מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהמשה29/08/2010
אני בן 42, במצב בריאותי מצוין ובכושר גופני טוב מאוד, תזונה טובה, משקל תקין, לא מעשן, אבל עם הסטוריה משפחתית של התקפי לב בגיל צעיר יחסית (אבא, גיל 58). מזה כשבועיים וחצי שאני מרגיש מדי-פעם כאבי לחץ ודקירה באיזור השמאלי של החזה. הכאבים לא חזקים במיוחד אך בהחלט מורגשים, והם לא מתגברים בזמן פעילות גופנית, אבל בבירור בזמן תחושות של כעס ודאגה ובתנועות מסוימות. ההשערה שלי היא שמדובר בכאבי שרירים, אולם האם יש חשש למשהו מכיוון הלב שצריך לבדוק? אלו בדיקות מתאימות במקרה כזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר ריקרדו תובר29/08/2010משה שלום
ניתן לבצע מספר בדיקות :מבחן מאמץ, אקו לב,מפוי לב.
אבל לבדוק קודם עם הקרדיולוג שלך ולאחר בצוע לפחות א.ק.ג
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות במהלך היוםג'ון26/08/2010
שלום,
אני בן 22 סטודנט למדעי מחשב בטכניון מתאמן בחדר כושר כל יום, משקל 72 גובהה 178 15% אחוזי שומן בדיקות דם תקינות ותזונה נכונה עם תזונאית. ללא כל רקע של מחלות לב כל שהן או הסטוריה במשפחה. פניתי לרופא המשפחה עקב זה שאני מרגיש עייפות שמתחילה בכפות רגליים ומתישה אותי בצורה כללית.
קיבלתי הפנה לקרדיולוג ולאורטופד כף רגל ו תוך שבועיים עשיתי פעמיים אקג , לא היה כל שינוי דינאמי אך יש גל Q ב aVL מה שהבנתי שיכול להיות ושגם יכול לא להיות.
אני פונה לקבל יעוץ כאן כי לא בא לי להתחיל להתרוצץ בין הרופאים במיוחד שיש לי עוד מעט תקופת, אשמח לעזרה בקשר לגל המוזר ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שנקרא חיפשת מצאת
ד``ר רוברט הפנר26/08/2010ג'יוני,
אתה סטודנט בן 22, מתאמן בחדר כושר כל יום, שומר משקל, מה זה חולשה שמתחילה בכפות הרגליים? איך אתה מתאמן כל יום בחדר כושר?
ממה שרואים בתרשימי האקג, באיכות הגרועה שסרקת (לא מתאים לסטודנט למחשבים...) אני לא רואה גלים לא תקינים גם לא ב AVL ולדעתי אין בעיה באקג.
תהנה אצל האורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג'ון27/08/2010לטענת המסג'יסט שהייתי אצלו שיש לי קריסה בקשה כף הרגל מה שגורם לי לכאבים. ואז לעייפות כללית, אבל הרופא שלי רצה לבדוק את כל האופציות.
ולגבי אימון בחדר כושר ברור שזה מותאם עם המדריכים ואני מחלק כך שיוצא לכל קבוצת שריר יומיים בשבוע ויום אחד לאירובי.
ותודה רבה על התגובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
ד``ר רוברט הפנר28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזהשירן26/08/2010
ד"ר שלום
בת 42 בד"כ סובלת ממגרנות בתדירות יחסית גבוהה
לאחרונה יש לי כאב בחזה סוג של לחץ בזמן המיגרנה שמחמיר בזמן שאני לוקחת את הכדור רירלט
סובלת מהתקפים של דופק מהיר שלא נמצאה לו סיבה
האם יש קשר בין המיגרנה לכאב בחזה?
האם עלי לעבור בדיקות כלשהן לבירור ?
תודה רבה
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2010שירן שלום
יכול להיות קשר בין השניים, בעיקר על ידי סוג של תרופה.
אם הכאב נמשך הייתי מייעץ לך לעשות בדיקת לב כדי להעריך מצבו.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי לבאתי לי25/08/2010
שלום לך דוקטור הפנר
בהמשך לשאלותיי מהתאריך ה-22/8/010 אודות תוצאות בדיקותיי אקו לב ברצוני לשאול על אופיה של בדיקת מיפוי לב אותה עליי לעבור וזאת לאחר אישפוז השגחה שהייתי השבוע לשלילת תסמינים של התקף לב.אכן תוצאות הא.ק.ג. היו טובות וכן מבחן המאמץ.אף הוא היה טוב אך בשל הממצא הקודם באקו לב שהראה ירידה מועטה בתפקודו של חדר שמאל בלב אני נדרשת לעבור מיפוי לב .
עליי לציין שאני חרדה ביותר והבדיקה מכניסה אותי לסטריס .חששותיי מלבד מתוצאות הבדיקה הן מתופעות לוואי של החומר שמזריקים במיפוי לב.
האם נכונה העובדה שאין תופעות לוואי לחומר הזה.האם נכון הדבר שאין זה כמו ב:סי טי לב וירטואלי בו מוזרק יוד וקודם לכן ניתן כדור ואליום?
אשמח לקבל תשובתך המקצועית אשר תרגיע אותי לקראת הבדיקה.
כמו כן אלו ממצאים אפשריים שייתקבלו בבדיקה כזו ואיך היא מתנהלת?
אני מודה ל מראשך על התייחסותך המקצועית לפנייתי.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד``ר רוברט הפנר26/08/2010אתי לי
אינני מבין למה את צריכה מיפוי לב אם הארגומטריה הייתה תקינה.
מיפוי לב זאת בדיקה שמתבצעת עם חומר רדיואקטיבי והיא שקולה למשהו כמו 50 צילומי חזה בבת אחת.
לדעתך יש תופעות לוואי בביצוע 50 צילומי חזה בבת אחת (...וגם שלא לצורך....?)
מכיוון שאינני חושב שיש לך סתימות בעורקי הלב (לא מתאים לתוצאת האקו), אם את רוצה להיות בטוחה שאין סתימות בעורקי הלב, פחות סיכון יש בצנתור הפולשני עם הרבה פחות קרינה (לא שזה מה שאני ממליץ לך לעשות...)
קחי בחשבון שרגישות המיפוי הוא כ 80%. אם הבדיקה תהיה תקינה, סיימת את הפרשה המיותרת (רק חטפת "מעט" קרינה) ואם לא תהיה תקינה? זה יהיה קרוב לודאי חיובי שגוי אבל תצטרכי לעשות צנתור פולשני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוינואש25/08/2010
שלום רב
בהמשך לייעוץ
האם עיבוי של 13-14 מ"מ במחיצה חמור ?ואילו צעדים עלי לנקוט באורח חיי אם יש לי היפרטרופי קרדיומופטיק?
אורח חיי בריא ונתוני הפיזים גם כן-אני לוקח 50 מ"ג אוקסאר ביום ו10 מג דרלין
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר הפנר שלום רב
נואש26/08/2010אודה לך אם תוכל לגרום לי להשכיל לגבי מצבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוי
ד``ר רוברט הפנר26/08/2010שלום שלום רב
זה אינו חמור אבל זה לא פראמטר יחיד שמצביע על דרגת סיכון. ישנן גם בדיקות גנטיות שלא יודעים איך בדיוק לאכול אותן, סיפור כן/לא משפחתי וכו וכו
דרלין מתאים.
אם אכן מדובר ב HCM, כי זה מאוד בספק, מומלץ להמנע ממתחים יוצאי דופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה בלבעדי25/08/2010
שלום
אני בת 22
היום אחרי בדיקה שגרתית אצל הרופא
הוא אמר לי שיש לי אוושה בלב
מה זה אומר? האם זה מסוכן? ממה זה יכול להיגרם ולמה זה יכול לגרום?
אני מציינת שמצבי הבריאותי תקין
תודה רבה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה בלב
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2010עדי שלום
אוושה בלב= כלומר המהירות שבה הדם עובר בין שני תאים מהירה יותר.
זהו מצב נורמלי, אבל בדרך כלל מומלץ לעשות בדיקה הנקרא אקו לב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטם - ציפיציפי25/08/2010
שלום רב,
לא קיבלתי תשובה.
אודה על התייחסות.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם
ד''ר ריקרדו תובר26/08/2010ציפי שלום
הדבר החשוב ביותר הוא להתייעץ עם קרדיולוג של בעלך.
הוא צריך להחליט לפי מצב המטופל לגבי תרופות או בדיקות.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב וניתוח היוםדנלה25/08/2010
לפני 11 שנה עברתי ניתוח לב פתוח (עקב מום) כ8 חודשים מיד לאחר הניתוח היה לי דלקת מסביב ללב, לאחר 8 החודשים האלה הכל עבר ואני לא מטופלת בשום תרופה מזה כ10 שנים כלום כלום, מה שכן ישנם מצבים בהם נותנים טיפול אנטיביוטי לפני פעולות או סיטואציות שעלולים לגרום לחדירת חיידקים לדם והפעולות הם: טיפולי שיניים ,כריתת שקדים או אדנואידים,פעולות במערכת העיכול והשתן,ניקוז כירורגי של חומר מזהם וברונכוסקופיה
אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר בעיניים מסוג לאסיק הייתי כבר בבדיקת התאמה ונמצאתי כמתאימה לניתוח מהסוג הזה רציתי לדעת אם זה יכול להוות בעיה שעברתי ניתוח לב והאם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה או משהו
היום אני בת 28
אשמח לתגובה מהירה אני מעוניינת לקבוע תאריך לניתוח במיידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לב
ד''ר ריקרדו תובר25/08/2010דנלה שלום
היום המלצות השתנו בקשר לאנטיביוטיקה לפני הניתוח.
אני לא יודע איזה סוג של מום או ניתוח עברת לכן אני מציע לך לשאול את הרופא שלך כדי לקבל
מענה מהיר.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - אי ספיקת לב?שרונה24/08/2010
שלום,
עשיתי בדיקות דם כלליות. התוצאות היו טובות למעט:
Ferritin | ng/ml | *
16 ( 167 - 20 )
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl |
3.84 ( 5.3- 3.8 )
Hemoglobin | g/dl | *
11.5 (16 -11.7 )
Hematocrit | % | *
34.8 ( 47 - 35 )
בנוסף: יש לי סימפטומים של נפיחות ברגליים, תכיפות במתן שתן, ליחה/כיח, נשירת שיער.
יש לי הסטוריה של סרטן בלוטת התריס מסוג פפילארי.
קראתי באינטרנט שהסימפטומים יכולים להעיד על אי ספיקת לב. האם זה נכון?
מה הסיבה לתוצאות הנ"ל?
אשמח לעזרתך,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם -
ד''ר ריקרדו תובר25/08/2010גלי שלום
אני לא רואה שום קשר בין התוצאות לבין אי םפיקת לב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקס תרופה למניעת קרישים בדםיפית24/08/2010
שאלה : ברצוני לדעת האם מותר לשתות 6 פלביקס בבוקר לפני צינטור כהכנה לצינטור ,האם זה לא הרבה מידי בנוסף לאספירין שאני נוטלת באופן קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה בצינתור לב
ד''ר ריקרדו תובר25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לאירועיםאורן24/08/2010
שלום רב
שמי אורן, אני בן 35.לפני כשנתיים בעקבות כמה מקרים באותו יום של הרגשת אי נוחות בצד שמאל של הגוף שכללו הזעה מצד שמאל של הגוף, הרגשה של עילפון כאב חזק בלסת וקושי נשימתי (נזקקתי למסכת חמצן) אושפזתי לכמה ימים. נערכו לי הבדיקות הבאות:
2 בדיקום דם: ללא עדות לטרופונין
צילום חזה: תקין
3-4 אק"ג: תקינים
אקו: LV impared relaxation
צינתור: LAD Bridging של 50% עם timiflow של 3.
עליי לציין שאין לי גורמי סיכון. אין היסטוריה אישית או משפחתית של בעיות לב,אין לי ל.ד. גבוה, אין לי סכרת, ואני לא מעשן. בזמן האשפוז היה לי LDL גבוה של 150 אך לאחר נטילת סימבסטטין 20 הערך ירד ל80-90 ונשאר מאוזן.
שבועיים לאחר שחרורי ביצעתי מיפוי שהיה תקין. חודש לאחריו בדיקת מאמץ שהייתה תקינה. כמו כן ביצעתי בדיקת הולטר שגילתה IRBBB ובפעימות מוקדמות חדריות בודדות.
כמה בדיקות אק"ג שעשיתי במהלך השנה האחרונה היו תקינות גם כן.
לפני כחצי שנה ביצעתי שוב פעם בדיקת מאמץ שהייתה תקינה גם כן.
לפני כשנה, במהלך נהיגה, התחלתי להרגיש באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה חזקה שאני עומד להתעלף כל שנייה (זה לא קרה). לאחר כחצי שעה התופעות פסקו לבד והרגשתי טוב לאחר מכן.
לפני כחצי שנה, לאחר תרומת דם, הרגשתי חולשה, חום בצד שמאל של הגוף מלווה בזיעה קרה (אפילו שהיה מאוד קר בחוץ), הרגשה של לפני התעלפות וקוצר נשימה. קוצר הנשימה נמשך 3-4 דקות ושאר התופעות פסקו גם לאחר כ-20 דקות( לפני אשיפוזי תרמתי כ-30 פעמים דם ללא שום תופעות לוואי)
אתמול, במהלך הליכה, גם הרגשתי באופן פתאומי, קוצר נשימה והרגשה של התעלפות שפסקו לאחר כחצי שעה.
אני צריך לציין שלפני שלושת האירועים ולאחריהם הרגשתי טוב, לא סבלתי מכאבים בחזה או בכל מקום אחר בגוף ופרט לאירועים הנ"ל אני מרגיש טוב בד"כ. כמו כן, פעילות בלוטת התריס שלי תקינה.
האם התופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות ללב? (על אף תוצאות הבדיקות התקינות- פרט ל-bridging), יכול להיות מצב של איסכמיה רגעית עקב ה-bridging שיסביר את התופעות הנ"ל? האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות? אם זה לא קרדיאלי, איזה עוד הסבר יכול להיות לשלושת האירועים הנ"ל?
תודה רבה על זמנכם וסליחה על הטקסט הארוך
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת בדיקה
אורן24/08/2010שכחתי לציין שבעת האישפוז שלי לפני כמעט שנתיים נערך לי גם בדיקת נוירולוגית שהייתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןעדי23/08/2010
בהמשך לתשובה על משקולות
כפיפות בטן גם גורמות לעיבוי של הלב או שהן נחשבות כפעילות אנאירובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן
ד``ר רוברט הפנר24/08/2010עדי
טרם פורסמו מחקרים בין לאומיים רבי משתתפים בנושא, שלא כמו המחקרים שמצאו קשר בין פעילות הלסת התחתונה ועובי שומן הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחח :-)))))
אני! אני!24/08/2010די די, אתה הורג אותי עם התשובות שלך...
נשבעת לך שאם יש לי חרא של יום, אני מיד נכנסת לכאן כדי לקרוא את התשובות שלך
מצב הרוח שלי משתפר פלאים ואני לא מפסיקה לצחוק....
בברכת שבוע נפלא ומצחיק כמוך
המטופלת האהובה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EDVרבקה23/08/2010
בתי קצינה בצבע הובחנה לפני שמונה חודשים כחולת במחלת הנשיקה
נאמר לה שזה יעבור עם הזמן, הרגישה חולשה וכאבים בכל הגוף בקושי
הלכה ,מאחר ועדין ישנם ימים שיש לה כאבים בכל הגוף נשלחה לבדיקות דם
לפני שעה אמרה לי שלפי מה שהיא רואה בדף הבדיקות יש הרבה חריגות
ובניהם EDV 37 מה זה אומר היא כרגע בבסיס מרותקת למיטה בחדר עם כאבים בכל הגוף
ואין רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרותקת
ד``ר רוברט הפנר24/08/2010רבקה
לדעתי לא הבנת את האותיות שהיא אמרה לך. אולי EBV? ולא EDV?
לידיעתך, יש כל הזמן רופא בבסיסי צה"ל, ויש גם קצין העיר, ואם היא קצינה אז בכלל...וכמו שאת כותבת יש הרבה חריגות בבדיקות הדם, אז מה יכול לעזור פורום קרדיולוגי כשהיא לא מרגישה טוב כבר 8 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת אקוקרן22/08/2010
שלום, בתשובת אקו שביצעתי: אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה אורטלית מזערית ואי ספיקה טריקוספידלית מזערית. הסיבה לביצוע הבדיקה היא כחלק מבירור של VPB's מרובים וטכיקרדיה. יתר הממצאים באקו תקינים. האם הממצאים בעלי משמעות כלשהי? האם הם מסבירים את תופעת הפעימות המוקדמות? דרך אגב, לפני מספר חודשים ביצעתי אקו שהיה תקין. יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
קרן22/08/2010שכחתי לציין אני בת 29, ללא מחלות רקע. למעט התלונות אותן ציינתי שהחלו לפני כשנה.(פלפיטציות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
ד''ר ריקרדו תובר23/08/2010קרן שלום
גם הפעם האקו לב הוא בגדר הנורמה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של הולטרעליזה22/08/2010
רציתי לדעת מה אומרות התוצאות של ההולטר:
סיכום ממצאי הבדיקה יממה א'
תאריך: 17/08/2010 תחילת בדיקה: 11:56 סיום בדיקה: 09:43 סה“כ שעות: 0:0 21:46
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 34
מהירות מקסימאילית: 114
מהירות ממוצעת: 61
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 1-127 לשעה (עמ' 10-11 ). בלטו במיוחד בשעות העירנות (ראה טבלת פיזור PVC'S בדו''ח ). נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית (עמ' 9-10 ).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 29-575 לשעה (עמ' 11-12 ). בלטו במיוחד בשעות הלילה (ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ).סה'כ נרשמו 4,617 פעימות על-חדריות מוקדמות ביממה. נצפו קטעי REPETITIVE NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-11 פעימות ,מהירות סביב 110 לדקה (עמודים 8-9 ).
הפרעות הולכה: נצפו אירועים עם מרווחי R TO R עד 1.5 שניות,מתאימים ל- BLOCKED APC'S (עמ' 6 ). נצפו קטעים מרובים מאד של BLOCKED APC'S עם coupling interval קצר מאד, אשר אינם משנים את קצב הסינוס (האיטי) .
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: .
הערות:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה המגילה הזאת? למה את לא הולכת
דורון23/08/2010לרופא שלך? מה זה הבלבול מוח הזה?
אין לך מה לעשות? את לא עובדת?
באמת לא מקנא ברופאי הפורום שצריכים להתעסק עם השטויות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדורון
עליזה23/08/2010שלום לך :אני עובדת +מגדלת 4 ילדים וכרגע חזרתי מהרופאה שלי -שלא הסבירה לי כלום, אלא נתנה לי הפניה לקרדיולוג. עכשיו אתה מבין למה אני שואלת פה? אני רוצה שיסבירו לי מה יש לי לא שיתנו לי הפניה. שאלתי את הרופאה מה התוצאה אומרת היא אמרה שהקרדיולוג יסביר לי .
יום נפלא לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
ד``ר רוברט הפנר24/08/2010עליזה,
בהולטר יש הרבה פעימות מוקדמות (בעיקר) מסוגים שונים.
את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)