פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות לפני השינה
    נ
    29/10/2009

שלום.
    אני בת 25 ויש לי בעיה שמטרידה אותי כבר זמן רב אבל בשנה האחרונה זה החמיר מאוד.
    יש לי בעיה להרדם כשאני בחדר שינה לבד וחבר שלי יושב בסלון(עברנו לגור ביחד לפני שנה בערך) . אני מנסה כל פעם מחדש להתגבר על הבעיה לא לחשוב יותר מדי ולנסות להרגיע את עצמי אבל שום דבר לא עוזר, אני מכרחיה את חבר שלי להכנס איתי לישון בניגוד לרצונו כי אחרת אני לא נרדמת ואני כל היום עייפה. זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות , זה מאוד פוגע לנו בזוגיות כי הוא מרגיש שאני לא נותנת לו חופש אבל הוא מבין את הבעיה ויודע שזה לא משהו שאני שולטת עליו. חשוב לצייין שחבר שלי עובד הרבה לילות ואני ישנה לבד ובמקרה זה אני נרדמת בלי שום בעיה.
    אני מרגישה ישר כשאני נכנסת לחדר דפיקות לב חזקות וקוצר נשימה (קל) וזה לא נותן לי מנוחה.
    השינה שלי מאוד קלה אני מתעוררת מכל דבר ותמיד לוקח לי הרבה זמן להרדם, יש לי הרבה מאוד מחשבות כל הזמן ואני לא מצליחה לשחרר מהן. זה קורה לי במיוחד אחרי מבחנים (לא קשור לבעית שינה עם החבר).

אני אודה לך אם תוכלי לעזור לי בהקדם כי אני כבר ממש מיואשת

תודה נ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות לפני השינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    31/10/2009

אני מציעה לך לגשת לשיחת ייעוץ עם פסיכיאטר.
    יש כיום טיפולים יעילים נגד חרדה.
    וייתכן שרק שיחות עם פסיכולוג יועילו, או בשילוב עם תרופות נוגדות חרדה לפרק זמן מוגבל.
    חשוב לפנות לטיפול ולא לחכות "שיעבור" מפני שבמצב של הפרעה כרונית, ממושכת, קצת יותר קשה לטפל.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין : סירקדין או כל מלטונין ?
    לאלו
    29/10/2009

שלום,
    אני בן 61. מזה שנים אני סובל מנידודי שינה. ניסיתי כל כדור אפשרי אך כמעט כולם פוגעים בערנות או בזיכרון.
    חבר הביא לי מחו"ל כדורי מלטונין 5 מג' שאני מנסה אותם כבר 10 ימים בלי הצלחה.
    האם סירקדין שונה מכדורים אלו?. יש יתרון בו או כל מלטונין אותו הדבר?
    תודה, לאלו

הוספת תגובה

• סירקאדין הנו מלטונין בשחרור אטי

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/10/2009

המשתחרר בגוף במשך מספר שעות.
    נמצא בהתוויה לנדודי שינה תחיליים החל מגיל 55.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בהירדמות
    בובית
    29/10/2009

שלום רב...
    שאלתי אולי תישמע מעט מוזרה אבל היא קיימת ומאוד מפריעה לי ואשמח אם איענה...
    הבעיה שלי זה שאני שוכבת במיטה וקיים שלב הביניים לפני שנרדמים וכאילו "נופלים" לשינה,
    בכל פעם כשאני מרגישה שאני "נופלת" להירדמות אני קופצת בבהלה, הלב דופק בחוזקה ואני ממש בפאניקה, ככה זה קורה מספר פעמים עד שאני מצליחה להירדם לפנות בוקר...
    אני חושבת שיש לי מין פחד שאני אפול אז כאילו אני אמות, גם שניסיתי להגיד לעצמי שזה בסדר ואני יכולה ליפול ולא יקרה לי כלום התגובה הפבלובית שלי הייתה לקפוץ בבהלה...
    כמו כן אני מפחדת שהלב שלי יפסיק לדפוק, כנראה מפני שחשוך ושקט שומעים ומרגישים את פעימות הלב יותר בחוזקה...
    קראתי באיזה מקום שלפני שנרדמים המוח מפעיל מין נטרול כדי שלא נלך ונעשה את הדברים עליהם אנו חולמים, בדרך כלל מנגנון זה קורה סמוך להירדמות אצלי הוא קורה קצת לפני ולכן אני מרגישה את תחושת ה"נפילה" הזו...
    אני לא יודעת מה לעשות הבעיה הזו מפריעה לי מאוד בתפקוד היומיומי מה הדרך שאוכל להתגבר עליה? תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה בהירדמות

הוספת תגובה

• hypnic jerks

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/10/2009

ככל הנראה, מתוך התאור מדובר בכך; עירוב שלב עירות בתחילת שינה. אין כל מסוכנות.אך אכן עלולים להפריע בהרדמות.
    במידה ואכן זה המצב ניתן לטפל תרופתית .

כיצד?
    יש להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה.

האבחנה המבדלת לכך הנה התקפי חרדה.
    בברכה

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייתי לגבי התרופה החדשה"סרקדין"
    guy.n
    28/10/2009

שלום וברכה.

גילי 33 שנים, משחר ילדותי סובל מתזמון לקוי של שעות השינה
    בנערותי הבעיה התבטאה בהירדמות מאוחרת ובשל כך בקשיי יקיצה בבוקר
    וכן בעייפות משך היום שנילוותה לכך.
    רק לאחר תקופת השירות הצבאי הסדיר,הבנתי שמדובר בבעיה אמיתית
    וניגשתי למעבדת שינה במרכז הרפואי בתל השומר.לא נמצאו אבחנות לגבי
    הפרעה פיסית [דום נשימה,תנועות בלתי רצוניות וכולי].הוצע לי לנסות טיפול
    בעזרת מתן הורמון "מלטונין" בצורה מלאכותית,הנסיון לא עלה יפה מכיוון
    שגרם לעייפות רבה מאוד משך שעות היום.לאחר כמה שנים שוב הופניתי לאותה
    מעבדה ,ושוב הוצע "מלטונין" ,התוצאות היו כבראשונה,בשתי הפעמים שעות
    השינה "הסתדרו באופן זמני",ולאחר תקופה השתנו שוב.
    בשנים האחרונות הבעיה בסדירות שעות השינה החריפה ,יש לציין שמשך
    השנים אני עובד בעיקר בעבודות שהן עבודת משמרות [משמרות ערב ולילה]
    ככורח מהפרעת השינה.כיום כאיש משפחה ואבא לילדים קשה לי מאוד
    העניין הזה ,יש הרבה צרכים וסידורים שלא ניתן לבצע בשעות הערב
    וגם עבודת משמרות אינה מהווה פיתרון טוב ומספק. ההחרפה בסדירות
    שעות השינה כיום מתבטאת בכך שאין לי שעות קבועות לשינה כלל,
    כאילו השעון הפנימי התקלקל,יום ככה ויום ככה,פעם אחת ישן פחות,
    ופעם שניה ישן יותר,פעם מרגיש צורך לישון בלילה ,ופעם מרגיש
    צורך לישון ביום.
    שמעתי לאחרונה שיצאה תרופה חדשה נקראת "סירקדין"
    הבנתי שפעולתה מיועדת לטיפול בבעיה כשלי.
    1.אני מבקש לדעת עוד פרטים לגבי תרופה זו: האם מסופקת דרך קופת החולים
    ובאיזו מסגרת מסופקת ,מי מספק מירשם לכך ,מה העלות שלה, האם זאת תרופה
    לשימוש זמני,או לשימוש כרוני,האם יש תופעות לוואי ,האם יש סתירות לגבי תרופות
    אחרות או חומרים אחרים.
    2.לגבי הבעיה שאני סובל ממנה. ביקורי במעבדת שינה נערכו לפני למעלה מ-10
    שנים וזכורני שבתקופה ההיא לא היו פריצות דרך משמעותיות ונאמר לי שכל
    התחום חדש יחסית מבחינת מחקר.
    האם יש פריצות דרך ,או שיטות חדשות לטיפול שהוכיחו את עצמן
    מן השנים האחרונות ? האם יש משהו שתוכלו להמליץ עליו?
    אני שב ומציין שהפרעות השינה האלה הן ממש מילדות
    ומאוד מעוניין להתגבר עליהן כדי לפתח שגרת חיים תקינה
    ולא משובשת. לתשובתכם אודה מאוד.

הוספת תגובה

• פריצות דרך לא , אבל-

ד''ר מיכל לוסטיג
    28/10/2009

ראשית, על מנת שהטיפול על ידי מלטונין יהיה יעיל ועם מינימום של תופעות לוואי, צריך להתאים מנון וזמן לקיחה. לעיתים נדרש מנון נמוך ביותר שיספק . זמן הלקיחה של התרופה גם הוא קריטי להצלחת הטיפול, ניתן להשלים את הטיפול בעזרת חשיפה לאור שמש בשעות הבוקר (ללא משקפי שמש).
    צירקאדין הוא בעצם מלטונין בשחרור אטי. הוא לא מותווה לטיפול בהפרעות בזתמון שינה.

אז אולי, כדאי לנסות ,אפילו ,בשלישית, להתייעץ. ובינתיים נסה לישון במקום בו חודר אור השמש ישירות, ולחשוף עצמך אליו למשך כשעה בשעות הבוקר.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בשינה
    ימימה סלע
    27/10/2009

אני בת 70. עד לפני 10 שנים, ישנתי מצוין ועמוק. קמתי בתחושה של רווית שינה. עתה , אני קמה והרגשתי , כאילו לא ישנתי. אבל השעון המאיר (לא טעיתי) מראה כי ישנתי, 20 דקות, שעה, שעה וחצי מקסימום....וכך עובר לו הלילה, בהסתכלות בשעון ולהתרגל למציאות חדשה. האם זה הכרחי? לקחתי בהמלצת הרופא כדורי שינה, (איני זוכרת מה שמו של הכדור...) אני קצת נואשתי. קבלתי כדור אחר, אך אחרי פעם אחת , ראיתי שהכדור (circadin ) הוא משפיע לרעה במשך כל היום.
    מה יהיה?......

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בשינה

הוספת תגובה

• אל תתייאשי

ד''ר מיכל לוסטיג
    28/10/2009

זה לא חייב להיות כך מ"עתה ועד עולם". אבל כיצד בדיוק לפתור זאת נדרשת שיחה אישית מאחר וצריך לבדוק עמך, מה בדיוק קרה, מתי ולמה השתבשה השינה ואם נדרש אז גם להתאים טיפול תרופתי.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    שרון
    27/10/2009

מזה שנים , אני סובלת בתק' מסויימות מהפרעות בשינה, הנובעת מחרדה.
    אני חרדה מהאפשרות שלא אירדם ובשל כך אני לא נרדמת.
    תרופות צמחיות לא עוזרות לי להירגע כמו : קלמנרבין, ולריין , פסיפלורה וכו')
    לפני כשנתיים רופא המשפחה נתן לי בונסרין (פחות מרבע כדור) במידת הצורך. וזה ממש עזר לי - ויש תק' ארוכות שאני אפילו לא זקוקה לכדור.
    הבעיה שלי היא שאני מתכננת להיכנס להיריון- ואני חוששת מבטיחות התרופה בהיריון וחוששת גם לחזור לחרדות שגורמות לי לחוסר שינה.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי קוגנטיבי קצר

ד''ר מיכל לוסטיג
    28/10/2009

בוודאי שלא בונסרין בעת ההריון.
    למשמעותו ומהותו הסתכלי בנספח שאלות קבועות בפורום זה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הרגלי שינה
    אלה
    26/10/2009

שלום רב,
    יש לי סוגייה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן- כיצד משנים שעות שינה?
    אני בת 26, אין לי בעיות בריאותיות או נפשיות קיצוניות. אני מניחה שכמו כולם... לפעמים יש תקופות של מתח וחרדה, אבל בדרך כלל אני ישנה 7-8 שעות מלאות, בסופי שבוע אני ישנה שנת צהריים בין שעתיים לשלוש שעות.
    אין לי באמת הפרעות שינה חמורות...

נראה לי שרוב חיי הייתי אדם של בוקר- מתעוררת בקלות, לעולם לא השתמשתי בשעון מעורר, תמיד עירנית, אבל מתעייפת מוקדם בערב... (לפעמים אפילו ב- 8 בערב). להירדם אין לי בכלל בעיה, אני עושה את זה בקלות.
    מכיוון שאורח חיי בשנים האחרונות אינו מצריך התעוררות מוקדמת בבוקר כמו בעבר, שעות השינה שלי מאוד מציקות לי (אין לי צורך לקום בשעה 6 או 7, ולחילופין- מפריע לי שאני מתחילה "לנקר" בשעה 9 בערב....)

שאלתי היא- האם אפשר להרגיל את השעון הביולוגי לשעות שינה חדשות? אם כן- איך?
    כל מה שעשיתי לא עזר- ספורט בערב, לא לאכול ארוחה גדולה לפני השינה, החלפתי מיטה וכריות....

אודה על כל עזרה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הרגלי שינה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות

ד''ר מיכל לוסטיג
    28/10/2009

ולדחות את שעת השינה בכל יום בכחצי שעה. נסי לישון בחדר מואפל כך שאור שמש לא יחדור אליו.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהרדמות חוזרת
    אמא עייפה
    26/10/2009

הי,
    ראשית אני רוצה לציין שמעולם לא סבלתי מהפרעות שינה כלשהן,
    להפך - תמיד נרדמתי בקלות ואני יכולה להעיד על עצמי שאני בחורה שאוהבת לישון.
    אבל.... כרגע המצב הוא - שילדתי לפני כחודשיים את בני השני, ועוד לקראת סוף ההריון
    סבלתי מתופעה של יקיצה מוקדמת וקושי להרדם שוב.
    עד עכשיו הבעיה נמשכת - גם לאחר הלידה.
    אני רוצה לציין שאני מניקה את בני גם בלילה, אין לי קושי להרדם אך כאשר אני מתעוררת בלילה איני מצליחה להרדם שוב בכלל!!!! אפילו אם ישנתי רק כשלוש שעות, גם בשעות היום כאשר הוא ישן איני מצליחה להרדם!
    זה ממש מתסכל ומייאש, כאילו היכולת לישון נלקחה ממני..... העייפות המתמשכת גורמת לי לדלקות חוזרות בשד... איני יכולה ליטול שום כדורים מכיוון שאני מניקה!
    מה אני יכולה לעשות??? אני רוצה שהמצב יחזור להיות כמיקודם!
    אשמח לעצה מועילה בהקדם האפשרי, מה אפשר לעשות???
    האם זה קשור אישהו לרמת אסטרוגן נמוכה בעקבות ההנקה, אם כן האם יש לשקול הפסקת ההנקה?
    בתודה- העייפה המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהרדמות חוזרת

הוספת תגובה

• קושי בהרדמות חוזרת

ד''ר מיכל לוסטיג
    26/10/2009

אין ספק שתקופה זו של טרום ופוסט לידה הנן תקופות עם עוררות רגשית ופיזית גבוהות. אל תלחמי בעוררות, במידה ואינך יכולה להרדם ואת מתחילה לחוש אי שקט,,, צאי מהמיטה וחזרי אליה רק לאחר 20 דקות וחוזר חלילה. גם אם בימים הראשונים זה אומר שתשני פחות זמן. כל עוד תקפידי על זמן התעוררות קבוע בבוקר ולא "תגנבי " שעות שינה במהלך היום , זה יסתדר.

מזל טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות קשה
    נטלי
    25/10/2009

שלום אני רוצה לציין בעיה שהתחילה אצלי מהצבא אני סובלת מעייפות קשה שמלווה אותי במשך כל היום אני קמה בבוקר עייפה העיניים שורפות לי במשך היום בשעה 2 אני חייבת לישון עוד פעם ניסגרות לי העיינים בזמן הנהיגה אני הולכת לישון צהריים במשך שעתיים שלוש קמה בתחושה בסדר וכעבור שלוש שעות אני חשה עייפות חוזרת והולכת לישון מוקדם אני רוצה לציין שעשיתי בדיקות עיניים והכל בסדר עשיתי גם בדיקות דם והכל תקין העייפות מפריעה לי לתפקד ביום בעבודה וגם במהלך היום עם אנשים כאשר העייפות משתלטת אני חסרת סבלנות אני רוצה לציין שאני מעשנת , אני חייבת פיתרון לבעיה או כיוון כי המצב מתחיל לדרדר ומשפיע על חיי ודבר נוסף אינני סובלת מדיכאון אני בנאדם שמח אשמח לקבל תשובה בדחיפות בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/10/2009

את מתארת ישנוניות משמעותית במשך היום.
    בהנחה שאת ישנה מספיק שעות בלילה (לפחות 7-8), יש צורך בבירור מקיף במכון שינה, כולל בדיקת שינה והערכת ישנוניות אובייקטיבית במשך היום.
    הטיפול יהיה בהתאם לאבחנה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה עקב טראומה
    בר
    24/10/2009

שלום,קוראים לי בר ואני מדבר בשם דוד שלי דורון

דוד שלי דורון שהה בכלא עקב סחר בסמים
    היום בלב שלם אני יכול להגיד שהוא אפסיק אם הסחר ואם השימוש
    הוא שהה בכלא במשך 9 חודשים ובמשך שהייתו שמה הוא קיבל טראומה מאחד האסירים שמה
    דוד שלי היה ישן מעולה עד אותו היום הזה
    כניראה דורון הוא בן אדם רגיש מאוד בכל מה שנוגע לשינה
    במשך אותו לילה של הטראומה אחד האסירים שמה נתן צעקה מחרידת אוזניים מתוך סיוט אשר העירה את דורון בבהלה
    מאותו היום הזה הוא לא ישן בלילות
    השינה שלו היא בעצם נימנום קל שיכול להיפסק בגלל כל רחש קטן בבית
    הוא ניכנס כבר לדיכאון ואנחנו(בני המשפחה)כבר לא יודעים מה לעשות
    ניסינו כדורי שינה שונים ומשונים אבל שום דבר לא נתן תוצאות
    הכדורים בעצם כפו על גופו לישון אבל הגוף התנגד וזה היה מעייף אותו עוד יותר
    הפחד שלו שהוא ישן זה שבעצם מישהו יעיר אותו
    הוא נהיה זומבי,אין לו כוח לכלום
    ניסינו אלכוהול וניסינו דברים אחרים שלא עבדו
    הוא קנה מכשיר ב2,600 ש\"ח שניקרא mindmaster שהמכשיר הזה גורם למוח להפריש חומר שיגרום לו לישון..אבל השימוש במכשיר הזה הוא יותר מידי מסורבל ודורש הרבה סבלנות..שזה בידיוק מה שאין לנו...
    הוא שהה בבית החולים עקב התייבשות ובזמן השהייה שלו שמה הוא כמעט נירדם..לפי מה שהוא טוען,הוא נירדם בגלל האינפוזיה
    אבל בבית החולים אמרו לו שאין טעם שהוא ישאר ושלחו אותו הביתה..הוא התחנן בפניהם אבל הם לא רצו
    דורון כבר לא ישן שנה
    כששאלתי אותו מה הוא עושה שהוא שוכב במיטה ומנסה לישון הוא אמר "עוברות לי מיליון ואחת מחשבות בראש"הראש שלו באוברדרייב...עובד על ריק
    מחשבות מפחידות עוברות לו בראש על מוות ועל אסונות
    הוא לפעמים בוכה מכיוון שהוא לא ישן
    הוא לאט לאט מאבד את החשק לחיות והוא לא מוצא נחת
    דורון בן 42 חי אצל סבתי בת ה75
    אני עצמי בן 17 וכואב לי מאוד לראות אותו במצב כזה

אם תתנו לי פה טלפונים של רופאים או של מכוני שינה שיכולים לעזור לו להיפטר מהבעיה הזאת אני מואד יודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה עקב טראומה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/10/2009

ניתן לפנות לייעוץ במכון השינה בבי"ח שיבא, 03-5340381.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפותלמוס

בר
    29/10/2009

אני מאמין שההיפותלמוס של דורון ניפגע בגלל הצעקה.
    לפי מה שהפסיכיאטרים מהמכון לחולי נפש אמרו ש"מי שלא ישן מת"
    אמירה זאת עוררה הרבה כעס ותסכול מצד דורון
    הוא שבר כלי וקשה לו לזוז מהמיטה
    הוא כל הזמן עייף והוא דיכאוני
    הוא נוטל הרבה סוגים של כדורים ושום דבר לא עוזר לו..הוא ישן שינה קלה קלה קלה
    כל יום אני יושב איתו ונותן לו כתף תומכת אבל המצב הזה לא יכול להימשך
    הוא מפחד מהכל
    הצילצול של הטלפון מפחיד אותו
    היו כמה פעמים שהוא כמעט נרדם אבל כל הפעמים האלו תמיד מישהו הפריע לו

בבית החולים לחולי נפש שנמצא בצור משה הוא כמעט נירדם אבל אחד המטופלים בטעות נגע לו ברגל והוא לא הצליח לישון
    עוד מקרה זה שהוא כמעט נירדם בבית אבל אחותו התקשרה והוא לא הצליח להמשיך לישון
    היו עוד מקרים אבל אני מאמין שהבנתם אותי

אני ממש ממש מפחד עליו שהוא לא יעשה משהו לעצמו
    הוא ממש סובל ברמות כבר של מחלת נפש
    הוא מרגיש שהוא לא יכול לסמוך על אף אחד

ממה שאני הבנתי שוואליום במינון גבוה אולי יכול לעזור לו..

לפי הטענה שלו זה שהגוף שלו לא בוטח בו יותר ומפחד שיעירו אותו
    זאת הסיבה שהוא לא נירדם

האם יש סיכוי שההיפותלמוס שלו ניפגע בגלל הצעקה?(ראוי להזכיר שבמקרה ההוא הוא שהה בכלא בפחד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    טלי
    24/10/2009

שלום רב. יש לי בן שלומד בכיתה דלת ומאובחן כ_PDD ומזה שנים נוהג להתעורר בכל בוקר בשעה לא סבירה אשר פוגמת באיכות חייו ולמידתו. הוא נוהג לקום בארבע או חמש בבוקר ואין זה מקובל עלינו וכמובן לא על מוריו אשר מדווחים על עייפות כרונית במשך היום. מה עושים והאם שווה לתת טיפול תרופתי כדי לגרום לו לישון יותר שעות? עליי לציין שהוא לוקח בבוקר ריטלין ארוך טווח אך רופא המשפחה טען שאין קשר בין זה לבין היקיצה המוקדמת בבוקר. יש פתרון כלשהו לבעייה ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/10/2009

קשה לדון מעל דפי הפורום בבעייה הספציפית. באופן כללי ייתכן ששעת היקיצה המוקדמת מוכתבת ע"י השעון הביולוגי.
    נחוץ ייעוץ פרטני ואני מאוד ממליצה לך לפנות למכון שינה עם בנך.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,הפרעות שינה מדי פעם
    עידית
    24/10/2009

אני אלמנה מזה זמן, ולפני כמה חודשים פגשתי בן זוג חדש. בעייתי: אינני מצליחה להרדם כשאני איתו
    (כנראה בגלל שאני רגילה לישון לבד או גם מעצם נוכחותו), גם לא לאחר קיום יחסי מין שאמורים להביא להרגשה נינוחה. אני ישנה בדרכ כלל ללא הפרעות שינה. אני בהחלט חושבת שאני זקוקה לתרופה ש"תרגיע" אותי כשאני איתו, מלטונין שלקחתי באופן עצמאי לא עוזר לי

לקביעת תור
    סגירה
    ,הפרעות שינה מדי פעם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/10/2009

אני מניחה שקיים רקע פסיכולוגי לקשיי השינה שאת מתארת.
    לכן, נראה לי שמס' שיחות עם פסיכולוג יוכלו להועיל, ולאו דווקא תרופת הרגעה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביקיצה ובהירדמות
    זאב
    22/10/2009

שלום אני בן 23 משוחרר כבר שנה וקצת מהצבא.
    בתקופה האחרונה כחצי שנה אני סובל מהפרעות כאלו ואחרות במהלך השינה.
    אני מתקשה להירדם בלילה ומצליח להירדם רק בשעות מאוחרות בין 2 ל4 בלילה. ואיני מצליח להתעורר בבוקר לפעמים אני ישן עד 12 שעות וכשאני קם כל הגוף שלי כואב וגם אז אני צריך חצי שעה בשביל להתעורר כמו שצריך. גם אם אני מצליח לסדר את מעגל השינה - קם בשעה נורמלית והולך לישון בשעה נורמלית - זה מחזיק כמה ימים ולאחר מכן אני ישן יותר מדי וכתוצאה מכך הולך לישון יותר מאוחר וחוזר חלילה.
    בנוסף לכך לאחרונה בתכיפות הולכת וגדלה אני חווה מה שנקרא לדעתי "שיתוק שינה". אני מעין מתעורר אך אינני יכול לזוז והדבר גם משולב לעיתים לחלום. אני חולם שיש איתי עוד מישהו בחדר או שאני נאבק איתו או צועק לעזרה. זו לא חוויה נעימה כל כך ומציאותית מאוד.
    החלומות שלי גם הולכים ונעשים "חיים" יותר ויותר עד שהייתי מגדיר אותם יותר כהזיות ולא חלומות הם מציאותיים במידה רבה, ואני זוכר אותם לפרטי פרטים כאשר אני מתעורר. כמובן שיותר ברגע היקיצה ופחות ופחות ככל שהזמן עובר.
    הדבר מאוד מפריע לי בעיקר החלומות המציאותיים, אני מתעורר בתחושה מאוד לא נעימה, מועקה כמעט. אני לא ירא מהשינה אך הייתי מעדיף שלא לישון.
    יש לציין שאני בריא בדרך כלל. לא נוטל תרופות. ומעולם לא סבלתי מתופעות אלו בעבר.
    האם יש פה בעיה אמיתית? ומה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי ביקיצה ובהירדמות

הוספת תגובה

• * טעות בגוף ההודעה.

זאב
    22/10/2009

"הייתי מעדיף שלא *לישון" הכוונה הייתה מעדיף שלא *לחלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/10/2009

יש כאן בעייה שאת מהותה יש לברר.
    מדוע יש קושי להירדם? האם מדובר בהפרעה בשעון הביולוגי וחסך שינה משני? האם מדובר בהפרעת שינה ראשונית?
    אני מציעה לך לפנות למכון שינה לבדיקה יסודית, אבחון וניסיון לשפר את השינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה ממושכות
    חן
    22/10/2009

שלום ד"ר דליה שכטר-עמיר,
    אני בת 56 וסובלת כבר כמעט שנתיים מקשיי הרדמות ושינה רצופה. נבדקתי בעמיים במכון שינה. אני לוקחת כדורי שינה כבר למעלה משנה. הייתי מעוניינת בפגישת יעוץ אישית איתך. למי עלי לפנות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה ממושכות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/10/2009

פני למכון השינה בבית חולים שיבא, 03-5340381.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד במהלך השינה
    אלמונית
    22/10/2009

שלום רב,

מידי פעם קורה שאני מרגישה צפצופים באוזניים במהלך השינה ומיד לאחר מכן מתחיל רעד בלתי נשלט לכמה רגעים. אני מנסה להפסיק את זה באותו הרגע אך ללא הצלחה.

רציתי לדעת ממה זה עלול לנבוע? זה מעיד על איזושהיא בעיה גופנית?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רעד במהלך השינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/10/2009

קשה לי לדעת מה התופעה שאת מתארת.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ ובדיקה אצל רופא המשפחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה