פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה לנערה 15.
    שמעון
    01/01/2010

ילדתי כבת 15 אובחנה לפני כחצי שנה כסובלת מהפרעת קשב וניתנה לה תרופת ריטלין במינון של 30 מ"ג LA.
    בשנים האחרונות יש לה בעיות התעוררות בבוקר מאחר והיא ישנה מאוחר מאוד שאלתי היא האם יש קשר בין ההפרעת קשר להירדמות מאוחחרת והאם מלטונין יכול לאזן אותה והאם רופא משפחה יוכל לרשום לה מירשם.
    בתודה מראש שמעון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה לנערה 15.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    01/01/2010

כן, ייתכן קשר בין הפרעת השינה שתארת להפרעת הקשב שאובחנה.
    כדאי לפנות לייעוץ במכון שינה כדי לאבחן ולהתאים טיפול מיטבי,
    למרות שרופא משפחה יכול לרשום מלטונין.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה לנערה בת 15

שמעון
    02/01/2010

תודה על התשובה המהירה
    שאלתי היא כיצד משתמשים במלטונין הכוונה כמה זמן לפני השינה לוקחים את הכדור
    אני שואל שאלה זו על מנת לודא שימוש יעיל בתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון טבעי לבעיות שינה
    תשושה
    31/12/2009

אני סובלת משינה קלה (ישנה עם אטמי אוזניים בגלל הנחירות הקולניות של בעלי ). אני מתעוררת כל שעתיים- שלוש (או בגל שזה לקראת גיל המעבר או בגלל תשישות כרונית). נסיתי לקחת מלטונין. הבעיה היא שאחרי 4-5 שעות אני מתעוררת ולא מצליחה להרדם בגלל ירידה של המלטונין. הפתרון: מלטונין בשיחרור מושהה. אם מישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ, בבקשה ליידע אותי. ב-32 בתי מרקחת אמרו שצריך מירשם. בבית טבע אחד בלבד השגתי את המלטונין הרגיל.

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון טבעי לבעיות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2009

בקופות החולים יש תרופת מרשם חדשה ושמה - סירקדין. זה מלטונין בשחרור מושהה. נחוץ מרשם רופא!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות כרונית
    שחר
    30/12/2009

כבר כמעט שנה אני סובל מעייפות רבה אף לאחר 12 שעות שינה ומתלווה אליה כאבי ראש טשטוש ראיה צרידות וסחרחורות הייתי אצל הרבה רופאים וללא הועיל אשמח אם תוכלו לעזר

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות כרונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2009

אם זה "כמעט שנה" כנראה היה גורם כלשהו לכך: אילוצי עבודה, מחלה, תרופות וכד'.
    אני מציעה לך למלא יומן שינה במשך 10 ימים ובו תציין מתי אתה נכנס למיטה כל יום ומתי אתה מתעורר בבוקר.
    ייתכן ששעות השינה שלך מאוד לא מסודרות ולא מספיקות וזה הגורם לעייפות.
    אגב, לילה אחד של 12 שעות שינה לא מתקן חוסר שינה כרוני...

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    אסי
    30/12/2009

קראתי את הכתבה שפורסמה בעיתון סגנון בתאריך 29.12.09 של ד"ר דליה שכטר.
    שלום אני אסי בן 33 אני נשוי ויש לי ילד בן 3
    יש לי בעיות שינה כבר תקופה ארוכה מאוד(לפחות כמה שנים) אני לא יודע להצביע בדיוק ממה זה נובע אבל אני יכול לכתוב שזה קצת מהכול (כולל מהכתבה בעיתון)אני לא יכול לישון כאשר יש רעש(ישן עם אטמי אוזניים) אור ואם זה לא המיטה שלי, אני מתעורר המון במהלך הלילה בלי סיבה, אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות בסביבות 4 ולא יכול להמשיך לישון גם אם ישנתי בשעה 12 בלילה.אני עולה למיטה ב-9 כי אני יודע שאתעורר מוקדם בבוקר.
    בקשר לכתבה אני הפסקתי מאלכוהול, קפאין ועישון לפני כמה שנים ומאז התחלו לי בעיות השינה.
    אני מעוניין לדעת מה את חושבת ואם יש דרך ליצור איתך קשר כדי שתוכלי לעזור לי.
    בתודה מראש אסי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2009

אתה מוזמן ליצור קשר עם מכון השינה בשיבא ולתאם מועד לשיחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לכדורי שינה
    רות
    29/12/2009

שלום ד"ר
    אני בת 60 ומזה כ-13 שנים אני סובלת מהפרעות שינה- קשיי הירדמות ולאחרונה גם מיקיצות ממושכות. רקע - סטרס.
    לצערי התמכרתי לבונדורמין התחלתי בחצי כדור וכיום אני נוטלת שניים וגם זה כבר לא משפיע.
    אינני רוצה להגדיל מינון מאחר וזה מעגל אין סופי.
    ניסיתי להפחית מינון בהדרגה אבל זה לא נראה כפיתרון יעיל.
    חשבתי לקחת חופשה להסתגר בבית ולהיפתר בבת אחת מהתרופה ולהסתגל לאיזו שהיא שינה נורמלית ללא תרופות.
    האם לדעתך זו דרך נכונה?
    האם יש דרך קלה יותר?

אשמח לתשובה
    תודה רות

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לכדורי שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2009

אחרי כל כך הרבה שנים עם בונדורמין לא ניתן להפסיק סתם ככה את הנטילה.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה (פגישה עם רופא).

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה
    טלי
    29/12/2009

שלום רב
    אני לא יודעת אם להגדיר זאת כבעיה אך קיימת אצלי כבר שנים רבות
    אני לא מצליחה להתעורר בבוקר למשל בשש או בשבע בבוקר
    גם אם אני שמה שני שעונים מעוררים ומנסים להעיר אותי בבית עדיין זה קשה .
    קורה הרבה שאני פשוט לא הולכת לעבודה או מאחרת וזה כבר נמאס כמובן לבוסים.
    אני בת 24 וישנה בלילה בסדר גמור לא מתעוררת באמצע הלילה
    וזה קורה גם אם אני הולכת לישון ב11 או ב12 בלילה.
    תודה מראש על כל תשובה או עצה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/12/2009

ייתכן שאת זקוקה לשעות שינה ארוכות במיוחד כדי לקבל את "מכסת השינה שלך". רובנו זקוקים לכ-7 שעות שינה בלילה כדי להתעורר בסדר אך חלק קטן מהאוכלוסיה זקוק ל9,10 ואף 11, 12 שעות שינה בלילה.
    אפשרות אחרת היא שיש לילות בהם את ממעטת בשינה וכך מצויה ב"חוב" שינה כרוני ומתקשה לקום בבוקר. רישום יומן שינה במשך 10 ימים ייתן לך תשובה.
    ועוד אפשרות - יש לך הפרעת שינה כלשהיא (פחות סביר לאור הגיל הצעיר והשינה התקינה כפי שציינת).

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אני לא מצליחה לישון ביום?
    עליזה
    29/12/2009

שלום,
    אני אם לילדה בת חודש וחצי.
    עד שהיא נולדה ישנתי 8 שעות ביום והיה לי קשה מאוד לתפקד עם פחות שעות שינה לאורך זמן.
    מאז שהיא נולדה (ובאופן טבעי....)אני ישנה בממוצע 5 שעות בלילה. לפעמים מעט יותר ולפעמים פחות.
    כאשר הילדה נרדמת בבוקר,בצהריים או אחרי הצהריים נדיר שאני מצליחה להירדם יחד איתה.
    אם היא נרדמת ב 8 או 9 בערב אז לפעמים אני כן נרדמת.
    מה הסיבה לכך?
    יש לציין שאני ממש מתמוטטת ובכ"ז לא מצליחה לישון אם זה לא בערב. אפילו שמחשיכה את החדר, מנתקת טלפון וכו'.
    אני יודעת שיש עוד נשים שסובלות מכך אבל יש אנשים שלא מבינים איך אני לא נרדמת.......
    הם חושבים שאולי אני לא עייפה....
    תודה

הוספת תגובה

• ראשית, מזל טוב,

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

וברוכה הבאה לעולם ההורות ....
    וכאן מתחוללים שינויים בחייך;
    רמת המתח שלך כעת גבוהה יותר, את יותר קשובה למתרחש, התנוקת עדיין חדשה , כל עוד את מצליחה לישון ברצף בלילה הרי שמדובר רק באי נוחות של יכולת לישון כפי שישנת בעבר.
    תני צאנס לעצמך ולכם...
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה וטלויזיה
    הילי
    29/12/2009

מה יש בטלויזיה שמרדים אותי מצוין. בדרכי למיטה אני מתעוררת והשינה עוברת לי וקשה לי שוב להירדם. וחוזר חלילה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה וטלויזיה

הוספת תגובה

• מיטה ואין שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

איני חושבת שזו הטלוויזיה אלא ההתניה.
    את חייבת ללמוד לחבר חזרה בין מיטה לשינה ולא שום מקום אחר לשינה.
    איך לעשות זאת ?

טיפול התנהגותי הוא הדרך היעילה והטובה ביותר לכך.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    שרה
    27/12/2009

אני בת 45 ויש לי בעיות בשינה.
    מאז ומתמיד הייתי נרדמת בשעות מאוחרות, אבל בזמן האחרון יש לי יותר סיבות לדאגה ואני מוצאת את עצמי נשארת עירה ולא נרדמת עד 2-3 בלילה. אני מנסה לראות טלויזיה ואם זה לא עוזר אני מנסה להירדם ספונטני וזה לא קורה. לכן יוצא לי לקחת רבע כדור סטילנוקס כי אחרת אני לא אוכל לקום לעבודה בבוקר.
    הסטילנוקס עוזר מצויין. ולקחתי אותו רבע כדור 4 פעמים בחודש. (ממש לא הרבה)

בזמן האחרון התחלתי לסבול מהתקפי חרדה, ניסיתי ציפרלקס והשינה הפכה להיות יותר בעייתית.
    אני למעשה נרדמת לשנייה וקופצת בחרדה. אני ממש עייפה ורוצה לישון והגוף מעיר את עצמו אחרי שניה.
    נאלצתי לקחת 3 פעמים בשבוע רבע כדור. בינתיים הפסקתי את הציפרלקס
    ואתמול ב3-4 בלילה כשלא נרדמתי - לקחתי את הרבע כדור סטילנוקס ולא נרדמתי. כנראה שהגוף כבר התרגל למינון ודורש יותר.
    שאלתי - אני ממש לא רוצה ליצור תלות בכדור אבל אני ממש לא יודעת מה עדיף? לא לישון כל הלילה ? או לקחת כעת חצי כדור ולישון כמו בן אדם.
    כפי שאת רואה המינונין שאני לוקחת הם די נמוכים לא? ואני ממש משתדלת לא לקחת כל יום.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• לשרה

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

שלום,
    יתכן ואת בתחילתו של גיל מעבר שעושה בנו לעיתים שמות.
    יתכן וגם קודם לכן סבלת מהפרעת חרדה שהוחמרה כעת.
    נדודי שינה הנם ביטוי לרמת עוררות גבוהה שמקורה לרוב במתח כזה או אחר. אצלך התפתח לאחרונה לצורה של התקפי חרדה.
    את מתארת כי מתמיד העדפת להרדם מאוחר מה שאומר שיתכן שבבסיס השעון הביולוגי שלך דחוי אך עם זה הסתדרת כל חייך. מה שמפריע כעת הם נדודי השינה.
    הטיפול בהם ובהתקפי החרדה יכול להיות אחד או שניים מהנל -או טיפול תרופתי ,ואם ציפראלקס לא עשה טוב יש לנסות אחר כל זאת בפיקוח פסיכיאטר או רופא שינה ו/או טיפול התנהגותי קוגנטיבי. (תוכלי לראות פרטים עליו במדור "שאלות נפוצות" בפורום זה).
    בכל מקרה מינונים נמוכים של תרופות שינה היום, יהפכו לגבוהים מחר כך שממש ממש לא רצוי להתחיל או להמשיך בהן.

שיהיה לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית נחירות בלילה ,בעיית פיפי בליל
    מרדכי
    27/12/2009

שלום שמי מרדכי בן 58 לאחר התקף לב קל.
    1-בקשר לניתוח עם גלי רדיו כתבתם שיש כאבים חזקים בניתוח בגלי רדיו ,כמו כן כתבתם שהטיפול טוב ל 2-3 שנים אולי תוכלו להסביר את הנושא?
    2-גם אני סובל מנחירות והפסקות נשימה ההיתי במעבדת השנה ושם המליצו לי על מסכת cpap ניסיתי אותה במשך שבועים ולא הצלחתי להתרגל. מה אתם ממליצים.
    3- יש לי בעיית השתנה בלילה אני קם כמה פעמים בלילה להשתין ולא מצאתי פיתרון לנושא מה לעשות? אני עייף במשך היום ולפעמים יושן.

בתודה מרדכי

רק בריאות,
    בעיית נחירות בלילה ,בעיית פיפי בליל

הוספת תגובה

• מספר תשובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

שלום,
    ראשית, טיפול בגלי רדיו אינו טיפול הבחירה עבור הפסקות נשימה בשינה גם אם הן מלוות בנחירות ולא רצוי לטפל בנחירות מבלי לטפל בהפסקות הנשימה.
    מכשיר הcpap הוא הטיפול האופטמלי בבעיה ונכון שלעיתים קשה להסתגל אליו אך ניתן ... אין לו תחליף (התחליף הקיים הוא ניתוח ובמצבך לאחר התקף לב זו לא אופציה כעת).
    לגבי גלי רדיו איני יודעת מי כתב שישנם כאבים חזקים לא בכך הבעיה אלא בכך שאינו הטיפול לבעייתך.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה 'חובה' לישון כ-10 שעות...
    אסתר
    27/12/2009

שלום רב לצוות-

אשמח אם תוכלו לעזור לי-
    אני אם לשני ילדים מתוקים. בתור רווקה הייתי מסוגלת להיות הרבה 'ערה' ולישון בלילה 6- שעות והסתדרתי מצויין. גם אם הייתי מאוד עייפה, הסתדרתי.
    כעת, כאמא לילדים, אני רואה שאם אני עייפה, אם אני לא ישנה מנוחת צהריים / או בלילה שינה של 10 שעות, אני פשוט 'אמא רעה'... אני חסרת סבלנות, מתעצבנת יותר בקלות, ואני פשוט מרגישה בגוף סוג של חולשה- מעין רפיון שרירים שאני כאילו לא מסוגלת ואני חייבת את השינה.

בימים שאני ישנה בלילה כ-10 שנות, ולפעמים יותר (השנה אני לא עובדת כך שמתאפשר לי לישון יותר אם אני רוצה) אז אני מרגישה בן אדם רענן, עם כוחות, שמחה עם הילדים (והבעל), מקסימה אליהם, יצירתית וסבלנית אליהם ואני נהנת מכל רגע איתם.

אני תוהה-- הרי זה לא ייתכן כך לחיות שהגוף צריך הרבה שינה, הרי החיים לא בנויים לכזה הרבה זמן שינה, בחיים הרגילים, כשאשוב לעבודה שלי, אין זמן לישון, צריך לעבוד, טיפול בבית וטיפול בילדים, אין זמן עודף לישון.

מה עלי לעשות?
    האם זה נורמלי/ לא נורמלי, האם עלי לבדוק משהו בדם?

(אציין, אני לא יודעת אם זה קשור, בחודשים האחרונים יש לי כאבי ראש לעיתים קרובות, לא כאבים חזקים, לא דורשים 'אקמול' , כאב נסבל שמגיע מדי יום לזמן לא מוגדר וללא התראה מראש)

תודה, ומחכה לתגובתכם
    אסתר

הוספת תגובה

• צורך בשעות שינה מרובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

יכול לנבוע או מאדם שהוא למזלו הרע מה שאנו מכנים בשפה המקצועית long sleeper -אדם שגופו דורש שעות שינה מרובות. הפתרון לכך הוא בתרופות מעוררות בלבד (או קפאין). אך האבחנה המבדלת הנה הפרעות במהלך השינה המביאות לשינה לא מספקת ומשום כך צורך בשעות שינה מרובות.

כדי להבדיל בין השניים יש -
    א. להקפיד במשך שבועיים לפחות על שינה בת 7.5 שעות בלילה מדי לילה על מנת להבטיח שאין מדובר בהשלמת חסר...
    ב. בדיקת שינה על מנת להבדיל בין השניים.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנה
    הגר
    27/12/2009

אני בת 49, עדיין עם מחזור. כבר שנה בערך שאני ישנה רע מאוד, עם המון התעוררויות במשך הלילה כאשר לעיתים קשה לי לחזור ולהרדם. במשך היום אני נורא עייפה כל הזמן. ניסיתי מלטונין וזה לא עזר לי. לקחתי בונדורמין זמן מה אבל פחדתי מההתמכרות והפסקתי. האם יש אופציה טיפולית לא ממכרת?

תודה, הגר

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישנה

הוספת תגובה

• אין לנסות טיפול תרופתי ללא אבחנה

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

בהחלט יכול להיות שגיל מעבר מתחיל לתת את אותותיו בצורה של נדודי שינה אך יתכן וקיימת הפרעות שינה אחרות המעירות משנתך.
    גם אם מדובר בנדודי שינה "טהורים" לא כדאי להשתמש בקביעות בכדורי שינה.
    פני להתייעצות אישית עם רופא שינה.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה בהריון
    נירה
    26/12/2009

אני בשבוע 10 להריון. אני עייפה כבר משעות הצהרים, נכנסת למיטה בסביבות חצות, נרדמת בלי שום בעיה, אבל תמיד מתעוררת כעבור 3-4 שעות ואז אני בערנות מוחלטת ובלי יכולת לחזור ולהירדם. לפעמים אני מצליחה להרדם שוב כעבור שעתיים-שלוש, אבל לא תמיד זה מתאפשר (תלוי בשעת היקיצה).
    יש ערבים שבהם אני ממש "מנקרת" מרוב עייפות, אבל גם אז מתעוררת כעבור 4 שעות ערנית לגמרי.
    התופעה הזו נמשכת כבר כחודש וחצי.
    אני מודעת לכך, שאולי מדובר במתח, אך אציין כי דווקא בתקופות הכי קשות ומתוחות בחיי, ישנתי לילות שלמים.
    1. האם יש פתרון לבעיה
    2. עד כמה מדובר בבעיה מזיקה - לי או לעובר
    3. האם שנת צהרים אמורה לשפר/להחמיר את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/12/2009

בהנחה שאין לך בעיות רפואיות כלשהן ושבדיקות הדם בגדר התקין, סימפטומים כמו שתארת אכן עלולים לנבוע ממתח ועוררות נפשית גבוהה.
    טכניקות הרפייה שונות עשויות לשפר את איכות השינה ואת היכולת להירדם שנית בקלות.
    שנת צהריים לא תשפר את שנת הלילה אך תנומה קצרה בצהריים עשויה לשפר את העירנות במשך היום.
    חוסר שינה אינו טוב לבריאות בשום מצב. אם נדודי השינה לא חולפים התייעצי עם הרופא שלך איזה תכשיר שינה טבעי את יכולה ליטול מדי פעם.

ד"רדליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זודורם
    דנה
    23/12/2009

לפני מס' שנים סבלתי מבעיות שינה וקיבלתי זודורם. בזמן שנטלתי את הכדורים עשיתי דברים לא נשלטים וללא מודעות תוך כדי שינה, ואפילו יצרתי קשר באמצע הלילה עם מי שהיה אז הבוס שלי והצעתי לו תוכניות עסקיות. למחרת לא זכרתי דבר.
    כמובן שאיבדתי את מקום העבודה ההוא, זכיתי לכינוי "משוגעת" וניכנסתי לדכאון עמוק. לא התאוששתי חודשים רבים מהפרשייה ופחדתי פחד מוות שצצה לי מחלת נפש.
    רק לאחרונה גיליתי, ממש במקרה, שהזודורם עלול לגרום להתנהגויות משונות תוך כדי שינה ושרבים וטובים הלכו באמצע הלילה לעבודה ולא זכרו דבר למחרת.. במילים אחרות זה לא אני זה הוא.
    הייתי רוצה לשמוע קצת יותר על התופעה.
    ואיך זה שרופא רושם כדור כזה בכלל?
    בתודה מראש,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    זודורם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/12/2009

אכן, עם השנים והניסיון עם התרופה הופיעו דיווחים על תופעות לוואי דומות למה שתארת, אם כי שכיחותן נמוכה.
    יש לזכור שלכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי, בחלקן חמורות (גם לאקמול..).
    לכן יש להזהר בנטילה ולהיות מודעים לתופעות אפשריות.

לילה טוב.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זודורם - המשך

דנה
    23/12/2009

אני נטלתי שני כדורים כל פעם אולי בגלל זה עלתה השכיחות לתופעת הלוואי הזו. בכל אופן חבר שלי נטל כדור אחד וקיבל ממש הזיות כך שקשה לי להאמין שהם בטוחים לשימוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זודורם - המשך

דנה
    24/12/2009

אני נטלתי שני כדורים כל פעם אולי בגלל זה עלתה השכיחות לתופעת הלוואי הזו. בכל אופן חבר שלי נטל כדור אחד וקיבל ממש הזיות כך שקשה לי להאמין שהם בטוחים לשימוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות במהלך הלילה... מחמיר!
    אילן
    22/12/2009

שלום אני נער בן 17
    מזה כחודש שאני מתעורר במהלך הלילה לתקופות זמן קצרות מעוד
    בתחילה הייתי מתעורר בערך פעמיים שלוש בלילה "מסתובב" וחוזר לישון מייד...
    במהלך החודש התדריות של המקרים הולכים ועולה והגיעה אפילו עד 10 פעמיים בלילה
    במהלך היומיים האחרונים חלה תפנית נוספת... אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (3-4) כאשר אני מחוסה בזעה קרה וקפוא... איני מסוגל לחזור לישון לאחר התעורריות אלה ואני נישאר ער עד "הבוקר"...
    רצוי לציין שליפני שבועיים קיבלתי איזו כדור צימחי שניקרא קלמנרבין שאינו עזר בכלל! גם כאשר עברתי את המינון המומלץ.
    מה עלי לעשות כדי לפתור את זה? אני תלמיד תיכון שלומד לבגרויות ובעיה זאת מפריעה לי מאוד בלימודים
    בתודה...
    אילן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/12/2009

הפרעות השינה שאתה מתאר עלולות לנבוע ממתח נפשי, לחץ (והתקופה בה אתה נמצא אינה נטולת לחצים..).
    אני מציעה לשתף את ההורים ולהתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הטיפול המתאים ביותר!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים ורופא יודעים מזה

אילן
    22/12/2009

ציינתי שקיבלתי כדור טבעי שניקרא קלמנרבין לתקופת ניסיון של שבוע... דבר שלא עזר בכלל
    המתח הנפשי שציינת אינו דבר שמטריד אותי, אלה לחץ לימודים עצום שקיים(גם בחופש).
    האם יש כדור או משהו בסגנון שאת ממליצה שעוזר בהפגת לחצים ובשינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/12/2009

כשכתבתי לחץ ומתח אכן התכוונתי לתקופה הלא פשוטה מבחינת הלימודים. זה בהחלט עלול לגרום לנדודי שינה (התעוררויות, יקיצה מוקדמת וקושי להירדם שנית).
    פרט לקלמנרבין יש עוד תכשירי הרגעה ושינה טבעיים וניתן לנסות אותם (בכל בית מרקחת יוכלו לייעץ לך). דבר נוסף שיכול מאוד לעזור הוא טכניקות הרפייה שונות.

בהצלחה!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה