מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצר חשמלי במוח?? בזמן השינהשי27/01/2009
שלום, אני בת 25 , ללא מחלות או הסטוריה רפואי חריגה במשפחה. אני אנסה לתאר מה קורה לי לעיתים בלילות: זה אמנם לא קורה הרבה, אך עדיין קורה. סמוך להירדמות שלי, ממש מס' שניות או דקות להערכתי אחר שאני נרדמת לפתע אני מרגישה כמו חשמל חזק חזק (ממש כמו התחשמלות) שכאילו עובר לי דרך המוח או הראש, וגורם לי להתעוררות. כלומר, אני ממש מודעת כשזה קורה. אתמול בלילה זה נמשך מס' שניות ארוכות והייתי מודעת לגמרי שאני ישנה (או חולמת) והרגשתי ממש כאילו הראש שלי מתפוצץ מזרם חשמלי וייחלתי כבר להתעורר עד שלבסוף התעוררתי. האם מדובר בתופעה מוכרת? של זרמים חשמלים? קוצר חשמלי? או שהאם אני רק חולמת? למרות שזה נראה לי פיזי לחלוטין!! האם זה קשור למודעות בזמן השינה? אשמח לתשובה, אני ממש סובלת ומפחדת ללכת לישון מחשש שזה יקרה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לפחד ללכת לישון" אין צורך
ד''ר מיכל לוסטיג27/01/2009התמונה אינה ברורה לי כל צרכה. יתכן ומדובר בעירוב של שלב עירות עם שלב שינה. לעיתים מתבטא בקפיצות חדות ומבהילות של הגוף. יתכן ומדובר במצב חרדתי. בכל מקרה מציעה לך לפנות לשיחה אישית על פנת שתמונה תהיה בהירה יותר וכך ההסבר לתופעה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהעומר26/01/2009
שלום אני בן 43 בריא בדר"כ בעקבות אירוע לב קטן לפני כחצי שנה אני לוקח קרטיה באופן קבוע אחת ליומיים בחודשים האחרונים החלה לי תופעה של התעוררות באמצע הלילה ערנות של כשעה ושוב הרדמות עד שעות הבוקר המוקדמות מאוד לפני כחודשיים התחלתי לקחת בונדרומין 0.25 באופן קבוע אני הולך לישון בסביבות 23:00 ומתעורר יחד עם הכדור בשעה 00:30 ער לחצי שעה ואז נרדם שוב עד 5 בבוקר. במהלך כל היום אני עייף גופנית וזה מאוד מפריע לי בתפקוד . ניסיתי לאחר חודש לילה אחד בלי בונדרומין וישנתי במצטבר אולי 3 שעות וגם הן עם התעורריות רבות אודה מאוד להמלצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל !!!
ד''ר מיכל לוסטיג26/01/2009אל תתחיל/תמשיך עם נטילת הבונדורמין. העובדה היא שהוא לא שינה דבר מתלונותיך ולבסוף יביא לכדי פיתוח סבילות והתמכרות.
ובאשר להתעוררות וקשיי ההרדמות שאחריה- יתכן ושניהם נובעים מאותה בעיה של מתח כלשהו ,בעיקר כשאתה לאחר ארוע לב בגיל כה צעיר. יתכן עם זאת שההתעוררות היא רגילה, או מסיבה אחת וקשיי ההרדמות הם בשל התפתחות מתח אפילו סביב נושא השינה.
על מנת להתיר את הפלונטר פנה לשיחה לרופא שינה . אין ספק שתוכל להעזר.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניהרפול25/01/2009
הייתי אצלכם לפני כשנתיים גם אצל ד"ר לוסטיג וגם אצל ד"ר שכטר אמיר ומשום מה טענתם כי אין מקום לבדיקת מעבדה לעומת זה המלצתם על טיפול בסרוקסט שלא עזר וגם בהתנהגות קונגטיבית ואם צריך לתקופה קצרה גם נוקטורנו שום דבר לא עזר כולל תרופות רבות מה-SSRI ומהדור הישן וכן רמרון וטרזדון שלא עזרו במאומה וגם לנוקטורנו הגוך התרגל כמו שאתם טוענים (תרופות רבות שציינתי קבלתי מפסכיטר שטוען כיום שהבעיה אינה חרדתית - אם כן מה הבעיה ?) , בנוסף בכל זאת הלכתי למכון אחר לבדיקת מעבדה שטען שכל הפרמטרים תקינים ושישנתי זמן רב כאשר למעשה זה היה לילה לבן שבגלל זה לא הלכתי לעבודה למחרת , אם מי יש להיפגש אצלכם במכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/01/2009אתה מוזמן להערכה שנייה במכון.
התופעה של שינה תקינה במכון והרגשה של היעדר שינה כליל מוכרת ונקראת Sleep State Misperception. הטיפול באינסומניה (כולל סוג זה) איננו פשוט ולעיתים נחוצים ניסיונות תרופתיים רבים + טיפול פסיכולוגי ממושך כדי להגיע למצב משביע רצון מבחינת השינה.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסומניה
רפול26/01/2009הוזמנתי על ידי ד"ר דליה שכטר-עמיר להערכה שניה במכון השינה . איזו רופאה לבקש על רקע הדברים שציינתי בפניה אתמול ה- 25.1.09? יש לי תיק אצלכם מהפגישות הקודמות לפני שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניהרפול25/01/2009
1. האם במכון שלכם יש גם טיפול פסיכולוגי באינסומניה ? 2. האם יש לכם EMAIL לפירוט יתר של הבעיה שלא דרך הפורום ולפי התשובה להחליט האם להגיע אליכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/01/20091. לא.
2. הדרך המועדפת - קביעת פגישה במכון.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש או לחץ בראשלאה25/01/2009
שלום, בשעת הצהריים אני מרגישה מין לחץ באזור הראש. מנסיון רק מנוחה פותרת לי את הבעיה - דבר שמגביל אותי מאוד. האם הבעיה קשורה לתחום של הפרעת שינה? או אולי לתחום אחר? כמו נוירולוגיה? אציין שאין לי בעיה להרדם בלילה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדקי אצל נוירולוג
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ותשישותשיר25/01/2009
אני בת 28, כבר למעלה משנה סובלת מעייפות ותשישות כרונית שמקשה על חיי. אני ישנה הרבה שעות בלילה, שינה עם הרבה חלומות, ומתעוררת עם עייפות וחולשה שנמשכת כל היום. רופא המשפחה ערך לי בדיקות דם מקיפות שנמצאו תקינות ואמר שאין לו כל הסבר לתופעה. עברתי דיקור סיני, ובעבקובות ביקור אצל נטורפתית שיניתי לתזונה בריאה יותר ןלקחתי תוספי מזון ותוספים שאמורים לחזק את הגוף והעניק לו אנרגיה. אך המצב לא השתנה. מידי פעם יש הטבות אך שוב חוזר כשהיה. אני מיואשת. האם יש לכם פתרון או רעיונות לדרכי פעולה נוספות? תודה מראש שיר
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/01/2009לאחר הבירורים שעברת, ובהנחה שהתופעות לא החלו לאחר התחלת טיפול עם תרופה חדשה, לא נותר אלא לפנות למכון שינה לייעוץ פרטני ובדיקת שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמעת קול ברגע ההרדמותאוזי23/01/2009
מידי פעם, בשלב המעבר בין עירות לשינה אני משמיע קול קבוע ("אה" ) ומעיר את עצמי, מיד אחר כך אני נרדם וישן ברציפות עד הבוקר. אני מדגיש כי הקול נשמע בדיוק בכניסה לשינה ולכן אני מודע אליו. אני סקרן לדעת מהי התופעה וממה נובעת. תודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/01/2009במעבר בין עירות לשינה יש לעיתים תופעות מוטוריות - כמו קפיצות פתאומיות של הגפיים. לעיתים - גם השמעת קול. אין לזה משמעות עפ"ר אלא אם זה מפריע להירדמות. צריכת קפאין מוגזמת, מאמץ גופני או סטרס נפשי עלולים להחמיר את התופעה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולות כמו נהימות ,,במהלך שינה
אביחי2615/02/2009דר" שלום רב לאחרונה התחלתי מערכת זוגית,, לפני מס ימים אמרה לי חברה שלי שבאמצע הלילה, אני מתחיל להשמיע קולות ,,לא נחירות,, קולות כמו נהימות כאלה,, אני מודאג כי בעבר חברות שהיו לי סיפרו לי כי יש לי את התופעה הזאת של קולות ונראה לי שזה הפריע,,מה מקור הבעיה והאם ניתן לטפל?זה משהו נפשי?אני בחור בריא בנפשו ובגופו תודה מראש אביחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/02/2009השמעת קולות עשויה לקרות בשנת חלום אך גם בשלבים אחרים ואין לכך משמעות קלינית מיוחדת.
כאשר מדובר בצעקות מתוך חלום מפחיד או דיבורים שמלווים בפעילות מוטורית חריגה אז כבר יש מקום לברר ולנסות לטפל.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשנות את השעון הביולוגי?לי23/01/2009
שלום, אני בת 29, בריאה בד"כ. כל חיי הבוגרים אני נוטה להפוך בין יום ללילה, אני מרגישה פרץ אנרגיה וערנות בשעות הלילה, נשארת ערה עד השעות הקטנות של הבוקר, ואח"כ מתקשה לקום בשעה סבירה בבוקר ולתפקד. זה מפריע לי בכל התחומים בחיים - בעבודה, בלימודים, בזוגיות. אני רוצה לשנות את המצב. רוצה ללכת לישון בשעה נורמלית ולקום בשעה נורמלית. האם ניתן לשנות את המצב? אם כן - איך? תודה מראש, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן, אבל
ד''ר מיכל לוסטיג24/01/2009לשם כך תיתכנה שתי דרכי טיפול -האחת דרך התנהגותית של דחיית שעת השינה כל יום יומיים בשעתיים שלש עד מחזור שלם או הטיפול המקובל (והקל יותר) שמוש במלטונין כפי שיוסבר ותדורכי באופן אישי תוך השלמת הטיפול עם חשיפה לאור שמש בשעות הבוקר.
עם זאת על מנת שהטיפול יהיה יעיל, תצטרכי לשמור על שעות עירות ושינה יחסית קשיחות . כלומר במידה ועדיין תרצי לשמר אורך חיים של שינה בשעות הקטנות של הלילה, זה עלול להתנגד לטיפול.
פני למרפאת שינה
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהשרון22/01/2009
שאלה האם אני רוצה לעשות סקס אחד אחרי השני האם אני יכול לעשות בעיקבות בעית שנה ועיפות חרונית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/01/2009אני מבקשת לרכז את השאלות.....
תודה רבה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצה חולה יריחשרון22/01/2009
שאלה מה הבדל בין יקיצה לבין חולה יריח האם יש הבדל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא ברורה.
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להירדםאירית21/01/2009
שלום במשך שנים רבות נהגתי לתפוס שנת צהריים (בסופי שבוע בלבד) בחודשים האחרונים אני לא מצליחה להירדם,שוכבת במיטה ,הזמן עובר (כנראה מנמנמת) אבל לא ממש ישנה. אני בת 42. למה זה קורה? הלך לי הכייף של שנת הצהריים. תודה אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיל והשינה
ד''ר מיכל לוסטיג21/01/2009עם הגיל אנו צורכים פחות שעות שינה ובוודאי (מבלי לפגוע ולהתייחס אישית) לקראת גיל המעבר. אם אינך מצליחה לשון בצהרים , המנעי מכך כל מנת שלא תפגע שנת הלילה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלמתם ממניהילי21/01/2009
אני זאת עם הקולות (האנחות בזמן השינה ) הדבר מאוד מטריד אותי אני מקווה שתענו לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על הדילוג (:
ד''ר מיכל לוסטיג21/01/2009לקולות בלילה תיתכן אבחנה מבדלת שנעה בין נחירות , לבין מעין "טיק קולי" לבין דיבור מתוך שינה.
נחירות -הנן חלק מהפרעות נשימה בשינה. בדרך כלל בנשים שמנות, ו/וא גיל מעבר והלאה וכדאי ורצוי לבדוק ולטפל אם יש.
דיבור מתוך שינה-מתגבר בחסך שינה ובתקופות מתח. אין בו כל סכנה
ו"טיק "קולי -או בשפה מקצועית יותר palatal myoclonus אותו יכול לבדוק רק רופא אאג ואין בו כל סיכון.
מקווה שפיציתי על העיכוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
הילי22/01/2009אני שמחה שאין סיכון אך איך אפשר למנוע את זה העניין מאוד מטריד ומעיר את בעלי ואותי כשהוא מעיר לי דרך אגב אני בחורה רזה וזה לא נחירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה מבדלת אחת כנראה "יורדת"
ד"ר לוסטיג22/01/2009ואין מדובר בנחירות,, בכל מקרה התייעצי עם רופא אאג. רצוי כזה המתמחה גם ברפואת שינה. ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להשתיל את קוצב הוגאלי VNSאיציק19/01/2009
אצל החולים במחלת הנרקולפסיה ולשלוט בעירנות שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VNS - טיפול באפילפסיה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הקוצב גם משפיע על זה?
איציק19/01/2009על המדדים הקוגנטיבים (ערנות זיכרון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/01/2009VNS מיועד למנוע התקפים אפילפטיים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ספק שהרעיון כרעיון מעניין ביותר
ד''ר מיכל לוסטיג20/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהפזית19/01/2009
במשך זמן רב אני מתעוררת בלילה עם קוצר נשימה ודפיקות לב מהירות. הארוע הוא קצר, ממש שניות אחדות אבל גורם לי חרדה נוראה. אני נושמת עמוק, משנה תנוחה או מתיישבת והכול עובר. עברתי במהלך השנים בדיקות לב מקיפות ולא נמצאה סיבה גופנית. לאחר ביצוע הבדיקות ישנה הפסקה בתופעות וחוזר שוב לאחר זמן. האם אפשר לצאת מזה אי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה הקודמת
פזית19/01/2009לא ציינתי שאני היום בסוף שנות השישים שלי, אבל סובלת מגיל הרבה יותר צעיר. מטופלת ביתר לחץ דם, שבדרך כלל מאוזן. סובלת ממש מילדות גם מ OCD ללא טיפול רפואי. נוטלת XANAX לפי הצורך במצבי מתח ועצבנות. השאלה אם התופעות בלילה מסכנות אותי. אודה על תשובה.
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/01/2009זה נשמע כמו התקפי חרדה ליליים. באבחנה המבדלת יש לחשוב על תסמונת הפסקות נשימה בשינה (האם את נוחרת?) וכן רפלוקס של חומצה מהקיבה.
מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר בשלב ראשון.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
פזית19/01/2009גם הרופא שלי אומר שאלו התקפי חרדה. מקווה שעם זה אוכל להתמודד. בקשר לנחירות - אני לא נוחרת. כשאני מתיישבת עולה לי שיהוק מהקיבה. ייתכן שזו הסיבה? אני רק רוצה להיות רגועה שהסיבה היא לא לבבית. בכל אופן הבדיקות בעבר לא הראו בעיה כזו. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהעייפה18/01/2009
שלום, אני בת 36. לפני כשלושה חודשים עברתי פרידה מאוד קשה מבן זוג, ומטופלת מזה 12 ימים בציפראלקס 10 מ"ג ואחת לשבוע בטיפול קוגניטיבי. מאוד קשה לי לישון בלילה, ויש לילות שהם ללא שינה. הרופא ייעץ לי לקחת חצי כדור בונדראמין, אך גם הוא לא מאפשר לי שינה רציפה, ולפעמים אף מגביר את המתח. אני מרגישה שאני חרדה לפני השינה ושכשאני כבר במיטה אני ישנה אבל המוח ער. אני גם עושה הרפייה לפני השינה, לא שותה קופאין, ואף מנסה ללכת ברגל אחה"צ - כחצי שעה. האם יש טיפים להקל עליי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיינת שינה
ד"ר לוסטיג22/01/2009בראש ובראשונה-אלו הם מספר כללים שיכולים להקל -אל תשארי במיטה מעבר לכ15-20 דקות במידה ואינך נרדמת. קומי וצאי מהמיטה ואף מהחדר גם אם תרגישי שהסיכון הוא שלא תרדמי באותו לילה. חזרי למיטה רק כששמורות עינייך נעצמות. המנעי (בהדרגה) ממשקאות ומאכלים מכילי קפאין-שוקולד, קקאו, קולה, תה, קפה. בוודאי שהמנעי מכך החל משעות אחהצ. נסי לא לעשות פעילות ספורט עד 4 שעות לפני שעת השינה הרצויה. למדי טכניקות הרפיה כמו הרפיית שרירים או מדיטציה. נסי להשתמש בהן לפני השינ ה. הציפראקלס יתחיל עוד מעט גם הוא לפעול את פעולתו. לילה טוב ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)