פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, אני צריכה עזרה...
    ליאת
    15/02/2010

היי, קוראים לי ליאת ואני בת 20. הייתי רוצה להתייעץ איתך/ להעזר בך

לאחרונה (בשבוע וחצי האחרונים) אני סובלת מבעיית שינה- קשה לי מאוד מאוד להירדם..גם כשאני נרדמת אני מתעוררת כמעט כל שעה עגולה ומנסה ללא הרבה הצלחה להירדם מחדש. יש לילות שאני בכלל לא ישנה והדבר מפריע לי מאוד במהלך היומיום...
    חשוב לי לציין שקודם לא סבלתי מבעיות דומות (אבל אפעם לא אהבתי לישון יותר מדי בכל אופן)
    בנוסף, בחודשיים האחרונים לא קיבלתי מחזור. התייעצתי עם הרופא על העניין הנ"ל והוא אמר שזה כנראה מירידה במשקל או מצב נפשי לחוץ..

רציתי לדעת האם יש קשר בין השניים? האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת להירדם יותר מהר? איזה סיבות יכולות לגרום לכך?

תודה והמשך יום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אני צריכה עזרה...

הוספת תגובה

• יש קשר

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    15/02/2010

מתח נפשי, תזונה לא מאוזנת, בעיות רפואיות שונות - כולם עלולים לגרום להפרעות שינה.
    יש לטפל בבעייה היסודית.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין
    עייפה
    15/02/2010

שלום, אני בת 30, מאז שאני זוכרת את עצמי מתקשה להירדם, נרדמת מאוחר, וקשה לי מאד להתעורר בבוקר (הפרעה בתזמון שינה?). לעבודה הנוכחית אני צריכה לקום כל יום ב6:30, ואני מסתדרת עם זה, אבל אני עייפה מאד רוב הזמן ולא מרגישה שהגוף שלי מתרגל לזה. 
    אני הולכת לישון ב-11, ולאחרונה אני דווקא לרוב נרדמת מהר בגלל שאני כל כך עייפה, אבל אחרי סופי שבוע שאני משלימה בהם שינה אני שוב לא מצליחה להירדם, ומתחילה את השבוע עייפה עוד יותר מהרגיל..
    השאלות שלי- לפני שאני פונה למרפאת שינה, האם לפי מה שתארתי סביר שיירשמו לי מלטונין? והאם מלטונין יכול לעזור לי להיות פחות עייפה, עם אותן שעות של שינה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• מלטונין אינה תרופה מעוררת

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

תפקידה העיקרי הוא תיקון הפרעות בתזמון שינה ולא ברור לי שזה מה שאת סובלת ממנו.
    במידה ואת אכן ישנה 7.5 שעות מדי לילה הרי שכדאי לבדוק מדוע את כה עייפה עדיין. ולכן כדאי אכן לפנות למעבדת שינה.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    דנית
    15/02/2010

שלום ,
    אני בת 16 ויש לי בעיות במחזור לא קיבלתי כבר כמעט שנה כי עשיתי דיאטה וכרגע אני מטפלת בזה בעזרת פרוגילטון ( כדורים) קורה לי פעם בשבוע בערך שאני לא יכולה להירדם במשך כל הלילה וזה מאו ד מציק לי אני מאוד עייפה למחרת ולא מצליחה לישון בצהרים אני חייבת שקט מוחלט בכדי להירדם מה לעשות ? אני מרגישה חוסר תיפקוד ..

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    15/02/2010

אם את סובלת מנדודי שינה בערך פעם בשבוע אין כל מניעה ליטול תכשיר מרגיע / מרדים ללא מרשם רופא (בבית מרקחת יציעו לך מגוון תכשירים צמחיים / טבעיים).
    הקפידי להימנע ממשקאות מעוררים כמו קולה, קפה, תה, שוקו מס' שעות לפני השינה וכן שמרי על שעות שינה קבועות.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין לנערים
    אתי
    15/02/2010

בננו, כיום בן 16 סובל מקושי להירדם ובבוקר, כמעט בלתי אפשרי להעיר אותו. לפני כשנתיים הוא טופל במשך 4 חודשים במלטונין וחל שיפור מדהים באיכות השינה שלו, שיפור מדהים בערנות ובחיות וביכולת לבצע פעולות במהלך היום כמו בית ספר, ואימוני ספורט. בשנה האחרונה הוא לא קיבל מלטונין. לאחרוה אנו מגלים כי חלה שוב ירידה ניכרת ביכולת הירדמות שלו, קושי בהתעוררות בבוקר, עייפות, חוסר חשק ורצון לבצע פעולות במהלך היום. לא מדובר בדיכאון. אלו אותם סימנים כמו אז. אנו שוקלים לחזור למלטונין, אך יש בנו פחד בלתי מוסבר מזה.
    האם זה לא פוגע בגדילה שלו, הוא בכל זאת נער מתבגר
    האם זה לא יפריע לאימוני הספורט שלו (הוא בקבוצת ספורט תחרותית)
    את המלטונין צריך לקחת בשעה קבועה כל יום, ולעיתים הוא מסיים אימונים בשעה מאוד מאוחרת. האם זה בסדר לקחת את הכדור מייד אחרי אימון?
    איך זה ישפיע עליו בעתיד אם בכלל.
    אנא, השכילי אותנו והורידי מאיתנו חששות, אלא אם כן יש דברים בגו.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין לנערים

הוספת תגובה

• הפרעה בתזמון שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

הנה הפרעה כרונית, ואכן מתחילה לרוב בגיל ההתבגרות. אחוזים גבוהים מהסובלים ממנה מגיבים לטיפול על ידי מלטונין אך ,לצערינו, גם לאחר טיפול בן שנה שנתיים, במידה ומפסיקים את הטיפול, ההפרעה עלולה לחזור.
    לא ידוע על תופעות לוואי לטווח ארוך , עד כמה שהדבר נחקר.

לגבי שעת הלקיחה היא קשיחה ולא בהתאם לסיום אימון, מסיבה וכו. יתכן וכדאי לשקול הפחתה במנון בהתייעצות עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון ביולוגי דחוי או hdad
    זיו
    14/02/2010

שלום.
    מיום שאני זוכר את עצמי אני מה שנקרא - "ציפור לילה". רעב בלילה וחד יותר בשעות הערב...
    המשמעויות ידועות, בעיקר בנושא הקושי בבוקר ,לימודים וכיו"ב...כשהייתי צעיר, בעיקר בזכות מוטיבציה רבה הצלחתי בתחומים מסויימים (שרות צבאי קרבי משמעותי) אך בסופו של דבר אני מרגיש עייף ומתוסכל ממצבי היום.

לפני כ10 שנים, הייתי אצל דר' ירון דגן שאבחן שעון ביולוגי דחויי קלאסי. האבחון נעשה ע"י שיחה בלבד ללא שום מבדקים ו/או בדיקות.
    התחלתי בטיפול במלטונין, היה שיפור מסויים(נרדם בסביבות0230 וקם ב0900) אך לאחר תקופה פגה ההשפעה, אולי משום שהחלתי לקנות בארה"ב ולא בארץ?
    !
    בכל מקרה, פניתי לפסיכיאטר שחושד בhdad , אני זוכר במפורש שירון אמר לי שהרבה אנשים הסובלים משעון דחוי אובחנו בטעות כסובלים מhdad. אני ממש מתוסכל, כל אחד מביט תחת הפנס שלו...
    לתחושתי הבעיה היא בעיית שעון דחויי אך לצערי המלטונין לא ממש עוזר. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שעון ביולוגי דחוי או hdad

הוספת תגובה

• פונים שוב לרופא שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

קונים מלטונין על פי מרשם רופא בארץ! נוטלים אותו בדיוק על פי השעות שהרופא מורה.
    ואגב
    לעיתים מספיקה שיחה ובדיקה קלינית לאבחן הפרעה בתזמון שינה ולא נדרשת בדיקה נוספת.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני מסכימה

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

שיש לטפל ראשית בהפרעת השינה לפני החלטה האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ראשונית או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה קשות
    אנונימית
    14/02/2010

שלום, אני אמא לשלושה ילדים קטנים, מאז לידת ילדי השני יש לי בעיות שינה, אני נרדמת בשעות מוקדמות (9-10 בלילה) מתעוררת לאחר שעתיים ולא מצליחה להירדם עד לפנות בוקר לשעה-שעתיים, אני על סף יאוש , עייפה ובקושי מתפקדת במהלך היום, איני עובדת ומקבלת את ילדיי בצהריים כך שעליי לדאוג להם עד שעות הערב שבעלי מגיע ואז אני נופלת למיטה ומתחיל תהליך הסיוט של התעוררות וקושי הירדמות.
    אני מבקשת עזרה, מה ניתן לעשות במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה קשות

הוספת תגובה

• מעגל הרשע

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

של עירות שינה לא תקינים התפתח אצלך וצריך לשברו.
    ראי ב"שאלות שכיחות" בפורום זה, לגבי טיפול התנהגותי קוגנטיבי . לדעתי זהו הפתרון עבורך.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצה של כל הגוף לפני שאני נרדמת
    חיה
    12/02/2010

שלום
    כבר כמה חודשים לפני שאני נרדמת כל הגוף רועד בטיק ולאחר מכן יש עוד כמה כאלה קטנים
    רציתי להבין מה זה אומר?
    תודה

הוספת תגובה

• רעידות בגוף או קפיצה של הגוף?

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/02/2010

קפיצות של הגוף, ממש עם תחילת השינה הנן תופעה נורמלית, חדירה של עירות לתוך תחילת השינה. מכונות hypnic jerks ,ואינן מסוכנות.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכבה תמיד את השעון מעורר כשקם
    מנחם
    12/02/2010

שלום,
    לפני שאתחיל לספר את הבעיה שלי רק אגיד שאני בן 16 וחצי.
    בכל בוקר שאני הולך לבית הספר אני שם 2 שעונים מעוררים עם הבדל של דקה צילצול בין אחד לשני ובמקומות שונים בחדר בכדי להטריח אותי לקום.בכל פעם שאני מתעורר מהשעון אני ישר מנתק אותו ,לעיתים נדירות אני זוכר את זה שניתקתי ולרוב לא.במקרה שאני זוכר את זה שניתקתי מה שאני זוכר זה שאני קם מנתק וחוזר לישון.כל הזיכרון הזה כ 3 שניות ואז אני נרדם שוב.כמעט ובלתי אפשרי להשאיר את עצמי ער באותו הזמן ולא ללכת לישון מאחר ואני לא ממש ערני באותו הזמן.לאחר 12 שעות שניה אני קם ביקיצה טבעית.כשאני משתמש בשעון אני יושן מ 12/11 בערב עד 7 בבוקר ( הזמן של השעון מעורר ) וקם הכי מוקדם ב 7:20 לאחר עזרה קטנה מהאבא שמעיר בעדינות [ מדבר ולא צורח או משהוא אחר ].
    יש לציין שכשיש לי דברים חשובים [אתם יודעים לא ממש מלהיב לקום כל יום וללכת לבית ספר] אני קם רגיל מ 11/12 עד 7 שעון מעורר וקם בלי לכבות אותו.
    גם כשאני אצל חבר אני קם ישר.
    בטיול שנתי לאחר יום קשה העירו אותנו חזק [ מי שלא קם לוקחים לו את השק שינה ושמים בצד כדי שיהיה לך קר ] וקמתי בלי שיקחו לי.

1. כיצד אני יקום לבית ספר מבלי לכבות כל פעם את השעון מעורר?
    2. האם גופי מחליט עבורי מתי אני יקום מוקדם ומתי לא בהתאם לרצון לקום באותו היום? אם כן כיצד לשנות את המודעות? 

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

מנחם
    12/02/2010

שלפעמים אני עושה Snooze שזה יצלצל עוד 5 דק' ואז אני שוב מכבה וגם את זה לא זוכר לרוב.
    אחד מהשעונים מעוררים רחוק יחסית ( צריך לקום מהמיטה ) ואני קם מהמיטה ומכבה וגם זאת לרוב לא זוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    15/02/2010

כמו שתארת כל כך יפה - עניין של מוטיבציה!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אני צריך לעשות כדי לפתור את זה?

מנחם
    17/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/02/2010

ייתכן שאם תלך לישון מוקדם יותר תצליח להתעורר ביתר קלות. רוב בני הנוער בגילך זקוקים ל8-9 שעות שינה ולפי מה שכתבת אתה ישן פחות.

בהצלחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות תמידית..
    shani
    10/02/2010

שלום אני בת 19 ויש לי בעיה של עיפות תמידית.. אני כל הזמן עייפה וזה פשוט מכניס אותי לדיכאון
    אף אחד לא מאמין לי כשאני מנסה להסביר את ההרגשה שלי
    אומרים שאין דבר כזה ושאני פשוט צריכה לישון 8 שעות
    אני מאוד שמחה שמצאתי את הפורום הזה
    הוכחתי שאני לא מדמיינת ואני לא היחידה עם הבעיה הזאת
    בנוסף לעייפות התמידית יש לי גם בעיה להתעורר בבוקר- אני ישנה 8 שעות וכשהשעון המעורר מצלצל אני מכוונת אותו לעוד 5 דק' וככה כל הזמן במשך שעתיים- אם השעון המעורר היה ב7 קמתי ב9!!!
    אני פשוט לא מצליחה להעיר את עצמי- כמו חלום בלהות שאתה יודע שאתה חולם ואתה מנסה להתעורר אבל פשוט לא מצליח, ככה זה כל בוקר
    עשיתי בדיקות דם הכל תקין אין לי בעיה, אנשים חושבים שאני סתם עצלנית

אני באמת לא יודעת מה לעשות, זה הרגשה כל כך מתסכלת באמת קשה לי אם זה אני מרגישה כל כך חלשה כל הזמן ,סבתא שלי שהיא בת 73 אנרגתית יותר ממני!!!(אישה מדהימה)
    יש טיפול או כדור כדי להפסיק את העייפות הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות תמידית..

הוספת תגובה

• עייפות-סיבות רבות לה

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

ראשית, אכן יש להקפיד על ממוצע שעות שינה בלילה בן 7.5 שעות.
    ואכן, ישנם כאלה שגופם דורש יותר שעות שינה.
    שנית-יש לברר עם רופא המשפחה שאכן בוצעו כל בדיקות הדם לבירור עייפות0ברזל, B12 ,חומצה פולית, תפקודי בלוטת מגן,פריטין, ספירת דם, ש.ד.),
    שלישית,
    אם לאחר כל הנל
    עדיין
    עייפות
    אז כדאי להבדק בבדיקת שינה במכון שינה בשאלה של קיומה של הפרעה במהלך השינה הגורמת לשינה לא מספקת.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה...
    יובל
    10/02/2010

שלום

מזה שנים אני סובל מהפרעות שינה שבדרך כלל מתבטאים בקושי רב להירדם בשעה סבירה (לפני אחת בלילה במיקרה הטוב, בדרך כלל יותר סביב 2-3) , דבר הגורם לי לסבל רב בתקופות מסוימות בחיים.

בדרך כלל, כאשר אני חיי בשגרה קבוע המצריכה ממני לקום בשעות מוקדמות בבוקר - הבעיה לא חמורה ואני נרדם בשעות סבירות ואף ישן כמו שצריך, אך בתקופות אחרות, תקופת בחינות למשל (אני בן 26 וזאת התקופה הכי אקטואלית...) אני מהר מאוד עובר לשעות שינה של מ 2-4 בבוקר עד 10-11, מתעורר עייף וממשיך להיות עייף עד שעות אחר הצהריים, בהם אני חש ערני הרבה יותר , דבר זה משבש לי לגמרי את מהלך היום , בעיקר כשאני מוצא את עצמי מצליח לישון רק 3-4 שעות לפני בחינות המתרחשות בבוקר.

לפני לימודי, בייעוץ עם רופה משפחה, הוצע לי לקחת מלטונים 4 גרם למשך 10 ימים.
    הטיפול הראשון עזר מאוד אך שמתי לב אחר תקופה שאני לוקח 2 מיליגרם ושזה עדיין עוזר מאוד, רציתי לדעת האם אמור להיות הבדל משמעותי בין נטילת 2 מיליגרם ל4 מיליגרם.
    כמו כן, רציתי לדעת האם עלולה להתרחש בעיה רפואית בנטילה ממושכת של מלטונים, ממה שהבנתי זה לא אמור לקרות. כשהתחלתי בטיפול הרגשתי סוג של הקלה והרגשתי שפתאום אני מבין מה זה אומר לישון כמו שצריך והייתי מרוצה אם הייתי מצליח למצוא פיתרון אחר שאינו מצריך תרופות.

טוב, כתבתי סיפור שלם :) , אשמח לדעת האם כדאי לי לפנות לדרכים אחרות מעבר למלטונין על מנת לטפל בבעיה...

תודה ושינה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה...

הוספת תגובה

• שאלה קטנטנה

יובל
    11/02/2010

האם יש הבדל בין החומר הפעיל בסירקדין (מלטונין?) לבין מלטונין שנמכר בשם אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה קטנטנה

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

צירקאדין הוא מלטונין בשחרור מושהה והתוויתו הנו לנשים מגיל 55 עם נדודי שינה. אין הוא יעיל 0או לפחות טרם הוכחה יעילותו) בהפרעה בתזמון שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

אם מלטונין בן שני מיליגרם עוזר, אכן אין סיבה לקחת 4 מג. השאלה העיקרית היא האם אנו מדברים על נדודי שינה בשל מתח לפני בחינות או על הפרעה בתזמון שינה שהטיפול בה אכן הוא על ידי מלטונין (אותו יש לקחת לפחות שנה) ואז ישנו זמן לקיחה קריטי בו יש לקחת את הכדור, זה בהתאם לשעון הפנימי שלך.

בהצלחה בבחינות בכל מקרה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהייה

יובל
    11/02/2010

אכן הכדור שאני לוקח הוא צ'רקדין, הרופא משפחה רשם "מלטונין" אך זה מה שקיבלתי בבית המרקחת (הורי הוציאו לי את זה).

בכל מיקרה, אני לוקח 2 מיליגרם בסביבות 10 וחצי, וב12-1 אני כבר מספיק עייף מספיק בשביל להירדם.

לדעתי, הבעיה שלי נובעת גם בתזמון של החלונות שינה ערות (מאז שאני ילד אני נוטה לזה) אך גם יש לזה אלמנט נפשי , קשה להגיד שללכת לישון ולהרגיש שעומדים לפני "מלחמה" בהירדמות זה דבר מרגיע במיוחד לגבי מתח אחר הגורם לזה, אני לא יודע... אני הרבה יותר מרוכז בשעות הערב והלילה וקשה לי להגיד שאני מרגיש לחוץ במיוחד.

דבר שני, מפתיע אותי מה שאת כותבת לגבי סירקדין היות והוא אכן יעיל עבורי ברוב המקרים, גם בהירדמות אך גם באיכות השינה (המדד שלי הוא הקושי בהתעוררות שאחרי).
    חשבתי שאולי זה יכול להיות פלציבו, אך קשה לי להאמין...
    עבור מה סרקדין יעיל בדרך כלל? האם עלול להיגרם נזק רפואי משימוש בסירקדין אצל אדם צעיר?

אשמח לתשובות , לפחות מה שאפשר במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות ודיבות שפה לא ברורה במהלך שינ
    עביר
    10/02/2010

שלום
    יש לי חברה בת 24 שסובלת מפניקה מגיל 16 בערך. הייתה פעם בטיפול פסיכולוגי אשר נכשל.
    היום מצבה מחמיר, אינה מצליחה לישון טוב בלילות.

אתמול ישנתי אצלה בחדר, היא התעוררה מספר פעמים בלילה, צעקה (כאילו שהייתה במלחמה), הייתה מאוד מפוחדת, מובהלת אבל ללא הקרה.
    רק פעם אחת התעוררה ואמרה לי שיש לה תחושה שהיא נחנקת.

במהלך שינתה שמעתי אותה מדברת, פעם ערבית פעם עברית ופעם שפה לא ברורה בכלל, צועקת, יושבת במיטתב וחוזרת לישון... הכל בלי הקרה.

איך אפשר לעזור לה?
    אני נורה דואגת לה .

תודה מראש

הוספת תגובה

• פרארסומניות-

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

הנן פעולות אוטומטיות במהלך השינה שאינן מסוכנות (במידה ואין הליכה מתוך שינה ואז הסכנה היא חבלה),בינהם חלומות בעתה, דיבור מתוך שינה, הליכה מתוך שינה ועוד.
    אלה מוחמרות בתקופות של מתח (שכדאי לטפל בו) או בחסך שינה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להתעורר אחרי הרבה פעמים,ו.
    dse
    07/02/2010

שלום.אני לא מצליח להתעורר אחרי הרבה פעמים, ונרדם בחזרה?.
    אנא הקדישו מספק דקות לקרוא הכל ולראות איך אפשר לפתור את המטרד שלי.

אני פשוט לא יודע מה לעשות. כבר כשלושה - ארבעה חודשים שזה קורה לי.
    אני לא מצליח להתעורר כמו שצריך,
    כולי מרגיש מת, משותק, לא יכול להוזיז כלום בגוף , נרדם בחזרה ולא מצליח להחזיק את עצמי באיזשהי דרך
    מה לא ניסיתי?

שמתי שעון נודניק כל 5 דק', ובצלצול הראשון אני משתיק אותו ממרחק של חצי מטר, שם אותו עוד יותר קרוב לידי והוא מצלצל שוב אחרי 5דק'
    ב5 דק' הבאות שהוא מצלצל (בפעם השניה) ,אני מספיק להירדם לשינה די עמוקה, ונבהל מאוד שזה מצלצל שוב
    עכשיו תתארו לעצמכם מחזור של 15 פעמים בערך שזה קורה. כל פעם מצלצל 5 דק', ומה שקורה כל פעם אני נרדם מחדש
    אם מסכמים את זה, אני יכול גם להישאר שעתיים עם הצלולים במיטה כל 5 דק' ולא עוזר
    גם עשיתי עוד משהו - אחרי שתיים שלוש צלוצלים בפלאפון, אני מדליק את המערכת על מוזיקה בינונית שדיי רועשת, וכל זה לא עוזר, אני נרדם שוב באיזשהו שלב בחזרה עם איזה בום שקטע מתחלף ומתעורר בבהלה.

אני מנסה להיות בפעולה ולהוזיז משהו בגוף, לפתוח בכוח את העיניים עם הידיים, אין כלום לא עוזר

אני בן 20, מטופל מעל שנתיים בפלוטין 20 מ"ג (פרוזק-לדיכאון, חרדה, ו-OCD) וחצי שנה 10 מ"ג ליפיטור לכולסטרול. אני לא מאמין שזה הכדורים, כי אני לוקח אותם תקופה
    מה עושים? בבדיקת דם האחרונה(לפני כחודש וחצי) הכל יצא תקין ..
    את הפלוטין אני לוקח מתי שאני קם בבוקר, וליפיטור לפני השינה אחרי המאכל האחרון
    יש צורך להזכיר שבעבר היו לי נדנודי שינה, אבל הם הסתדרו לאט לאט והתייצבו עם הכדורים. (ההיתיי מתעורר באמצע הלילה עם סיוטים וכו'.)
    כיום המצב יותר טוב, יש עדיין המון סיוטים, אבל אני מוצא את עצמי מתעורר ביקיצה בבוקר.. אני ישן די חזק מבעבר , ולא שם לב לכל רעש הכי קטן שיעיר אותי(פעם גם זבוב היה מעיר אותי)
    אני לא יודע מה לעשות, ובעבר ההיייתי ב"מעבדת שינה" כזאת של בית חולים (לא ישנתי לפני 24 שעות ככה אמרו לעשות), וההייתי במשך שעה על כיסא עם כל מיני היבהובים ואלקטרודות על הראש, ובדיקות טיפשיות שלא הועילו
    כמה פעמים הלכתי לרופאת משפחה ואני לא יודע איך להגיע למעבדת שינה מסודרת (פרטית עולה הרבה כסף) שאני אשן שם לילה שלם לחלוטין ויבדקו לעומק מה קורה אצלי
    מה שגם, לקבוע תור לוקח כמה חודשים טובים .
    אני פעיל גופנית בין 3-4 בשבוע, הליכות של שעה בקצב בינוני .
    ואוכל דיי בריא
    יש לי עוד צורך להזכיר משהו חשוב שאני יודע שקורה בוודאות , זה שאני זז ממש המון בלילה(מתהפך) ובועט וכו' ..
    גם אם אני ישן בשעות קבועות, נניח 12-1 בלילה, וישן את ה9-10 שעות ולפעמים יותר(11+) זה לא עוזר לי.

מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מיכל לוסטיג
    08/02/2010

שלום, ראשית פריזמה ותרופות דומות עלולות לגרום להרבה הפרעות של השינה ומהלך השינה ולהביא לכך שהשינה אינה מרעננת ומכך הקשיים להתעורר. לא נתת מספיק פרטים על עצמך אך באם קיים עודף משקל, גם הוא עלול לגרום להפרעות שינה וקשיי התעוררות.
    אני מסכימה איתך שנדרשת בדיקה במעבדת שינה לברר מה קורה.

נסה לפנות לרופא אאג בקופת החולים שלך

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרדים צמוד בבדיקה פשוטה-דום נש
    איתן
    05/02/2010

רקע:

אני סובל מדום נשימה בשינה בדרגת חומרה גבוהה(68 הפסקות בשעה).

נבדקתי על ידי מעבדת שינה ורופא מומחה והותאם לי מכשיר סיפ אפ אוטמטי לשביעות רצוני המלאה.

הבעיה:זומנתי לביצוע בדיקת קולונסופיה הנעשית בטישטוש קל.כשהרופאה שמעה על בעיית דום הנשימה שלי היא דרשה בדיקה בהשגחת מרדים.עד היום לא נמצא מכון המוכן לבצע את הבדיקה

בגלל המרדים צמוד שלא נמצא גם במכונים שבבתי חולים ציבוריים.

האם במצבי אני אכן זקוק להשגחת מרדים צמוד בבדיקת קולנסופיה בגלל בעיית דום נשימה בשינה???????או שזו טעות של מי שלא מבין מה זה דום נשימה בשינה??????

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/02/2010

מתן חומר הטשטוש עלול להחמיר את בעיית הנשימה ולכן אני מניחה שיש צורך בהשגחה של רופא מרדים.
    תשובה מוסמכת תוכל לקבל מרופא מרדים.
    ואגב, בבתי חולים עושים לעיתים את הבדיקה בהרדמה מלאה, בהשגחת מרדים, כך שתמוה שלא נמצא מכון בו תוכל לעבור את הבדיקה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול לישון.. כבר לא נסבל, עצתכם
    לא ישן
    04/02/2010

הסיפור הוא כזה, אני בן 19 וחצי, מאז ומתמיד יש לי בעיות בשינה כנראה מייתר מחשבות.

זה היה קורה לי הרבה פעם, הולך ובא בתקופות, היו המון המון פעמים שבלילה הייתי גם מזיע למצב שהחולצה כולה מים וצריך לקום להתקלח או משהו בסגנון.

בזמן האחרון הבעיה הזו חזרה, אבל בצורה הרבה יותר חמורה, לא הולך ובא, אני פשוט לא מצליח לישון מידי יום ביומו. גם אם אני נכנס למיטה בשעה 2-3 בלילה כדי "לסחוב" לעייפות, וגם אם אני נכנס למיטה בשעה 9-10 בלילה, אני נרדם בשעות 4-5 לפנות בוקר במקרה הטוב.

אני כמעט בטוח שהסיבה העיקרית היא יותר מדי מחשבות, כשאני נכנס למיטה אני שם לב שהראש שלי פשוט לא מצליח "להתכבות" ואני לא רגוע, אבל בתקופה הזו זה ממש חמור, אני לא מצליח לעשות כלום בנידון. המחשבות יכולות להיות על דברים רגילים ואפילו טיפשיים לחלוטין, כמו מה עשיתי באותו יום או במהלך השבוע, מה אני אעשה מחר, מוזיקה ששמעתי מתנגנת לי בראש בכל הזמן ואני לא מצליח להשתיק אותה וכו' וכו'.

ניסיתי לקחת כדור סירקדין (מלטונין), זה עזר במידה מסויימת ל 14 יום בערך, ואני מאמין שזה היה צירוף מקרים כי פשוט לאחר 14 יום חזרה הבעיה. עברתי לכדור נגד חרדות (לוריוון) ממשפחת הבנזודיאזפינים (כדי לנסות לישון) זה גם לא עוזר.

רציתי להתחיל לקחת אסיוול כי אמרו לי שזה יעזור.. אבל גם אם כן אני לא כ"כ רוצה להיות תלוי בכדור כזה מעכשיו והלאה בשביל לישון.

מה אפשר לעשות עם הבעיה הזו? סדר היום שלי נהרס לגמרי ואני לא מצליח לתפקד בכלל.

הוספת תגובה

• אתה מתאר כה בבהירות את הבעיה

ד''ר מיכל לוסטיג
    04/02/2010

שלא נותר לי אלא להציע לך לפנות להתערבות פסיכולוגית/פסיכיאטרית (אם הנך בצבא לקבנ) ולשקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי ו/או טיפול תרופתי. אנו מתייחסים לעוררות יתר ועודף מחשבות כסוג של חרדה.

שיהיה לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדוה רבה על התשובה,

לא ישן
    05/02/2010

שמעתי על טיפולים בהפרעות שינה ומכון שינה, האם יש קשר בין הדברים? בדיקות שיוכלו לעזור?
    או שלפי הדברים הטיפול היחידי הוא באמת פסיכולוגי?

עברתי בחיי הרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים בגלל כמה סיבות, דברים שיצאתי מהם פחות או יותר, אבל מאז ומתמיד טיפול בשיחות לא עזר לי, ואני די בטוח שגם כרגע לא יעזור, מה שנותר זה טיפול תרופתי.

האם אין ברירות אחרות לפני שאפנה לתרופות?

תודה רבה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש

ד''ר מיכל לוסטיג
    06/02/2010

קודם כל לא לשלול טיפול בשיחות.
    ישנם סוגים של פסיכותראפיה. יתכן ולא עברת את המתאימה עבורך. ובכל מקרה אתה יכול להתייעץ עם פסיכיאטר או רופא שינה לשם ההכוונה המדוייקת יותר.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לרופא המשפחה ולא היה לו מושג.

לא ישן
    09/02/2010

הלכתי לרופא המשפחה בבקשה לעזרה או להפנייה לרופא מומחה להפרעות שינה / מרפאה המטפלת בבעיות שינה.

והרופא משפחה בכלל לא ידע איך לעזור לי ולא הבין על מה אני מדבר, וכאמור - אני חייב הפנייה ממנו בשביל להגיע לשם, אבל הוא טוען שהוא לא מכיר מרפאות שמתעסקות דברים הללו, איזה מן רופא זה?

איך אוכל ליצור קשר עם רופא המטפל בבעיות שינה בכל זאת?

תודה רבה על עזרתך שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות כרונית
    נטלי
    03/02/2010

אני בת 23 ומזה שנים אני נוטה לישון יתר על המידה.
    לאחרונה חלה ואני ישנה ביום מעל 12 שעות, במקרים קיצוניים אפילו 15 שעות.
    מדי יום אני מתעוררת לאחר שינה מרובה ולאחר כשעתיים- שלוש חשה שוב עייפות בלתי נשלטת שגורמת לי לישון עוד 3 שעות נוספות.

האם זה פשוט הרגל של הגוף? האם זה יכול לנבוע כתוצאה ממצב נפשי (יש לי הרבה לחץ לאחרונה)? או שאולי זה נובע מבעיה רפואית כלשהי?

אודה לתשובתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות כרונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    03/02/2010

לפי מה שכתבת מזה שנים את ישנה שעות ארוכות. ייתכן שאת מה שאנו קוראים Long Sleeper.
    אבל יש לברר מדוע חל שינוי לאחרונה כך שאת ישנה שעות ארוכות יותר.
    עלייך להיבדק ע"י רופא המשפחה כדי לברר אם יש בעייה רפואית שגורת לכך (אנמיה? תת פעילות של בלוטת התריס? חוסר ויטמין B12? בעייה קרדיאלית?).
    האם יש מרכיב של דיכאון?
    אם נשללת בעייה רפואית כנ"ל אני מציעה לבקש הפנייה לייעוץ במכון שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה