מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דםאליעזר19/03/2012
בנוסף ליתר לחץ דם אני סובל מסוכרת סוג 2, הידרוטרופיזם, נוירופתיה ופיברומיאלגיה. 5 שנים אני נוטל enaladex. לאט לאט לחץ דם עולה. Ace inhibitor נותן לי סחרחרת ונפיחות בגרון. Beta blocker – נורמולו - מעלה משקל ומאיט את הדופק, פחות מ80 אחרי 5.2 ק”מ ב-45 ד'. אם Calcium channel – אמלו - יש לי חולשות ברגליים ולחץ בחזה. היום אני נוטל לוסרדקס. היא עוזרת אבל לא מספיק 140-155/75-95 ואני מאד עייף איתה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2012אליעזר שלום
ממליץ מעקב במרפאת יתר לחץ דם שקיימת בכל קופת חולים.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לינעמה15/03/2012
אני בת 14, ובזמן האחרון (התחיל לפני כבערך חודש וחצי) אני סובלת מתחושות ערפול וחולשה. התדירות גדלה ועשיתי כמה בדיקות (לחץ דם, א.ק.ג, 2 בדיקות דם, נורולוג ורופא עיניים שבדק לחץ תוך גולגולתי) וכולן היו תקינות אבל אמרו לי שיש לי רשרוש בלב. מה לעשות ? והאם יש לך הסבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2012נעמה שלום רב
רשרוש בלב כלומר אוושה בלב הוא רעש המתרחשת כאשר הדם עובר ממקום אחד למקום אחר בלב,מצב רגיל לחלוטין.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהגל15/03/2012
שלום רב,
לפני כשנתיים הפסקתי לעשן סיגריות בשל לחץ חזק בחזה שהיה הולך וחוזר.
כיום כשמידי פעם בא לי לעשן סיגריה (בתדירות של פעם בחודש אולי) לפעמים שעה ולפעמים יום אחר למחרת מופיעים לי לחצים בחזה למשך כמה דקות ונעלמים.
חוץ מלהפסיק לגמרי לעשן יש עוד משהו שאני צריך לעשות? האם עליי לחשוש שמה יש לי מחלה כלשהי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2012גל שלום רב
מישהו עם כאבים בחזה צריך לפנות לרופא משפחה לבדיקה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אקו דרך בית החזהמשה ד.14/03/2012
אני בן 68 תוצאות: תפקוד סיסטולי גלובלי: התכווצות היפרדינמית. התכווצות איזוריתף היפרטרופי במידה קלה. עליה שמאלית: מורחבת במידה קלה. מסתם אאורטלי: עלי המסתם מעובים, מסויד במידה בינונית, הצרות בינונית גם לפי חישובי הדופלר. כל יתר הנתונים תקינים. אודה לקבל הסברים לגבי התוצאות, וכן למה הרופא המליץ על מעקב שוטף כל 6-8 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח אקו דרך בית החזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2012משה שלום
אקו לב מראה סימנים של לחץ דם גבוה או חסימה שסתום אאורטלי דרגה קלה עד בינונית.
ממליץ לגשת לקרדיולוג להמשך מעקב
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sinus bradycardiaאנונימי12/03/2012
שלום אני בן 23 מבצע פעילות ספורטיבית סדירה כ3-4 פעמים בשבוע עשיתי הולטר ורשמו לי sinus bradycardia להתייעץ עם קרדיולוג חשוב לציין שהבוחן לא הכיר אותי ואת הבדיקות שעברתי לפני... היה רשום לי דופק 71 מקסימלי 141 מינימלי 38 בעבר עברתי בדיקות של MRI אקג, אקג במאמץ ואקו הכל היה תקין עד עכשיו מה זה אומר הסינוס הזה האם זה מסוכן אני כמובן אבדוק את זה כי זה מה שהמליצו לי אבל אני לא ממש מבין מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sinus bradycardia - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/03/2012שלום רב
Sinus bradycardia או דופק נמוך היא תופעה פיזיולוגית אצל מישהו שמבצע פעילות ספורטיבי סדירה כמוך.
בהצלחה.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לביפית12/03/2012
שלום,
אמא שלי בת 53 מעולם לא סבלה מבעיות בלב
אחרי בדיקות כלליות אצל רופא המשפחה גילתה כי תפקודי הלב שלה ירדו ב40%! היא הופנתה למיפוי וגם המיפוי אישש את התוצאות של רופא המשפחה. היא קבעה תור לקרדיולוג לשבוע הבא.. אך ברצוני לשאול, ממה זה יכול להגרם? מה הסכנה הנשקפת לה?
רופאת המשפחה בדקה את התוצאות של המיפוי והיא אמרה שיש לה אי ספיקת לב בשלב הראשון, מה זה אומר? איך אפשר לטפל בזה? כמה זמן היא תוכל לחיות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/03/2012יפית שלום רב
הדבר החשוב ביותר הוא ללכת עם התוצאות לקרדיולוג ,הוא יחליט לפי תוצאות מה לעשות וכיצד לטפל.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PALPITATIONSאנונימי11/03/2012
שלום אני בן 23 שתי אחים שלי נפטרו אחות כנרה מבעיה של היפרטרופיה ואח נפטר מטביעה לא ברור סיבה ישירה
עשיתי סדרה של בדיקות לפני שנה ועכשיו
לפני שנה עשיתי אקג במאמץ ואקו יצא לי תקין
בגיל 18 עשיתי MRI יצא לי תקין וגם אקג רגיל במנוחה תקין
לפני כמה ימים עשיתי הולטר בפעם הראשונה ורשמו לי
דופק ממוצע 71 מינימלי 38 מקסימלי 141
ורשמו שם גם PALPITATIONS אין לי הרבה מושג מה זה אומר ואם יש מקום לדאגה
אני הובחנתי כפוסט טראומתי ויש לי בעיות של חרדה בתקופה האחרונה
הרופא אמר לי להתייעץ עם קרדיולוג קבעתי תור
אבל מהי הבעיה הזאת והאם היא מסוכנת? האם היא שחיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PALPITATIONS - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/03/2012נאור שלום
PALPITATIONS =דפיקות לב
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו + הולטר לבגל11/03/2012
שלום רב,
להלן תוצאות האקו (שכבר העלתי בעבר לפורום וקיבלתי תגובה) :
,
מדידות 2D: left ventricle
מימד דיאסטולי 44
מימד סיסטולי 21
IVS דיאסטולי 7
LVPW דיאסטולי 8
LVFS סיסטולי 51%
AORTA
שורש האאורטה 16
אאורטה עולה 25
Right ATRIUM
עליון תחתון 39
Left ATRIUM
קדמי אחורי 31
עליון תחתון 38
זרימות דופלר
reg folw velocity
tricuspid 2.2
לחץ דם ריאתי 29.5 MMHG
ממצאים
left ventricle
תפקוד סיסטולי תקין
גודל תקין
דפנותיו אינם מעובים
right VENTRICLE
מבנה ותפקוד תקין
mitral valve
מבנה ותפקוד תקין
TRICUSPID VALVE
מבנה ותפקוד תקין
אי ספיקה מינימלית
pulmonic valve
מבנה ותפקוד תקין
atriums
הערות עליות הלב אינן מורחבות
נמדד לחץ דם ריאתי תקין
היום התקבלו תוצאות הולטר הלב:
קצב סינוס ממוצע של 72
נרשמו APCS - 44
נרשמו VPCS - 3
אודה לקבלת חות דעת על התוצאות. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו + הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/03/2012הולטר: בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו, בן 30סטודנט10/03/2012
שלום.
מעוניין לשמוע את חוות דעתכם לגבי תוצאות אקו לב:
Anatomic Measurements
Aortic
Root (cm) : 2.8
Ascending (cm) : 2.8
Left Atrium
PS.L Diameter (cm) : 3
4C Left Atrial Area (cm2) : 16
4C Right Atrium Area (cm2) : 15
Left Ventricle
ED Size(cm) : 4.9
ES Size (cm) : 3
LV Wall Thickness
Average Septum(cm) : 0.9
Basal Septum (cm) : 0.9
Average Free Wall (cm) : 0.9
LV Function
LVEF(%) : 60
Functional Measurements
Systolic Function
EF (%) : 60
Diastolic Function
E/A Ratio : 1.5
Pulmonary Pressure
+RAP=:25
Mitral and tricuspide valves: mild trace regurgitation
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו, בן 30 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/03/2012בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה צד ימין- בעיה לבבית?אמיר10/03/2012
שלום רב,
אני בן 23. ברקע ידועה מפרצת של המחיצה הבין פרוזדורית בלב עם PFO. בשבוע האחרון אני חש כאב לוחץ לסירוגין בצד ימין של החזה, ללא קשיי נשימה. הכאב מתגבר בעת מאמץ. לעיתים אף יש לי פלפיטציות (סינוס טכיקרדיה בא.ק.ג)
מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור? האם עליי להתייעץ עם קרדיולוג?
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה צד ימין- בעיה לבבית? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/03/2012לדעתי בגילך סבירות נמוכה שהכאבים בגלל בעיה בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנתקויותזאב08/03/2012
עשיתי בעבר גם eeg ו mri אני גם בשנים האחרונות בלחץ
עבדתי גם בנתב"ג הרבה שנים עם דלקים של מטוסים ולחץ,
ביום שישי הייתי בבית חולים כי נשכתי את הלשון פעם ראשונה שזה קורה לי ולפני זה היה לי התנתקות לכה שניות
רציתי לשאול אם יש מצב שהתנתקויות קשורות ללב ללחץ ולא לאפילפסיה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקויות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/03/2012יותר אופייני לאפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר קופץ באיזור הלבגיא2607/03/2012
שלום.
אני בן 26...אני לוקח כבר מס' שנים פאקסט עקב דיכאון והתקפי חרדה קשים.
אני רזה, אך הכושר שלי ירוד מאוד, כיוון שרוב הזמן אני מול המחשב.
הרבה פעמים, במיוחד לאחר ריצה/הליכה מהירה אני מרגיש קפיצות שריר/דקירות או מן זרמים מוזרים ממש איפה שנמצא הלב, בצד בשמאל מתחת ל"ציצי" וזה מכניס אותי ללחץ ובהלה. בגיל 13 סבלתי מדקירות בחזה ולכן עברתי מבחן מאמץ שהיה תקין וכן בדיקת הולטר שכנראה הייתה תקינה כי לא התקשרו אליי חזרה. לאחר מכן, בגיל 18 עברתי א.ק.ג שהיה תקין ורק נמצא "מסתם נפול" או משהו כזה ואמרו לי שיש את זה לרוב האוכלוסייה.
(בלי קשר, עברתי גם בדיקת גסטרוסקופיה ונמצא שיש לי בקע קטן בסרעפת)
כמו כן סבא לי נפטר מדום לב בגיל יחסית צעיר ככה שיש לי פחד מזה.
האם מומלץ לי לעבור שוב בדיקה כלשהי או שזה קשור לחרדות ודיכאון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר קופץ באיזור הלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר08/03/2012גיא שלום
אני ממליץ לבצע בדיקת אקו לב אבל יתכן מאוד שתלונותך קשורים יותר לחרדות.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותמאיה06/03/2012
אני בת 41, מאז גיל 14 יש לי פעימות מוקדמות.
בתקופה האחרונה יש לי פעימות מוקדמות בכמות רבה לפעמים עד 4 בדקה, לפעמים הן מתגברות לאחר הארוחות.אני סובלת גם מחרדות מידי פעם ולחץ רוב הזמן.
האם זה מראה על בעיה בלב מפני שזה מאד מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/03/2012פעימות מוקדמות תופעה שכיחה מאוד. מעצם זה שזה מפריע לך זה לא אומר שיש בעיה בלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידים כבדותארז05/03/2012
שלום רב
בן51 180/125
ברבע השעה הראשונה של פעילות על הליכון בחדר כושר מרגיש את הידיים שניהם מאווד כבדות אבל לאחר 15 20 דקות הכאבים חולפנים
האם יש קשר לזרימת דם לידיים ?
או משהו קרדילוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידים כבדות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/03/2012ארז שלום
למה לא לבצע בדיקות כמו אקו לב או מבחן מאמץ כדי לשלול בעיות לב?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרלוקסדיין דוד05/03/2012
אני מעוניין לקחת תוסף שנקרא פרלוקס,בהוראות השימוש נאמר שמי שיש לו בעיות לב יש להיתייעץ עם קרדיולוג,בשנת 1999 עברתי מעקפים ולאחר מכן עברתי עןד 3 צינתורים כאשר בשנת 2001 פתחו לי 3 סתימות והשאר תקינות,מאז אני מטופל בכדורים של לחץ דם שומנים כולסטרול ודילול דם ,שאלתי האם אני יכול לקחת את הפרלוקס.תודה על התשובה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרלוקס - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/03/2012שלום דוד
חולה שנמצא במעקב קרדיולוג לאחר ניתוח מעקפים ו צינתורים,צריך לקבל תרופות רק לי המלצת קרדיולוג שלך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)