מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשרמשה26/09/2010
האם יש קשר בין עודף משקל ופרפור פרוזדורים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות לא חייב
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ריקרדושולה26/09/2010
עשיתי אצלך בוולפסון לפני שנה ארגומטריה ואמרת לי שהכל תקין.וגם אקו הלב שעשיתי בוולפסון לפני שנה תקין.יש לציין שעשיתי את הבדיקות האלה כתוצאה מדופק מואץ.
יש לציין שאני בת 35 בריאה בדרך כלל,ולא מעשנת.
עכשיו יש לציין שאני מאתמול התחילו לי בחילות חזקות וגם כאבים מעל החזה משני הצדדים .....אחרי שעה זה עבר.והיום על הבוקר אותו דבר קרה לי בחילות נוראיות וכאבים שוב מעל בית החזה קצת מקרין לשמאל.ניגשתי לבית החולים ושם אמרו לי שיש צניחת st מינימלית ב-21 v5 -v6 .ובדיקת טרופונין יצא 0.
נתנולי ישר 300 מ"ג אספירין.וזנטק.ולאחר שבדיקות הדם היו תקינות שלחו אותי הביתה ולא רשמו לי לפנות לבדיקות אקו לב וכאלה כלום שום המלצה.
הלכתי עם הטופס בכל זאת לרופא המשפחה והוא אמר שסתם הלחיצו אותי והכל בסדר .שלח אותי שוב לעשות אקג והכל היה תקין יש לציין שזו פעם שניה שיש לי אקג עם צניחה st מינימלית אבל הפעם הזו זה היה מלווה בכאבים ובחילות נוראיות וחולשה.מה עלי לעשות האם להמשיך בבירור כבר עברתי מלא בדיקות.יש לציין שהיום אחרי המקרה הרכיבו לי הולטר בקופ"ח .אנא עזרה בבקשה ד"ר ריקדו...מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
ד''ר ריקרדו תובר29/09/2010שולה שלום
אני לא חושב שהלב אחראי על הסימפטומים שלך, אבל את יכולה לבוא שוב להתייעצות.
גח שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לשחק "קט רגל" ליגה למקומות עבמירי26/09/2010
שלום
בעלי (בן 49 ) נמצא במעקב קרדיולוגי עקב אי ספיקה אאורטלית קלה+הרחבה קלה של האאורטה העולה משניים למסתם אאורטלי ביקוספידילי - זהו מצב מולד.
ממצאים מתאריך 4.8.10 :
איוושה דיאסטולית אאורטלית
סיכום אקו: חדר שמאל וימין בגודל ותפקוד תקינים
קיימת הרחבה של האארוטה העולה 41 מ"מ,קשת האארוטה 26 מ"מ
מסתם מיטרלי-עליו מעובים בקצותיהם,קיימת אי ספיקה מיטרלית קלה מאוד
מסתם אאורטלי-ביקוספידאלי ללא היצרות,הודגמה אי ספיקה אאורטלית קלה עד בינונית VENA CONTRACTA=4 מ"מ
מסתם טריקוספידלי -אי ספיקה קלה מאוד ללא עדות ליתר לחץ ריאתי,
עליה שמאלית תקינה.
הממצאים ללא שינוי כבר כמה שנים (המעקב נעשה כל שנה)
הקרדיולוג אישר לו להשתתף במשחקי קט רגל אולם רופא ספורט טען שזה מסוכן שכל מכה בחזה יכולה לגרום לסכנת חיים.
אודה באם אקבל חווד נוספת עבורו
בברכה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קט רגל
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010במצבים מסוימים יש בעיה במתן אישורים לספורט תחרותי.
ע"ס הנתונים שאת כותבת אני נוטה להסכים עם הקרדיולוג, ולא עם רופא הספורט שבדר"כ אינם מבינים ב....ספורט :)
אגב.....לא מכה בחזה היא בעיה, אלא התרגשות יתר עם עליות פתאומיות בדופק ולחצי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסכמיה של א.ק.ג.תמר26/09/2010
שלום רב
לאמי בת ה 71 נערכה בדיקת ארגומטריה בעקבות לחץ חזק בחזה ובגב שחשה שבוע ימים קודם לכן. ונמצא ש:
"במאמץ בעומס בינוני ובדופק מטרה,נראו שינויים סצפציפיים לאיסכמיה ב א.ק.ג.המאמץ לא לווה בתסמינים המחשידים לאיסכמיה לבבית.אין בבדיקה ממצאים החלטיים לתמוך בקיום איסכמיה לבבית במאמץ.
אם זאת לנוכח השינויים בתבנית ה א.ק.ג. במנוחה,כדאי לשקול השלמת הברור בבדיקת אקו לב במאמץ."
לפני כ 5 שנים אמי עברה צנתור והכל היה תקין.אמי נוהגת לשחות מדי יום כשעה.
מה משמעות תוצאות הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2010תמר,
לא משנה מה "משמעות" הבדיקות. ייתכן ויש להן משמעות וייתכן שלא.
מה שמשנה איך מתאימים את הבדיקות למצבה של אמא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשימרית26/09/2010
יש לי אירועים של דופק לב מואץ עד 120 מלווה בחולשה והזעה וכאבים במצח ולפעמים ראית מסך שחור בעיניים,עשו לי הולטר ואמרו שהכל תקין למעט פעימות מוקדמות.יש לציין שעשיתי לפני שנתיים אקו לב במאמץ וגם רגיל יצא תקין לחלוטין.וגם לאחרונה עשיתי בדיקת מאמץ לב ריאה גם יצא תקין.האם עלי לעבור עוד איזשהם בדיקות לדעתך שוב?
יש לציין שאני במתח או לפני מחזור אז הדופק המואץ קורה לי לרוב,כמובן שבעוד פעמים אך לרוב שאני חרדה.....אודה על עזרתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר26/09/2010שימרית
רק רופא שבדק אותך יכול להמליץ לך על אופן המשך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצי מילוייקי25/09/2010
שלום רב
מה פרוש " לחצי מילוי סוף דיאסטולי גבוהים בחדר שמאל "?
האם זה קורה לאחר גמר ההרפיה , ובעת מילוי החדר מחדש.?
ומה יכול לקרות אם הלחץ הסוף דיאסטולי בחדר גבוה?
בברכה יקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצי מילוי
ד``ר רוברט הפנר26/09/2010יקי,
זהו הלחץ בסוף הדיאסטולה או כפי שאתה קורה לזה, במידה והלחצים מאוד גבוהים (יותר מ 30 ממ' כספית יש למשל סכנה של התפתחות בצקת ראות (במיוחד אם השינוי בלחצים מהיר)
לחצים גבוהים במידה מתונה יכולים להיות חסרי משמעות קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - לחצי מילוי
יקי26/09/2010תודה עבור תשובתך .
אני סובל מקוצר נשימה משמעותי, האם לחצי מילוי סוף דיאסטולי גבוהים בחדר שמאל , יכולים לגרום לקוצר נשימה ?
אם כן באיזה אופן זה קורה ?
תודה עבור תשומת הלב .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר26/09/2010יקי
כידוע לך בצקת ראות שציינתי קודם זהו מצב קיצוני שמתבטא קלינית בקוצר נשימה קיצוני.
לחצי מילוי סוף דיאסטולים פחות קשים יגרמו בהתאם לפחות קוצר נשימה.
אני לא חושב שאתה מעונין בהסבר הפיזיופטולוגי המדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
יקי26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עים אי ספיקה מיטרלית קלהחדווה23/09/2010
אני בת 40 ו אני עברתי ב2007 צינטור שמו לי מיטריה, מאז היו לי פירפורים וזה קצת נירגע, עשיתי אקו לב המימצאים הם , תמונה ירודה ממנח סובקסיפואידי, וגם אי ספיקה מיטרלית קלה . כול השאר תקין.
מה אני אמורה לעשות אכשיו , אשמח לקבל חוות דעת .
אני אמורה לחזור לרופא שלי רק בעוד שבועיים
תודה מראש חדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד``ר רוברט הפנר23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הליך השתלת דיפבלטור בוא מסוכן?ישראל .ס.22/09/2010
לרופא שבאתר שלום. רציתי לדעת אם הליך השתלת מכשיר קוצב לב משוכלל דיפבלטור הוא מסוכן?
ואייך בדיוק הם מחברים אותו ללב?
לצערי אני סבול מקדיומפטיה היפרטרופית והרופא המליץ לי על ההליך הזה
הודה לתשובות...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסית פעולה לא מסובכת
ד``ר רוברט הפנר23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK תודה רבה
ישראל .ס.26/09/2010OK תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pac'sדינה22/09/2010
עשיתי הולטר לב והתוצאה היתה קצב סינוס סדיר 40/131 וממוצע 73 מעט מאד pac's בודדים .אודה לך אם תבהיר לי את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שכתבת בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתמירה22/09/2010
שלום, אני סובלת מסחרחורת וחולשה כשאני שוכבת על צד שמאל, קשה לי עם זה, רופא המשפחה פטר אותי בתרוץ שזה בגלל האוזניים, אבל זה לא ממש ניראה לי, אשמח אם אקבל כיוון למי עלי לפנות,
חג שמח ותודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד``ר רוברט הפנר22/09/2010תתיעצי עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירה22/09/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדני21/09/2010
שלום,
שמי יהודה ואני בן 30.
עשיתי בדיקות דם ורציתי בבקשה לשמוע את דעתך.
כולסטרול HDL 42.5
כולסטרול LDL 150.6
Triglycerides 125
אני שוקל 88 ק"ג גובה 1.78
ראוי לציין שמשפחה שלנו (אחים והורים) יש כולסטרול ושומנים גבוהים בדם
ומטופלים ע"י תרופות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר רוברט הפנר22/09/2010יהודה
זה הגיל שאתה צריך להפחית את ה LDL לכיוון ה 100.
כנראה שלא יהיה מנוס מנטילת תרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבY21/09/2010
גילי בת 47 שנים כשנתיים סובלת מדופק מהיר נע בסביבות 110 120 ללא מאמץ. כולסטרול 230 כולסטרול טוב 38 שומנים 287. סוכר בצום 127
שהכל בסדר. בזמן האחרון יש קושי במאמץ הכי קל בצקות ברגליים ועייפות רבה כולל קוצר נשימה. נערך היום אקו דופלר שנראה בסדר.
השאלה שלי האם זה נכון. ולהערכתך מדוע יש לחץ ודופק מהיר קבוע.?
בתודה מראש
Y
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר22/09/2010Y
קשה לתת אבחנה באיטרנט.
תפקוד בלות התריס נבדק? אולי יש בעיה עם התרופות שאת נוטלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מעל לחזההילה20/09/2010
אני בת 39 , היום משעות הבוקר המוקדמות, החלו אצלי כאבים, או יותר נכון לחץ חזק מעל החזה, לא בחזה מעל החזה, בצד שמאל, הנחתי שעד סוף היום זה יעבור, אך הלחץ ממשיך ומקרין ליד שמאל, במקביל יש לי כאבי גב אבל אלו היו עוד קודם..,יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקום לדאגה, תלכי לרופא
ד``ר רוברט הפנר21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים ו-SVTavidan20/09/2010
בארגומטריה שעשיתי נמצא SVT. בשליחת דופק מהיר טלפונית נמצא פרפור פרוזדורים. מה ההבדל בין פרפור פרוזדורים ו-SVT? האם יכול להיות גם זה וגם זה? האם הטיפול בהם שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר21/09/2010אבידן
מדובר בשתי הפרעות קצב שונות לחלוטין. יכול להיות גם זה וגם זה, למרות שאולי ה SVT היה רפרוף ולא SVT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב ועייפותאהרון20/09/2010
שלום,
כבר למעלה מחצי שנה שאני סובל מרעב בלתי נשלט. פשוט בפתאומיות הותקפתי ברעב עז שמצריך אותי לאכול כמויות אדירות של מזון בתדירות גבוהה. עליתי הרבה במשקל בגלל זה. מעט אחרי ארוחה גדולה אני מרגיש כאילו שצמתי יום שלם. ובנוסף לזה, אני גם סובל מעייפות קיצונית שמגבילה אותי מאוד ואני בקושי יכול להיות ער יום שלם.
עשיתי בירור אנדוקריני אך לא נמצאה בעיה בענף זה.
בבדיקות שעשיתי נמצא CPK מוגבר של 818. ומדי פעם אני פתאום מרגיש דפיקה חזקה באיזור הלב. ולפעמים זה מלווה בכאבי חזה.
האם לדעתך הרעב והעייפות יכולים להיות קשורים לבעיית לב כלשהי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב
ד``ר רוברט הפנר21/09/2010אהרון,
אתה שואל האם אתה רעב בגלל שיש מחלת לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)