מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הירדמות פתאומית בפעילות מונוטוניתשיר07/02/2009
שלום, אני סטודנטית שנה א לתואר ראשון. בת 25, בריאה בדרך כלל. הבעיה שלי היא שאני נרדמת לתנומות של מספר דקות לעיתים קרובות יחסית (לפחות פעם ביום). ההירדמות היא פתאומית, אני לא יכולה להרגיש אותה מתקרבת, ואני לא מצליחה למנוע או לעצור אותה. כשאני מבחינה איכשהו שנרדמתי אני מנסה בכוח לפתוח את העיניים ולהתעורר אך העפעפיים צונחות שוב מעצמן והראש "נופל" קדימה. זה קורה לי בעיקר בעת מאמץ אינטלקטואלי: בזמן הרצאה באוניברסיטה, בזמן קריאה ובהכנת שיעורי בית, בעבודה מול מחשב, בצפייה בטלויזיה. זה קורה רק בישיבה, מעולם לא בעמידה וגם לא תוך כדי דיבור. זה קורה גם כשאני נמצאת בהרצאה, תוך כדי כתיבה במחברת. לפעמים אני כותבת במחברת ונרדמת תוך כדי, ואז אני מתעוררת לרגע בניסיון להמשיך ולעקוב אחר דברי המרצה, מנסה להמשיך ולכתוב ואז נרדמת שוב תוך שניות ספורות, האצבעות עדיין אוחזות בעיפרון והיד לוחצת את העיפרון למחברת, כשאני מתעוררת אני מגלה לפעמים שהמשכתי להעתיק איזו נוסחה מהלוח או כמה אותיות, כנראה בתחילת ההירדמות, אך האותיות חורגות מהשורות, נכתבות עקום ובמפוזר, ולעיתים קרובות שגויות - כלומר ניסיתי להעתיק מה שכתוב בלוח ויצא משהו אחר. למרבה המזל, אין לי רישיון נהיגה אך אם היה לי אני מאמינה שהייתי נרדמת גם תוך נהיגה. ההירדמות הפתאומית באה בדרך כלל אחרי זמן מסויים של מאמץ לשמור על ריכוז. זאת אומרת, לעולם לא בדקות הראשונות של שיעור. בתחילת שיעור אני עוקבת אחר המרצה ומקשיבה ואחרי חצי שעה, או קצת יותר אני עשויה פתאום להירדם. על פי רוב יש הפסקה כל שעה. כאשר השיעור אורך למעלה משעה ללא הפסקה, יש 90% סיכוי שאירדם. כשאני מתעוררת מהתנומה, אני מרגישה חולשה בגפיים, רעד קל ודפיקות לב מואצות. אני מאד מנסה להימנע מכך. מאז שהתחילו התופעות הללו אני מקפידה לישון מס' שעות שינה מספיק (7-8 שעות), ומשתדלת ללכת לישון בשעות קבועות. שומרת על תזונה בריאה. אציין בנוסף, שכשאני הולכת לישון בלילה אני נרדמת מהר מאד (בעבר, נניח עד לפני כמה חודשים, הייתי נרדמת תוך כעשר דקות, כיום מדובר בשניות ממש. רק עוצמת עיניים וכבר נרדמת. בגיל ההתבגרות לעומת זאת היו לי קשיים בהירדמות, במשך שעות ארוכות הייתי שוכבת במיטה מבלי להירדם בתקופות מסוימות). דבר נוסף, בבוקר קשה לי מאד להתעורר, אני מכוונת מספר שעונים מעוררים ועדיין לא מצליחה לקום. אני נעזרת בחברים ובני משפחה שיעירו אותי. אני משערת שיש לי בעיית קשב וריכוז בנוסף לכך. מאד קשה לי להישאר מרוכזת בדבר אחד ודעתי מוסחת בקלות. קבעתי תור לאבחון במכון קשב. אולי יש קשר בין זה לבין התופעה החדשה של ההירדמות. ברצוני לציין שהצלחה בלימודים חשובה לי. הציונים שלי בבגרויות ובפסיכומטרי גבוהים מאד. אז מה הבעיה שלי ואיך אני אתגבר עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/02/2009לפני איבחונים בכיוון של הפרעת קשב וריכוז עלייך לפנות לבירור במכון שינה! יש מחלות שינה שביטויין ישנוניות יתר במשך היום למרות שעות שינה מספיקות.
הסימפטומים העיקריים של ישנוניות מכל סיבה הם בין השאר הפרעות קשב וריכוז.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה ובונדורמיןענבל06/02/2009
דר' שלום רב אני בת 38 ועד היום לא היו לי כלל בעיות שינה הדבר החל מהחודש האחרון בו הכנסנו את הילד שלנו בן השנתיים למעון ומאז הילד מתעורר כמה פעמים בלילה ואני בעקבותיו בכדי להרגיע אותו בשבוע האחרון הילד כבר ישן בסדר ולא מתעורר עוד בשנתו אך אני לא מסוגלת יותר לישון בכל פעם שאני נכנסת למיטה אני כאילו מחכה לבכי של הילד למרות שכבר אינו מופיע וזה מפריע לי להרדם אני כל הזמן דרוכה למרות שכבר אין בכלל צורך בזה והילד בסדר ואז מופיעות לי חרדות מפני השינה עצמה בשלושה ימים האחרונים אני לוקחת חצי בונדורמין בלילה בעקבות המלצה של רופא משפחה וזה עוזר לי קצת לישון אך הבעיה היא בבוקר שאני קמה אני נורא מבולבלת מרגישה רעד בידיים עצבנות נוראית והגרוע מכל עייפות איומה לאורך כל היום ברצוני לשאול כמה שאלות : 1 האם יש לבעיה שלי פתרון שהוא לא כדורי שינה ? 2 האם אחרי שלושה ימים עם חצי כדור של בונדורמין יש מצב שחלילה התמכרתי לכדור ? אני מאד לא רוצה להמשיך עם הבונדורמין כי אני לא מתפקדת ביום יותר מאז לקחתי אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/02/2009לא התמכרת לבונדורמין אחרי נטילת חצי כדור במשך 3 ימים, אבל כנראה אין זה הכדור המתאים לך.
כדי "לשבור" את מעגל נדודי השינה נסי ליטול כדור שינה טבעי ואם לא עוזר בקשי מרופא המשפחה לנסות כדור שינה אחר (נוקטורנו או אימובן), למשך מס' לילות בלבד.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה בכדורים טבעיים ?
ענבל08/02/2009האם בבקשה תוכלי לתת לי שמות של כדורים טבעיים ? האם כדורים טבעיים מצריכים מרשם רופא או שאפשר לקנות בכל בית טבע ? המון תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/02/2009בכל בית מרקחת ישמחו לעזור לך.
מדובר בתכשירים ללא מרשם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין!מירב04/02/2009
שלום קיבלתי מרשם למלטונין מרופאת המשפחה, אולם הוא אינו בנמצא בקופת חולים וגם לא בבית מרקחת פרטי. היכן ניתן להשיג מלטונין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין
ד''ר מיכל לוסטיג04/02/2009אינו נמצא בסל התרופות ובעצם מוגדר (עדיין) כתוסף מזון ואינו ממומן על ידי קופות החולים.
הוא ניתן על פי מרשם ,מינון המותאם אישית על ידי הרופא המטפל,ומורכב על פי מרשם זה בבתי מרקחת ספציפיים.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מלטונין
איתי05/02/2009שלום ד"ר לוסטיג רציתי לשאול האם יש דבר כזה של מינון יתר של מלטונין הגורם לעייפות ביום שלאחר הלקיחה כלומר אם אני עולה מ 3 מ"ג ל 5 מ"ג ליום יכול להיות שארגיש עייפות מזה בבוקר למחרת אולי אני צריך להסתגל למינון החדש ? ושאלה נוספת אני יודע שצריך לקחת את המלטונין בין 2030-2130 בערב אם לקחתי אותו בשעה 2300 בלילה תהיה השפעה כולשהי למחרת כמו עייפות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בשינה :(שגית04/02/2009
שלום לכן, שלשום יצאתי עם חברה לבילוי וחלקנו בקבוק יין. (אני מציינת זאת כי אני מעריכה כי קיים קשר) באותו הלילה ישנתי 3 שעות ברצף וביתר הזמן התהפכתי מצד לצד. הלילה ישנתי כ- 5.5 שעות ברצף אולם גם עתה, בשארית הלילה, לא הצלחתי לשקוע בשינה. אני מתחילה לשמוע קולות ומראות של חלום וכאילו קופצת בבהלה מחוץ לחלום. אני חווה את החלומות כרגעים קצרצרים ולפני שאני שוקעת בהן אני, כאמור, "נמלטת" החוצה. אני ישנה טוב עפ"י רוב וחולמת המון ולמרות שמדובר בסה"כ ביומיים אני די מתוחה. אני נמנעת מקפאין ותוהה אם יש דרכים נוספות להעמיק את השינה שלי ולמנוע מהגוף שלי "למשוך" אותי החוצה משקיעה מחודשת בשינה. מה עושים? תודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/02/2009הקפידי על שעות שינה מספיקות ומסודרות (עפ"ר רוב האנשים מסתדרים היטב עם 7-8 שעות שינה בלילה).
הימנעי מאלכוהול, ניקוטין כ-5-6 שעות לפני השינה וכן מפעילות פיזית נמרצת.
אם אחרי 10-14 לילות עם ההנחייה הנ"ל עדיין תהיינה בעיות כפי שתארת - פני לייעוץ במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה ומחלת פרקינסוןאבי03/02/2009
האם הפרעות שינה יכולות לנבוע ממחלת פרקינסון? האם לאחר ניתוח DBS צפויות להופיע הפרעות שינה (קושי בהרדמות)? האם יש סיכון בנטילת כדורי שינה בונדורמין? האם כדורי השינה עלולים לגרום לתופעות לוואי? אודה על תשובה.
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2009אנשים הלוקים במחלת פרקינסון עלולים לסבול מהפרעות שינה שונות, חלקן שכיחות יותר באוכלוסיית החולים לעומת האוכלוסייה הכללית. החולים עלולים לסבול מנדודי שינה (עקב דיכאון או על רקע הטיפול התרופתי בפרקינסון), הפרעות נשימה בשינה, תנועות לא רצוניות של הרגליים לפני השינה או בשינה, פעילות מוטורית חריגה מתוך חלום (החולה "פועל" את החלום, עד כדי כך שקם מהמיטה ומבצע פעולות שונות).
מעבודה שאני מכירה דווקא לאחר ניתוח DBS יש שיפור מבחינת השינה.
אני מציעה לשוחח על בעיית השינה עם הנוירולוג המטפל. ייתכן ששינוי תרופתי של התרופות נגד פרקינסון יוכל להועיל. ככלל אין בעייה בנטילת כדור שינה, אבל אם ניתן לשפר את בעיית השינה ללא כדור שינה - עדיף.
במידת הצורך ניתן לפנות לייעוץ במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספתאלון03/02/2009
שלום לכם עברתי מעבדת שינה ביתית דרך הדסה ובדיקה אצלם עם רופאת אף אוזן גרון משהו לא נראה לי בתוצאות שלה והיתי מעוניין לקבל חוות דעת נוספת אני חבר בכללית והיתי מעוניין לקבל חוות דעת נוספת האם אוכל דרככם לעשות? אפילו בפרטי אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה אלון
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2009בהחלט!
צור קשר עם מכון השינה 03-5340381 ותקבל מידע כיצד ניתן לעשות זאת.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מלוריווןסתו03/02/2009
שלום לקחתי לוריוון לפני השינה, במשך כ-8 חודשים, כדור אחד בכל יומיים או שלושה. אני מאוד מעוניינת להפסיק אולם עדיין לא מצליחה והדבר גורם לי לנדודי שינה. מהו פרק הזמן הנדרש לגמילה? תודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2009אם לקחת כדור אחד רק כל יומיים - שלושה קשה לי להאמין ש"התמכרת".
בכל מקרה יש לנסות ליטול רק חצי כדור במשך שבועיים-שלושה ואז להפסיק.
רצוי ייעוץ במכון שינה לגבי נדודי השינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהירדמותמוטי02/02/2009
שלום ! אני בן 27 ורציתי לשאול מזה זמן שאני מתקשה להרדם בלילות וגם כשנרדם לא תמיד השינה רציפה וכתוצאה מכך ביום לא מתפקד לא מסוגל להתרכז בכלום. שמעתי פה ושם שמלטונין עוזר מאוד אך נסיתי להשיגו בארץ והבנתי שבאופן רשמי לא ניתן להשיגו בארץ (אלא רק מתחת לשולחן...) שאילתי- האם זה נכון ? והאם לפי הידוע לכם התכשיר אכן פותר את הבעיה ? א"כ אולי אביא מחו"ל וגם - יכול להיות שזה קשור לחוסר בטסטוסטרון כי אני סובל גם מכל התסמינים של זה,חוסר חשק מיני,ריכוז וכו' וכו' .רק אציין שבבדיקות דם שגרתיות הכל תקין .וכן מקפיד על תזונה בריאה ,לא מעשן
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2009ניתן לרכוש מלטונין בארץ באופן רישמי ביותר, מעל השולחן, עם מרשם רופא.
אבל - האם זו התרופה עבורך? איני בטוחה.
סיבה שכיחה לנדודי שינה היא מתח-חרדה-דיכאון.
נדודי שינה + ירידה בחשק המיני + ירידה בריכוז מרמזים שאולי באמת הרקע נפשי.
אנא, פנה לבירור בכיוון זה!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה...שקד02/02/2009
שלום, אני בת 22 וסובלת מהפרעות שינה בחצי השנה האחרונה. אני נרדמת בשעות הבוקר-צהריים וישנה 4-5 שעות ביום בחודשים האחרונים. לאחר שהייתי ערה במשך יומיים הצלחתי להירדם בלילה. ובשבוע האחרון אני נרדמת לפנות בוקר אבל מתעוררת כל חצי שעה-שעה (לפעמים בעקבות חלומות) וישנה עד 4 שעות. אני מטופלת אצל אינדוקרינית בעקבות תת פעילות בבלוטת התריס. בכל אחת מהפגישות אנחנו דנות בבעיות השינה שלי, אך היא עדיין לא הפנתה אותי לבדיקות או מעבדת שינה. היא הציעה לי כדורי שינה אבל העדפתי שלא להתחיל טיפול תרופתי בשלב הזה ועוד לפני בדיקות כלשהן. קשה לי לתפקד ככה ביומיום כי אני תשושה מרוב עייפות. ולמרות זאת, עדיין לא מצליחה להירדם או לישון רצוף. האם יש פיתרון כלשהו לבעייה? אני אמורה להיבדק במעבדת שינה או לקחת כדורים במצב כזה? תודה מראש על העזרה, שקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתחילי "טיפול" על ידי כדורי שינה
ד''ר מיכל לוסטיג02/02/2009לפני אבחון
האבחנה המבדלת שלך נעה בין הפרעה בתזמון השינה לבין נדודי שינה על רקע ביולוגי או נפשי (כמו מתחים). לכל אחת מהאבחנות נדרש טיפול שונה.
פני לרופא שינה לשיחה בהקדם וההמשך יבוא בהתאם
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית על ידי שיחת רופא ולקיחת
ד"ר לוסטיג03/02/2009אינפורצמציה מדוייקת בהמשך לעיתים נדרשת בדיקה כזו או אחרת .לא בהכרח ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שאצלך מדובר בשעון ביולוגי
ד"ר לוסטיג03/02/2009דחוי כמובן שיש לברר זאת בשיחה אישית. לעיתים נדרשת בדיקה הנקראת "אקטיגראפית" כאשור להפרעה. ואם תרצה לטפל, ואם לא שינית את סדר יומך כך שיתאים לשעון הפנימי שלך אז ניתן ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ועייפותירון01/02/2009
שלום, אני בחור בן 21 , סובל מאוד מעייפותולוקח רסיטל כבר שנה ומשהו. גובה 1.82 משקל 95. אני יושן כל יום 12 שעות, בין לבין יש יקיצות קצרות, ואחרי 12 שעות אני עדיין קם עייף מאוד, כמו נרקומן, עייף כל היום, ואחרי 12 שעות ערות אני ממש מת לישון. גם אם אני יושן 7-8 שעות או כל כמות שעות אחרת אני מאוד עייף. בעבר הייתי שוקל 82 וגם הייתי עייף ככה. בכל מקרה, האם יכול להיות שהרסיטל הוא הגורם לעייפות הזו בדרך ישירה או עקיפה? שמעתי שהוא מפחית את כמות שנת החלום אבל דווקא איתו אני חולם יותר. בנוסף אם באמת העייפות היא מהתרופה- אז תוך כמה זמן מהפסקת התרופה העייפות אמורה לחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר מיכל לוסטיג02/02/2009האם העייפות הנה מהרסיטל?יתכן אך איני יכולה לאמר בוודאות. ללא ספק עליך לעבור בדיקת שינה מלאה. יש לבדוק מבנה שינה , יקיצות תנועתיות .
יתכן והעייפות הנה כחלק מתופעות לוואי של התרופה ויתכן כתוצאוה מהפרעת שינה אחרת.
יתכן עם זאת שעייפות נובעת מסיבות אחרות כמו תפקודי בלוטת תריס ואחרות.
משום כך התחל מרופא משפחה שיתחיל עם בדיקות דם, ואני תקווה שיפנה אותך גם לבדיקת שינה .
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות שגרתיות
ירון02/02/2009ויצא בסדר. בכל מקרה, אני מניח שאת מטפלת הרבה בSSRI. המופלים בדרך כלל מתלוננים על תחושות עייפות ושינה עודפת עם רסיטל וSSRI גם אחרי השלב ההתחלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
ירון04/02/2009הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיתים
ד"ר מיכל לוסט05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים במצב כזה?
ירון17/02/2009והאם יש תרופות אחרות שיכולות אולי לעייף פחות מהציפרמיל? ציפרלקס לוסטרל ואפקסור XR פחות מעייפות מניסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות נשימהאלון01/02/2009
שלום וערב טוב עשיתי בדיקת מעבדת שינה אני מוגדר בין הקל לבינוני יש לי 16 הפסקות לשעה שלפי הבנתי עד 15 מוגדר כקל הציעו לי לעבור צריבה בחיך בגלי רדיו והתקן דנטלי יש לציין שאני נוחר חזק והמון השאלה שלי האם רק הצריבה יכולה לעזור להפסקת הנחירות או שאני צריך גם את ההתקן?
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/02/2009אחרי ביצוע טיפול בגלי רדיו יש לבצע בדיקת שינה חוזרת כדי לראות שמס' הפסקות הנשימה פחת לנורמה (עד ל-5-6 בשעה או פחות).
יש לזכור שהפסקות הנשימה הן הבעייה הרפואית! הנחרות הן בעייה סביבתית "קוסמטית" ולכן השקטה של הנחרות בלבד אינה משמעותית אם מס' הפסקות הנשימה לא ירד לנורמה.
אם לאחר הטיפול בגלי רדיו עדיין יהיו הפסקות נשימה ו/או נחרות, אז אפשר לנסות התקן דנטלי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ועוד שאלה
אלון01/02/2009עקב העלות הגבוה שביררתי דרך הדסה אופטימל ההתקן והצריבה 10.000 ש"ח אני מנסה דרך קופת החולים להוציא את הצריבה לפחות יש לי תור למרפאת פה ולסת בפוריה טבריה ביום שלישי הקרוב. אם יאשרו לי דרך הקופה צריבה האם אוכל לבקש דרכם בדיקת שינה או עליי ללכת שוב לפרטי (הדסה אופטימל) אגב בבדיקה בהדסה אופטימל אחרי בדיקת השינה הרופאה המליצה טיפול משולב יחד צריבה של החייך והתקן דנטלי. והאם רק ההתקן יכול לעזור לי בפתיחת דרכי הנשימה ולהפחית את ההפסקות נשימה והנחירות או שבאמת עלי לבצע את שניהם יחד . כי בכל זאת זה מכון פרטי ויותר טיפולים שקובעים לך מכניס להם יותר כסף . תודה על הכל אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/02/2009אינני יודעת היכן עברת בדיקת שינה אבל אנחנו נוהגים במקרים דומים להציע קודם כל ניסיון טיפולי עם מכשיר CPAP - לפני כל טיפול כירורגי.לעיתים אחרי ניסיון טיפולי (שמכוסה ע"י קופות החולים) הנבדק מחליט להמשיך בטיפול זה, שהוא למעשה קו הטיפול הראשון בהפרעת נשימה בשינה.
אם נבדק אינו מסתגל בשום דרך ל-CPAP אנו מפנים אותו לבדיקת אאג מקיפה ע"י רופא שלנו, ואז נקבע ההמשך. קשה לי להבין מדוע (מבחינה רפואית!) הוצע מלכתחילה טיפול משולב בגלי רדיו והתקן פה.
נראה לי שכדאי להתייעץ במרפאת שינה לפני שאתה מקבל החלטה!
אגב, בדיקות שינה וטיפול בנושא של הפרעות נשימה בשינה מצוי בסל ומכוסה ע"י כל קופות החולים!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בצורה מוגזמת...אורן31/01/2009
שלום, שמי אורן, בן 16. יש לי בעיה שאני חושב התחילה השנה. אני יכול לישון הרבה ואז בבוקר עדיין להיות עייף, אני הולך לבי"ס פשוט אדיש בגלל העייפות ואני מגיע למצבים שאני יושב בשקט ואנשים פשוט כבר חושבים שאני אדיש ושזה האופי שלי, אבל אני פשוט עייף! יש ימים שיש לי מצב רוח טוב ואני עירני ואז אני מדבר,פעיל,צוחק והכל...לפעמים זה קורה גם סתם ככה באמצע היום אם קרה משהו שקצת עורר אותי והביא לי מצב רוח ואדרנלין.. בכל אופן, אני לא מבין איך נער בגיל שלי יכול לישון בלילה משהו כמו 9 שעות ואז להיות עייף במשך היום, בצהריים לפעמים אני יושן עוד שעה-שעתיים. לא כל כך מפריע לי לישון, כל אחד אוהב את זה, פשוט מפריע לי להיות עייף בלי סיבה כי זה נותן לאנשים לחשוב עליי דברים שהם פשוט לא נכונים לגביי, לפעמים אני כל כך פתוח איתם וזורם אבל לפעמים אני כזה אדיש ואני מרגיש את זה אפילו בעצמי ואז אני כבר מקבל את השאלות שאני רגיל אליהן כשאני עייף: "למה אתה בשקט?" "קרה משהו?", ושוב, זה בגלל שלפעמים אני ככה ולפעמים אני ככה. אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי בנושא, אני פשוט חייב להתחיל להיות עירני. תודה מראש, אורן.
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/01/2009אני מציעה לך בתור התחלה של בירור כמה דברים:
1. לבצע בדיקות דם כדי לראות אם אין בעייה רפואית (חוסר ברזל או ויטמין B12 למשל, או ירידה בפעילות של בלוטת התריס).
2. לרשום יום-יום, גם בסוף שבוע, במשך שבוע רצוף, מתי אתה הולך לישון ומתי אתה קם בבוקר.
לפעמים אפשר לגלות כך שאתה ישן פחות ממה שנראה לך, ומספיק יומיים-שלושה בשבוע של 6-7 שעות שינה כדי לתת לך תחושת עייפות קבועה.
3. מצב הרוח תקין?? לפעמים דכאון גם גורם לתחושת עייפות קבועה ורצון לישון שעות ארוכות.
ואם הבדיקות תקינות, ואם אתה באמת ישן יום יום מספיק שעות ועדיין עייף - בקש הפנייה למכון שינה (דרך קופת החולים שלך).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אורן31/01/2009באמת תודה רבה לך על התשובה המהירה! בדיקת דם באמת אמא שלי המליצה לי לעשות, אני בהחלט השבוע יעשה את זה. אני אקח גם את עצה מס' 2 אבל רק חשוב לציין שיש לילות שאני בקושי ויושן בהם ואני דווקא בצורה מפליאה עירני ביום שלאחר מכן. מצב הרוח דווק בסדר, תלוי בסביבה, כפי שאמרתי אם יש דברים מעוררים באותו היום כמו למשל: הרבה דברים מצחיקים שקורים באותו היום ואני קשור אליהם איך שהוא, בעיקר הרבה יחס משמח מהחברה. מספר דברים אחרונים, אם למשל חסר לי ברזל או ויטמין כל שהוא, יתנו לי סוג של כדורים נכון? כמה זמן אצטרך להשתמש בהם ובאיזה מהירות הם ישפיע על המצב? אפשר גם לאכול דברים טבעיים(כמו פירות וירקות למשל) שישפיעו על מצב העירנות? ולמשל מחר בבוקר אם אני אשתה קפה, זה ישפיע על מצב העירנות שלי במשך היום? אני לא שותה בד"כ קפה לכן אני לא יודע מה ההשפעה... ושוב, תודה רבה רבה לך על התשובה המהירה ועל התשובה בכלל, אני מאוד מודה לך ואני מקווה שהבעיה תיפתר ויגיע יום שבו אני אשכח מהבעיה ואכנס לכאן כדי להודות לך.
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/01/2009השאלה למה יש לילות ללא שינה? בחלקו זה מסביר את שעות השינה הארוכות בימים אחרים.
את בדיקות הדם יסביר לך רופא המשפחה וגם את דרך הטיפול במידת הצורך.
לקפה יש השפעה מעוררת אצל רוב האנשים אבל זה לא במקום שינה טובה ומרעננת!
אם העייפות / שינה לא תסתדר בזמן הקרוב אני חושבת שבכל זאת כדאי להתייעץ עם רופא שינה במכון שינה.
יום נעים,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן
אורן31/01/2009אוקיי תודה רבה לך! ולשאלתך, למה יש לי לילות ללא שינה... פשוט לפעמים בלילה אני לא מרגיש עייף ואני נשאר ורואה טלויזיה,יושב במחשב, או שאני יוצא עם חברים ואז יוצא שאני חוזר מאוחר ויושן יותר מאוחר, כלומר יושן פחות כי לבי"ס יש זמן קבוע וצריך לקום.. השאלה היא למה אם אני יוצא עם חברים וידידות בערב ואנחנו חוזרים באותה השעה והולכים לישון, עליהם אני לא רואה השפעה ועליי כן...?(אני לא מרבה לצאת באמצע השבוע בגלל הבעיה הזאת שיש לי, אני פשוט מפחד להיות עייף יותר, אבל גם קורה שאני יוצא פעם-פעמיים באמצע השבוע) שאלה נוספת ואולי קצת שטוטית כי אני לא חושב שיש קשר אבל תמיד עדיף לשאול, לעישון יכול להיות קשר לזה בכל דרך שהיא? אה וממש מקודם קמתי משנת צהריים של כשעתיים, וזאת לאחר שישנתי בלילה כמעט 9 שעות. שוב, תודה, אני לא יודע איפה עוד יכולתי ככה לשאול שאלות ולקבל מענה בכזאת מהירות.
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/01/2009למה עליהם אין השפעה כזו ועליך כן? מפני שלאנשים שונים צרכי שינה שונים ויכולת שונה להתמודד עם חסך שינה.
עישון זה לא טוב. נקודה.
וביחס לשינה: ניקוטין הוא חומר מעורר. מובן שלא מסייע לשינה יעילה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים וצמרמורות בזמן ההרדמותשרון29/01/2009
אני בת 55 בריאה בד"כ, לוקחת קליאוגסט (לתופעות גיל המעבר) ובארבעת החודשים האחרונים סרוקסאט, בשל מתח וחרדה, אך גם עקב בעיות שינה המתבטאות בהתעוררויות מרובות. לפני כשנה החלו צמרמורות בזמן ההרדמות אך בחודשיים האחרונים נוספו להן גם פירכוסים חזקים תוך כדי טלטול של כל הגוף, בעיקר מהגב התחתון לכיוון הכתפיים. לעיתים שלושה ארבעה בזמן ההרדמות, ולעיתים יותר מ 12 פעמים. תמיד הפירכוסים מתחילים בצמרמורת חזקה. הייתי שמחה אם תוכלי לעזור לי בחיפוש כיוון לבעיה, קשר לסרוקסאט? התחלה של מחלה ניאורולוגית חלילה, או תופעה לא מדאיגה... שמדאיגה. בתודה, שרון
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2009ייתכן שהתופעה אותה את מתארת היא חלק ממגוון תופעות שמתרחשות לעיתים במעבר בין עירות לשינה (sleep starts), החל מקפיצה מהירה של גפה ועד טלטול של הגו ואף השמעת קול.
את כותבת שהתופעה החלה לפני כשנה ואילו התחלת הסרוקסאט היתה לפני כ-4 חודשים, כך שאינני בטוחה שיש קשר, אם כי ייתכן שהתרופה גרמה להחמרה.
ככלל, סרוקסאט מאוד איננה "ידידותית" לשינה ואף תורמת ליקיצות, תזוזות רבות, אי שקט ברגליים, חריקת שיניים ועוד. התייעצי עם הרופא שרשם לך את התרופה ואולי ישקול להחליפה ותהיה הקלה בתופעה שציינת.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב ונוקטורנומיקי28/01/2009
לפני כשנתיים אמי עברה ארוע מוחי עם דמם. כיום מטופלת ברמוטיב ונוקטורנו (3 שבועות). שאלתי היא אילו כדורי שינה מלבד נוקטורנו מתאימים בשיולב עם רמוטיב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בכלל
ד''ר מיכל לוסטיג28/01/2009נדרשים עדיין כדורי השינה? לעיתים יש לנו נטיה להמשיך תרופות רק משום אינרציה. אז ראשית כדאי לבדוק זאת. שנית. בוודאי שדרך הפורום, ועל אחת וכמה אישה מבוגרת ,לא ניתן לתת ייעוץ פרטני וספציפי
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה מתמשכתאיתי27/01/2009
שלום. אני סובל ב 8 השנים האחרונות מבעיית שינה מוזרה ובלתי פתירה. כ 3 עד 5 יקיצות בלילה והתעוררות למחרת בבוקר עם עייפות נוראית ולפעמים בהרגשת ערפל עם או בלי כאבי ראש וקושי בזיכרון ובריכוז. ראשית נבדקתי אצל פסיכיאטר שאיתר בעיית חרדה וטיפל בי בפאקסט 30 מ"ג ליום שאני לוקח בקביעות מזה 5 שנים ,בעיית החרדה נעלמה אך בעיית השינה לא עברה. לאחר מכן נבדקתי אצל נוירולוג עקב כאבי הראש אך הוא לא מצא דבר כולשהו שקשור לשינה או בכלל. לאחר מכן נבדקתי אצל אא"ג שביצע בי ניתוח ליישור המחיצה באף ושלח אותי לבדיקת דום נשימה בשינה. במעבדת השינה אובחנתי כבעל דום נשימה בשינה ברמת חומרה קשה בצפיפות של 55 אירועים לשעה והתחלתי לישון עם מכשיר cpap כול לילה אך הבעיית שינה לא נפתרה ואני עדיין מתעורר כמה פעמים בלילה ולמחרת בבוקר עייף מאוד כאילו לא ישנתי כלל. גיליתי שאם אני קם מהמיטה ללפחות שעה (לא אם התעוררתי רק לכמה דקות וחזרתי לישון) וחוזר לישון לשעה שעתיים נוספות או אפילו סוגר את העיניים לשעה מבלי לישון הדבר הזה מעורר אותי וכאילו המוח ישן טוב יותר והעייפות מתמתנת מאוד ואפילו נעלמת לאותו יום . באם קמתי בעייפות קיצונית יחסית ביום מסויים ואין לי אפשרות לישון או לנוח כפי שתיארתי מקודם מספיק לי כ 4 שעות שינה באותו לילה כדי לקום עירני ביום למחרת ללא קשר לשעת השינה אך מחזוריות השינה הקלוקלת מתחיל מחדש. אין לי בעיה להירדם בלילה אפילו אם אני לא עייף וישן מ1200-0100 בלילה עד 0700-0800 בבוקר אך למחרת בבוקר אני עייף מאוד גם אם אין לי חסך כולשהו בשעות שינה וגם אם המשכתי לישון עד 1200 בצהריים. אני בן 35 ללא משקל עודף הסובל מאסטמה קלה ללא התקפים, הבדיקות דם שעברתי יחסית תקינות לגילי (כולסטרול מעט גבוה המטופל בסטטנים להורדתם) אך הבעיית שינה לא רוצה להיעלם .אנני יודע לאילו עוד בדיקות או רופאים אני יכול ללכת אודה מאוד על כול עזרה שתהיה. בברכה איתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/01/2009היו לך שתי הפרעות שינה בסיסיות: 1. הפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה קשה; 2. הפרעת חרדה שכנראה תרמה ליקיצות.
כעת אתה מטופל בחרדה עם סרוקסאט ובהפרעת הנשימה עם CPAPולמעשה הפרעת השינה לא חלפה.
ייתכן שהאשם בסרוקסאט - לתרופה זו תופעות לוואי שונות ובין השאר .... נדודי שינה ויקיצות ליליות!
התייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי החלפת הסרוקסאט בתרופה אחרת.
אם לאחר מכן לא יחול שיפור הייתי מציעה לך לפנות למכון שינה כדי לבצע בדיקת שינה עם מכשיר הCPAP.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איתי27/01/2009תודה על התשובה המהירה. את הפאקסט התחלתי לקחת בעקבות התלונה שלי על בעיות שינה ולא על חרדות (שיש לי אותם מילדות) בעיית השינה התחילה פתאום לפני 8 שנים ונמשכת מאז (עד אז ישנתי מצויין למרות החרדה). לפני הטיפול בפאקסט (שאותו אני מקפיד לקחת רק בבוקר) רופא המשפחה נתן לי ואבן (שלא עזר) ואז לוריוואן ובסוף אסיוול שהפסיכיאטר שלי שילב אותם עם הפאקסט. כשטענתי שהבנזודאזפינים לא עוזרים כלל לשינה (אולי רק לחרדה) הפסקתי אותם מיידית ללא תופעות לוואי כלל (אחרי שנים של שימוש) ותופעת השינה נשארה כשהיתה. הבדיקה החוזרת במעבדת השינה עם ה cpap היא אותה בדיקה שעברתי ? למרות שלפי מכשיר הcpap הטיפול בדום הנשימה עובד וממוצע דום הנשימה ירד ל 4 אירועים בשעה . לאיזה כדור ssri אחר אני יכול לעבור אם הפרעת החרדה היא "חרדה חברתית" שכאמור עברה לחלוטין עם לקיחת הפאקס (אני לא בטיפול הפסיכאטר כבר שנים שכן הבעיה נפתרה ואני מקבל את הכדורים מרופא המשפחה לאחר בדיקה מאוד מקיפה על המינון לו אני זקוק ואף בהתחלה הגעתי למינון מאקסימאלי של 60 מ"ג לזמן קצר לצורך הבדיקה). בתודה איתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/01/2009אין לי ספק שמכשיר ה-CPAP מטפל היטב בבעיית הנשימה.
צריך לבדוק אם יש לך הפרעת שינה אחרת, נוספת, ובעיקר תנועות רגליים מחזוריות בשינה, כגורם ליקיצות הליליות. תנועות רגליים מחזוריות לעיתים מופיעות לאחר התחלת טיפול עם CPAP וייתכן גם עקב נטילת פאקסט.
תכשירי ה-SSRIs החדשים יותר (דוגמת ציטלופראם, אסציטלופראם) בעלי פרופיל תופעות לוואי טוב יותר.
אגב, גם אם אתה נוטל את התרופה בבוקר הרי שהאפקט שלה קיים גם בלילה.
מקווה שעזרתי.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איתי27/01/2009תודה על כול תשובותייך אני בהחלט יבדוק את כול האפשרויות שהעלת.. בתודה שוב איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה נוספת
איתי29/01/2009שלום ד"ר שכטר איזו בדיקה עלי לבקש כדי לבצע בדיקת שינה עם מכשיר הCPAP אותה בדיקה או משהו אחר ? האם את יודעת כמבוטח מכבי אני יכול לבקש את הבדיקה מרופא המשפחה או עליי לחזור ל א.א.ג שלי ? בתודה מראש איתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2009זו בדיקת שינה רגילה כאשר אתה משתמש בCPAP .
אינני יודעת מה תהליך ההפנייה במכבי.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב
איתי30/01/2009שלום ד"ר שכטר תודה רבה , רבה על הכול. עזרת לי מאוד!! המשך יום טוב... איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסאט=פאקסט
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)