מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אאורטה ביטניתאנה21/05/2012
ד" ר צהריים טובים, שמי אנה ואני בת 40 לא שותה או מעשנת .אני מרגישה לאחרונה דפקים באיזור הבטן במרכז עם הרגשת החסרת פעימה.מהו קוטר נורמלי לאאורטה ביטנית במקום בו הוא מתפצל ל-2 עורקים והאם קוטר פחות מהמינימום או מעבר למקסימום יכול לגרום להרגשת דפקים ממש חזקים כפי שאני מרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורטה ביטנית - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/05/2012אנה שלום
למה לא לבצע קודם כל בדיקת U/S או CT בטן ?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו מאמץיפית21/05/2012
באקו מאמץ שנעשה נצפו מס' PVCS שנראו ממקור RVOT האם זה מסוכן? כמו כן בזרימה המיטראלית יש הפרעה ברלקסציה תודה יפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו מאמץ - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר21/05/2012יפית שלום רב
הממצאים באקו לב צריכים להיות בקורלציה עם מצב קליני שלך אבל באופן כללי ממצאים האלו לא מסוכנים.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטרשי20/05/2012
שלום לך אני בן 47 לאחר שנשלחתי לבצע מיפוי לב ואקו אשר היו תקינים עקב ארגומטריה לא תקינה בעבודה בוצע הולטר ל24 שעות נצפו vpcs בתדירות של 0 -416 לשעה בנוסף נצפו קטעי טריגמניה חדרית סהכ נצפו 2784 vpcs במשך יממת הבדיקה ונצפה זוג vpcs בודד .בנוסף נצפו 13 apcs במשך הבדיקה .הפרעות הולכה לא נצפו .שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו .תלונות לא צוינו.האם להקדים תור לרופא או לחכות כחודש וחצי עד לתור שנקבע .לציין כי אני ספורטאי ולא מתאמן עד לבירור העניין ונתבקשתי לקחת אספירין עד לפגישה .אודה לך על התיחסותך הכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2012אם אתה מרגיש טוב והאקו תקין אין משמעות לממצאי ההולטר. אתה יכול להמשיך להתאמן ולהפסיק אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר תובר-אאורטה עולהוושקץ20/05/2012
בוקר טוב ד"ר תובר. ,בן 40 לא שותה ולא מעשן ועושה הליכה על בסיס יומי כמעט של 50 דקות. עקב פעימות מוקדמות שמרגיש לאחרונה עשיתי אקו לב ושם ההבחנה היתה-הכל תקין אך האאורטה העולה 34 ממ. ב-11.11 ענית לבחורה בשם ליאת כי בקוטר אאורטה 36 ממ הכל תקין ולי יעצתם להיות במעקב עם קוטר קטן משלה.אני מבולבל מהתשובה. אנא חוות דעתך. תודה מראש , וושקץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר תובר-אאורטה עולה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר20/05/2012שלום רב
34 ו גם 36 קוטר הם תקינים באאורטה העולה.
מעקב לפי הצורך או המלצה רופא שלך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית לב לנערה פיליפיניתגרי18/05/2012
בטיול שעשיתי שנה שעברה לפיליפינים, נחשפתי לנערה פליפינית בת 26 שפנתה אלי ברחוב ,בבקשה שאעזור לה, היות והיא חולת לב מילדות, ויש לה קשיים בתיפקוד היום יומי בגלל מחלתה.
בגלל המצב הכלכלי הקשה בפיליפינים אין ביכולתה לממן את ניתוח הלב הפתוח, הדרוש לה על פי מה שמומחי מחלות לב מקומיים אמרו לה.
ככול הידוע לי, אין בארץ זו ביטוח בריאות לאזרחים, ואנשים חולים יכולים להשאר ללא טיפול לכל ימי חייהם .
מצורפים בקובץ המצורף שני דפים תוצאת בדיקת דופלר שעברה וכן סיכום אישפוז.
בקשתי מכם לקרוא את המסמך המצורף ולאמור על סמך הנקרא, עד כמה מצבה חמור, ואם כן האם יש אפשרות לקבל עבורה סיוע רפואי בבית חולים בישראל, כסיוע הומניטרי לילדים וצעירים מארצות נחשלות.
בתודה,
גרי אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית לב לנערה פיליפינית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2012לא צרפת כל מסמך. ממליץ לך לפנות לארגונים כמו save a child של בית חולים וולפסון או ארגונים דומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית לב לנערה פיליפינית
גרי19/05/2012שלום רב, מנסה לשלוח שנית את המסמך הרפואי.
בתודה,
גרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר רוברט הפנר20/05/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_ילדים' id=link]קרדיולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפרעות קצבהילה17/05/2012
שלום רב,
בעבר העלתי לפורום תוצאות הולטר לב ואקו לב. מעלה אותן שוב
,
מדידות 2D: left ventricle
מימד דיאסטולי 44
מימד סיסטולי 21
IVS דיאסטולי 7
LVPW דיאסטולי 8
LVFS סיסטולי 51%
AORTA
שורש האאורטה 16
אאורטה עולה 25
Right ATRIUM
עליון תחתון 39
Left ATRIUM
קדמי אחורי 31
עליון תחתון 38
זרימות דופלר
reg folw velocity
tricuspid 2.2
לחץ דם ריאתי 29.5 MMHG
ממצאים
left ventricle
תפקוד סיסטולי תקין
גודל תקין
דפנותיו אינם מעובים
right VENTRICLE
מבנה ותפקוד תקין
mitral valve
מבנה ותפקוד תקין
TRICUSPID VALVE
מבנה ותפקוד תקין
אי ספיקה מינימלית
pulmonic valve
מבנה ותפקוד תקין
atriums
הערות עליות הלב אינן מורחבות
נמדד לחץ דם ריאתי תקין
תוצאות הולטר הלב:
קצב סינוס ממוצע של 72
נרשמו APCS - 44
נרשמו VPCS - 3
מזה כשלושה חודשים לא חשתי הפרעות קצב. היום היו לי מס' פעמים
הרגשה שמגיעה כמו גל ואח"כ כאילו הלב מפסיק לשניה ומחדש שוב את פעימותיו.
האם זה תקין כי במשך שלושה חודשים לא היו הפרעות והיום הופיעו שוב? יש לציין כי מטופלת בדרלין 40 מ"ג לטיפול בלחץ דם. תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להפרעות קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2012תאזני את לחץ הדם.
זה טבעי שלא כל יום מרגישים אותו דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הילה19/05/2012שלום רב,
תודה על התשובה. מה יכול להיות המקור להפרעות הקצב (אם התוצאות של האקו לב והולטר יצאו בגדר הנורמה)? האם כדאי להחליף את הכדור לטיפול בלחץ דם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2012לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי או החלפת טיפול באינטרנט. באופן כללי דרלין תרופה מומלצת ל״דפיקות לב״.
אם האקו לב תקין אין מה לחפש את ה״מקור״ כי אין כזה. לכל אחד יש פעימות מוקדמות בכמות כזאת או אחרת. אחד חש בהם יותר השני פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
הילה27/05/2012שלום רב,
כאמור האקו יצא תקין. האם למרות זאת יכול להיות מקור לבבי לפעימות המוקדמות? בימים האחרונים יש עלייה בתדירות הפעימות המוקדמות והדבר גורם לי ללחץ ולתחושה מאד לא נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/05/2012פעימות מוקדמות תמיד באות מהלב כלומר ממקור לבבי. ואכן יכולות לגרום לתחושות לא נעימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
הילה27/05/2012תודה ד"ר הפנר. כוונתי בשאלה היתה בהנחה שהאקו בגדר נורמה וההולטר גם , האם בכ"ז יכולה לביות סיבה/מחלה לבבית לפעימות הללו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/05/2012סבירות נמוכה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
הילה27/05/2012תודה ד"ר הפנר וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLBB TRONCULARרוני17/05/2012
שלום,
אני בת 35 ובריאה בדר"כ, בעקבות יתר לחץ דם ודופק גבוה עשיתי בדיקת אקג שם התגלה CLBB TRONCULAR. רציתי לדעת במה מדובר? האם יש טיפול למצב? זה בסיכון? אני בריאה עם משקל תקין, לא סבלתי בעבר מאיזשהם בעיות רפואיות.
אשמח לתשובה...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLBB TRONCULAR - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2012מדובר האיחור בהולכה בצרור ההולכה השמאלי, לא בהכרח מצביע על בעיה אבל מציע שתעשי אקו לב ותתיעצי עם קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזודיפ 10אלישבע17/05/2012
שלום
בת 60.עברתי צינתור לפני כחצי שנה שמו לי סטנט מפריש תרופה ויש לי לחץ דם גבוה. מטופלת בוזודיפ 10, קדיולוק, וקטור 160, אלדוספירון 25 ועוד תרופות לסכרת ולתת פעילות בלוטת התריס, ומדללי דם.
ברגל שמאל יש לי בצקת בקרסול ובכל כף הרגל. בבוקר הבצקת מועטה אבל בערב ובלילה הרגל נפוחה והעור מתוחה ומציק.
הבנתי שוזודיפ גורם לבצקת.
יש תרופה אחרת שיכולה להחליף את הוזדויפ?? (הווזודיפ החליף את האקספורג' שגרם לבצקת איומה ב 2 הרגליים(אבל איזן את לח"ד) ולכן החליפו את התרופות).
מה עושים עם הבצקת??
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזודיפ 10 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2012אלישבע
אני לא חושב שהבעיה בוזודיפ. ראשית וזודיפ 10 מג פעם ביום עושה מעט מאוד בצקת ואם כן אז בשני הרגליים (כמו שהיה לך עם האקספורג)
לכן, אני מציע לך לבדוק קודם את הרגל בבדיקה כמו דופלקס וסונר בטן-אגן כדי לשלול הפרעה לחזרת הדם הורידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרדנה16/05/2012
שלום רב!
רציתי לקבל פענוח של בדיקת הולטר.
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 117
מהירות ממוצעת: 72
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 2 - 244 לשעה (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). בפיזור הומוגני ביממה. ממוקד אחד. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2012דנה שלום
יש לך פעימות מוקדמות בעיקר ממקור חדרי בחלקן גם בזוגות וגם בשלישיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק הלב/אבי העורקיםבוריס15/05/2012
ערב טוב דוקטור ותודה על התשובה. אני חושב שהכוונה היתה לאבי העורקים. אתה אומר שבסך הכל עובי אבי העורקים 3.4 ( כאשר הגבול הנורמלי הוא 3.5 ) הוא בסך הכל בסדר אך ממליץ על מעקב בעוד שנה.מדוע? ולא ענית לי על פעילות גופנית.תודה מראש ולילה טוב.בוריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק הלב/אבי העורקים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2012זאת ההמלצה שלי, כדי לראות יותר התרחבות. לגבי פעילות פיזית מציע לך פעילות ארובית בניגוד להרמת משקולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב SVT ועישוןאבי15/05/2012
שלום,
לפני כשנה אובחנתי כסובל מהפרעת קצב SVT,
כחודשיים לאחר האבחון,התחלתי לעשן עד היום (כמעט שנה וחצי)
לפני כשבוע החלטתי שבעוד חצי שנה אני אבצע אבלציה,
רציתי לדעת האם העישון מפריע לביצוע הניתוח ?
זאת אומרת האם העישון יכול למנוע ממני אבלציה ?
בתודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב SVT ועישון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2012לא, העישון לא יפריע לאבלציה אבל אם תפסיק לעשן היום אולי לא יהיה לך SVT, ואז לא תצטרך אבלציה בעוד חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק הלבבוריס15/05/2012
צהריים טובים דוקטור, אני בן 44,לא שותה ולא מעשן, עוסק בספורט (טיפה משקולות והליכה פעם ביומיים למשך כ-45 דקות). עשיתי אקו לב עקב פעימות לב מוקדמות שהופיעו אצלי לאחרונה. הרופא אמר שהכל תקין אך הצביע על עורק לב שנושק בעוביו לגבול העליון-שיש לי עובי של 3.4 והגבול העליון הוא 3.5. וביקש שאהיה במעקב בעוד כשנתיים!!! מהו עובי עורק נורמלי לאדם בגילי?האם העובי של העורק תקין ?מהן הבעיות שיכולות להיווצר כתוצאה מעורך עבה יחסית? האם אוכל לעסוק בספורט כרגיל? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2012אתה מתכוון לאבי העורקים? אז בסה"כ הרוחב תקין ממה שאתה כותב וההמלצה לאקו לב חוזר נכונה רק שהייתי עושה אותה בעוד שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה????יוני15/05/2012
שלום אני בחור בן 37 ,גובה174 משקל 88.
בשנה האחרונה אני מרגיש קצת כבדות בצד שמאל של החזה.
ביצעתי את כל הבדיקות [בדיקת דם,בדיקת אקו במאמץ ובדיקת אקג]וכולם יצאו תקינות.
התחלתי להתאמן לפני כחודשיים בחדר כושר,וכשאני רץ ,הסטפר נותן את מדדי הדופק,בתאום באמצע הריצה בדופק של 155 יש ירדה ל80 בבת אחת ,שאחרי כדקה עותה בחזרה.
השאלה שלי ,דבר ראשון מה האמינות של המכשרים האלו בחדרי הכושר?
ןמה מסמנת כזו ירידה חדה בדופק?
בנוסף אני מרגיש לפעמים כבדות בבית החזה,שאני במנוחה.
אציין שאני לקראת סיום התואר ואני בתקופה מאוד לחוצה ,האם הכל יכול לנבוע מלחץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה???? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2012ספק אם מה שאתה כותב אמיתי.
מציע לך לעשות הולטר במידה והתופעה חוזרת על עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא אמיתי?
יוני15/05/2012זה בדיוק מה שאני רואה על הצג באמצע הריצה ירדה של הדופק מערך של 155-160 לסביבות 70-80.
אני מרגיש בסדר גמור במהלך כל הריצה ועדין לא מבין מה משמעות הערכים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ בהיריוןט.15/05/2012
גילי 36 שנה שבוע 23 להיריון. לפני כיומיים חשתי לא טוב ובבדיקת דופק ידני היה דופק מאוץ מאוד לדעתי מעל 200 שחלף לאחר כשתי דקות וחצי. בזמן הדופק המואץ לא חשתי קוצר נשימה, הזעות פשוט לא היה נוח ומפחיד.
אקו לפני חצי שנה מצויין. הולטר פעימות מוקדמות עלייתיות ודופק מהיר 97 לדקה שהקרדיולוג לא ייחס חשיבות. הולטר בעקבות תחושת פעימות מוקדמות. רופא משפחה עשה א.ק.ג אמש שיצא תקין ואמר שהדבר לא מסכן אותי כלל אלא רק מפחיד. גם הקרדיולוג אמר לי שאין לי כלל מה לדאוג והלב שלי בריא לחלוטין. אני מודאגת מאוד ופוחדת מהדבר שיחזור. האם זה יכול להיות קשור להיריון. האם פתאום אפשר לקבל דום לב או התקף לב. אני פוחדת יש לי שלושה ילדים קטנים וזה מטריד אותי מאוד. אני מרגישה כמו חולת לב עם בעיות קצב ואני פוחדת שאפתח דברים גרועים יותר. בבקשה תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ בהיריון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2012לדעתי הרופאים שדברת איתם צודקים ואת רק צריכה להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הדברים?גיל14/05/2012
מצאתי כתבה מד"ר בכיר מבית חולים בלינסון (וייס אבי) ש"מדד דיאסטולי נמוך מצביע על בעיה בהזרמת הדם ללב" כהגדרתו. אני בחור בן 25 עם ערכים סיסטולי קצת גבוהים (בין 130 ל- 145) אך מצד שני, הלחץ הדיאסטולי שלי, באופן קבוע ולאורך זמן נע בין 48 ל-54. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם יש אפשרות של בעיה כלשהי אצלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין הדברים? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/05/2012מציע לך להבד אצל קרדיולוג ובמידת הצורך לעשות אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)