מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה רפואית לרשיון נהיגה.אבי16/12/2011
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אנסה. אני בן 75 חולה לב מיוצב מזה 20 שנה (ניתוח מעקפים לפני 20 שנה) מאז בביקורת קבועה שנתית אצל קרדיולוג המצב יציב (לוקח תרופות). רופא המשפחה החדש והצעיר אמר לי שהוא יכתוב בטופס הבדיקה כן להפניה למרב"ד בגלל הלב(ורק בגלל זה) כיון שאין לו יכולת להעריך המצב. הקרדיולוג שלי הוא מקצועי וותיק, מכיר אותי בנושא הלב שנים רבות. (לעומת רופא המשפחה שמכיר אותי פרק זמן קצר). האם הקרדיולוג יכול למלא את הטופס? האם הקרדיולוג יכול להמליץ לרופא על סמך הכרותו המקצועית רבת השנים את מצבי הרפואי בהקשר ללב, אם אכן יש לכתוב כן או לא. (נראה לי שפשוט רופא המשפחה מבקש להבטיח עצמו, גם אם הוא לא בטוח שזה מה שנדרש). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה רפואית לרשיון נהיגה. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/12/2011אתה צודק זה לא לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעיניין משקה חריףשמחה14/12/2011
שלום רב
אבא שלי לאחר 2 ניתוחי לב פתוח,וצריבה,וקוצב לב,שואל האם מותר לו לשתות בחורף 1 כוסית של וויסקי בערב עם מירחב של זמן מהכדורים שהוא שותה,זה גם מחממם לו את הגוף.....תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעיניין משקה חריף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/12/2011כנראה שכן, במיוחד בימים המושלגים של החורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה מורחבת לאחר ניתוח החלפת מסתםעירית13/12/2011
שלום רב,
אמי עברה ניתוח החלפת מסתם מיטרלי + תיקון מסתם טריקוספידלי + ניתוח מייז
היום כ 3 חודשים לאחר הניתוח הגיעה לביקורת אקו + קרדיולוג בביה"ח בו נותחה.
נאמר לה כי עלייה שמאל לא חזרה לתפקוד.
שאלה:
1. האם מצב זה הוא הפיך ?
2. האם יש דרכים לשפר את תפקוד העלייה ?
3. האם מצב זה הוא מסוכן / מה ההשלכות שלו ?
תודה רבה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו על השאלה שלי ?
עירית14/12/2011מחכה מאודמאוד לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגו על השאלה שלי ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/12/2011מה קצב הלב שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים לאחר צינטוריצחק בירנבאום13/12/2011
שלום עברתי צינטור לפני שבועיים וכרגע אני מטופל בכדורים לדילול הדם פלפקיס ואספרין האים יש בעיה אני צריך לעבור השתלת שיניים רציתי לדעת אים אין בעיה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים לאחר צינטור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/12/2011יצחק שלום
אי אפשר לעבור טיפול שיניים בזמן הקרוב, מומלץ לגשת לקרדיולוג לפי שאתה קובע תאריך לטיפולך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב במנוחה ואקו במאמץגליה12/12/2011
ד"ר יקר!
עשיתי בדיקת אקו במנוחה וכמו כן במאמץ
מאד נבהלתי מהתוצאה הנני כותבת לך על הממצאים ואשמח לדעתך
גודל ותפקוד תקינים של חדרי הלב, קוטר חדר שמאל 44/28ממ'. ללא עדות להיפרטרופיה. עובי מחיצה 9ממ', קיר אחורי 8ממ'.מסתם אאורטלי תלת עלי, עם עלים עדינים. הסתיידות בולטת בבסיס המסתם, ככל הניראה של קומיסורה lcc-ncc . דלף מיטראלי מזיערי. דלף טריקוספידלי מינימלי.לחץ סיסטולי ריאתי 17 ממ"כ + rap. סיגנל קלוש של דופלר. קוטר אאורטה העוהל 26 ממ, סינוסים 29 ממ'. קוטר עליה שמאל 29 ממ'.
אבקשך בכל לשון של בקשה לכתוב את דעתך בעיקר הסתיידות בולטת בבסיס המסתם
בברכה
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב במנוחה ואקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/12/2011אין לכך משמעות גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלריואב11/12/2011
לפני 5 חודשים בוצע אקו דופלר עקב כאבי חזה.
תוצאת אקו דופלר : חדר שמאלי אינו מורחב דפנות בעובי תקין.
התכווצות גלובלית ואיזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 65%.
עלייה שמאלית ברוחב תקין.
שורש אאורטה ברוחב תקין.
פתיחה טובה של המסתמים.
בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית מיזערית
אי ספיקה טריקוספידלית מזערית
לחץ סיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 35 ממ"כ.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.
הפרעות קצב במהלך הבדיקה.
בימים האחרונים כאבי חזה ויד שמאל קלים וכן תחושת לחץ בחזה מדי פעם.
אני אדם חרדתי (בן50 ) ונוטה לייחס זאת לכך
במיוחד שאם אני לוקח כדור אלפרליד אני מרגיש יותר טוב
לפחות לכמה שעות .
האם תוצאת האקו מסבירה את כאבי החזה או שצריך לבדוק בכיוון הנפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו דופלר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/12/2011אתה צריך לעשות איזה שהיא בדיקה במאמץ. כמו אקו במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאיסכמיהג11/12/2011
שלום,
אני בת 29, בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת מכאב קל בצד שמאל, מעייפות קשה, מתחושות לחץ בחזה ובצוואר, תחושות חולשה בעט נסיעה באוטו או בעט לחץ נפשי
לכן פניתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקת מאמץ שהתוצאה לא כל כך טובה:
כושר גופני נמוך לבינוני, תגובת לחץ דם תקינה, ללא תלונות לבביות, צניחות בקטע ST בחיבורים: v4-v6 עד 1.6 מ"מ.
חשד לאיסכמיה
עד כמה המצב הזה מסוכן?
האם יש טיפול ואפשר להבריא מזה?
כרגע אני לא מטופלת בשום דבר כי צריכה לעשות בירורים נוספים, עד אז אני ממשיכה לסבול מכל התסמינים, האם זה לא מסוכן, האם אפשר ליטול תרופה כלשהי?
אני נורא חוששת כי אני עובדת משרה מלאה, יש לי תינוקת בבית, לא ברור לי כרגע איך להתנהג ומה לעשות, אשמח אם תוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאיסכמיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/12/2011אם יש איסכמיה זה יכול להיות מסוכן אבל אני מאוד בספק שלך יש איסכמיה. מציע לך לעבור הערכה אצל קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדקסהבת-אל09/12/2011
האם התרופה פרדקסה כבר נמצאת בסל התרופות
מהם הקריטריונים לקבלתה כתחליף לקומדין?
כיצד מוגדר אדם שעבר אירוע מוחי ונותר בעקבותיו עם פגיעות
האם ניתן להגדירו כאדם שעבר שבץ מוחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדקסה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/12/2011בת-אל שלום רב
PRADAXA תרופה לטיפול בפירפור פרוזדורים בחולה שטופל בCOUMADIN בעבר ארוע מוחי או לא מוזן -INR- מעל 5 לפחות פעםיים .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות מורחבות מה זה אומר?גנדלמן08/12/2011
עשיתי בדיקת אקו לב יצאה תקינה למעט הגודל של העליות שהיו מורחבות
שמאלית (קדמי אחורי) 43
שמאלית (עליון תחתון) 60
ימנית (עליון תחתון ) 56
מה זה אומר?
בנוסף רציתי לדעת עם 32 זה בתוך הנורמה של רוחב חדר שמאל בזמן סיסטולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות מורחבות מה זה אומר? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר08/12/2011גנדלמן שלום
לפי דעתי אי אפשר לתת תשובה רצינית בלי לבדוק את המטופל.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים קרותROMI07/12/2011
שלום
בת 58.
לפני 4 שנים עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי.
בבדיקות עד לפני 3 חודשים הכל תקין.
עברתי ניתוח קוסמטי לפני כחודשיים.
הרדמה של כ5 שעות.
בשבועיים האחרונים אני חשה בעיקר בזמן ישיבה מול המחשב שרגלי קרות.
לא רק כפות הרגליים, אלא כמעט לכל אורכן.
האם יש קשר למסתם?
האם יתכן שהניתוח שינה את המצב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים קרות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר08/12/2011ROMI שלום
ממליץ לבצע דופלר עורקי רגליים ולגשת לרופא שלך.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר למונח רפואיאלימלך06/12/2011
לחברי הפורום שלום רב,
אבקש את עזרתכם בפרוש התשובה הנ"ל לבדיקת אקו
NORMAL SIZE OF THE CARDIAC CHAMBERS
NORMAL GLOBAL LV AND RV SYSTOLIC FUNCTION
IMPAIRED LV RELAXATION
TRIVIAL MR TR
SLIGHT HYPOKINESIS SEPTOBASAL WALL
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר למונח רפואי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/12/2011הבדיקה בכללותה תקינה למעט השורה האחרונה שבגללה אתה צריך לבקר אצל קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Moderate mitral regurgitation andאביעד06/12/2011
severe TR
אמי התאשפזה לפני כחודש בגלל קוצר נשימה וכאבים בחזה. גילה הוא 65 עם עבר של שטף דם במח לפני כ20 שנה בעקבות לחץ דם גבוה, סכרתית, בעלת עודף משקל ומטופלת במדללי דם כמו גם תרופות להורדת לחץ דם ואינסולין.
אחרי שבוע שוחררה מבית החולים ממחלקה פנימית באבנה של Moderate mitral regurgitation and severe TR וכמו כן CHF exacerbation RT<
ברצוני לשאול מה יכולים למעשה לעשות בכדי לעזור לה? האם אין סיכון גדול מדי בניתוח להחלפת שסתומים בגלל המחלות שלה ואז הפרוגנוזה למעשה די אפורה? האם יש טיפול תרופתי שימנע התערבות כירורגית?
להתייחסותכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Moderate mitral regurgitation and - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/12/2011יש טיפול תרופתי כמו גם ניתוחי, אתה צריך להתיעץ עם קרדיולוג שמכיר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי יתר לחץ דם ותופעותט06/12/2011
לדר' הפנר שלום רב!
בת 70 סובלת היתר לחץ דם ודופק גבוה.
בבוקר לוקחת 10 מ"ג קורדילוק
בשעה 13 בערך לוקחת 5 מ"ג נורבסק.
בבוקר מרגישה בסדר ואין קפיצות בלחץ דם...
אך בערב ( בסביבות 19-20 ) כמעט כל ום יש עליות חדות בלחץ דם ובדופק...מרגישה ממש לא טוב....
ניסיתי גם לוקחת 5 מ"ג של נורבסק הנוספים בערב ( שיהיו סה"כ 10 מ"ג ) אבל...זה לא משפיע כ"כ בפעם השניה...בכל זאת יש עליות בלחץ דם ודופק ( בערבים ).
בנוסף אני סובלת מאוד מנפיחות רגליים ( מנורבסק )....
אולי יש מקום לשלב תרופה נוספת כמו דיזותיאזיד ( כדי להמנע מנפיחות נוראית ואולי זה גם יעזר לי לאזן לחץ דם בערבים )?
מה אתה חושב לגבי שילוב של 2 התרופות ( נורבסק + דיזותיאזיד )?
זה שילוב לא מסוכן?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי יתר לחץ דם ותופעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/12/2011טלי
יש לא מעט אפשרויות, אבל זה ממש לא מקצועי ואחראי "לטפל" באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אק"גיואב05/12/2011
בן 48
בגלל כאבי חזה קלים
בוצע אק"ג. מצ"ב
אודה על חוות דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אק"ג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/12/2011יואב שלום
נא להשלים עם בדיקת אקו לב
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .האם ראית משהו בבדיקה לא תקין?
יואב05/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .האם ראית משהו בבדיקה לא תקין? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/12/2011רק לצורך השלמת בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה05/12/2011
שלום בן 32 משקל 77 גובה 1.75
במדידה בייתית של לחץ דם היה לי 115/65 דופק 77
האם תקין?? האם זה נמוך?האם להיות במעקב?
אני ברוך ה אדם בריא
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/12/2011יהודה שלום
אני מסכים אתה בריא.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)