מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיעה לחו"למירי29/04/2012
שלום רב
אני בן 65 מטופל בתרופות וסקס+, וסקס 5 ונורווסק 5 בגלל יתר לחץ דם , ב-2כדורים של 25 מ"ג נורמיטן בגלל הפרעות קצב הלב. ב 2 כדורים של 20 מ"ג לוסק בגלל ריפלוקס ו-100 מ"ג אספירין. לפני 14 חודש היה לי התקף של פרפור פרוזדורים וחזרתי לסינוס אחרי 10 ימים של טיפול בפרוקור.מאז מקבל במקום הפרוקור 2 כדורים של 300 מ"ג ריתמקס(אחרי ארוחת בוקר ואחרי ארוחת ערב סה"כ 600 מ"ג)
אני לא שותה אלכוהול ולא קופאין.
בעוד שבועים אני עומד לטוס ל-12 יום טיול פרטי באירופה.
מה עלי לעשות כדי למנוע עוד התקף של פרפור פרוזדורים?
האם במקרה של התקף בחו"ל מותר לי לקחת עוד כדור של 300 מ"ג ריתמקס כדי להפסיק את ההתקף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/05/2012ריטמקס היא תרופה של שלוש פעמים ביום ולא פעמיים. אם תקח שלוש פעמים הסיכוי שיהיה לך פרפור חוזר קטן יותר. בנוסף תשתדל להמנע מהתרגשות או התרגזות. לגבי תוספת ריטמקס 300 או אפילו 450, רק אם היה לך נסיון עם זה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירי01/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mvpגד29/04/2012
יש לי צניחה סיסטורלית קלה של שני העלים האם מותר לי להמשיך ולעסוק בספורט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP
גד29/04/2012בן 40 ללא בעיות אחרות .הובחן באקו לב . לאחר טי הפוך שמתהפך בזמן מאמץ ( אקג במאמץ )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMvp - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/05/2012צניחה סיסטולית קלה ללא אי ספיקה משמעותית של המסתם לא מגבילה פעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקיהודה29/04/2012
שלום בן 32
מהו דופק תקין במנוחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/05/2012מה שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאספירין לקומדיןאילה29/04/2012
שלום רב
אימי בת 77 ומושתלת קוצב לב קבוע.
הרופאה מבקשת להעביר אותה מאספירין לקומדין עקב פרפור בעבר.
האם ניתן ליטול קומדין מיד לאחר הפסקת אספירין או שצריך לחכות מספר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאספירין לקומדין - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/04/2012אילה שלום
קומדין ו אספירין הם לא אותו דבר ובכל אחד מהם יש אינדיקציה ספציפית.
ישנם חולים שמקבלים גם וגם לכן מומלץ לגשת לרופא המטפל ולברר המשך טיפול.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי לב.ROS29/04/2012
שלום רב. עקב לחצים בחזה צד שמאל המקרינים ליד שמאל והכתף אושפזתי וביצעו לי מיפוי לב בשיטת GATED SPECT עם TC-MIBI-99M במעמץ בשיטת TREADMILL לפי פרוט' BRUCE. במהלך הבדיקה: ל''ד במנוחה 130/80,דופק במנוחה 68 לדקה ,אקג במנוחה:סינוס ICRBBB ו-T (-) ו-V3-V6. בשיא המאמץ: ל''ד 160/90 ,דופק 149,המהווה 97%מהדופק המירבי לגילו. זמן המאמץ 7.55 ד'. הסיבה להפסקת המאמץ - דופק המטרה. תלונות: לחץ קל בחזה בשיא המאמץ בלבד. שינויים באקג במאמץ: צניחות ST עד 2.0 מ''מ ב-V2-V3 בנוכחות ICRBBB -ממצא לא ספציפי. ממצאי המיפוי: נצפתה פרפוזיה מיוקארדיאלית הומוגנית ותקינה . LVEF במאמץ: 64% LVEF במנוחה 62% ללא הרחבה של חדר שמאל במאמץ. קליטה ריאתית :תקינה. לסיכום: אין עדות לאיסכמיה מיוקארדיאלית משמעותית במאמץ. אודה מאד על ההסבר תוצאות הבדיקה ו האם ניתן לקבוע מה הכושר הגופני שלי. אני בן 66 ,לא מעשן ובד''כ בריא. סובל מהלחצים האלה כי 15 שנה. ברקע-רפלוקס אזופגיטיס. מקבל לאנסופראזול 2*30 מג . כל הבדיקות בביה''ח היו תקינות . בכבוד רב ובתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיפוי לב. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/04/2012ros שלום
לפי המפוי לב שביצעתה הסבירות למחלה חסימתית בעורקי הלב היא נמוכה.
ממליץ לגשת לקרדיולוג עם תשובת המפוי לב ולהחליט על המשך מעקב או טיפול.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sotalolלי28/04/2012
אימי בת ה-83 מטופלת תקופה ארוכה ב- slow deralin ובנוסף היא נוטלת גם: קומדין, מונוקורד, סימבקור, דיקוגסין, גלובן, מטפורמין , אמלואו, לוסרדקס,וקפטופריל...ועוד היד נטוייה. לאחרונה הופסק שיווק הדרלין בכל בתי המרקחת והיא קיבלה כחלופה לו, תרופה בשם sotalol. קראתי על תופעות לוואי קשות לתרופה או לצירופים שלה עם תרופות אחרות. אשמח לתגובתכם וליעוצכם בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sotalol - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/04/2012סוטלול היא לא חלופה לדרלין. סוטלול תרופה לא פשוטה מציע להתיעץ עם קרדיולוג. חלופה לדרלין יכול להיות קרדילוק או נורמיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר הפנר לתשובה המהירה!
לי29/04/2012אני רואה חשיבות רבה לתשובתך. עד לפגישה עם קרדיולוג, בבית המרקחת מציעים חלופה לדרלין בשם bedranol .( בלי לתקן את המירשם אפילו) מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר הפנר לתשובה המהירה! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/04/2012זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר דופקארז28/04/2012
שלום,
ביצעתי בדיקה הולטר דופק. תור לקרדיולוג יש לי רק בעוד כחודש.
בינתיים קיבלתי את תוצאות הבדיקה בדואר וזה מה שנרשם, אבקש להבין מה זה אומר:
קצב בסיס סינוס - בממוצע 73 לדקה. נע בין 140--38 לדקה, לא נצפו VPBS.
נצפה 1APB - מרווח PR עד 0.20, בעת תלונות - עדיין קלברציה, לציין כי בשעות העירנות נצפו קטעי ST עד 140 לדקה שנמשכו עד 2 דקות כל אחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת הולטר דופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/04/2012ארז
אין ערך לבדיקה מבלי לדעת למה הופנית אליה ומה אתה מרגיש. בסה״כ ע״ס מה שציינת אתה יכול להמתין לתור לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהחגית27/04/2012
שלום.
קוראים לי אילון, בבוקר אמא שלי התעוררה והרגישה חולשה וקצת כאב בירכיים,
בערב בערך ב- 20:00 אבי החליט למדוד לה את הדופק, הוא היה נמוך ביותר ולכן החלטנו לנסות לבדוק את הדופק על ידי שעון הריצה של אחי.
דופקה היה באזור 46 פעימות לדקה. לאחר מכן השגנו משכנים מכשיר לבדיקת לחץ דם, הדופק במכשיר היה 42 פעימות ולחץ הדם היה 124 על 76.
מה אומר מצב זה? מה עלינו לעשות?
בתודה מראש, כל המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/04/2012זה אומר שצריך לפנות לרופא המשפחה, לעשות אקג, ולבדוק מה התרופות שהיא נוטלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקגדיאנה27/04/2012
לפני יומיים חשתי כאבים בחזה לאחר התרגזות בעבודה. פניתי למיון ואושפזתי להשגחה. לדברי הרופאים הבדיקות חזרו תקינות כולל הטרופונין, אבל אני עדיין מרגישה כאבים בחזה, ולמרות זאת שוחררתי.
במכתב השחרור נרשם - - קצב סינוס- היפוך גך T ב 3 , משיכות ST ב AVF .
מה זה אומר? ולמה עדיין יש לי כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/04/2012אני מציע שתפני לקרדיולוג שאחרי שתספרי לו בת כמה את יעשה הערכה על מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחות באקגITAL26/04/2012
שלום,
אני בת 55 בריאה, רזה, לא מעשנת רק סובלת מגלי חום של גיל המעבר.
בבדיקת מאמץ היו לי צניחות של האקג.
שלחו אותי לבצע מיפוי לב שהיה תקין. (למרות שגם שם היו צניחות באקג)
בגלל שאינני מאוזנת הורמונלית בתקופה האחרונה לחץ הדם שלי גבוה, אך כשאני מודדת שוב ושוב הוא יורד לערכים רגילים.
חשוב לי לציין שכשאני מאוזנת לחץ הדם תקין.
האם יש צורך לבצע עוד בדיקות ואילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחות באקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/04/2012אם את מרגישה טוב והמיפוי תקין מה שנשאר זה לטפל ברצינות בגורמי הסיכון כמו לחץ דם, כולסטרול וכו וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה block bifasci אבל..י24/04/2012
לא כל כך הבנתי
האם זה הפיך
האם זה מסוכן , האם זה מכניס אותי לקטגוריה של סיכון לבבי (בן 45) רזה 185 68 ק"ג
האם אפשר להמשיך בספורט
והאם יש קשר לתופעות של הרגשת זרם מהחזה עד למפרק ידים ואפילו לקצות האצבעות
של הרגלים והידיים (יש לציין שגם לימין וגם לשמאל)
אודה לתשובה אוביקטיבית ולא פוליטקלית קורקט
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה block bifasci אבל.. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/04/2012ישנם סוגים שונים של bifascicular block. אם זה נמצא לך באקראי ייתכן ואין לזה משמעות. אבל זאת תשובה כללית כמו השאלה עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סוכרת נעורים בן 39יעל24/04/2012
בעלי בן 39 חולה סוכרת נעורים מגיל 17, מאוזן במשאבת אינסולין.
בריא בד"כ. לפני כשבועיים חש לחץ אי נוחות בחזה מספר פעמים
לחץ דם תקין, אקג תקין קצב סינוס 66, ציר וורטיקלי. בדיקת קרדיולוג תקינה. נשלח לבדיקת מאמץ ואקו לב. אקו לב תקין בדיקת מאמץ הגיע ל 13 METS ו - 91% מדופק מטרה, איסכמיה שקטה.
הרופא ביקש מיפוי לב במאמץ, חולה סוכרתי עם מבחן מאמץ חיובי אלקטרוקרדיוגרפית, להערכת איסכמיה.
הרופא אמר להמשיך כרגיל בעבודה , מקבל קבוע סינגולר לנשימה, אספירין וסימוביל 40, ולוקח רוב החודש סיאליס.
מאוד מודאגת האם מדובר באירוע לבבי\ צינתור?
האי נוחות בחזה חלפה לגמרי
בתודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה סוכרת נעורים בן 39 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/04/2012המיפוי מיותר וטעות. הוא צריך צנתור
אגב, גם איסכמיה שקטה היא איסכמיה. אבל אצלו היא לא שקטה כי היה לו לחץ בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגבריבי24/04/2012
לאחרונה יש לי מדי יום-יומיים כאב בצד העליון -השמאלי של הגב הנמשך כחמש-עשר דקות כל פעם ואינו מלווה בקוצר נשימה או בהזעה או הרגשה אחרת. האם לדעתכם הנ"ל קשור לבעית לב כלשהי שצריך לבדוק?
אציין כי לפני כחצי שנה עברתי בדיקות אקו והולטר שעפ"י הרופא היו תקינות למעט סינוס טכיקרדיה.
בתודה רבה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בגב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/04/2012אתה לא מוסר מספיק נתונים כדי שאוכל לענות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא עינייםאליעזר23/04/2012
אני מתמודד אם יתר לחץ דם. 155/88 היום עברתי בדיקה אם רופא עיניים. הוא אומר שאין שום סימן בעיניים של יתר לחץ דם. מה זאת אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא עיניים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/04/2012אומר שעדיין אין סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה block bifascicularי23/04/2012
בן 45 ללא תרופות אסמתי ברגיעה (מס שנים)
נשלחתי לעשות בדיוקת דם ולב (עקב הרגשת דופק חזק-לא מהיר אלה עוצמתי)
הדופק קבוע 60
הרופאה כתבה לי שיש אסמה + מה זה
block bifascicular* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה block bifascicular - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/04/2012הלב מתכווץ כתוצאה מגירויים חשמליים שמולכים בצרורות (כמו חוטים). במצב שאתה שואל ישנה האטה בהולכה באחד הצרורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)