מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספרין לאחר צינתוראישה12/02/2012
בעלי בן 60. עבר לפני מספר חודשים צינתור. הוא חולה סכרת 2. אמרו לו לקחת אספרין. ומאז האספרין הוא סובל מעצירות. האם אספרין גורם לעצירות ואם כן מה אפשר לקחת במקום האספרין, כי ממש סובל מעצירות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין לאחר צינתור - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/02/2012אספירין בדרך כלל לא גורם עצירות
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב CRBBB+RADשיר12/02/2012
שלום רב
בת 25, בריאה בדרכ.
לפני כחצי שנה, בשל ספסיס בדם סבלתי מאי ספיקת לב ברמה בינונית-קשה (תפקוד של )30%, כעבור מספר ימים חלה התאוששות והלב חזר לתפקוד של 50%. כעבור מספר שבועות החלו הפרעות בקצב הלב, בהולטר נראו הפרעות חדריות ממספר מוקדים שונים. ממצאי הולטר אחרון העלו כי יש חסם מלא בצרור ההולכה הימני (עם RAD), טכיקרדיה וברקירדיה.
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי את משמעות הדברים, הסיכון ואופן הטיפול המקובל במצב זה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב CRBBB+RAD - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2012שיר
אינני יכול להתיחס לפנייתך כי המידע הרפואי המצורף מאוד כללי ודל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פרפור פרוזדורים ורעד בידייםזיו09/02/2012
אמא שלי בת 64 אובחנה כסובלת מפרפור ורפרוף פרוזדורים.
מטופלת בקומדין ונורמיטן
סובלת מתופעה של רעד בידיים מזה שנתיים, האם יכול להיות קשר בין התופעות וכיצד ניתן לטפל בהן או לחלופין כיצד ניתן לבדוק האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין פרפור פרוזדורים ורעד בידיים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/02/2012אבי שלום
אין קשר בין שני התופעות.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הבנתי עדיין למה אין מענה...?אור דרורי09/02/2012
שלום לך דוקטור שמי אור בת 20. היה לי בעבר הסטוריה של הרגשה של דופק לא סדיר והחסרת פעימה וכאילו אני נחנקת עברתי מספר בדעקות שיצאו תקינות...חוץ מאקו לב שהכל יצא תקין מלבד mild tr שאין לי מושג מה זה. עכשיו למדתי להתמודד עם ההרגשות האלה יפה..רק שקרה לי דבר מוזר שחוזר על עצמו כבר כמה פעמים... כיפור שעבר צמתי והרגשתי שיש לי דופק ממש ממש איטי שעוד שנייה אני מתעלפת..יש לציין שיש לי טלסמיה מינור...הייתי במיון והרופא אמר שזה מחוסר שתייה או משינה מרובה... בשבוע האחרון זה קרה לי כשהלכתי לישון צהריים וקמתי בערב וחזרתי לישון עד הבוקר.... והרגשתי דופק איטי כאילו אני שוקעת...השאלה שלי אם זה תקין?!וזה באמת יכול להיגרם מהרבה שעות שינה, ומחוסר שתייה?!? כי אני בן אדם שלא מרבה בלשתות ;-).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי עדיין למה אין מענה...? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/02/2012אור שלום
לפי דעתי אין בעיה לבבית.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהחנה07/02/2012
אני בת 53. כיומיים יש לי כאב בחזה מעל השד השמאלי לכיוון אמצע החזה
היום הכאב גבר.
הכאב קיים בעיקר עם תזוזת היד והגוף . וגם כשאני מתכופפת
לעיתים הוא קיים במנוחה
יש לי הסטורייה משפחתית של בעיות לב
האם ייתכן שזו בעיית לב או שריר תפוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/02/2012דניאלה שלום רב
זה נראה יותר כמו בעיית עצמות או שרירים אבל צריך לבדוק עם הרופא שלך
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור דרך הידאביגדור מאירי07/02/2012
רופאים מכובדים, שלום
אתם צנתרתם דרך היד את השכן שלי, לפני שלושה שבועות באסותא החדש ברמת החייל.
הוא היה מאוד מרוצה וחזר לעבודה מלאה למחרת או כעבור יומיים.
קראתי שצנתור דרך היד פחות מסוכן, זה נכון? יש פחות סיבוכים ודימומים?
חבר נוסף שלי המליצו לו לעשות צנתור דרך היד אצלכם, דר' הפנר ודר' ריקרדו, הוא אומר שאתם הכי טובים בתחום הצנתורים דרך היד והנסיון שלכם הכי גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור דרך היד - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/02/2012מאירי שלום רב
בהחלט צינתור דרך היד מפחית סיבוכים במקרה דחוף או מתוכנן.
אשמח לעזור לך בכל מקרה שצריך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור יד
אביגדור מאירי11/02/2012דר' ריקרדו שלום,
תודה על תשובתך.
הבנתי שרק כמה שעות אחרי צנתור אתם משחררים הבייתה ומחרת אפשר לחזור לעבודה מלאה. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנתור יד - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר12/02/2012בדרך כלל זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחיניב05/02/2012
שלום יש לי שאלה עשיתי אקו ורשום בסיכום:
no evidence of lvh no wall motion abnormalities
min late syatolic tr no evidence of pulmonary hypertension
prolapse of the tricuspid vslve
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/02/2012לא הרבה. תראה קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב חזקות בזמן אימון משקולותיואב04/02/2012
שלום. אני בן 40. בריא ובמשקל תקין. לפני כשנה התחלתי ללכת לחדר-כושר. לפני-כן עשיתי את כל הבדיקות המקובלות ובנוסף ביקשתי לעשות גם א.ק.ג, ארגונומטריה ואקו-לב. כל תוצאות הבדיקות בסדר גמור. גם לחץ הדם שלי במנוחה בסדר גמור. בזמן אימון משקולות, לאחר סיום "סט" אני מרגיש שהדופק שלי חזק מאד (כל דפיקה = פצצה) והראש שלי מעט "מסתחרר" למשך מספר שניות. התופעה מציקה לי ומעט מפחידה. לפני האימון אני מקפיד לאכול פחמימות. בד"כ אני עושה משקולות לאחר אימון אירובי של כחצי שעה בעצימות בינונית. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה ואיך ניתן להקל בה (אם אפשר מבלי להוריד בעוצמת האימון)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב חזקות בזמן אימון משקולות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/02/2012אתה לא בפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהג'קי01/02/2012
אני בת 17 וחצי, יש לי הפרעות פאניקה וכתוצאה מזה יש לי תמידי דפיקות לב חזקות, מורגשות ומהירות. זה לפעמים יכול לבוא סתם ככה, שבמצב מנוחה הלב שלי נהיה עם דופק של 85 בדקה. עשיתי לפני כ4 חודשים א.ק.ג ואמרו שהכל בסדר. יש לי גם כאבים חזקים אבל אני לא מייחסת לזה חשיבות, פשוט בזמן האחרון שאני נושמת עמוק יש לי כמו קולות של שעון בכל הגוף שהן באותו קצב של הקצב לב שלי, והרופאה אמרה שזה כלום, אבל זה לא אמור להיות ככה.
שאלות.
האם הדפיקות לב החוזרות והמורגשות והמהירות זה מסוכן? ואם זה לא, זה ייגמר אחרי הטיפול בהפרעת פאניקה? ואני גם לוקחת דרלין להאט קצת את הדפיקות לב באישור פסיכיאטרית, זה יעזור?
והקולות של שעון, שמעתם על זה פעם? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/02/2012דפיקות הלב שלך הן תגובה נורמלית להתקפי הפאניקה הלא נורמליים. כשתפתרי את בעיית הפאניקה לא יהיו לך דפיקות לב
דראלין היא תרופה שיכולה לעזור לך הרבה בזמן התקף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב מוגדלבת-עמי01/02/2012
שלום דוקטור,
אני בת 66, מזה שנים סובלת מל"ד גבוה שמאוזן בתרופות.
מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבי גב עליון עזים ופתאומיים שחולפים אחרי מנוחה קצרה.
לפני כשבוע זה שוב תקף אותי. בנוסף, עם כל שאיפה עמוקה חשתי כאב עז בגב עליון משמאל.
הכאבים פסקו לחלוטין לאחר כדור אופטלגין בודד ולא חזרו עד כה.
בביקור שגרתי אצל רופא המשפחה ספרתי לו זאת, והוא שלח אותי לצילומי חזה אותם בצעתי אתמול .
בפענוח מהיר שהתקבל נרשם: "לב מוגדל. היאטוס הרניה גדולה".
משקלי 71 ק"ג על גובה 165 ומעולם לא סבלתי מבעייה לבבית כלשהי או מהפרעות כלשהן במערכת העיכול.
ברור שאני חוזרת מיד לרופא אך בינתיים הייתי מבקשת לקבל חו"ד קרדיולוגית כי מתוך קריאה באינטרנט נכנסתי לחרדות במיוחד שבדיוק עמדתי להרשם לטיול לחו"ל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב מוגדל - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/02/2012לפני שאת נכנסת לחרדות מיותרות. צילום חזה היא בדיקה גרועה מאוד לאיבחון גודל הלב. בלפחות 90% מהמיקרים שמצויין צל לב מוגדל נתגלה גודל לב תקין באקו לב.
לכן אני מציע לך לעשות אקו לב ו....אל תרוצי לרופא במזג אוויר כזה כי זה ! מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב מוגדל
בת-עמי01/02/2012תודה!
העלית חיוך על שפתי והפחתת חרדות.
זו כבר חצי עבודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי נשימה בזמן שינוי תנוחהדור רבקה31/01/2012
אני בת 77 סובלת ממחלת לב בשריר ויש לי קוצב
בזמן האחרון ברגע שאני משנה תנוחה למשל מישיבה לעמידה והולכת כמה צעדים אינני יכולה יותר לנשום ומחשפת מקום לשבת אני מתחילה להרגיש דפיקות לב חלשות ןבמשך דקה או חצי
אם שוב אני קמה כדי ללכת קורה אותו דבר
תודה רבה על תשובתכם בהקדם
דור רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי נשימה בזמן שינוי תנוחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/01/2012רבקה שלום,
מה שאת מתארת יכול להיות קשור ללב אבל גם לקוצב עצמו. סוגים מסויימים של קוצבים יכולים לגרום למה שאת מתארת.
אני לא יודע מה מחלת הלב שלך וגם לא סוג הקוצב וכמה זמן יש לך אותו.
אני מציע שתתיעצי עם הקרדיולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה לעמידהנאור31/01/2012
שלום לכולם ותודה על תשומת הלב
אני בן 23 בריא מבצע פעילות גופנית כ3 פעמים בשבוע
עברתי מספר פעמים בדיקות של אקו וארגומטריה האחרונה לפני שנה הכך יצא תקין לחלוטין
בתקופה האחרונה אני מרגיש שאני עובר מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה מהר
כאילו שהדופק ניהיה חזק ומהיר זה ממש מוזר לי אני עוקב אחרי זה בצורה אובססיבית בזמן האחרון ואני בעיקר מוטרד מזה
חוץ מזה אני מרגיש טוב מאוד אני מבצע פעילות ספורטיבית ולא מרגיש שום בעיה זה קורה לי לפעמים ולא תמיד בעבר סבלתי מחרדות אני לא יודע אם זה קשור בכלל אבל חשוב לציין
בכל אופן כמו שאמרתי זה קורה לי רק במעברים משכיבה/ישיבה לעמידה
האם יש צורך להבדק הולטר או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה לעמידה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/01/2012נאור שלום,
כפי שאתה מתאר את עצמך, אתה אובססיבי, סובל מחרדות ואוהב לעשות בדיקות מיותרות הלוך ושוב. נכון?
אני לא חושב שיש לך בעיה, פשוט תזרום....אבל אם אתה רוצה לעשות הולטר ולא עשית בעבר מס' פעמים, אז למה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי את אותו דבר מהרופא תודה
נאור31/01/2012אמרת דברים נכונים שלא הצגתי עברתי מספר בדיקות בניהם גם MRI מספר פעמים ארגומטריה ומספר פעמים אקו הכל תקין לחלוטין
פשוט מקרה משפחתי מצער שאחותי הבכורה נפטרה מדום לב היה לה חדר מורחב בלב מטריד אותי מזה כמה שנים
תודה על העזרה באמת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה31/01/2012
שלום ד"ר יקר!!!
בן 32 משקל 78 גובה 1.75
אני רוכב כול יום על אופני כושר כחצי שעה,
האם זה טוב לשיבולת לב ריאה?
יש לנו גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
אתמול מדדי לחץ דם מייד אחרי הרכיבה והיה לי 140/90 דופק 110 האם תקין?
במנוחה לחץ הדם 120/70 דופק 80
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/01/2012יהודה
המשך לשבור שיאים ועדכן אותנו בעוד שלושה חודשים מהיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגומטריהגבי30/01/2012
שלום.
אני בן 61, בריא. לפני רישום לחדר קושר ביצעת בדיקת ארגומטריה.
התוצאות.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק מתרה ללא כאבי חזה.
כושר גופני טוב לגיל.
הדופק עלה מ78ל169 לדקה.
בשיא המאמץ נצפו נפילות קטע ST הוריזונטלית של 1.2-1.9 מ"מ
בחיבוריםV4V6 כמו כן צניחות ST של שיפוע קצת עולה 1.9-2.1מ"מ בחיבוריםL2L3VF. התאששות תקינה.
תגובה נורמוטנסיבית במאמץ עם עלית ל"ד מ-עד MMHG ללא הפרעות קצב. לסיכו . ארגומטריה חיובית חשודה לנוכחות איסכמיה במאמץ.
האם אפשר לתת הסבר על הבדיקה. דבר נוסף. נשלחתי לבדיקת מיפוי
לב באמץ עם טליום. לפי הפרסומים בבדקה הזות יש הרבה קרינה.
האם אפשר במקום זות לעשות בדיקת אכו לב במאמץ שאין בה קרינה.
תודה מראש. גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגומטריה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2012אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- small arterial septal defectנימי30/01/2012
לדר הפנר
מה המשמעות של פגם זה בלב . הבנתי שבעבר ניתחו והיום לא מתערבים
אשמח אם תסביר ואם כדאי לטפל או לעשות בדיקות נוספות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
נימי30/01/2012האם פגם זה יכול לגרום לאירוע מוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsmall arterial septal defect - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/01/2012תלוי בחומרת ה ASD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)