מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת אקו - מה זה אומר?אלון09/08/2009
שלום רב,
ביצעתי בדיקת אקו, ולדברי הרופאה הכל תקין, ובכל זאת יש תוצאה אחת מעט חריגה:
"קורדה עודפת אמיתית אחת למסתם המיטרלי - ללא - צניחה; ללא יצירת מפל לחצים דינמי במסלול המוצא החדרי ועם MR זניח בלבד."
אני מניח שזה לא נורא, אך שאלתי היא: האם עליי לצפות למשהו בעתיד? האם עליי להקפיד על דבר מה? האם זהו סימן למחלה או פגם שיכולים להגיע בהמשך? (אני כיום בן 42).
בברכה ותודה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר09/08/2009אלון
זה בגדר הנורמה ללא משמעות לגבי העתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות רצופותלוי08/08/2009
שלום רב,
בשנה וחצי האחרונות אני סובל מתופעת הפעימות המוקדמות (פעימה קטנה וקרובה, הפסקה ארוכה ואז פעימה חזקה ומורגשת היטב). ישנם ימים שכמעט ולא מופיעות, וישנם ימים בהם ישנן כמה בדקה ורצופות. הדבר גורם לאי נוחות ריגעית אך לא לתופעות מיוחדות מעבר לזה.
למיטב ידיעתי התופעה אינה מסכנת חיים, אך בסוף מדובר בלב (!).
רציתי לשאול:
1. היתכן שתנוחת ישיבה או עמידה כפופות מגבירות משמעותית את התופעה?
2. היתכן שאחרי ארוחה התופעות מתגברות?
3. היתכן שדווקא במאמץ התופעה פוחתת מאשר במנוחה?
4. האם באמת אינה מסוכנת?
השאלות באות מאיבחון שעשיתי לעצמי כדי לראות מתי הן קורות.
תודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009לוי שלום
1+2: אתה צריך לענות בעצמך
3: מאוד ייתכן
4:תלוי באיזה פעימות מוקדמות מדובר, חלקן מצריכות בירור אחרות לא. כדאי לך להבדק אצל קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך מאודאילנה06/08/2009
שלום רב,
אמי בת 63, בריאה בדרך כלל (פרט לסוכר גבולי), אינה נוטלת תרופות, בכושר גופני מצוין.
לפני שלושה ימים חשה ברע - שלשולים שהפכו אתמול להקאות.
כשאושפזה היום בבית חולים לקבלת אינפוזיה נמצא שהדופק שלה נמוך מאוד - רוב הזמן 38.
א.ק.ג. תקין לחלוטין, אחרי שתי שקיות עירוי נוזלים, חשה יותר טוב והדופק נותר נמוך מאוד.
בבית החולים לא ראו לנכון להביא קרדיולוג להתייעצות, אך מסכימים שמדובר במצב חריג ולכן היא מחוברת למוניטור.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
מה צריך לעשות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009בכל זאת כדאי לקרוא לקרדיולוג שיראה את האקג ויתרשם מאימך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במאמץרועי06/08/2009
הסיפור שלי קצת ארוך מקווה שתוכלו לעקוב אחרי הפרטים, אני בן 34 והתחלתי לעסוק בריצה לפני שנה ויותר. לפני כמה שבועות רכשתי שעון דופק ולחרדתי גיליתי שאני רץ על דופק גבוה מאוד (170-175+) וסה"כ הייתי בקצב איטי יחסית (משהו כמו 9 קמש). רצתי עם חבר בן גילי והדופק שלו באותו זמן היה משהו כמו 150 ופחות, רוצה לומר שיחסית לאנשים בגילי ובמצבי ורמת הכושר שלי אני מתעייף יותר בסדר גודל. יותר מזה, לאורך כל השנה, לא חשתי בהתקדמות כלשהי בסבולת לב-ריאה שלי . נלחצתי מהסיפור הזה ועשיתי מייד בדיקת ארגומטריה שתוצאותיה היו טובות ולא היו בה ממצאים, בהתייעצות עם רופא ספורט לאחר הבדיקה, עשיתי גם בדיקות דם שם שתוצאתם תקינה. בעצת הרופא ומאמני ספורט הבנתי שפשוט התאמנתי לא נכון, ומה שצריך לעשות עכשיו זה להתאמן חדש ו"ללמד" את הגוף לעבוד על דופק נמוך והסבולת תשתפר עם הזמן.
כל מה שתיארתי מקדים אתה מה שעדיין מטריד אותי והייתי רוצה את התייחסותכם לעניין:
1) יכול להיות שהתאמנתי במשך שנה שלמה והסבולת לב ריאה לא השתפרה?
2) באימונים נכונים שאני עושה כיום אני שם לב שכדי לשמור על דופק על 155 אני צריך לרוץ על מישור בקצב 7.5 - 8 קמש בשיפועים מתונים אני מגיע בקלות ל160 דופק והקצב יורד ממש קרוב להליכה ושוב , כל זה לאחר שנה של אימון!
3) האם יכול להיות מצב שבכלל אסור לי לרוץ בגלל איזשהו בעיה מובנית בלב שלא ניתן לעלות עליה בבדיקת ארגומטריה או לחילופין הגוף שלי שונה מהממוצע ודווקא דופק כזה אצלי הוא סביר ?
4) תופעה נוספת ומטרידה היא שבמהלך הריצות בצורה די מחזורית של 13.5 - 14 דקות יש ירידה בדופק של 10-15 יחידות וחזרה למצב רגיל בפרק זמן של משהו כמו 20 שניות רופא הספורט שם לב לזה וביטל את זה כארטיפקט של השעון דופק שלי מה שמטריד פה, זה שלאנשים אחרים שמשתמשים באותו שעון אין את התיקונים הללו. יכול להיות שלתופעה זו יש קשר למצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר לשלוש שורות
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקצרה...
רועי06/08/2009בן 34, רץ במשך שנה, לאחר שנה הבנתי שכל התקופה אני רץ על דופק גבוה מדי (מהירות 9.5 קמש דופק 175+) . ארגומטריה תקינה, בדיקות דם תקינות.
1) יכול להיות שבמשך שנה לא השתפר הכושר גופני ?
2) בריצות נכונות שאני עושה עכשיו עדיין יש דופק מהיר מדי (יחסית לאנשים בגילי ובכושר שלי,בשיפועים מתונים 7 קמש דופק 160), יכול להיות שישנה בעיה שאי אפשר לגלות בארגומטריה או שהדופק המקסימלי שלי לא לפי הספרים?
3) שעון דופק מראה כל 14 דקות בצורה מחזורית די מדויקת נפילה של 15-20 יח' בדופק וחזרה לדופק רגיל תוך 20 שניות? ארטפיקט? בעיה ? יש קשר לדופק המהיר ?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקצרה...
רועי06/08/2009בן 34, רץ במשך שנה, לאחר שנה הבנתי שכל התקופה אני רץ על דופק גבוה מדי (מהירות 9.5 קמש דופק 175+) . ארגומטריה תקינה, בדיקות דם תקינות.
1) יכול להיות שבמשך שנה לא השתפר הכושר גופני ?
2) בריצות נכונות שאני עושה עכשיו עדיין יש דופק מהיר מדי (יחסית לאנשים בגילי ובכושר שלי,בשיפועים מתונים 7 קמש דופק 160), יכול להיות שישנה בעיה שאי אפשר לגלות בארגומטריה או שהדופק המקסימלי שלי לא לפי הספרים?
3) שעון דופק מראה כל 14 דקות בצורה מחזורית די מדויקת נפילה של 15-20 יח' בדופק וחזרה לדופק רגיל תוך 20 שניות? ארטפיקט? בעיה ? יש קשר לדופק המהיר ?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009רועי
אם אתה נחשב לבריא ואתה מרגיש טוב אז אני לא רואה בעיה בנתונים שאתה כותב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מקסימלי אמיתי
רועי08/08/2009אני לא יודע אם אתה הכתובת לזה, אבל רופא הספורט אמר לי "רוץ עד דופק 160 לא יותר"
לפעמים אני ממש מגיע לקצב הליכה כדי לעמוד באילוץ, כדאי לעשות בדיקה כדי לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009160 לדקה זהו הדופק התת מכסימלי שלך ולא המכסימלי. הדופק נמכסימלי שלך הוא 185 לדקה בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מקסימלי אמיתי
רועי08/08/2009דופק 160 זה 80% מהדופק המקסימלי והדופק המומלץ לאימון אירובי, בגלל זה הרופא ספורט אמר "160" וזה בהסתמך על העובדה ש185 הוא המקסימלי שלי ע"פ כלל האצבע (220 פחות הגיל). אבל אם הדופק המקסימלי שלי הוא לא 185 אלא יותר, אז אני יכול לעשות אימון על דופק גבוה יותר, בגלל זה אני שואל האם כדאי לעשות בדיקה שתאמר לי מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק אמיתי
ד``ר רוברט הפנר08/08/2009בהחלט ממליץ לך לעשות את הבדיקה שתגלה את הדופק האמיתי שלך, למה לא אמרת זאת מלכתחילה, הייתי ממליץ לך, בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השטחה של גבול הלב בצילום רנטגןמיכאל06/08/2009
אישתי בת 33 ובמסגרת בדיקות תקופתיות בפענוח צילום חזה הרדיולוג המליץ על ביצוע אקו לב בגלל שנצפתה השטחה של גבול הלב.
אני צריך לציין שהיא בחורה בריאה בלי כל הסטוריה של בעיות לב, וגם ככל הידוע לנו אין לה במשפחה בעיות לב, והיא אחרי 4 לידות כשהאחרונה לפני שלושה חודשים
השאלות שלי הן:
1. על מה זה עשוי להצביע?
2. האם זאת יכולה פשוט להיות בעיה בצילום הרנטגן?
3. האם זה משהו חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השטחה
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009אל תיקח יותר מדי ברצינות את תשובת הצילום, אתה מציין שהיא בריאה וכנראה היא בריאה. שתעשה אקו לב למען הסר ספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה של המסתם והריוןבר06/08/2009
שלום דוקטור אני בשבוע 24 עם הריון תאומים.הריון ראשון. אני מאובחנת כלוקה ב mitral valve prolapse Barlow's disease. חוץ ממעקב של פעם בשנה אצל קרדיולוג ולקיחת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים המחלה לא הפריעה לי. בעת מאמץ, לחץ בעבודה או כאשר אני מתרגשת מאוד אני חשה זיעה,קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, עייפות וסחרחורת, לחץ בחזה וממש תחושה של כאב ומועקה.
מה הפתרון לכך? האם אני אצטרך להיות בשמירת הריון? לקבל תרופות? תודה רבה מראש
נ.ב. יש לציין שלפני ההריון לא חשתי תסמינים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה והריון
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009שני דברים: 1-אין יותר צורך בטיפול אנטיביוטי מניעתי לפני טיפולי שיניים או ניתוחים או...וכו וכו(כבר מס' שנים) 2-תבדקי אצל קרדיולוג אם רופא הנשים שלך ממליץ על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לדו"ח בדיקת פרפוזיהמישהו05/08/2009
תלת ממדית של שריר הלב ע "י Thallium -201 בשיטת Gated Spect
שלום לד"ר,
לאחר בדיקת מאמץ ואקו(לא בטוח שזה השם של הבדיקה השניה) עשו לי את הבדיקה הזאת שבכותרת, כי במאמץ גילו ירידה של 2 מ"מ בST ואלו התוצאות של הבדיקה הזאת השלישית:
תרשימי אק"ג
א"ג במנוחה: תקין
אק"ג במאמץ: ללא שינוי משמעותי
תוצאות אק"ג במאמץ לא יסכמית
תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית
ממצאי הפרפוזיה של שריר הלב
הרחבת חדר שמאלי: אין מה לציין
קליטת טליום בריאות:נורמלית 0.30 :H/L RATIO
תוצאות הבדיקה: פגם מילוי קטו וקבוע אינפרו ספטלי(אטנואציה)
ממצאי הבדיקה תפקוד של החדר השמאלי
תוצאות הבדיקה: תפקוד גלובלי ואזורי תקינים, מקטע פליטה 53%
סיכום: אין עדות למחלה כלילית משמעותית
יש לציין שאני עשיתי את סדרת הבדיקות האלה עקב לחצים וכאבים בחזה פעם בצורת דקירות פעם בצורת חוסר נוחות או לחץ, הן במנוחה ובעיקר במאמץ...
אני בן 33 ושוקל 81
אשמח להבין בעיקר מה זה:
תוצאות הבדיקה: פגם מילוי קטו וקבוע אינפרו ספטלי(אטנואציה)
והכי חשוב האם אני יכול להתאמן ולעשות מאמצים כמו פעילות אירובית ואנאירובית ועד איזה רמה:
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו
ד''ר ריקרדו תובר05/08/2009מישהו שלום
לך לרופא קרדיולוג עם התשובות כולל GATED SPECT ,שלפי דעתי אין סיבה לדאגה
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץיעל03/08/2009
שלום,
אני בת 29. יש לי בדר"כ דופק מהיר (יכול להגיע לסביבות 90-95). לחץ הדם מגיע לפעמים ל- 120/80 או 130/80. אני סובלת מהזעות שבדר"כ באות יחד עם עליית הדופק.
יש לציין שיש לי במשפחה רקע של מחלת לב (אמא שלי עבר התקף לב).
האם ניתן לקשר את ההזעות לעליה בדופק ובלחץ הדם (שיכול להיות שנובעים מלחץ)? האם אתה ממליץ לי לפנות לקרידולוג לבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
ד''ר ריקרדו תובר05/08/2009יעל שלום
ק"ל הדופק מהיר והשינוים ב ל.ד. נובעים מלחץ ולא מבעיות לב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב?נעה03/08/2009
שלום, אני בת 33 (עם עודף משקל) ובשל כאבים בחזה וביד שמאל נשלחתי לבדיקות- הולטר, מאמץ, אקו וא.ק.ג, שיצאו תקינות.
האם יכול להיות שיש בעיה למרות שהן יצאו תקינות?
יש לי עדיין כאבים מדי פעם, כשזה קורה זה קורה בעיקר בלילה, במנוחה.
אני יכולה להתעורר מכאב חד (באיזור הלב) שחולף כעבור כמה שניות, או מין משהו מציק/מעיק בחזה.
האם זה יכול להיות מחרדה/לחץ?
יש בדיקה נוספת שאני אמורה לעשות? זה קצת מלחיץ אותי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין-
נעה04/08/2009שמצורף לזה כאב ביד שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאורה
ד''ר ריקרדו תובר05/08/2009ליאורה שלום
סבירות נמוכה מאוד שיש בעיה לבבית.
לפי דעתי אין צורך לבדיקה נוספת
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לבקארין02/08/2009
חמותי סובלת מאי ספיקת לב. לפני כשנה אושפזה בעקבות בצקות קשות.ניתן לה פוסיד בהזרקה לוריד, ירדה כ-20 ק"ג נוזלים ומאז מאובחנת כחולה באי ספיקת לב תוך מתן תרופות ומעקב במרפאה התומכת בחולים כאלה. לפני כ-3 חודשים הושתל בגופה קוצב דו חדרי. לאחרונה (מזה כ-3 חודשים), למעשה, מאז השתלת הקוצב ושינוי בתרופות, חלה הדרדרות במצבה הפיזיולוגי. מתלוננת על עייפות, חולשה, מאמץ רב בהליכה, השמינה מאוד. תזונתה אינה מאוזנת וכמו כן, אינה מקפידה על כמות מדודה של נוזלים.
שאלתי היא: האם היא יכולה להתעמל באופן מבוקר? מהי ההמלצה הטובה ביותר? אציין כי בשבוע שעבר היתה בביקורת במרפאת קוצבים ושם נאמר כי לה כי הניתוח הצליח וכי ככה"נ צריך להתאים מחדש את הקוצב לקצב ליבה וכי בעוד כשבוע וחצי תצטרך לעשות "אקו". מצבה כרגע עגום, חשבה שתרגיש טוב יותר אחרי הקוצה אבל התבדתה....... מה הצעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד''ר ריקרדו תובר05/08/2009קארין שלום
את יכולה להבין שמחלה מורכבת כמו אי ספיקת לב מתקדמת לא יכולה לקבל הסבר ,עצה או המלצה בפורום,רק מול קרדיולוג שהתמחה בטיפול בחולים כאלה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
ד``ר רוברט הפנר05/08/2009כמו דר' תובר גם אני לא יכול ליעץ לך קונקרטית, אבל נראה שבכל זאת "כיוון" יותר טוב של הקוצב, ונסיון נוסף לשפר את הטיפול התרופתי, יכולים להועיל לה לא מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקרדיטיסשירה31/07/2009
שלום,
לפני כשנה פרצה אצלי מחלת פריקרדיטיס שלא אובחנה במהלך ההתפרצות הראשונה אלא רק בשנייה - כ5 חודשים לאחר מכן. ניתן לי טיפול ממושך באיבופרופן ולאחריוהומשך טיפול עוד מספר חודשים בכולכיצין. מאז ועד היום לא חזר הכאב.
לפני שלושה ימים התחלתי לחוש כאב בכתף ימין בעת נשימה עמוקה, אשר התפשט יום למחרת, ואתמול החלו לי שוב כאבים גם בחזה בעת הנשימה בצירןף כאבים בחגורת הכתפיים בעת הנשימה.
האם יש סיכוי שהדלקת זחזרה או שמדובר במשהו אחר לחלוטין?
לפני מספר ימים עברתי בדיקת TEE ולא נמסר לי שנראה איזהשהו תפליט פריקרדיאלי - האם הדלקת יכולה להתפרץ עד לרמת כאב בתוך שלושה ימים?
אודה לתשובה מהירה.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה עשית TEE
ד``ר רוברט הפנר31/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה ל TEE
שירה31/07/2009גילו לי חור בין העליות בלב ורצו לוודא שאני מתאימה לצנתור.
התשובה הייתה שאני אכן מתאימה לתיקון בצנתור ואני כרגע בתור.
הכאבים מטרידים אותי כי אני מפחדת שהדלקת חזרה. אני גם חווה דופק מואץ ודפיקות לב "קופצות" כל כמה שעות ואני לא יודעת אם זה פשוט מהכאבים או מכך שאכן חזרה הדלקת...
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה ל TEE
שירה31/07/2009גילו לי חור בין העליות בלב ורצו לוודא שאני מתאימה לצנתור.
התשובה הייתה שאני אכן מתאימה לתיקון בצנתור ואני כרגע בתור.
הכאבים מטרידים אותי כי אני מפחדת שהדלקת חזרה. אני גם חווה דופק מואץ ודפיקות לב "קופצות" כל כמה שעות ואני לא יודעת אם זה פשוט מהכאבים או מכך שאכן חזרה הדלקת...
תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקרדיטיס
ד``ר רוברט הפנר02/08/2009שירה
את צריכה להבדק אצל קרדיולוג. פריקרדיטיס חוזרת על עצמה או אולי זה משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדקת ב 100 אחוז (יש המשך...)
שירה05/08/2009שלום ד"ר,
צדקת כמובן לגבי הפריקרדיטיס - התסמינים היו מעט שונים אבל היא חזרה. ושוב אושפזתי לצערי הרב לכמה ימים לצרכי בדיקות....
הטיפול שהומלץ לי עם השחרור כולל משהו מוקצן יותר ממה שקיבלתי בפעם הקודמת ואני תוהה באם כדאי לי לבקש חוות דעת נוספת - נאמר לי להמשיך 6 שבועות בטיפול איבופן (2400 מ"ג עם ירידה של 800 מ"ג כל שבועיים) ומה שיותר מוקצן הוא להמשיך בטיפול יומיומי של כולכיצין (0.5 מ"ג) למשך שארית חיי...
ממה שזכור לי על כולכיצין יש לו השפעה על הכליות וכי הוא כרוך בשינוי באורח החיים (בתור אישה צעירה אני מעוניינת מדי פעם להיות מסוגלת להנות מכוסית יין לדוגמא).
אשמח לתגובתך בעניין שכן יש לי ספקות רבים לגבי טיפול זה והשתעבדות לכדורים לכל חיי, במיוחד כשנותרו לי (בתקווה) עוד שנים רבות לפניי.
תודה רבה מראש,
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה100%
ד``ר רוברט הפנר05/08/2009ליהי/שירה/...
קשה לי להתיחס ל...שארית חייך כי את לא מציינת את גילך. אני מסכים איתך שזה "נשמע" נורא (עשית עליהם רושם כנראה).
אני הייתי מקצר את תקופת האיבופן אחרי המנה הגדולה, במידה ואין כאבים, למכס' שבועיים ימים ואף פחות ובמקביל מתחיל קולכיצין, לכמה זמן? למה לחרוץ גורלות? תתחילי, אחרי כמה חודשים תורידי מינון בהדרגה ותראי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשארית חיי
שירה05/08/2009שוב שלום,
ובכן, זה מה שקורה כשחברה מקלידה במקומך שאלות... :)
ובחזרה לעניינינו -
תודה על התשובה המאוד מהירה!
אני בחורה בת 29, ולכן שארית חיי נראה לי ארוך. אני ארשה לעצמי לקחת את עצתך ולא להמשיך ללא סוף עם הטיפול.
הקולכיצין ניתן לי בפעם הראשונה לשלושה חודשים, 0.5 מ"ג ביום.
אולי כדאי לקחת חודשיים 0.5 מ"ג ואז עוד חודשיים 0.25 מ"ג?
אגב - האומנם מומלץ בתוקף שאין כלל לשתות אלכוהול במקביל לטיפול עם כולכיצין? 4 חודשי התנזרות משתיית יין, בירה או כל דבר אלכוהולי?
תודה שוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאריות
ד``ר רוברט הפנר06/08/2009...אבל אני מקווה שלפחות את קוראת בכוחות עצמך.....:)
לדעתי קולכיצין תצטרכי לפחות חצי שנה אח"כ להפחית בהדרגה.
אבל, מה שמפריע לי זה שבפעם שניה את מציינת את ענין האלכוהול. אם זאת בעיה אז אין בעיה כי אין קשר בין השניים (לי לא ידוע או.......שפספסתי את ההמלצה לחוליי?)
מה שכן ידוע לך ענין ספירות הדם שאת צריכה לעשות בפרקי זמן מסוימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לייעוץ דחוףאבי30/07/2009
שלום רב,
אני בן 40.
מזה למעלה משנה אני חש כאב ולחץ בחזה צד שמאל, הקרנה ליד שמאל.
הכאב גובר ופוסק. כמו כן כאבים בגב שמאל ולאחרונה גרון ולסת.
חשוב לציין כי קיימת היסטוריה משפחתית.
ביצעתי בדיקות אולטר, ארגומטריה במאמץ, מיפוי, אקו, אק.ג, דם וכו'.
לא נמצאה בעיה קרדיאלית.
מידי פעם מגיעה חולשה, תחושת עילפון שחולף, ול"צ נמוך יחסית 95/60 עם דופק 60 מקס' שעלול לקפוץ למעל 80 גם במנוחה.
הפסקתי כל פעילות מאמץ, ואני חושש מכל שינוי וכאב שחש.
האם יתכן שלמרות הכל קיימת בעיה קרדיאלית??
מה עוד ניתן לבדוק, ומה ניתן עוד לעשות לפני שפונה לטיפול פסיכולוגי?
התחושה הינה מקפיאה שגורמת לעצירת כל פעילות, הסתגרות עצמית, וקטיעת קו המחשבה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד``ר רוברט הפנר31/07/2009אבי
הכל יכול להיות. תעשה צנתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - דחוף
אבי31/07/2009שכחתי לציין כי עשיתי צינתור וירטואלי לפני כשנה וגם הוא יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר02/08/2009אבי
אם כך אולי אתה באמת זקוק לפסיכיאטר. אל תתייאש מהרופאים, מהרפואה ובעיקר מעצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
ד''ר ריקרדו תובר02/08/2009אבי שלום
אני מסכים עם ד"ר הפנר בקשר לצינתור לב לא וירטואלי.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד שמאל-דלקת?מאיה29/07/2009
שלום.בת 28 ברקע טלסמיה מינור אנמיה שחפת שטופלה וחוסר בברזל והמוגלובין נמוך(9).מזה מספר ימים אני סובלת מכאבים באיזור החזה השמאלי\הלב שמתעצמים מאד בזמן נשימה או התעטשות.וגורמים לקוצר נשימה לעיתים.מעין כאב שמזכיר שריר תפוס או דקירה.צילום רנטגן יצא תקין.הרופא לא ידע לאבחן במדויק וטוען שיכול להיות שמדובר בדלקת בין הצלע לסחוס ונתן לי כדור בשם ETORICOXIB\AROXIA .רציתי לדעת האם זה יכול להיות מסוכן?והאם יכול לחלוף מעצמו?ואיך ניתן לדעת שלא מדובר בדלקת בקרום\שריר הלב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלקת
שירה05/08/2009מאיה שלום,
לצערי הרב חוויתי מספר פעמים אירועים של דלקת קרום הלב, ובפעם הראשונה היא כלל לא אובחנה לאורך כחודשיים אלא שוחררתי בכל ביקור רופא עם מרשם לארקוקסיה או אטופן למספר ימים בהנחה שמדובר בדלקת בשריר/גיד/עצב וכו.
התרופות עזרו למספר ימים אבל לאחר מכן הכאב חזר והיה בעל אותו אופי (כאב בנשימה עמוקה או דברים שצורכים נשימה עמוקה כמו התעטשות או פיהוק).
אם הכאבים חוזרים לך, ואם את חווה אותם גם בשכיבה על צד שמאל/על הבטן או בכפיפה/רכינה קדימה והתכופפות לרצפה - הייתי מציעה לבקש מהרופאת משפחה הפניה לאקו לב (אולטרהסאונד) כדי שיוכלו לבדוק אם יש באמת נוזל סביב הלב...
לי לקח חצי שנה בפעם הראשונה לגלות מה היה לי, כשזה חזר בשנית :)
מקווה שזה עוזר, ושבכלל הכאבים לא חזרו/יחזרו לך
יום נעים והרבה בריאות,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה ! אני מצרף אותך לניהול הפורום
ד``ר רוברט הפנר05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי לב והשימוש בג'קוזילאה שקרוב29/07/2009
בוקר טוב, רציתי לדעת אם קיים סיכון בשימוש בג'קוזי לחולי לב? לאחר ניתוח 6 מעקפים+4 צינתורים והוספת קפיץ, אדם בסביבות גל ה60 לחייו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'קוזי
ד``ר רוברט הפנר31/07/2009לאה
קיים סיכון. צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר את החולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופותרויטל29/07/2009
מתוך מאמרו של ד"ר אלכס מאור :
.............................................................................................................................................................................................................................................
אני בן 39 (לא צעיר, יחסית, לנטילת תרופה זו?) ונוטל סימבסטאין 20 מ"ג ומפחד מההשלכות העתידיות שהפחיד אותי כותב המאמר.
שאלתי היא: האם יש ליטול גם Q-10? אני שואל זאת היות וכותב המאמר הוא מנכ"ל של חברת תרופות.
אשמח לשמוע את דעתך האובייקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
ד``ר רוברט הפנר29/07/2009רוני
אני בכוונה מוחק את מה שצטטת כדי שהקוראים לא יוטעו לגבי Q10 ולגבי הסטטינים.
כותב הציטוט שלך ככל הנראה מעונין לקדם את מכירות ה Q10, אולי הוא מייצר אותו. תוסף ה Q10 במחקרים אין ספור הוכח כלא יעיל ולא רק מבחינת הלב. לעומתו הסטטינים הוכחו בעשרות אלפי מחקרים במהלך ה 15-20 השנות האחרונות. ואם כבר מדברים על ההשפעה על הלב, הסטטין עוצר את התהליך הטרשתי, מפחית דלקת וע"י כך שומר על תפקוד הלב ע"י במניעת התקפי לב. תחפש ב google מאמר אחד שטוען שסטטין פוגע בתפקוד הלב. הרופא שצטטת אם באמת כתב מה שכתב הרי מדובר בבור ברפואה במקרה הטוב וברמאי במקרה אחר.
ה Q10 ייתכן (מדגיש: אולי") ועוזר במקרה אחד בלבד, לחלק מהאנשים שסובלים מכאבי שרירים כתוצאה מטיפול בסטטינים.
וספציפית אליך: גיל 39 אינו מאוחר כלל לטיפול בסטטינים, היום מדברים על כך שהאוכלוסיה כולה צריכה ליטול תכשירים אלו ואפילו ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת!!!
רויטל29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)