מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני נוחר בלילה מדבר לפעמים מתוך שינרון16/01/2010
שינה חורק שינים חזק וקם כל כמה שעות בבוקר האף סתום ויש לפעמים כאב ראש בצד ועיפות רבה למשך כל היום מה ניתן לעשות ואך נקראית התופעה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/01/2010לפי הסימפטומים שתיארת ייתכן שיש לך הפסקות נשימה בשינה. בהרבה מקרים של הפסקות נשימה בשינה יש גם חריקות שיניים בשינה, מה שעלול לגרום לשחיקת השיניים ולכאבי ראש בעיקר באיזור הרקות.
בקש מרופא המשםחה שלך הפנייה לבדיקת שינה.
יש טיפול!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתהלך סהרורי בלילה.no name15/01/2010
היי
בעלי בן 50 והוא מתהלך סהרורי בלילה ועושה פיפי איפה שהוא נמצא .
מקרה אחד ראיתי אותו יוצא מהבית עושה פיפי בחוץ וחוזר הבית ונשכב בספה וממשך לישון.
מקרה אחר הוא קם עשה פיפי בפרוזדור וחזר לישון בצד שלי במיטה (אני קמתי לנקות בלי שהוא ירגיש).
מקרה אחר הוא קם עשה פיפי על הקיר בשירותים וחזר לשון בחדר אחר.
מקרים כאלה קרו כבר 14 פעמיים מאז שאני מכירה אותו (8 שנים ) וזה בגלל שהתעוררתי ,אני לא יודעת עם זה קורה שאני ישנה טוב ולא מרגישה בחסרונו.
אני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה ?
האם יש לזה פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/01/2010האם בעלך מודע במידה כלשהי למה שקורה בלילה? האם יש לו זכרון של מה שארע?
"סהרוריות" בגיל המבוגר עלולה (אבל לא חייבת!!) להיות קשורה בהפרעה נוירולוגית.
הטיפול - עפ"י האבחנה.
אני ממליצה מאוד לפנות לייעוץ רפואי נוירולוגי ובהמשך - רופא שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות שינהירון12/01/2010
שלום,
בבדיקת שינה התקבלו התוצאות הבאות :
משך שינה 6 שעות ו 20 דקות
REM 14%
SWS 9%
יעילות שינה 71%
AHI 0
RDI 2.2
אין ירידה ברמת חמצן מ 100%
4% מהלילה נחירות
בסיכום - נדודי שינה עם יעלות שינה נמוכה INSOMNIA
מה משמעות הנתונים ?
האם הם רחוקים מהנורמה ?
אובחנתי בעבר עם CFS,IBS כולל אי שקט וחולשה
האם יתכן שהבעיה היא לא CFS אלא באיכות שינה (או להיפך)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/01/2010בלי לבדוק אותך, בלי לדעת את הקליניקה (סימפטומים), הרקע שלך - לא ניתן לומר כלום על המספרים הנ"ל.
יעילות שינה נמוכה מעידה על התעוררויות תכופות או קושי להירדם בליל הבדיקה. אולי פשוט היה רעש חיצוני שגרם לזה?.........
אבחנה נעשית על סמך שילוב של קליניקה וממצאים בבדיקה.
ובאשר לשאלה האחרונה: הפרעות שינה אכן עלולות לתת תמונה קלינית של CFS.
בקש הסבר מרופא השינה במכון בו נבדקת.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהא'12/01/2010
שלום רב,
אני סובלת מנדודי שינה.
ניסיתי תרופת לוריוון שלא משפיעה עלי כלל.
ניסיתי רספרידל+כדור עזר שינה-מה שגורם לי להרגיש חיה מתה,
כאילו הראש עובד אבל הגוף שלי פשוט לא יכול לזוז מרוב עייפות וחולשה חזקה במיוחד
זאת הרגשה נוראית,ועד שזה משפיע ... לוקח גם זמן.
יש כדור קסם שנרדמים ממנו בשנייה ולא מרגישים ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסמים? אפילו לא אצל קוסמים
ד''ר מיכל לוסטיג12/01/2010פני להתייעצות עם פסיכיאטר או רופא שינה. יתכן והטיפול צריך להיות נרחב יותר מאשר טיפול בנדודי השינה שהנם רק תסמין.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמעת קולות במהלך השינה.בחור צעיר11/01/2010
היי,
(סליחה על הטעות מקודם, נא למחוק בבקשה)
לעניין, אני סובל מבעיה בשינה, לרוב (כאשר אני ישן) אני נטוה להמשיע קולות, והן מתמשכות, וזה לא דיבור, זה יותר בכיוון:
אממממממממממ, ההההמממממממממממ...
הבעיה מחמירה מעת לעת, עד כדי כך שאני מתעורר בעצמי, הבעיה הזאת אצלי מגיל 10 אבל הייצה שכיחה לגמרי ועכשיו היא מתגברת.
אשמח לשמוע על איך לטפל בזה, ואם יש טיפול ריפואי כמה הוא עולה והאם הוא מסובך \ כולל תרופות וכו...
יום ,ערב נעים.
(שוב סליחה על אי הנוחות בהודעה הקודמת )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/01/2010האם ניתן לתאר את הקולות כגניחות?
התופעה של השמעת גניחות מתוך שינה מוכרת וניתן לה השם הקצת מוזר "קטטרניה".
אין טיפול למעשה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאור של הקולות פחות או יותר...
בחור צעיר11/01/2010זה קצת קשה לתת דוגמה דרך אותיות אבל אנסה להסביר:
הקולות הן לרוב ארוכות (נמשכות עד חצי דקה ברצף) תוך כדי שהפה סגור, ואני משמיע קולות של מישהו (הכי קרוב לחי היום יום) : שאומר המממ כשהוא מריח אוכל טוב, לפעמים עם הההמממממ או אמממממ ותו לא :S.
חיפשתי בגוגל את המונח שנתת אבל לא קיבלתי כלום, גוגל הציע לי את המילה קטטוניה במקום
(ככול הנראה מחלה של כולך קשורה).
אשמח לאבחון שני.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/01/2010תחפש Catathrenia.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני תוהה לגבי אותה הפרעה
מייסא24/01/2010אני מצטרפת לחברי לעיל ושואלת באותו עניין
מה מקור התופעה? למה הקול הזה מתחזק ובמה הוא תלוי?
למה הוא לא רצוף ונקטע לפעמים? האם שינוי צורת שינה עשוי לסייע או הרגלי אוכל לפני שינה? או מד העייפות?
מה הסיכוי שהתופעה קשורה בטראומה פסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשות בשינההילה10/01/2010
שלום,
בערך כשנה אני סובלת מהפרעות בשינה שפוגעות בתפקוד שלי. ההפרעות כוללות התעוררויות במשך הלילה, סיוטים והזעות שמתישים אותי כל כך שאחרי לילה כזה אני ממשיכה לישון עד הערב.
בימים אלו אני נעדרת מלימודי באוניברסיטה ומפסידה חומר רב. כל המצב מאוד מדכא אותי. התייעצתי עם רופאת המשפחה שלי שיעצה לי: להחליף את כדור השינה - במקום סטילנוקס לקחת נומבון. ולעשות בדיקה במעבדת שינה. הנומבון לא שיפר את המצב. פניתי לפסיכיאטר שיעץ לי להחליף את הנומבון באלאטרול. גם זה לא עזר. כל התקופה הזו ניסיתי לעבוד על הנושא הזה עם הפסיכולוגית שלי ושום שינוי לא קרה. מה שכן קרה זה שבמשך השנה הזו עלו התדירויות של לילות קשים אלה וגם עוצמתם.
בנוגע למעבדת השינה, עשיתי את הבדיקה לפני שבוע אבל קרו לי התופעות הבעייתיות, לכן אני לא יודעת כמה זה היה יעיל......
רציתי לדעת האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות שאולי יכול לעזור??
האם יש משהו שמתמחה בעניין שאולי אני יכולה לפנות אליו או לכל גורם אחר?
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בשינה-
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010מדוע בכלל להתחיל טיפול לפני שישנה סיבה להפרעות.
ובאופן ספציפי, מדוע התחלת טיפול בכדורי שינה לפני שבוררה הסיבה להתעוררויות ולהזעות.
סיבות לאלה תיתכנה מספר ולכן כדאי להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר במלטוניןקרן10/01/2010
שלום רב בעלי בן 30 כבר כמה שנים טובות (עוד בתור ילד) הוא חי חיי לילה,לפני שנתיים הוא היה במעבדת שינה וגילו שחסר לו מלטונין.הציעו לו לקחת מלטונין הוא ניסה וזה עשה לו תופעות לוואי של עייפות בבוקר ויובש בפה אז הוא הפסיק ומאז הוא ממשיך לישון ביום וער בלילה עד שהגוף עייף בשעות הבוקר ואז הוא הולך לישון. האם יש עוד פתרון לבעיה???? ולא ע"י כדורים כימים תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה קודמת שנתנה לשאלה דומה
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן10/01/2010אז ממה שקראתי את ממליצה על סירקדין לבעיה של בעלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ,לא
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010צירקאדין אינו הפתרון שמוכח להפרעות בתזמון שינה מהן סובל ככל הנראה בעלך. במידה והיתה תופעת לוואי של ישנוניות ניתן להפחית מנון המלטונין. יש לפקח גם על שעת הלקיחה. כדאי שהתייעץ עם הרופא שהמליץ מלכתחילה על טיפול זה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חדש בטיפול בDSPS ?ערן פ09/01/2010
שלום ,
אובחנתי לפני כשנתיים בDSPS מובהק כאשר ממוצע הרדמות ב5 בבוקר ויקיצה טבעית ב18:00 .
כמו כן אובחנתי כLONG SLEEPR.
מאז, אני מטופל במלטונין 4 מ"ג (בשנה האחרונה בהתייעצות עם רופא, 5 מ"ג של מלטונין מארה"ב שכן התרופה הנמכרת שם ללא מרשם רופא ובאופן זול באופן משמעותי מבארץ , ריכוז המלטונין נמוך יותר) .
מאז השתפרו חיי אך לא מספיק. אני מאד מאד מתקשה להתעורר בבוקר ולהגיע בזמן לעבודה.
רציתי לדעת האם ישנה שיטת טיפול חדשה, תרופה חדשה שיכולה לסייע, מחקר חדש או אפילו מחקר להשתתף בו כדי להקל.
אני נלחם בתסמונת הארורה הזאת ולא מוכן לאפשר לה לשבש את מסלול הקריירה בו בחרתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חידושים מרעישים אך
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010נסה לשלב את הטיפול על ידי מלטונין בעזרת חשיפה לאור שמש למשך כשעה בשעות הבוקר ללא משקפי שמש.
רק הערה, איני בטוחה שיש צורך במנון של 5 מג מלטונין ,אני די בטוחה שכדאי להשתמש במלטונין הניתן ומוכן בבתי המרקחת בהתאם למרשם למרות אי הנוחות.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לנערהשמעון08/01/2010
שאלתי היא כיצד משתמשים במלטונין הכוונה כמה זמן לפני השינה לוקחים את הכדור
אני שואל שאלה זו על מנת לודא שימוש יעיל בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמוש במלטונין
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010אינו אחיד לכולם.
לא מבחינת מנון ולא מבחינת זמן הלקיחה. תלוי בסוג ההפרעה שקיימת,
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או סי דיאורח07/01/2010
אני ישן אחת ליומיים בממוצע. כל לילה שני יש לי נדודי שינה מוחלטים. הגוף לא מגיב לכדורי שינה. קיבלתי בונדורמין ואחרי 10 ימים בערך הם הפסיקו להשפיע. כנל לגבי נוקטורנו. קלונקס השפיע עלי יום אחד בלבד. האם זה נורמלי? אני בן 56 ולא ידוע לי על מחלות מלבד המחלה הנ"ל. יש לכן עצה? הסבל בלתי ניתן לתיאור.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי ניתנו תשובות מפורטות על ידי
ד''ר מיכל לוסטיג10/01/2010דר שכטר לשאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בשינהאלון05/01/2010
שלום
אני סובל כמספר שנים מהזעה מסיבית בשינה (בלבד).
בעבר ביקרתי במעבדת שינה, אך לא קיבלתי תשובה לבעיה.
מה יכול לחולל הזעה כה מסיבית בשינה?
מה מומלץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בשינה
ד''ר מיכל לוסטיג06/01/2010תיתכן בשל לקיחת תרופות מסויימות, תנועתיות יתר בשינה, הפרעות שינה כמו הפרעות נשימה בשינה מחלות הורמונליות ואחרות. ולסיום יתכן ואין הסבר.
במידה ובדיקת השינה תקינה, ואין קשר ללקיחת תרופות, כדאי להתייעץ עם רופא משפחה לשם בדיקה כללית יותר.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר מס' פעמים בלילהקובי05/01/2010
אני בן 26 ובריא בדרך כלל. מזה תקופה של חודש אני מוצא את עצמי מתעורר במהלך השינה
מס' פעמים העיניין הוא שאני כן מצליח להירדם שוב אחרי כמה דקות אבל השינה היא לא טובה כמו שהייתה לפני , כל רעש קטן מעיר אותי ואפילו סתם בלי שום סיבה אני מתעורר לפחות 4 פעמים בלילה . השינה שלי לא טובה ואני מרגיש קצת עייף במהלך היום , השאלה שלי היא מדוע וממה זה יכול להיות נובע כי אין לי חרדות או בעיה נפשית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררויות
ד''ר מיכל לוסטיג06/01/2010קורות לנו באופן טבעי. מדוע בחודש האחרון שנתך אינה איכותית לאחר ההתעוררות ,איני יכולה לענות בוודאות. האם עד להתעוררות השינה כן מורגשת כאיכותית? האם יתכן והחודש האחרון הוא לחוץ יותר מאחרים ואלה באים לבטוי בשינה? כשמשהו קורה באופן פתאומי בשינה צריך לבדוק את כלל העובר עלינו בתקופה על מנת לנסות למצוא הסבר.
בחברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סהרוריות או טעות??דנה05/01/2010
משהו מאוד מוזר קרה לי
אתמול אחרי הצהריים קיבלתי שיחה מחברה ששאלה אותי למה שלחתי לה הודעה בלילה. מסתבר שהיא קיבלה ממני הודעה באמצע הלילה, באחת או שתיים בלילה "תפגשי אותי מחר בבוקר?"
אני לא זוכרת משהו כזה שעשיתי, ומעניין יותר שכשהסתכלתי בהודעות יוצאות בפלאפון שלי, לא היה שום זכר לזה.
יכול להיות שהייתי עד כדי כך מתוחכמת תוך כדי שינה ששלחתי לה הודעה וגם מחקתי אותה אחר כך??
היה לי מקרה אחד של סהרוריות אצלי כשהייתי בת 9 ומצאתי את עצמי בסלון בשלוש בבוקר. אבל מאז לא ידוע לי על מקרים כאלה ואני כבר בת 25. מה שכן אני במצב די לחוץ וחרדתי בזמן האחרון ולפעמים קשה לי להרדם. שאלתי היא האם יתכן שביצעתי פעולה כזאת מורכבת תוך כדי שינה?האם זו סהרוריות? (בדרך כלל אנשים רק הולכים ומדברים לפי מה שידוע לי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה שהשבתי
ד''ר מיכל לוסטיג06/01/2010בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה פעם בשבוע..אנונימי05/01/2010
אני מקווה שפורום זה בפעילות....
אני בן 21 וכל מוצא"ש אני לא מצליח להירדם אם אני ישן בשבת אחה"צ ואפילו אם רק שעה אחת,קורה לי שאני לא נרדם עד 8 בבוקר ואני צריך לקום לעבודה......
ברצוני לדעת אם יש טיפול טבעי בעניין או אוכל מסויים שגורם לעייפות....?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה , אם כך, לוותר על ה"שלאף שטונדה
ד''ר מיכל לוסטיג06/01/2010בשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוותר על מה?
אנונימי06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל שנת הצהרים בשבת
ד''ר מיכל לוסטיג06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוותר על מה?
אנונימי06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשלח פעמיים בעטות!
אנונימי06/01/2010תודה על העצה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהטלי רחמים02/01/2010
שלום רב. בני מתעורר בכל בוקר בשעה לא סבירה שיכולה להיות שלו או ארבע לפנות בוקר. זוהי שעה לא מקובלת לילד בן תשע וחצי שאמור ללמוד במשך היום ולסיימו בסביבות שמונה או תשע בערב. עליי לציין שניתקנו את הטלויזיה בבית לכבוד זה אך הוא מוצא דרכים חהעסיק את עצמו - דבר שמקשה עלי כאמא לישון בידעי שהוא ער ואף מרעיש. מה ניתן לעשות ואיך פותרים את הבעייה ? האם כדאי לתת לו תרופה כלשהי או להיעזר במרדימים כלשהם בגילו הצעיר ? עליי לציין שבבוקר הוא נוטל קבוע ריטלין כי סובל מחוסר ריכוז וקשב וזה עוד לפני שצצה בעיית השינה. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני בבקשה לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר מיכל לוסטיג04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)