מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אקוקדיוגרפיהגל23/02/2012
שלום רב, אשמח דעת את משמעות בדיקת האקו:
מדידות 2D: left ventricle
מימד דיאסטולי 44
מימד סיסטולי 21
IVS דיאסטולי 7
LVPW דיאסטולי 8
LVFS סיסטולי 51%
AORTA
שורש האאורטה 16
אאורטה עולה 25
Right ATRIUM
עליון תחתון 39
Left ATRIUM
קדמי אחורי 31
עליון תחתון 38
זרימות דופלר
reg folw velocity
tricuspid 2.2
לחץ דם ריאתי 29.5 MM\HG
ממצאים
left ventricle
תפקוד סיסטולי תקין
גודל תקין
דפנותיו אינם מעובים
right VENTRICLE
מבנה ותפקוד תקין
mitral valve
מבנה ותפקוד תקין
TRICUSPID VALVE
מבנה ותפקוד תקין
אי ספיקה מינימלית
pulmonic valve
מבנה ותפקוד תקין
atriums
הערות עליות הלב אינן מורחבות
נמדד לחץ דם ריאתי תקין
מה משמעות התוצאות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
גל23/02/2012יש לציין כי אני סובלת מלחץ דם. מטופלת בדרלין 40 מ"ג. נשלחתי לבדקיקת אקו עקב הפרעות קצב . טרם התקבלו תוצאות ההולטר לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר24/02/2012הילה שלום
בדיקת אקו לב בגדר הנורמה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה24/02/2012תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - הקשורה להולטר לב
הילה26/02/2012שלום רב,
שאלתי הנוספת - האם בעת ביצוע הולטר לב, אני צריכה להפסיק טיפול תרופתי ביתר לחץ דם (כאמור מטופלת בדרלין 40 מ"ג)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - הקשורה להולטר לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/02/2012הילה שלום
לא צריך להפסיק טיפול לפני ביצוע הולטר
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל27/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדרורית22/02/2012
שלום אני בת 20, יש לי קצת דפיקות לב מהירות של 100 דפיקות לדקה לפעמים יותר.
לאבי ומשפחתו יש בעיות לב חלקן חמורות.
השאלה שלי אם הדפיקות האלה נורמליות או שאתם ממליצים לי ללכת לבדיקות.
בנוסף חשוב לי לציין שאני גם מעשנת אם יש לזה השפעה.
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר23/02/2012דרורית שלום
אם במשפחה יש סיפור של בעיות לב לא מומלץ לעשן ,בקשר לדפיקות העישון גם יכול לגרום תופעה כזאת.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוקרדיוגרפיה - רוצה להבין.ניצה נץ20/02/2012
שלום רב !
בת 64. נשלחתי לבדיקה אקוקרדיוגרפית עקב התנשמות וקושי לעלות במדרגות לאחר קומה שנייה, ובכל עליה . אמי נפטרה מבעיות אי ספיקת לב - שנתיים לאחר החלפת מסתם אורטלי, ואבי סבל מפרפורי לב. תוצאות הבדיקה :
אאורטה עולה - 31 ממ'
שורש האורטה - 39 ממ'
פרוזדור שמאלי - 37
שטח פרוזדור שמאלי - 18 סמ'ר
רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה - 30 ממ'
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה - 42 ממ'
עובי מחיצה בין חדריות - 9 ממ'
עובי דופן אחורית - 9 ממ'
מיסתם מיטראלי - Trace MR
מיסתם טריקוספידלי - TR Trace
אם הבנתי נכון - הנתונים בשני פרמטרים גבוהים מהגבול העליון :
בשורש האארטה - עד 37, ובשטח הפרוזדור - עד 15 . מה זה אומר?
וכן, ברוחב חדר שמאל בזמן דיאסטולה, בעובי מחיצה בין חדריות ובעובי דופן אחורית אני בגבול התחתון. מה זה אומר?
אודה לך אם תעזור לי להבין את משמעות התוצאות.
תודה !
נץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקוקרדיוגרפיה - רוצה להבין. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/02/2012ניצה שלום רב
בדיקת אקו לב בגדר הנורמה לפי תשובה,
בקשר לעובי הדפנות גם תוצאה תקינה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוני טייסליאב20/02/2012
אני בן 18 ונמצא בהליכי מיון לטייס, בשלב הרפואי נשמע אצלי בלב יבשושית, בעקבות כך הופנתי לאקו לב. המסקנות של האקו לב הן שיש לי avp, משהו בשסתומים נראה לי. הרופא טוען שיש לי את זה ברמה קלה מאוד. א. מה זה אומר? ב. אפשר לשנות את זה? ג. האם זה עלול להשפיע על המשך המיון? תודה מראש גלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לבקשה
ליאב25/02/2012נמצא במצב דומה. שמתי לב שהשאלה כבר נמצאת הרבה זמן ועדיין לא נענתה, אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/02/2012MVP זהו המום לב הכי שכיח (בין 5-10% מהאוכלוסיה) שגורם לצניחה של עלה של המסתם המיטרלי בזמן התכווצות הלב. לפעמים מתלווה לכך גם אי ספיקה של המסתם וזה מצריך מעקב ע"י אקו לב.
מה הצבא עושה עם זה בספר הפרופילים שלו אינני יודע. לדעתי במידה ואין אי ספיקה של המסתם לא צריכה להיות בעיה להתקבל לקורס טיס, אבל כאמור זאת לא בעיה רפואית אלא קביעת פרופיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול LDL גבוהחווה19/02/2012
שלום רב,
אני מקווה שזהו הפורום הנכון לעניין שלי.
אני בת 53, בריאה בדר"כ וביצעתי בדיקות דם שגרתיות השבוע ואלו התוצאות (בתמונה המצורפת).
הרופא משפחה שלי אמר שרמת הכולסטרול חמורה ושמעתה יש לקחת תרופות לכל החיים.
בנוסף הוא אמר ששינוי הרגלי האכילה לא נדרש מכיוון שזה כבר לא יעזור במצב.
שאלותיי הן,
הוא לא כל כך הסביר מה הסיכונים בכולסטרול גבוה ומה יקרה אם פשוט אשנה את תזונתי ולא אקח כדורים? והאם יש טיפולים\תרופות טבעיות מעולם ההומאופתיה שהן לא כדורים כימים?
תודה רבה על עזרתכם,
חווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול LDL גבוה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/02/2012חווה
שינוי באורח החיים ותרופה להפחתת כולסטרול יקטינו את הסיכון לחלות בטרשת עורקים. זהו הסיכון ב LDL גבוה. טיפולים הומיאופטיים לא הוכחו כמועילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה טבעית
דדי20/02/2012יש טיפול טבעי בשם "שמרי אורז אדומים".
זה כדור המכיל חלק ממרכיבי הסטטינים, אשר ניתנים להורדת "הכולסטרול הרע"- LDL.
קיימים אתרים באינטרנט שמוכרים אותה.
נ.ב. המלצתי היא ממידע אישי ולא מהווה מידע רפואי מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין לדילול הדםדדי18/02/2012
שלום
אני לוקח אספירין 75 מ"ג בעקבות צנתור (לפני כ-4 שנים).
כמו כן, אני לוקח תוספים טבעיים: ויטמין C ו-E, ניאצין, מולטיויטמין וגם CO-Q10(מינון 400 מ"ג). לאחרונה, יש דימום בחניכיים בבוקר לאחר הקימה מהשינה. אני מניח שזה נובע מדילול הדם שנוצר מהשימוש בבאספירין ובתוספים.
האם יש בדיקת דם (או בדיקה אחרת) שלפיה ניתן לדעת מה רמת הקרישה והאם יש צורך בתרופה לדילול הדם?
תודה
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין לדילול הדם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2012תבדוק את מס' הטסיות בספירת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נוצרת בצקות בריאותמרטין17/02/2012
מה מוביל לבצקות בריאות?, איזה טיפול יש לבצקת בריאות ומה הסכנה של זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נוצרת בצקות בריאות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/02/2012בראות הדם מתחמצן. כשנוזל תופס את מקומו של האוויר יש בצקת ראות. הסיבות לבצקת ראות יכולות להיות קרדיאליות ולא קרדיאליות. הטיפול בהתאם לגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזה בצד שמאלכמעט 3017/02/2012
כבר תקופה שיש לי דקיקות בצד שמאל..ועל מנת להפסיק אותם אני מפסיקה לנשום לכמה
רגעים ארוכים מאוד...ואז זה נרגע ומפסיק..
יש לי גם מצב שאני במנוחה אבל יש לי דפיקות לב פתאום מהירות כאלה
מה זה הדקירות בחזה?..
תודה על התשובה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה בצד שמאל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/02/201230שלום
לפי דעתי תלונותיך לא קשורה לבעיה לבבית .
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאיזה פורום אני יכולה להתיעץ
כמעט 3017/02/2012למה זה קשור לדעתך
תודה על תשובתך המהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה יש דקירות בחזה שמאל
בתאל27/11/2015היי רציתי לדעת למה אתמול בלילה היה לי דקירות בחזה בצד שמאל והלב עבד לאט לאט ואז מהר מזה יכול להיות אני בחורה צעירה רק שזה לא בעיה בלב השם ישמור
אפשרי מענה במהרה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב
בתאל27/11/2015היי רציתי לדעת למה אתמול בלילה היה לי דקירות בחזה בצד שמאל והלב עבד לאט לאט ואז מהר מזה יכול להיות אני בחורה צעירה רק שזה לא בעיה בלב השם ישמור
אפשרי מענה במהרה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2015ברוך השם את בחורה צעירה והשם שומר עלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי"ח באילתאבי16/02/2012
כמה זמן אחרי צינתור ניתן לטוס לאילת? (צינתור בשל ארוע לב מזערי לאדם מבוגר שיש לו עבר לבבי). האם קיימת מחלקה קרדיולגית טובה בבבית החולים באילת למקרה הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי"ח באילת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/02/2012זאת שאלה שצריך להפנות לקרדיולוג שמכיר אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל16/02/2012
שלום רב,
מרגישה מזה כשבוע החסרת פעימה. כמו גל המתפשט בחלל בית החזה בעקבותיה הרגשתי כי הלב מפסיק לפעום וכעבור שניה חוזר לקצב רגיל. גם שכמיששתי את הדופק בצוואר הרגשתי שאין פעימה. לפעמים זה קורה פם אחרי פעם בסמיכות. בעיקר אחרי אוכל או בזמן מנוחה. היום קיבלתי הפנייה לאקו ולהולטר. מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/02/2012תופעה שכיחה חסרת חשיבות רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה ברלקסציהאורחת לרגע15/02/2012
בתוצאות בדיקת אקו לב נכתב:חדר שמאלי בגודל ובהתכווצות גלובלית ואזורית תקינה. תבנית המילוי מראה על הפרעה ברלקסציה.למה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה ברלקסציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/02/2012הכוונה להפרעה דיאסטולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמה זה אומר הפרעה דיאסטולית ומה
אורחת לרגע15/02/2012המשמעות לגבי צורך בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמה זה אומר הפרעה דיאסטולית ומה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/02/2012הטיפול בדר״כ בגורם כמו למשל לחצי דם גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אקו קרדיוגרפיה
אופנהיים דוני21/06/2016עליה שמאלית תקינה. חדר ימין תקין. חדר שמאל ברוחב תקין עם תפקוד גלובלי ואזורי ער. הודגם מפל לחצים מיד וונטריקולרי של 28 ממ"כ לאחר וולסלווה. ובעת מיטרלית מעט מסויידת. אס"ק מיטרלית. אס"ק טריקוספידלית מינימלית. לא ניתן להעריך לחץ ראתי.
הפרעה ברלקסציה. הודגמה אנויריזמה של המחיצה בין עליתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אקו במנוחה ????????????
מיכאל12/05/2014אקו במנוחה
תוצאות -בדיקה טכנית קשה.
הרחבה קלה של האורטה העולה ושל הסינוסים האורטלים. עליה שמאלית מעט מורחבת. חדר ימין תקין. חדר
שמאל היפרטרופי, ברוחב תקין עם תפקוד גלובלי ואזורי היפרדינמי. תפקוד תקין של המסתמים. הפרעה
ברלקסציה.
במחן אקו לב עם דובוטמין קלינית שלילי, אלקטרוקרדיוגרפית שלילי ואקוקרדיוגרפית ללא עדות לאיסכמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, לא ממש לא
רותם16/02/2012שלום לך
ותודה שחזרת אליי
אני לא שמנה בכלל, 1.70 שוקלת 72 ק"ג. לא חושבת שזה משהו שמן במיוחד, קצת מעל למה שצריך.
הבעיה שאני לא יכולה לעשות פעילות פיסית לצערי, אני צריכה לעבור ניתוח בעמוד השידרה, ולכן איני יכולה בכלל ללכת, ולעשות שום פעילות, ואני מאוד מאוד אוהבת ללכת, ולעשות ספורט..
לא סובלת מסוכר, ולא מלחץ דם גבוה, לפעמים יש לי 90\140, שזה לא בשמיים, זה קצת יותר מהנורמה..
מה שכן לסבתא שלי היתה אנגינה פקטוריס.. והיא נפטרה מזה, אבל זה היה לפני הרבה מאוד שנים..
עברתי איבחון לבעיות שהתגלו, ולא מצאו כלום, לפני 9 חודשים. עברתי צינתור ובדיקת מאמץ.. בזמנו הא.ק.ג. היה תקין, הפעם הוא שונה..
אם בדיקות הדם כשורה, מדוע פתאום יש טריגלצרידים גבוהים? התזונה שלי בסדר גמור, אוכלת אוכל בריא, יכול להיות שזה בגלל החוסר ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.ק.ג. לאחר צינתור שנערך לפנירותי14/02/2012
שלום לכם
אני בת 46, לפני כשנה עברתי צינתור, בעקבות תלונות של דופק מהיר, וחוסר אוויר.. לאחר בדיקת מאמץ שעשיתי התברר שהבדיקה מראה על בעיה לבבית, יש לציין שאמרתי שאני חושבת שאולי הבעיה מכיוון הריאות, מפני שאני עם אסטמה, אומנם מאוזנת, אבל לא חשבתי שיש בעיה לבבית, הקרידולוג שלל זאת, ועשיתי צינתור, שהיה בסדר גמור.
כיום אני לפני ניתוח ועברתי בדיקות לפני הניתוח, ביניהן א.ק.ג.
בקשתי, אם תוכלו להסביר לי את תוצאות הא.ק.ג. מפני שכתוב שיש שינוי, לא רוצה שיתחילו לשגע אותי בביה"ח לפני הניתוח.
הנה המימצאים של הא.ק.ג.:
תיאור הא.ק.ג PROMINENT Q WAVES L1, aVL AND R WAVE VOLTAGE IN V1 AT UPPER NORMAL LIMIT. IN A PATIENT WITH LVH ARE SUGGESTIVE OF SEPTAL HYPERTROPHY
אבחנות
אבחנות פענוח :
* NORMAL SINUS RHYTHM
* VOLTAGE CRITERIA FOR LVH
השוואה לא.ק.ג קודם
נמצא שינוי מבדיקה קודמת
תיאור השינוי:
PROMINENT Q WAVES L1, aVL AND R WAVE VOLTAGE IN V1 AT UPPER NORMAL LIMIT. IN A PATIENT WITH LVH ARE SUGGESTIVE OF SEPTAL HYPERTROPHY
אבחנות פענוח :
* NORMAL SINUS RHYTHM
* VOLTAGE CRITERIA FOR LVH
נמצא שינוי מבדיקה קודמת
תיאור השינוי:
LARGER WAVES L1, aVL AND LARGER S WAVES IN L3 TODAY
תודה רבה לכם
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת א.ק.ג. לאחר צינתור שנערך לפני - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/02/2012כפי שעניתי גם לפונה לפנייך, אינני יכול להתיחס לאקג מבלי שאראה אותו בעצמי.
אבל את ודאי עברת בירור קרדיאלי מקיף כולל גם אקו לב בנוסף לצנתור לכן לדעתי הקרדיולוג שלך לא יתקשה לתת לך אישור לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רותם15/02/2012שלום לך
לא עברתי אקו לב. ואני לא במעקב אצל קרדיולוג.
השאלה שלי היתה משום שכתוב שם היפתרופיה, אם יש לכך איזו השלכה, שיכולה להיות סיבה שלא אוכל לבצע את הניתוח?
ומה זה אומר, למרות שאינך יכול לראות את הא.ק.ג.?
בנוסף לכך קיבלתי היום תשובות של בדיקות דם שהראו את המימצאים הנ"ל
Cholesterol - 198
Triglycerides - 239
HDL-Cholesterol - 53.8
Non-HDL CholesteroL- 144
LDL-Cholesterol - 96.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/02/2012היפרטרופיה זהו שריר עבה או מולד או מישני כמו עם לחץ דם גבוה.
לא צריכה להיות בעיה לאישור לניתוח (...מכסימום תבואי למרפאתי...)
נב. טריגליצרידים גבוהים! השמנת יתר? חוסר פעילות פיזית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקג לבן 25 וסובל מסכרת נעורים ומיוטוניה דיסטרופיסמדר14/02/2012
שלום
בני בן 25 וסובל מסכרת נעורים ומיוטוניה דיסטרופי.
במסגרת המיוטוניה הוא נאלץ לעבור מדי שנה בדיקת קרדיולוג וכן בדיקת הולטר.
בבדיקת האקג שנערכה היום לפני הבקור אצל הרופא נכתב:
sinus rhythm
nonspecific intraventricular conduction delay
voltage criteria for LVH
abnormal left axis deviation
abnormal ECG
האם ישנה בעיה? ואם כן מהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/02/2012קשה לענות לך מבלי שאראה את האקג עצמו
אני מניח שזאת לא הפעם הראשונה שהוא עושה אקג לכן אני מציע לעשות השוואה עם תרשימים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטראבנר13/02/2012
ביצעתי הולטר לב, להלן עיקרי הסיכום: "קצב בסיסי:סינוס,מהירות 73-135, ממוצע 94. הפרעות חדריות: נצפו בסה"כ 8,350 VPB'S במהלך הבדיקה (21 שעות) שהם 6.8% מכלל הפעימות,פיזור הומוגני ליממה, רובו ממקור אחד 3 זוגות ללא VT.
הפרעות על חדריות: נצפו בסה"כ 3 APB'S במהלך הבדיקה. הפרעות הולכה לא נצפו."
הערה: לפני מספר שנים בצעתי CT של הבטן והחזה והמפענח העיר כי רואים בלב סימן להתקף לב שהיה בעבר.
אני חש את הפעימות המוקדמות לעיתים, ולעיתים רחוקות דקירות בחזה.
האם הממצעים מצריכים התייחסות? ועל מה הם מצביעים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/02/2012אבנר שלום
לא ברור למה אתה לא נמצא במעקב אצל קרדיולוג אם לפי בדיקות עברתה אוטם בשריר הלב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
אבנר14/02/2012ד''ר ריקרדו תובר , תודה על הפנייתך, אך האם ממצאי ההולטר מצביעים על בעיה כל שהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר14/02/2012אבנר
הגישה לחולה שסובל מבעיה לבבית או לא היא שונה,לכן תשובת הולטר בלבד לא מספיקה כדי להמליץ על טיפול לעפרות קצב או לא.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקותי13/02/2012
בן 45 184 שוקל 69-70 ק"ג (פעם פעמים בשבוע כדור סל) ללא תרופות ואוכל בריא .
אסמתי (רדומה כבר שנתים).
לפני כשנה עקב כאבים בחזה (שכנראה לפי רופאת המשפחה מחרדה) עשית מבחן במאמץ אקו ואולטרדנד התוצאה היתה בסדר - אולם מאז הבדיקה (זה ישמע קצת מוזר) הרופא שאל אותי האם אני מרגיש דפיקות לב ואמרתי לו שלא-חזרתי הביתה וחשבתי על זה וככל שחשבתי יותר התחילו דפיקות לב (כמו שמדברים על כינים מגרד בראש) כולל זרם במרפקים עד לאצבעות - לפעמים יד ימין ולפעמים שמאל .בהתחלה קצת,אולם היום שנה אחרי אני בעצם שמתי לב שיש לי דפיקות לב חזקות (במיוחד שאני מתרגש ולא משנה ממה - כעס על הילדים,לפני ישיבה בעבודה,אפילו לפני יחסים עם אישתי-לא בוגד ולא כלום) כמו כן אני אחרי הכדור סל עייף והכוונה לא חסר כושר או כאב שרירים אלה עיפות. יש לציין שבשנה האחרונה אני עובד המון שעות מול מחשב עם לחץ וסטרס (לא מספיק לי 24 שעות יומיות תמיד אין לי זמן ואני ממהר),אני כותב מכיון שחודש האחרון נוסף לי כאב בבטן כאילו שלפוחית השתן מלאה (אני משתין רגיל שקוף,ולא מתוערר בלילה)-האם זה הזמן לעשות בדיקות דם מקיפות ואיזה כדי להגיד לרופא (האחרונות יצאו תקינות לפני כשנה וחצי) או שכל הסיפור זה תופעות של חרדה וסטרס. איכות החיים ירודה עקב התחושות הנל' (חיצוני נראה כרגיל-פנימי מרוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר13/02/2012שלום רב
סטרס היא סיבה טובה לדפיקות לב אבל רצוי במקרה שלך לבצע בדיקת אקו לב במסגרת ק"ח.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)