מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהרדמות.Mr.Fear15/04/2010
יש לי כבר מספר שנים קושי בהרדמות.
אני לא מרגיש עייף רוב הזמן. ובגלל זה לא מצליח לישון.
אמרו לי שאני גם זז ממש המון בזמן השינה. יש לזה סיבה. או לפחות דרך להפסיק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/04/2010העלת שתי בעיות:
קשיי הירדמות מפני שאתה לא עייף? כנראה השעון הביולוגי שלך מכתיב שעת הירדמות מאוחרת.
תנועתיות מרובה? אולי עקב צריכת קפאין רבה, גם לפני השינה? אולי ביטוי להפרעת שינה אינטרינזית?
כדאי בירור פרטני.
לילה טוב.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מלוטנין משפיע על בדיקת דם?איתי15/04/2010
אני לוקח מלוטנין ובלי קשר אמור לעשות בדיקת דם מקיפה בשבוע הבא.
האם המלוטנין עשוי להשפיע על התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מעניין, מה דעתכן ?רופא14/04/2010
מקרה של קולגה,
בטיפולו בחור צעיר שמועמד לגיוס. הבחור מתלונן על כך שבממוצע כפעם בחודש עד מס' פעמים מתעורר במהלך הלילה בשל הרגשה של חוסר יציבות. מתאר זאת כאילו "שט על ספינה". אומר כי מתעורר מתוך שינה מוחלטת בשל כך, לעיתים פוקח עיניים וההרגשה חולפת ולעיתים רואה מעט שחור בעיניים ונאלץ לקום ולאחר מכן הרגשה חולפת. נבדק ע"י רופא אא"ג כולל בדיקת שמיעה - תקינות לחלוטין. שולל כל תסמין לבבי ואנמנזה עצמה לא מזכירה התבטאות לבבית ברורה. מתעקש וקוהרנטי בתלונות - התעוררות מתוך שינה מלאה, עמוק במהלך הלילה, בשל תחושת חוסר היציבות של המיטה. הדבר אינו קורה בזמן ערנות בשום תנוחה. שולל תסמינים נוירולוגים או מתחום האא"ג אחרים. עושה רושם של בחור טוב, ללא שימוש בתרופות/סמים/רקע פסיכיאטרי ברור.
הופנה לייעוץ נוירולוגי.
מה דעתכן ?
אשמח לשמוע מה עולה לכן לראש ? האם מוכרת לכן תופעה כזו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/04/2010האסוציאציה שלי מהתחום שלנו היא vestibular-motor hallucination - סוג של תופעה היפנגוגית (בתהליך ההירדמות) או היפנופומפית (בתהליך היקיצה), בדומה ל-sleep paralysis.
השאלה אם ההתעוררות בגלל סיבה כלשהי ואז התחושה מופיעה.
גם חשוב לברר אם זה קשור למצבים של חוסר שינה מצטבר - שכיחות התופעות ההיפנגוגיות / היפנופומפיות עלולה לעלות.
לילה טוב ויציב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
רופא15/04/2010גם אני חשבתי שיכול להיות ומדובר בתופעה כזו. לכן ביררתי היטב. הוא תושאל והוא מדווח על התופעה לא בהרדמות או לקראת קימה אלא במהלך הלילה. הוא מתאר את זה שהוא מתעורר בגלל ההרגשה הזו וזה מה שנשמע מוזר בכל הסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך..
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/04/2010זה עלול לקרות במהלך התעוררות בלילה, לאו דווקא כשהולך לישון בערב או כשקם בבוקר. ייתכן שיש גורם להתעוררויות הליליות כמו צריכת קפאין (קולה) מרובה??
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רופא16/04/2010בהחלט תופעה מעניינת,
תודה על הזמן וההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
רופא15/04/2010גם אני חשבתי שיכול להיות ומדובר בתופעה כזו. לכן ביררתי היטב. הוא תושאל והוא מדווח על התופעה לא בהרדמות או לקראת קימה אלא במהלך הלילה. הוא מתאר את זה שהוא מתעורר בגלל ההרגשה הזו וזה מה שנשמע מוזר בכל הסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לישון!רוזי14/04/2010
אז ככה אני עייף מת ואני לא מצליח להירדם..
אני אוכל נכון מתאמן והכל אבל לא מצליח להירדם וזה ככה כבר 3 ימים (אני ער רצוף)
מה לעשות ? אני מת לישון אבל לא מצליח :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/04/2010גש לרופא המשפחה וקבל מרשם לכדור שינה! זה הטיפול המיידי בבעייה החריפה.
נדודי שינה כרוניים - זה סיפור אחר..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שמתקשה לישוןאירית13/04/2010
שלום רב,
אני אמא לנערה בת 13 וחצי. זה כבר שבוע שהיא לא מצליחה להרדם (נרדמת בסביבות השעה 3-4 לפנות בוקר). היא חוותה מספר פעמים תופעה שבדיעבד הבנו שנקראת "ניתוק שינה" , התופעה הבהילה אותה מאוד ומאז, כך אני חושבת,פשוט חוששת להרדם כדי שלא תחווה אותה שוב. איננו יודעים כיצד לנהוג וכיצד לסייע בידה.
נשמח להמלצותייך,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק שינה
אירית13/04/2010ולא ניתוק כפי שכתבתי בטעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/04/2010ייתכן שהתכוונת ל"שיתוק שינה". זו תופעה שבדרך כלל מתרחשת במצבים של חסך שינה ואין לה משמעות פתולוגית (כלומר לא מעידה על מחלה) למרות שלעיתים היא מפחידה. ככל שהנערה ישנה פחות כך הסיכוי לאפיזודות נוספות של שיתוק שינה עולה. בגיל הזה יש לישון כ-9 שעות מדי לילה.
אפשר לנסות תכשיר מרגיע טבעי לפני השינה למשך מס' ימים כדי לשבור את המעגל של חוסר שינה - שיתוק שינה - חוסר שינה וחוזר חלילה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימא טרייה ועייפהשרון13/04/2010
בת 30, שלושה חודשים לאחר לידה ראשונה - הריון ולידה תקינים.
אני הולכת לישון בלילה בסביבות 23:00, קמה ב-2:00 וב-5:00 להיניק וב-7:00 קמה יחד עם הילדה. לא ישנה צהריים, כי אני רק נהיית יותר עייפה אח"כ (לא מצליחה להתעורר כמו שצריך).
בחודש האחרון אני כל הזמן עייפה - קמה בבוקר עייפה, עייפה כאשר אני מניקה או משחקת עם הילדה וכמובן - בלילה... בנוסף, נופלים לי כל הזמן דברים מהידיים - כמה פעמים ביום.
בבדיקות דם הכל תקין, לא לוקחת שום ויטמינים או כדורים.
האם העובדה שאני ישנה כבר שלושה חודשים בהפסקות היא הגורם לעייפות שהתחילה פתאום?
אם לא, מה יכולה להיות סיבה נוספת לכך?
ומה ניתן לעשות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/04/2010ברוכה הבאה לעולם האימהות!
כן, שנת הלילה הקטועה היא בהחלט סיבה "טובה" לעייפות במשך היום.
אולי ניתן לשתף את האב בהאכלות הליליות? (לשאוב חלב לפני שאת הולכת לישון ולהאכיל בחלב אם מבקבוק).
עם הזמן מס' ההאכלות הליליות פוחת ושנת התינוקת תהפוך רצופה ומין הסתם גם שנתך תשתפר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור סירקדיןetty12/04/2010
קבלתי מהרופא שלי כדור בשם סירקדין לשינה רצופה ונינוחה, לקחתי אותו במשך 21 ימים, ועכשיו התחלתי חבילה שניה, האם אפשר לקחת אותו באופן קבוע והאם הכדור גורם להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. לא גורם להשמנה למיטב ידיעתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב לונסטה ורסטורילמיקה12/04/2010
שלום רב,
אני חולת סרטן.
כדי להתגבר על הכאבים רשם לי הרופא כדור שינה זולפידם 10 מיליגרם מתחילת טיפולי הכימותרפיה.
העניין הוא שהכדור כבר הפסיק לעבוד. עברתי עוד אלה ואלה מינונים של כדורים שלא עזרו ממש. אני כבר 4 חודשים ללא שינה. לאחרונה התחלתי טיפול בסימבולטה 30 מיליגרם. בנוסף נרשם לי רסטוריל לשינה 30 מיליגרם. הבעיה היא שהרסטוריל אכן מרדים אותי אך אני מתעוררת אחרי 3 -4 שעות.
אתמול ניסיתי על דעתי לונסטה 2 מיליגרם (שקבלתי בעבר ולא ממש עזרה לי להירדמות), ואחרי כשעה לקחתי את הרסטוריל 30 מיליגרם. נרדמתי אכן לאחר כחצי שעה.
אמנם ישנתי כל הלילה אך התעוררתי הרבה פעמים, כל שעתיים שלוש. נרדמתי לאחר מכן ללא בעיות.
מה שאומר לי שזו אכן השילוב הנכון עבורי.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם. האם זה נכון לשלב לונסטה ורסטוריל???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/04/2010לפי שמות התרופות אני מניחה שאת כותבת לנו מצפון אמריקה. לונסטה אינו בשימוש בארץ ואין לי ניסיון קליני מעשי עם תכשיר זה. גם רסטוריל אינו בשימוש בארץ.
ניתן לשלב את שתי התרופות אולם לפי מה שכתבת טיפול זה אינו יעיל במיוחד מאחר שעדיין יש יקיצות מרובות.
בתחילת ההודעה רשמת שכדור השינה ניתן לך עקב כאבים ולכן ייתכן שנחוץ טיפול יותר "אגריסיבי" בכאבים כדי לשפר את איכות השינה. האם היה ניסיון עם Pregabalin?
כדאי להתייעץ עם רופא כאב.
כל טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץנועה11/04/2010
שלום
בלילה לפני השינה ברגע שאני מניחה את הראש על הכרית אני מרגישה לחץ באזור הראש לפעמים בלחים
האם הבעיה קשורה לתחום של הפרעת שינה ?
לפני שנה נבדקתי אצל נורולוג שאמר שהכל בסדר.
אשמח לקבל תשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/04/2010במעבר ערות-שינה עשויות להופיע מגוון תופעות תחושתיות, ללא משמעות פתולוגית. ייתכן שזה מה שקורה לך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עייף, לא נרדםרז11/04/2010
אני בן 16 ולומד בתיכון בכתה יא'
כבר כ-3 שנים שיש לי בעיות להרדם
אני רוב הזמן ערני.
בשעות הלילה (כמו עכשיו2:46) זה השעות שאני הכי ערני ולא מצליח להרדם
אם אני מצליח להרדם קצת אני קם הרבה פעמים באמצע הלילה ומתקשה לחזור לישון
התייעצתי עם הוריי על כך
ואני מודע לכך שקיימות תרופות לבעיות שינה כאלה
ההורים מתנגדים לבדוק אפילו אם אני צריך.
אני נמצא בגיל ההתבגות שהוא יחסית חשוב להתפתחות(אני לא נער גבוה)
אני נמצא גם בשלב של בגרויות בלימודים ואני דואג שהפרעות השינה ישפיעו על הבגרות.
אני גם לוקה בהפרעת קשב וריכוז ADHD מאובחן מכתה א' ומטופל בקונצרטה.
רציתי לדעת אם יש דרכים אחרות לטפל בבעיה ללא תרופות? ואם אין אז לאן אני צריך לפנות כדי לקבל ייעוץ ואבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/04/2010ייתכן שיש לך הפרעה בשעון הביולוגי שמתזמן שעות שינה ועירות.
אני ממליצה מאוד לבקש הפנייה בקופ"ח לייעוץ במכון שינה (אלינו אפשר להגיע לשיחת ייעוץ גם בלי הפנייה, בעלות של כ110 ש"ח).
חשוב מאוד לאבחן ולשפר את השינה שלך, מכל הבחינות!
שתף את ההורים בתשובה זו.
בהצלחה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להירדםגלית10/04/2010
אני בת 39. בריאה. בחודשים האחרונים אני מתקשה להירדם בלילה. אם אני כבר נרדמת, זה לשעה-שעתיים מקסימום, אני מתעוררת ולא נרדמת עד הבוקר. בדיקת בלוטת התריס ותפקודי כליות - תקינים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010קשיי הירדמות כפי שאת מתארת נגרמים עפ"ר ממתח נפשי / חרדה / דאגות / דיכאון. האם ייתכן שזה הכיוון?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הירדמות
גלית10/04/2010לא ממש חרדות, אבל כשאני שוכבת במיטה ולא נרדמת אני חושבת על כל מיני דברים...טובים וגם רעים. בדיקת בלוטת התריס ותפקודי כליות - תקינים. אציין גם שמדי פעם תוקפים אותי גלי חום פתאומיים שאורכים מספר שניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותטל10/04/2010
אני אמא לשניים (1.8 ו- 4). בכל לילה אחד או שני הילדים מתעוררים מסיבות שונות (בקבוק, חלום רע, מוצץ שנפל ועוד ועוד). הבעיה היא שמרגע שקמתי אליהם, אני לא מצליחה להירדם בחזרה במשך 3-4 שעות. לרוב אני שוכבת במיטה לאחר שהרדמתי את הילד שהתעורר, וככל שעובר הזמן אני נעשית יותר ויותר עירנית, חושבת ומהרהרת בכל מיני דברים, ולבסוף, אחרי כשעתיים, אני מתייאשת וקמה למחשב. וכך יוצא שבכל לילה אני ישנה רק שעות בודדות, ולמחרת אני הרוסה מעייפות במשך כל היום.
האם יש משהו שיכול לעזור? תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010בגילאים האלה ילדים אמורים עפ"ר לישון לילה רצוף. אם הם מרבים להתעורר ייתכן שכדאי לפנות לייעוץ בפורום של הפרעות שינה בילדים.
ולשאלתך - נסי לתרגל טכניקות הרפייה כאשר את שבה למיטה. אפשר גם ליטול תכשיר מרדים טבעי כדי להירדם בקלות.
שבוע טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת שקדים מוגדליםרוני09/04/2010
שלום רב,
האם הוצאת שקדים מוגדלים אצל מבוגרים פותרת לעתים את בעיית דום הנשימה בשינה?
ובכלל- האם פעולות כירורגיות כמו הוצאת שקדים, קיצור הענבל וכד' יש להם יעילות מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010יכולה להקל לעיתים. מס' סיבות להפסקות נשימה במבוגרים, לא רק שקדים מוגדלים.
אתה מוזמן להתייעץ עם רופא אאג שלנו במכון.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי התעוררות בבוקרטלי08/04/2010
שלום,
אני בת 33 ואם לשתי תינוקות מאז ומתמיד היו לי קשיי התעוררות בבוקר כי תמיד אהבתי את הלילה. בשנים האחרונות לאחר הלידות כמובן שזה קצת התאזן כשמרוב עייפות נרדמתי מוקדם.
תמיד תמיד שמעתי את בנותיי בלילה וקמתי אליהן. רק שלאחרונה הקושי היותר גדול שלי הוא להרים את עצמי פיזית מהמיטה. אני שומעת את השעון וערה במיטה ואומרת לעצמי שאני יקום עוד מעט ואז אני שוב נרדמת. אינני מתעוררת בזמן ולכן אני מאחרת לעבודה. אני הייתי שמחה לשמוע למי עליי לפנות ע"מ לבדוק את הבעיה קצת יותר לעומק ע"מ לקבל עזרה מכיוון שזה ממש פוגע לי בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלתה של טלי
דור09/04/2010אני מקווה שלטלי לא אכפת שאני מצרפת את השאלה שלי...
אני בת 28, אין לי ילדים ומאז גיל מאוד מאוד צעיר אני מאוד מתקשה לקום בבוקר, זה לא עניין של עצלנות אלא ממש חוסר יכולת, אני לא שומעת את השעון (או מתעלמת ממנו לגמרי) וכמעט שום דבר, חשוב ככל שיהיה , לא עוזר לי לקום בקלות.
זה לא הולך ונעשה קל וזה מקשה עליי את התפקוד מאוד- אני משתדלת לא להתחייב לשום דבר בבוקר (שעות שאנשים נורמאליים עובדים) ומאחרת כרונית למקום העבודה שלי.
בנוסף, קצת נמאס לי להצדיק את עצמי בעניין ומרגישה שאנשים לא מבינים את הקושי האמיתי הזה.
תודה רבה מראש על העצות....
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדור
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010כדאי לפנות לייעוץ פרטני כדי לאבחן את הסיבה לקושי עם הבוקר. האם שעון ביולוגי דחוי? האם חסך שינה כרוני?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לייעוץ במכון שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ישן עם אור מלא דולקליאת08/04/2010
שלום,
הבן שלי בן 3 מאוד פוחד מהחושך ולכן נירדם עם אור דולק מלא בחדר (מנורה קטנה ואפילו 2 לא עובדות עליו והוא לא מוכן להיות בחדר חשוך).
לפעמים כשמתעורר גם באמצע הלילה מבקש שנשאיר לו אור דולק ויש לילות רבים שהוא ישן כמעט לילה שלם עם אור דולק בחדר.
רציתי לדעת אם יש בעיה עם זה גם לעיניים ובעיקר לגדילה, עד כמה שידוע לי הורמון הגדילה עובד בחושך מוחלט או שזה סתם מיתוס ?
תודה מראש,
ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)