מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על הניתוח בשל השתלת דיפבלטורישראל .ס.04/10/2010
קודם כל אני מתנצל אם תהיה הצפה בזמן הקרוב אני פשוט בלחץ כי אני מועמד להשתלה של דיפיבלטור.
רציתי לדעת מעניין אותי הניתוח עצמו. כמה גודל החתך של ההשתלה.
האם זה כואב בדרך כלל לחולה? ואם כן אז הרבה בינוני מעט?
אשמח לדעת קודם כל פרטים אלו של הניתוח כי הניתוח עצמו מפחיד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ שתציף בשאלות את הקרדיולוג ש
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010ישתיל לך את ה ICD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת TEEשלומי04/10/2010
שלום
אני בן 32 ועברתי הים בדיקת TEE
הכל יצא תקין חוץ מ MV REGURGITATION - TRACE
MV MINIMAL REGURGITATION
אשמח לדעת מה זה אומר והאם מדובר במצב תקין או בעיה שצריך לטפל בה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת TEE - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010שלומי,
לממצאים שכתבת אין משמעות כלשהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שלומי05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחות בבדיקת ארגומטריהא03/10/2010
ד"ר שלום
אני בן 31 וחצי עשיתי מבחן מאמץ ובארגומטריה נמצאו אצלי צניחות במקטע ST של 2-3 מ"מ שהחלו מהדקה ה- 11, נעלמו אחרי דקה בהתאוששות.
כל שאר הפרמטרים היו תקינים.
מה משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחות בבדיקת ארגומטריה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010ב
ודאי הקרדיולוג שנתן לך את הבדיקה הסביר לך מה זה אומר.
מציע שתפנה לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח הולטר קרדיולוגימירה03/10/2010
שלום רב ד"ר,
בן זוגי בן 65 ומזה שנים בתוצאות א.ק.ג. נרשם BLOCK הפרעה בהולכה החשמלית,
שהרופאים לא מצאו שיכול להיות נזק ממנו..
במהלך השנים,כאשר מתגבר הלחץ בחזה עם חולשה כללית,
שוב מאשפזים,שוב בודקים ויש אותן תוצאות.
בעקבות חולשה כללית נוספת וחולשה,
בדיקת א.ק.ג זהה כנ"ל וניתן לו לבצע הולטר קרדיולוגי עם אקו לב במקביל(טרם קבלנו זימון לבדיקה).
תוצאות ההולטר נכון להיום:
קצב הלב:סינוס עם ממוצע של 70 לדקה ביממה(50-102)
נרשמו הפרעות קצב מסוג:
על חדריות בודדות - 9
נרשמו הפרעות הולכה:
הולכה עם QRS רחב
יש מקום לדאגה עד שנגיע שוב לרופא או התוצאות משקפות כרגיל את ההפרעה הקיימת בהולכה החשמלית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוח הולטר
ד''ר ריקרדו תובר03/10/2010מירה שלום
אין מקום לדאגה עד שתגיעו שוב לקרדיולוג.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירה03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הולטר וא.ק.ג.לילך03/10/2010
שלום,
הבן שלי בן 18 ביצע בדיקת הולטר למעקב. הוא נולד עם COMPLETE A-V BLOCK. הוא בחור פעיל, לא מוגבל בפעילויות, ללא סימפטומים או תלונות ולכן וגם לא מטופל בשום צורה.
בבדיקת ההולטר התקבלה התוצאה הבאה - bradycardic b;ock during sleeping hours during sinus tachycardia normal coduction diring night vagal effect duringREM . נצפו סה''כ 6 VPC'S במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים(עמ'17-18) נצפה קטע של ביגמניה חדרית(עמ' 17 ). נצפה קטע NONSUSTAINED SHORT V.T בן 3 פעימות (עמ' 16). מהירות מינימלית 28, מקסימלית 102 , מהירות ממוצעת 47. קצב סינוס. נצפו היפוכי גלי T.
בנוסף הוא ביצע בדיקות א.ק.ג. - בתוצאה הראשונה התקבל הממצא - T V1 > T V6
T WAVE ABNORMALITIES IN CHEST LEADS
לאחר כחצי שעה בוצע א.ק.ג נוסף (שנבדק ע"י רופא אחר) והתוצאה היתה - ca-v block eith narrow QRS
אודה לך מאוד על התיחסותך לגבי ממצאים אלו. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר03/10/2010לילך,
נחוצה השוואה עם בדיקות הולטר קודמות.
את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב בעקבות תוצאות של הולטרדנה02/10/2010
שלום רב,
אבא שלי בן 67, עם הסטוריה של אוטם שריר הלב לפני 8 שנים, עבר שבוע שעבר בדיקת הולטר והממצאים הם:
VPCS בתדירות של 80-253 לשעה ממספר מוקדים (פיזור הומוגני במהלך היממה)
נצפו 6 ventricular couplets
נצפה זמן התאוששות ארוך לאחר VPCS עד 1.4 שניות
נצפה קטע nonsustained v.t בן 11 פעימות
APCS - סה"כ 19 במשך הבדיקה
נצפו גלי T הפוכים עם שינויי ST בנוכחות גלי R גבוהים
hypertrophic cardiomyopathy
נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווח R-R עד 1.3 שניות
אודה לך על הסבר לתוצאות, וכמו כן, הרופא דיבר איתו על צורך בקוצב לב ושאלתי היא, האם לנוכח הנתונים, הוא אכן מחוייב בהשתלת קוצב?
יש לנו פגישה עם הרופא השבוע ואשמח לקבל חוו"ד מלומדת נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב
ד``ר רוברט הפנר03/10/2010דנה
חוות דעת מלומדת את יכולה לקבל ממי שבדק את אביך ומכיר את כל הנתונים הרפואיים.
לגבי ההולטר: ההחלטה על המשך הטיפול המתאים היא השילוב בין ממצאי ההולטר והנתונים הקרדיאליים האחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות אווירשני02/10/2010
שלום, תחילה אני אתנצל כיוון שלא ידעתי למי לפנות בשאלה שלי ואני מקווה שתוכל/י לענות לי, אם לא, בבקשה תפנו אותי למשהו שכן יוכל לענות על השאלה. היום בצהריים הייתי במיון נשים וקיבלתי אינפוזיה (אני בשבוע 23 להריון אך השאלה לא לגבי זה), כאשר האחות החליפה בין שקית אינפוזיה אחת לשניה ראיתי שלוש בועות אוויר שנכנסו לווריד יחד עם הנוזל. מאז אני מוטרדת מזה (ובזמן הריון רצוי לא לחשוב על דברים כאלו) כיוון שלפי הידע הלא מקצועי שלי אני יודעת שזה יכול להיות מסוכן. האם יש בסיס לכך שאני כל כך חוששת? תודה רבה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועות אוויר
ד``ר רוברט הפנר02/10/2010שני,
שאלתך ודאגתך מוצדקות, אבל לא 3 ולא 10 טיפות.
הסכנה היא בכמות אוויר הרבה יותר גדולה, אז את יכולה להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת קוצב לב לאדם בן 94ליטל01/10/2010
שלום,
סבי בן 94. עד כה לא ידוע על בעיות לב שהיו לו, אך לפני מספר ימים נפל בבית ובבית החולים וולפסון בדקו אותו ואמרו שפעולת הלב אינה סדירה ועליו לעבור ניתוח השתלת קוצב לב, אחרת יסבול מסחרחורות ועוד.
האם זה לא מסוכן, בגיל כזה? יש תקדימים לכך? לא עדיף שיהיו סחרחורות מלקחת כזה סיכון (אם זה אכן סיכון גדול)?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב
ד``ר רוברט הפנר02/10/2010ליטל
הרי לא מדובר בסתם סחרחורות, מדובר באיבוד הכרה.
אם איבוד ההכרה נגרם מהפרעת קצב איטית של הלב יש לעתים צורך בהשתלת קוצב לב.
אין הגבלת גיל בהשתלת קוצב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליטל02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבקרן קנדל30/09/2010
לאבי יש קוצב לב אשר הושתל לפני 12 שנים בשבוע האחרון הוא מרגיש חולשה שזה מחמיר לסחרחורות וזיעה קרה וזה יכול לקרות כארבעים דקות רצוף האם זה קשור לקוצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת בהחלט אפשרות שצריך לבדוק
ד``ר רוברט הפנר30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של תוצאות מיפוי לביפה28/09/2010
שלום לכם, אשמח אם תוכלו להסביר לי את משמעות תוצאות בדיקת מיפוי הלב שנעשה לבעלי (בן 67) לאחר שהיו לו שינויים בא.ק.ג.
להלן התוצאות:
א.ק.ג. במאמץ: צניחות קטעי ST אופקית עד 2 מ"מ בחיבורים AVF, III, II, V3-6
לא היו כאבים בחזה ולא נצפו הפרעות בקצב לב
תגובה קלינית: לא איסכמית
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: איסכמית
פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה קלה לאחר מאמץ גופני בינוני
איסכמיה קלה באזורים: אנטריורי בזלי
הסגמנט האיסכמי בגול קטן
יש לציין וויזואליזתיה של חדר ימין גם במנוחה וגם לאחר מאמץ
תודה וחג שמח
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד``ר רוברט הפנר28/09/2010יפה
המיפוי מעלה חשד שיש הצרות באחד מעורקי הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב
יפה28/09/2010תודה לך דר' הפנר על התשובה המהירה.
אנו נפנה בהקדם לקרדיולוג להמשך טיפול
המשך יום טוב ורק בשורות טובות
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך לפענוח ההולטרעמי28/09/2010
שאלתי הקודמת:
שלום, אודה עבור פענוח בדיקת ההולטר
תאריך: 02/09/2010 תחילת בדיקה: 13:20 סיום בדיקה: 12:31 סה“כ שעות: 0:0 23:10
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 58
מהירות מקסימאילית: 126
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 93 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד. בלטו במיוחד בשעות העירנות.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 994 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה.
הפרעות הולכה: נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.5 שניות המתאימים ל- BLOCKED APC'S (עמ' 6-8 ).
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום:
הערות:
שאלתי הנוכחית: ענית לי שאכן ישנה הפרעת קצב, האם זה מסוכן?, האם ההפרעות בגדר הנורמה ומהם הגורמים האפשריים.
אודה שוב על התייחסותך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר28/09/2010עמי,
אתה באמת חושב שמידת הסכנה נקבעת ע"ס בדיקת קצב לב של 24 שעות? לכן אני מציע לך שתפנה לקרדיולוג שיבדוק אותך ויחליט ע"ס התמונה הכוללת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובח.א.ע27/09/2010
שלום,
אנו תלמידות בכיתה יב, ואנו משתתפות במסגרת פרויקט לגמילה מעישון.
לכן, אנו חוקרות את העישון ונזקיו בכלל ואת השפעתו על מערכת הלב והנשימה בפרט. לכן אנו מבקשות את עזרתכם בסיפוק מידע על הקשר בין עישון ללחץ הדם ודופק הלב.
הוספתי ההודעה הזאת בפורום אצלכם שקשור לנושא הפסקת עישון גמילה מעישון וקיבלתי מידע אך ורק בקשר ללחץ והמליצו שזה לא הפורום המתאים בנוגע ללב אלא כדאי שאפני לפורום רפואי בנושא.????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב
ד``ר רוברט הפנר28/09/2010בנות, אין לכן מה לחקור. הנושא כבר נחקר לאורך ולרוחב, לכן לא תהיה לכן בעיה למצוא חומר רב בנושא באתרי האינטרנט השונים.
או אולי אתן מעדיפות שהפורום יעשה לכן את שיעורי הבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ח.א.ע28/09/2010תודה רבה לך אנחנו יודעות שיש חומר מלא בנושא באתרים שונים וכבר אנחנו סיימנו את הסקר הספרותי אבל נשאר לנו לדעת מה ההשפעה הישירה של העישון על דופק הלב , מצאנו חומר הל ההשפעה בנוגע ללב אבל לא מצאנו על הדופק במפורט ורצינו את עזרת beok כי רצינו מקור מדעי רפואי אני ואי אנחנו מצטערות אולי שטעינו בכתובת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטרעמי27/09/2010
שלום, אודה עבור פענוח בדיקת ההולטר
תאריך: 02/09/2010 תחילת בדיקה: 13:20 סיום בדיקה: 12:31 סה“כ שעות: 0:0 23:10
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 58
מהירות מקסימאילית: 126
מהירות ממוצעת: 84
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 93 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד. בלטו במיוחד בשעות העירנות.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 994 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה.
הפרעות הולכה: נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.5 שניות המתאימים ל- BLOCKED APC'S (עמ' 6-8 ).
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום:
הערות:
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפי שכתוב: יש פעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010עליתיות וחדריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר2משה26/09/2010
האם יכול להיות שיש קשר בין עייפות ופעימות מוקדמות או חסרות?
אני חש דופק לא סדיר לעיתים, וזה קורה כמעט תמיד כאשר אני עייף לפני שינה.
האם יש בזה הגיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בזה הגיון, יכול להיות
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציהמשה26/09/2010
האם אבלציה לפרפור או רפרוף אמורה להשפיע גם על פעימות מוקדמות או חסרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)