מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה רגעית של דופק לא סדיראיילת15/05/2013
שלום רב וחג שמח!
בת 41 נוטלת סטאטינים וגלולות. לא מעשנת ומעולם לא עישנתי.
לפני כחודש חוויתי לראשונה משהו מוזר ומלחיץ. חשתי מעין רעד חולף בבית החזה ותחושת ריחוף קל שחלפה מיד. בדקתי את הדופק והוא היה שונה. הייתה פעימה ואז כמו הפסקה ותכף ארבע פעימות מהירות ואז שוב אחת אטית/מאוחרת ושוב כשלוש פעימות מהירות. נורא נבהלתי והדופק הואץ אך היה סדיר. בשבוע האחרון זה חזר פעמיים כשאני חשה מעין קפיצה בבית החזה או פעימה בשקע הצוואר/גרון, שלוש פעימות מעט מהירות, הפסקה יחסית ארוכה ואז פעימה ומסתדר מעצמו. יש לציין שכל העניין אורך כחמש שניות ללא חולשה או סחרחורת וללא כאבים בחזה. בעבר עברתי הולטר כשהאחרון לפני שנתיים והיה תקין. לפני חמישה חודשים עברתי בבית חולים בדיקת אקו לב במאמץ והכל תקין. האם אני מתארת תופעה מוכרת? מסוכנת? חשבתי לבקש בדיקת הולטר אך אני חושבת שבתדירות נמוכה שכזו דווקא בזמן הבדיקה לא יהיה כלום. אשמח לשמוע. תודה מראש ובשורות טובות לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה רגעית של דופק לא סדיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2013אני מבין שתלונות כאלה ואחרות זה סיפור של שנים. את מתארת פעימות מוקדמות. אין בזה סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות או יותר...
איילת15/05/2013פעם כאבים. פעם דופק מהיר. תודה לאל - כל הבדיקות תקינות.
אז אין צורך בהולטר?
תודה רבה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בבן 20אלכס14/05/2013
היי אני בן 21 וכרגע לומד רפואת חירום בבן גוריון, אני מעשן כבר 4 שנים, מתאמן אימוני משקולות 5 פעמים בשבוע (בכל אימון שריר אחר) שומר על תזונה בריאה ומאוזנת וקבועה וכל הנ"ל כבר למשך שנים רבות.
לפני יומיים היו לי כאבים דוקרים ולוחצים בחזה לא כ"כ רטרוסטרנליים אלה יותר בצד שמאל, היום זה חזר וכואב כבר שעתיים בערך וזה התחיל במנוחה לחלוטין (לא היה לי אימון היום או אתמול) קצת קשה לי לשאוף אוויר וזה לא ככ משנה אם אני משנה תנוחה (שכיבה ישיבה וכו')...האם כדי לי לפנות עם זה למיון דחוף או לא? האם זה יכול להיות משו קרדיאלי או שזה כנראה משו שיותר קשור לריאות אולי? (למרות שאני לומד עכשיו רפואת חירום אני קצת מבין בזה אבל פשוט לא נראה לי הגיוני שבגיל כזה ובבנאדם בריא לחלוטין לא להכליל עישון שזה יהיה קשור לרקע קרדיאלי)...אשמח לתשובה.
חג שמח, אלכס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בבן 20 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/05/2013אני מסכים איתך. אני מציע שאם הכאב יימשך תפנה למוקד. בדיקת רופא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!אנונימית14/05/2013
שלום: אני בת 28 עם כאבים מתמשכים בחזה - 3 חודשים ובעבר הייתי מעשנת 10 שנים.
התסכול שלי נובע מהחוסר ידיעה ממה זה ומהפחד לקבל התקף לב- אני כמעט 3 חודשים בבדיקות ולא אמרו לי מה הבעיה- כמו כן הכאבים הם בזמן מנוחה- באים בהתקפים ללא קשר לנשימות או תנוחה.
הולטר הראה חסם הולכה מוביץ 1
eps הראה הפרעות לא מסכנות חיים
בדיקות דם - לא פירטו לי עליהם אבל נראה לי תקינות
מאמץ- תקינה
אקו לב- תקין
את העורקים לא בדקו ואני חוששת מאנגינה כי פשוט אין הסבר אחר
נמאס לי לחכות חודש לכל בדיקה או פגישה עם קרדיולוג שבזמן הזה אני סובלת מכאבים או שאומרים לי ש"הכל בסדר" - ממש מתוסכלת
בא לי לבצע בדיקות פרטיות כדי למצוא כבר את הבעיה כי המצב הזה לא יכול להימשך
מה לדעתך הבעיה?- הכאבים הם אך ורק בצד שמאל ממש איפה שהלב
איזה עוד בדיקות אני יעשה? מיפוי לב? צינתור? סיטי? אני כבר משתגעת וממש נמאס לי
כמו כן רציתי לציין ששמעתי על אנשים צעירים ממני שהייתה להם בעיה חסימתית בעורקים כך שהתירוץ העלוב של- "בגילך זה לא יקרה" כבר לא עובד
אשמח לעצה ממה זה ומה עליי לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/05/2013תתיעצי עם הקרדיולוגים שמכירים אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות מוזרות בבית החזהיבגני14/05/2013
שלום,
אני בן 28, בריא, הולך לחדר כושר ורץ. בחצי שנה האחרונה אני מרגיש מדי פעם מן קפיצות מוזרות כאלה בבית החזה. מדי פעם, זה יכול להיות פעם ביום או פחות תדיר. בדרך כלל זה קורה בזמן דיבור אבל יכול לקרות גם בזמן מנוחה לפני הרדמות.
מה זה יכול להיות? איני חש לחץ בחזה או חולשה או קוצר נשימה משמעותי או כל תופעה אחרת במקביל לכך.
האם מדובר במשהו לבבי, או התכווצות כלשהו? ומדוע זה בעצם משהו שקורה מדי פעם ולא חד פעמי?
יצוין שבגיל צעיר יותר, באיזור ה-13 עברתי בדיקות לב, (מאמץ והולטר) מסיבות אחרות והן יצאו סבבה לגמרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות מוזרות בבית החזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/05/2013מה שאתה כותב לא מספיק כדי להתרשם מטיב התלונות שלך. מצטער, לא יכול ליעץ לך אלא להבדק אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטור לאחר אוטםנתנאל13/05/2013
שלום ד"ר.
אני בן 45 ועברתי לאחרונה אוטם שריר הלב ולא בגלל רמה גבוהה של שומנים בדם , הארוע נגרם בגלל אירוע חריג .
כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי מספר תרופות וביניהם כדור בשם קריסטור .
אבקש לדעת מדוע קיבלתי את הכדור כאשר היתה לי רמה גבולית של שומנים בדם ולא קיבלתי כל טיפול בעבר ולפני האוטם לשומנים בדם .
האם לכדור יש תפקיד נוסף מלבד הורדת שומנים כגון : הגנה על הלב , תפקוד שריר הלב , תפקוד כלי הדם ועוד .
האם כל מי שעובר אוטם מקבל כדורים להורדת שומנים גם אם האוטם לא נגרם מעודף שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטור לאחר אוטם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/05/2013יפה שאלת
הכולסטרול ה״גבולי״ כפי שאתה כותב עבורך נחשב מספיק גבוה כדי לסתום לך עורק בלב. שנית, לחלק מהסטטינים (ליפיטור וכנראה גם קרסטור) גם תפקיד מייצב ואנטי דלקתי
כמעט 100% מהחולים עם אוטם שריר הלב משוחררים לביתם עם סטטין במינון גבוה ללא קשר ישיר לרמת הכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבלידיה12/05/2013
קראתי שהתרופה איקאוק.שאותה קבלתי ללחץ דם גבוה ,יכולה לגרום לבעיות בלב.האם נכון?היה רשוום משהו על גלי QT...
האם כדאי לבקש אק"ג.אני סובלת מימלא מעייפות וכאבים בחזה ותופעות נוספות שלא אובחנו עדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/05/2013צריך להתאים לכל אחד את התרופה שמתאימה לו, בהתאם למחלות רקע, תרופות אחרות, גיל וכו. האיקקור אינו משפיע ישירות על ה QT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנתים
לידיה12/05/2013היתי אצל הרפופא ובקשתי אק"ג.
אני רק מבקשת לדעת את האמת-האם באמת איקאקור יכול לגרום לבעיות לב כולשהן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנתים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/05/2013תקראי מה שכתבתי קודם. אסביר שוב. כל תרופה עשויה להזיק אם היא לא מתאימה למטופל, מהסיבות שציינתי קודם. האיקקור עצמו תרופה מצויינת אך אם היא לא מתאימה לך מסיבות שונות היא עלולה להזיק
בינתיים זה ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
לידיה13/05/2013אבל לא חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10רוני פ.12/05/2013
מה התועלת בנטילה יום יומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/05/2013כמו התועלת בפעם בחודש או שנה. (אין תועלת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני, הקטנה, חולקת עליך, ד"ר הפנר
רבקה13/05/2013אלא קרדיולוג בכיר, רופאו של אחי במלבורן, אוסטרליה. אם אינני טועה שמו ד"ר גולדשטיין.
הוא המליץ לאחי לקחת Q10 במשך 10 ימים לפני ניתוח AVR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אני, הקטנה, חולקת עליך, ד"ר הפנר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/05/2013מסכים איתך ואת בכלל לא קטנה. ישנו רופא תמהוני אוסטרלי שמאוד מצדד ב q10. בזמנו הוא אפילו נתן הרצאה בישראל.
אני מאתגר אותך! תמצאי לי את המאמר (ולו אחד) שתומך במתן q10 לפני AVR.
ברור לך שהמלצת הקרדיולוג במלבורן אינה הוכחה רפואית, כשם שמדפי הסופרפארמים מלאים באריזות Q10 צבעוניות ומפתות.
גם במלבורן כולם צריכים להתפרנס ולזה הקרדיולוג של אחיך דואג היטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת נפילת מתח עם כאבים קליםשלום10/05/2013
מיזה כשבועיים שאני מרגיש באבים קלים בחזה ולעיתים מס פעמים ביום שיש לי הרגשה ל2-3 שניות שאני נתקף בריפיון ,ירידת מתח ,חולשה שמבהילה שחולפת ובעיקר במנוחה פעם זה לווה גם דופק מהיר כ 110 וגם לאחרונה הבטן כעין מרקחה.
הרופאה שלחה אותי לבדיקות הולטר ומאמץ
אם אפשר להבין מזה כי עד שמזמינים תור לוקח שבועיים ,מסוכן ?
בתודה שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת נפילת מתח עם כאבים קלים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר10/05/2013שלום רב
רצוי לקבל לפני זה תוצאות בדיקות הולטר.
ד״ר ריקרדו תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה כלליתלאון09/05/2013
שלום
ראשית אני יודע שזה לא המקום לקבל המלצות רפואיות אלא רק יעוץ ראשוני ודיעה
היום בבוקר קמתי ולאחר כחצי שעה היה לי שיעול קצר שהגיע אחת למספר דקות כאשר בדקות לאחר מכן הרגשתי עייפות עיניים שרוצות להיעצם ומעט חולשה ולפעמים תחושה של כאילו לב חלש (זה קורה לי אחת לכמה זמן) כאשר לאחר הליכה אני מרגיש עייפות ואולי קצב מעט מוחש של פעימות לב כאשר לאחר פחות משעה שוב לחת ורצון לצאת לשירותים.
הייתי לפני שנה + אצל קרדיולוג בשל פלפיטציות שחוץ מוכשר ירוד לא מצא כלום.
בנוסף אני לוקח כדורים לאלרגיה ותרסיס לאף (סטראוידי ) מזה שבועיים בהוראת רופא אאג בשל התקפי שיעולים סליחה רבה שראה (חייב לציין שבועיים אלה היו לי רק שני ארועים של התקפי שיעול כאשר בעבר זה היה יכול להיות בתדירות משתנה אחת ליום אחת לשלושה ימים)
בנוסף לפעמים יש לי תחושה מאוד מאוד חלשה של בחילה או אי נעימות בגרון.
האם התלמידים שהיו לי הבוקר קשורים לטיפול שאני לוקח ? האם יכולים להופיע שבוע לאחר תחילת נטילת הטיפול ולא מיד עם תחילתו ? האם התסמינים של הבוקר יכולים לרמוז על בעיה לבבית כלשהיא ? המלצה מה לעשות ?
וללא קשר על מה מורה זיעה קרה ? ממה נגרמת ומה מרמזת ?
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה כללית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/05/2013ללא ספק התלמידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ? לא הבנתי מה כתבת ?
אברהם09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התסמינים
ד``ר רוברט הפנר09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו ראיתי את טעותי
ירון10/05/2013התכוונתי כמובן לתסמינים ולא לתלמידים
אבל מה כוונתך בהחלט התסמינים ????!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חמצן בטיסות ארוכותנתנאל09/05/2013
שלום.
אני בן 60 ובעברי אוטם שריר הלב שכמעט ולא פגע בשריר הלב .
אני מאוזן תרופתית ורק לאחרונה עברתי בדיקות תקופתיות כולל ארגומטריה ואקו ללא שינוי .
במסגרת עבודתי אני טס לאחרונה הרבה בטיסות ארוכות לארה"ב טיסות של למעלה מעשר שעות .
לאחרונה רק בטיסה בגובה רב וטיסה ארוכה כאילו באופן אקראי אני מרגיש חוסר חמצן לפרק זמן קצר , ז"א זה מאלץ אותי באותו רגע לקחת נשימה ארוכה ועמוקה יותר , אני לא מרגיש כאבי ראש או סחרחורת ולא התעלפתי רק מין תחושה כזו .
שאלתי היא האם תחושתותיי הם אמיתיות וזו בעיית חוסר חמצן בטיסות כאלה בגובה רב , כי בטיסות בגובה נמוך יותר קצרות בין ערים פנימיות בארה"ב אינני מרגיש כך .
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חמצן בטיסות ארוכות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/05/2013לא צריך להיות כל הבדל בגובה הטיסה. הרי אתה לא נושם את האוויר מבחוץ בכל מקרה. ולידיעתך הטיסות הארוכות כמו הקצרות טסות באותו גובה בין 35 ל 40 אלף רגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם לחייםגדי08/05/2013
שלום!
אני לאחר ניתוח החלפת מסתם אורטלי לפני 4 חודשים
אני מטופל בפרדניזון חודש מ-40 ועכשיו אני ב- 20 מ״ ג ליום ויורד בהדרגה. קרדולוג 1.25, טריטס 1.5 אספרין, פלוויקס 0.75, אומפרדקס, ליפטור.
יש לי תופעה של אודם בשני הלחיים. רק בצד ימין וזה לסרוגין הצד אדום ולוהט, הלחי נמתח וכאב קל בעין, וראיה מטושטשת. האם תופעה זו ידועה לאחר ניתוח שעברתי ומה יכולות להיות הסיבות.
תודה
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם לחיים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/05/2013לא רואה קשר לניתוח
במידה והממצא שתארת חדש אפשר ומדובר בזיהום. מציע להבדק בהקדם אצל רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת שורש האאורטהרחל06/05/2013
שלום רב,
איזו בדיקה אמינה יותר - אקו לב או CT ?
באקו לב נמצא רוחב האאורטה באזור הסינוסים של 42 מ"מ ואאורטה עולה 32 מ"מ
בבדיקת CT נרשם: האאורטה בקוטר תקין. ענפיה ללא סטיות. רוחב האאורטה עולה עד 3 ס"מ (בגדר הנורמה)
האם אזור הסינוסים נבדק גם ב- CT ?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת שורש האאורטה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/05/2013איזור הסינוסים היה צריך להבדק והיה צריך להיות רשום
ה CT אמין יותר ועוד יותר ה MRI. אבל בשלב זה ניתן להסתפק בשתי הבדיקות הנ״ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בצד ימיןחיים06/05/2013
שלום רב
מידי פעם יש לי כאבים לא חזקים בחזה וקצת לחץבצד ימין ובצלעות
האם ניתן לשייך זאת לבעיה קרדיולוגית
מה האפשרויות בתופעה זו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בצד ימין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/05/2013תלוי באופי הכאבים המיקום שלהם פחות חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת משתנים ועלייה במשקלדוד04/05/2013
הקרדיולוג אמר שהוא חושב שמינון המשתנים מוגזם והורה להפחיתם. בעקבות זאת חלה עלייה במשקל של כ-1.7 ק"ג במשך שבוע. שאלתי היא האם זה היה צפוי או שמא יש מקום לשקול להגדיל את המינון בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת משתנים ועלייה במשקל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/05/2013אם אתה משתין פחות וצובר נוזלים, כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת פטלאיריס03/05/2013
שלום, רציתי לשאול אם הדיאטה מוכרת לכם? עברתי התקף לב לפני 4 שנים ואני מטופלת במיגוון כדורים.
מדובר בכדורי הרזיה המכילים מרכיב שנקרא קטון (ketone), מרכיב זה מצוי בפירות פטל אדום ובפירות נוספים.
האם בכל זאת אני יכולה לקחת את הכדורים כדי להוריד במשקל?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת פטל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/05/2013לא מוכר לי. אשמח שתצרפי קישור לכתבה/מאמר וכו׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)