מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סהרוריותאלון20/03/2010
שלום, אני בן 29 ללא בעיות רפואיות ולאחרונה חוזרת אצלי תופעת הסהרוריות.
במקרה הראשון שחוויתי מצאתי את עצמי מתעורר מתוך חלום כשאני עומד על מיטתי, פני צמודות לקיר ורגלי מדממת (בחלום נפלתי ממדרגה וכנראה שזה באמת קרה לי על כשעמדתי על המיטה).
במקרה נוסף חלמתי שאני פותח ספר גדול והתעוררתי בעמידה לצד שולחן הכתיבה שלי כשהמחשב הנייד שלי פתוח בידיי כמו ספר, כשהתעוררתי הוא פשוט נשמט לי מהידיים.
במקרה האחרון שחוויתי מצאתי את עצמי שרוע על רצפת החדר לאחר שקיבלתי מכה בגב ובראש.
בשני המקרים הראשונים התעוררתי מבולבל ואפילו נבהלתי קצת ועברו כמה דקות עד שנרגעתי, בפעם השלישית פשוט חזרתי למיטה והרגשתי מורגל למצב.
האם התופעה חריגה? האם יש קשר לכך שישנן הפרעות (רעשים בעיקר) בסביבת השינה שלי? (בחודשים האחרונים אני ישן עם אטמי אוזניים בגלל רעשים שמעירים אותי בלילה)
בדרך כלל השינה שלי היא קלה ודרוכה (כמו חייל בכיתת כוננות) אך אף פעם לא הגעתי למצב של סהרוריות.
שלושת המקרים קרו בתקופה של חודשיים בערך.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010האם בילדות היו לך אירועים של הליכה מתוך שינה? זו הפרעה שכיחה בילדות שנוטה לחלוף עם ההתבגרות. לעיתים התופעות שבות בגיל מבוגר יותר עקב חוסר שינה כרוני, נטילת תרופות שונות וכו'.
האם בכל האירועים שתארת היה זכרון של חלום רלבנטי? אם כן, הרי שמדובר בתופעה שונה מהליכה מתוך שינה.
בינתיים אני מציעה לך לארגן סביבת שינה בטוחה, נטולת מכשולים, דברים שבירים, דלת סגורה וכד', ובמקביל כדאי מאוד לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוג חשמלי במוח בזמן מעבר לשינהמני20/03/2010
שלום,
כבר הרבה שנים (אני בגיל 30), שמידי כמה לילות יש מצבים שבהם אני הולך להירדם ואז באותו רגע של הניתוק מודעות קורה שם בפנים משהו משונה, אני שומע זרם חשמלי ממש בתוך הראש כאילו שזה איזה מתג שמנסה להיסגר ואני נלחם נגדו, זה כאיו שאני מתאמץ לא להירדם.
הדבר היחידי שאני שולט עליו זה תנועות הרגליים, אז אני מזיז אותם כדי לא להירדם וכדי להפסיק את הזרם החשמלי המשונה הזה.
עד עכשיו תמיד זה הפחיד אותי המצב הזה והתאמצתי להתעורר רק כדי להפסיק את הזרם החשמלי.
אתמול בלילה זה קרה שוב (אחרי הרבהזמן שזה לא קרה), אבל בניגוד לפעמים קודמות החלטתי לא להילחם נגד זה, ואז במשך איזה 10 או 20 שניות הרגשתי זרם חזק מאוד ורציף בכל המוח, כאילו שזה עולה מכיוון הצוואר למעלה. אחרי זה היתה הפסקה של 3 שניות, ואחרי זה עוד פעם היה זרם חזק למשך 3 שניות. ואז זה הפסיק.
ההרגשה אחרי זה היתה שכאילו המוח שלי התמלא באיזה חומר חדש. המצב רוח השתנה מעט.
בכל מקרה אחרי 10 דקות בערך נרדמתי רגיל.
לא קראתי או שמעתי על תופעה שכזו בשום מקום אחר.
השאלה שלי, מה זה בדיוק? האם אני מנסהה להשתלט על מנגנוני השינה?
יש לציין שהזרמים היו אך ורק בתוך הראש, הגוף שלי לא זז או משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010אין לי הסבר לתופעה שתיארת פרט לזה שבמעבר בין ערות לשינה לעיתים יש תופעות כמו "קפיצות" של גפיים, לעיתים מעין הזיות, לעיתים שיתוק כללי של הגוף לשניות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה-מה עושים?שירה20/03/2010
שלום רב,
אני אישה בת 35,בריאה,אין לי רקע של מחלות ולא לקחתי תרופות מעולם.
לפני כשנתיים הכרתי את בעלי וחיי השתנו מקצה לקצה,תוך חודש מהיכרותנו עברנו לגור יחד ותוך 6 חודשים מהיכרותנו נכנסתי להריון ספונטני. לפני שהכרתי אותו ישנתי כמו תינוקת מעולם לא הכרתי הפרעת שינה. במשך 3 חודשים מהיכרותינו כמעט לא ישנתי,ניסיתי כדורי שינה ורגיעונים למניהם אך זה לא עזר. אנשים יעצו לנסות כדורים פסיכיאטריים וביעוץ פסיכיאטרי נטלתי במשך 3 חודשים ציפרלקס,היתה הקלה במצב,אך הוא לא נפתר אז החלטתי להפסיק,מה גם שהיו לכדור תופעות לואי שהפריעו לי. ואז נכנסתי להריון ועם עייפות וכבדות ההריון הבעיה נפתרה,עד שילדתי..ומאז ניסיתי טיפול בפרחי בך,היתה הקלה במצב אך היא עברה. ולאחרונה במשך כ 3 חודשים אני מטופלת בטיפול הומאופתי,יש שיפור במצב אך הוא דינמי,אין לדעת איך יעבור לילי ברגע שנכנסתי למיטה..
אני אמא במשרה מלאה ועקרת בית ומיותר לציין כמה קשה לתפעל את העסק כאשר לא ישנים..
אני רוצה פתרון סופי ולא חלקי לבעיה,האם ניתן לפתור לגמרי את הבעיה..? יכול להיות שישנה בעיה פיזית?
אנא,יעצי לי,אני אובדת עיצות,
תודה,שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010את מתארת שינויים רבים ומשמעותיים מאוד בחייך תוך פרק זמן קצר והרושם שלי שההתרגשות והמתחים שכרוכים בשינויים האלה תרמו להופעה של נדודי השינה.
ייתכן ששיחות עם פסיכולוג,תירגול טכניקות הרפייה ונטילת כדורי הרגעה לפרק זמן מוגבל עשויים לשפר את השינה.
ורק לידיעה: אין טיפול קסם שבהינף שרביט יעניק לך שינה כמו שהיתה פעם...
בהצלחה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצה
שירה21/03/2010שלום שוב,
אשמח לדעת אם יש לך המלצה על כדורי הרגעה ואיזה השפעה תהיה להם.
אני מבינה שאי אפשר להעלים את הבעיה כבמטה קסם אך האם במשך הזמן עם טיפול נכון הבעיה יכולה לחלוף? יכול להיות שהגוף צריך להתרגל לכל השינוים שחלו ואז עם הבעיה תחלוף?
תודה,שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/03/2010עם טיפול נכון ועם הזמן איכות השינה עשויה להשתפר.
מסיבות מובנות, אינני ממליצה במסגרת הפורום על טיפולים תרופתיים ספציפיים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים קופצים ברגע שנרדמתרוני20/03/2010
שלום,
בת 29, בריאה
מעל חודש אני לא ישנה שינה נורמאלית.
בשניה שאני נרדמת אחד השרירים בגוף קופץ, כאילו מתחשמל, תחושה מאוד לא נעימה
ומטישה. לרוב מצליחה להירדם בסביבות 6 בבוקר.
הייתי רוצה לדעת אם יש הסבר פיזיולוגי לתופעה.
תודה רבה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010ייתכן שמדובר בתופעה המוכרת "sleep starts" או "hypnic jerks". זו תופעה פיזיולוגית במעבר שינה-ערות, שלעיתים מתעצמת בהשפעת קפאין או תרופות מסויימות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק של הגוף בזמן שינהקרן19/03/2010
שלום,
מזה מספר פעמים בתקופה של כמה שנים מתרחשת אצלי תופעה מפחידה ומדאיגה בזמן השינה.
במהלך שינה קרה שהתעוררתי מאחר והרגשתי שאני לא יכולה לנשום. כאשר אני מנסה לדבר או לזוז אין לי אפשרות! הגוף פשוט משותק ואני צריכה להאתמץ מאוד כדי להחזיר את הגוף לתפקוד.
כאילו כל המערכות קרסו. זה מאוד מפחיד ועדיין לא הצלחתי להבין ממה נובעת התופעה והאם זו תופעה מוכרת או מוסברת ברפואה..
אודה לתשובה בנושא..
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010התופעה מוכרת ושמה - כמה לא מפתיע - "שיתוק שינה", "sleep paralysis".
לעיתים היא קשורה במחלת שינה - נרקולפסיה (שהיא מחלה לא שכיחה) ולעיתים עוד יותר נדירות בהפרעה משפחתית - גנטית, אך ברוב המקרים היא קשורה בחסך שינה כרוני.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןירון19/03/2010
קפאין בסופו של דבר גורם לעייפות או שהוא רק מעורר ולא גורם לעייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין הוא חומר מעורר
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ירון20/03/2010בחיפוש באינטרנט בכתבה המצטטת מספר רשום כך:
"קפה, תה שחור, משקאות קלים ושוקולד מכילים כולם קפאין, ממריץ לא בריא הנתפס בטעות כחומר מעורר. לאמיתו של דבר, הקפאין בעצם מחריף את העייפות" לאחר "מכת המרץ" הראשונית, הוא מדלדל את האנרגיה ואת הרזרבות של הגוף על-ידי הפעלת סטרס על מערכת העצבים, דלדול מאגרי הויטמינים מקבוצת B ומינרלים חיוניים אחרים בגוף, ומניעה של ספיגת ברזל."
לכן אני שואל אם בסופו של דבר הוא גורם לעייפות או שמה שרשום הוא לא נכון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יודעת מה זה "מדלדל אנרגיה"..
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה אומר?
ירון24/03/2010שהוא לא גורם בסופו של דבר לעייפות? הוא מונע ספיגת ברזל ומדלדל את הויטמין B בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ירון20/03/2010בחיפוש באינטרנט בכתבה המצטטת מספר רשום כך:
"קפה, תה שחור, משקאות קלים ושוקולד מכילים כולם קפאין, ממריץ לא בריא הנתפס בטעות כחומר מעורר. לאמיתו של דבר, הקפאין בעצם מחריף את העייפות" לאחר "מכת המרץ" הראשונית, הוא מדלדל את האנרגיה ואת הרזרבות של הגוף על-ידי הפעלת סטרס על מערכת העצבים, דלדול מאגרי הויטמינים מקבוצת B ומינרלים חיוניים אחרים בגוף, ומניעה של ספיגת ברזל."
לכן אני שואל אם בסופו של דבר הוא גורם לעייפות או שמה שרשום הוא לא נכון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוחר מרעיש ומתכווץ מתוך שינהמפריען19/03/2010
שלום,
אני ישן טוב, אבל בת זוגי לא.
הסיבות:
1. אני ישן בסדר, ואז פתאום נוחר נחירה חזקה.
2. אני עושה רעש עם הפה (לא חיכוך שיניים), כמו לעיסת מסטיק, אולי.
3. הגוף שלי קופץ או מתכווץ בפתאומיות.
כתוצאה מזה אני מפריע לה לישון, ואז בניסיון להפסיק את ההפרעות, היא מפריעה לי לישון.
שנינו עכשיו ישנים ממש לא טוב.
ניסיתי לישון בלי כרית, על הצד, על הבטן, על הגב, בכל צורה.
אין לי כלכך אפשרות להגיע למרפאות שינה דרך קופת חולים, ולכן אם ההמלצה היא בכיוון זה, אשמח להמלצה על מקום טוב שלא מחייב הפניה מקופ"ח.
מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010לבקש הפנייה למכון שינה.
הפנייה בנושא של נחרות וחשד להפסקות נשימה בשינה כלולה בסל הבריאות.
לחילופין - אתה יכול לפנות לייעוץ במכון שינה ללא טופס התחייבות מקופ"ח ולשלם (אצלנו זה בסביבות 110 ש"ח).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי במעבדת שינה
מפריען18/04/2010עשיתי בדיקה במעבדת שינה.
באמת גילו אצלי תסמונת חסימה נשימתית. נראה שאני מפסיק לנשום בערך 13 פעמים בשעה.
אין פגיעה ברמת החמצן בדם (מעל 99%, רב הזמן).
אמנם אין לי בעיה שפוגעת בבריאותי, אך היא פוגעת באיכות השינה של בת זוגי ושלי.
הציעו לי 3 פתרונות:
1. פתרון כירורגי (המליצו לא ללכת לכיוון זה בגלל שהבעיה לא חמורה דיה).
2. מסכת אף המזרימה אוויר.
3. התקן דנטלי.
אף אחד מהפתרונות לא נשמע לי טוב. האם אין דרך פשוטה להפסיק את הנחירות, והרעשים?
קראתי משהו על מכשירי רעש לבן, שממסכים את הרעשים שהנוחר יוצר. האם זה באמת יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/04/2010בדרגת חומרה כמו שתארת פתרון כירורגי (טיפול בגלי רדיו) או התקן דנטלי עשויים לסייע.
הבעייה הרפואית היא הפסקות הנשימה ולא הנחרות, כך שפתרונות שרק משקיטים את הנחרות הם פתרונות לא מספקים. מצד שני טיפול בהפסקות הנשימה יפסיק את הנחרות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שנראה כקצר חשמלי במהלך השינהשי18/03/2010
שלום,
אני בת 26, בריאה בדרך כלל ללא בעיות מיוחדות.
במהלך השנה האחרונה חוויתי אירוע במהלך השינה (סמוך להירדמות) וכאשר אירוע זה חזר על עצמו גם לאחרונה אני קצת מודאגת.
הדבר קורה בסמוך להירדמות, זמן קצר לאחר הנסיון להירדם. מה שקורה הוא שפתאום אני מרגישה כמו "פיצוץ", משהו המזכיר הלם חשמלי, שגורם לי להתעורר ולפקוח את העיניים. המצב מלווה בכאב ראש קל, ובתחושת פחד רבה. קשה לי להסביר, אך אני ממש מרגישה (ואולי גם שומעת) פיצוץ גדול בתוך הראש.
מכיוון שהדבר ממש גורם לי להתעורר, ומאוד מפחיד, אני ממש אשמח לדעת האם קיים דבר כזה? על מה זה יכול להעיד?
בפעם הראשונה שזה קרה, ה"אירוע" נמשך כמעט 3 שניות, שזה הרבה..
אשמח לשמוע דעה
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010תופעה זו מוכרת ושייכת לתופעות שונות שמתרחשות במעבר שינה-ערות, ללא קשר למחלה / פתולוגיה מסויימת.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוקולוב 4 הוד-השרוןברקוביץ אסתי18/03/2010
התחלתי להשתמש בסירקין בהתאם להמלצת רופא המשפחה. אחרי שני לילות קשים שבהם הגוף ניסה כנראה להתרגל, התחלתי לישון נהדר. על דף ההוראות כתוב שיש להפסיק לקחת את הכדור לאחר שימוש של 21 יום. הרופא אמר לי לעומת זאת שאני יכולה להשתמש בו גם כל חיי. היום לאחר כ-30 לילות שאני לוקחת את הכדור ברציפות חזרו שוב לילות הנדודים. האם צריך באמת לעשות הפסקה כפי שכתוב בהוראות השימוש? ואם כן האם לקחת בזמן ההפסקה משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פיתוח סבילות או סיום
ד''ר מיכל לוסטיג18/03/2010אפקט הפלאצבו?
זו השאלה הנשאלת כאן. ולא ,לא ידוע על פיתוח סבילות לצירקאדין.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בתקופה האחרונהרינת16/03/2010
שלום רב,
לאחרונה אני מרגישה עייפות שלא הייתה לי.
לפני כחמישה חודשים עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, אני נמנעת אמנם מאכילת בשר אך לא נראתה בעיית חוסר ברזל או B12 אני מרבה לשתות ולאכול ירקות כל יום ושותה 3 נס קפה ביום... אך משום מה בימים האחרונים אני ממש מרגישה עייפות וישנה ממוצע 6.5-7 שעות בלילה.
מה יכולה להיות הבעיה?
אגב אני גם עושה הליכות מידיי פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/03/2010לא ציינת גיל? משקל / גובה? איכות השינה? נחרות? טיפולים תרופתיים?
קצת יותר מידע יכול לעזור..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לשינהיעל15/03/2010
שלום
1. שינה ועייפות הם תוצאה של הפרשת מלטונין המופרש בחושך. אם כן איך מוסברת עייפות ושינת צהריים?
2. ישנם איזורים בהם בעונות מסוימות יש חושך ברוב היום. איך זה משפיע על הפרשת מלטונין? האם אנשים ישנים שם יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגנונים מעט יותר מורכבים אך
ד''ר מיכל לוסטיג15/03/2010ישנו פיק של הפרשת מלטונין גם בצהרים.
וכמו כן ,לגבי שאלתך השניה, ישנו מנגנון פנימי המביא להפרשת ההורמונים ללא תלות באור חושך מה גם שישנה מנת אור גם בארצות צפוניות.
השאר-
תוכלי לגגל
((:
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה קשורות ליובשטליה14/03/2010
אני בת 24, וסובלת מהפרעות בשינה שקשורות ליובש. גדלתי במישור החוף ועברתי לירושלים שנה שעברה, עם הפעלת ההסקה, או בימים חמים ויבשים אני מתעוררת באמצע הלילה עם פה יבש ולעיתים קוצר נשימה קל, ולא מצליחה להרדם למשך שעות רבות, לעיתים כל הלילה. במקרים אחרים אני לא סובלת לרוב מהפרעות שינה והשינה שלי חזקה וטובה. עברתי ניתוח פוליפים והסרת שקד שלישי לפני כ10 שנים אך אני עדיין נושמת מהאף. רציתי לדעת אם התופעה מוכרת ואם יש פתרונות לנושא.
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/03/2010נסי להפעיל מכשיר אדים בלילה, בחדר בו את ישנה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה - הומיאופתי לא עוזרד14/03/2010
אני בן 15 ויש לי בעיות שינה במשך שנה בערך.
הבעיות מתבטאות בכך שאיני מרגיש עייפות אפילו אם אני מנסה לישון מוקדם יחסית,
ונשאר ער עד ארבע-חמש לפנות בוקר, כאשר אני צריך לקום כבר בשש.
הרופאה המליצה לי על תרופות הומיאופתיות.
תחילה נתנה לי קלמופיטום ואמרה לי לשים בתוך תה, אך זה לא עזר.
ביחד עם זאת היא המליצה לי על טיפול עם טיפות R14, טיפול בשני הדברים לא עזרו.
לא מזמן נתנה לי הרופאה המלצה על קלמנרבין-D בשילוב עם כ-15 טיפות R14.
אני משתמש בשניהם במשך ארבעה ימים וכלום לא קורה או משפיע.
הרופאה אמרה שהיא לא רוצה לתת לי כדורים כימיים כדי שאני לא אתמכר או אפתח בהם תלות.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/03/2010קשיי הירדמות עלולים לנבוע מבעיות נפשיות ולעיתים עקב מחלות מסויימות.
אם נבדקת ונשללה בעייה רפואית גופנית או נפשית הרי שייתכן שיש לך בעייה בשעון הביולוגי שמכוון שינה וערות.
אינני מכירה טיפולים הומאופאטיים שפותרים בעיות שינה כאלה.
בקש הפנייה למכון שינה לייעוץ פרטני. אם מדובר בהפרעה בשעון הביולוגי ניתן להציע טיפול.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהיב198413/03/2010
בוקר טוב לכם
לפני כמה ימים אני עשיתי בדיקת שינה במעבדת שינה
רופא יצר איתי קשר הוא אמר שאני חייב לרדת במשקל
מכיבן שאני מיתעורר כמה פעמיים בלילה
וגם הפסקות נשימה
אבל אני לא מרגיש כך
ואני לא בטוח האם בדיקה היא יעילה מכיבן באותה בדיקה
לא הרגשתי בנוח לישון שם
האם זה באמת אוביקטיבי
ואני עכשיו נימצא במערכת אם העצמי
הרבה בילבול ויש הרבה בחיים ויש
הרבה חלומות סיוטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/03/2010עליך לקבוע שיחה עם הרופא במכון השינה ולבקש ממנו הסבר מלא ומפורט על תוצאות הבדיקה ודרכי הטיפול וגם לברר את נושא סיוטי הלילה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי השינה תמיד תמיד היו ובשנים האשירי12/03/2010
ובשנים האחרונות "נתתם להם מקום טוב לגדו ל ולהתפתח-
אני בחורה צעירה שכבר מגיל נערות ואילך סבלה מנדודי שינה קושי לישון רצוף הרבה זמן שנבדק בזמנו בכל מיני בדיקות שכללו בין השאר מעבדת שינה וטיפול עם מלנטונין שלא ככ עזר ,הרבה מתוך השינה הלא רצופה עם הזמן הסתבר והופחת פלאים כטופלה בעיית ה ADHD באבחנה מקיפה שעברתי. ושיפרתי מאוד את חיי אונם עדיין לא מושלם אך שמיים וארץ וכך לאחר כמה שני ם נכנסתי לתחוום בו אני עוסקת בשלוש שנים האחרונות עבודה של משמרות בבתי חולים שונים בארץ בשעות שונות לילות בקרים קרוב ו או רחוק מהבית והדבר באופן טיבעי משמש את המסלול שינה וביוחד אצלי שגם כך היה רעוע שוב אני מוצאת את עצמי חוזרת ל"ימים השחורים ולילות הארוכים " דיברתי עם רופא משפחתי שכמובן מאורה בסיפור והחלטנו שאקח מדי פעם סטילונקס כשאני לא מסוגל ת ללישון בכלל וזה קורה הרבה אך מה שקורה שבאמת השפעת הכדור מהירה ופתרתי את העניין ש ללכת לישון לתת לגוף להכנס לנוח אך ההשכעה ככ קצרה ואחרי שעתיים אני מתעוררת וקמה מהמיטה כן אני קמה הפוכה ומבולבלת אבל זה לא מחזיר אותי ליושן כי זו חלק מן הבעיה שלי וממה שהיה תמיד אם אני קצת מציליחה להיות פעילה אני פעילה ואז יוצא שאני ימים שלמים כמעט ללא מנוחה וכמובן שהדבר בא לידי ביטוי אחכ במשמרת בריכוז במצב הרוח אני במקום מאוד מתוסכל ובקשה שלי היא לדעת אם יש משהו אולי יותר חזק שיאפשר לי ללכת לישון לשינה באמת רצופה אני סובלת מההתעוררות באמצע השפעת הסטילנוקס כי אני מטושטשת אך עדיין פעילה לעשות ועועשה ושה רע..אנא הצעתכם לגמור עם סבל זה שאמור להיות פשוט בחיינו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/03/2010אין ספק שעבודת המשמרות משבשת את יכולתך לישון רצוף וטוב, במיוחד עם רקע כשלך.
את צריכה לשקול תעסוקה שונה, במקום להיקלע לטיפולים תרופתיים נוספים!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני חושבת בצורה לא נכונה דר
שירי14/03/2010אך אני לא מצליחה לראות איך אני מחליפה עבודה רק " בגלל שאני מתקשה לפתור את בעיות השינה הרבות,
אין לי ספק שלעשרות ואף מאות אנשים פתרן תרופתי והקלה לאור מצב כמו אלו האם עליי להרים ידיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/03/2010כמו שכתבת ותארת בפירוט יש לך בעיית שינה מורכבת.
אינני מכירה פתרונות קסם לבעייה שתארת.
וכן, לעיתים יש צורך לשנות אורח חיים כדי לשמור על הבריאות.
זו דעתי. ייתכן שיש גישות אחרות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)