מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באקואדקס- פילטריזציהאורלי22/08/2010
אבי חולה באי ספיקת לב. לאחרונה רגליו בצקתיות מאוד והרופאים אינם מצליחים לרוקן אותו מנוזלים בעזרת התרופה "פוסיד". קראתיעל פילטריזציה במאמר שהתפרסם באתר - כיצד ניתן לקבל את הטיפול עבורו? האם הפנייה היא אישית? האם צריך הפניה של הרופאים? מדוע רופאי בית החולים לא הזכירו באזנינו את הטיפול? אודה על תשובה מפורטטת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילטריזציה
ד''ר ריקרדו תובר23/08/2010שלום רב .
טיפול בULTRAFILTRATION בחולה הסובלים מאי ספיקת לב היא אפשרות בחולים במצב קשה
מאוד לאחר ניסינות בטיפול תרופתי ע"י קדורים או טיפול תוך וורידי.
אינני יכול בפורום הזה לתת המלצות על טיפול שכזה לכן ממליץ לגשת לרופאים שמטפלים בו.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת אקו לבאתי לי22/08/2010
אני אשה בת 49+ בבדיקת האקו לב נמצא להלן סיכום הדברים:
תפקוד סיסטולי כולל של חדר שמאלי ירוד במידה קלה.
לחץ מילוי תקין של חדר שמאל.
מדורי הלב בגודל תקין.
אי ספיקה מזערית של המסתם הויתיני.
אי ספיקה קלה מאוד של המסתם הצניפי.
אי ספיקה מזערית של המסתם התלת צניפי,ללא עדות ליל"ד ריאתי.
תפקוד טוב של חדר ימין.
אני רוצה לציין שבדקו אותי שבוע לפני בדיקה זו ולא הייתה בעיה .קראו לי בשל עניין טכני ובדקו דבר ספציפי שבוע אחרי ואז אמרו שיש ירידה בתפקוד חדר שמאל לפי הבדיקה הזו.כמו כן כתבו שהבדיקה הושלמה על מכשיר ie33
אשמח לדעת מה משמעותה של תשובה זו.
אמי ז"ל טופלה בדיגוקסין אך לא סבלה מאי ספיקת לב לעניות דעתי.
אינני יודעת את הנוהלים אך אשמח אם תודיעוני למייל שלי גם את תשובתכם.
תודה מראש בהערכה רבה.
אתי ליפמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר22/08/2010אתי,
אנחנו כרופאים לא מטפלים בבדיקות אלא באנשים.
בבדיקה עצמה אין ממצאים "זועקים", אבל קרדיולוג שיבדוק אותך צריך לחוות דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב -אתי
אתי לי22/08/2010שלום לך דר' הפנר.
אני מודה לך מקרב לב על התייחסותך לפנייתי,ועל חידוד העניין כי אתם הרופאים מטפלים באנשים ולא בבדיקות.
לתשובתך הרשה לי לשאול על מה מצביעים ממצאים אלו אמנם כי כן בעוד כשבועיים רק אפגוש קרדיולוג אך אני די לחוצה מתוצאות הבדיקה שהצגתי במייל הקודם שלי.
בעיקר בשל העובדה שקישרתי את תחושותיי הפיסיות לתקופת המתח והלחץ העצומים שאני נתונה בהם כעת.
ובהתחשב בעובדה שכל תוצאות הדמים הכימיות כוללהמלחים והT3 T4היו תקינות לחלוטין תיארתי שהכל הינו תוצאה של לחץ.
כעת אני יותר לחוצה מוטרדת ודואגת אפילו חרידה לאם ואיזה בירור חלילה אצטרך לעבור.שכן אני נמנעת לבקר במרפאות אלא אחת לשנה לבדיקות כלליות.
אשמח אם תואיל לסבר אוזני מה המשמעות ומה יכול להיות שאצטרך לעבור.
מודה מקרב לב .
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד``ר רוברט הפנר22/08/2010אתי,
אבהיר שהמצויין בבדיקת האקו לא צריך להפריע לך כלל מבחינה בריאותית.
ה"אי ספיקות" הן "תקינות", כך זה צריך להיות,
ולגבי התפקוד של חדר שמאל, אם אינך סובלת ממחלת לב ידועה לך, המשמעות שולית, לכל היותר תחזרי על הבדיקה בעוד 6 חודשים במכון אחר ותאמרי שזאת הבדיקה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם חדר כושר ולב מוגדלעדי21/08/2010
שלום שמי עדי
בן 24 סובל מלחץ דם גבוה מאוזן תרופתית על ידי וזודיפ כבר 4 שנים שוחה 3 פעמים בשבוע 40 דקות בזמן האחרון אני מתאמן עם משקולות 3 פעמים בשבוע ורציתי לשאול האם עבודה עם משקולות במשקלים של 7-10 קילו עלולה לגרום ללב מוגדל וכדאי לי להפסיק עם משקולות
או שאפשר להמשיך להתאמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר
ד``ר רוברט הפנר22/08/2010עדי, אם הינך סובל מלחץ דם הפעילות המומלצת היא פעילות אירובית.
זה לא אומר שאינך יכול להרים משקולות.
הלב לא גדל בשוב מקרה, רק השריר הופך ליותר עבה כמו שרירי הידיים למשל.
במידה ותפסיק, התהליך הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עדי22/08/2010אז בעצם זה אומר שאני יכול להרים משקולות מבלי חשש ?
כלומר השאלה היא האם כל אדם שירים משקולות הלב שלו מתעבה או שבגלל שיש לי לחץ דם מאוזן תרופתית אז אני בקבוצת סיכון גדולה יותר ועדיף לא להרים משקולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר24/08/2010עדי
אתה לא קצת "חופר" שלא לצורך?
בוא תחשוב לבד כי אתה כבר ילד גדול בן 24. תקרא שוב את מה שכבר כתבתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספת לתוצאות בדיקת דםנואש21/08/2010
שלום רב דר
להלן תוצאות ונתונים על בחור בן 32 משקל תקין1.80-משקל76,אורח חיים נורמלי,תזונה מאוזנת נטייה קטנה למתוקים,4 פעמים בשבוע הליכה מהירה למשך 35 דקות.לא מעשן
נטייה ללחץ דם מזה שנים - עיבוי שריר הלב 13 -14 מ"מ במחיצה - כנראה מלחצ דם
כיום מזה שנתיים וחצי מאוזן רוב הזמן עי אוקסר 50 מג ביום
לוקח10 מ"ג דרלין ביום להפרעות קצב זניחות(בעבר הייתה דלקת בבלוטת התריס שגרמה להפרעות הללו )
בבדיקות דם לאחרונה:
טרגליצרידים-207
לדל 107
הדל 37
טוטל כולסטרול 185
התוצאות הללו עקביות לאורך הרבה זמן
מה דעתך על רמת הסיכון הכללית? והאם היית ממליצ להתחיל טיפול תרופתי בסטטינים?
רוב תודות ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים שכתבת אינם מספיקים כדי לקבוע
ד``ר רוברט הפנר21/08/2010רמת סיכון כללית, מה גם שבאמת נראה לך שזאת מטרת הפורום לקבוע לאנשים ספציפיים שאנו לא מכירים ולא בדקנו, את דרגת הסיכון שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסך הכל
נואש21/08/2010שאלתי לקבל חוות דעת כיוון שאינני גר בארץ והרופאים במקום בו אני גר לא ממש מקצועיים
ניסיתי לספק את כל הנתונים הרלוונטים ואם החסרתי משהו אשמח להוסיף
אם אינך מעוניין להעריך סיכון כללי(אני פשוט רוצה לדעת אם לשנות משהו באורח חיי) אז אודה לך אם תחווה דעה לגבי טיפול תרופתי להורדת כולסטרול- רופאים פה טענו שאני מקרה גבולי ועל כן אני מתייץ עם רופאים מהארץ
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אתה גר?
ד``ר רוברט הפנר21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
נואש22/08/2010מדינת עולם שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעולם שלישי
ד``ר רוברט הפנר22/08/2010בדיקת הדם לפרופיל השומנים בסדר,
עיבוי השריר לדעתי לא בגלל לחץ דם גבוה (כי אתה מציין שרק המחיצה מעובה)
אתה בחור צעיר שעושה פעילות פיזית קבועה ומרגיש טוב,
לא יודע מה במשפחתך
כנראה דרגת סיכון לא גבוהה לעתיד הקרוב,
עיקר הסיכון עצם היותך במדינת עולם שלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה -פורום מדהים ומקצועי
נואש22/08/2010בהמשך לתשובתך אם העיבוי במחיצה לא מלחצ דם אז האופציה הנותרה היא היפרטורופיק קרדיומופטיק
הלא כן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, איזו בקיאות....
ד``ר רוברט הפנר22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם כך
נואש22/08/2010איך עלי להתמודד עם המחלה הזו?
אילושהם הנחיות המלצות מיוחדות?
עיבוי 13-14 מ"מ הוא חמור?
יום טוב והמון המון תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזה (בן 27)מיכאל20/08/2010
שלום, אני בן 27. ביומיים האחרונים יש לי מדי פעם (כמה עשרות פעמים ביום) דקירות באיזור הלב (בחזה, צד שמאל, עמוק. כאב חד , לא ממש חזק, שנמשך כשנייה ומפסיק). זה לא מלווה בשום דבר, לפעמים בקצת חולשה בגוף.
אין לי רקע של מחלות לב. אני לא עושה כמעט ספורט. אני קצת בתת משקל.
האם זה דחוף? או שפשוט לקבוע תור לרופא משפחה (אני בצבא) בעוד שבוע ושיבדוק אותי. אולי שווה לעשות בדיקת מאמץ? (אף פעם לא עשיתי).
לפני כחצי שנה עשיתי אקג, אמרו שהוא די תקין פרט לאיזה משהו קטן (טענו שזה לא משמעותי). אם צריך אני יכול לצרף פה.
אודה לכל תשובה,
מיכאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה
ד``ר רוברט הפנר21/08/2010דקירות בחזה אינן תלונות אופייניות למחלת לב בדר"כ,
יחד עם זאת הפורום אינו בא במקום בדיקה אצל רופא, לכן אם אינך מרגיש טוב תפנה בהקדם לבדיקת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של מבחן מאמץאור20/08/2010
שלום בגיל 4 וחצי עברתי ניתוח לתיקון TOF ובלשכת הגיוס ביקשו ממני ללכת לעשות מבחן מאמץ והולטר[אך עדיין אין ברשותי את התוצאות של ההולטר] שאלתי בלשכת הגיוס את הקרדיולוג שהפנה אותי אם אוכל להתקבל לקרבי [פרופיל 72+] והוא אמר שאם הבדיקות יצאו תקינות אכן יהיה לי סיכוי להתקבל [ש90%-95% מעוברי הניתוח מקבלים בדר''כ 64] וברצוני לדעת האם התוצאות של מבחן המאמץ אכן יכולות לאפשר לי להתקבל לקרבי.[וחשוב להדגיש שאיני נוטל תרופות]
--נתונים קליניים במנוחה--
קצב לב:85 לדקה
לחץ דם:70\100
אקג:
קצב סינוס,CRBBB
הדופק המקסימלי המצופה לגיל:203 לדקה
--מהלך המבחן--
פרוטוקול הבדיקה:BRUCE
הבדיקה נמשכה:11:31 דקות שלב:4
קצב לב:185
לחץ הדם בשיא המאמץ:70\125 אחוז מהדופק המקסימלי:91.1
מס' METs מקסימלי 12.8(מזה אומר?)
הערכת כושר גופני:תקין
--תגובה קלינית--
לא היו כאבי חזה במהלך הבדיקה ולאחריה
--אקג--
ללא שינויים משמעותיים לעומת התבנית במנוחה
--הפרעות קצב במאמץ\התאוששות--
לא נצפו
--סיבת הפסקת הבדיקה--
השגת דופק מספיק
סיכום:
הדופק שהושג 185,אחוז מהדופק המקסימלי 91.1 הבדיקה נמשכה:11:31 דקות.
לא היו תלונות על כאבי חזה.
לא נצפו הפרעות קצב.
לא נמצאו שינויים משמעותיים באק''ג לעומת התבנית במנוחה.
הבדיקה עם תגובה קלינית שלילית(מזאת אומרת תגובה קלינית שלילית?)ואלקטרוקדיגרפית ללא שינויי ST-T משמעותיים בנוכחות תבנית של CRBBB
המלצות:
המשך מעקב ובירור קרדיאלי בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת המאמץ בתור בדיקה תקינה
ד``ר רוברט הפנר20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה כתוצאה מעישון פסיביעור20/08/2010
שלום רב
תוצאות אקו לב :
אי ספיקה מיטרלית טטריוויאלית
לחץ ריאתי מוערך כ- 35 ממ"כ - בגבולות התקין
מה סדר הגודל לפיצויי הנזיקין הראויים על פגיעה כזו בתפקוד הלב?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינת כל פגיעה בתפקוד הלב
ד``ר רוברט הפנר20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 שנה אחרי אוטם קשהלילך18/08/2010
שלום רב?
אני חולת לב אונקולוגית בת 60מטופלת בכדורים כנהוג אחרי אוטם.
לפני 3 שנים בעקבות גוש סרטני עברתי כריתה מלאה של השד הימיני ללא כימותרפיה (מאחר שסרבתי כי הבנתי שזה עלול להחמיר את מחלת הלב)
כחודשיים אני סובלת מיריקת דם, עברתי MRI ולצערי גילו לי 2 גושים בריאה השמאלית אחד 9 מ"מ והשני 54*65 מ"מ
היום הייתי אצל האונקולוג שאמר שדבר ראשון יש לקחת ביופסיה על מנת להבין האם זה סרטן שד גרורתי או סרטן ריאות.
לאחר שיטוט באינטרנט הבנתי שיש שתי שיטות לעבור ביופסיה בריאה אחת ברונכוסקופיה (דרך הפה בטישטוש ) והשניה בהחדרת מחט.
השאלה שלי היא: איזו שיטה עדיפה לחולת לב במצבי ופחות מסוכנת עבורי? הבנתי שלשתי השיטות יש סיבוכים
אודה לכם על תשובה בהקדם לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אוטם קשה
ד``ר רוברט הפנר18/08/2010מבחינה קרדיאלית אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בידייםבלה17/08/2010
אחותי אחרי התקף לב, עברה צינתור של פתיחת עורק הלב עובד 40% - הידיים שלה רועדות בצורה קיצונית כשהיא מושיטה לקחת משהו או כשהיא כותבת האם זה יכול להיות כתוצאה מהתרופות? [היא גם לוקחת תרופות נגד דיכאון].
בתודה,
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתיעץ עם נוירולוג
ד``ר רוברט הפנר18/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לברבקה17/08/2010
כבר כתבתי בפורום בעבר, ונאמר לי שהכל בסדר
אני מסוף ינואר מקבלת התקפי סינוס טכיקרדיה, שפחתו גם בתדירות וגם באורך ה"התקף"
אני מטופלת היום בפרולול- חצי כדור פעמיים ביום 5*2, אחד מהרופאים אמר לי שזה כמו למצוץ סוכריה..
ביום ראשון לפני כשבוע חוויתי מן התקפון קצר של כמה שניות של דופק לא סדיר ומן תחושת עלפון שמלווה איתה, לא התעלפתי, זה עבר לי אחרי כמה שניות.. קבלתי את המחזור-נאמר לי שיש קשר וביום שישי התעוררתי משנת צהריים עם התקף מגעיל של דופק לא סדיר.. 120 בערך, ואז יורד ושוב עולה וכך הלאה... תחושה מאוד לא נעימה, קולות של פעימות חזקות, לא סדירות, מן תחושה של בלאגן, הרגשתי כל הזמן שאני עומדת להתעלף..במר"מ נאמר לי שזה בגלל ההורמונים , שזה אריתמיה ואפשר להתעלם, שזה יעבור לי אחרי הלידה!!?? (נראה לי שיש לי עוד כמה שנים לזה)
היום קמתי שוב בבוקר וכמה שניות אחרי הקימה עלה לי הדופק לכ-120, וירד ועלה..לא הייתה תחושה כמו ביום שישי אך עדיין לא נעימה, בביקור אצל רופאת משפחה שלחה אותי להמשך טיפול אצל קרדיולוג ורשמה כך: tachycardia paroxysmal atrial hypothyroidism wpw suso
הייתי אצל אנדוקינולוג לפני כשבועיים -אמר שאין צורך בטיפול (נטלתי אלטרוקסין 50 מ"ג כשלושה חודשים לפני ינואר השנה)
עשו לי אקג, אקו מאמץ-יצא תקין לפני מס חודשים
אקג אחרונים -הרופאים עושים פרצוף אבל אומרים שזה בסדר
אני מחכה לתוצאות הולטר-כלומר יש תוצאות הביקור יהיה רק בעוד שבועיים
אני לקחתי את עצתכם ברצינות.. התעלמתי מתחושות מוזרות בגוף ואני זורמת עם החיים... אבל זה חוזר עם תחושות חזקות יותר.. רשמתי הרבה, שאלתי היא מה זאת ההבחנה הזאת והאם יש משהו שעלי לעשות?
תודה רבה, רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב
ד``ר רוברט הפנר18/08/2010רבקה,
בעיותייך לא ייפתרו באינטרנט, כפי שכתבת....הורמונים, ב.תריס, קרדיולוג, אנדוקרינולוג, את לא באמת מצפה שהאינטרנט זה היישוע.
לגבי האבחנה שאת שואלת לגביה, אינני יודע אם היא נכונה לכן מציע שתשאלי את מי שכתב אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 59 לאחר צינתור.ענת17/08/2010
בעלי סובל מעודף משקל .מטופל בתרופות לסכרת 2, הורדת כלורסטרול ולחץ דם. לאחרונה סובלת מקוצר נשימה בזמן מאמץ הכי קטן, וכל היום מזיע בטרוף, גם בלילה תוך כדי שינה. שאלתי: האם הזעה קיצונית יכולה להיות בעייה בלב או סיבה אחרת???. בקיצור, הרופא הסוכרתי המליץ שיעשה אקו לב במאמץ, האקו לב אראה חסימה כלשהי בלב. המליץ על צינתור. הצינתור הראה: "היצרות של 70% ב- 1st marginal, חסימה של 100% ב- RCA (עורק קטן). נעשה נסיון לעבור את החסימה המלאה (כרונית) ב- RCA ללא הצלחה לאחר מןכ בוצעה הרחבה והשתלת תומכן DES ב- 1ST מרגינאל עם תוצאה טובה.
שאלותי: א. האם ההזעת יתר וקוצר נשימה זה היה מהלב או שזה מעודף המשקל??
ב. הסטנט שהשתילו לו הוא הסוג הטוב ביותר עם ציפוי תרופתי וזה לכל החיים?
ג. לפי מצבו הנ"ל היה מצב חמור שהיה עלול לקבל התקף לב.
ד. האם זה לא מסוכן שמשאירים עורק סתום לחלוטין? והאם יש רק 2 עורקים בלב שאחד מהם פתחו עם תומכן.?
סליחה על מבוטל השאלות, אני פשוט לחוצה ואודה על תשובתכם. הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צנתור
ד``ר רוברט הפנר18/08/2010ענת
א- אם ההזעות וקוצר הנשימה פסקו סימן שזה היה בגלל הלב, מה גם שהעודף משקל כנראה תקופה ארוכה יותר
ב- תומכונים שמשתילים לא ניתן להוציאם אח"כ
ג- אולי (עורק אחד כבר היה סתום ולא גרם לו להתקף לב)
ד- יש הרבה מאוד עורקים בלב ואיזורים שונים בלב מקבלים הספקת דם ממס' עורקים.
ה- מי שצנתר את בעלך היה צריך לענות על השאלות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף סידן והתקף לבlריקי17/08/2010
קראתי תוצאות מחקר שנעשה במשך 12 שנים והראה עליה של 20-30% בסיכון להתקף לב בקרב נוטלי סידן.
האם מומלץ לא לצרוך סידן למניעת אוסטיאופורוזיס??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף סידן
ד``ר רוברט הפנר18/08/2010הטיפול בסידן מומלץ לטיפול באוסטאופורוזיס, ללא קשר ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף סידן הבהרה
ריקי18/08/2010תודה על תשובתך, אולי שאלתי לא היתה ברורה.
לאור המחקר החדש שפורסם על השפעת נטילת סידן על התקפי לב, אני מתלבטת אם לקחת את הסידן כהרגלי לצורך מניעה בלבד ולא לטיפול בבריחת סידן.
האם אתה מכיר את המחקר הנדון??
שוב תודה
בת עמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן - תשובה
ד``ר רוברט הפנר21/08/2010בת עמי
במחקר שכנראה את מתכוונת אליו הייתה שכיחות מעט יותר גבוהה להתקפי לב אבל לא בחולים שטופלו בסידן וויטמין D יחד.
אני לא ממליץ לך להסתמך על מאמר אחד שפורסם מעבר לאוקיינוסים.
מה גם שאם להתיחס לתוצאת המחקר אז אין להסיק שכל האוכלוסיה המטופלת בתוסף של סידן בסיכון להתקף לב. ישנם אנשים בסיכון גבוה יותר לתחלואה קרדיאלית, אולי אצלם יהיה צורך לתת את הדעת, אבל בטח לא בצורה גורפת לאוכלוסייה שלמה.
אין כעת כל הנחייה לשינוי נוהלים לא בארץ, לא אירופה ולא ארה"ב.
לסיכום:
תמשיכי ללא שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ריקי21/08/2010תודה על תשובתך המלומדת.
רוב בריאות ושנה טובה.
בת עמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהשושי17/08/2010
שלום. אני בת 47 וסובלת מסוכרת נעורים כבר 43 שנה. לפני כשנתיים עברתי צנטור לב אבחנתי עקב חשד לאנגינה פקטוריס. לפני הצנטור סבלתי כמה פעמים בשבוע (כפעמיים) מכאב בחזה, שהקרין לשתי הזרועות ונמשך זמן קצר של כחצי דקה בערך בכל פעם. היו לי גם כאבים בחזה בזמן מאמץ כמו הליכה, למשל. לאחר הצנטור הדבר קרה לי כפעמיים בלבד, בהפרש זמן ארוך יחסית (כמה שבועות) בין אחד לשני. עליי לציין שהצנטור היה תקין וללא סתימות. לפני שלושה ימים קיבלתי שוב כאב חזק מאוד בחזה (כאילו הלב עומד להתפוצץ מלחץ), שהקרין שוב לשתי הזרועות. לאחר כחצי דקה הכאב עבר, אך הדופק היה מהיר וחזק מאוד. לאחר זמן מה זה עבר וחזר לנורמה. עליי לציין שעד לזמן האחרון הסוכרת שלי היתה מאוד לא מאוזנת ורק לפני כשבוע וחצי הייתי אצל רופא סוכרת, לאחר הפסקה של כ-9 שנים ותקופה ארוכה של אכילה מרובה (כולל שומנים) וגם מתוקים. רק בשבוע וחצי האחרון התחלתי לשמור ולאזן את הסוכר. מה עליי לעשות לגבי הכאבים האלה והאם יכול להיות שזה קשור לבעיית לב שמתחילה להיווצר? אני לוקחת גם אספירין 100 מ"ג ביום, כדור לכולסטרול, אלקטרוקסין, נורמיטן ליתר ל"ד, טריבמין לנוירופתיה בידיים וברגליים (קלה), ברזל לאנמיה בגלל צליאק וכמובן אינסולין לנטוס ואפידרה החל מהשמיני בחודש. לפני כן קיבלתי לבמיר ונובורפיד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר רוברט הפנר17/08/2010שושי,
הסיפור הרפואי שלך מאוד מורכב. לפני שנתיים עבר צנתור שהראה שהעורקים שלך תקינים כפי שאת כותבת. השאלה אם היו תקינים, או הייתה טרשת קלה ללא הצרויות ממשיות, בשביל זה אני צריך לראות את סרט הצנתור. בנוסף האם הכאבים כעת כמו לפני הצנתור? שונים?
השאלות רבות וזה לא ניתן לפתרון באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה2ורד כהן17/08/2010
לא קיבלתי תשובה לשאלותיי: מה יכולות להיות הסבות לקוצר נשימה. אני רוצה לדעת על מנת לעשות קודם בדיקות לא פולשניות .
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה 2
ד``ר רוברט הפנר17/08/2010ורד,
כפי שכבר כתבתי לך סיבות רבות ומגוונות לקוצר נשימה.
אם את מעונינית במידע כללי בנושא ודאי תוכלי למצוא באתרי האינטרנט השונים.
אם את רוצה לגלות מה סיבת קוצר הנשימה אצלך ואיזה בדיקות לעשות את צריכה מולך רופא ולא מחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהורד כהן16/08/2010
שלום רב, להלן שאלתי:
האם קוצר נשימה יכול להיות תוצאה של גורמים אחרים ואם כן איזה גורמים, נוסף לבעיות לב?
ברגע שאני יוצאת החוצה יש לי בעיות נשימה. היום, פעם ראשונה היו לי קצת גם בבית.
האם אסתמה או סכרת יכולות לגרום זאת(עד כמה שידוע לי אין לי לא אסתמה ולא סכרת)?
האם אסתמה יכולה להופיע פתאום בגיל מבוגר?
האם בריא ללב לקחת מגנזיום בערב, לפני שינה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד``ר רוברט הפנר16/08/2010ורד,
הרבה מאוד סיבות לקוצר נשימה, אבל אני לא מציע לך לחפש את מה שאין לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)