מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלומותיוליה08/12/2009
שלום,
אני חולמת בכל לילה הרבה חלומות.
זה מגיע לרמה שזה מפריע לי לשינה. אני מוצאת את עצמי רוב הלילה במצב של חצי ערות, כאשר אני מצד אחד עדיין חולמת, ויחד עם זאת מודעת לזה שאני חולמת, רק שאני לא מצליחה להעיר את עצמי.
כל החלומות בעצם מפריעים לי לישון וכך גם אם ישנתי 7-9 שעות, אני קמה עייפה.
מה ניתן לעשות?
תודה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
ד''ר מיכל לוסטיג09/12/2009לא תמיד ניתן לעשות.
חלומות הופכים להיות לעיתים "חיים" וחיים מדי כתופעת לוואי של תרופות העובדות על סרוטונין. או תרופות המשפיעות על מערכים מוחיים אחרות. עם זאת לעיתים גם ללא תרופות ישנם חלומות שכאלו, המהווים מעין המשך ,לא ישיר, של שאריות היום, הפנטזיות, המצוקות והתקוות. יתכן ,אז , שאלו יופיעו גם במהלכו של טיפול פסיכותראפי.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסילאורח08/12/2009
אני לוקח את התרופה הזאת נגד או סי די. מהכדור השלישי ואילך יש לי נדודי שינה קשים. האם מדובר בתופעה חולפת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים
ד''ר מיכל לוסטיג09/12/2009כן ולעיתים לא. השתדל לקחתו בשעות הבוקר. המתן כשבועיים. באם נדודי השינה לא חולפים ,התייעץ עם הרופא המטפל בך.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורח09/12/2009הבעיה היא שהרופאה רוצה שאעלהנ למינון 300 מ"ג ולקחת את הכדור 3 פעמים ביום. זה אומר שכל היום אהיה מטושטש? אולי כדאי לעבור לכדורים אחרים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא שאמרתי
ד''ר מיכל לוסטיג09/12/2009תן לתרופה " צאנס" במשך כשבועיים שלשה. במידה ועדיין תהיינה הפרעות שינה אז יש לשקול החלפתה. ניתן לחלק את הפבוקסיל ללקיחה של פעמיים ביום ולהמנע מלקיחתה בערב.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה חדשותשלומית תומר07/12/2009
שלום רב, לפני כ- 8 חודשים שברתי צוואר-ירך ועברתי שיקום מוצלח. הכל כביכול בסדר, כולל מצב הרוח, אבל לפני כחודשיים התחילה לי תופעה של דפיקות-לב חזקות ברגע שמתחילה ליפול עלי תנומה. כך גם אם או כאשר אני מתעוררת בלילה. עלי לציין שלא כל יום חוזרת התופעה, אבל לרוב ןהיא מטרידה אותי מאד. אשמח מאד לתשובתכם. תודה, שלומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/12/2009עלייך לפנות לרופא המשפחה לייעוץ.
ייתכן שבדיקת הולטר אקג למשך 24 שעות תוכל לאפיין יותר מה הן אותן דפיקות לב חזקות שאת מרגישה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מאוחרתהילי03/12/2009
האם כדי לשנות שעות שינה לשעות הנורמטיביות (במקום בוקר עד צהריים) צריך איבחון במעבדת שינה? אני בת 60 בריאה אבל סובלת שנים ממחזור שינה מאוחר במיוחד. השינה עצמה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את צריכה באמת לשנות את מחזור
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2009השינה -עירות שלך?אם כן, הרי שלא תמיד נדרשת בדיקה . מספיק התאור . אך יש לקבל יותר פרטים כדי לעזור לך. כך שבדיקת שינה לא בהכרח נדרשת אבל שיחה אישית כן.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!!מתן02/12/2009
שלום לכם, שמי מתן בן 19
במשך השבועיים וחצי האחרונים אני לא מצליח לישון יותר מ-3 שעות בלילה
אם אני זוכר נכון זה התחיל יום לפני שהחברה שלי התגייסה באמצע נובמבר וזה נמשך עד היום.. לא הצלחתי לישון כמו שצריך גם כשניסיתי ללכת לישון ב-12 בלילה קמתי ב-5 בבוקר... אחר כך ניסיתי ללכת לישון בשעות מאוחרות מאוד בכדי שאולי אישן שינה ארוכה אך גם כאשר נרדמתי ב-3-4 לפנות בוקר מצאתי את עצמי ער ב-8-7 בבוקר ולא הצלחתי להרדם שעות אחר כך.. הדבר לא קרה פעם או פעמיים אלה כל יום במשך השבועיים וחצי האחרונים
אני מוכרח לציין כי הראש שלי גם טרוד בצרות היום ובכל מיני דברים שעוברים עליי (כמו גם הגיוס הקרוב שלי בעוד חודש)
השינה שלי חלשה ואני מתעורר מכל דבר קטן
אני לא מרגיש טוב הגוף שלי חלש המחשבה שלי לא חדה כמו שהייתה התפקוד היום יומי שלי נפגע
בבקשה אם מישהו יוכל לעזור לי נמאס לי להישאר במצב הזה..צירפתי את המייל שלי אשמח לקבל תשובה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוכרח לציין כי הראש שלי גם טרוד
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2009זה משפט המפתח לבעיתך.
אתה במתח, והמתח מוביל לחוסר שינה וחוסר השינה מוביל לעוד מתח וכן הלאה.
סליחה שאני אומרת דבר כה בוטה אבל כדאי לשתף את הוריך , את רופא המשפחה .
ניתן יהיה להקל עליך
גיוס קל
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר מיכל לוסטיג ודליה שכטרא02/12/2009
ד"ר מיכל לוסטיג ודליה שכטר שלום רב,
שמי טלי בת 22,
עבר רפואי: לפני כ3 שנים התחלתי להיעזר ברסיטל 20 מ":ג, מפסיכיאטרית, עקבות דכדוך.
והפסקתי ליטול אותם בהדרגה.
בנוסף, לפני כשנה -שנה וחצי עקב שעון ביולגי הפוך, חוסר מסגרת קבועה, ומעיין סוג של קשיי שינה- אולי ממתח ולחץ , נעזרתי גם בגורמים כימים (אלפרליד)לשינה שניתנו לי גם ע"י הפסיכיאטית..
הכדורים היו אמורים לשמש אותי לאופן זמני אך לא כך קרה,
כאשר הפסקתי להשתמש בהם- אחרי שבועים- שלוש, (כי הם גם לא עשו לי טוב..), התקשתי מאוד לישון בלעדיהם.
,בעקבות כך קיבלתי אלטרולט 10 מ"ג .כיוון שלאט לאט גופי הסתגל- והם כבר לא סיעו להרדמה, בחודשיים האחרונים נעזרתי בנוסף אלטרולט- את הכדור מלטונין- 2 מ"ג, שאותו אני משתדלת לחצות.
כאשר אני לוקחת את הכדורים הללו יום אחרי- קשה לי לקום, "אני ממש מסטולה" ואני זקוקה לשינה מרובה אינני חושבת שהם תורמים במיוחד למצב רוחי..,וקשה לנהל ככה חיים תקינים.. וכן להתקדם בחיי.
הבעייה העיקרית היא שאני מואד מודאגת שנהייתי מכורה לעזרים לשינה, אפילו פסיכולוגית לא מסתדר לי לישון ללא עזר כלשהו- שזה בעצם מעיד כבר על התמכרות כלשהי.
מאוד חשוב לי להתקדם בחיים שלי, אך כל ה"סיבוך" שנוצר גורם לי לחששות מרובות.
אני אמורה להתחיל בלימודים לא קלים במסגרת אינטנסיבת באוניברסיטה, ובנוסף להתחיל בשיעןרי נהיגה,
ואני יודעת שבמצב הקיים- תהייה לי בעייה מאוד גדולה.
פניתי לפסיכיאטרית שלי בעניין- והיא ייעצה לי להגדיל את מינון האלטרולט. ודי התעלמה מהבעייה הקימת. לא מוצא חן בעיניי שהיא ממליצה לקחת עוד ועוד כדורים כימים..
כשפניתי לרופא המשפחה שלי הוא ניסה להרגיע אותי טוען שכאשר אכנס למסגרת מסודרת בקרוב, הבעייה לאט לאט תיפטר ועם זאת אפסיק עם המלטונין.
ביקשתי גם ללכת למעבדות שינה , אולי לרופא מיוחד בתחום שיכוון אותי מה לעשות אך הבנתי שלא ניתן..
הבעייה הזאת משפיעה רבות על איכות חיי, אני רוצה לפתור אותה, ולא יודעת למי לגשת, ומה לעשות. אני די חסרת אונים במצב הקיים.
קיוותי שתוכלו לייעץ לי.
אשמח לשמוע את דעתכן.
בברכה, טלי.:*)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2009שבגיל כה צעיר התחלת עם כדורי שינה.
מתוך התיאור המפורט שלך נראה שנדודי השינה שלך קיבלו כבר חיים משל עצמם וגם אם בתחילה היו קשורים לדכדוך כיום הם "עצמאיים". ובמקביל ישנה התמכרות לפחות פסיכולוגית אם לא יותר לכודרי השינה. ובנוסף-
האם יש בנוסף, האם יש גם הפרעה בשעון הביולוגי? איני יודעת ובכל מקרה הטיפול בכך אינו בכדורי שינה וגם לא במלטונין 2 מג ששוברים אותו לשניים.
כל מה שאני מנסה לאמר זה שישנו פלונטר שצריך לפתוח אותו.
גשי לרופא שינה במכון שינה (ביקור פרטי במרפאה בבית חולים עולה כ110 שח) ותמשיכי משם.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מיכל לוסטינג שלום רב..
א03/12/2009ראשית תודה רבה על היענות.
הייה חשוב לי לשמוע דעה מפי גורם אחר, אני באמת מרגישה ומודעת לכך שנוצרה פה התמכרות ואני מאוד חוששת, אולם כשפניתי לרופאים (רופא המשפחה והפסיכיאטרית שטיפלה בי בזמנו..) הם הוסיפו לי עוד ועוד כימקלים, במקום לפתור את לב הבעייה.
אכן ישנה בעייה של שעון ביולגי הפוך, מירב התעסוקה שלי לאורך השנים הייתה בלילות...
אני מקווה שאוכל לשים לבעייה הזאת סוף בכוחות עצמי- אני מקווה שניתן,
במידה ולא אני אכן אפנה לתל השומר, אני שמחה לשמוע שיש גורמים שמטפלים בבעיה הזאת.
המון תודה בשנית. טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ד''ר מיכל לוסטיג03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאבי30/11/2009
מהו זמן מחצית החיים של בונדרמין באתר כתוב מקסימום 8 שעות
? האים לאחר שמונת השעות האלה אין שום סממן לערפול ההכרה ולפגיעה ביכולת הקוגנטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה שנתתי
ד''ר מיכל לוסטיג01/12/2009בפורום אחר ששאלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מעבדת שינהיובל30/11/2009
גיל 38 משקל 98 גובה 180 BMI 30.2 לחץ דם בבוקר 141/82 SSS :1
תוצאות הבדיקה :
ישן 4.8 שעות, נרדם תוך 6 דקות וישן ביעילות של 79%.
שלבי השינה כללו 18% שנת חלום ו11% שינה עמוקה. במהלך השינה נחר בעוצמה - חזק.
נצפו 79 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 25 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 17 בשעה. הן לוו בירידת חמצן מ 98% עד ל99992%. בסך הכל שעה 0 דקות בריווי חמצן נמוך מ 90%.
כמו כן, היו 121 תנועות רגליים בצפיפות של 25 בשעה.
רישום קצב לב- לא היו הפרעות.
רישום גלי מוח - תקין.
אירועים חריגים - ללא אירועים חריגים.
אבחנה וסיכום : דרגת חומרה קלה - בינונית obstructive sleep apnca syndrome/
ברצוני לברר מה המשמעות של התוצאות הנ"ל ומהם ההמלצות לאור הדברים שצויינו
בתודה מראש,
יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/12/2009פנה למכון בו בצעת את הבדיקה כדי לקבל הסברים!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונדרמיןאבי29/11/2009
שלום רציתי לשאול האים גם שני כדורים שלל בונדרמין עובדים רק עד 8 שעות
כי כדור אחד אכן ראיתי שהוא עובד כפי שרצוי מבחינתי (כי אני סטודנט ) כשמונה שעות מקסימון
עוד שאלה יש לי : האים לאחר תקופה של נגיד ארבע חודשים אוכל להחליף משפחה ולהתחיל את התהליך מחדש עד שכבר כמות "נורמלית" של כדור ששינה לא תפעל כראוי
לי יש בעיה אורולוגית עם שלפוחית רגיזה ולאחר שלוש שנים עם שינה לקויה
עם שני כודרים בונדרמין אני יושן טוב
איזה עוד כדור ממשפחה אחרת (מהמשפחה אחרת משל הבונדרמין ) עובד רק עד 8 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה שנתנה
ד''ר מיכל לוסטיג01/12/2009לשאלתך בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חדש למחלת היאפים?קובי27/11/2009
אני בן 44 חולה במחלת העייפות הכרונית כבר 18 שנים,בגלל המחלה אני מקבל נכות מביטוח לאומי,גם היום אני עדיין עייף גם בשעות היום ,וקשה לי לתפקד ולעבוד , האם יש חדש בתחום התרופות לעייפות כרונית, כמו כן יש לי בעיה של לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/12/2009עברת פעם בדיקת שינה? אולי יש לך בעייה בשינה שגורמת לעייפות ולקושי בתפקוד במשך היום.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה שטוחה ורגישות לאור ורעשיםרועי27/11/2009
שלום רב,
תמיד סבלתי משינה שטוחה ונזקקתי לשקט רב וחושך רב כדי להירדם. גם במצבי עייפות קיצונית, כמו במהלך השירות הצבאי, התקשיתי להרדם עקב חשיפה לרעש או אור. גם כיום, בהיותי בן 30, אני מתעורר לרוב בשעות הבוקר המוקדמות, עקב רעשים קלים מבחוץ ולא מסוגל לחזור ולהירדם. הדבר גורר איתו עייפות רבה וגם מקשה על על בת זוגי שנדרשת ללכת לישון אתי מוקדם יחסי ובחדר סגור מידי לטעמה.
יש לציין שאיני צורך קופאין, ניקוטין או אלכוהול.
אודה לעצתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "שינה קלה"
ד''ר מיכל לוסטיג01/12/2009לצערנו כנגד שינה קלה אין הרבה מה לעשות למעט פתרונות טכניים-אטמים, כיסוי לעיניים, תריסים מוגפים וכדומה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות מפחידים בזמן שינהש26/11/2009
שלום,
לפעמים חבר שלי משמיע פתאום קול מפחיד בזמן שינה, זה גם יכול להיות דיבור או קול שהולך ומיתעצם, לפעמים מזכיר קול של אופרה. פעם זה גם היה קול של פחד.
הוא טוען שהוא לא חולם אף פעם, אולי פעמים בודדות.
בנוסף הוא גם נוחר, אך איני יודעת אם זה קשור.
יש פתרון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות בעת שינה
ד''ר מיכל לוסטיג01/12/2009יכולים לנבוע ממספר דברים-לרוב אין סכנה בהם. דיבור מתוך שינה שייך לקבוצת תופעות של פעולות אוטומטיות בשינה. מתגבר בחסך שינה ובתקופות מתח.
קולות יכולים להיות גם סוג של נחירות.
ישנם מקרים נדירים של קולות היוצאים במהלך השינה מכונים "קטטרניה" ללא משמעות קלינית.
לחלק מהסיבות יש פתרונות בעיקר אם מדובר בנחירות -יש לשלול ראשית שאין הנחירות חלק מתסמונת הפרעות נשימה בשינה.
התייעצות ראשונה תהיה עם רופא אאג.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנים של הפרעות שינהצילי25/11/2009
אני בן 70 וסובל מזה שנים רבות מהפרעות שינה. נרדם ב 22.00 לזמן קצר שעה שעה וחצי, מתעורר ולא יכול נרדם במשך שעות, במחצית הלילה נרדם לזמן קצר ושוב אני בערות מלאה, בבוקר מצליח לישון עוד שעה. לציין שאני ערני במהלך היום ומתפקד, במצב רוח טוב, אבל אעדר שנת לילה רציפה מתסכלת אותי. אני רוצה לפתור את הבעיה, לאן ניתן לפנות כדי לפתור את הבעיה? איזה טיפול מומלץ?
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/12/2009פנה לייעוץ במכון שינה. הטיפול ייקבע בהתאם לממצאים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תרופה מומלצת?אורח25/11/2009
אני סובל ממטו סי די עשרות שנים אבל לפני 3 חודשים חלה החמרה. אני סובל מנדודי שינה כרוניים. אני מגרש את קורי הדינה באופו כפייתי. בשעו היום אני עסוק בהקפדה על נקיון בצורה מוגזמת ול נורמלית עד כדי טירוף. הרופאה רשמה לי אנפרמיל 75 מ"ג, אבל אחרי הכדור השני הופיעו תופעות לוואי איומות. התגברו המחשבות הטורדניות.היו עצירות ועצירת שתן. אני לאחר יאוש. איזה תרופה מתאימה לי לדעתכן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקונים
אורח25/11/2009מטו סי די=או סי די
קורי דינה=קורי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליך לפנות לפסיכיאטר המטפל
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש רועד תוך כדי שינהמרים24/11/2009
שלום,
בני בן ה-11 התעורר בפחד, הרגיש שהראש שלו רועד תוך כדי שינה. אמר שמרגיש כמו רפלקס בראש תוך כדי שינה, שאלתי אותו אם קרא לו עוד פעם דבר כזה ואמר שכן אך לא התריד אותו ועכשיו פוחד שאולי זה משהו רציני.
האם יש מקום לדאגה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/12/2009כדאי להתיעץ עם רופא הילדים שלכם.
במידת הצורך הוא יפנה לנוירולוג ילדים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)