואבות הם לא תופעות לוואי ידועות מקרדילוק.
אבל אם זה נעלם עד יום ראשון זה סימם טוב.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק וכאב בחזהדניאלה12/06/2013
שלום,
התחלתי אתמול בבוקר קרדילוק 5 מ"ג לטיפול בלחץ דם 170/100. מאמול בערב התחיל כאב בחזה.קושי בנשימה.היום זה החמיר.ממש קשה לבצע נשימה בלי לחוש כאב.תחושה של לחץ וכובד על כל אזור החזה. מדדתי לחץ דם הערב (למרות שביקשת לא לבדוק ) 110/60 דופק 52. לא ראיתי ממדים כאלה כבר שנתיים. הדופק תמיד מעל 85-90 . האם הכאב זו תופעת לוואי ידועה שתחלוף עם הזמן?
והאם ירידה דרסטית כזו כל כך מהר תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק וכאב בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2013אם הקרדילוק לא עושה לך טוב צריכה להפסיק או לפחות להוריד מינון. יש תרופות לא פחות טובות ללחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
דניאלה13/06/2013השאלה שלי הייתה אם אלו תופעות לוואי ידועות ?
דר ריקרדו תובר נתן לי את הטיפול לפני יומייים,עד שאגיע ליעוץ אליו ביום ראשון האם אני יכולה להמשיך? להפסיק זה אומר לחזור ל170 ולא נראה לי שהגוף שלי ישמח לתנודות הללו.
כמובן בהנחה שהכאב ישאר ברמה הנסבלת ולא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/06/2013תפני שוב לפורום עם כותרת ״לדר׳ תובר״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- long QT and Lustralשירלי12/06/2013
שלום דר',
אני סובלת מחרדות דיי חמורות.
נאסר עלי להשתמש בציפרלקס הידועה כמאריכת QT אך נאמר לי ע"י רופאת המשפחה כי לוסטרל וסרנדה ( תחליף גנרי ) מותר.
האם ניתו לקחת את התרופה ?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר long QT and Lustral - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/06/2013לא ידוע לי שלוסטרל מאריך QT אבל מציע שתבדקי בעצמך בגוגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מחייב צינתור ?dan11/06/2013
שלום רב
אני מושתל כליה וחושש מאד לכליה המושתלת ...
עברתי בדיקת מיפוי לב עקב שימוש של למעלה מ 10 שנים
באיזוקט כשאני במאמץ.
במנוחה אין לי בעיה , והשימוש באיזוקט מידי פעם נוח לי ופותר
את בעיית הכאב בחזה במאמץ בלבד . כך זה כבר 10 שנים
מיפוי קודם עשיתי לפני 10 שנים עם אותה תוצאה בדיוק !
תוצאת מיפוי לב שעשיתי :
LAD ספטום ,אפקס וקידמי וקידמי צדדי ----- תקינים
RCA סרעפתי פגם מילוי בינוני הפיך
סרעפתי אפיקלי תקין
פוסטרולטרלי פגם מילוי בינוני הפיך
LCX פוסטולטרלי פגם מילוי קטן הפיך
חדר שמאל בגודל תקין
קיבל ניטריטים לפני מאמץ
אני כמובן חושש מצינתור ( בעיקר גלל הכליה המושתלת )
האם בשלב הזה אני חייב לעבור צינתור
בברכה
DAN
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מחייב צינתור ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/06/2013מחייב? כנראה שלא. אם אתה אומר ש 10 שנים אין כלל החמרה אבל אין מספיק נתונים בפנייתך כדי שאהיה יותר פסקני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ לב ריאהלילך09/06/2013
בתשובה כתוב הבעיה ממקור לבביי מה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ לב ריאה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/06/2013כך כתוב תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה דינמית מוצא חדר שמאללילך08/06/2013
שלום קיימת חסימה דינאמית מוצא חדר שמאל מה הטיפול חוץ מטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה דינמית מוצא חדר שמאל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2013ניתוח, קוצב לב ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אחרי צנתורrbh08/06/2013
עברתי לפני חמישה ימים צנתור והוכנס לי סטנט לראמוס לאחר שנתגלתה בו היצרות של 90%, כמו כן קיימת הצרות של כ 50% בעורק הימני שלא טופל - אני מטופל בפלאויקס, אספירין וכדור לכולסטרול. התחלתי הבוקר בהליכה של 40 דקות ומצבי בסדר גמור. שאלתי, האם להגביר את ההליכות מדי יום? האם מותר לרוץ ריצה קלה (בכפוף לכך שלא ארגיש כאבים) וממתי אוכל לטוס ליעד קרוב.
הערה התאמנתי לטריאתלון והארוע "נחת" עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אחרי צנתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2013כעיקרון אם לא מדובר בהתקף לב אלא רק פתיחת עורקים אתה יכול כבר לחזור לפעילות פיזית מלאה. ובכל זאת אני מציע שתתיעץ עם המצנתר שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןגדי07/06/2013
שלום!
אני 5 חודשים לאחר החלפת מסתם אורטלי. אני עדין מקבל פרדניזון בכמות עולה ויורדת 3 סדרות.
רציתי לשאול בכל מקום שקראתי וגם שמעתי שמינונים גבוהים הניתנים לתקופות ממושכות עלולים לגרום לתופעות לוואי קשות
השאלה מה היא התקופה הממושכת בזמן האם היא בימים בחודשים בשנים איך יודעים מתי זה ממושך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2013לכל משך תקופה תופעות לוואי. טיפול של חודשים נחשב לתקופה ארוכה ותלוי גם במינונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו במאמץגיא07/06/2013
שלום
לאחר כאבים בחזה במאמץ (אני מתאמן בריצה ושחיה) נשלחתי לאקו במאמץ:
בכל נראה תקין אך מצוין כי שתי העליות מורחבות במידה קלה (קוטר פרוזדור שמאל 43ממ שטח 24 סמ"ר שטח עליה ימנית 24 סמ"ר), לא הודגם דלף עלייתי בדופלר צבע, שורש אאורטה תקין 32 ממ .
בן 49
האם יש מקום לדאגה (העליות) או לבדיקות נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2013לא כל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של "פמפום" בלבאורי06/06/2013
שלום, אני בחור בן 27 בריא בד"כ, כבר תקופה של יותר מחודש אני מרגיש מידי פעם תחושה פתאומית שהלב מפמפם חזק לשניה, קשה להסביר בדיוק את התחושה אבל זה מרגיש כאילו הוא מפמפם את הדם עם קושי מסוים בדומה לבלון עם מים שנדחפים פנימה והחוצה, התחושה היא מהירה וזה קורה בפתאומיות, לפעמים אחרי שאני עולה במדרגות ולפעמים סתם ככה במנוחה. זה קורה לשניה אחת, לא כואב- אך מלחיץ ומבהיל. אני רזה, לחץ דם נמוך בדרך כלל ולא עושה הרבה פעילות גופנית. איזה בדיקות כדאי שאעשה? יכול להיות שזה נובע מלחץ נפשי ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של "פמפום" בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/06/2013אתה לא צריך בדיקות. הפמפומים יעברו לך עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם באקו לב אפשר לאבחן איסכמיה?גיל05/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם באקו לב אפשר לאבחן איסכמיה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2013באקו לב במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש אאורטה -הרחבה קלהאלירן05/06/2013
בן 60 בבדיקת אקו -הרחבה קלה של שורש האאורטה 40 מ"מ.מה הצפי ?והאם אפשר להשאר עם ערכים אלו לאורך זמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש אאורטה -הרחבה קלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2013צפי - תלוי בגורמים נוספים. בגילך הצפי כנראה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)