מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איוושה בלב ודופק מהירחסוי14/10/2010
יש לי איוושה בלב והדופק שלי מהיר מאוד.. יש קשר בין בשניים?
עשיתי בדיקות אקו לב והרופאה אמרה שיש איוושה אבל לא משהו נורא ולא צריך לטפל או משהו כזה. אני יכולה להמשיך לעשות ספורט כרגיל ? רציתי לשמוע גם את דעתך...
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה בלב ודופק מהיר - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2010שיר ברדה
לא יכול לענות על השאלה שלך ללא מידע רפואי.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימו לאורית14/10/2010
לפני כשבועיים אושפזתי להשגחה עקב נימןל ביד ורגל שמאל
מאז יש לי עדיין נימול שמלווה לעיתים בכאב ראש היום אני מרגישה שוב נימול עם כאבים ביד שמאל. עשו לי סי טי ויצא תקין יש לי כולסטרול גבוה. מה עלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימו ל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2010אורית
אני חושב שזה לא ביעה לבבית.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה מאוד במאמץ קלמיה14/10/2010
שלום לכם
אני נשואה עם 2 בנות , בת 40. בריאה בד"כ חוץ מכולסטרול שמטופל עם סימבטאטין 40 (האמת שאני מעדיפה 20 והרופא המליץ על 40- מה עדיף)
מגיעה לדופק גבוה מאוד במאמץ. עד 240 עשיתי הולטר לב שבוע שעבר. בדיקת בלוטת תריס תקינה. דופק תקין ללא מאמץ. לחץ דם תקין. רופא המשפחה המליץ לי לעשות בדיקות נוספות של הורמונים. ממוצע בהולטר דופק 80. אקו לב תקין. מה כדאי לבדוק לדעתכם? מה הסכנות? האם אני מסכנת עצמי בדופק גבוה (על אופנייםבמאמץ מגיעהלשיא של 214 )
קצת ריצה מגיעה ל180.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה מאוד במאמץ קל - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר17/10/2010מיה שלום
קרוב לוודאי קשור לקושר גופני ולא לביעה לבבית
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחארנון12/10/2010
שלום,
בן 72 ביצעתי א.ק.ג במנוחה להלן תרשים התשובה-SINUS RHYTHM
ABNORMAL LEFT AXIS DEVIATION
R-S TRANSITON ZONE IN V LEADSOISPLACED TO THERIGHT
INCOMPLETE RIGHT BONDLE BRANC BLOCK
QRS (T) CONTOUR ABNORMAL ITY
CONSIDER ANTEROSEPTAL MYOCARDIAL DAMAGE
5.73 UNCONFFIRMED REPORT
אשמח לקבל הסבר על ממצאי הבדיקה.
בתודה,ארנון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/10/2010ארנון
לעתים קרובות האוטומט של פענוח האקג טועה, לכן אני מציע שתפענח את האקג אצל קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומס יתרמתן12/10/2010
שלום רב
אני מתאמן בריצה ונתוני הדופק שלי
44 במנוחה, 181 מקסימלי, גיל 36,
עברתי בדיקות מאמץ ו VO2 מקיפות.
באימון תחרותי, רצתי במשך שעה ועשר דקות בדופק ממוצע 182 (יש לישעון דופק).
האם סיכנתי את עצמי ?
האם גרמתי נזק ללב ?
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחות נהנית? כי הנתונים ודאי לא
ד``ר רוברט הפנר12/10/2010נכונים.
לדעתך איזה נזק יכול להגרם ללב? התעייף? נגמרה לו הסוללה? נהרסו השסתומים? מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vpc's מרוביםמני11/10/2010
אני בן 33, בריא בד"כ, כמעט ולא עוסק בפעילות ספורט.
בבדיקת א.ק.ג תקופתית התגלו אצלי VPC'S ולכן הופניתי לבצע בדיקת הולטר ל- 24 שעות.
הממצאים היו:
קצב סינוס סדיר 60-120 ממוצע 75
כ- 12,500 VPC'S, מתוכם:
10,000 VE
1,500 BIGEMINY
1,000 TRIGEMINY
בד"כ אני לא מרגיש את הדפיקות המרובות.
אשמח לדעת משמעויות והמלצות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vpc's מרובים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/10/2010שלום רב
ממליץ לגשת לרופא שלך עם התוצאות
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודית10/10/2010
שלום שהייתי קטנה סבלתי מרשוש בלב והיום אני בת 30 והרופאה אומרת שאין לי רשרוש האים אליי לעשות משהו איזה בדיקות אקג תקין תודה אין לי כאבים בחזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/10/2010שלום רב
אין צורך לעשות משהו.
ד״ר תו ר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לבאדוארד קלימין09/10/2010
שלום רב
אני בן 55 לאחר התקף לב וצינטור הוכנס סטינט בלתי מצופה בדו"ח הצינטור נאמר שיש עוד עורק פידאלי אם אני לא טועה שהוא כמעט חסום לגמרי אבל בגלל שהוא דק מדי אי אפשר לפתוח אותו ,עבודתי תובענית כולל לילות ,אני מקבל את כל הטיפול הפומי הדרוש ,מתי אני יכול לחזור לעבודה ?בהתחשב בעורק שהזכרתי שלא יסתם לגמרי תוך כדי עבודה מהלחץ ואז יהיה לי עוד התקף.
תודה אדוארד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר09/10/2010שלום רב.
אני אשמח לעזור לך אבל כדי לענות לכל השאלות רצוי ביקור אצל קרדיולוג.
אם התשובה של הצינטור, אקו לב,אקג ועוד.
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץטלי06/10/2010
אני בת 45 שוקלת 110 ק"ג וגובהי 160 ס"מ מעומדת לעבור ניתוח לקיצור קיבה (שרוול) במסגרת ההכנות לניתוח הופנתי לבצע בדיקת מאמץ ולהלן התשובה שקיבלתי:
המבחן הופסק באמצע-דופק מטרה/ הפרעות קצב/הולכה :VPBS בודד תלונות: קשיי נשימה . סיכום: כושר נמוך לבנוני. תגובת לחץ דם היפרטנסיבית ללא תלונות לבביות. צניחות במקטע ST בחיבורים: V6 V5 V4V3 עד 1.2 מ"מ ב-V5 בשיפוע עולה.
חשג לאיסכמיה
בביקור אצל רופא המשפחה הפנה אותי לקרדיולוג אבל עד שיגיע התור אשמח לדעת קצת יותר מה בדיוק קורה והאם אני יכולה לעבור את הניתוח או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/10/2010טלי
צניחות ST בשיפוע עולה מוגדרות כתקינות עד 2 ממ' (בדר"כ כי לעתים תלוי בסוג שיפוע עולה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סימן לאירוע לבביפאני05/10/2010
קרוב משפחתי שברקע עבר שני צינתורים והחלפת סטנדים הרגיש לא בטוב חולשה מאוד גדולה כנראה ללא כאבים בחזה אבל בלילה הוא הזיע בצורה איומה פשוט המיטה הפכה כמעט לאמבטיה מדדו לחץ דם היה תקין סוכר (סוכרתי) תקין סרב ללכת לרופא מצבו משתפר כעת קצת חולשה השאלה עם ההזעה החזקה(חום לא היה) והחולשה לא יכולים להעיד על משהו לבבי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץדני04/10/2010
שלום רב,בן 42 ,ביצעתי בדיקת א.ק.ג בשכיבה ולהלן התוצאות:negetive in v3,ללא סימני איסכמיה חריפה,הפרעות קצב.NORMAL SINUS RHYTHM.ICRBBB.בדיקת ארגומטריה (בדיקת מאמץ):ST Depression:0.5 צניחות ST הוריזונטליות בחיבורים L2 L3 AVF V2-V6.אק"ג בהתאוששות:שינויים בלתי ספציפיים ב-ST/T.היפוך גל T בחיבורים V2-3.סיכום בדיקה :משך מאמץ:10 דקות ,שלב 4 ,מהירות 4.2,שיפוע 16%.דופק מירבי 166,אחוז דופק מירבי חזוי:94%.ל.ד בשיא המאמץ:150\70.עומס מירבי :METS11.7 תגובה נורמוטנסיבית למאמץ.תגובה קלינית:לא אסכמטית,תגובה אלקטרוקרדיואוגרפית :לא החלטית.לא נצפו הפרעות קצב בזמן המאמץ.נעשה גם א.ק.ג בבמנוחה לפני הבדיקה:קצב סינוס היפוך גל T בחיבורים V 2-3 בשכיבה.היפוך גל T בחיבורים V 2-4 בעמידה.שינויים בלתי ספציפיים ב-ST/T בעמידה.לפני שבועיים בעת משחק טניס הרגשתי מעט קוצר נשימה לכן ביקשתי בדיקה.הרופאה באסותא אמרה שעליי להיוועץ בקרדיולוג האם אוכל להמשיך לשחק טניס על בסיס קבוע או הבדיקה מראה בעיה כלשהיא?יש לציין שבעברי שיחקתי טניב על בסיס מקצועני וכיום כתחביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010תפנה לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מרגיזותמיכל04/10/2010
למה יש לי כבר שנתיים פעימות בצד שמאל כאילו דפיקות לב .
עשיתי את כל הבדיקות כולל בדיקת אקו במאמץ שיצא תקין לחלוטין הקרדיולוג בבלינסון מנהל בדיקות המאמץ אמר לי שזה לא מהלב .
דר ממה זה יכול להיות 24 שעות
יש לציין שדופק הלב 70 75 במנוחה
ממה הפעימות האלו יכולות להיות אני שומעת אותם עד האוזניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לפורום את הכלים לעזור לך
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצברויטל04/10/2010
כפי שיעצת לי ערכתי בדיקת הולטר אך נאמר לי שהתוצאות הן בין שבועיים לחודש. בינתיים בשבועיים האחרונים מרגישה באופן קבוע ובמשך כלהיום הפרעות קצב( מרגיש כמו פעימת לב מאוד חזקה ) הדבר מבהיל אותי וגורם לי למתח רב מה לעשות עד לתוצאות ולאור מה שציינתי לפניך. האם לא מסוכן להשאר עם הפרעות הקצב הללו? האם מתח וחרדה מגבירים תןפעה זאת? אודה לתשובתך.רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010תוצאת הולטר מקבלים תוך ימים בודדים.
אני מציע בינתיים לפנות לרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןלימור04/10/2010
רציתי לשאול בבקשה לגבי כדור דרלין 10 מ"ג,אני בת 35 עם אסתמה קלה,מידי פעם יש דופק מואץ לפעמים הרופא ערך לי את כל הבדיקות של הלב הכל תקין לחלוטין אז הוא אמר לי לקחת בעת הצורך את הכדור דרלין 10 מ"ג .לקחתי התחושה באמת טובה היום בפעם הראשונה בחיי.
רציתי לשאול אני בדרך כלל הלחץ דם שלי הוא 100 על 65 ולפעמים גם 90 על 60 זה לחץ דם קבוע שלי...האם הדרלין יכול להוריד לי אותו יותר ולהוות לי לבעיה?ולגבי האסתמה האם אפשר לקחת את זה למי שיש אסתמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010לימור,
דרלין 10 מג' אינו מפחית בדר"כ את לחץ הדם באופן משמעותי.
דרלין יכול לגרום להתקף אסטמי ובטח לא מומלץ שתקחי בזמן התלקחות של האסטמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר לב חלשגל04/10/2010
שלום רופאים יקרים
אבי בן 72 הופנה לקרדיולוג הקופה והרופא אמר לו שיש לו שריר לב חלש, ירידה קשה בתפקוד החדר השמאלי, מה זה אומר, מה עושים והאם זה מסוכן, אנו ילדיו. דואגים ללא הרף,אנא תשובתכם
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר לב חלש - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2010"שריר לב חלש" אינה הגדרה רפואית, זה בגדר "סיפורי שכנים". לכן לא ניתן לענות ברצינות לשאלתך.
באופן כללי, הקרדיולוגיה היום מתקדמת מאוד בתחום אי ספיקת הלב, ישנם טיפולים תרופתים וגם לא תרופתים בהתאם לגורם לאי ספיקת הלב ומצב הנוכחי של כל חולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)