מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה מקצועיתגוי02/06/2013
שלום דר בן 30 ללא בעיות רפאיות . מזה חצי שנה אני מתלונן על כאבים בחזה ורק מצד שמואל וממש מהלב. באוקטובר שעבר עברתי אקו לב ומאמץ שהיו תקנים . בדיקת דם תקינה . אך הכאבים באים והולכים. הרופא הקרדיולוג שלי מגיע פעם כן ושנה לא.. הרופא אמר לי שהכל הבדיקות תקינות . אך הכאב בא לחצי שעה ואיפלו שעה ומקרין לכל יד שמואל ורגל והולך. לציין זה מכפיד שאני אוכל ארוחה כבידה. אין לי שומנים אני גובה 193 משקל 97. עובד עבודה מאוד פיזית. אנא ממך עזור לי אני לא מוצא שום פתרון לבעיה שלי . לציין יש לי גם עצירות לפעמים .בעט כאב בחזה הדופק תקין 60 או 65 . שלשום שלחו אותנו תעשות מהעבודה לעשות בדיקת מאמץ במכבי חיפה יצא שהכל תקין רק לא אמרתי לרופא שיש לי כאבים בחזה . ולציין גם כשאני שותה מים אני מרגיש את המים עוברים דרך הכאב ולפעמיים לא.אנא ממך מה לעשות איזה בדיקה מיפוי לב ? צינתור אבחנתי??? אכן אני מאוד מוטרד מאוד מאוכזב מכל הרופאים שלא לוקחים כלום ברצינות ... אם יש לך הצעה דר תגיד לי . אפילו דרך המייל שלי תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מקצועית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2013מציע שתפנה לקרדיולוג שזמין לעתים קרובות יותר. אחרי שידבר איתך, יתרשם מהבעיה ויבדוק אותך גם יחליט מה לעשות איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץחנה01/06/2013
שלום,רציתי לברר,אני בת 21 ברקע הידרוציפולוס ללא שאנט עברתי אנדסקפיה,בחצי שנה האחרונה סובלת מדפיקות לב מהירות ביום יום ללא מאמץ יכול להיות דופק 120, קשיי נשימה,חיוורת,חולשה,לאחר בדיקת אקו לב אובחן אצלי BICUSPID AORTIC VALVE SUSP PER ECHO,עשו לי מבחן מאמץ וזו התשובה:
דופק במנוחה 111 לחץ דם 90/50 והסתיים עם דופק 179 ולחץ דם 120/60,הבדיקה נמשכה 5.21 שיא המאמץ 8.7 METS
לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על 90% הושג מדופק מקסימלי צפוי,לא היו תלונות.
לא נצפו שינוים משמעותיים במקטע ST,לא נצפו הפרעות קצב לב.
תגובת לחץ דם תקינה,הסבירות לקיום אסכמיה במאמץ נמוכה.
רציתי לברר מה משעמות הבדיקת מבחן מאמץ? איזה בדיקות אליי לעשות עוד?
הדפיקות לב נמשכות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/06/2013אין לבדיקת המאמץ כל משמעות כמעט.
האקו לב חשוב
מציע שתפני לקרדיולוג. סביר שדפיקות הלב והחולשה משניים לבעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חנה01/06/2013תודה, מבחינת האקו לב עשו לי את האקו לב ואובחן בו BICUSPID AORTIC VALVE SUSP PER ECHO.
האם אני צריכה לעשות עוד בדיקות מסוימת?כי מבחינת הקרדיולוג הכל תקין,ואני ממשיכה לסבול ביום יום מדפיקות לב מאוד חזקות הדופק.
אולי אתה יכול בבקשה להגיד לאיזה כייון ללכת שיבדקו אותי עוד?כי אני סובלת מזה תקופה וקשה לתפקד ביום יום עם הדפיקות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/06/2013תעשי הולטר. אם תקין הסיבה לא בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חנה01/06/2013עשו לי את הבדיקה של ההולטר וזו התשובה:
קצב לב:קצב סינוס עם ממוצע 87 לדקה ביממה (60-152)
לא נרשמו הפרעות קצב.
אם ההולטר הזה תקין?לאיזה כיוון ללכת מה לבדוק?
תודה מראש שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2013אינני יודע. לא יכול לאבחן את הבעיה על סמך המידע המועט שכתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה02/06/2013תודה רבה על ההסברים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וטכיקרדיהנער01/06/2013
היי, אני בן 17 וכל החיים אני סובל מהתקפים של טכיקרדיה...
אחת הבעיות שנובעות מזה זה שאני לא מסוגל לעשות ספורט באופן נורמאלי...
בדר"כ אחרי שאני עושה ספורט מתחיל לי התקף של טכיקרדיה... בזמן האחרון עקב זה שאני לא עושה ספורט בגלל הטכיקרדיה התחלתי להשמין (לא משהו רציני) ואני רוצה לעשות ספורט בשביל לשמור על המשקל ובשביל הבריאות... יש פעילות שאתה יכול להמליץ לי עליה שלא תגרום לי לטכיקרדיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט וטכיקרדיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2013טקיקרדיה זהו דופק מהיר. טבעי שבזמן פעילות פיזית הדופק עולה.
אני מציע שתתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר את הבעיה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשירן31/05/2013
שלום רב, הנני לומדת רפואה ולא מליחה למצוא את התשובה לשאלה הבאה:
איזה LEAD בבדיקת ה-א.ק.ג. מאפשר את התמונה המהימנה ביותר לגבי האירועים המתרחשים באזור הפוסטריורי (Posterior) של הלב ? נמקו בקצרה.
אשמח מאוד לקבל את תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/05/2013V7-9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
שירן01/06/2013למה דווקא V7-9?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/06/2013גב. חלק אחורי של הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה פתאומית של לחץ הדםרן31/05/2013
אני בן 46 עם יתר לחץ דם ומאוזן תרופתית. עובד בעבודה עם לחץ ומתח (נוטל ציפרלקס) בשלוש שנים האחרונית, חוויתי נפילה פתאומית של לחץ הדם שגרמה לי לסחרחורת, בחילה והקאה, הזעה וכמעט התעלפות. הובהלתי לבית החולים (3 פעמים) ובכול פעם נמצא שהכול תקין. השאלה האם התופעה הזאת היא רפואית או פסיכוסומטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה פתאומית של לחץ הדם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/05/2013אם הובהלת 3 פעמים לבי״ח והלחץ דם נמצא תקין אז איך אתה יודע שהייתה לך נפילת לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילת לחץ דם פתאומית
רן31/05/2013לשאלתך כיצד אני יודע שהייתי לי נפילת לחץ דם. נבדקתי בכול פעם ע"י צוות מדא ולחץ הדם היה 90/60 או 70/40 ואז לאט לאט הייתה התאוששות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבדליה30/05/2013
שלום רב!בעלי עשה אקו לב כדי לבדוק האם נפגע צד ימין של הלב מכיוון שלוקח כדורי דוסטינקס כל יום כי יש לו אדנומה בהיפופיזה.אעתיק לכאן רק חלק מהתשובה בעברית..עליה שמאלית-מוגדלת במידה קלה.עליה ימנית-מוגדלת במידה קלה.מסתם מיטרלי-נראה תקין,אי ספיקה קלה.מסתם טריקוספידלי-אי ספיקה טריויאלית.וריד נבוב תחתון-תמט אינספירטורי נורמלי 50%,כביטוי ללחץ תקין בעליה ימנית.השאר לי נראה תקין,אודה על מתן תשובה לגביי בדיקה זו,מקווה שמה שכתבתי מספיק לכם.תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2013הנתונים שרשמת בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך לאחר דיאטהיוגב30/05/2013
שלום רב
לחץ הדם שלי היה במשך תקופה ארוכה בסביבות 141/78/62 . לקחתי נורוואסק (אמלו) 5 מ"ג ליום. לפני כחודשיים התחלתי בדיאטה בשילוב פעילות גופנית מתונה ועד כה הורדתי כ- 7 ק"ג (מתוך 86 ק"ג). לחץ הדם שלי ירד לאחרונה והינו בסביבות 120/66/43 . הדופק הגיע גם לערך 39 .הרופא שלי הוריד לי את ה נורוואסק ועשה לי בדיקת א ק ג ואמר שהיא תקינה. הדופק בבדיקה היה 50 . בבדיקה ידנית הדופק הינו בתחום 39-42 .
1. האם יש בעיה עם דופק נמוך כמו שלי ?
2. האם יש ערכי דופק שונים על פי מכשיר ה אקג ובדיקה ידנית (בשורש כף היד) ?
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך לאחר דיאטה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2013מהירות הדופק משתנה מרגע לרגע והוא זהה למהירות באקג באותו רגע נתון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדופק תקין ?
יוגב30/05/2013תודה על תשובתך.
האם הדופק שלי תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדופק תקין ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2013אם הדופק נמוך ולא בגלל הפרעה בהולכת החשמל, ואת מרגישה טוב אז אין בעיה גם עם דופק נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךJames30/05/2013
היי
אני בן 25 בריא בד"כ. עושה פעילות אירובית כ3-4 פעמים בשבוע.
(בשבועות האחרונים לא התעמלתי עקב דלקת בגב שטופלה ב
Etodolac ER Teva 400 MG)
לאחרונה שמתי לב שהדופק שלי נמוך ממה שהיה זכור לי. בכל מדידת לחץ דם הדופק יוצא 56-60 לעיתים 62 אבל לרוב לא עובר את ה60)
הלחץ דם שלי תקין ונע בין 120\60 ו130\70, אין קשיי נשימה, יש תיאבון ס"ה התפקוד רגיל.
מאז הדופק הנמוך יש לפעמים תעוקות או דקירות בצד שמאל של החזה, אבל אני לא יודע אם לשייך את זה ללב או לחרדה. אני נוטה לחרדות ולפני כ3 שנים טופלתי בפלוטין למשך שנה.
מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/05/2013הדופק שלך תקין לחלוטין וכך הוא צפוי להיות אצל אלו שעושים פעילות פיזית ארובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה!
James30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cshe, vukyrגדי28/05/2013
אני 4 וחצי חודשים לאחר החלפת מסתם אורטלי.
עברתי בדיקת הולטר ואלא התוצאות האם יש פה בעיה קריטית,או שהתוצאות תקינות.
SINUS RHYTHM
(RATE 51 - 98 BPM (AVG 63
APB'S - FEW
VPB'S - FEW; COUPLETS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר
גדי28/05/2013אני 4 וחצי חודשים לאחר החלפת מסתם אורטלי.
עברתי בדיקת הולטר ואלא התוצאות האם יש פה בעיה קריטית,או שהתוצאות תקינות.
SINUS RHYTHM
(RATE 51 - 98 BPM (AVG 63
APB'S - FEW
VPB'S - FEW; COUPLETS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/05/2013מה שרשמת תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץסהר28/05/2013
שלום,
היני בת 26, בחורה בריאה
מאחר ורציתי להוציא אישור לחדר כושר רופא משפחה הפנה אותי לבדיקת מאמץ. תוצאות הבדיקה היו טובות מלבד שורה אחת אשר שהחשידה את הרופא: "סבירות נמוכה לאיסקמיה במאמץ מקסימלי". בעקבות זאת הוא שלח אותי למיפוי לב עם טליום ספקט.
האם לדעתכם עלי לבצע בדיקה זו ספציפית? האם ישנה קרינה מזיקה בבדיקה זו? האם ישנה בדיקה פחות מזיקה שניתן לבצע במקום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/05/2013סהר שלום
אומנם מחשיד אבל הכוונה שהבדיקה תקינה. בכל מקרה אין כלל הצדקה למיפוי לב כי גם הקרינה המינימלית מיותרת במקרה שלך. לכל היותר כדי להרגיע את רופא המשפחה תעשי אקו לב במאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת ההולטר תקינה-למה לא עוניםשירה25/05/2013
ד"ר שלום,
משום מה דילגת על מתן תשובה עבורי. היש סיבה מיוחדת כך?
האם בדיקת ההולטר תקינה? אשמח לקבל תשובתך.
בת 55. בריאה בד"כ. ללא כולסטרול ו/או שומנים בדם, לא מעשנת לא לוקחת כדורים, לא מעשנת רזה מאד, במשפחתי מחלת לב מובהקת מצד שני הוריי ובני משפחה נוספים.
עקב תחושת רטט /פעימות מודגשות באופן קבוע בחלק עליון של בית החזה נשלחתי להולטר לב ולהלן התוצאות:
הפרעות קצב חדריות VPC'S - לא נצפו.
הפרעות קצ על חדריות APC'S- נצפו סה"כ 1 APC'S בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה- נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות מתאים לדום הסינוס, לדוגמא שעה 21:51.
שינויים משמעותיים בקטע ST-לא נצפו.
תלונות הנבדק-לא צויין.
הערות/סיכום:
נצפו אירועים חוזרים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה. לדוגמא בשעה: 21.51.
מה זה אומר דום סינוס? האם יש בדופלר הנ"ל ממצאים כלשהם? האם יש קשר לממצא הנ"ל לבין תלונותיי בכלל? מה זה הפרעת הולכה? ומה ההבדל בין הפרעת הולכה להפרעת קצב?
אודה לתשובותיך.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת ההולטר תקינה-למה לא עונים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר25/05/2013שירה שלום רב
רצוי לגשת עם תשובת הולטר לרופא קרדיולוג שלך,ישנם הפרעות קצב שמופעים בהולטר שצריך המשך מעקב במסגרת רופא שלך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תובר תודה רבה על התייחסותך
שירה25/05/2013ד"ר תובר שלום רב,,
תודה רבה על התייחסותך.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת HDLגדי25/05/2013
שלום!
אני חולה לב 16 שנה. עברתי 3 התקפי לב בכל התקופה וניתוח החלפת מסתם אורטלי לפני 4 חודשים.
בכל השנים רמת ה- HDL שלי היתה בין 28 ל- 35 בבדיקות לאחר הניתוח וגם בשבוע האחרון תוצאת הHDL שלי היא 64 וזה נבדק מספר פעמים כדי לוודא שאין טעות. זה כ- 10 גם לפני הניתוח וגם אחריו אני שומר על אורח חיים ספורטיבי עושה הליכות 5 עד 6 פעמים בשבוע שעה ביום, שומר על תזונה בריאה ונכונה, וגם הטיפול התרופתי לא השתנה חוץ מפרדניזון. האם יש סיבה לעליה המשמעותית הזאת ב- HDL ומה יכולה להיות הסיבה?
תודה
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת HDL - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013אורח החיים הבריא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבשירה24/05/2013
בד"ר שלום,
ת 55. בריאה בד"כ. ללא כולסטרול ו/או שומנים בדם, לא מעשנת לא לוקחת כדורים, לא מעשנת רזה מאד, במשפחתי מחלת לב מובהקת מצד שני הוריי ובני משפחה נוספים.
עקב תחושת רטט /פעימות מודגשות באופן קבוע בחלק עליון של בית החזה נשלחתי להולטר לב ולהלן התוצאות:
הפרעות קצב חדריות VPC'S - לא נצפו.
הפרעות קצ על חדריות APC'S- נצפו סה"כ 1 APC'S בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה- נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות מתאים לדום הסינוס, לדוגמא שעה 21:51.
שינויים משמעותיים בקטע ST-לא נצפו.
תלונות הנבדק-לא צויין.
הערות/סיכום:
נצפו אירועים חוזרים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה. לדוגמא בשעה: 21.51.
מה זה אומר דום סינוס? האם יש בדופלר הנ"ל ממצאים כלשהם? האם יש קשר לממצא הנ"ל לבין תלונותיי בכלל? מה זה הפרעת הולכה? ומה ההבדל בין הפרעת הולכה להפרעת קצב?
אודה לתשובותיך.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגת על מתן תשובה?
שירה25/05/2013ד"ר,
למה דילגת על מתן תשובה עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/05/2013אני מציע שתתיעצי עם קרדיולוג שידבר ויבדוק אותך. דום סינוס הכוונה להפסקת פעימות לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מתרופת סימבסטטיןמשה23/05/2013
שלום
בעקבות צינתור שעברתי לפני כשנתיים, אני לוקח בין היתר תרופה בשם סימבסטטין.
לפני יומים התחילה לכאוב לי הבטן באזור צד ימין מתחת לצלעות
זה קורה בעיקר בעקבות שתית משקה חם ונעלם לאחר מספר דקות.
האם יתכן שזו תופעת לוואי של הסימבסטטין ואם כן באיזה תרופה
ניתן להחליפה.
כמובן שאתיעץ עם הרופא שלי בהקדם האפשרי אך אשמח לקבל
תשובה רלוונטית לשאלתי.
קראתי שהתרופה עלולה לפגוע בכבד האם זה המקרה?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מתרופת סימבסטטין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013מה הקשר בין תרופה שאת נוטלת שנתיים לכאבי בטן שהחלו תמול-שלשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבסטטטין
דניאל איתן27/05/2013בשביל שתשתכנע אם זה הכדור או משהו אחר,
הפסק לקחת הסטטין ארבעה ימים ותבדוק אם זה הגורם לכאב
לי היתה התנגשות בין סטטין לתרופה אחרת,
החליפו לי ליפיטור שזה סטטין סינטטי כמעט ללא תופעות לוואי,
אגב צריך אשור מקופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לברוז23/05/2013
שלום!
אבקש את עזרתכם בפיענוח מיפוי הלב שעשיתי החודש.
מימצאי המיפוי:
נמצא פגם הפיך אינפרו אפיקלי לטרלי.
אני מודאגת בבקשה ענו לי בהקדם.
בשבוע הבא אני עושה צינתוד.
תודה מראש
רוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013בגלל המיפוי את עושה צנתור. המיפוי אומר שישנה הפרעה לזרימת הדם בעורקי הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)