מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלטונין = סירקדין?אסף28/02/2010
מיכל הייתי אצלך לפני כשבועיים.
קיבלתי הנחיות לקנות 4מ"ג מלטונין.
סופר-פארם אומרים: תקנה 2מ"ג ותיקח 2 כדורים.
האם 2 כדורי סירקדין 2מ"ג שווי ערך למינון 4מ"ג שמכינים במקום בניו-פארם ובשור טבּצ'ניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אסף02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ממש לא
ד''ר מיכל לוסטיג02/03/2010צירקאדין אכן הוא מלטונין אך מלטונין בשחרור אטי,-מושהה. להפרעה בתזמון שינה (נכון לעתה) המלטונין המותווה הוא מלטונין רגיל, נרקח בבתי מרקחת ספציפיים על פי מנון שנרשם במרשם . אז לא אין לקחת שני כדורי צירקאדין במקום...
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 72-סובלת מהזעות לילה.זיוה ארבל28/02/2010
שלום, אני בת 72.נטלתי טיפול הורמונלי חלופי במשך כ-15 שנה(אקטיבל).לאחרונה הופיעו גלי חום(עם הטיפול).הפסקתי את ההורמונים מתוך תקווה שזה זמני.אבל לצערי נוספו הזעות לילה מטרידות ומעצבנות!! איך אפשר למנוע את ההזעות(עם גלי חום ביום אפשר לחיות).
תודה על תשומת הלב,זיוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/02/2010הזעות לילה עלולות להיות קשורות לבעיות רפואיות שונות, לאו דווקא טיפול הורמונלי או הפסקתו.
פני לרופא המטפל לבירור מקיף.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שינהמיואש26/02/2010
לאחרונה ניסיתי תרופת שינה סטילנוקס אבל היא לא עזרה בכלל לא נרדמתי ליותר משעה ואז כל הלילה לא מליח לישון עד הצהריים ואז גם לשעתיים שלוש אני סובל מבעיות נפשיות דכאונות וחרדות והרבה מחשבות בעיקר לפני השינה עכשיו השאלה שלי היא כזאת קראתי על מספר תרופות שינה ללא מרשם כגון: יוניסום .טונייט .נייטול .סליפ אייד. ולפי מה שקראתי היוניסום הכי טוב הכי חזק אבל שהתקשרתי לבית מרקחת אמרו לי שלא מיצרים אותו ובמקומו יש תסליפ אייד עכשיו אני מבולבל ורוצה לישון ורוצה לקנות תרופה טובה שתרדים אותי ל8 שעות של גען עדן יש לי פסכיאטרית ואני בקשר איתה אבל אני רוצה חות דעת נוספת. מי מהתרופות הכי טובה ותעשה תעבודה ותתן לי לישון כמו שצריך מהתרופות שרשמתי בבקשה תגידי לי מי מהתרפות שרשמתי ואל תמליצי לי על תרופות עם מרשם. תודה.
יוניסום
סליפ אייד
טונייט
נייטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/02/2010אינני ממליצה על תרופות ספציפיות דרך הפורום.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהבחור23/02/2010
שלום
אני בן 17, ולרוב יש לי בעיית שינה שבגללה לוקח לי זמן רב להירדם.
הרבה מחשבות יתר וכאלה.
בנוסף, כשאני ישן עם חברה שלי, אני מתעורר פעמים רבות במהלך הלילה והרבה פעמים ישן ממש מעט באותו לילה.
אני זז הרבה בלילה, וכל רעש קטן מקפיץ אותי.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/02/2010בעייה אחת תיארת - הרבה מחשבות. זה אכן מפריע להירדם. כדאי ללמוד טכניקות הרפייה כדי לשפר את תהליך ההירדמות.
אתה מציין יקיצות רבות כשאתה ישן עם חברה שלך. גם כאן הגורם עלול להיות עוררות נפשית גבוהה, אך אתה מתאר גם רגישות רבה להפרעות סביבתיות (תזוזות, רעש) ולכן אתה ישן גרוע יותר איתה.
אם אתה מרבה לצרוך קפאין (קולה, שוקולד, קפה) נסה להימנע מכך לגמרי למשך מס' שבועות וראה אם השינה טובה יותר. כדאי להימנע גם ממשקאות שמכילים אלכוהול ומעישון.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בחור23/02/2010אני לא מעשן, לא שותה, וצורך קפאין בכמות קטנה אם בכלל (שוקולד מדי פעם...)
מה הכוונה בטכניקות הרפייה? גם כשאני מנסה נשימה איטית ומנסה לא לחשוב על כלום, אני בדרך כלל לא מצליח ועדיין לוקח לי זמן יחסית רב להירדם.
כל העניין די מתסכל, בייחוד העובדה שאני לא יישן איתה כמו שצריך וכמו שהייתי רוצה.
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הרדמות ויקיצות מוקדמותרפול23/02/2010
זה שנים שאני סובל מבעיות שינה כרוניות (בעית הרדמות ויקיצות מוקדמות)
, בדיקת מעבדה היתה תקינה , אני לוקח נוקטורנו וזה לא מספיק לכן הוספתי סירקדין.
קבלתי המלצה על ידי רופא מקצועי לקחת שני כדורי סירדין דהיינו 4 מג , זה עוזר לי.
האם 4 מג זה מינון גבוה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/02/2010אם רופא מקצועי רשם לך 4 מ"ג עליך לברר איתו.
אני רושמת 2 מ"ג, וגם זה בעודף ביחס לרמות הפיזיולוגיות הרגילות של מלטונין.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לישון מספר חודשיםעומר21/02/2010
שלום רב,
מזה מספר חודשים איני מצליח להרדם.
אני בן 34, נשוי וללא בעיות רפואיות משמעותיות.
מגרנה וניתוח קבע דו צדדי לפני שנתיים.
אני תמיד ישן קל מאוד (שומע יתוש או חתול הולך ברחוב, אני מתעורר), אבל בחודשים האחרונים אני לא מצליח להרדם כלל (= אולי שעה שעתיים לקראת הבוקר).
ניסיתי לקחת כדור שינה שאמור להיות חזק (בונדורמין) = פעם ראשונה ישנה טוב. לקח לו 4 שעות להשפיע אבל ישנתי 8 שעות. גן עדן...
פעם שניה, לקחתי כדור ב 21 ונרדמתי ב4 לפנות בוקר. התעוררתי אחכ ב8.
פעם שלישית ואחרונה עד היום, לקחתי ב24 וקמתי ב8 בבוקר.
אני לא מעונין להמשיך לקחת כדורים. אני צעיר... מה עוד כי הכדוק גורם לטווח האחרוך לתופעות לא חביבות ביניהם, מפריע לזכרון.
אני מאוד עייף ופשוט לא נרדם. זה ממש מתסכל. לעומת זאת, במשך היום אני מתפקד מעולה. באמת. לא מרגיש כלל את העייפות רק בלילה אני רוצה ולא מצליח.
מה אני יכול לעשות?
תודה רבה,
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול התנהגותי קוגנטיבי
ד''ר מיכל לוסטיג22/02/2010ראה שאלות נפוצות מצורפות לפורום זה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה קשות לאחר השתלת כליהענת21/02/2010
שלום רב
הבת שלי בגיל 17 עברה לפני כ 5 חדשים השתלת כליה - תרומה מאחותה הגדולה
עקב אי ספיקה כליתית סופנית ממנה סבלה . היא למדה בתיכון גם כשעשתה דיאליזות .
3 שבועות אחרי ההשתלה חזרה ללמודים כאשר הושיבו אותה בהוראת נפרולוג בקצה הכיתה
עם מסכה על הפנים כדי שלא תדבק במחלות חורף משאר התלמידים.
באותו זמן שמנו לב לתופעה חדשה , היא הפסיקה (כמעט לגמרי) לישון בלילה ברצף ובעיקר היא מנמנת
מידי פעם במהלך היום ובשיעורים , לא מציחה בכלל ללמוד והמנהלת כבר רמזה לנו שבמצב הזה
אולי כדאי לה שתישאר כיתה כי זה יהיה לטובתה בבגרויות כי היא לא מצליחה ללמוד כמעט כלום .
בקופ"ח הרופא נתן לה בונדורמין (כבר חודשיים) שהיא לוקחת מידי ערב אבל זה בכלל לא משפיע לה על ההרגל שלה להיות ערה בלילה ולנמנם מידי פעם לסרוגין שעה פה שעה שם במשך היום
רציתי לשאול האם יש תרופות אחרות שיכולות להחזיר אותה למסלול נורמלי של שינה טובה בלילה
וערנות ביום ואיזה טיפולים עוד אפשר לתת במקרה כשה בלי לפגוע בהשתלה שעברה
בתודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/02/2010אני מציעה לך לפנות עם בתך לייעוץ פרטני במרפאת שינה כדי לברר היטב את הפרעת השינה לאור המורכבות הרפואית.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו גרים בצפון
ענת21/02/2010איפה יש מרפאה כזו באיזור הצפון ?
והאם דרושה הפניה כלשהי או שאפשר לבוא ישירות למרפאה ?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/02/2010יש לברר עם קופת החולים עם איזה מכון שינה הקופה עובדת ולבקש הפנייה.
אלינו ניתן להגיע באופן עצמאי, גם ללא הפנייה, בתשלום (לא גבוה). יש לקבוע תור מראש.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטר מיינד - לטיפול בבעיות שינהמיכל18/02/2010
נתקלתי במודעה לגבי מכשיר 'מסטר מיינד' המתיימר לטפל בבעיות שינה (ובבעיות נוספות) באמצעות אור וצליל.
האמנם יש קשר בין שימוש במכשיר ושיפור בעיות שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל מחקרים מבוקרים המראים יעילות
ד''ר מיכל לוסטיג21/02/2010של מכשיר זה או אחר.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של סירקדיןמיכל18/02/2010
יש לי פאזת שינה דחויה. התחלתי טיפול בסירקדין. נטלתי אותו בחצות ומייד הרגשתי מאד לא טוב - כבדות קשה בראש באותו לילה ולמחרת, עד כדי חשש לנהוג מחוסר ערנות וחדות. בלילה הבא כבר לא נרדמתי עד 4:30...
האם אלו תופעות לוואי "רגילות" של סירקאדין?
האם יש מלטונין אחר עם תופעות לוואי פחותות?
יש פתרון אחר לכך שאלך לישון בשעה נורמלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בהפרעה בתזמון שינה
ד''ר מיכל לוסטיג21/02/2010מספר טעויות עקרוניות ואולי זה מראה מדוע צריך לווי רופא-
ראשית בהפרעה בתזמון שינה שעת לקיחת התרופה היא קריטית ובכל מקרה אין לקחתה בסביבות 2400. את שעת הלקיחה המדוייקת מתאימים על פי ההפרעה המדוייקת.
שנית-צירקאדין לא הותווה לטיפול בהפרעות בתזמון שינה וטרם נחקרה יעילותו בכך.
ושלישית -מנון המלטונין שיש לקחת גם הוא לא קבוע ויש להתאימו.
מכל אלה-
פני להתייעצות אישית רופא שינה.
וכן-מלטונין עלול להביא לתחושת עירפול וישנוניות. ואם לקחת את הצירקאדין בשעה כה מאוחרת-וצירקאדין הוא מלטונין בשחרור אטי הרי שתחושתך בבוקר -צפויה
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה בלילותשושנה18/02/2010
שלום יש לי בעה שאני לא נרדמת בלילה לעיתים נרדמת עד שעה 1 בלילה וזהו ורק נחה פעם הייתי ישנה הרבה מאוד אני לוקחת כדורים פיסכיאטרים וגם לקחתי כדורים לשינה בודורמין שלא עזר ונקטורנו שער לי לישון עד 4. אני לא מרגישה עייפה בכלל גם שאני לא ישנה.
מה עלי לעשות? והאם זה נורא? כי קראתי שכאשר לא ישנים יכולות להתפתח מחלות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי רק לציין
שושנה18/02/2010שמבחינה נפשית אני עכשיו מאוזנת ולא סובלת כלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
שושנה22/02/2010למה לא עונים לי על השאלה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/02/2010לאור הרקע הרפואי שלך אני מציעה בשלב ראשון להתייעץ עם הפסיכיאטר שמטפל בך ומכיר אותך.
אם הוא ימצא לנכון אני מניחה שיפנה אותך להערכה / בדיקה במכון שינה.
אגב, ייתכן מצב בו יש הרגשה של "חוסר שינה" בעוד הגוף מקבל למעשה מספיק שינה, ולכן אין עייפות וישנוניות במשך היום.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה !!מיקי18/02/2010
שלום רב לרופאה !! אני אחות ובתןקף תפקידי לא תמיד ניתן לישון את כל השעות הדרושות.הבעייה היא שאם אני לא מצליחה לישון את השעות שאני חייבת (6-7) אני מרגישה "סמרטוט" אמיתי+כאבי ראש+חולשה וחוסר יכולת לתפקד. סביבי אני נוכחת בחברותי שמתפקדות כהלכה גם עם שעות שינה מועטות. מה הפתרון ?? הרי לא ניתן לתכנן את החיים ע"פ שעות שינה ?? .מה את מציעה ?? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/02/2010מאחר ששינה מספקת חיונית לגוף כדי לתפקד היטב ולהפחית תחלואה הרי שבסופו של דבר חייבים לתכנן את החיים ע"פ שעות שינה!
לצערי אין "פטנט" שיגרום לגוף להסתדר עם פחות שעות שינה (בצורה משמעותית ולאורך זמן) ממה שנחוץ. לכל אחד מאיתנו צורך שונה בשעות שינה. יש שמסתדרים נהדר עם 5 שעות ויש שלא מתפקדים עם פחות מ-9 שעות. את זקוקה ל-6-7 שעות ולכן עלייך לתכנן את סדר היום כך שתוכלי לקבל את שעות השינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא ישןשירה17/02/2010
יש לי תינוק בן כמעט חצי שנה הו לא ישן כמעט בכלל לא יותר משעה רצופה אפילו לא בלילה הוא יונק אבל ביום לא נרדם על הציצי ובלילהמתעורר רבות יונק ונרדם יש לציין שהיניקות קצרות (לא נראה בשל רעב) איך משנים לו את ההרגלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה למרות נטילת כדור שינההלר יוסף פרופ17/02/2010
אני נוטל כדור שינה לוריוון אבל מתעורר לרגל מתן שתן כשלוש שעות אחרי לכתי לישון (בחצות). בנוסף אני לוקח גם כדור להסדרת השתן אומניקקס 0.4, אך אינו מועיל. אני חוזר למיטה ונרדם רק לאחר כשעתיים. קם בסביבות 7 וחוזר לישון כשעה..מה עלי לעשותכדי לשפר את שנתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור לי מדוע הלוריבאן
ד''ר מיכל לוסטיג17/02/2010אם אתה אכן נזקק לקום במהלך הלילה לשירותים הרי שזה אכן מקשה. ולא ניתן להחליף לוריבאן בקלונקס. יתכן וניתן לשנות את שעות הלקיחה של האומניק.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך במלטוניןישי רובינשטיי16/02/2010
אמא שלי בת 90 משתמשת שנים רבות בכדורי שינה כמו בונדורמין, וואבן ונוקטורנו.
הכדורים מרדימים ל 3 שעות ולאחר מכן היא ערה כל הלילה.
עברה לאחרונה למלטונין 2 מ"ג והתוצאה טובה מאד.
ישנה במשך כל הלילה.
בהוראות כתוב שהתרופה ל 21 יום.
האם ניתן להמשיך ולהשתמש אחרי 21 יום או האם לחזור לתרופות שינה רגילות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להשתמש לטווח ארוך!
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירקדין לשינה-יעיל?nestor16/02/2010
שלום רב!רופאת המשפחה רשמה לי סירקדין בגלל קושי להירדם שאני סובל ממנו כשנה.תרופות צמחיות לא ממש עזרו לי,ואני מעדיף לא ליטול כדורי שינה.בינתיים המלטונין לא מספיק עוזר,ואחת ליום יומיים אני ישן רק כ4 שעות....אולי עדיף מלטונין רגיל במינון גבוה יותר במקום סירקדין?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח על פי תאור הבעיה שלך
ד''ר מיכל לוסטיג16/02/2010ראשית יש לבדוק מה הסיבה לקשיי ההרדמות.
צירקאדין היא תרופה בתוויה לקשיי הרדמות בעיקר בנשים מעל גיל 55 .
העדיפות היא לטפל בגורם.
אין טעם לעבור לטיפול במלטונין " רגיל".
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)