מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולטאקאמנון ברנפלד12/07/2012
שלום! למה בבתי חולים כמו תל השומר או שמואל הרופא לא נותנים את התרופה הזו? כמו כן גם בקופ"ח מאוחדת לא נותנים את התרופה? למרות שהיא בסל.האם סיבה רפואית או כי אין תרופה גינרית כזו מה שמייקר.
תודה על תשובתכם
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטאק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/07/2012אינני יודע מה מקור המידע שלך, דעתי הפרטית שהוא לא נכון.
ה FDA הגביל את השימוש במולטאק בחודשים האחרונים ולכן יש פחות שימוש באופן כללי גם למאושפזים וגם ברפואה האמבולטורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש יש לי לחצים בחזה עשיתי אקו לבפרופ` דוד רוט12/07/2012
אני בן 39 כבר כ - חודש יש לי לחצים בחזה
עשיתי אקו לב
וקיבלתי תוצאה של left ventricular diastolic dysfunction
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2012לא אומר כלום. כדאי שתפנה עם תוצאה שלמה של האקו לקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDטל12/07/2012
שלום, כשהייתי בת שנתיים עברתי ניתוח לתיקון VSD. רציתי לשאול ,כיצד זה ישפיע על הפרופיל הצבאי שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2012אין לי שמץ של מושג. לדעתי אם האקו כעת תקין לא צריכה להיות השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחות ST אופקיותאלון12/07/2012
ד"ר יקר שלום רב!
אני בן 41 סובל מיתר ל"ד ומאוזן תרופתית. בנוסף אני סובל מעודף משקל, BMI=32 ובימים אלו עושה דיאטה להפחתת משקל.
אני לא מעשן, לא צורך אלכוהול או סמים ומקפיד על פעילות גופנית קבועה.
אני עובר כל שנה בדיקות תקופתיות וב-3 שנים האחרונות יש אותו ממצא בבדיקת הארגומטריה: "צניחות ST אופקיות בחיבורים
V4-V6 בעומק עד 0.5 מ"מ".
בנוסף: א.ק.ג. במנוחה קצב סינוס תקין. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ, קולות לב תקינים , אין לשמוע איוושות משמעותיות.בדיקות הדם והשתן תקינות לחלוטין.
השנה הקרדיולוג החליט לשלוח אותי לבדיקת אקו לב במאמץ.
האם זה משהו שאני צריך לחשוש ממנו ומה בעצם המשמעות של הממצא? למה בשנים קודמות לא שלחו אותי להמשך בירור לבבי והשנה דווקא כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחות ST אופקיות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/07/2012אלון שלום רב
לפי דעתי אחרי מספר אגומטריות לא אבחנתיות רצוי לבצע בדיקת נוספת כדי לשלול מחלה חסימתית בעורקי הלב .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהנויה11/07/2012
אבי הוזמן לעשות צריבה בגלל ריפוף בלב. (הדופק גבוה מאוד, עם נטילת הכדורים הוא מתאזן). כשעשו לו צריבה, תוך כדי הפעולה הוא פירפר ואז הפסיקו את הפעולה והזמינו אותו לטיפול בפירפור (אמרו שזאת פעולה אחרת ושונה).
האם זה מסוכן? או עדיף להישאר עם כדורים... ואם רק עם כדורים ייתכן שיהיו פרפורים??
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/07/2012נכון, אבלציה של פרפור שונה מרפרוף. גם מבחינת סיכון וגם סיכויי הצלחה.
גם סיכוי לפרפור חוזר אחרי אבלציה לא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקויהודית08/07/2012
שלום,
אחותי בת 68 עשתה בדיקת אקו בעקבות בעיות של קוצר נשימה רגעיות. להלן הממצאים:
חדר שמאל אינו מורחב דפנותיו בעובי תקין, התכווצותו הכללית תקינה מקטע פליטה מוערך בכ-60% לא נצפתה הםרעה בהתכווצות האזורית. עליה שמאלית ברוחב תקין. חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.
-הדגש- נראה עיבוי בעלה הקדמי של המסתם המיטרלי. במנחים האפיקלים נראה ממצא בקוטר כ-6 מ"מ המתבלטת כלפי הפרוזדור בעת סגירת המסתם -סדגש- (אין לשלול כי מדובר בחלק מן העלה, טומור, וגטציה אחר?).בדופלר -סדגש- : אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה תקין מוערך בכ- 30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.
שאלתי: מה הכוונה מכל הבדיקה הזאת? ומה הכלל צריך לעשות? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לברר מה זה הממצא בקוטר 6 מ"מ?
בתודה מראש
האחות המודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/07/2012מומלץ לעשות TEE (אקו לב דרך הושט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות אבי העורקיםעפר07/07/2012
אימי בת 88 סובלת מהיצרות קשה במסתם האורטלי . מסרבת לניתוח.
איך ניתן להקל עליה בזמן חולשות ,הרגשה רעה וסחרחורות מהן היא סובלת מפעם לפעם ?
מודה לתשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות אבי העורקים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2012ניתן להשתיל מסתם בצנתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ט.מ. CT בטן ואגןיהודית06/07/2012
בעלי ביצע בדיקת CT בטן ואגן .
בממצאים מצויין : הסתיידות גסות באאורטה וענפיה.
מבקשת הסבר לממצא זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ט.מ. CT בטן ואגן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2012המשמעות היא שהוא צריך טיפול מונע טרשת מאוד אגרסיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש-דליה05/07/2012
בדיקת אקו לבת 50 להערכת תפקוד חדר שמאל , בשורת 'תפקוד דיאסטולי' נכתב:"בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מעל גל E,המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי(דרגה1)".
אפשר התייחסות /הסבר לחולה שאינו מבין שפה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה תוספת
דליה05/07/2012שאר התוצאות ,במלל , בחדר שמאל-תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה תוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2012תופעה שקוראת בדר״כ באנשים עם לחצי דם גבוהים. הטיפול אם בכלל בהתאם לתלונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אין לי בכלל לחצי דם גבוהים
דליה06/07/2012אז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה היית אתה ממליץ?
דליה06/07/2012אני על גבול סוכרתית נוטלת כדורי איזון.בריאה בדר"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה היית אתה ממליץ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2012לא ממליץ כלום. לא מטפלים באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךlilit05/07/2012
יש לי במשך היום דופק 52 לפעמים מגיע ל60 ,
בלילה יורד ל48 ולפעמים נמוך יותר
בעיקרון לא מפריע לי בכלל, אבל לעיתים רחוקות
פתאום יש לי הרגשה לא טובה שחולפת. אני לוקחת תרופות ללחץ דם
שלא משפיעות על הלב,אנאלדקס,קדקס דיתאזיד ולקולסטרול סימבסטטין
אני בת 67 ,שאלות: האם אני בסיכון לאי ספיקת לב? או לדום לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/07/2012תעשי אקג. במידה ותקין אז אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבסטס02/07/2012
שלום, עברתי לפני שבועים בערך מיפוי לב והגיעו התוצאות, אבל לא הבנתי מה זה אומר האם תוכלו להסביר לי ?
תגובה קלינית: לא איסכמית
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: תקינה
איכות ההדמיה: בינונית עקב תזוזה במאמץ
ממצאי מיפוי: המיפוי תקין
אין עדות לאיכסמיה במאמץ
אין עדות לאוטם ישן
התכווצותו של החדר השמאלי תקינה
הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה
בSUPINE פגם מילוי קטן וקל בדופן הקדמית ובמחיצה בחלקה הקדמי
רחיקני שחלף בPRONE.
מה הכוונה לכל זה ? מה ההסבר לזה ? זה רע ? טוב ? מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2012שאלת הרבה שאלות. מה הכי חשוב לך לדעת? הטוב? הרע? או ה״מה״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב
סטס04/07/2012אני רק רוצה שתסביר לי את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2012בשורה רביעית רשום ״מיפוי תקין״. מה שיש בנוסף לא חשוב מבחינתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופ ריקורדרשושנה02/07/2012
שלום ד"ר, קיבלתי תוצאות לופ ריקורדר, האם מה שהתקבל זו סכנת חיים? מהם כל המונחים האלה? תודה רבה
התפלגות ארועים עפ"י ממצאים
atrial fibrillation 14%
sinus arrhythmia 57%
sinus tachycardia 29%
supra-ventricular 64%
ventricular ectopy 7%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופ ריקורדר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2012מזל, סכנת חיים או לא, לא נקבע ע״ס תוצאות הלופ, אלא על סמך מצב הלב שלך.
את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג כי הפרעות שלא מסכנות חיים יכולות לפגוע בבריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הלופ
שושנה03/07/2012האין תוצאות הלופ מעידות על מצב הלב?
תוכל בבקשה להסביר לי מהם המונחים הנזכרים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הלופ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2012הלופ ריקורדר לא אומר מה "מצב" הלב. הוא רק אומר איזה הפרעות קצב היו, אותן הפרעות קצב יכולות להיות אצל אנשים חולים וגם "בריאים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אקקרדיוגרפיהע.ג30/06/2012
אני בת 29 ובצעתי את הבדיקה הנ"ל בעקבות מחושים בחזה ולחץ דם גבוה שמטופלת בנורמיטן
וקולחצין .
לחץ דם במנוחה 110/90 ודופק 80 ברגיל הוא 137/100
בבדיקה הנ"ל התקלה תשובה
חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה גלובלית ואזורית e.f. משוערך 60% .
דפנות חדר שמאל בעובי תקין.
שורש האאורטה העולה ברוחב תקין.
עליה שמאלית ברוחב תקין.
פתיחה טובה של מבתם אאורטלי - המסתם בעל 3 עלים.
פתיחה טובה של מסתם מיטרלי . לא נצפה mvp.
בדופלר
מהירות זרימה תקינה בארבעת מסתמי הלב וכן באאורטה יורדת.
אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית.
לחץ ריאתי תקין - מעורך כ- 26 ממ"כ.
לסכום בדיקת אקו דופלר בגבולות התקין.
א. מה זה אומר התשובה של הבדיקה הנ"ל?[
ב. איך ניתן לטפל?
ג. האם יש מגבלות ואיזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אקקרדיוגרפיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/07/2012תנסי לקרוא שוב את סיכום הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עם לבנאוה מולי30/06/2012
שלום לד"ר הופנר, הייתי עם אבי אצלך והתרשמתי מאוד, מהסובלנות, האדיבות והמקצועיות שלך. השרת על אבי שלווה. תודה רבה. נאוה מולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה :)
ד``ר רוברט הפנר30/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר תוברליאור 5528/06/2012
שלום שוב
בת 31 ברקע ARVD RVOT LVOT VT בעבר אבלציות בהצלחה חלקית בלבד ...מטופלת תרופתית בטמבוקור 300 מ"ג ודרלין 60 מ"ג
ביצעתי הולטר לב ונכתב הפרעות קצב חדריות מסוג ABERRANT בכמות 60 ליממה אני מבינה שזה לא הרבה אך מה ניתן לעשות על מנת להקהל מבחינה של סימפטומים בזמן ההפרעות קצב כשזה מתחיל יש לי בלק אאוט וסחרוחורת ודפקים לא סדירים בכלל וזה בכול שעה עגולה מתחיל מהצהרים ונמשך עד למחרת ככה זה כול יום .....
תפקוד הלב שלי עומד על 46 אחוז ....
מה עושים ??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר תובר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/06/2012תיאורי שלום
במקרה מורכב שלך לא רציני לתת המלצות דרך הפורום,אני בטוח שהקרדיולוג
שלך יכול לעזור לך בהרבה.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)