מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונצרטה בשביל עירנותשירלי03/05/2009
שלום,
אני בעלת הפרעת קשב ולוקחת קונצרטה. הסיבה העיקרית לשימוש בתרופה היא שכאשר אני לא לוקחת את התרופה אני כל הזמן עייפה ולא מצליחה להתרכז כי אני פשוט נרדמת וזנה לא משנה אם התעוררתי לפני שעתיים.
היום נאמר לי שכדאי לי להיבדק במעבדת שינה. לי אין בעיה להירדם אלא להיפך אני נרדמת תוך שניות וממה שידוע לי אני לא זזה הרבה במהלך השינה.
היתכן שבכל זאת יש לי הפרעת שינה שמשפיעה על עירנותי במהלך היום?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2009עייפות והירדמות במשך היום עשויים להעיד על הפרעת שינה,
ואולי הפרעת הקשב בעצם עקב הפרעת שינה.
בהחלט כדאי להיבדק במכון שינה!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה דחוף!!!!!נטע02/05/2009
יותר מפעם קרה לי כשאני באמצע חלום ואז רוצה להתעורר אבל לא יכולה לקום!!!
ברגע שאני מנסה פתאום מתחיל גל של כאבים מטורפים הראש כאילו עומד להתפוצץ וכאבים לאורך הגוף, כאילו אני לא יכולה להתנתק מהחלום. ואני חוזרת מיד לישון בגלל זה.
למה זה קורה לי? אסור להתעורר באמצע חלום?
זו תופעה ידועה?
יש לזה טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2009חוסר היכולת לקום, לזוז הוא קרוב לוודאי שיתוק שינה, וזו תופעה מוכרת, ושכיחה במיוחד במצבים של חסך שינה. לעיתים השיתוק מלווה תופעות שונות, פיזיות או דמויות סיוט.
ייתכן גם שמדובר ב-Hypnic Headache, תסמונת מיוחדת של כאבי ראש שמעירים מחלום. זו הפרעה של הגיל המבוגר (לא ציינת גיל).
כדאי להיבדק אצל נוירולוג.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה המשך..
שני05/05/2009בת 24, אין לי חוסר בשעות שינה בד"כ ישנה יותר מ8 או 10 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009כמו שכתבתי כדאי להיבדק אצל נוירולוג ובמידת הצורך תופני למכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CIRCADINשוש01/05/2009
אני בת 52, בדרך כלל בריאה, סובלת מהפרעות שינה מזה שנים מעוניינת לנסות את התרופה החדשה של פרופסור נאוה זיסאפל, באיזה מינון לוקחים ובמשך כמה זמן? תודה שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2009זו תרופת מרשם, כלומר עלייך לקבל מרשם מרופא, ואת ההסבר תקבלי ממנו.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית חוסר שינהשי01/05/2009
שאלה לרופאות הנכבדות. אני בן 65. עברתי ניתוח רדיקאלי של כריתת ערמונית עקב סרטן לפני 9 שנים. ברקע סכרת מאוזנת בכדורים דיאטה ופעיןות גופנית מזה 15 שנים. מאז הניתוח הרדיקאלי סובל מחוסר שינה כרוני (הצורך לרוקן את שלפוחית השתן מחד, ושתיה מרובה מאד עקב הסכרת מאידך). לפני כשנה החריפו בעיות חוסר השינה באופן קיצוני. לקחתי לסרוגין, מלטונין, סטילנוקס, בונדורמין ונוקטורנו. אך כל הכדורים עזרו באופן חלקי בלבד. מכיר היטב את אופן ההשפעה ותופעות הלוואי של כל אחד מהכדורים הנ"ל. שקלתי ללכת למעבדת שינה, אך רופאת המשפחה שלי טענה, שחבל על זמני. לאחרונה כמעט שאינני נוטל כדורים, אך חש עייפות במשך כל היום. קראתי על תרופה חדשה בשם circardin אשר איננה בסל התרופות ומבוסת על שיחרור איטי של מלטונין. שאלתי, האם יש טעם לנסות לקחת את התרופה החדשה, או אולי יש לכם פתרון אחר, כי איכות החיים שהיא מאד נפגמת עקב חוסר השינה הכרוני. בתודה מראש.
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2009אתה מציין שנדודי השינה החלו לאחר הניתוח שעברת ומתאר גורמים בריאותיים שתורמים לאינסומניה. האם התייעצת עם אורולוג לגבי בעיית ההשתנה המרובה בלילה? או עם רופא סוכרת לגבי השתייה המרובה (למרות שאתה כןתב שהסוכרת מאוזנת!).
האם נדודי השינה גם על רקע דאגות / חרדה / מצב רוח ירוד?
אני מציעה שתבקש הפנייה לשיחת ייעוץ במכון שינה, כדי לנסות להבין טוב יותר את הרקע להפרעת השינה ולהתאים טיפול אופטימלי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שכטר- עמיר
שי04/05/2009תודה על תשובתך. אצל האורולוג המנתח הייתי במעקב במשך 5 שנים. לדבריו, הצורך המוגבר במתן שתן היא תופעה נורמלית לאחר ניתוח רדיקראלי להסרת הערמונית. גם רופא הסכרת אמר כי הצורך בשתיה מרובה אצל סוכרתיים, לא רק שהיא נורמלית, אלא אפילו, מבורכת. ברור לי ששתיה מרובה גורמת גם להשתנה מרובה. שאלותי: א. האם יש טעם לנסות לקחת סירקרדין? ב. על איזו מרפאת שינה את ממליצה? שוב, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2009בקש מרופא המשפחה שלך מרשם לסירקדין ונסה את זה במשך שבוע-שבועיים. רק כך תדע, ומאחר שאין לתכשיר זה אינטראקציה עם תרופות אחרות או תופעות לוואי מטרידות אולי שווה לנסות.
אם לא יהיה יעיל אתה מוזמן לייעוץ אצלנו.
בהצלחה
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה מרובותאורי30/04/2009
שלום רב,
יש לי מספר בעיות שלובות, אני סובל מדום נשימה מאובחן, בן 28 ושוקל 119 ק"ג
אני לא מצליח לישון עם ה CPAP כי מאוד קשה לי להרדם וכרגע לא משתמש בCPAP.
הבעיה היא שמאוד מאוד קשה לי להרדם ולהכנס לתרדמת בין אם הראש עובד ובין אם הגוף
מציק ולא רוצה להרגע ולהרדם, ובין אם אני שוכב בשקט ללא הפרעה ופשוט לא נרדם.
אם אני מתעורר בלילה לפעמים קשה לחזור לישון או אם אני מתעורר לפני הזמן בבוקר לא מצליח בכלל להרדם שוב
מיותר לציין שחיי הם סיוט, אני עייף מרבית השבוע חסר חשק ודי מיואש, זה גם מקשה עלי לעשות דיאטה כי אני עייף מדי לעשות ספורט וצריך פעם-פעמיים לקחת כדור לכאב ראש כדי לסחוב את היום.
כרגע אני לוקח באופן קבוע סטינלוקס כדי להרדם, אך ההשפעה פוחתת במשך הזמן.
במעבדת השינה נתנו לי פתרון רק לדום נשימה ולא מעבר והפתרון לא פרקטי עבורי (הכרחתי את עצמי כמה ימים להרדם עם המסיכה בעזרת כדור ואשתי אמרה לי שאחרי רבע שעה שנרדמתי פשוט הורדתי אותה ממני תוך כדי שינה)
השאלה היא האם יש פתרונות, מבדקים, עצות מומחים, משהו שאני יכול לעשות?
וכרגע אני באמת רוצה להוריד את המינון של הכדור וקראתי שיש לעשות תהליך "גמילה" כדי שזה יצליח אשמח לקבל מידע בקשר לזה.
תודה, אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/04/2009צר לי שלא אוכל לתת לך פתרון פשוט דרך הפורום. אני מציעה שיחה עם רופא מיומן ברפואת שינה - לא פשוט לטפל בנדודי שינה ובמיוחד כאשר יש הפרעת שינה נוספת (הפסקות נשימה במקרה שלך).
אני רוצה לציין שבשל גילך הצעיר מאוד, חיוני לטפל בהפסקות הנשימה כדי למנוע סיבוכים רפואיים בעתיד!
פנה בהקדם למכון שינה.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מיומן
אורי01/05/2009אני יודע שזה אינו המקום ל"פרסום" אך האם המכון לרפואת שינה ועייפות, שיבא תהיה הכתובת הכי נכונה שלי לדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2009תהיה כתובת טובה..
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה בגיל 24נאוה ארבל29/04/2009
בני בן ה-24 סובל מבעיות שינה מאז היותו ילד קטן.
הוא נרדם בגלים. אם הוא מפספס גל שינה, נשאר ער ומוצא את עצמו ישן בין 4-5 שעות מקסימום בלילה. עייף ולא מרוכז רוב היום. האם יש טיפול שאינו תרופתי (כיוון שאינו מסכים לקחת כדורי שינה) והאם יתכן כי מוחו אינו מפריש חומרים מסויימים הדואגים לשינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/04/2009אני מציעה שבנך יבקש הפנייה למכון שינה לשיחה עם רופא כדי לנסות ולהבין את בעיית השינה. רק לאחר מכן ניתן לדון בטיפול.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה לילד בן 4איילת יונאני27/04/2009
שלום. ליאור, בן 4, סובל מבעיות שינה. הוא מתעורר בסביבות 4-5 לפנות בוקר, בממוצע פעמיים בשבוע ולא מצליח להירדם. הוא לא מתעורר בבכי ובהיסטריה. הוא רגוע מאוד, מגיע לחדר שלנו ואומר שהוא מפחד. אנחנו ישנם לידו, הוא ישן איתנו במיטה, מלטפים אותו ומרגיעים אותו אבל הוא לא מצליח להירדם. הוא נכנס למצב של חלום ומתעורר כל הזמן. הוא רועד בכל הגוף, כאילו נכנס בו דיבוק. המראה קצת מפחיד ורואים שהוא סובל. המצב יכול להימשך שעתיים עד שהוא נרדם סוף סוף. דבר נוסף הוא שליאור אינו מצליח להירדם. הוא יכול לשכב במיטה במשך שעה ומשהו, ער לחלוטין ולא להירדם. הוא מאוד עייף ורוצה להירדם אבל לא מצליח. בימים האחרונים הוא ישן על מזרון ליד המיטה שלנו. אילו בדיקות עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחות מתוך שינה לילד בן 12ציפי26/04/2009
שלום רב,
בני בן ה-12 הוא ילד מקסים וחכם, מטרידה אותי תופעה שהוא עצמו כלל אינו מודע לה. הוא ישן מ-10 עד 7 בבוקר בד"כ, ואחת לכמה ימים - בממוצע פעם בשבוע קורה שתוך כדי שינה הוא מתישב, ומדבר מתוך שינה עם הבעות ונענועי ידים (אי אפשר לזהות את המילים), לעיתים בכעס אבל לא תמיד. לפני כמה ימים אף החל לשיר עם מחיאות כפים. בעלי או אני כשרואים זאת משכיבים אותו בעדינות במיטתו, ובבוקר כשקם אינו זוכר מכך מאומה.
על מה יכולה להעיד תופעה כזו? מה יש לבדוק? האם זה מצריך טיפול ומאיזה סוג?
אני חוששת לשלוח אותו לשינה אצל חבר או למחנה עם לינה , היות שיכולים ללעוג לו...
תודה מראש על תגובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי הירדמות לא שגרתייםרז26/04/2009
בני בן השנה ועשרה חודשים נרדם בדרך של חבטת הראש במיטה באופן קצבי וקבוע.אעפ"י שזה מוזר,גם אני ןגם אבי נהגנו להירדם כך עד גיל מאוחר.יש לציין שכולנו מפותחם,נורמטיבים ולא סובלים מבעיות בריאותיות,האם התופעה מוכרת? אנחנו תמיד מרגישים חריגים.
שאלה נוספת-לאחרונה החל בננו הנ"ל לסבול ממה שנראה לנו חרדת נטישה,3 וכל זאת חודשים לאחר שנולד לו אח,עברנו דירה,הוא התחיל גן (שאותו הוא אוהב מאוד) ואושפז למשך כמה ימים בשל מחלת חורף.כיצד ניתן לעזור לו לאחר שבד"כ הלך לישון די בשמחה וישן באופן סביר במשך הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/04/2009התופעה שאת מתארת מוכרת היטב ונקראת head banging ובדרך כלל חולפת. יש לשים לב שלא תהיה פציעה תוך כדי.
ביחס להמשך שאלתך - אנא פני לפורום הפרעות שינה בילדים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה זעירהסקרן23/04/2009
שלום
ברצוני לדעת אם ישנם שינויים נוריולוגיים פיזיולוגיים,או אחרים בעת התהליך הראשוני של ההרדמות או הנימנום !? (כוונתי למה שמכונה שינה זעירה)
אשמח לקבל קישורים/מאמרים במידה וקיימים כאלה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצא את מבוקשך ב-google
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לקום או להמשיך לשכב במיטה?יהודה23/04/2009
לאחרונה אני מצוי במתח רב בגלל בעיות כלכליות.
הדבר גורם לי לנדודי שינה המתבטאים בכך שאני מתעורר באמצע הלילה ואיני מצליח להירדם שנית.וכתוצאה מכך יש לי ירידה בתפקוד במשך היום.
מאחר ובעבר לא סבלתי מנדודי שינה אני מקווה שהדבר יסתדר כאשר גורמי המתח ייעלמו.
שאלתי היא לבינתיים, כיצד עדיף לפעול כדי להפחית את הפגיעה בתפקוד ביום המחרת. האם לאחר היקיצה באמצע הלילה לקום מהמיטה ולעשות פעילות כלשהי או להישאר במיטה עד שעת היקיצה הייעודה ולנסות להירדם (ללא הצלחה).
או במילים אחרות האם האפשרות השניה, לשכב ער במיטה, ממלאת חלקית את הפונקציות של השינה ותורמת להפחת כלשהי של בעיות התפקוד ביום שלמחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקום!!!
ד''ר מיכל לוסטיג23/04/2009זוהי אחת ההנחיות לאנשים עם נדודי שינה;אין להשאר במיטה מעבר ל15-20 דקות במידה ולא מצליחים להרדם. השארות שכזו ו"נסיון להרדם" מעוררים עוד יותר.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשפעות כדורי שינהרוית22/04/2009
האם כדורי שינה (כמו בונדורמין, זופיקלון) משפיעים על המוח מעבר להשפעה המרדימה, ומעבר לתופעות לוואי זמניות?
האם הם יכולים לפגוע באיזשהו אופן בקוגניציה, בזיכרון, ברמת האינטליגנציה, לאחר הפסקת השימוש בהם/ בעת שלא נתונים תחת השפעתם ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא ((:
ד''ר מיכל לוסטיג22/04/2009כלומר , לטווח ארוך ,לאחר הפסקת לקיחתם לא מתועד נזק אבל-כל תרופה שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית, משפיעה על מכלול דברים. אנו מנסים להגיע ככל שיותר לספציפיקציה בטיפול וכיום אכן ידועים קולטנים שונים למשל לחומר המכונה גאבא שעליו פועלות תרופות השינה. והנסיון הוא למצוא תרופות (זופקלון הוא דוגמא) שתהיינה ספציפיות לשינה ולא לקוגניציה. \עם זאת בתרופות השינה הישנות לפחות ידוע כי בלקיחה ממושכת ומרובה שלהן עלול להפגע הזיכרון.
ושוב
בהפסקה מוצלחת שלהן לא ידוע כיום נזק לטווח ארוך אך אין וודאות ברורה בכך.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי השפעת כדוריםרינה22/04/2009
איך זה שבונדורמין לא עובד עלי כלל וזנקס אני צריכה לקחת 2-3 של 1 מג כדי לישון וגם זה מועיל רק ל 5 - 6 שעות. אני לוקחת רק כפעם בשבוע. כל השאר אני מתמודדת עם הרדמות ב 6 בבוקר ולמזלי אני יכולה לישון עד 12. אבל איך מתקדמים לנורמה?
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/04/2009מציעה לך לפנות לייעוץ במכון שינה! ייתכן שהכדורים הנ"ל כלל לא מתאימים לטפל בבעייה הספציפית שלך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זז בשינהיוסי20/04/2009
בחודשים האחרונים אני זז הרבה בשינה ולא רגוע ובנוסף לזה הנשימות שלי מאוד כבדות הייתי שמח לדעת מה אוכל לעשות.
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2009ייתכן שיש לך הפרעת שינה שגורמת לסימפטומים שתיארת, ולכן כדאי לבצע בדיקת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןמיכל20/04/2009
אם מלטונין נספג מאוד מהר, כיצד הוא יכול לגרום לתשישות ביום שאחרי? (כמו שהוא בדר"כ עושה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת תרופה הינה רק השלב הראשון
ד''ר מיכל לוסטיג20/04/2009אנו מתייחסים לזמן מחצית החיים של התרופה, מידת הספיגה שלה בשומן ושחרורה ממנו, השפעותיה על מערכות אחרות וכדומה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)