מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ארגומטריהמוטי16/05/2011
שלום רב,
לאחר בדיקת ארוגמטריה הרופא אמר שהכל תקין.
לאחר שיצאתי קראתי את הדוח וראיתי שמצויין:
קצת ירידת דופק ב 2 דקות ראשונות לאחר סיום המאמץ:
תקין
כאמור הרופא אמר שהכל תקין.
בכל זאת הייתי מעוניין לדעת האם יש משמעות מסויימת לירידת הדופק.
הסיבה שאני שואל היא שלפעמים אני מרגיש סחרחורת וחשבתי שאולי זה בגלל קצב דופק נמוך.
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ארגומטריה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011שלום רב
צריך לבדוק את כול הבדיקה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לדעת עם התשובות בסדר .N,HFVI16/05/2011
רוצה לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לדעת עם התשובות בסדר . - תגובה
בדיקה אקו לב תקינה
ד״ר תחבר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך מאוד
N,HFVI17/05/2011לפחות זה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולים להיות הסיכוניםהדס16/05/2011
בעת לקיחת כדור מדלל דם באופן רציף ביחד עם עישון של שנים, כשמדובר על אדם מבוגר שעבר את גיל ה-70.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכולים להיות הסיכונים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011רצוי לבצע בדיקה נוספת כמו מבחן מאמץ ואז לגשת לקרדיולוג
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
הדס17/05/2011ובהנחה שבוצעה בדיקה שכזו שהיא תקינה, האם שילוב של השניים (מדלל דם ביחד עם עישון של שנים) יכול להוות מצע להיווצרות קרישי דם, דום לב, סחרחורות וכיוב'
כוונתי הייתה, האם השילוב בין השניים יכול לקרב מצב רפואי "קריטי"? (אצל בן אדם "בריא" בגיל זה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.גבוריס13/05/2011
שלום , רציתי לשאול שאלה ,אפשר לגלות אם צריך צינתור לפי בדיקת א.ק.ג , ? כי בחודש האחרון אני מרגיש כאבים בצד שמאל של החזה וכובד כזה ,עשיתי בדיקת א.ק.ג לפני כשבועיים והיה הכל תקין ,עכשיו זה היום ה-3 שכואב לי , זה כואב מפסיק ל שעה ושוב כואב מה זה יכול להיות,הלכתי לרופא עשו לי את הבדיקה ושלחו הבייתה ואם אותו הכאב , חשוב לציין כשנולדתי אובחנו רישרושים בלב שליוו אותי עד גיל 13 ,והיום אני בן 20 מעשן ,האם זה קשור ,אשמח מאוד לקבל תשובה או ייעוץ .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ק.ג - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011בוריס
תיגש לרופא שלך
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהרבקה13/05/2011
שלום רב,
ברקע היפרליפידאמיה, יתר לחץ דם.
מזה שבועיים יש לי כאבים בחזה בעלי אופי לוחץ המוחמרים בהליכה של חמש דקות עם הקרנה לכתפיים מלווים בפלפיטציות וקשיי נשימה.
הכאבים חולפים במנוחה של כמה דקות באקג - קצב סינוס ,היפוכי T בAVF ,
iii , גלי T ביפאזיים בV4-V6 (לא הודגמו באקג קודם). השטחת גלי T בלידים ימניים ואחוריים.
אושפזתי בבית חולים והוחלט לבצע צינתור לב , ולמחרת נאמר לי שעלי לבצע קודם
מיפוי לב . במיפוי חדר שמאל תקין
תגובה קלינית - איסכמית
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית : איסכמית
פרפוזיה מיאוקרדיאלית תקינה לאחר מאמץ גופני בינוני.
תפקוד גלובלי של חדר שמאל תקין מקטע הפליטה 75 % LVEF במאמץ.
צניחות קטעי STאופקית עד 1 מ"מ . היו כאבים בחזה שחלפו במנוחה.
נמצא שאין אינדיקציה לצנתור ושוחררתי לביתי לאחר חמישה ימים עם אותם כאבים
ותסמונות . מה עלי לעשות?
אודה לתשובתכם המהירה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
רבקה15/05/2011בת שישים האב נפטר מאי ספיקת לב כללית,
להלן תוצאות אקו לב:
הרחבה קלה של LA ,קרדיומיופתיה היפרטרופית שאינה חסימתית.
עובי המחיצה הבין חדרית 1.7 ס"מ בבסיס. 1.3 ס"מ במרכז.
בצילום חזה צל הלב מורחב .
אודה לתשובה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב - תגובה. איזון תרופתי
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרדובי12/05/2011
נשלחתי לבדיקת הולטר עקב תחושה של פעימות לב מואצות
באותו יום יש לי בערב ארוחה כבדה כולל אלכוהול
האם לדחות את הבדיקה או להמנע ממשהו?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011לא לדחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כללית גם כשעתיים אחרי ריצהברק11/05/2011
אני בן 20..חייל בשירות קרבי ובזמן האחרון לאחר ריצות אני מרגיש עייפות לא מוסברת עד כמה שעות אחרי הריצה כולל תחושת חולשה, מעט סחרחורות, דפיקות לב חזקות, ודופק מהיר שלא יורד (מעל 110) אחרי הריצות(עכשיו למשל הדבר קרה לאחר ריצה של 5.5 ק"מ). בגלל שאני לא מעוניין בבדיקות קרדיולוגיות אני רק רוצה לדעת האם הדבר הוא סימן לבעיה כלשהי והאם אאלץ לגשת לבדיקות כאלה בכל מקרה?והאם יש סיכוי שהסימנים מעידים על משהו שיכול לפגוע בהמשך השירות הצבאי שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין...
ברק12/05/2011בצעירותי שיחקתי כדורסל ובבדיקות אובחנה לי איוושה בלב,הבדיקות אקו לב היו תקינות ויותר מכך, לפני כחצי שנה בדק אותי רופא בצבא שאמר לי שכנראה האיוושה נסתמה והוא לא שומע שקיימת כזאת.(יש לציין כי הוא היה רופא כללי שבדק עם סטטוסקופ פשוט כך שאין לסמוך כל כך על זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות כללית גם כשעתיים אחרי ריצה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011תיגש לרופא להבדק
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני11/05/2011
שלום
רכשתי מכשיר ביתי למדידת לחץ דם
במכשיר עצמו יש התראה לדופק לא סדיר
אם ישנה התראה כזו יש הפרעת קצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/05/2011רצוי לבצע אקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהkhtur11/05/2011
אימי בת 65 חלשה לאחרונה חולשה כללית ,ועייפות מהירה מפעולות שגרתיות .
כאבי ראש , יד שמאל נרדמת בלילה .
תוצאות ההולטר :
הפרעות קצב חדריות 3 בודדות במשך דקה
הפרעות קצב על חדריות ניצפו 63 בודדת במשך דקה , ניצפו 2 קטעי svt המורכבים מ- 3-5 פעימות על חדריות עוקבות .
אשמח לדעת מה המשמעות אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
מומלץ לבצע אקו לב ולגשת עם תשובה לקרדיולוג
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלידור11/05/2011
בת 23. בריאה (לאחרונה ערכתי בדיקות כלליות יצאו תקינות).לא מעשנת. סובלת בימים האחרונים מכאבים ביד שמאל ולעיתים דקירות בחזה. אבי עבר לפני כחצי שנה התקף לב (גיל 50).
חשוב לצייןכי לפני כ 4 חודשים עברתי חוויה טראומתית - קרוב משפחה נפטר מולי מדום לב.
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לא חושב שבמצבך יש מקום לדאגה.
ד״ר תחבר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בלבאורלי09/05/2011
שלום
בדקתי בפורומים רבים אודות דקירות ("צביטות") בלב, תמיד התשובה הכל בסדר.. אין מה לדאוג.
השאלה שלי היא אם אפשר לדעת מה בדיוק הסיבה(עד כמה שאפשר) שבגינה אני מרגישה את אותן דקירות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/05/2011א שלום רב
אם בוצעו בדיקות כמו אקו לב ,הולטר ועוד .והם היו תקינים הסיבה לתלונותך לא נמצא בלב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו מאמץטל שוקי09/05/2011
אני בן 43 סובל מקרדיומיופתיה היפרטרפית חסימתית מטופל בשיבא ע"י דוקטור מיכאל ארד לדבריו יש לי תסמינים קשים של אי ספיקת לב על רקע הקרדיומיופטיה עם הפרעה דיאסטולית קשה אם יותר מחסימה במוצא החדר ליפני חודש עברתי בדיקת אקו במאמץ ולאחר דקה הופסקה הבדיקה כי הדופק עלה מ95 ל177 בפרוטוקול לפי ברוס רשום דרגה 1 זמן 1 דקה ו-mets 4.8 רציתי לדעת מה אומרים הערכים האלו יש לציין שבבדיקה היתי אם טיפול תרופתי של 240 דרלין ליום היום הוא עומד על 360 דרלין ליום יש לציין שאני מושתל דפיברילטור מדצמבר 2010 ובגלל פירפור הפרוזדורים קיבלתי כבר 8 פעמים שוק חשמלי אני צריך לעבור עוד שבועיים אבלציה של הפרפור וזה אומר שפעולת הלב תהיה תלויה בקוצב ואני מפחד רציתי לדעת מה אומרים הערכים של האקו במאמץ לגבי תפקוד הלב ואי הקושר שלי ואם האבלציה יכולה לשפר לי את תפקוד הלב ואי הכושר שלי היום לפי הרופאים אני בכושר תפקודי 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו מאמץ - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/05/2011טל שלום
HOCM היא מחלה שמשפיע על כושר גופני שלך עקב החסימה בחדר שמאול ובנוסף יכול לגרום הפרעות קצב שאתה מספר בעוד.
איני חושב שהפורום יכול להסביר לך יותר טוב מהקרדיולוג שלך מה התוצאות הבדיקות שבוצעו.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואלסטומה???רונן08/05/2011
שלום רב,
אני בן 22. בחודש ינואר 2011 ביצעתי בדיקת אקו דופלר של הלב שבו נראה ממצא אקוגני 5*5 על המסתם האאורטלי (קשה לאפיון, תיתכן פיברואלסטומה קטנה)....היום ביצעתי בדיקת אקו חוזרת ולהפתעתי הרבה לא הודגם ממצא זה על המסתם האאורטלי.
מה משמעות הדבר וכיצד זה ייתכן??? האם עליי לעזוב את זה או שכדאי להמשיך בירור???
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואלסטומה??? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/05/2011דניאל שלום
מומלץ לבצעה בדיקת אקו לב דרך הושט ליתר ביטחון
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבחיים08/05/2011
שלום
אימי בת 77 סובלת כמה שנים מתופעה שמתרחשת אחת לכמה חודשים
המתבטאת בדופק מהיר פתאומי מלווה בתעוקה נשימתית המופיעה במצב
מנוחה וחולפת לבד ללא טיפול.
בוצעו בדיקות מאמץ ואקו לב והכל תקין.
במידה ונשלול את תופעת הפיירלוקס האם ניתן לעשות משהו.
הרני לציין שהיא מתקשה בהליכה ארוכה ובעליית מדרגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/05/2011חיים שלום
מימלץ לבצע בדיקת מפוי לב SESTAMIBI .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנותזאב05/05/2011
שלום
אני בן 40 מטופל בקומדין כגלל אירוע מוחי ב2009
בזמן האחרון אני מרגיש מאוד עצבני ובלחץ
האואטה שלי טיפה מורחבת ואני במעקב אצל קרדיולוג כל כמה חודשים.,
ראני מטופל גם בציפרלקס,לוטן,סימבקור ובזפריבט.
רציתי לדעת מה תם חושבים האם זה בעיה של הלב או עצבנות בגלל חרדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/05/2011זאב
תלונותך לא קשור לביעה לבבית.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)