מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר נשימה ותחושת מחנק בשינהעינב06/09/2009
אני סובלת מתופעה מלחיצה : במהלך שינה אני מתעוררת עם קוצר נשימה ותחושת מחנק רצינית. יש לציין כי הדבר מבהיל אותי ומן הסתם גם את בעלי המתעורר . הדבר אינו מתרחש כל לילה, אך לעיתם מספר פעמים בלילה אחד. מה זה? מה עושים?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
ד''ר מיכל לוסטיג06/09/2009לא ציינת פרטים על עצמך כמו גיל, משקל, מחלות רקע, תרופות וכו. הדבר אכן מבהיל אך בכל מקרה אין מדובר בתופעה המהווה מצב חרום. האבחנה המבדלת העיקרית נעה בין התקפי חרדה ליליים, הפרעת נשימה בשינה או חזרת תוכן קיבה (רפלוקס).
פני לרופא משפחה או רופא שינה, והדברים יובהרו יותר אם בעזרת שיחה ואם בעזרת בדיקת עזר נוספת.
בכל מקרה אין צורך להלחץ
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מפני שינהלילך06/09/2009
מזה כמספר שנים אני סובלת מבעיות בשינה (יקיצה טבעית מוקדמת וקושי
בלהירדם). עד כה הסתדרתי עם הבעיה. לאחרונה חלה איזושהיא החמרה ופיתחתי
פחד מפני השינה. כבר משעות הערב המוקדמות אני מתחילה לפחד שמה לא ארדם
הלילה ובאמת , ברגע שאני מניחה את הראש על הכרית בלילה - השינה חומקת לה
לחלוטין ואני מצליחה להירדם רק בשעות הבוקר המוקדמות למספר שעות.ניסיתי
כדורי צמחים מסוג ולריאן - אולם הם לא לא השפיעו כלל. שאלתי היא האם יש
טעם לנסות באופן זמני כדורי שינה הנמכרים ללא מרשם (כגון יוניסום) או שמה
לפנות ישר לאיש מקצוע המתמחה בבעיות שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009נשמע שאת סובלת מאינסומניה מותנית או אינסומניה פסיכופיזיולוגית. הטיפול המומלץ הוא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי הירדמותאירה06/09/2009
שלום רב,
תעזרו לי בבקשה.
כמה פעמים בשנה אני נכנסת לתקופה שבה אני לא מצליחה להירדם עד 3-4 לפנות בוקר.
פעם זה היה נמשך כשבוע- שבועיים ועכשיו אני סובלת מזה כבר יותר מחודש.
בעלי עובד לילות ומה שמענין שכשבסוף שבוע הוא נמצא בבית אני ישנה כמו תינוק וכאשר הוא חוזר לעבוד ואני צריכה להירדם לבד- אני לא מצליחה.
בבקשה תגידו לי מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009נשמע כמו הפרעת שינה על רקע חרדה, מתח.
פני לייעוץ בכיוון זה. אולי תרגול טכניקות הרפייה?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהטליה05/09/2009
שלום רב,
מה ניתן לעשות במצב של נדודי שינה ממושכים(שנתיים),ללא סיבה נראית לעין,
בריאותי תקינה,ואני בגיל המנופאוזה(כבר ללא מחזור).
האם יש טיפול תרופתי יעיל ללא תופעות לואי(או מינוריות) וללא התמכרות?
בתודה מראש,
טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009לא כתבת כמה שנים מנופאוזה והאם נדודי השינה החלו סביב הפסקת המחזור. אם כן - טיפול הורמונלי עשוי להיות יעל מאוד. יש להתייעץ עם גינקולוג.
אם אין קשר בזמנים צריך לבדוק כיוונים אחרים כמו אינסומניה מותנית, תסמונת הרגליים העצבניות ועוד. הטיפול בהתאם.
בינתיים את יכולה לנסות תכשירים טבעיים שונים שניתן לקנות ללא מרשם.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 28 ולמיטהרחלי04/09/2009
שלום אני בת 28 ואני כל הזמן עייפה
ביום בלילה בערב בצהריים בלימודים בעבודה עם חברים , כל היום
זה השתלט לי על החיים , לפעמים אין לי כוח לראות אנשים מעייפות
חלק אומרים לי שיש לי תסמונת העייפות הכרונית או מחלת הנשיקה , איך אני אמורה לדעת אם יש לי את זה בכלל?
עשיתי בדיקת דם פשוטה והכל תקין
אני צעירה ואני כל היום מתהלכת כמו סמרטוט מה זה???
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009זה יכול להיות המון דברים! כמו - חוסר ויטמינים, חוסר ברזל, תת פעילות של בלוטת התריס, דיכאון, חוסר שעות שינה, הפרעת שינה ראשונית ועוד.
אבחנה של תסמונת התשישות הכרונית היא אבחנה על דרך השלילה, כלומר יש לשלול הרבה הפרעות אחרות שגורמות לעייפות.
פני לייעוץ במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהtony04/09/2009
שלום רב!
אני רופא ויש לי שאלה לגבי אישתי:
כבר תקופה ארוכה של כשנה היא כמעט כל יום נרדמת בסביבות 21.30-22.00 ללא בעיה אך מתעוררת כעבור 10-15 דקות ולא מסוגלת להרדם שוב שעות .... , לדבריה כל פעם שרגלה מנצאת יותר מדי זמן על אותו מקום של הסדין חשה צורך להזיזה למקום אחר של הסדין שהוא ''קריר'' יותר ....
אין סיפור של שתיית קפאין \ אלכוהול \ מזון אחר לפני שינה או עישון
אינה עושה ספורט לפי שינה .
אינה נוטלת תרופות .
מעבדה תקינה כולל משק הברזל .
אין סיפור של דכאון \ חרדה \ נפשי אחר
חדר שינה חשוך (לפעמים נרדמת עם טלויזיה....) .
אם עושים לה עיסוי או לאחר סקס הבעיה נפטרת אך ברור שלא כל לילה זה מתקיים ......
איך אפשר להסביר תופעה שכזאת ?
מה הפתרון האפשרי?
האם ניתן להגיע לאבחנה ללא מעבדת שינה (הרי היא לא בסל ברגע שלא מדובר בOSA או נרקולפסיה..) האם הסיפור נשמע כמו RLS?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009אחד ממאפייני RLS הוא קשיי הירדמות ואתה מספר שאין קושי להירדם בתחילת השינה כך שאין זו תמונה קלאסית של RLS.
לא כתבת בת כמה אשתך. האם סביב גיל המעבר? בתקופה זו עלולים להופיע נדודי שינה.
אני חושבת שכדאי לשמוע את התלונות ולנסות לאבחן בשיחה עם רופא שינה ואולי בהמשך בדיקת שינה.
נראה לי שניתן לבקש הפנייה לשיחה בלבד, או לשלם את עלות טופס 17.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מתוך שינהמאיה04/09/2009
שלום
בן זוגי מדבר מתוך שינה,בד"כ על דברים שאינו מספר לי ,ואף ממש"מנהל שיחה" איתי כלומר עונה לי על שאלות.כשהוא מתעורר טוען שישן עמוק ואיננו זוכר כלום.האם זו תופעה מוכרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת מוכרת היטב
ד''ר מיכל לוסטיג06/09/2009מדובר באחת מיני מספר תופעות אוטומטיות של השינה הקורות לרוב בשלב שינה עמוקה, ואין בהן כל מסוכנות. הן מתגברות בעיקר בחסך שינה ובתקופות מתח.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט והפרעות שינהדודו04/09/2009
אם אני לוקח סרוקסט וסובל מהפרעות שינה שהתחילו הרבה לפני שהתחלתי ליטול סרוקסט האם כדאי אולי לקחת את הסרוקסט לפני השינה? אולי זה יעזור לי להירדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009קרא תשובות קודמות ופנה לרופא שרשם לך תרופה זו!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fatal insomniaאלה03/09/2009
כתבתי פה בעבר על חוסר יכולתי לישון אפילו דקה בלי כדורים. אני בת 20
עכשיו הכדורים כבר לא עוזרים ואני ישנה עם זודורום בערך שעתיים ואז לוקחת עוד חצי זודורום וישנה עוד שעתיים וחצי
כבר אין לי ספק שזה מה שיש לי
אין שום סיכוי שזה לא? אני יודעת שאין בדיקה ששוללת את זה חוץ מניתוח לאחר המוות
אני פשוט הולכת למות מחוסר שינה? ראיתי רופא שינה והוא נתן לי mslt ושם ישנתי עם הזודורום אבל אין עדיין תוצאות
לאחרונה דמעה לי העין וקראתי שזה תסמין
כמה זמן צפוי לי עד שאאבד לגמרי את השינה?
אין לזה שום ריפוי בכלל בעולם? בדיקת eeg יכולה אולי לעזור לשלול?
אני מוכנה שיהיה לי הכל חוץ מזה, אני מתה מפחד ולא יכולה לישון כבר גם עם הזודורום
כמובן ששום כדורי הרגעה לא עזרו כי זה לא מחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרי לרופא השינה שבדק אותך!
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטומיןא02/09/2009
האם לצורך שינה ניתן להשתמש בחצי כדור איטומין בלבד במקום בשלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009מדוע רשמו לך איטומין? התייעץ עם הרופא שרשם תרופה זו.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בונדרמין/סטילוקסדנה02/09/2009
יש לי אירוע מאוד חשוב עוד כמה ימים - חתונה ואני לא מצליחה לישון בגלל התרגשות.
אני לא לוקחת כדורי שינה בדר"כ.
שאלתי היא,בשילוב עם חצי פלוטין(פרוזק) מה עדיף לקחת סטילנוקס או בונדרמין?
מהן התופעות לוואי השכיחות של כל אחד מהכדורים האלו?(קראתי שסטילנוקס יכול להוביל להליכה מתוך שינה וזה קצת הבהיל אותי....)
האם יום אחרי נטילת הכדור אסבול מטשטוש או עיפות?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/09/2009קחי מה שיאפשר לך לישון טוב.
מה יהיו השפעות הלוואי? אי אפשר לדעת מראש ולכן כדאי לנסות לפני האירוע.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדודו02/09/2009
אני סובל כבר מספר חודשים מקשיי הירדמות, הרבה לילות לבנים. הייתי בייעוץ אצל פסיכיאטרית ונטלתי סימבלטה יחד עם בונדורמין לפני השינה שלא פתרו את הבעיה. החלטתי להפסיק את הכדורים בכלל ולאחרונה לאחר בדיקה במעבדת שינה התחלתי טיפול בסרוקסט (כבר שבוע). בשל קשיי הירדמות אני חוזר ליטול כדורי שינה וזה לא מוצא חן בעיני, ולכן אני שוקל להחליף את הטיפול בסרוקסט לטיפול באנטידיפרסיבי בעל אפקט מרדים כגון רמרון או טרזודיל. אשמח אם תייעצו לי לגבי הההמלצה שלכן לשינה טובה: רמרון/טרזודיל. אציין כי בעבר נטלתי רמרון וזה נתן לי להרגיש ג'נקי במהלך היום (תחושה של אוטיזם קל:)). כן אציין כי הפסיכאטרית אבחן מאסק דיפרשיין שבא לידי ביטוי בעיסוק מוגזם בתסמינים גופניים, אע"פ שאינני מרגיש בדיכאון.
מת שהסבל הזה כבר ייפסק - אודה מאוד לעזרתכם לגבי המשך הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/09/2009הפורום אינו מיועד להמלצה על טיפול תרופתי זה או אחר!
באופן כללי אוכל לומר שיש הגיון לתת במקרה שלך תרופה אנטידיכאונית סדאטיבית
ולא כזו בעלת אפקט מעורר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו תרופות עונות על הגדרה זו?
אייבי02/09/2009תודה על תשובתך.
אשמח לדעת מה האלטרנטיבה לגבי תרופות שאינן מעוררות,
ואם יש יתרון או חסרון בולט לכל אחת מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009טרזודיל ורמרון בעלות אפקט סדאטיבי.
נראה לי נכון ורציני להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי התרופות! כשרושמים תרופה X למטופל Y הרופא לוקח בחשבון יתרונות וחסרונות גם בהתאם לאבחנה ולמצב הרפואי של המטופל ולכן לא יהיה נכון להמליץ על תרופה X מעל דפי הפורום..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבטימו01/09/2009
אני בחורה בת 22 וחצי ויש לי בעיות שינה חמורות.
אני לא מצליחה להירדם בלילות ואני מבלה את כל היום בשינה.
אני לא מצליחה להירדם עד שלוש ארבע לפנות בוקר וכל יום אני ישנה עד שתיים שלוש אחה"צ רציתי לדעת מה יכול להיות הסיבה של זה.
אמא שלי אומרת שבגלל שאני קמה מאוחר מאוד אז זה משפיע על השינה שלי בלילה.
אבל אם אני נרדמת רק בחמש לפנות בוקר אני לא יכולה לקום מוקדם כי אז אהיה מאוד עייפה.
בקיצור נוצר בלגאן שלם ואני אשמח לדעת אם יש פיתרון לזה.
ואשמח לדעת גם עוד כמה עיניינים:
1. האם כובד משקל משפיע על השינה?
2. האם בעיות אסטמה משפיעות על השינה?
תודה רבה לכם מראש
נ.ב- אני סטודנטית ואני בקרוב אחזור ללימודים אז יוצא מצב כזה שאני צריכה להסדיר את שעות השינה שלי לפני שאני חוזרת ללימודים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/09/2009מאיזה גיל את סובלת מהפרעת השינה?
האם את מצליחה לארגן מחדש את שעות השינה בזמן הלימודים?
ייתכן שהפרעת השינה עקב הרגלים לא טובים (וכן, שינה עד שעה מאוחרת גורמת לדחייה של שעת ההירדמות בלילה) וייתכן שיש לך הפרעה בשעון הביולוגי של שינה-עירות.
השמנה ואסטמה עשויים להשפיע על השינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה ממושכותשי01/09/2009
שלום לרופאות הנכבדות. נתוני רקע על בעיות השינה מהן אני סובל כתבתי בפורום ב-1.5.09 בשעה 7:54 וב- 4.5.09 (לנוחיותכן, זה מופיע בעמוד 14 ). קיבלתי תשובות מדר' דליה שכטר-עמיר. לקחתי במשך 3 שבועות סירקדין, אך לא היתה לכך כל השפעה. קיבלתי את ההמלצות שניתנו בתשובה של דר' שכטר-עמיר והופניתי למעבדת שינה בלוינשטיין. הייתי בראיון ראשון לאחר שמלאתי שאלון מקיף. הרופא שראיין אותי נתן לי מספר עצות טכניות שעד כה לא הועילו, ושאל אם ארצה לבוא למעקב לילה. השבתי, כי אם יש סיכוי כלשהו שזה עשוי לתת אינדיקציה כלשהי, אני מעוניין. קיבלתי זימון לסוף אוקטובר. נכון לעכשיו אני לוקח לפתרון בעיות השינה שני סוגי כדורים: בונדורמין ונוקטורנו. אינני לוקח כל לילה אלא כל כמה לילות, כאשר אני מרגיש שהעייפות מכריעה אותי. אני מחליף מידי פעם (לפי תחושתי). פעם בודורמין שלם, פעם חצי כדור בונדורמין, פעם נוקטורנו 7 מ"ג ופעם נוקטורנו 3.75 מ"ג. לאחר כל ההקדמה, יש לי שאלה פשוטה וממוקדת. בלילות שאינני לוקח שום כדור, האם זה הגיוני לקחת אחר הצהרים חצי כדור בונדורמין? על מנת ל"שבור" את העייפות. אגב, בלילה ממוצע אני ישן כארבע שעות ומשתדל אחר הצהרים למחרת ל"תפוס" תנומה של מקסימום שעה. מצפה לתשובה בהקדם. תודה מראש.
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/09/2009אתה למעשה לא מטופל בהפרעת השינה שלך.
אתה מוזמן לפנות לייעוץ פרטני.
זה לא מסוג הבעיות שניתן לפתור בכמה שורות מעל דפי הפורום..
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
שי03/09/2009לד"ר שכטר עמיר, תודה על תשובך. יתכן שאני מקשה עליך, אך לא קיבלתי תשובה לשאלה ששאלתי. מאחר ואני מעריך את דעתך, אני מקשה. מעבר לכך, לא ירדתי לסוף דעתך, כי למעשה אינני מקבל טיפול מתאים לבעיות השינה שלי. קופת החולים אליה אני משתייך, הפנתה אותי למעבדת השינה של בי"ח לוינשטיין, ונפגשתי עם מנהל מעבדת השינה לשיחה בת 30 דקות לאחר שמלאתי שאלון ממצה. אם כך מדוע זה אינו טיפול פרטני? אין לי כל בעיה לבוא למכון שאת מנהלת. אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009היית בראיון. מילאת שאלון.
בשורה התחתונה, לפי מה שהבנתי, נשארת עם טיפול שאינו מספק אותך.
לכן כדאי לשוב לייעוץ נוסף - במכון בו נבדקת או אצל רופא אחר.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהעומר29/08/2009
שלום
כתבתי לכם בעבר ועדיין בעיית נדודי השינה נמשכת
אני בן 42 בריא בדר"כ.
מזה כחצי שנה לוקח ברציפות אימובאן
חלק קטן מהלילות אני מצליח לישון כ 5-6 שעות אך ברוב הלילות אני ישן 4-5 שעות ברציפות לאחר לקחית כדור אחד של אימובאן ואחרי זה מתעורר , נשאר לפעמים במיטה עוד שעה שעתיים אך ללא יכולת להרדם
במהלך היום אני כל הזמן עייף וזה מפריע לי מאוד לתפקד .
פניתי לרופא המשפחה והוא המליץ להוריד את המינון לחצי כדור אימובאן
ניסיתי כחודש חצי כדור ושוב 3-4 שעות שינה רצופות התעוררות ועייפות ביום
בעבר בעיקר בסופ"ש ישנתי צהרי שישי ושבת , עכשיו זה נשאר כחלום.
מה לעשות ?
מה תופעות הלוואי של שימוש ממושך באימובאן מעבר לעצם ההתמכרות ?
איך פותרים את ההתמכרות וחוזרים לשינה תקינה ?
האם ניתן לקבל ייעוץ פרטי במכון השינה ? איך ? כמה זה עולה ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/09/2009עלות פנייה ללא טופס 17 - כ110 ש"ח.
יש לקבוע תור במזכירות המכון.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)