מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות ושינה מרובה בגיל מבוגרמאשי16/06/2010
שלום, אני מבררת בקשר לאמי.
אמי אשה מבוגרת, בת 66, עם כל מיני בעיות של הגיל:כולסטרול, לחץ דם, סכרת (עכשיו מאוזנת, עד לא מזמן גבוהה מאד מאד).
בזמן האחרון תשושה ועייפה תמיד וישנה המון שעות במהלך כל היום והלילה.
הרבה יותר שעות מכרגיל.
האם זה סימפטום למשהו ? האם זה קשור לשאר הבעיות ?
מה כדאי לבדוק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2010לפנות לרופא המשפחה ולעשות בירור רפואי מקיף, כולל בכיוון חוסר ברזל, ירידה בפעילות בלוטת התריס, חוסר ויטמינים וכד'. לא פחות חשוב - לברר אם לא מדובר בתופעת לוואי של אחת התרופות. וגם - האם מדובר בסימפטום של דיכאון?
ואם לא נמצא דבר - בירור במעבדת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התעוררות קשותסרג'16/06/2010
יש לי בעיית שינה הפוכה - כשאני הולך לישון, אני עושה את זה בפחד רב שכן אני לא יודע אם אתעורר מתי שאני צריך. זה כאילו בכלל לא בשליטתי הסיפור הזה, אם אני אחליט לקום בשעה מסוימת, אני עלול להתעורר מהשעון מעורר אבל לחזור מיד לישון ולא לזכור דבר מהאירוע. זה עוד נורמאלי, לפי מה שהבנתי, אבל כבר כמה פעמים אני רשמתי בשעון המעורר עצמו - שעה שהיא לא נכונה. כך אני מוצא את עצמי מאחר לעבודות בשעות ואין לי מושג מה להגיד למנהל - לא התעוררתי נשמע כמו תירוץ עלוב. הרגלי השינה שלי פוגעים קשות במהלך החיים שלי, אין לי שום שליטה בהם. כשיש אירוע חשוב במיוחד שהרבה אנשים סומכים עלי שאבוא מוכן, אני פשוט עושה לעצמי לילה לבן וכך מבטל את האפשרות שאני לא אתעורר. אני לא מתעורר בזמן אף פעם ואני לא יכול להמשיך לעבוד ככה, וניסיתי כל מני סוגים של שעונים מעוררים, ממערכת הסטיראו שתשמיע לי שירים רועשים (פשוט הנמכתי וחזרתי לישון) ועד לשים את הפלאפון רחוק ממני כדי שאצתרך לקום אליו (לא עזר, הגעתי אליו וחזרתי למיטה). זה כאילו יש שני אנשים - אני בזמן רגיל ואני בזמן התעוררות - כשהשני עושה הכל כדי לדפוק אותי ואחרי זה אני צריך להתמודד עם ההשלכות. מה עושים? איך פותרים את זה? אני כבר לא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לקום
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2010בבוקר נובע לעיתים קרובות מחסך שינה כרוני או משעון ביולוגי דחוי.
תתחיל לרשום את שעות השינה שלך ואם אתה רואה שאתה ישן מעט (פחות מ-6 שעות בערך) רוב השבוע, הרי שהסיבה כנראה חסך שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום שנכנס לאמצע המציאות היומיומיתרוית15/06/2010
אני לא ממש יודעת אייך להגדיר את מה שאני חווה בשבועות האחרונים אבל אני אנסה. באמצע ההתנהלות היומיומית הרגילה שלי, לפתע יש לי מעיין הבזקים ומתערבב לי איזשהוא חלום שכנראה חלמתי בלילה. אני לא מצליחה להבין אם אני במציאות או פשוט נזכרת בחלום באותו הרגע. זה גורם לי לעצירה למס' רגעים ולנסות להבין מה קורה לי בדיוק באותם הרגעים. לוקח לי זמן להבין שמדובר כנראה בחלום שחלמתי ופשוט נזכרתי בו. באחת הפעמים שהמצב המוזר הזה קרה לי, צפיתי בתוכנית בטלויזיה ופתאום הוצפתי ונזכרתי בהרבה חלומות שחלמתי וממש איבדתי כיוון והתחלתי לבכות. לא הבנתי מה קורה לי. ממש התבלבלתי לגמרי. בעלי לא ממש הבין מה קורה לי וגם לא הצלחתי להסביר... מקווה שאולי הצלחתי להעביר מעט מה"חוויה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והשאלה היא
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2010האם מדובר במחלה כלשהי?
פני לנוירולוג כהתחלה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות תשישות ובדיקת שינהדנה15/06/2010
שלום,
אני חווה עייפות ובעיקר תשישות מזה זמן רב. בהתייעצות עם פסיכיאטר ניסיתי תרופה אנטי דכאונית (כי כנראה שאני גם בדיכאון קל) וכרגע אין כל שיפור. יש לציין שאני נרדמת בקלות,השינה רציפה בד"כ ואינני נעה באופן חריג בשנתי. האם יתכן שמדובר בהפרעת שינה ואם כן האם ניתן לעזור במידה שמאבחנים זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/06/2010תיאורטית כן.
בדיקת שינה תתן מענה אם מדובר בהפרעת שינה, למרות שהתיאור שלך את שנתך לא תומך...
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרוניתברנרד14/06/2010
שלום,
אני בן 54, סובל מעייפות יומית כרונית.
כדי לשמור על עירנות אני נוטל כל בוקר כדור של קו אנזים קיו 10 100 מ"ג כדי להשאר ערני עד לשעות הערב.
אני מבקש למצוא תכשיר אחר להגברת העירנות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010אתה ישן מספיק?
אתה ישן טוב?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור, צעקות והליכה מתוך שינהחגית14/06/2010
בעלי, בן 43, מדבר, צועק והולך מתוך שינה. תופעה זו כבר מילדות אצלו, אך לא עוברת. עד עכשיו היו תקופות שהיה רגוע יותר והיו תקופות שהיה קצת יותר. בחצי שנה האחרונה זה הפך להיות בצורה תדירה יותר - כל יום, פעמיים עד שלוש בלילה. אני מותשת. אנא תשובתך בהקדם, כיצד ניתן לטפל בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010חוסר שינה, אלכוהול וקפאין לפני השינה - כולם מחמירים את התופעות הללו.
אם גם לאחר הקפדה על 7-8 שעות שינה כל לילה והימנעות מקפאין / אלכוהול עדיין יש שכיחות גבוהה של תופעות אלו יש לפנות לייעוץ במרפאת שינה לגבי טיפול תרופתי.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן14/06/2010
שלום ,
אני סטודנט, ולאחרונה כתוצאה ממצב נפשי אני לא מצליח להירדם בשעות הלילה ונרדם רק בשעות הבוקר המוקדמות. אני אח""כ לא מתעורר במהלך השינה ומצליח לישון ברציפות כמה שעות. הבעייה היא שיש לי בחינות בקרוב בשעות הבוקר ואיני יודע מה לעשות וחושש שלא אקום בבוקר. מה גם שאני לא מעוניין לישון שעתיים לפני הבחינה.
יש לך המלצה מה לעשות כרגע ? יש תרופה שאני יכול ליטול רק לתקופה קצרה של כמה ימים על מנת לישון טוב לפני הבחינה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010נסה תכשירים צמחיים מרגיעים. התייעץ עם הרוקח בבית מרקחת.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנוגע לתרופותיעל14/06/2010
שלום,
אני בת 30 וסובלת מזה שנים מהפרעות שינה, שינה קלה, קושי להירדם וחרדות.
מאז לידת בני, בן 8 חודשים הבעיה החריפה ורשמו לי ואבן שלא עזר ולוריואן שכן עזר.
הבנתי שהתרופות הללו יוצרות תלות ועשויות גם לפגוע בתפקודי כבד.
בעבר רשמו לי נוקטורנו אבל הבנתי שזו תרופה רק לשינה ולא לחרדה ושגם היא יוצרת תלות.
אני יודעת שהדבר הנכון ביותר הוא ייעוץ פרטני אבל אני לא יודעת למי אני אמורה לפנות.
רופאת המשפחה אמרה שלא מבינה מספיק לעומק,
לפסיכיאטר דרך הקופה אני צריכה לחכות חצי שנה ופרטי עולה 1000 ש"ח לפגישה,
בזמנו הלכתי לרופא שינה שבכלל פנימאי במקצועו ולא הרגשתי שהוא באמת מבין את ההבטים הפסיכולוגיים/פסיכיאטריים של העניין.
אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם.
איזה תרופות מזיקות קצת פחות/ בעלות פחות סיכון לתלות ופגיעה בכבד ועדיין עושות את העבודה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010נחוץ ייעוץ פסיכיאטרי.
זה לא המקום לייעוץ תרופתי פרטני.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח upppשי13/06/2010
שלום לך רציתי לדעת האם זה אפשרי לבצע הרדמה מלאה לניתוח עם אני לוקח כדורים פסיכיאטרים בשם סרוקסט כ40 מיליגרם ביום ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010תברר עם הפסיכיאטר שלך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום חזקדביר13/06/2010
שלום וברכה
לפעמיים קורא לי מצב שאני ישן (אולי שינה עמוקה) לא משנה בלילה או צהרים,
אני נמצא בסיטואציה של חלום, אני מנסה להתעורר ומתקשה אני מרגיש כאילו אני נאבק עם עצמי להתעורר פותח מעט עניים או משהו כזה ושוב פעם חוזר לחלום כך מס' פעמים עד שלאחר מאמצים אני מתעורר בפתאומיות.
א. מדוע זה קורה
ב. האם זה שכיח
ג. האם זה מסוכן לגוף
ד. כיצד ניתן להימנע ממצבים לא נעמים אלו.
תודה
דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פירוט
דביר13/06/2010לא ציינתי קורא לפעמים אחרי סיטואציה כזאת שאני קם קצת לא מאופס ותחושה משונה אני צריך להירגע מעט.
תודה
דביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/06/2010חסרים עוד פרטים.
שעות השינה שלך משתנות כל לילה? אתה ישן מספיק? סובל מישנוניות במשך היום? אתה חולם הרבה? יש מצבים בהם הגוף משותק בניסיון לקום בבוקר? תרופות כלשהן?
כדאי לפנות לייעוץ פרטני ואולי גם בדיקת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדם בקלות אך מתקשה להתעורראילן אסולין13/06/2010
שלום שמי אילן ואני בן 35
כל חיי מלווה אותי אותה בעיה ,קשה לקום בבוקר.
אני ישן מצוין ונרדם בקלות אך לא משנה מתי אלך לישון קשה לי מאד להתעורר בבוקר. גם אם אני ישן שנת צהריים קשה לי מאד להתעורר ממנה. הנודניק בשעון מעורר שלי עובד ללא הפסקה ומעיר אותי כל 10 דקות וזה יכול להמשך שעתיים.
אני ישן מאוחר בד"כ ,בסביבות 1 בלילה, אבל אין לי עייפות מצטברת ואני ישן לפחות 7 שעות כל לילה.הבעיה היא כאמור להתעורר.
אישתי הולכת לישון יחד איתי ואין לה בעיות יקיצה,מרגע צלצול השעון היא קמה מהמיטה ומתעוררת לחלוטין,למה לי זה כל כך קשה?
אציין שבד"כ מרגע שאני קם אני די עירני ופעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/06/2010ייתכן מאוד שאתה זקוק ליותר שעות שינה ולכן כל כך קשה לך להתעורר. נסה במשך שבוע לישון 8-9 שעות, אבל כל לילה!!!, ותראה אם יהיה שינוי. יכול להיות גם שאתה מטבעך טיפוס לילה ויהיה לך מתאים יותר ללכת לישון ב-2-3 ולקום למחרת ב10-11 (ברור שזה קשה עם אילוצי החיים).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות במהלך השינה - מבוגריםתמר13/06/2010
שלום ותודה מראש,
אני בת 34, צעיר ילדיי בן 3, לא בהריון.
בחודשים האחרונים התחלתי לקום לשירותים בלילה, דבר שלא קרה בעבר מלבד בסופי הריונות.
זה קורה כמעט כל לילה, לפעמים יותר מפעם.
אני מאד מאד מתקשה להירדם לאחר מכן, לפעמים יכולה לעבור למעלה משעה. זה כאילו שהגוף שלי מתעורר וחושב שכבר בוקר. איכות השינה שלי, מן הסתם, נפגעת מאד בשל כך.
מאז שזה התחיל אני מקפידה לא לשתות מעבר לשעה 19:30 לכל המאוחר. אני הולכת לישון באזור 22:30 - 23:00, ומקפידה ללכת לשירותים לפני השינה.
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות? האם הצטמצמה לי לפתע השלפוחית?
תודה מראש,
תמר.
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/06/2010כדאי להתייעץ עם אורולוג.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצי שפתאום מפחדשרית13/06/2010
שלום רב
יש לי ילד בן 18 חודשים שהיה נכנס בקלות למיטה שלו בלילה והייתי משכיבה אותו והוא היה נרדם לבד. בשבועיים האחרונים הילד לא מסכים להירדם אם אין מבוגר איתו בחדר. כשהוא מתעורר באמצע הלילה זה אותו דבר. אם יוצאים מהחדר הוא מתחיל לבכות. חשוב לציין שאני בחודש שמיני של ההריון ואני חוששת שזה חלק מרגרסיה בגלל ההריון. האם זה נכון? האם הוא פתאום מרגיש אי בטחון בגלל ההריון? מה ממולץ לעשות.
המון תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשושנה12/06/2010
יש לי בעיה אם השינה
נכנסו לבנין דירים המרעישים מאוד
פניתי אליהם ולא עזר כלום
התחלתי לא לישון היות ויש לי בעיה ואני רגישה מאוד לרעשים לא נרדמת שישנם רעשים
התחלתי לקחת בנדורמין מידי יום כרגע המצב שאחרי כמה ימים שאני לוקחת את הכדור
אין כבר השפעה ולכן יוצא שלפחות 3 לילות לא יושנת בשבוע היות ו3 לילות לא לוקחת את
הבונדורמין לא ברצף לכן לא עוצמת עין כול הלילה בימים שלא לוקחת את הבנדורמין
בעוד כחודש אמורה לעבור דירה מקוה ששם לו ירעישו בצורה שכזו
אך אני יכולה לעבור גמילה מהכדורים האלה ?.
בסך הכול לקחתי כחודשים את הכדורים .
תודה רבה י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/06/2010להוריד מינון מאוד בהדרגה (כמו רבע כדור כל שבוע).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה ושינה עם פה פתוחרוני12/06/2010
שלום רב ד"ר,
שינה עם פה פתוח ולשון יבשה בבוקר זה תסמין ודי של דום נשימה בשינה? (בנוסף לתחושת עייפות/ישנוניות יומיומית). תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)