פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין לטיפול בהפרעות שינה
    אלמונית
    20/09/2009

שלום
    האם אדם הסובל מהפרעות שינה ( קושי להירדם , יקיצות מרובות וקושי להירדם אחריהן),
    יכול לקחת ללא המלצה רפואית מלטונין ? אם כן באיזה מינון ולכמה זמן?
    בתודה
    ושנה טובה
    אלמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ההתייחסות שלי למלטונין

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

הנה כאל כל תרופה אחרת. ולכן אני איני ממליצה להשתמש בו על דעת עצמך. מה גם שלקיחת מלטונין הנה תלויית מנון ותלויית זמן לקיחה. ועוד להוסיף על כך, לא ברורה כל צרכה האבחנה שבעטיה אינך יכולה להרדם.

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    דודו
    18/09/2009

עקב הפרעת שינה וחשש לפעילות בלוטת התריס הופניתי לבדיקה ואלה התוצאות
    total t3 1.51
    free t4 16.06
    tsh 1.5

האם זו יכולה להיות הסיבה להפרעות השינה והאם כדאי לעשות בדיקה נוספת של ft3.

תודה רבה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תפקוד יתר של בלוטת המגן

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

עלול בהחלט להביא להפרעות שינה , קיצור זמן השינה והתעוררויות.
    התייעץ עם רופא משפחה באשר לתוצאות והטיפול.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות מוקדמת בדופק גבוה
    רון
    18/09/2009

אני נמצא במתח מזה זמן רב ואיני חי באופן מאוזן בין עבודה לספורט, בילוייים, מנוחה ומשפחה. מזה מספר חודשים שאני סובל מהתעוררויות בשעות הבוקר המוקדמות, למרות שאני עייף. בחלקן אני מרגיש דופק מואץ (מעט יותר ממצב ערנות רגיל), גם אחרי שמצליח לישון, לעיתים מתעורר שנית. ההתעוררות אינה מתוך חלום-סיוט, אולם אחריה מתחילות מחשבות. כיצד ניתן לאבחן במדוייק את הבעיה והאם יש טיפול ספציפי- ומהו?

הוספת תגובה

• אבחנת די במדוייק

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

ןקישרת בין ירידה באיכות השינה לתקופת המתח שאתה חווה.
    התייעץ עם רופא המשפחה או עם פסיכיאטר . הפתרון לשינה טובה יותר טמון בטיפול להורדת המתח.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה שהחמירו אחרי לידה
    עייפה
    17/09/2009

מאז ומעולם שנתי היתה קלה ולא ארוכה, אך מאז שילדתי מאד מאד קשה לי להירדם ובמקרה ואני מתעוררת באמצע הלילה, לרוב אני לא מצליחה לחזור ולהירדם. יש לציין שבתי ישנה 12 שעות ברצף כך שהיא לא הבעיה. קיבלתי מהרופאה כדורי שינה ואני משתדלת לקחת אותם רק על-פי הצורך ולא ברצף. יחד עם זאת, לא בא לי להיות תלויה כבר מגיל צעיר (32) יחסית בכדורים. האם יש טיפולים אחרים שיכולים לסייע לי?
    תודה!

הוספת תגובה

• לא, לא , לא כדורי שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

הטיפול המועדף, הרצוי והמומלץ הנו טיפול התנהגותי קוגנטיבי שמטרתו לקשר בין מיטה לשינה בלבד, להגביל שעות שינה ולמנוע הסחות.
    עליך לפנות באופן אישי למי שאמון על טיפול שכזה -ישנם פסיכולוגים התנהגותיים שחלקם יודעים ספציפית גם את תחום השינה , מספר רופאי שינה ומספר רופאי משפחה.

לילה טוב ושנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    יעל
    16/09/2009

מזה שנים רבות אני סובלת מהפרעות שינה שלצערי לא אובחנו במעבדה.
    ההפרעות באות לידי ביטוי בדיבור והליכה מתוך שינה (חלומות אשר לעיתים אני מתחילה לזוז במיטה, ללכת בבית, ניהול שיחות שוטפות עם אנשים ולרוב אני לא זוכרת כלום).
    לפני מספר שנים הצלחתי להרגיע למעבדת שינה לבדיקה. מכיוון שגם במעבדה היו לי בעיות ולא הצלחתי לשקוע בשינה עמוקה (מקום לא מוכר, מיטה לא נוחה, חוטים המחוברים לראש) לא אובחנו כלל בעיות.
    אני עייפה כל הזמן ולא משנה כמה אני ישנה.
    מה ניתן לעשות, אני ממש מיואשת ומרגישה שאין לי איכות חיים.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• פראסומניות

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

הנן תופעות אוטומטיות הנגרמות במהלך השינה בינהן, דיבור מתוך שינה, הליכה מתוך שינה, חריקת שיניים ועוד. לרוב הן אינן גורמות לתחושת שינה לא מרעננת. הן מתגברות בחסך שינה ובתקופת מתח.
    במידה ואכן מדובר בשינה לא מרעננת, כדאי להבדק שוב בבדיקת שינה מלאה, או קודם לכן לעבור על תוצאות הבדיקה הקודמת עם רופא שינה.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת יובש בפה
    יעקב
    16/09/2009

תחושת יובש בפה היא החלה כשעברתי למסיכת נחירונים (ללא רצועת סנטר), אבקש לברר האם נכון שתחושת היובש נגרמת לפעמים במקרים שהפה נפתח במהלך השינה (כדי "לפצות" על ההקטנה בכמות האויר הנכנסת למשל במקרים של דליפת אויר מהמסיכה) ומה הפתרון המומלץ במקרה זה. לכאורה מתבקש לחבר למסיכה רצועת סנטר שתצמצם את כמות פתיחות הפה במהלך השינה (אלא שזה עלול לפגוע לכאורה בתהליך "השלמת" כמות האוויר המוכנסת לגוף במקרי דליפה כמוסבר קודם), בתודה ובברכת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת יובש בפה

הוספת תגובה

• התייעץ עם טכנאי המכשיר

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

ואכן, כשהפה פתוח, הסיכוי ליובש בפה גדול יותר.
    ניתן להשתמש במחולל לחות.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה של יותר מ24 שעות
    אורית
    15/09/2009

הי, רוצה להתייעץ בקשר לבעיה של חבר שלי.
    מידי חודש קורה שהוא ישן יותר מ24 שעות ברציפות..
    יש חודשים שזה קורה כמה ימים וזו שינה שאי אפשר להעיר אותו...עמוקה מאוד
    אני מודאגת מאוד.. לא מבינה מה הסיבה לכך.. הוא לא מוכן לעשות בדיקות.
    אני לא יודעת אם זה קשור בדיכאון או משהו פיזי..
    הוא עובד עבודה פיזית קשה כל יום אבל עדיין.. לא נראה לי הגיוני לפספס ככה ימים
    ... בלי ארוחות בלי שתייה..
    מה יכולות להיות הסיבות לכך?

הוספת תגובה

• אין לי כל דרך לאמר

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

מדוע מספר ימים בחודש חברך ישן 24 שעות ברצף, והעלית שאלות נכונות-האם זה חסך שינה מצבטר, האם הפרעה בשעון ביולוגי , האם בטוי של דכאון.
    אני מניחה שגם את יודעת שלא ניתן לאבחן אדם ללא האדם עצמו....
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה קשות ביותר-בחור צעיר
    סאשה
    13/09/2009

שלום לדר' מיכל לוסטיג!
    אני בחור בן 34 שפונה אליך מתוך תקווה שאולי תוכלי לסייע לי.
    מעולם לא סבלתי מבעיות שינה אך לפתע לפני כשנה וחצי הפסקתי לישון. הדבר קרה בבת אחת כשעברתי למקום רועש יחסית ברמת גן-על כביש ראשי. זה מאד הפריע לי אז, אך מאז שמתי לב שגם במקום שקט-במושב או בחו"ל-המצב רק מחמיר. שום תרופה לא עוזרת ואני מאד זהיר בעניין. אני לא נרדם כלל או אם כן, מתעורר ב-2 או 3 בלילה ולא נרדם עד סוף הלילה! וזה כבר שנה וחצי...מה גם ששנתי רדודה ואני שומע כל רחש סביב וזז המון, מפריע לחברה שלי. מסכנה, היא גם סובלת!
    אני בקושי מתפקד ומנסה להיראות שליו ונינוח בעבודה ובכלל. יש לציין שרופאים תחילה רשמו לי פסיפלורה, אח"כ ASSYVAL ולאחרונה רופא רשם לי CLONEX. התרופה מיועדת בכלל לטיפול בהתקפי אפלפסיה והתכווצויות שרירים. הפרעת שינה לא מוזכרת כלל. מה הסיבה שרופא רשם לי אותו? בהתייעצות עם פסיכיאטר לפני כחצי שנה לא זוהו כל חריגות ואני יכול לומר שאין לי כל תופעה נפשית מלבד אולי הפחד מלילה ללא שינה וגם זה די מינורי.
    1. חשוב-הרופא אמר שלא יכול להיות שאינני ישן כלל היות ואני נראה טוב ודי בריא ואין לי כל הפרעות במערכת העצבים. לטענתו הייתי מזמן קורס או פשוט מת. אבל אני יודע שאני כלל לא ישן, אני ער לחלוטין.
    2. אני חש בלחץ מתמיד באזור המצח והחלק העליון של הראש-בקרקפת כאילו יש לי שריר מתוח שם. משהו לוחץ שם ואין לי נזלת כרונית או משהו כזה.
    3. אני מחזיק מעמד חודשים רבים ללא שינה סדירה ולא רואים זאת עלי אך יש לי מן עיגולים מתחת לעיניים בבוקר וכאבים מאחורי הגב ובכתף השמאלית. זה לא הלב שמאותת לי שמשהו לא תקין או שהוא עייף וזקוק למנוחה?
    4. תרופה בשם BROMAZEPAM כלל לא עוזרת גם במינון של עד פי 4! יש לציין שאני שותה כוס קפה אחת-לכל היותר 2 ביום.
    5. הייתי עד לפיגוע התאבדות משולש (שלושה מתאבדים) בירושלים לפני כעשור. שכחתי לציין זאת. יש אפשרות שזה משפיע עלי רק כעת? חלמתי לא מזמן כמה פעמים שאני הולך במקום ומדבר עם המתים-אנשים שראיתי אך לפני שניה ושהפכו לחתיכות בשר חסרות צורה בעקבות הפיגוע.
    אני זוכר את הריח האיום שדבק בי עד היום...
    אגב, אחי התאום חיי באירופה וגם היה בפיגוע אך אין לו בעיות שינה כלל.
    אודה לך מאד על עזרתך.
    סאשה

הוספת תגובה

• לסאשה

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

לצערי לא אוכל לאבחן ולטפל בך דרך הפורום. אין ספק כי קשיי השינה שלך נובעים מעוררות יתר, שיתכן והיא באמת על רקע מתחים. האם אלו שרידים של האירוע הטראומתי שחווית? יתכן כן.
    בכל מקרה כדורי שינה לא יפתרו את הבעיה. האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניך הנן טיפול התנהגותי קוגנטיבי ו/או טיפול תרופתי.
    התייעץ עם פסיכיאטר/פסיכולוג/רופא שינה, באופן אישי.

שיהיה לילה טוב ושנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הרדמות
    רפול
    13/09/2009

האם ניתן לקחת מלטונין במקביל לנוקטורנו לאחר טיסה ארוכה בגלל ג'ט לג ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הרדמות

הוספת תגובה

• תאורטית כן

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

אך יש דרך לקחת מלטונין על מנת למנוע גט לג-יש לקחתו החל משלשה ימים לפני ההגעה לארץ היעד, ולקחת אותו כשלש שעות לפני ההליכה לשינה על פי שעון ארץ היעד. כך להתייחס גם לגבי ארוחות.

נסיעה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אמונוספרסיביות ואינסומיה
    דנית בן דוד
    12/09/2009

המדובר באמא שלי , אשה בת 60 שעברה לפני חצי שנה השתלת כליה ודי מהר לאחר ההשתלה
    החלו שינויים קיצוניים בהרגלי השינה שלה שהביאו אותה למצב של תשישות כרונית במהלך
    היום ונדודי שינה רבים מאוד במהלך הלילות.
    היא היתה אשה בריאה לחלוטין מהבחינה הזו לפני ההשתלה !!!
    האם ידוע לכם על קשר בין תרופות מונעות דחיה של כליה או כבד ( תרופות כמו פרוגרף סלספט
    פרדניזון ) לבין אינסומיה ותשישות קשה שמופיעות לאחר ההשתלה אצל חלק מהמושתלים
    ואם כן , כיצד ניתן לטפל במצב כזה שהרי המושתל אינו סובל באמת מדיכאון
    אלא הדיכאון הוא תוצאה ( ולא מקור ) של אי יכולת שינה בגלל התרופות הנ"ל
    החלה לקבל ציפרלקס , קלונס וזודורם לשינה אך באמת ללא שום תועלת ושום שינוי במצבה

אני מודה מראש על על כל תשובה והצעה שתוכל להועיל

דנית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    13/09/2009

פרדניזון עלול לגרום לנדודי שינה.
    לא ידוע לי לגבי התרופות האחרות.
    אם מינון הפרדניזון יופחת בהדרגה - צפוי שיפור.
    בכל מקרה יש ליטול כדור שינה בזמן הטיפול בפרדניזון כדי לאפשר שינה רצופה.

לילה טוב.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי . אני מושתלת כליה שנה וחצי

ענת
    15/09/2009

התופעה ידועה ונפוצה בדרגות שונות בקרב מושתלים וזה תלוי גם בשאר התרופות
    אותם נוטלים מושתלים מלבד תרופות נגד דחיה .
    הפסיכיאטרית שמטפלת במושתלים ביי"ח החולים בו אני בביקורת אמרה גם לי
    כי יש קבוצה של מושתלים שמגיבים קשה לתרופות כמו פרוגרף ופרדינזון לאחר ההשתלה
    אבל יש אחרים שזה פחות מפריע להם , זה גם תלוי באופי ובסוג העיסוק של האדם ועד כמה עליו להתרכז ולהפעיל את מוחו בעבודתו לאדם שרגיל לעבודת כפים פשוטה זה פחות מפריע בחיים.
    בי זה פגע קשה ביותר כי בגלל בעיות האינסומניה שאובחנו אצלי אני עיפה ורדומה ברוב שעות
    היום ולא הצלחתי לשוב למקום עבודתי כביוכימאית בחברת תרופות גדולה לאחר ההשתלה.
    אני יודעת בודאות שהבעיה הזו לא קיימת אצל כל המושתלים !
    אבל מי שנפגע באינסומניה קשה לאחר ההשתלה אז התרופות לשינה כמו זודורם אימובאן בונדורמין קלונקס ואחרים כמעט ולא עוזרת לשיפור המצב של חוסר שינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים בזמן שינה
    קיפודן
    10/09/2009

שלום
    אני כבן 30, בריא מבחינה פיסית באופן כללי (לאחרונה התגלה מחזור חמור בויטמין B12).
    איני לוקח תרופות.

לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה.

בכל פעם שאני יושן על צד שמאל - אני סובל מסיוטים.
    בתנוחות אחרות לא...

אני מצליח להרדם , אך מתעורר כמה פעמים בלילה , והשינה לא שינה.

בהתחלה לא יחסתי חשיבות לעניין.
    אך שמתי לב שזה קורה כבר כמה חודשים טובים באופן קבוע.

האם יש הסבר לתופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים בזמן שינה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    10/09/2009

התעוררויות בלילה תיתכנה מסיבות שונות, לעיתים גורמים נפשיים משפיעים על כך כמו מתח, לעיתים הפרעות שינה. אם אתה חש בעייפות, בתחושת שינה לא מרעננת, כדאי להבדק. לגבי השאלה הראשונה, אין לי כל הסבר

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק וחרדה בזמן שינה.
    Sonickipod
    09/09/2009

שלום.

אני בת 20.
    מגיל קטן חוויתי חלומות חרדה באופן לא רציף. (לפי דעתי, מעולם לא אובחנתי).
    ההרגשה היא כאילו אני משותקת באמצע החלום (לא סיוט...) ואני לא יכולה לנשום או לפקוח את העיניים.
    אני מחייבת את עצמי להתעורר, אבל זה קשה.
    זה דורש ממני להבין שאני בחלום ולנסות להזיז את הגוף. שלא לדבר על פקיחת העיניים שזה בכלל סיוט. אני מרגישה כאילו העיניים שלי מתגלגלות מרוב לחץ.
    זה יכול לקרות מספר בעמים בלילה, ואפילו הגיע למספר המוגזם בהחלט של 8 (!) פעמים.

החלומות שאני חולמת לא מפחידים או משהו, סתם שיחות רגילות עם אנשים וטיולים רגליים.
    אני מאוד רוצה לפתור את הבעיה הזאת, זה שורף לי הרבה עצבים ומפחיד אותי.

אשמח מאוד לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חנק וחרדה בזמן שינה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מיכל לוסטיג
    09/09/2009

התאור אותו את מתארת מתאים למצב המכונה "שיתוק שינה" . זוהי בעצם חדירה של שלב שנת החלום לתוך העירות ובשלב זה בשינה הגוף משותק. וכך את עירה אך מרגישה שאינך יכולה להניע אברים ובמקביל עדיין החלום טרי ומתמשך.
    באחוז גבוה ביותר התופעה הרבה יותר מפחידה ממסוכנת. אם היא תדירה, פני להתייעצות אישית לרופא שינה.

בברכה ושנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רסיטל יכול לעודד אינסומניה?
    לילך
    07/09/2009

אני סובלת מהפרעות שינה (קושי בהירדמות ויקיצה מוקדמת). הרופא המליץ לי על רסיטל, אולם בתתופעות הלוואי נאמר כי ייתכנו נדודי שינה. האם במצב הנוכחי כדאי לקחת כדור זה (רסיטל) או שלמעשה אחמיר בכך את הבעיה וכדאי להחליפו?

הוספת תגובה

• רסיטל ואחרים ממשפחה זו.

ד''ר מיכל לוסטיג
    08/09/2009

עלולים לגרום לתופעות הקורות בשינה. ומביאות לעייפות. תופעות כמו תנעותיות, יקיצות ושינוי במבנה השינה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור שינה
    אני
    07/09/2009

שלום,
    קיבלתי מהרופא כדור שינה בשם "סטילנוקס". אני לא מעוניינת לקחת באופן קבוע אלא רק אם ממש לא אוכל לישון (יש לי נדודי שינה ויקיצות), אולם ההוראות מדברות על שימוש רצוף.
    השאלה שלי היא האם אני יכולה לקחת את הכדור נניח פעם-פעמיים בשבוע בלבד? האם זה יגרום לי לתופעות לוואי מיוחדות?
    תודה רבה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כדור שינה

הוספת תגובה

• ממש ממש לא לקיחה ברצף

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/09/2009

להפך, המטרה בתרופות אלה היא לקיחתן בהתאם לצורך בלבד ולא בשמוש קבוע באם ניתן.

לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין
    שגית
    06/09/2009

שלום לכן
    אימי סובלת מבעיות שינה במשך שנים ארוכות.
    הרופא שלה המליץ לה לקחת מלטונין אולם מחירי הכדורים הללו גבוהים במיוחד.

אני רוצה לקנות עבורה דרך האינטרנט.
    האם אתם מכירות או יש לכן המלצה על כדורים מתוצרת חוץ מומלצים?

תודה רבה
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• איננו ממליצות כלל על רכישות תרופות

ד''ר מיכל לוסטיג
    07/09/2009

דרך האינטרנט!!

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה