מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קיימת חוסר התאמה בין התרופות?שי06/06/2012
שלום רב,
אבא שלי סובל מהפרעות בקצב הלב, סוכרת שהתחילה בשנתיים האחרונות ופגיעה בכליות ובעבר מאירוע מוחין.
היום הוא מטופל בתרופות לאיזון קצב הלב:
הוא מקבל כחודש כ 200MG אמיודקור ( פרורקור) פעם ביום
בימים האחרונים הרופאה הוסיפה לו
רמיפריל 2.5MG
ליטורבה 20MG
הבוקר הדופק שלו קופץ בין 130 ל 88
ולחץ הדם ירד ל 90 -68
בעלון התרופות מצויין שיש תופעות לוואי מלחיצות מאוד.
האם כדאי להפסיק מיד את התרופות החדשות?
האם הפרוקור גורם לנפיחות בכפות הרגליים? והאם יש להפסיק את הטיפול.
תודה
ישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת חוסר התאמה בין התרופות? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/06/2012שי שלום רב
אי אפשר לתת המלצות על תרופות דרך יאנטרנט בחולה שנמצא במעקב אצל רופא בק"ח שמכיר אותו הרבה יותר טוב .
אני ממליץ לא להפסיק תרופות לפני שמבקרים אצל רופא שלו.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לחץ דם ביתי?לילי05/06/2012
ת 50 בריאה.קניתי מכשיר לחץ דם בתי הרגשתי שהשרוולון שלו לוחץ חזק עד כאב ביד.הוא נתן לי ערכים של 170/70 ופעם 150/78 הפסקתי למדוד אתו .
.בקופת חולים בדקה האחות , יצא לי 140/78 135/70, 150/70 הערכים הגבוהים הם הסיסטולים. שאלתי היא ,האם שרוולון צר ,שלא מתאים לידי הרחבה עלול לגרום לתוצאה גבוהה של לחץ דם או אולי המתח כי אני מתרגשת מהבדיקה ? האם התוצאות בקופת חולים שעשיתי מעידות על לחץ דם גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לחץ דם ביתי? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2012השרוול של המכשיר צריך להתאחם לכותר היד שלך, מציע שתחזרי לבית מרקחת ותחליפי אותו למידה גדולה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה לחץ דם?לילי05/06/2012
בת 52 ללא ווסת. בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת .נוטלת יוטירקס.יש לי MVP קל עם MR קל בבקורת כל שנתיים אצל קרדיולוג המצב קבוע ללא שינוי משמעותי. . מרגישה דפיקות לב מואצות . בשנה וחצי האחרונים עליתי 10 קילו במשקל. בזמן האחרון כל פעם שמודדים לי לחץ דם התוצאה ( דיאסטולי) 152/70 , 140/79 וכשאני נחה 10 דקות התוצאה 135/70 או 137/70 המספרים הגבוהים זה הסיסטולי
היש לציין אני בלחץ לפני הבדיקה ובבדיקה עצמה .הרופא בקש מעקב לחץ דם
שאלתי1)האם הערכים הללו מעידים על יתר לחץ דם?
2 )האם המצב מצריך טיפול?
3)כיצד עושים מעקב לבירור לחץ דם?
האם יש אפשרות להוריד את הלחץ הדם ( בערכים אלו) ללא תרופות מה אתה ממליץ?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה לחץ דם? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2012על סמך הערכים שכתבת אין לך לחץ דם גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב.בתיה05/06/2012
שלום רב,
לפני כשבוע ביצעתי בדיקת אקו לב, אודה לכם מאד באם תנסו להסביר לי את המימצאים כלומר האם זה משהו חמור.
חדר שמאלי אינו מוגדל, תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים, מקטע הפליטה מוערך -65%, החדר אינו היפרטרופי, עליה שמאלית אינה מוגדלת.
חללים ימניים בגודל ותפקוד תקינים.
מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם, הודגמה אי ספיקה אאורטאלית וטריקוספידלית מיזערית עם מפל לחצים בן 35 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי, ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 40 ממ"כ.
לא נצפה תפליט פריקארדלי.
שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2012בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה11/06/2012שלום רב,
לפני מספר ימים בתשובה שלך רשמת לי שהכל בגדר הנורמה.
הייתי אצל רופאת המשפחה שלי והיא אמרה לי שעניין הלחץ הריאתי מעט גבוה, אין ספק שזה הלחציץ אותי.
ברצוני בבקשה לשאול האם זה אכן מעט גבוה ? או שזה אכן בגדר הנורמה כפי שאתה רשמת לי? סביר להניח שלך יש יותר נסיון בתחום הלב.
כמו כן האם בדיקת אקו המדדים הם קודש כלומר היתכנו סטיות מבחינת המודד או המפענח?
לתשובתך בשנית אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/06/2012נכון. מעט מוגבר. אין לכך משמעות רבה וגם נושא סטית הבודק/מודד נכון. לחץ של 40 ממ״כ לא גורם לסימפטומיים כלשהם, לא מצריך בירור נוסף ולא ניתן לטיפול. מה גם שברוב המכריע של המיקרים הוא משני כמו במקרה של מחלת ראות כרונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה11/06/2012לילה טוב,
אין ספק שאני אסירת תודה על התייחסותך, צר לי אבל יש לי שאלה נוספת, למה הכוונה שזה משני כמו במחלת ריאות, לי אין שום בעיה עם הריאות.
אני מצטערת באם אני מטרידה מעט, אבל חשוב לי להבין את הדברים כראוי.
רב תודות בשנית.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/06/2012עזבי את זה. בגלל זה כתבתי לך שהבדיקה בגדר הנורמה. לכל היותר תחזרי על האקו בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בלבלביא05/06/2012
שלום,
בן 75 שנים. בריא בדר"כ, ללא מחלות רקע. מעשן בעבר.
בבדיקה שיגרתית נמצא חשד לרשרוש בלב. הופנתי גם לאקו -לב.
להלן, תוצאות תצלום בית החזה ( 2 מבטים)"
"אין עדות, לתסנין, גודש או תפליט"
"ציור אינטרסטיציאלי מוגבר על פני הריאות."
הסתיידות בדופן הקשת האאורטה"
צל הלב אינו מוגדל".
מה המשמעות הקלינית של מימצאים ? האם יש מקום להמשך בירור גם מעבר לאקו-לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשרוש בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2012אתה מעט מבולבל. מה שכתבת זה תוצאת הצילום חזה ולא אקו לב
בכל מקרה אם האקו בגדר הנורמה אין משמעות ל״רשרוף״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתור בחזהנאור04/06/2012
שלום רב
אני בן 23 בריא עוסק בספורט כ3 פעמים בשבוע מזה כ4 שנים
עברתי בדיקות של ארגומטריה אקו לב רגיל ,אקו במאמץ ואק"ג בשנה האחרונה
הכל יצא לי תקין לחלוטין בהולטר היה רשום לי סינוס ברדיקדיה משהו כזה כי היה לי דופק 38 מינימלי במנוחה היה 71 ומקסימלי 140
לעומת זאת לפעמים זה קורה לי בד"כ במצב של שכיבה או ישיבה בכיפוף הרגשה של ניתור מורגש במרכז החזה מיד אחרי זה אני בודק את הדופק בעורק בצוואר ואני מרגיש את הדופק בסדר אבל כאילו הוא חורק לכמה שניות ואז מסתדר האם יש לי צורך להבדק שוב? האם זה סימפטום של בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתור בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/06/2012אני לא מבין מה אתה מרגיש ובכלל, אתה עושה ספורט, עשית בדיקות שהיו תקינות, כש"זה" קורה לך הדופק תקין, אז מה בדיוק אתה מחפש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם גמישאסף03/06/2012
לאחר בדיקות אצל קרדיולוג גיליתי שיש לי מין מסתם גמיש,הקרדיולוג בטופס רשם את זה: MVP MILD MR (+) קל הבדיקות הולטר והמאמץ הכול יצא בסדר גמור. עשיתי את הבדיקה בשביל הצבא,בשביל פרופיל כרגע אני מחכה לפרופיל שלי ורציתי לדעת למה לצפות..האם הבעיה הזאת בלב מגבילה אותי גופנית או במצב קל כזה אין שום הפרעה . יש לציין שבסיכום מהקרדיולג הוא רשם שמה שאני צריך לעשות זה רק ביקורת פעם בשנתיים. האם הפרופיל ירד לי? במה כרוך הבעיה במסתם הלב שלי הקרדיולוג אמר לי לצפות לפרופיל 72 (ירידה משמעותית בפרופיל מ97) אשמח לתגובה מהירה אני לחוץ מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם גמיש - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/06/2012מבחינה בריאותית מסכים עם אקו לב בעוד שנתיים. אינני יודע לגבי הצבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגביל גופנית?
אסף04/06/2012האם הבעיה הזאת מגבילה גופנית? יש פרטים שקרדיולג רשם לי אני מאמין שתדעו בדיוק מה הבעיה ..כתבתי את הפרטים בהודעה הראשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגביל גופנית? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/06/2012לא מגבילה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בחילות וכאבים בבית החזהאתי01/06/2012
שלום,
אני בת 37 ,7 חודשים אחרי לידה ,סובלת מבחילות כבר מספר חודשים ובחודש האחרון לאחר מאמץ אפילו קטן מאוד מרגישה שאין לי אויר וכאבים בחזה עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות+גסטרוסקופיה שהייתה תקינה בהמלצת הרופא נשלחתי לאקו במאמץ להלן התוצאות
ממצאים באקו במנוחה: חדר שמאל בגודל תקין 26/44 מ"מ תפקודו סיסטולי גלובלי ואזורי תקין
דפנותין בעובי תקין (דופן אחורית 9 ספטום 6 מ"מ) חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו שני הפרוזדורים בגודל תקין (גודל פרוזדור שמאל 31 ממ) שורש האאורטה בקוטר תקין 30 ממ
אי ספיקה מיטרלית אאורטלית וטריקוספידלית מזערית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות הtr הינו 19+rap
מהלך הבדיקה: מנוחה דופק 90 שיא המאמץ 163 89%)
לחץ דם מנוחה 130/80 שיא מאמץ 160/80
בוצע מאמץ מדורג על מסילה על פי פרוטוקול ע"ש bruce
המאמץ הופסק אחרי 5.18 דקות בעומס של 7.0 mets עקב עייפות ואי נוחות בחזה בצד ימין
תוצאות הבדיקה: תגובה קלינית לא ברורה תגובה אלקטרוקרדיוגרפית ללא שינויים איסכמים בקטע st
סיכום : הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמצ נמוך לגילה ובדוק תת מרבי 89% ללא עדות לאיסכמיה עד הדופק שהושג
מה אומרות התוצאות האם הבדיקה תקינה האם התוצאות היו יכולות להיות שונות אם הייתי ממשיכה עוד על ההליכון? כדאי לבצע בדיקות נוספות? למה הכוונה אי ספיקה מיטרלית אאורטלית וכו? ולמה הכוונה בתגובה קלינית לא ברורה האם הכאבים קשורים ללב....?
המון תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בחילות וכאבים בבית החזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/06/2012הבעיה לא בלב. תחפשי בכיוון אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבברכה30/05/2012
שלום,
להלן התוצאות החריגות:
עובי המחיצה הבין חדרית-12
עובי דופן אחורית-12
מחיצות הלב-התעבות המחיצה הבין חדרית.
מה הפרוש?
מה הטיפול?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/05/2012ברכה שלום
תותאות בגדר עליון של הנורמה.
רצוי לטפל בנבדקים לא בתוצאות בדיקות.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב היכן לעשות את הבדיקה?כוכי29/05/2012
שלום
יש לבעלי הפניה לבדיקת קרדיולוג' מבחן מאמץ-ארגומטריה-89.41
השאלה הנשאלת היא היכן לבצע את הבדיקה יש לי אפשרות לקבוע לתל השומר או לרופא שעובד עם מאוחדת בנתניה האם רופא פרטי עושה את אותה בדיקה בדיוק?ז"א יש לו את המיכשור כמו בבית חולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב היכן לעשות את הבדיקה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/06/2012מה שחשוב זה מי מבצע את הבדיקה ולא המכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
כוכי02/06/2012תודה ד"ר מה שאני מבינה ממך זה שרצוי שרופא יעשה את הבדיקה ולא טכנאי(כמו בU.S) ?שאלה נוספת לפי רב הממצאים והבדיקות הבעיה היא לא לב אז מה כן?לדוגמא בעלי חש עייפות ותשישות אחרי מאמץ קטן כמו עליה במדרות בתוך הבית שזה קומה אחת או אם הוא מרים משהו קצת כבד מיד יש לו דפיקות לב מואצות חולשה וסחרחורות דבר שמצריך שכיבה גם כאבים בבטן (מרכז)צד שמאל,אציין שבעלי נמצא תחת לחץ עצום בעבודה לא נטל תרופות עד שהתחילה הבעיה רופא המשפחה רשם לו 2 ביום לנטון וכדור 1 ראומטיב (הרגעה) בן 46 לא מעשן אבל גם לא עושה ספורט מעט שמנמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2012לא לכך התכוונתי. התכוונתי שמה שחשוב זה מי מפענח ולא המכשיר.
מה שאת מתארת יכול להיות ביטוי למתח נפשי ועייפות תוצאה של הרבה שעות עבודה ואולי זה משהו אחר לכן טוב שיעשה אקו לב במאמץ.
ליותר מזה אני צריך לדבר ולבדוק את בעלך כדי להחליט איך להתקדם בבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
כוכי03/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםגיל24/05/2012
שלום רב!
אני צעיר, בריא בדרך כלל, לחץ דם שלי טוב. 120 בדרך כלל. אך הלחץ הדיאסטולי נמוך מאוד. באופן קבוע הוא נמצא בין 47 ל- 55. האם זה מצביע על בעיה כלשהי והאם כדאי לי לבדוק? אני שם דגש על זה שאני מרגיש בסדר. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר25/05/2012שלום גיל
נכון אתה צעיר ובריא
ד״ר תובר ריקארדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
גיל25/05/2012שלום לך שוב!
אומנם מהתשובה שלך אפשר להבין שהכל בסדר, אך אם היית יכול להרחיב במספר מילים ובצורה ספציפית, אודה לך מאוד! אני יודע שהלחץ הדיאסטולי הוא נחשב ל"תקין" ב- 80. ואני קורא גם שגם 60 זה יכול להיות בסדר. אך לא הצלחתי למצוא מה זה לחץ דם של 50 או פחות. לפני שעה יצאתי לריצה, ומדדתי לחץ דם והיה לי 114/45. עדיין אתה אומר שאין בעיה? שבת שלום שיהיה לך וגם חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה חופר?
מירי26/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אקו לבאלזי24/05/2012
שלום רב ,בני הנו בן 16 וחצי וביצע בדיקת אקו לאחר שביקר אצל רופאת ילדים בהיותו חולה הרופאה שמעה בעת בדיקה רשרושים קלים בלב והפנתה אותנו לבדיקה האקו התוצאה נתקבלה עם ממצאים של מסתם מיטרלי-דלף מינימלי ומסתם טריקוספידלי דלף קל חשוב לי לדעת מהן התוצאות האלו והאם ישנם איזה שהם מגבלות לקראת הצבא או בכלל מאמץ יתר וכו.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר25/05/2012אלזי שלום
תוצאות אקו לב בגדר הנורמה לכן אין מגבלות במאמץ יתר.
ד״ר תובר ריקארדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיקת לבאיה21/05/2012
שלום רב
אני תלמידה בכיתה י
רציתי לשאול שאלה בקשר לספיקת לב
אני אשית למדתי בכיתה על אי ספיקת לב אבל עכשיו רוצה לשאול מה זה בדיוק ספיקת לב (לא מתכוונת לאי ספיקה אלא לספיקה באופן כללי) ומה הגורמים שמשפיעים עליה כי פעם נתקלתי בשאלה שבקשה ממני לציין איך משפיעים התייבשות , התרגשות וגיל על ספיקת לב
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיקת לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/05/2012המונח שאת שואלת לגביו אינו קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית לב נערה פיליפינית 2גרי21/05/2012
בטיול שעשיתי שנה שעברה לפיליפינים, נחשפתי לנערה פליפינית בת 26 שפנתה אלי ברחוב ,בבקשה שאעזור לה, היות והיא חולת לב מילדות, ויש לה קשיים בתיפקוד היום יומי בגלל מחלתה.
בגלל המצב הכלכלי הקשה בפיליפינים אין ביכולתה לממן את ניתוח הלב הפתוח, הדרוש לה על פי מה שמומחי מחלות לב מקומיים אמרו לה.
ככול הידוע לי, אין בארץ זו ביטוח בריאות לאזרחים, ואנשים חולים יכולים להשאר ללא טיפול לכל ימי חייהם .
מצורפים בקובץ המצורף שני דפים תוצאת בדיקת דופלר שעברה וכן סיכום אישפוז.
בקשתי מכם לקרוא את המסמך המצורף ולאמור על סמך הנקרא, עד כמה מצבה חמור, ואם כן האם יש אפשרות לקבל עבורה סיוע רפואי בבית חולים בישראל, כסיוע הומניטרי לילדים וצעירים מארצות נחשלות.
בתודה,
גרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית לב נערה פיליפינית 2 - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/05/2012גרי שלום רב
הילדה צריכה ניתוח לב פתוח לסגירת PDA.הניתוח מבצע רופא מנתח לב ילדים לא קרדיולוג של מבוגרים.
אני ממליץ לגשת לבית חולים וולפסון שבחולון למחלקת ניתוחי לב ולברר אם קיימת שרות שהארגון SAVE A CHILD יכול לטפל במקרה שלה.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חיים אחרי צנתור בעקבות PFOדלית21/05/2012
שלום,
אני בת 37 וגילו אצלי דלף משמעותי בלב מימין לשמאל, ומתלבטים אם לעשות צנתור או להסתפק באספירין. באופן כללי, האם יש תוחלת חיים שונה מלשאר בני האדם לאנשים עם חור גדול בלב שמטופל בצנתור או באספירין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוחלת חיים אחרי צנתור בעקבות PFO - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/05/2012אני מציע שתתיעצי עם הקרדיולוג שמכיר את מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)