מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות ללב והרדמויות בידייםמאיה17/06/2012
שלום
אני בחורה בת 34, בריאה סה"כ.
בשנתיים האחרונות אני לוקחת קרדילוק 10 מ"ג, מונוניט 20 מ"ג והידראלזין 20 מ"ג ביום.
לאחרונה בזמן השינה נרדמות לי הידיים עד הכתף, עד כדי מצב בו אני לא יכולה להזיז אותן כאשר אני מתעוררת. הידיים מתעוררות לאחר מס' שניות.
האם יכול להיות לזה קשר לבעיה בלב או לתרופות?
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללב והרדמויות בידיים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/06/2012מאיה שלום רב
אני לא חושב שתופעה כזאת קשורה לתרופות שאת נטלת .
אבל למה את מקבלת כל התרופות
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ללב והרדמויות בידיים
מאיה17/06/2012תודה על התשובה.
התרופות הן להפרעות קצב והתרחבות חדר שמאל.
לא ממש ברור מה הגורם לכל העניין.
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב.
אמנון בןנעים28/06/2012מזה זמן רב שאני סובל מאי ספיקת לב וזה לאחר שעברתי 2 נתוחי לב 1 החלפת 2 מסתמים והשני מעקפים,עד לפני 4 חודשים הכל היה מצויין וגם התעמלתי בצורה מאוד זהירה, לאחרונה אשפזתי כתוצאה ממים בכל הגוף ובצקות ברגליים,על הנסיונות שנעשו בבית חולים הצליחו להוציא ממני כמות גדולה של נוזלים והפסיקו לי חוסמי ביטה מסוג DEMETON ,אמנם מצבי השתפר,אך מדי פעם מתקשה ללכת,ללא הפרעות בחזה או קוצר נשימה,פשוט עיפות לאחר שנח מספר דקות אני שוב הולך תקופת מה ושוב חלילה,בידי צמוד שעון המאה על תנועת הדופק בלב,אך בהליכה אף פעם לא עולה הדופק מעל ל80 לדקה, בקשתי היא (לאחר מספר התעצויות עם כל מיני קרדיולוגים ,יצאתי מבולבל מכל אחד וההסבר שלא) מה לדעתך צריך לנהוג במקרה כזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/06/2012אמנון שלום
אני ממליץ לך לגשת למרפאת אי ספיקת לב בב״ח
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
אמנון בןנעים01/07/2012מאוד מודה לך עך תגובתך,אני נמצא בטיפול מכון הלב ומקווה לטוב על כל פנים תודה רבה על עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו-דופלורענת15/06/2012
שלום,
בתי בת 20 אנורקסית עשתה אקו-דופלר. בתוצאות הערכים קטנים יותר מאשר של ערכים של מבוגר. לדוגמא: שורש האורטה 24 ממ', שטח פרוזדור שמאלי 10 ממ' וכו'. האם יש סכנה לחייה לאור העובדה שהיא חולת אנורקסיה קשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו-דופלור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2012ענת
באנורקסיה קשה יש סכנת חיים בין היתר גם בגלל בעיות נלוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב במאמץשושנה15/06/2012
שלום, ארשום בקצרה את תוצאות הבדיקה, אשמח לקבל את דעתך ומה אומרת הבדיקה. תודה.
דופק מנוחה 85 שיא מאמץ 166
ל"ד (ממ"כ) 140/80 מנוחה, 170/80 בשיא מאמץ
הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל מיד בסיום מאמץ. לחץ ריאתי עלה עד 36 בסיום מאמץ. לא איסכמית. צניחות ST הוריזונטליות של 1-2 מ"מ בL2L3VFּV4V6
ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה פעילה בדופק מירבי ועומס גבוה
Diagnosis
Exercise echocardiogram
high exercise capacity
Noevidence of myocardial ischemia at maximal heart rate* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/06/2012ג׳סי
הבדיקה אומרת שהאקג במאמץ אינו תקין והאקו כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ולא
שושנה17/06/2012שלום, תוכל בבקשה לפרט? מה לא בסדר באקג במאמץ? ומה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ולא - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/06/2012הטיפול והאבחון הם שילוב העיקר של הכרות הנבדק ואח״כ הבדיקה. לכן ייתכן ואת לא צריכה לעשות כלום בהמשך הקרדיולוג שמכיר אותך יחליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימת לב פתאומית חזקה מהרגיל.ליאורה14/06/2012
שלום. רציתי לשאול על משהו שמטריד אותי לאחרונה. כבר כמה פעמים שאני מרגישה פעימת לב חזקה מהרגיל שתוקפת אותי בפתאומיות, לדוגמה, אני עוסקת בדבר מה ללא להרגיש כלל את פעימות הלב כשלפתע אני מרגישה פעימת לב חזקה. כשזה קורה לי אני מרגישה צורך לאוויר צח. אני מאוד חרדה. איני יודעת מה המקור לבעיה. האם זה יכול להיות מחלה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימת לב פתאומית חזקה מהרגיל. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/06/2012כנראה שמידי פעם יש פעימה מוקדמת. לכולם יש. זה נורמלי. אם התדירות עולה תפני לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיפות לאחר מאמץ
אורי15/06/2012ד"ר שלום.
אני בן 62 עובד במשרה מלאה , מתרוצץ כל היום , מגיע הביתה בשעה 6 בערב .
יוצא להליכה של למעלה מחצי שעה כמעט כל יום בשעה 21:00 , את ארוחת הערב אני אוכל בסביבות 19:30 .
שאלתי : כשאני חוזר מההליכה אני עייף ונרדם לחצי שעה ולאחר מכן עירני לחלוטין ונרדם מחדש בחצות .
האם תופעת העייפות היא חריגה או שכדאי לבצע בדיקות כמו ארגומטריה ואקו לב .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיפות לאחר מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/06/2012אתה עייף כי אתה עובד הרבה שעות. אם העייפות שלך חריגה אתה צריך לקבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבומין קריאטנין חריג????לילי13/06/2012
52 עם השימוטו.יש לי MVP קל עם MR קל . מטופלת ביוטירקס 100 לפני חודש TSH=3.5 והיום TSH=1.16 מתלוננת על דפיקות לב מורגשות דופק תקין, לחץ בחזה כאבי בטן בגלים ולעיתים שלשולים.בשבועות האחרונים לחץ הדם הסיסטולי נע בין 130-150 והדיאסטולי 80 נשלחתי להולטר לחץ דם.בדיקות דם תקינות כולל תפקודי כילייה וסוכר. כוסטרול =235 , T.G=62 , HDL=81 LDL=144 לא מטופלת נגד שומנים עדיין. בדיקת שתן ראשון של הבוקר לאלבומין קראטינין,התוצאה 63 כשהנורמה עד 30 .שאלתי 1)על מה מעידה התוצאה של השתן?
2)האם מקובל לתת שתן ראשון של הבוקר לבדיקת אלבומין קראטנין דגימה (5 שעות לא נתתי קודם שתן)?
3)האם לדעתך יש קשר בין TSH=1.16 והתופעות האחרות שאני מרגישה ליוטירקס (כמו לחץ בחזה ודפיקות לב מורגשות)ותוצאת הTSH וכן לזה שיש לי MVP קל וMR קל ?????
אודה לך על תשובתך!!!
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הודעה חוזרת בטעות היא מבוטלת
לילי13/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה בין התקפי חרדה לבעיות לברון12/06/2012
רציתי לשאול איך נעשית האבחנה בין התקפי לב או בעיות של עורק סתום לבין הפרעות חרדה?
כיצד ניתן לזהות באחוזים וודאיים מתי מדובר בחרדה ומתי מדובר בבעיה לבבית?
כיוון שהסימפטומים מאוד דומים(לחץ בחזה,דקירות בחזה,קוצר נשימה וכיו"ב),איך באמת אפשר לדעת בוודאות מתי מדובר בבעיות לב ומתי בחרדה?
אילו בדיקות יכולות להביא ודאות מדוייקת לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה בין התקפי חרדה לבעיות לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2012בדיוק בשביל זה יש רופאים מומחים שאתה צריך לפנות אליהם. הם יודעים בדיוק איך להבדיל בין השניים ויקבעו לך את האחוז הכי מדויק (הוודאי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לציין אילו בדיקות יש לעשות
רון13/06/2012האם אקו לב, בדיקת מאמץ, הולטר ואקג יכולים לשלול בוודאות מחלת לב ולהעיד על כך שהלחץ והדקירות בצד שמאל בחזה נובעים מחרדה?
והאם תוך חודשיים שלושה יכולים להשתנות דברים מהבדיקה או שדברים לא קורים כ"כ מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל לציין אילו בדיקות יש לעשות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/06/2012כדאי שתדבר עם קרדיולוג. אין סוף לבדיקות, אבל אתה צריך לעשות מה שמתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןשושנה12/06/2012
שלום, אני בת 66 ובקבוצת סיכון. הורי נפטרו מהתקפי לב.בבדיקה שערכתי השבוע התקבלו תוצאות אלה: כולסטרול 175, לדל 94.5, אץ' די אל 64, נונ אץ' די אל 111, טריגליצרידים 81, גלוקוז 112. גם בבדיקות הקודמות היו הערכים דומים. אני נוטלת סטטינים. לאחרונה הוצע לי שימוש באספירין. אני מהססת כי היה לי כיב בדרכי העיכול לפני 5 שנים. מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2012תמשיכי עם סטטינים בלי אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- apoBשושנה12/06/2012
שלום, ביצעתי בדיקה למדידת המרכיב החלבוני הגורם לטרשת עורקים. התוצאות שקיבלתי עומדות בתוך ערכי היחוס. לכאורה הכל בסדר. אני מבקשת לדעת מה למעשה? אני בקבוצת סיכון. אבי נפטר מאוטם שריר הלב לאחר שסבל מטרשת עורקים. אני מבקשת לדעת מה אומרות התוצאות שלי בהשוואה לחולי לב ולא בהשוואה לבריאים.
התוצאות שקיבלתי הן:
apoB A1 166.3
apoB B100 86.7
מה מצבי ומה הסיכוי להאירעות התקף לב או מפרצת? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר apoB - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2012תבררי במעבדה מה המספרים אומרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המספרים אומרים
שושנה12/06/2012לפי המעבדה לA1 עד 176 הבדיקה תקינה. לB100 עד 117 הבדיקה תקינה.
אני שואלת את השאלה בצורה כזאת כי גם באל די אל לאדם בריא 94 זה בסדר לאדם חולה צריך להיות מתחת ל80. נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המספרים אומרים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2012לא, זה בכלל לא דומה. תמשיכי עם הסטטינים וכמה שה LDL יהיה נמוך יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ללחץ דםלילי10/06/2012
אני בת 53 נוטלת יוטירקס לבלוטת התריס .עקבות לחץ דם 140-150 רופאי המליץ לי על כדור ביום להורדת לחץ דם בשם ENALAPRIL שאלתי האם יש תופעות לוואי ידועות לתרופה זו זו פעם ראשונה שאני נוטלת אותו ואני חוששת .המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה ללחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/06/2012לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי אם כי לרוב הגדול של האנשים אין והרווח מהטיפול גובר על הסיכון אם התרופה ניתנת לפי צורך רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין או לא ?אורי09/06/2012
שלום.
אני בת 55 ללא מחזור , קיים רקע משפחתי מצד אבי ז"ל שמגיל צעיר סבל מבעייה לבבית וביות כלי הדם .
מצב בריאותי טובה , מצב הכולסטרול גבולי
TRIGLYCERIDES 89 mg/dl
CHOLESTEROL 224 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 58 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 148.1
NON-HDL_CHOLESTEROL 166 mg/dl
אני לא לוקחת תרופות להורדת כולסטרול.
האם על רקע הנתונים האלה כדאי לי להתחיל לקחת אספרין 75 / 100מיליגרם . או שאולי כדאי בכל זאת להתחיל טיפול בכולסטרול ?
שמעתי כי קיימת בדיקת תפקוד האנדותל שמסייעת בקביעת דרגת הטיפול בגורמי הסיכון למחלת לב. האם בדיקה כזו יכולה לעזור לי להחליט אם כדאי / רצוי להתחיל טיפול תרופתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין או לא ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/06/2012אספירין לא. טיפול להפחתת כולסטרול לאור גורם הסיכון המשפחתי היית צריכה להתחיל כבר לפני עשר שנים לפחות אבל היום לא מאוחר מידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופות פסיכיאטריות על הלברון09/06/2012
האם לתרופות ממשפחת SSRI או בנזודיאזפינים יש השפעה על קצב הלב, סיכון להפרעות קצב, או סיכון כלשהו ללב?
האם מי שיש לו פעימה מוקדמת יכול להיות בסיכון תחת התרופות הללו?או מטופלים שכן צריכים להזהר משימוש בתרופות כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופות פסיכיאטריות על הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/06/2012נדיר מאוד במיוחד אם אין בעיה לבבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור, אי ספיקה ובצקת מדאיגההבת המודאגת09/06/2012
שלום רב ד"ר נכבד!
אבי בן 80, חולה מורכב- פרפור פרוזדורים-אי ספיקת לב (ימני), אי ספיקת כליות ו COPD קשה. למרות ה"תיקים" הללו, המח עובד נהדר והוא ואנחנו, ילדיו, נהנים מכל יום שהוא כאן.
אבי לוקח פוסיד (כדור וחצי-60) ביום, מטופל גם בגרביים אלסטיות. גם נוטל ואזודיפ ואנלדקס. וגם קומדין, כמובן. לאחרונה הבצקות ברגליים החמירו- והוא העלה כבר 5 ק"ג. רופא המשפחה לא רוצה להעלות מינון הפוסיד משום הנזק הנוסף שעלול להגרם לכליות (כיום קריאטינין 1.8), אבל הרגליים הולכות וגדלות.... אבא חושש, מתוסכל ואנחנו חרדים שהנוזלים יגיעו גם למקומות גבוהים יותר...לאחרונה עבר ניתוח הרניה (בשל אירוע בקע כלוא) וגם שם, באזור הניתוח, מתפתחת בצקת מסויימת
האם יש לך המלצה כלשהי??
מה עוד ניתן לעשות ולברר??
המוני תודת
הבת הדואגת כל-כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור, אי ספיקה ובצקת מדאיגה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/06/2012הפרטים הרפואיים מאוד חסרים.
באופן כללי כשמדברים על הלב מתיחסים לשלושה פרמטרים: שריר, חשמל ומסתמים. ישנם טיפולים תרופתיים ואחרים ע"י קיצובי לב מיוחדים ואחרים.
במקרה של אביך הבירור צריך להעשות במסגרת מכון לב בבי"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ כרוני בחזהרון09/06/2012
הנני גבר בן 32,בריא בדר"כ, סובל מלחץ בחזה תקופה די ארוכה, בחודש האחרון הלחץ גבר, מרגיש לפעמים תחושה של חום כזה בבית החזה, לפעמים תחושה שאני מאבד דופק לקצת ואז נבהל, תחושות מוזרות בלב כאשר פתאום מרגיש פעימה חזקה ולפעמים רצף פעימות בצורה מפחידה.
עברתי בירור לפני מס' חודשים אצל קרדיולוג בוא עשיתי אקג,הולטר לב,אקו לב, וארגומטריה ונמצא כי סובל מפעימה מוקדמת.
כמו כן בתקופה האחרונה אינני יכול לבצע מאמץ גופני כיוון שכל עליה בדופק גורמת לי לקוצר נשימה,סחרחורת ,לחץ בחזה,תחושה שאני הולך לאבד הכרה.
הרופא משפחה סבור כי התופעות אותם אני מרגיש הינם מחרדה אך אינני בטוח בזה ורוצה לדעת האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות כדי לשלול כל בעיה גופנית אחרת?אני מרגיש שמשהו לא תקין בלב וגם באיזור בית החזה תחושה של לחץ נוראי.
אילו עוד בדיקות עושים כדי לשלול כל בעיה גופנית?
האם ייתכן כי שהבדיקות נעשות בדיוק לא יראו את התופעות מהן אני סובל או שהסבירות נמוכה לפספוס במצב שכזה?
איך בעצם עושים את האבחנה שיודעים בוודאות אם מדובר בתסמיני חרדה או בעיות לבביות או בעיות גופניות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ כרוני בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/06/2012בדיקות עושים לפי צורך לא לפי תחושות. המקרה שלך לא ייפתר באינטרנט אלא אצל רופא שבודק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור08/06/2012
רקע: בת 38 נוטלת מזה כשלושה חודשים קרדילוק 1.25 מ"ג קרדילוק(חוצה כדור של 2.5 מ"ג ). הומוזיגוטית ל MTHFR יש קצת עודף משקל BMI 29
האם ההולטר תקין ??? האם היית ממליץ לעלות מינון של הכדור???
מדידה ראשונה : 149/90 דופק 77
122/75 66
145/81 76
146/98 75
150/76 77
135/90 73
136/88 86
117/77 63
119/69 70
129/72 79
128/81 90
112/75 79
117/75 72
117/69 66
125/67 68
115/72 63
120/76 72
121/73 67
112/73 66
144/91
126/79 74
120/76 64
138/81 67
115/74 68
131/88 74
125/73 80
141/95 73
134/85 68
115/75 62
117/78 62
מדידות לילה:
119/75 59
117/65 61
123/76 67
123/73 62
123/74 63
123/86 79
118/76 61
127/77 64
119/75 59
116/82 79
120/83 60
קמתי:
146/91 89
132/84 93
112/67 84
120/75 82
133/84 92
134/95 89
את דעתך המקצועית תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2012לא הבנתי, את הקרדילוק 1.25 לאיזה מטרה את מקבלת? בטח לא ללחץ דם...ומה הקשר ל MTHFR ההומוזיגוטי (שהוא חסר משמעות...)
בכל מקרה, מהמספרים שרשמת לא ראיתי שיש בעיית לחץ דם (קרדילוק אינו התרופה הראשונה המועדפת לטיפול בלחץ דם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקס או קרטיהאבי08/06/2012
לצערי לא קיבלתי תשובה לגבי מה עדיף לדעתך קרטיה או פלביקס תודה וסליחה שאני שואל פעם שניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס או קרטיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2012עדיף מה שמתאים לך יותר וזאת הקרדיולוג שמכיר אותך יקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)