מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור דרליןלימור09/06/2011
פרופ שלום כבר רשמתי לך נתונים אלו הרופאה נתנה לי כדור דרלין 40 מ"ג חצי כדור בבוקר חצי כדור בערב הדופק של בן 80 ל 90 האם זה המינון??
אני בת 37 שלושה חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי ביצעתי הולטר לחץ דם. ברצוני לציין שכל המדידות הנורמאליות הם בזמן ישיבה והגבוהות הם בזמן תנועה בבית . עשיתי לפני שנה הולטר שהיה תקין לחלןוטין כולל הלילה.\
האם הולטר זה מצריך טיפול??
2 מדידות ראשונות אצל האחות יש לי תסמונת החלוק הלבן.
177/120
153/102
137/97
133/75
137/86
132/77
136/87
117/63
121/84
154/97
162/104
147/98
168/109
147/105
172/90
1 מהשעה 23.00
120/80
153/92 התעוררתי בבהלה שעה 24.20
01.00 116/66
01.50 123/80
03.20 137/79
04.00 112/70
04.50 107/65
05.50 121/79
06.20 142/95
07.00 142/77
07.50 140/95 זו השעה בה קמתי
אשמח אם תוכל לתת לי מענה
+ הוספת תגובה חפש בפורום זה | הדפס | x סגור מה לחץ דם תקין אומר על גוף האדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור דרלין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/06/2011לימור,
מה שקובע זהו לחץ הדם במנוחה ולא בזמן פעילות שהוא כמובן צריך להיות יותר גבוה אפילו עד 200 ממ"כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה שמאלmark09/06/2011
שלום רב!
לפני כמה ימים התחילו לי כאבים עמומים בחזה שמאל. עברתי במיון אקג ובדיקת טרופונין פעמיים. שתי הבדיקות יצאו תקינות.
הכאבים עדיין ממשיכים וגורמים לי חוסר נוחות ודאגה.
האם זה יכול להיות קשור ללב למרות התוצאות האלה?
האם כדאי להמשיך בבדיקות?
תודה על תשובה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה שמאל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/06/2011שלום רב
לפי דעתי כדאי לבצע בדיקה נוספת כמו אקו לב במאמץ או מפוי לב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קשור ללבהשואל08/06/2011
אשתי עם עבר של סרטן שחלות בעבר הרחוק (לפני יותר מעשר שנים). מזה כמה חודשים חשה חולשה בכל הגוף ונימול באחת הידיים. בדיקות דם וגופניות רגילות לא העלו דבר. בשבוע האחרון החולשה התחזקה והיא מתקשה אפילו לעמוד או ללכת - גורם לדפיקות לב מואצות. האם יכול להיות קשור ללב לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד סימפטום אחד
השואל08/06/2011תחושה בפה כאילו יש לה כוויה בעיקר אחרי שהיא אוכלת. בנוסף כשהיא אוכלת הרגשת החולשה מתחזקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד סימפטום אחד - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/06/2011השואל שלום
לפי דעתי כדאי לגשת לרופא לבצע בדיקות מעמיקות יותר לפני שמחליטים האם יש קשר ללב או לא.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lipitorאירה08/06/2011
שלום ד"ר.
אני סובל מכאבי שרירים עקב לקיחת תרופה בשם ליפיטור .
את התרופה אני לוקח בשעות הערב ואת הכאבים אני מרגיש בשעות הבוקר שלמחרת , התחושה היא ששרירי הרגלם שורפים , מתוחים , קשים וכואבים . התחושה עוברת במשך היום .
התרופה מביאה אותי לערכים טובים בבדיקות הדם .
האם חובה לקחת את התרופה בשעות הערב או שניתן לקחת גם בשעות היום על מנת שכאבי השרירים יהיו במשך היום בעבודה ופחות מורגשים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lipitor - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/06/2011יוסי
את הליפיטור אתה יכול ליטול בכל שעה משעות היום.
אפשרות נוספת להחליף ליפיטור בסטאטור שהיא אף חזקה יותר וגם אותה תוכל ליטול בכל שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי חולה הלבצביה07/06/2011
שלום רב.
אבי חולה לב- לפני כעשר שנים עבר ניתוח מעקפים.מאז היו לו עוד התקפים,שמו לו קוצב והוא עבר שני צינתורים- האחרון לפני שבוע.
נאמר לו שהעורקים בצד השמאלי מפותלים מאוד ואין מה לעשות.דבר זה הכניס אותו לדכאון ולחרדה ( הוא בן 72 מתפקד נהדר).שאלתי היא- היכן אני יכולה לדעת מי הרופא הטוב ביותר בתחום -כדי שהוא יכניס אותו לפרופוציות( הוא החליט שהוא צריך עוד מעקפים ו/או קידוח בעורקים) לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא הכי טוב
ד``ר רוברט הפנר07/06/2011עינין של יחסי ציבור. ככל שתשלמי יותר, בעינייך הוא יהיה טוב יותר ״בתחום״.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, שאלה בקשר לאיוושה שהתגלתהעינב06/06/2011
שלום,
אני חיילת בת 20,
לפני כשבוע הרופא יחידה גילה שיש לי איוושה. הוא שלח אותי למיון בכדי לעשות אקו לב. אך הם עשו לי אקג ועוד כמה דברים וכנראה ראו שזה לא בדחיפות אז אמרו לי שהרופא יביא לי הפנייה לבדיקה אקו לב ( ולא למיון). קבעתי תור רק לעוד שבועיים לבדיקה.
השאלה שלי היא האם מותר לי עד לבדיקה לעשות עבודה פיזית ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, שאלה בקשר לאיוושה שהתגלתה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/06/2011אני לא יודע איזה סוג אוושה הוא שמע לכן אני לא יכול לענות לך. הייתה לך הזדמנות לשאול גם את הרופא בצבא וגם במיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אמרו שבשביל ...
עינב07/06/2011שבשביל לדעת את סוג האיוושה צריך לעשות אקו לב שעוד לא עשיתי..
לפי האקג במיון אמרו רק שזה לא מספיק דחוף כדי שהם יעשו לי ושהרופא יתן לי הפנייה לזה.
במיון גילו לי סינוסיטס והביאו לי אנטיביאוטיקה אז הם אמרו שקודם אני אחלים מזה ואז יעשה אקו לב. בקיצור לא אמרו לי על האיוושה איזו איוושה זו.
אבל בכללי עד שאני יעשה אקו לב כדי לקחת סיכונים ולעבוד עבודה פיזית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוzvi06/06/2011
57 בריא ללא עבר לבבי. בדיקות דם בתחום הנורמל.
בדיקת אקו שיגרתי ( 1.85 גובה ומשקל 105) לחץ דם 120/80
מדידת חללי הלב וכלי הדם הגדולים
Left ventricle
Diastolic dimension 4.2 (< 5.3 cm)
Systolic dimension 2.3
IVS Base 1.5 cm
IVS mid 1.1 cm
LVPW disstole 1.2 (< 1.1 cm)
Estimated LVEF 60%
LEFT ATRIUM
LA Diameter 4.6 ( < 4.0 cm)
LA Area 28 cm2 ( < 16 cm2)
RIGHT ATRIUM
RA Area 22 cm2 ( < 16 cm2)
AORTA
Aortic root 4.0 ( < 3.6 cm)
Ascending aorta 3.5 ( < 3.6 cm)
ממצאי דופלר
Mitral valve
Peak gradient 1.9 mmHg
Tricuspid valve
Peak RV-RA pressure 20 mmHg
Estimated SPAP 25 mmHg
Estimated RA pressure 5 mmHg
Tissue Duppler
Septal Evelocity 6 cm/sec ( < 10 cm/sec)
Lateral E velocity 7 cm/sec ( < 10 cm/sec)
Diastolic Function
peak E-wave 69 cm/sec (.6-1.3)
peak A-wave 89 cm/sec (E wave)
E/A Ratio 0.8 ( > 0.8)
Decel Time 221 msec
Tricuspid valve
Peak RV-RA pressure 20 mmHg
Estimated SPAP 25 mmHg
Estimated RA pressure 5 mmHg
Valves Regurgitation
MV regurgitation – Trace
TV regurgitation – Trace T
AV regurgitation – None
PV regurgitation – None
SUMMARY
NORMAL LV size and global systolic function
Mild biatrial dilatation
No evidence of significant valvulopathy
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/06/2011דעתי היא שבדיקה ללא הנבדק אין לה כל ערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלך לרופא.רק פרוש על הכתוב באקו
zvi07/06/2011בוודאי שאלך רק רציתי להבין בגדול מה נירשם שם והדחיפות לאור הממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגחנה04/06/2011
אבי בן 83 עבר בדיקת אקג. עבר ניתוח מעקפים לפני 6 שנים
האם הבדיקה תקינה?
Sinus Rhythm
Left Artial Abnormality
Abnormal Left Axis Deviation
Left Anterior Fascicular Block
Non Specific Inytaventricular Block
QRS(t) Contour abnormality
Consider Anteroseptal myocfrdial damage
5.78 Jncnf Report
הוא אמור לעבור ניתוח קטרקט
כבר 3 שנים לא עשה אקג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/06/2011לפיענוח האוטומטי של האקג אין כל ערך ובכל מקרה לא האקג יקבע אם הוא יכול לעבור את הניתוח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרו לנו להבין מה קורה כאןדניאלה02/06/2011
אני מבקשת לשאול שאלה עבור שכן. מדובר בגבר בן 47, עבר ניתוח תיקון מסתם ליטראלי בעקבות דליפה קשה לפני שלושה שבועות. מאז עבר שיקום וחזר הביתה. בזמן השיקום היה דופק של 90. לפני כשבוע בבית קיבל חום של 38.7 עם כאבים חזקים בשתי הידיים, הלך לבדיקות ואושפז במחלקה פנימית. החום בעת הקבלה היה 38.5 בממוצע ונמשך כך עד היום. הדופק בקבלה היה 90 ויום למחרת ועד עכשיו 140-150 בישיבה, בלי מאמץ, כולל לאחר שנת לילה.
מאז שהתאשפז, בצילום ריאות התגלו מים בחלל הריאה. אמרו בתחילה שמדובר בתמט ריאתי, עשו בדיקת בקטריות ולא אמרו מה התוצאה. לפי בדיקות דם שביצעו שם, אמרו שיש בדם סימני דלקת. במקביל הופסקו כל התרופות - כולל לוסק ואספירין וקומדין, למשך 4 ימים, בטענה שייתכן שיעשו דיקור לצורך התרבית.
היו סוגים שונים של אבחנות וטיפולים אפשריים, ניסו לקחת ביופסיה מהריאה ולא הצליחו כי קיבל סחרחורות בעת הישיבה בבדיקה.
היום:
חום עדיין עולה ויורד, דופק עדיין בסביבות 150, היום עשו אק"ג וגילו הפרעות קצב.
תוצאות בדיקת אקו לב מהיום:
דופק של 144 פעימות לדקה. חדר שמאל, בגבול העליון של הנורמה, תפקודו הגלובלי מופחת במידה בינונית-קשה באופן דיפוזי. חדר ימין בגודל תקין. תפקודו מופחת. מסתם ליטראלי לאחר טיפול - דליפה מינימלית. לחץ דם ריאתי תקין. עלייה שמאלית מורחבת. נוזל טריקרדיאלי בכמות קטנה. עדות לתפליט פלוראלי מימין. מומלץ לחזור על הבדיקה בדופק איטי יותר.
כרגע- נתנו זריקה לאבחן מקור הפרעת הקצב. וכן דרלין לייצוב הדופק. כמו כן התחילו לטפל בדלקת באמצעות סטרואידים מסוג פרדניזול במתן דרך הפה.
שאלותיי:
1. מה משמעות ממצאי האקו מהיום?
2. מה צריך להיות הטיפול?
3. האם צריך לקבל חוות דעת של רופא נוסף?
4. האם יכול להיות שיש משהו שלא "עלו" עליו עדיין?
5. כל כיוון נוסף של מחשבה יהיה לתועלת
תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרו לנו להבין מה קורה כאן - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2011הדרך הנכונה היא להתיעץ עם רופאים שמכירים ומטפלים בו, ליעץ לך כצד שלישי בענין, דרך פורום אינטרנט כשהמידע הרפואי שבידייך הוא ללא ספק חלקי מאוד, יהיה בגדר ״סיפורי שכנים״.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליטיוסף02/06/2011
אני בן 38 ,בריא,מרגיש טוב מאוד.....לפני 5 חודשים בבדיקת אקו זיהו תפליט בכמות קטנה. בצעתי בדיקות דם כולל crp והבדיקות היו תקינות לחלוטין,כולל 2 צילומי חזה תקינים,וגם האקו עצמו תקין. במעקב התפליט נראה אותו דבר לאחר 5 חודשים ייתכן קצת פחות...לציין שאני רזה מאוד. עם זאת מרגיש טוב ועובד פיזית. האם לוקח לזה זמן לרדת..? והעובדה שהתפליט לא גדל טובה..? תודה על תשובתכם..אתם נהדרים....אני ממשיך להיות במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2011אולי זאת הכמות שתמיד הייתה לך
תמשיך להיות במעקב ותחזור על הבדיקה בעוד 6-12 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אקג לא תקיןניסן02/06/2011
שלום רב למומחיo
אתמול עשיתי בדיקת אקג והרופא אמר לי שהיא יצאה לא תקינה אבל לא אמר לי מה לא תקין בה וזה די עצבן אותי
אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לא תקין באקג שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג לא תקין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/06/2011ניסן
בהתאם לתלונותיך אפשר גם לפרש אותו כאקג בגדר הנורמה
ואל תתעצבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתלת קוצב לבמזל בללו01/06/2011
האם מושתלת קצב לב עקב הפרעות , סיכון לקבל התקף לב פוחת בעיקבות הקוצב שהושתל? ומדוע לעיתיים די קרובות יש הרגשת מחנק האם יש מצב לאבחן התקף לב?
כי היבנתי שה אקו אינו ניתן לפינוח? אשמח לתשובות והתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתלת קוצב לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר01/06/2011שלום רב
אין קשר בין קוצב לב ו התקב לב
אפשר לבצע אבחנה של מחלת לב (סתימות) עי מספר בדיקות כולל אקו לב במאמץ
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו במאמץיהודית01/06/2011
שלום,
עשיתי לפני יומיים בדיקת אקו במאמץ והתוצאה: אקו במנוחה: חדר שמאל (26/42 מ"מ) דפנותיו לא מעובות(ספטום 9 מ"מ, דופן אחרוית 9 מ"מ), תפקודו הגלובלי תקין (מקטע פליטה מוערך 60%) תפקודו האזורי תקין. עליה שמאלית אינה מורחבת (רוחב 35 מ"מ). שורש האורטה (29 מ"מ) והאאורטה העולה (29 מ"מ) ברוחב תקין. עקבות דליפה אאורטלית. כיפוף קל בעלה מיטרלי אחורי. דליפה מיטרלית וטריקוספידלית מזערית.
דופק לדקה: מנוחה: 74 שיא המאמץ: 150 אחוז מדופק מירבי: 94.
לחץ דם: במנוחה: 120/70 שיא המאמץ: 140/80
המאמץ היה אחרי 5:07 שהופסק עם השגת דופק מטרה.
בא.ק.ג. מאמץ: ללא צניחות משמעותיות.
סיכום:
באקו מיד בסיום המאמץ התפקוד הכללי של החדר השמאלי השתפר וללא ירידה בתפקוד איזורי. בסיכום: מבחן אקו לב במאמץ ללא עדות לאיסכמיה משמעותית.
שאלותי:
מה זה הדליפה אאורטלית ?
מה משמעות כיפוף קל בעלה מיטרלי?
האם צריך משהו לעשות וכתוצאה ממה נובעת הדליפה והכיפוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד``ר רוברט הפנר01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10אירה29/05/2011
שלום.
אני לוקח ליפיטור 20 מ"ג וסובל מכאבי שרירים במיוחד בבוקר .
הציעו לי לקחת Q10 .
רציתי לשאול האם ידוע שתוסף זה יכול לעזור במקרה שלי או שעלול להזיק לי או לגרום לתופעות לוואי ?
האם יש בדיקה מסוימת שעלי לבצע במשך הזמן על מנת לוודא שהתוסף לא גורם לנזק כלשהו כמו בשריר הלב וכו"י .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10 - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/05/2011נתי שלום
Q10 היא לא תרופה,ואין נתונים שתומכים בסיפרות רפאית על שימוש שעלול לעזור לך.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון בהמשך לתשובהיהודה29/05/2011
תודה,
האם הבדיקות דם שצייניתי תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רוברט הפנר29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)