מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אקגיהודה12/01/2012
שלום בן 32 משקל 78
אתמול לא חשתי טוב סחחורת בחילות והזעה
הרופא שלח אותי לבדיקת אקג שבה היה רשום
קצב סינוס, LPHB, ללא הפרעות קצב או הולכה, ללא סימני איסכמיה
הרופא אמר שאקג תקין.
אשמח לדעת מה זה קצב סינוס, LPHB??האם זה מסוכן?והאם זה שכיח?
תודה על הכול!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/01/2012מציע שתפנה עם האקג לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבי י10/01/2012
שלום רב,
מה הם הסיבות לעשיית הולטר לב, כאשר מה המטופל מרגיש..?
אם אני מרגישה לחץ חזק על הלב(לא באופן קבוע) ובבדיקת א.ק.ג הכל יצא תקין יעשו לי הולטר לב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012הולטר עושים כשיש חשד להפרעות בקצב הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת א.ק.גיובל י10/01/2012
שלום,אני בת 14 ורציתי בבקשה שתפענחו לי את תוצאות הבדיקה.
HR 114\MIN
INTERVALS:
RR 527 MS
P 100 MS
PR 140 MS
QRS 74 MS
QT 324 MS
QTC 450 MS
RXIS:
P 50
QRS 80
T 38
מקווה שהנתונים האלו יספיקו לפענוח תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת א.ק.ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012הנחת נכון....זה לא מספיק. אפשר לסרוק את האקג ולהעלות אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה בלב אצל תינוקחן09/01/2012
שלום רב.
הבן שלי בן 9 חודשים נמצאה בבדיקת התפתחות אוושה בלב. בנוסף נמצא שלא חלה עלייה במשקל בחודשיים האחרונים. בבדיקה שנעשתה כאשר היה בן 3 חודשים האוושה לא היתה. האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה בלב אצל תינוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012צריך להתיעץ עם קרדיולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוטלול ויתר לחץ דםשאול09/01/2012
שלום רב ,
קרדיולוג נתן לאמא שלי סוטלול כדי לטפל בדפיקות הלב,אבל מאז לחץ הדם שלה עלה במינון של כדור אחד ליום (80 מ"ג).
לחץ הדם הגיע ל 167 על 73 דופק 47 , כשבד"כ לח"ד שלה תקין (120).
לכן הוא הוריד את המינון לחצי כדור (40 מ"ג).
זה לא אמור להיות הפוך??
האם יתכן שהתרופה הזו תעלה את לחץ הדם ? הרי היא אמורה להוריד אותו!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוטלול ויתר לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012נכון, אתה צודק, לכן המסקנה היא שזה לא קשור לסוטלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בחזהחופית08/01/2012
שלום,אני בת 22.
היו בבוקר במהלך נסיעה הרגשתי כאבים עזים ובלתי פוסקים (משהו כמו רבע שעה לפחות) בחזה בצד שמאל. הכאבים גרמו לי ממש להתקפל. בנוסף הרגשתי כובד וכאבים באיזור השכמות. מצבי הבריאותי לדעתי טוב(לא עשיתי בדיקות דם 3 שנים).
אני מעשנת כ-קופסא ביום ולא מקפידה על תזונה בריאה.
ממה זה יכול להיות? האם שווה לבדוק או שמדובר בתופעה שכחה+-?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012בגילך אני מניח שלא הלב הגורם לכאב, אני מציע שבמידה וזה חוזר על עצמו תפני לבדיקה אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלוםעדן07/01/2012
בעבר היה לי בלילות דופק מהיר במשך שבועיים וזה עבר לי האם יש לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2012יש ממה לחשוש. אולי יהיה לך שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור אני מאד מודאג אשמח לתשובהאמיר07/01/2012
אני בן 22 בריא לחלוטין. לאחרונה התחילו לי בלילות בעיקר דופק טיפה מהיר שמורגש בעיקר בשכיבה על הגב. וכמעט כל יום יש לי מין תעוקה כזאת בלב לא יודע איך להסביר את זה. עשיתי אקג -תקין בדיקות דם-תקין.ויש לציין שאני תמיד בחרדות בגלל זה.התחושה היא כאילו הלב חלש. אשמח אם תיתן את דעתך דוקטור. עכשיו מדדתי לחץ דם ודופק לחץ דם -79\129 דופק 77
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור אני מאד מודאג אשמח לתשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2012תעשה הולטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליםמירה07/01/2012
שלום דק מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים נכפות הרגלים ובברך רגל ימין הכאבים מופיאים בעיקר בלילה בזמן שכיבה ביצעתי בדיקת MRIלכפות הרגלים היה חשד לנירומה שנישלל בבדיקה הופנתי לרופא עצבים שהמליץ עלMRI עמוד שדרה שנמצא תקין אני מקבלת כדורים להרגעת העצבים מה שבינתים לא עוזר עלי לציין שעברתי צינטור לב והושתלו שני סטנטים אני לוקחת פלביקס לאחרונה שמעתי על אנשים שסובלים מחסימות בעורקי הרגליים העם יש קשר בין זה לכאבים שלי בכפות הרגלים ,איך אפשר לבדוק ומה אתה ממליץ לעשות תודה מירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגלים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2012זה לא הפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירחסוי06/01/2012
הי , בת 23 , לא שמנה , לא מעשנת , היסטוריה משפחתית מצד האב לבעיות לב (דוד סבא סבתא נפטרו מדום לב , דודים כולל אבא עברו אירועים לבבים (אינני בטוחה אם הסיבה הפרעת קצת או טרשת ) . אח בן 28 שהיו לו בעבר טכיקרדיה שלא נמצאה לה סיבה.
בבדיקת דם עדכנית יש לי B12 גבולי , מחכה לעוד בדיקה . אז כך :
כבר שנתיים אני חשה מידי פעם דופק מהיר, כאב חזה חד , קוצר נשימה , היה לי אירוע של כמעט התעלפות עם חוסר יכולת לעמוד על הרגליים בגלל זה . מאמץ עושה לי כאב חזה ממש קיצוני . צרבת : לא לוקחת תרופת , לא היה לי כבר חודשים צרבת ואז היא לא כל כך הפריעה לי ולא היה לי איתה תחושת כאב חזה ) . אחות(29) עם הליקופקטר פילורי שמקבל עמידות , אבא גם . הדופק המהיר מופיע ללא קשר לכלום , מוגבר בתקופת חרדה ובחינות .
מה עלי לעשות ? לחכות לאירוע כזה וללכת באותו זמן להיבדק או לפנות מיד לרופא ? יש לי מה לדאוג ? חשוב לציין שלא סיפרתי לרופא אז כי מיהרתי ולא היה לי זמן לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2012מציע שתתיעצי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חזק בסוף כלוב הצלעותאלי06/01/2012
שלום רב,
כבר כמעט שנה שיש לי תחושה תמידית של דופק באזור שבו מסתיים כלוב הצלעות ומתחיל הבטן. אם מישהו זר שם את היד שם, הוא מרגיש דופק חזק מאוד.
הדופק מלווה בהתכווצויות בבטן.
עד עכשיו הייתי בטוח שהרגשת הדופק נגרמת בגלל התכווצויות בבטן, אבל לאחר מגוון רחב של בדיקות שכולם יצאו תקינות, אני מתחיל לחשוב שאולי הדופק גורם להתכווצויות ולא להפך.
כאשר אני מתאמץ, הדופק באזור מתחזק זמנית למשך זמן מסוים.
לתכלס-
לפי מה שראיתי בתמונות באינטרנט, באזור הנ"ל עובר עורק מאוד גדול. כרופא שעוסק בנושא, האם מוכרים לך מקרים שבהם יש לאנשים דופק חזק מאוד באזור שנגרם עקב בעיות במיקום העורק שעובר שם או בעורק עצמו?
לדעתך, האם כדאי לבקש בדיקות שקשורות ללב? או שאני סתם מנסה להתלות במשהו לא קשור?
חשוב לי לציין, שמכיוון שהדופק שם כל כך חזק, אני שומע/חש אותו ללא הפסקה(24 שעות ביממה) והוא פוגם לי באופן משמעותי ביכולת שלי להתרכז.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק חזק בסוף כלוב הצלעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/01/2012אתה ודאי רזה ואם אני מבין נכון למה שאתה מתכוון אתה כנראה מרגיש את פעימות אבי העורקים בבטן. אם אכן כך תעשה סונר בטן שם יראו אם ישנה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכולית עם סטטיניםמשה05/01/2012
בעקבות השאלה על אשכולית אדומה. אני נוטל ליפיטור ואיזיטרול ורשום בהוראות לא לאכול אשכולית בזמן שמשתמשים בכדורים אלה. רציתי לשאול מה לגבי פומלה, פומלית ותפוז סיני - שגם הם מרירים מעט. (אם זו הסיבה) האם גם אותם אסור לאכול כשנוטלים סטטינים. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכולית עם סטטינים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2012הבעיה שציינת לא לגבי ליפיטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר פתאומי.משה05/01/2012
בתי בת 43 , לאחר הפסקה בפעילות גופנית בחורף, חשה עכשיו דופק לב מואץ כתוצאה מכל פעילות קלה, כמו עלייה במדרגות או בשינוי תנוחה, ובמיוחד כתוצאה מחום, אם זה בחדר מחומם או אחרי מקלחת חמה וכו' , הדופק נעשה מואץ היא מקבלת סחרחורת קלה מחווירה ומרגישה רע. וגם הלחץ דם עולה, (בחדר מחומם כשהרגישה ברע היה הל.ד. 147/77) גם תוך כדי שינה, הרגישה בדופק מואץ וההולטר בשינה הראה 77 .תוצאת ההולטר היתה: קצב לב ממוצע של 93 ללא הפרעות קצב . בכל זאת רשם לה רופא המשפחה כדורי קרדיולודיק. מה הסיבה לתופעות אלה והאם זה יפריע לה כשתחזור לפעילות גופנית? והאם התרופה הזו היא לאורך זמן או זמנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר פתאומי. - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2012משה
בכל המצבים שציינת אכן יש שינויים בלחץ הדם והדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר פתאומי
משה08/01/2012סליחה ד"ר, לא הבנתי את תשובתך. האם יש כאן בעיה לבבית ויש צורך בקרדיולודיק ואם כן לכמה זמן יש לקחת את התרופה. בינתיים עם הכדור הדופק מאוזן ורגיל. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר פתאומי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/01/2012נראה לך מקצועי ורציני שאטפל בך בפורום אינטרנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת אקו דופלר של הלבחנה05/01/2012
אודה לך באם תבהיר לי את תוצאות הבדיקה. יצויין שאני בת 59,והבדיקה נערכה כחודש לאחר אוטם תחתון, צינתור והחדרת שני סטנטים בעורק הימני.
חדר שמאל בגודל ותפקוד סיסטולי תקין
גל A גבה כביטוי להפרעה במילוי
עליה שמאלית וחללים מימין תקינים
מבנה מסתמים תקין
לא הודגם תפליט פריקרדיאלי
דופלר דרך המחיצות והמסתמים תקין.
כמו כן לא מצויין אחוז ה-EF, האם ערך זה מצויין רק כשהוא לא במסגרת הנורמה?
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקת אקו דופלר של הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/01/2012ריקי הבדיקה מצויינת
לגבי ה ef מצויין שהתפקוד תקין זה אומר 55-60%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת אלקטרודה לקוצבנגה02/01/2012
שלום רב,
אבי, בן 82, סובל מאי-ספיקה והפרעות קצב, לפני כ-20 שנה עבר ניתוח מעקפים, לפני כשנה וחצי הושתל לו קוצב ודפיברילטור, ולאחרונה הוא סובל מריבוי של הפרעות קצב vt.
שאלתי היא: בקרוב הוא עומד להתאשפז כדי לעבור הליך של הוספת אלקטרודה לקוצב. מה בדיוק משמעות הדבר, ומה התועלת האפשרית מכך? אני רוצה לציין שכיום כל אשפוז והליך רפואי מאוד מתישים ומחלישים אותו.
תודה רבה
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת אלקטרודה לקוצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/01/2012כנראה האלקטרודה הנוספת לצורך סנכרון חדרי לב, כטיפול באי ספיקת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)