מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לסירקדיןדניאל07/04/2010
האם התרופה סירקדין נכנסה לסל התרופות?
ובמידה שלא האם היא נמצאת בתהליך כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ו-לא
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התעוררות בבוקרליאת07/04/2010
שלום,
אני אם לילדה בת 11. מאז ומתמיד היא אהבה לישון אך בשנים האחרונות זה מתבטא בשינה עמוקה מאוד מאוד ובחוסר יכולת פיזית ממש להתעורר בבוקר. זה לא משנה מתי היא הלכה לישון בערב לפני -מוקדם או מאוחר,
הגוף לא מסוגל להתעורר. לוקח לי לפחות שעה כדי להעירה כל בוקר אם בכלל.... ולפעמים אני נאלצת פשוט לנער אותה כדי שתתעורר. בנוסף , היא מאוד לא מסודרת ומאורגנת בראש , ולא מרוכזת ו/או מפוקסת בלימודים.בדקתי כבר האם זו בעיית קשב וריכוז אך זו נשללה. האם מדובר בשעון ביולגי דחוי? האם יש קשר בין השינה הרבה לחוסר הריכוז? זה קשור בגנטיקה?
איך ניתן לטפל? אני חוששת שזה יפגע בה בעתיד בחייה הבוגרים.
ממתינה לתשובתך, אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010העלית כמה שאלות ואין לי תשובה ברורה בלי בירור. אני ממליצה לך לפנות לבירור במכון שינה שעוסק גם בהפרעות שינה בילדים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין ותגובה בין תרופתיתאיתי06/04/2010
אני אתחיל השבוע לקחת מלטונין.
מכיוון שהוא נרקח במקום לא קיבלתי הוראות שימוש.
אני מורח פעם ביומיים משחה (במרשם) לטיפול בפריחה קלה בעור בשם אפלומיצין. האם יש בעייה לקחת מלטונין במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין בעייה!
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצה מחלום בלהותאמא06/04/2010
בני בן 7 סובל לעתים מחלום בלהות, ראיית דמויות וכו' המלווה בהזעה, ואינו מתעורר ממנו (אפילו 5-10 דקות), על אף שהוא מזהה אותי ואפילו שאני מחבקת אותו ומנסה להעיר אותו. האם צריך לעשות משהו? כיצד עליי להתמודד ואיך להגיב כאשר הוא בתוך החלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010לא להעיר! זה עלול להגביר את הבהלה והבלבול.
יש לנסות להשכיב במיטה בשקט וברוגע ולהמתין שיירדם שנית.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישן כמו תינוקיהודה06/04/2010
שלום, ביתי בת 10 חודשים ואנו לא מצליחים להרדים אותה. אנו שמים אותה בחדר חשוך עם דלת קצת פתוחה שרים איתה ואז מניחים אותה במיטה. היא יושבת או עומדת ולא מפסיקה לילל ולבכות חצי שעה עד שאנו כבר מוותרים ואשתי מניקה אותה עד להרדמות. הבעיה שזה כך מגיל אפס.
מה ההמלצות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה ועייפות יוםכפיר06/04/2010
ראשית, אני רוצה לומר לכן דר' לוסטינג ודר' שכטר-עמיר שאתן מנהלות פורום להפרעות שינה בצורה מקצועית ומי ייתן שרוב מכוני השינה בארץ רק ישכילו מכם.
השאלה שלי פשוטה , כאשר יש אינסמוניה המאופיינת בקשיי הירדמות ושינה לא מרעננת, האם הפתרון הוא בהכרח שימוש בבנזואיפינים או טיפול CBT?
או בעצם מהן אפשרויות הטיפול הקיימות באינסומניה? [קצת קשה לי להאמין שטיפול CBT יכול לסייע לעומק שינה,ויעילות שינה, CBT יכול לסייע להרגעה והירדמות אך מה קורה לאחר ההירדמות?
מתי המכון ממליץ על טיפול תרופתי באינסומניה ועל אילו קבוצות ?
[אני יודע את עמדתה של דר' לוסטינג שנמנעת מטיפול תרופתי בבנזואיפינים עד כמה שניתן , אך יש לציין כי את בדעת מיעוט לצערי מבין הפסיכיאטרים המעדיפים לפתור בעיות שינה בבנזואיפינים].רופאי משפחה מאוד מבולבלים ובצדק במקרים של צעירים עם אינסומניה , מצד אחד לתת בנזואיפינים על רקע המלצה של פסיכיאטר ומצד שני הם מודעים לבעייתיות של התרופות הללו , ורופא משפחה טוב לרוב ממרגיש לא בנוח עם רישום תרופות אלו .
השאלה מה כן ניתן לעשות מעבר לתרופות?
האם במכון שלכם בשיבא יש CBT?
ובאמת כל הכבוד, דר' לוסטינג ודר' שכטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
כפיר06/04/2010אני מוזמן לבדיקת רופא במכונכם, מה עליי להכין לקראת הבדיקה חוץ מבדיקות מעבדה ובדיקת שינה אחרונה.?
האם יש צורך לנהל רישום שינה?
או הכנות נוספות לאינטייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010ראשית - תודה.
ותשובתי לשאלתך: לא כל קשיי הירדמות ושינה לא מרעננת מחייבים בנזודיאזפינים או CBT! הסיבבות לקשיי הירדמות ושינה לא מרעננת רבות והטיפול בהתאם לסיבה.
כאשר מדובר באינסומניה ראשונית או מותנית אז יש לחשוב על CBT או טיפול תרופתי (לאו דווקא בנזודיאזפינים! יש תרופות נוספות).
אם אתה מעוניין / מתעניין ב-CBT אתה מוזמן לפנות אלי במכון.
שבוע טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי מתוך חלוםשימרית06/04/2010
אני בת 25 ללא מחלות קודמות לא נוטלת כדורים בריאה לחלוטין לאחרונה אני מתעוררת בוכה מתוך שינה.אני לא מבינה מה הסיבה לכך.אני בוכה בכי אינטנסיבי מאוד ולקוח לי לפחות רבע שעה להירגע. מעבר לבכי אני גם מרגישה את התחושות שבחלומות שלי- זה נשמע מוזר אני יודעת ולכן אני פונה לעזרה. אני מרגישה שהכול מתפרק לי בחלום ואז פורצת בבכי ומתעוררת עם אותה תחושה ואותו בכי.האם יש מושג מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה נשאלה כבר ונתנה תשובה...
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדמת..דליה06/04/2010
שלום,
בת 32 חודשיים וחצי לאחר לידה שנייה ולא מצליחה להירדם(ולא בגלל התינוק)
בהיריון הייתי נכנסת למיטה עם בני בשמונה ונרדמת לפניו תוך חמש דקות
היום נכנסת למיטה בעשר אחת עשרה לאחר שכל היום התרוצצתי וכלום לא נרדמת.מיותר לציין שאני עייפה ומתוסכלת.ניסיתי כדור שינה לא עזר ואני גם לא מעונינת להמשיך לקחת.מנסה רגיעון גם לא עוזר
יש לציין שמטבעי אני אדם לחוץ...
מנסה לא להסתכל בשעון אך זה גובל בטירוף
קרה לי כך גם בהיריון הראשון אני ממש בוכה מזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני להתייעצות באופן אישי
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010אצל רופא שינה/פסיכיאטר/רופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DSPS או הפרעה נוספתאיתי04/04/2010
שלום דליה ומיכל
בעקבות בדיקה שערכתי במכון השינה אצלכם אובחן אצלי DSPS. לאור ההיסטוריה שלי זה בהחלט הגיוני. אבל הבדיקה גם הראתה 170 התעוררויות (רובן קצרות) ויעילות שינה של 39%. ועוד מדובר על שעות שינה שמתאימות לשעון הביולוגי שלי, אם כי נרדמתי למספר שעות קטן מאוד. האם זה נורמלי או שיש בכך כדי להעיד על בעיה נוספת?
איתי (שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות שינה של 39% בהחלט אינה תקינה
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010יתכן ומדובר בנדודי שינה בשילוב עם הפרעה בתזמון שינה ויתכן בכל זאת ששעות בדיקת השינה לא חפפו את השעון הטבעי שלך.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להירדםמוטי04/04/2010
אני בן 65,מזה מספר חודשים יש לי הרבה לילות ללא שינה.בשבעת הלילות האחרונים לקחתי כדור סטילנוקס ובעזרתו נרדמתי.כל לילה אני מנסה בהתחלה להירדם ללא כדור ונשאר ער עד 2-3 בלילה ורק אז לוקח את הכדור.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה שנתנה לשרון
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה תוך כדיי חלוםהילה02/04/2010
שלום
אני בחורה בת 40 ותמיד ישנתי כמו תינוק ללא בעיות
הבעיה היחידה שהייתה לי ההתעוררות בבוקר שלא השתנתה עם השנים רק החמירה .
במקביל מזה עשר שנים אני סובלת מבעייה של המעי הרגיז שמתבטא בחוסר ברזל וחוסר ב-B12
שמבתבטא בעייפות חורנית וחוסר יכולת לתפקד רגיל בתקופות שונות
ולפני 20 שנה עברתי ניתוח באף שלא הצליח ואני רוצה לציין שאני לא נושמת דרך האף..
בשנתיים האחרונות התחילו לי תופעות חלימה מאוד מוזרות שהוחמרו עם הזמן
חלומות שאני מתעוררת מהם בבהלה , החלומות חוזרים על עצמם (ישנם 3 חלומות )
בזמן שאני מתעוררת מתוך החלום , אני מתחילה להתהלך בתוך הבית ולמצוא פתרון לחלום , לוקח לי כמה דקות להבין שאני בתוך חלום ולהשתחרר מהחלום . החלום גורם לי לדופק מואץ ולחרדות.
אחד החלומות שאני מחפשת ילדה קטנה שישנה לידי במיטה ואני לא רואה אותה אני מתחילה לחפש אותה בתוך הבית ומתהלכת בבית כדיי למצוא אותה ודבר שלוקח כמה דקות עד שאני מבינה שאני בתוך החלום
אשמח לעזרתך בנושא
האם אפשר לפתור את הבעיה
האם יש מצב שזה קשור לחוסר חמצן בזמן שינה
האם היית ממליצה לי ללכת למעבדת שינה לבדוק את התופעה
תודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מתוך חלום, האם?
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010לא ברור או שהחלימה שלך אינטנסיבית יותר, והתאור הוא של התקפי חרדה מתוך שינה.יתכן ואכן כן מדובר בהליכה מתוך שינה ולא אף אחת מהאבחנות אינה קשורה לחוסר חמצן . תופעות אוטומטיות בשינה מחמירות לעיתים בחסך שינה , בתקופות מתח או כתופעות לוואי של נטילת כדורים כלשהם. את האבחנה הוודאית תצטרכי לעשות בפגישה אישית עם רופא שינה.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התעוררות מחלום בלהות
הילה06/04/2010אם הבנתי נכון שזה נובע מחרדה?
אני בסה"כ אדם מאוד רגועה ומתעסקת במדיטציה ובדמיון מודרך
הבעיה היא החלומות שגורמים לחרדה ולהתעוררות תוך כדיי שינה ולהתהלכות תוך כדיי חלימה
חלום נוסף הוא שאני מתה בתוך החלום
ואז אני מתעוררת בבהלה מכך.
השאלה האם ניתן לעשות דבר מה כדיי לעזור לעצמי עד לפגישה עם מומחה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להירדם בכלל.שרון02/04/2010
שלום, אני בת 40 , ללא בעיות בריאותית כלשהן (למעט בלוטת טאירוייד שיצאה תקינה ורופא המשפחה טוען שאין קשר בינה לבין חוסר השינה). לפניי כ 3 חודשים התחילו לי הפרעות שינה קשות אני לא מצליחה כל הלילה להירדם ולכן התחלתי לקחת לפני כחודשיים כדורי שינה בונדרמין (חצי כדור). מרבית הלילות בתקופה זו ניסיתי להרדם בלי "עד שאני נשברת" ב 2או 4 בלילהואז לוקחת את הכדור. אני אובדת עצות ומרגישה נפשית שאם זה ימשך אני פשוט אשתגע, אני לא אעמוד בזה, נהייה לי לפעמים מחשבות אובדניות מעייפות.
ביקשתי מרופא המשפחה הפנייה למרפאת שינה אך הוא אומר שאין לי דום שינה (גם אני חושבת כך) וכן אין טעם שאלך. האם זה נכון, או שהמרפאה יכולה לאבחן גם דברים אחרים שבגללם אני לא ישנה??? והאם אחרי חודשיים או שלושה מתמכרים לכדור, אני ממש מפחדת להיות תלויה בכדורים בגיל כזה? מה אתן מציעות לי לעשות?????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג06/04/2010בוודאי שמכון שינה מאבחן הפרעות שינה בכללותן ולא רק "דום נשימה בשינה". עליך לדעת שלנדודי שינה לא מתבצעת בדיקת שינה. ובעיקר נדרשת לאבחנה שיחת רופא. ולאחר מכן התווית מסלול טיפולי.
הדבר הלא נכון הראשון שאת עושה זה המלחמה לנסות ולהרדם. הייתי מעדיפה כי במשך 10 ימים ללא מחשבה מראש תקחי בקביעות כדור שינה ואז תפסיקי אותו.
במידה וזה לא יעזור כדאי אז להעזר ברופא.
שיחת רופא במכון שינה עולה כ106 שקלים.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך. שרון
שרון07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשעות שינהשני01/04/2010
שלום, ברצוני לדעת האם העניין של שכל שעת שינה לפני חצות היא שוות ערך לשעתיים אחרי חצות הוא נכון?
ואם כן, זה אומר שניתן לקצר את שעות שינה בלילה...?
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידועה לי משוואה מתימטית שכזו
ד''ר מיכל לוסטיג02/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב המשך...מאי01/04/2010
עוד סימנים מוזרים לזה שאולי הרופא חושב שאני סובלת מעייפות כרונית, המחזור שלי עושה בעיות ואף פעם לא היו לי בעיות , רזיתי ירדתי מידה במכנסיים, השיער שלי נושר וגם שאני בחופש אני עייפה. אני בת 24 ולא עשיתי שום שינוי אני אוכלת רגיל רק עייפה בצורה מתישה. אחרי אוכל אם אני לא הולכת לישון 4 שעות אני מתמוטטת. אני לא מתפקדת כמו בעבר יכול להיות שהייתה לי מחלת הנשיקה אז יש קשר? וגם בלילה כמה שאני אהייה עייפה לוקח לי זמן להרדם וכמו מה שציינתי קודם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור עייפות
ד''ר מיכל לוסטיג02/04/2010יתכן וסדרה של בדיקות דם בראשה תפקודי בלוטת מגן, שקיעת דם, רמות ברזל B12 חומצה פולית יכולים לתת הסבר לכלל התסמינים.
כדאי להתחיל מאלה ומשם להתקדם.
התסמונת של עייפות כרונית (אם קיימת בכלל תסמונת שכזו) אינה נתנת לפני שלילה של הפרעות אחרות .
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותמאי01/04/2010
שלום רב,
אני במהלך השלושה חודשים כול הזמן עייפה. אני ישנה 8 שעות כול לילה לוקח לי זמן עד שאני נרדמת בבוקר אני במלחמה עם עצמי לקום מהמיטה. חצי שעה אחרי שאני קמה אני שוב עייפה ולפעמים קורים מצבים שאני לא מצליחה להחזיק את עצמי מרוב עייפות, קר לי גם בצורה מוזרה חום הגוף שלי נע בין 34 ל-35. בדיקות הדם האחרונות שעשיתי לא הראו משהו מוזר או חריג היה רגיל. הרופא משפחה שלי חשב אולי יש לי עייפות כרונית. איך אפשר לבדוק אם יש לי עייפות כרונית? קצת קראתי על זה וראיתי שחלק מהסימנים יש לי. מרוב עייפות שאני מרגישה שאני צריכה לישון תמידית אני נעדרת מהעבודה והעייפות מפריעה לי לתפקד.
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה שנתנה במרוכז
ד''ר מיכל לוסטיג02/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)