מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה לא מסודרתחזי03/03/2009
שלום , יש לי כמה בעיות בשינה רציתי לדעת מה מקור הבעיות האלה אני לא מצליח להירדם מהר.. אני מתעורר כמה פעמיים באמצע הלילה.. קשה לי להיתעורר בבוקר.. וכאשר אני מתעורר יש לי כאבים במקומות שונים.. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/03/2009לא נתת פרטים חשובים: מתי הפרעת השינה החלה? תדירות ההפרעה? בן כמה אתה? מחלות רקע? בעיות פסיכולוגיות? תרופות? אלכוהול? קפאין? ועוד.......
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חזי03/03/2009בן 20 מעשן אין לי מחלות ואני שותה הרבה קולה..האם זה מפריע לתפקוד שלי בזמן השינה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/03/2009קפאין - שמצוי בקולה! - עלול לגרום לקשיי הירדמות והתעוררויות בלילה, במיוחד בכמות גבוהה ובאנשים הרגישים לחומר במיוחד.
תפחית את צריכת הקולה בהדרגה (חשוב לא לעשות את זה בבת אחת!!) והשינה תשתפר.
לילה טוב.
ד"ר דליה שכטר-עמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שינה?מור03/03/2009
יש דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן , בוודאי
ד''ר מיכל לוסטיג03/03/2009ראי אותנו
((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעורריות בשינהלימור03/03/2009
שלום בתי בת ה8 שבועות נרדמת לנו בידיים וכששמים אותה בעריסה היא מתעוררת לאחר מס דקות . פעולה זו חוזרת על עצמה לעיתים 5 פעמים בלילה עד שהיא נרדמת לבסוף בעריסה.לאחר מכן היא ישנה טוב אפילו כ8 שעות אבל לא מובן לי מדוע ההתעורריות הללו לאחר שנתתי לה אוכל,חיתול ואין לה גזים באותו הזמן.הבנתי שהיא מרגישה את החום שלנו ומתעוררת ששמים אותה בעריסה. כמובן שניסיתי להרדימה בעריסה אך היא בוכה הרבה ולא מצליחה להרדם וכל פעם מתחילים את כל מעגל ההרדמה מחדש .מה ניתן עוד לעשות שלא נעשה?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פני לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים בגוף - המשךמור02/03/2009
אני בת 57. היפסקתי הורמונים לפני 3 חודשים. נוטלת רסיטל . אין רקע רפואי מיוחד. ברזל נמוך אך תקין.נירדמת בערך ב 6 בבוקר לרחא שעות של תיסכול , עצבנות ועייפות. ישנה טוב וחולמת הרבה - בעיקר בחלק האחרון של השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרדמת בערך ב6 בבוקר????
ד''ר מיכל לוסטיג02/03/2009האם הבנתי נכון את שכתבת?
ואם כן, אז מה קורה עד הבוקר? האם את מתפתלת במיטה מה שללא ספק מחמיר את נדודי השינה.
כדאי לפנות לרופא שינה על מנת לברר היטב מה מונע הרדמות האם ,ישנן תנועות רגליים על רקע חסר בברזל המביא לאי שקט מוטורי ומונע הרדמות? האם אלו נדודי שינה על רקע הפסקת הורמונים, האם אלו נדודי שינה על רקע ההפרעה הנפשית הבסיסית? האם תופעות לוואי של רסיטל?
פני על מנת "לעשות סדר"
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקס שינהמלי01/03/2009
שלום לכן... בני בן חודשיים.. אני מנסה להקנות לו הרגלי שינה בכך שני בשעה 7:15 עושה אמבטיה , נותנת בקבוק , עושה גרפב ולפני שהוא נרדם משכיבה אותו במיטה. צהליך זה נמשך כשעה בערך במהלכו הוא דיי בועה ואני מנסה להרגיעו על ידי מוצץ. האם אני מסתכנת בכך שהמוצץ יהווה משענת עבורו ?? הוא קם פעם חת בלילה ( בסביבות 2-3 ) האם הוא צריך לישון יותר ?? ( הוא שוקל 6 ק"ג ) . אשמח לכל תובנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן במהלך הלילהירון01/03/2009
שלום רב, אני בחור צעיר בן 21 וסובל מעייפות. אני קם עייף. שמתי לב שאני בלילה הולך להתרוקן פעמיים (לפעמים גם שלוש). ברצוני לדעת האם הטלת שתן תכופה במהלך הלילה יכולה להעיד על דום נשימה בשינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים כן, אך
ד''ר מיכל לוסטיג02/03/2009הפרעת נשימה בשינה בגילך, תהיה שכיחה בעיקר עם משקל עודף או מבנה פנים מסויים.
כמו כן הטלת שתן כשלעצמה אינה בהכרח רק בשל כך.
כדאי לפנות להתייעצות לרופא אאג שישאל את השאלות הנכונות, ואם ידרש יפנה למעבדת שינה לבדיקה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עודף משקל
ירון05/03/2009יש לי עודף משקל של 11 קילו. אני 1.82 ושוקל 93. ייתכן שאני סובל מדום נשימה בשינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחלוטין כן
ד"רלוסטיג05/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכמה עודף משקל בדרך כלל יש דום נשימ
ירון05/03/2009בצעירים (גיל 21), מכמה משקל עודף בדרך כלל מתחיל דום נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה עקב רעשיםיוכ01/03/2009
אני מחפשת אטמי אזנים נוחים מאד, לאישה כבת 50 הסובלת משינה קלה, שכל רעש קטן מעיר אותה. אטמי אזנים רגילים- לא נוחים לה, והיא סובלת עקב כך ממחסור חמור בשינה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר ממסך רעשים
יעל19/03/2009אנע מאוד ממליצה למכשיר ממסך רעשים, לכל מי שלא יכול עם אטמי אוזניים. המכשיר בשימוש אצלי מדי לילה והוא עושה רחש קבוע של רוח, לא צורם, לא חזק. זה ממסך קולות רקע אבל אינו ממסך שעון מעורר, צופר, ציצול בדלת וכו. אינו חוסם קולות חזקים מדי ופתאומיים. צריך לשים אותו קרוב לראש (על השידה) . לי זה מעולה,אחת הקניות הכי מוצלחות שלי אבל לא כל אחד אוהב. אטמי אוזניים חוסמים אפילו יותר טוב, אבל היתרון של המכשיר שהוא - כאילו "טבעי". עם הזמן עצם הרעש הזה - משרה שינה המכשיר אינו זול ואני לא יודעת אם הוא נמכר עדיין. מי שירצה - אני אתן לו את השם והכתובת. לגבי אטמי אוזניים, אלה משעווה מצויינים רק צריך להתאים אותם לגודל פתח האוזן ולהצמיד אותם כל שיהיה ואקום. ללא ואקום - זה לא עוזר. אם זה גדול מדי זה מכאיב אם זה קטן מדי זה עלול להכנס עמוק מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרתך/ם הדחופה ממיואשת...
אריאלה17/05/2010נפתח כאן מועדון לילה מתחת לבית שלי ואי אפשר לשיון מהרעש - של האנשים, צחוקים צעקות וכו' וכן מהאיסוף והרמה של בקבוקי הזכוכית ומרעש פחי האשפה - הם עושים ניקיון בחצר באמצע הלילה...
אשמח על כל המלצה וכל עזרה על אטמים או שיטה אחרת וכמובן שאלה ליעל - כמה עולה המכשיר הזה ואיפא קונים אותו???
האם אפשר לקנות אותו בזה הרגע?!
תודה ותבורכו על עזרתכם הנדיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בשינהלילך01/03/2009
שלום לאחרונה משהו כמו חצי שנה אני לא ישנה טוב, בני עומד לעבור ניתוח ואני מאוד חרדה, אף היתה לי בחינה חשובה לפני שבוע גם ממנה מאוד נלחצתי, הגעתי למצב של כאבי ראש עד שהרגשתי שראשי מתפוץץ ואינני יכולה לשמוע אף אחד, האם הדבר אופיני לשינה לא רצופה, ים המון יקיצות ולמחסור בשינה, אני בת 35 ומעולם לא סבלתי מכאבי ראש או מתופעה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/03/2009מתח, חוסר שינה, שינה לא טובה - כולם עלולים לגרום לכאבי ראש או להחמיר כאבי ראש.
בכל מקרה, רצוי מאוד להיבדק ע"י נוירולוג!!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים וחוסר מנוחהמור28/02/2009
איך שמגיעה הזמן להתחיל להרגע ולהירדם הגוף שלי נכנס לקריז של חוסר שקט עצבי מסיבי שמכריח אותי לבצע תזוזות בלתי פוסקות והתמתחויות. אוכל - בעיקר מתוק- מרגיע אותי לזמן קצר מאד אבל התופעה ממשיכה עד השעות הקטנות כשאני סוף סוף נירדמת. במשך היום הכל תקין.מה זה ואיך לטפל?
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/02/2009חסרים פרטים רבים: גיל? מחלות רקע? אנמיה מחוסר ברזל? תרופות שאת נוטלת באופן קבוע? מתי החלה הפרעת השינה? האם קיים גם כשאת מנסה לישון בצהריים?
עם יותר פרטים אולי נוכל להתקדם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרסומניה, קונצטרה ומצבי רוחיעל27/02/2009
הי, אובחנתי במכונכם כאידיופטיק היפרסומניה. ברקע ocd שמטופל באופן קבוע ברסיטל. טופלתי בהמלצתכם בפרוביג'יל, אך לאורך הזמן השפעת הכדור ירדה לחלוטין, עד שארבעה כדורים כבר לא השפיעו. במקביל, מכבי הפסיקו להפנות אליכם ולכן פניתי לניורולוג מומחה בקופה. לפני כחודש הגענו עד לקונצרטה במינון 108 (אני שוקלת 86 ק"ג), וסוף כל סוף אני עירנית! יחד עם זאת, אני חשה בשינויי מצב הרוח- בימים הראשונים הופיעו חרדות, וכעת בעיקר בגלי דיכאון. האם זה אופייני לקונצרטה במינון זה? ואם כן, האם זו רק הסתגלות או שחוסר התאמה לאור הרקע שלי? תודות רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכן על תגובתכן, ותוספת קטנה
יעל02/03/2009אני שמה לב שגם כל בוקר, כחצי שעה לאחר לקיחת הקונצרטה, מופיעות בחילות. האם באמת גלי המצב רוח, והבחילות, אופייניים כתופעת לוואי? והאם זו רק הסתגלות, או שזה מצביע על חוסר התאמה של הקונצרטה? אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובתשובה...
ד''ר מיכל לוסטיג02/03/2009קונצרטה וריטאלין מסוגים אחרים אכן עלולים לגרום לתחושת עצב, רצון לבכות. , אלה עשויים לחלוף אך לא תמיד. אולם, כדאי שוב ,בעזרת אחד מהרופאים המטפלים-הפסיכיאטר או הנאורולוג, לשקול האם אין מדבר גם במצב דכאוני שמלווה את ההפרעה הטורדנית כפייתית?
חשוב לאבחן בין שני הנל היות וההתייחסות הטיפולית, כמובן, תהיה שונה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות- ושאלה אחרונה
יעל02/03/2009זה מופיע רק בשעות מסוימות ביום, וחולף, ולכן תהיתי אם אין זה בגלל התרופה. ולגבי הבחילה- שכאמור מופיעה כשעה לאחר לקיחת הקונצרטה? ולגבי השאלה האם מדובר על הסתגלות לקונצרטה, או שהתופעות ישארו? (את הרסיטל אני לוקחת שנים, ולא שיניתי בו דבר). שוב, תודה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר לוסטיג02/03/2009ריטאלין עלול לגרום לבחילות אך מצד שני הוא גם מביא לעליה במנון אפקטיבי של רסיטל..... קחי את התרופות לאחר ארוחה מלאה. במידה והבחילות לא נסבלות ואינן עוברות, יש לשקול להחליף את הקונצרטה בריטלין אחר. כך גם לגבי מצבי הרוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה, מאוד מעריכה את תגובתך.
יעל02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים והפרעות שינהענבר קרייף26/02/2009
שלום קוראים לי ענבר ואני בת 16 כבר כמעט 4 שנים בהן רוב החלומות שלי הם סיוטים, לרוב לא מציאותיים (בתקופה האחרונה הם כן מציאותיים) את רוב החלומות שלי אני זוכרת והמחשבה עליהם מפריעה לי מאוד במהלך היום. אני יושנת בממוצע 8 שעות ובכל זאת מתעוררת מאוד עייפה כאילו לא ישנתי בכלל. בערך פעם בשבוע אני מתעוררת כשהרגל שלי נתפסת וצועקת מכאבים, אני בדרך כלל מותחת אותה מתוך חלום ואז מתעוררת. בשבועיים האחרונים אני מתעוררת מוקדם מהרגיל ומתקשה מאוד לחזור לישון בדרך כלל בגלל תוכן החלום האחרו שאני זוכרת מאותו הלילה. האם תוכלו בבקשה להציע לי דרך טיפול לבעיה? בתודה מראש, ענבר
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/02/2009סיוטי לילה ויקיצות מוקדמות וקושי להירדם שנית מעידים בדרך כלל על מצוקה נפשית, חרדה, דיכאון.
מומלץ לפנות לבירור פסיכולוגי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה קטועהמור26/02/2009
קשה לי להירדם באופן תקין. אולם מול טלויזיה דולקת בסלון אני נירדמת מצויין. ואז אני עוברת למיטה בשקט ובאיטיות כדי לא להתעורר ממש . מנסה לישון אולם כל הצלחה בהירדמות נמשכת זמן קצר וככה זה ממשיך עד הבוקר שבו אני נרדמת ממש וישנה טוב. אני לוקחת רסיטל וזה לא מקל על שינה תקינה. מה עושים? אני עייפה מנסיונות הירדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיבור הלא נכון
ד''ר מיכל לוסטיג27/02/2009בין שינה למיטה ככל הנראה.
או במילים אחרות, עצם הידיעה שעליך לישון, ושהמיטה "מחייבת" זאת מעלה את רמת החרדה .
איני יודעת מדוע בדיוק את מטופלת על ידי רסיטל, אך בנוסף , כדאי ללמוד גם טכניקות של הרפיה, ונוסף אין להשאר במיטה מעבר ל20 דקות . במידה ואינך נרדמת עליך לצאת מהמיטה למרות החשש שלילה לבן יעבור .
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהירון26/02/2009
שלום רב, לכמה שעות שינה זקוק האדם ה"ממוצע" כדי לתפקד טוב למחרת?
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/02/2009רוב בני האדם הבוגרים זקוקים ל-6-8 שעות שינה בלילה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה חלומות במשך זמןדוד25/02/2009
כבר משהו כמו 3 שבועות שאני כל לילה חולם בלי יוצא מהכלל. אני מרגיש שאני אפילו לא צריך להיות יושן לגמרי כדי לחלום, אלא מספיק שאני מנמנם. החלומות נראים מאוד מציאותיים ולא מרגישים בכלל כמו חלום. הבעיה היא שהחלומות "מעייפים" אותי, אני מרגיש בכאילו הגוף נח אבל המוח ממשיך לעבוד ולהתעייף במהלך החלומות וזה מאוד מציק לי. מה יכולה להיות הסיבה ואיך מתמודדים עם זה?
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/02/2009סיבות שונות לחלימה רבה: חוסר שעות שינה כרוני (סיבה חשובה!), תרופות מסויימות, סמים, התעוררויות רבות מהשינה בגלל גורמים שונים, מחלות שינה מסויימות.
לא מסרת די פרטים אז לא ניתן לקבוע את הסיבה אצלך.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי לב
דוד28/02/2009שמתי לב שאני באמת מתעורר הרבה פעמים במהלך הלילה, אולי בגלל שאני מוטרד קצת. לקחתי לא מזמן את התרופה "לורבן", היא גורמת לחלימה מוגזמת? ועוד משהו, לפני חודש עישנתי כמה שאכטות מג'ויינט של חשיש, אבל עבר הרבה זמן מאז. יש קשר? זה היה עישון חד פעמי ולא משהו קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/02/2009לוריבן לא גורם חלימה מרובה.
לגבי החשיש - קיבלת תשובה לפני מס' ימים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמנרביןחן25/02/2009
האם משרה שינה טבעי כמו קלמנרבין באמת עובד? והאם יש תרופה טבעית אחרת שעדיפה על קלמנרבין? תודה.
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/02/2009קלמנרבין הוא תכשיר שאמור להרגיע. אם הקושי להירדם על רקע של מתחים התכשיר עשוי לעזור. יש לנסות ולראות איזה תכשיר אכן עוזר. אין עדיפות מיוחדת לתכשיר מסויים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)