מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק גבוהwhj15/04/2012
שלום.... יש לי דופק מאוד גבוה (130+) במנוחה לאחר שעברתי ככלל את כל הבדיקות לא נמצא שום אבחון מדויק... אני סובל מדקירות בחזה בצד שמאל כבר יותר מ-4 חודשים (לפעמים הכאבים נמשכים חצי שעה-50 דקות ויותר)... אני נוטל פרולול פעמיים ביום... א.האם זאת תופעה שכיחה? ב.האם היא עתידה לעבור בעתיד? ג.האם ניתן להוריד פרופיל על כך בצבא? נ.ב- אינני נמצא בשום לחץ כבר יותר מ-3 חודשים וכן אני נמצא במצב של מנוחה מוחלטת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/04/2012שלום רב
אם עברתה בדיקת אקו לב תקין ק"ל הדופק שלך ירד בהמשך .אם כל הבדיקות שבוצעו גם תקינים האין לך אשפרות להוריד פרופיל .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתחנה15/04/2012
אני בת 53 עם היסטוריה משפחתית של לב. נוטלת כדורים לכולסטרול
כשאני כמה מישיבה שפופה אני רואה שחור בעיניים לכמה דקות
לחץ הדם תקין כולל הדופק.
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר16/04/2012ישנם סיבות לא לבביות לסחרחורת שצריך לברר אצל רופא שלך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגא.ג15/04/2012
אשמח לקבל את חוות דעתכם על האקג המצורף.
נאמר לי שהוא תקין ושמח לחוות דעת נוספת במיוחד על V5 V4
האקג בוצע על ידי מכשיר של חברת שח"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/04/2012אמיר שלום רב
אקג בגדר הנורמה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדר הנורמה?
א.ג15/04/2012בגדר הנורמה תקין או בגדר הנורמה אבל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה לגבהים לאחר ניתוח מעקפיםארי15/04/2012
הנני בן 63 לאחר ניתוח מעקפים (4 מעקפים)מרגיש טוב ועושה פעילות גופנית מידי יום - עד לאיזה גובה מומלץ לעלות ללא כל סיכון - 1300 מטר? 1,600 מטר? 2000 מטר?
במידה ועולים עם קרונית מגובה 500 מטר לגובה 1,300 מטר תוך שמונה דקות האם זה נחשב מהיר מדי ומסוכן או שאפשר לבצע ללא חשש?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה לגבהים לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/04/2012מה שקובע זה המצב הקרדיאלי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אק"גבת2413/04/2012
אני בת 24, בריאה ובמשקל תקין. הופנתי לאק"ג מאחר ומאז שהתחלתי להתאמן בחד"כ נצפה אצלי מס' פעמים דופק 200+ (הגיע עד 210).
ניסיתי לפענח בעצמי (הבדיקת קרדיולוג ביום רביעי) ולא ממש הצלחתי, לא בטוחה מה קורה עם הגל P אצלי
זה מה שנרשם בסטריפ:
vent rate 66bpm
PR int 122ms
QRS dur 84ms
QT/QTc int 366/380 ms
P/QRS/T axis -3/71/31 degree
RV5/SV1 amp 1.780/0.970 mV
RV5+SV1 amp 2.750 mV
האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח אק"ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/04/2012האקג נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בנשימה עמוקהרונן12/04/2012
שלום רב,
אני בן 23. ברקע PFO. בשבוע האחרון אני סובל מכאב בחזה צד ימין המתגבר בנשימה עמוקה. צילום חזה תקין!!!
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור???
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה בנשימה עמוקה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/04/2012מציע שתחכה עוד מס' ימים רוב הסיכויים שיעבור מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לניתוח?ישראל11/04/2012
ראיתי דיאטה מסוימת. היא מאוד אגרסיבית ונאמר בה שהיא בשימוש לפני ניתוחי לב שצריך ירידה מהירה במשקל. רציתי לדעת אם יש בזה אמת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לניתוח? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/04/2012כמו בכל דיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לחדר כושררוני10/04/2012
שלום רב
אני בן 53 ונדרשתי לעבור בדיקת ארגונומטריה במאמץ לשם חידוש פעילות בחדר כושר. לפני 3 חודשים ( 16/01/12) עברתי בדיקת אקו לב במאמץ כחלק מבירור של יתר לחץ דם והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. שאלתי האם יש הבדל עניני בין שתי הבדיקות לצורך האישור הנ"ל , או שלעניות דעתכם הבדיקה שעברתי (אקו לב במאמץ) אמורה להספיק לצורך קבלת האישור המבוקש?
תודה וחג שמח,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור לחדר כושר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2012האקו לב במאמץ מלפני שלושה חודשים מספיק ויותר לצורך אישור לחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה ושיקוםמיכל09/04/2012
שלום ברצוני לברר האם מומלץ בזמן שיקום לב לעשוק בפעילות גופנית במים כמו שחייה? מכיוון שאני אדם מבוגר ובעל דלקת פרקים קשה לי פעילות אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה ושיקום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2012שחיה היא פעילות מומלצת לשיקום הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
מיכל10/04/2012שאלתי האם שחייה מומלצת לשיקום לב ואמרת שכן אבל רציתי לקבל קצת פרטים
מדוע זה חיוני והאם זה חיוני יותר מפעילות גופנית אחרת כמו ריצה למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/04/2012מומלצת כל פעילות אירובית שאתה מסוגל לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה חריגה אחרי מאמץטלי09/04/2012
שלום וברכה, מועדים לשמחה
שאלה: אחרי מאמץ - אם הרמתי משהו כבד והלכתי איתו כמה מטרים, או אחרי הליכה בעליה לדוגמה... אני פתאום מרגישה חולשה חריגה, חייבת לשכב לנוח כמה דקות עד שזה חולף כבר מצאתי עצמי חייבת לשבת על אבן- שהייתה על המדרכה ברחוב . אתמול אחרי הליכה של כמה שעות - בתום עליה, חשתי את החולשה הזאת , פעמיים כשהזדמן לי לראות נוכחתי שהפנים שלי אחרי מצב כזה, היו מאד אדומות. עשיתי לפני כשנה א.ק.ג. שהיה תקין, האם זה מעיד על איזו בעיה שצריכה להסב תשומת ליבי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה חריגה אחרי מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/04/2012כמובן שאני לא יכול להתיחס ספציפית אליך כי אינך מציינת את גילך ואינני מכיר את הרקע שלך אבל אם את חושבת שישנה ירידה בכושר שלך ללא הסבר זה מצריך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תרופותסיגלית08/04/2012
שלום רב
לפני כשנה עברתי שני צינטורים והותקנו שני סטנטים. מאז אני נוטלת תרופות לדילול הדם שהם: פלויקס 75 מ"ג, קארטיה וליפיטול 10 מ"ג. שמעתי לאחרונה כי כדאי להפסיק את הפלויקס לאחר שנה כיוון שהוא מזיק. מה דעתכם? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור תרופות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/04/2012ייתכן ואת יכולה להפסיק אבל את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במכונת לב ריאה -נזק לזיכרון28זביג08/04/2012
האם יכולה להיות פגיעה בזיכרון בעקבות חיבור למכונת לב ריאה במהלך ניתוח לב פתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במכונת לב ריאה -נזק לזיכרון28 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/04/2012אחד הסיבוכים הוא ארוע מוחי אז יכולה להיות גם פגיעה בזכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדוריםאמיר06/04/2012
ביום שישי שעבר חוויתי את פרפור הפרוזדורים הראשון שלי . הוא התחיל בשעה 6 בערב ובשעה 4 בבוקר אחרי טיפול בריתמקס חזרתי לסינוס. הוזרקו לי במשך שלושת ימי האישפוז ( שישי עד ראשון ) זריקות של קלקסן והבייתה שוחררתי עם טיפול בפרדקסה וריתמקס.
השאלה שאותי מעסיקה היא בעצם הנלווה של הפרפור . האם החשש מיצירת קריש דם הם בשעות הראשונות של הפרפור או גם שבוע או חודש אחרי הפרפור יש עדיין סיכוי שקריש הדם יופיע בעקבות הפרפור.
חשוב לציין כי עשיתי בעבר אקו לב תקין , סיטי קורנרי תקין לחלוטין ודופלר קרוטיס תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/04/2012הסיכון לקריש דם קיים בזמן פרפור הפרוזדורים ומס׳ ימים אחרי הפרפור. הסיכון מופחת מאוד עם טיפול בפרדקסה 150 מג פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PT גבוה והרגשה כללית רעהרונן03/04/2012
שלום רב,
אני בן 23. ביצעתי היום בדיקות לתפקודי קרישה ובהן נמצא (PT (second מעט גבוה- 11.4 (נורמה עד 11.3)... בספירת הדם נצפתה מונוציטוזיס. יש לציין אני סובל מחוסר תיאבון, בחילות, הקאות, חולשה, הלוצינציות ריח ורגישות בבטן העליונה.
תודה ואשמח לדעת כיצד עליי להשלים בירור/טיפול!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .....בביקור אצל רופא המשפחה. חג שמח
ד``ר רוברט הפנר03/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקסחנה02/04/2012
לאחר התקף לב והשתלת סטנטים, נאמר לי שבנוסף לאספירין, עלי לקחת פלביקס במשך שנה כי זה עשוי למנוע את סתימת הסטנטים. שאלתי היא מדוע מגבילים את נטילת הפלביקס לשנה, האם הסיבה היא כלכלית בלבד או שלאחר שנה אין יותר צורך בפלביקס מסיבה רפואית ,ואם כן מהי הסיבה הרפואית?
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/04/2012הסיבה העיקרית היא ההתקף לב ולגבי הסטנטים במידה והם ״משחררי תרופה״. הסיבה בטח לא כלכלית אלא רפואית על סמך מחקרים רפואים לא מעטים, בעיקר בגלל שבחצי שנה ראשונה לפחות אחרי התקף לב השכיחות לארועים נוספים יותר גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)