פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר שכטר
    ירדן
    04/04/2009

אני חולת נרקולפסיה וקטפלקסיה וכן חולת MS. מטופלת בתה"ש.
    אני מקבלת ריטלין וויפקס וה- MS לא מטופל כרגע בגלל ניתוח שעברתי לפני כחודשיים.....

אני לוקחת כ- 60-70 מ'ג ריטלין ו- 75*3 ויפקס ביום.

לאחרונה התחילו לי תופעות עולות של הקטפלקסיה. תופעות שכבר מזמן לא הי לי.
    יש לי חולשת שרירים עד כדי נפילות, חוסר יכולת לדבר, סביבה שחושבת ששוב נרדמתי ועוד כל מיני...

האם אני יכולה להעלות את המינון של הויפקס ל- 4-5 כדורים? אני שואלת כאן, כי התור שלי עוד רחוק, ואני לא יכולה להמשיך יותר ככה.

ירדן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר שכטר

הוספת תגובה

• תיצרי איתי קשר במרפאה!!

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה כרונית
    שוש
    02/04/2009

סובלת שנים רבות מנדודי שינה ותחושה שלא ישנה כמעט כל הלילה וגם יקיצה מאד מוקדמת ללא אפשרות להרדם שוב.הבעיה נובעת לא ממשהו גופני אלא מלחץ,מחשבות שמתרוצצות בראש,כאילו ברגע שאני שוכבת לישון המוח מתעורר לחיים במלוא האדרנלין ומתחיל לחשוב על הכל מכל.המצב הגיע לכך שאני חוששת מהלילות.
    ניסיתי רסקיו ודברים טבעיים,ניסיתי כדורי הרגעה ושינה,אבל רק כדורים בודדים כי אני חוששת מכדורים ומהתמכרות אליהם.מצדשני אני מודעת לעובדה שחוסר שינה עלול לפגוע במערכת החיסונית,בזיכרון ועוד.
    האם הכדור החדש שמפריש מלטונין לאורך כל הלילה(CIRCADIN) יכול לעזור לי גם אם אין לי מחסור במלטונין(דבר שלא בדקתי)?
    אני מבינה שאת בעיתי מעבדת השינה אינה בודקת כי אין לי בעיה גופנית.
    אני גם עושה הרבה ספורט ויוגה,מודעת להגיינת שינה ולמזון ושתיה שעלולים לפגוע בשינה וקוראת חומר רב בנושא,אבל ממשיכה לסבול.
    אני מחכה גם לפיתוח של החברה השויצרית אקטליון שבודקת כרגע תרופה חדשה שמעכבת את הקולטן לאורקסין ובכך מעכבת את העירות ומסייעת להרדמות.
    אני מקווה שתוכלו להקל עלי ולו במעט ואולי להציע לי משהו שעדיין לא שמעתי עליו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה כרונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

ממה שכתבת נראה לי שטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ע"י פסיכולוג, בלי או עם נטילה מוגבלת של כדורי שינה, יסייע לך לשפר את השינה.
    אני בספק רב אם מלטונין ודומיו הם הפתרון עבורך.
    אגב, אנחנו במכון השינה מייעצים גם בהפרעות שינה כמו שלך ולא רק בבעיות "פיזיות".

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירנות בלתי פוסקת
    סיון
    02/04/2009

אני בת 30 בריאה בדרך כלל. מזה כחודשיים אני לא מצליחה להירדם בלילות. אין לי שינה בכלל! אני אפילו לא מגלה עייפות במהלך קריאת ספר. עם כדורי שינה ברוטיזולאם ובונדורמין היית לי שינה קלה יחסית (לא קיבלתי את התרופה מרופא). התופעה החלה לראשונה לפני כשנה וחצי עם הפסקות. היו לי לילות שלמים בלי שינה ובלי שום עייפות. בנוסף יש לי הפרעת אישיות גבולית.
    בעקבות משבר פרידה מבן זוג התחלתי לקחת ריספרדל 2 מ"ג באוקטובר 2008. המשכתי להיות במעקב אצל רופאה פסיכיאטרית שהמליצה להוסיף מודל 100 מ"ג לפני חודש וחצי ומירו 30 מ"ג לפני כשבועיים. מצב הרוח שלי היה ירוד, לא גיליתי עניין בשום דבר והייתי מבולבלת וחסרת יכולת להתרכז עם נטייה קלה למחשבות אובדניות. אני מרגישה יותר טוב, ולכן החלטתי להפסיק לקחת את התרופות. פשוט מרגישה שזה מאחוריי. אני לא עובדת, רק יוצאת להתנדבות פעמיים בשבוע. אני מרגישה שאני מתבגרת ומשתנה ולא בהכרח סובלת מדיכאון.
    מודאגת מאוד מחוסר השינה ויש לציין שגם מירידה מוחלטת בחשק המיני.
    מדוע אין לי שינה? בגלל שאני לא מספיק מתעייפת במשך היום או בגלל מצב נפשי או אולי תזונה לקויה?
    האם אם אמשיך לקחת את התרופות (מירו וריספרדל) יש סיכוי שהשינה תחזור?

לקביעת תור
    סגירה
    עירנות בלתי פוסקת

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    02/04/2009

שכחתי לציין שגם במהלך היום אני לא מרגישה עייפות, לא ישנה ולא מנמנמת.

בכבוד רב,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

יש בהחלט קשר בין מצב נפשי לשינה ועצתי לך לשוב לפסיכיאטרית ולהתייעץ איתה לגבי טיפול מתאים.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על כדור חדש
    מיכאל
    02/04/2009

שלום לכם, אני בן 38 סובל כבר כמה שנים מנדודי שינה. זה מתחיל בקושי להירדם לפעמים עד 3-4 בבוקר. בנוסף גם כאשר אני מצליח להירדם בשעה סבירה , אני מתעורר בין פעם עד שלוש פעמים בלילה, הדבר גורם לי לשתי בעיות מרכזיות:
    1. כאשר אני קם בלילה אני גם אוכל ולכן על מנת לשמור על משקל סביר אז אני כמעט ולא אוכל במהלך היום!!.
    2. יש ימים שאני פשוט לא מסוגל לתפקד במהלך היום.

שאלתי היא: שמעתי על כדור חדש נגד נידודי שינה שהוא פיתוח ישראלי (כך דובר עליו בטלויזיה) ברצוני לדעת את שם הכדור והאים כבר משווקים אותו ומה תופעות הלוואי שלו. והאים צריך מרשם רופא בשביל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על כדור חדש

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

הכדור הוא למעשה מלטונין בצורה מיוחדת. פרופיל תופעות הלוואי טוב אבל השאלה הגדולה אם זה אכן הפתרון עבורך.
    אני מייעצת לך לפנות למכון שינה לייעוץ פרטני.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו שם הכדור החדש?

מטי
    23/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאתי את שם כדור השינה החדש

מטי
    23/06/2009

שם הכדור Circadin- סירקדין של חברת טבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פוצי
    30/03/2009

שלום
    אני עם "אגורופוביה" מטופל ב"אנפרניל" (100 מ"ג) ו"קסנקס" ,
    מתוך שינה אני בועט ומרביץ לאישתי !
    הרופאה ייעצה לי לקחת את ה"אנפרניל" בבוקר במקום בלילה אני חושב שזה הוריד את עיניין הבעיטות .
    העיניין ,האם יכול להיות שיש לי פחות אנרגיה במשך היום ???
    אולי אפילו שינוי במצב רוח ???
    האם יש המלצה ברורה ללקיחת ה"אנפרניל" בבוקר או בלילה ???
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

לאנפרניל אפקט מרדים אם כי בשימוש ממושך תופעה זו פוחתת.
    תרופה זו אכן עלולה לגרום לתנועתיות מרובה בזמן השינה.
    תתייעץ עם הרופא המטפל לגבי ההמשך או אולי החלפת התרופה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + ברור

פוצי
    05/04/2009

שלום ושוב תודה
    העיניין אם הלקיחה בבוקר משפיעה יותר על הערנות -(אנרגיה)- במשך היום לעומת הלילה ???
    מה ההמלצה לגבי אנפרניל לילה או בוקר ?
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/04/2009

אנפרניל עלול לגרום עייפות ביום ולכן כדאי לנסות וליטול לפני השינה. אם גורם להפרעות שינה - אולי להחליף לתכשיר אחר.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

פוצי
    05/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שכטר
    אהרון
    30/03/2009

שלום,

אני סובל מבעיות שינה קיצוניות ומעייפות כרונית מזה 6 שנים כבר.
    ניסיתי טיפול במלטונין (5מ"ג בלילה) כדי לעזור לשינה אך זה לא ממש עזר.

בזמן האחרון פניתי למרפאה לעייפות כרונית בתה"ש ולפי דעת הרופאה יכול להיות שבעיות השינה זה מה שגורם לעייפות הכרונית. אז היא נתנה לי מרשם ל"ברוטיזולאם" לשבוע.
    אחרי שפתחתי את העלון קראתי שתרופה זו מדכאת שינה עמוקה וגורמת לשינה לא יעילה.
    האם זה באמת יעזור לשינה שלי? מה טוב בשינה לא יעילה?

אני שואל אותך כי רפואת שינה איננה התחום של רופאה זו ולכן רציתי לוודא שאני עושה את הדבר הנכון. ואם לא, האם יש לך עיצה אחרת בשבילי?

תודה רבה,
    אהרון

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שכטר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/03/2009

אתה כותב שהינך סובל מבעיות שינה קיצוניות אך כלל לא מפרט מה הן אותן בעיות!
    עייפות כרונית עלולה להיות תוצאה של חוסר שינה או של הפרעת שינה כמו הפסקות נשימה, תנועות לא רצוניות בשינה ועוד.
    עצתי לך: לפני שאתה מתחיל ליטול כדור שינה (=ברוטיזולם) בקש הפנייה למעבדת שינה. לאחר איבחון במעבדת שינה ניתן יהיה לקבוע מה הטיפול המתאים!!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

אהרון
    31/03/2009

אני מבין ואעשה זאת מייד.
    רק קיוויתי לקבל תשובה מהירה לגבי שאלותי על התרופה ברוטיזולם.
    כתוב בעלון התרופה שהיא מדכאת שינה עמוקה (מרעננת) וגורמת לשינה לא יעילה (שטחית).
    אז רציתי לדעת איך מצב כזה יועיל לשינה טובה ועירנות? אני מבולבל מכיוון שנדמה לי שזה סותר את הכוונה.

תודה שוב,
    אהרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערנות בלילה- בעיה ב"שעון פנימי"?
    אורלי
    30/03/2009

שמי אורלי בת 27, כבר הרבה שנים אני לא מצליחה להירדם בשעות "נורמליות" והולכת לישון בסביבות 02-03 בבוקר. אני גם מתקשה מאד לקום בבוקר.. גם כשאני הולכת לישון מוקדם קשה לי לקום בבוקר וכשאני קמה מוקדם עדיין אני לא נרדמת בלילה- כך שלא מדובר בתופעה שמזינה את עצמה. הרבה פעמים העייפות פשוט נעלמת לי בלילות. בעבר- גם כשהייתי נרדמת מוקדם יותר אף פעם לא הייתי נרדמת בקלות. האם ישנה דרך לאזן את התופעה?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/03/2009

כנראה את סובלת מהפרעה בתזמון השינה עם פאזת שינה דחויה. ניתן לנסות לטפל בזה עם מלטונין וחשיפה לאור.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ והתאמת טיפול במכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מתוך שינה
    מורן
    29/03/2009

שלום רב,
    מאז היותי ילדה (כיום בת 27) היו לפעמים לילות בהם הייתי מדברת מתוך שינה, ממלמלת , צועקת או צוחקת. זה כמה חודשים שבעלי מתלונן שכל לילה אני מעירה אותו כ - 3-4 פעמים בלילה תוך שאני מנענעת אותו ומדברת אליו מתוך שינה. הדבר גורם למצוקה רבה שכן שנתו קלה גם כך והוא עייף כל הזמן, בעוד אני מרגישה שישנתי מצויין ואינני זוכרת דבר בבוקר.
    יש לציין כי אינני מרגישה מתח או לחץ חריג בתקופה זו וכמו כן אני משתדלת לישון כ-8 שעות בלילה.
    בנוסף, אני נוטלת 25 מ"ג לוסטרל ביום זה תקופה של 4 שנים.
    מה גורם לתופעה זו והאם זה קשור בתרופה? והכי חשוב - מה ניתן לעשות?????

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מתוך שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/03/2009

לעיתים לוסטרל ותרופות דומות עלולות לגרום לפעילות מוטורית חריגה בשינה. התייעצי עם הפסיכיאטר המטפל האם כדאי להחליף תרופה. אגב, כדאי ליטול את התרופה בבוקר.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימים ללא שינה
    דליה
    29/03/2009

שלום,
    אני בת 36, שנים רבות אני סובלת מהפרעות שינה בדר"כ לפני ארועים, מסימות מסוימות. במקרים אלו אני לא נרדמת או ישנה 4 שעות בלבד וזה יכול להימשך 3 ימים ומאד סובלת.
    אך לאחרונה אני ממש לא נרדמת ישנה 2-4 שעות כבר מספר ימים ברציפות רק מהלחץ שאני שוב לא ארדם. וזה מאד מקשה עלי מאד את התפקוד היום יומי ומגביר את הלחץ לקראת הליליה הבא.
    כיצד ניתן לקבל עזרה? אני גרה באזור ירושלים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ימים ללא שינה

הוספת תגובה

• את מתארת בדיוק את ההגדרה של

ד''ר מיכל לוסטיג
    30/03/2009

אינסומניה פסיכופיסולוגית.
    החרדה מפני השינה.
    ראשית אמצי לעצמך הגיינות שינה נכונות; המנעי ממשקאות מכילי קפאין -קפה ,תה , שוקו, קולה, ואף שוקולד החל משעות הצהרים, המנעי מביצוע פעילות ספורט עד 4 שעות לפני השינה, המנעי מאכילת לילה, במידה ואינך מצליחה להרדם תוך כ20 דקות יש לצאת מהמיטה עד שאת ממש נרדמת שוב, גם אם קיים החשש של "לילה לבן", למדי טכניקות הרפיה והשתמשי בהן לפחות לפני השינה.
    באופן נקודתי, לפני אירוע מעורר חרדה ניתן לקחת בלילה כדור הרגעה כלשהו.

אם כל אלה עדיין לא יעזרו, פני, אז לרופא שינה ותועלה האפשרות של מתן טיפול תרופתי למספר חודשים.

שיהיה לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סהרוריות
    מיכל
    26/03/2009

אני בת 34 וסובלת כ- 4 שנים מפיברומילאגיה.
    אני נוטלת כדורים בשם סימבלטה ואלטרול.
    לפני כשנתיים התחילו לי תופעות של סההרויות , כלומר קימה מתוך שינה , פתיחת דלת , דיבור , ביעותים והתופעה לא מסתיימת

כיצד ניתן לטפל בבעיה והאם זה מסוכן או מעי על בעיה עמוקה?

לקביעת תור
    סגירה
    סהרוריות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/03/2009

תופעות כמו שציינת שמופיעות בגיל 32 לראשונה ייתכן שמשניות לטיפול התרופתי אותו את נוטלת.
    התייעצי עם הרופא שרשם לך אותן!
    בינתיים - עלייך להקפיד על סביבת שינה בטוחה (דלתות נעולות, חלונות מסורגים אם את ישנה בקומה גבוהה וכד').

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהירדמות בלילה
    עינב
    24/03/2009

הי,
    יש לי קושי בהירדמות.
    לוקח לי המון זמן ללכת לישון לפעמים שעות רבות של התפכויות במיטה ,
    שלבסוף אני נרדמת רק לפנות בוקר.
    לאחרונה שמתי לב שרב הפעמים שזה קורה זה בלילות, שאני יודעת שיום למחרת יש לי פעילויות כמו עבודה או לימודים על הבוקר.
    אין לי מושג מה לעשות בנידון .
    התופעה נמשכת מס' חודשים.ואני לא יודעת כיצד להתגבר על כך משום שזה מתסכל מאוד .

אשמח לעצה
    בברכה
    עינב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהירדמות בלילה

הוספת תגובה

• התשובה טמונה בשאלה

ד''ר מיכל לוסטיג
    25/03/2009

קשיי הרדמות, הם, לרוב, תוצאה של מתח שיכול להתבטא רק בעודף מחשבות או באי שקט לקראת השינה וכדומה. לעיתים עלולים קשיי ההרדמות הנל להפוך לנושא בפני עצמו והחרדה תהיה כבר מפני וסביב השינה עצמה.

אז ראשית
    כללים של הגיינת שינה-
    להמנע מכל מאכל או שתיה המכילים קפאין החל משעות אחהצ-קפה ,תה, קולה, שוקו, שוקולד....
    אין לבצע ספורט עד 4 שעות לפני ההליכה לשינה
    במידה ואינך נרדמת כ15-20 דקות יש לצאת מהמיטה ולשוב אליה רק כששמורות עינייך נסגרות גם אם הסכנה ,לתחושתך , שיעבור לילה לבן.
    למדי טכניקות הרפיה כלשהן ממדיטציה ועד הרפיית שרירים והשתמשי בהן.

אם כל אלה לא יעזרו, כדאי אז לשקול פניה להתייעצות והבחירה תהיה אז בין טיפול קוגנטיבי לטיפול תרופתי.

לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות יתר
    תהילה
    24/03/2009

שלום אני בת 26 והנני סובלת מעייפות יתר. בלילה אני ישנה לפחות 8.5 שעות (לרוב יותר מזה) וקמה עייפה. מרגישה חולשה בכל הגוף. אחרי ארוחת הבוקר בשבת אני חוזרת לישון. באמצע השבוע אני ממש סובלת מזה, כי זה פוגע בתפקוד שלי בעבודה. לפי בדיקות דם הכל תקין. רופא משפחה טוען שזה נורמלי בגילי. האם ניתן לרפא את מצבי? ואם כן, לאיזה רופא לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות יתר

הוספת תגובה

• תחושת שינה לא מרעננת

ד''ר מיכל לוסטיג
    24/03/2009

בהחלט יכולה לרמז על הפרעות בתוך השינה שמביאים לכך שהשינה אינה יעילה. לשם כך נדרשת בדיקת שינה . פני למכון שינה. רק לאחר אבחון ניתן לדעת כיצד ואיך לטפל.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעות לילה
    ג'יני
    23/03/2009

שלום, בתקופה האחרונה אני מתעוררת באמצע הלילה מהרגשה שכל הגוף שלי והמיטה סביבי רטובים מזיעה. התופעה הזו קרתה לראשונה לפני כשלושה חודשים והפסיקה לאחר מס' לילות, עכשיו התופעה חזרה. לרוב השינה שלי מאוד טובה, אני כל הזמן עייפה בגלל אורח חיים עמוס במיוחד, אז אין לי בעיה להירדם באף שעה. אני ישנה עם אטמי אוזניים כי הרעש של הרחוב מפריע לי אך פרט לכך אין שום דבר מיוחד בנוגע לשינה. אני בת 24 וסטודנטית למקצוע פרה רפואי, חשבתי שאולי ההזעה נגרמת מלחץ כלשהו מאורח החיים והלימודים, אך זה נראה שהתופעה מופיעה דווקא כאשר יש רגיעה מסויימת בלימודים. ההזעה מאוד מפריעה לי, אני לא ישנה כל כך טוב בגללה והייתי מאוד רוצה לקבל עצה בנוגע למה אני יכולה לעשות כדי לפתור את הבעיה. תודה מראש, ג'יני.

לקביעת תור
    סגירה
    הזעות לילה

הוספת תגובה

• הזעות לילה

ד''ר מיכל לוסטיג
    23/03/2009

שלום,
    להזעות לילה תיתכנה סיבות מרובות בינהן מחלות גופניות (הפרעות הורמונליות,מחלות זיהומיות ואחרות),הפרעות שינה ספציפיות והפרעות נפשיות כמו הפרעות חרדה. כמו כן ישנן תרופות בינהן תרופות נוגדות דיכאון העלולות לגרום להזעות, לא בהכרח הזעות לילה.

רופא המשפחה יכול לעשות את האבחנה המבדלת

אל תתדחי והתייעצי

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיכוך ידיים בזמן שינה
    RA
    20/03/2009

שלום, במהלך השינה אני מוצאת את עצמי מדי פעם מרימה ידיים וכלפי מעלה ומעין מלטפת יד אחת באמצעות השניה . כתוצאה מזה אני מתעוררת העניין קורה לי בתכיפות של 4 פעמים בשבוע ואיני יודעת מקור העניין אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל אני מנסה למצוא לזה הסברים בכל מיני מקומות וללא הצלחה איך אוכל להפסיק לעשות זאת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיכוך ידיים בזמן שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/03/2009

איך את יודעת שאת עושה את זה אם זה קורה מתוך שינה? או אולי את מתעוררת ואז זה קורה? לא ברור.
    זה קורה יותר מפעם בלילה? את נרדמת מיד אח"כ?
    בת כמה את? יש מחלות רקע כלשהן? תרופות?

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    מיטל
    19/03/2009

אני בת 30, סובלת מבעיות שינה איומות, נרדמת מאוחר נורא לפעמים ב5 לפנות בוקר וכמה בשבע דרוכה, תמיד היתה לי שינה מאוד קלה, שמשתבשת כשאני לא ישנה בבית, אבל עכשיו כשאני יותר לחוצה הבעיה נעשית ממש בלתי נסבלת, מיותר לתאר שפשוט אני לא מסוגלת לתפקד כל היום, אני לא מתפקדת בעבודה, קצרת רוח, עצבנית ולחוצה, מבלה שעות על גבי שעות ללא שינה במיטה. לא ידוע לי על בעיה בריאותית. אני לוקחת לפעמים נוקטורנו שלפעמים משפיע ולפעמים גם זה לא. מחפשת נואשות טיפול אלטרנטיבי, תרפיה כולשהי, ואני לא מצליחה למצוא. אני לקוחה של כללית מושלם, האם יש טיפול מהקופת חולים שיכול להתאים לי? איך אני יכולה למצוא משהו שעובד( ולא עוד תרופה) מים המטפלים המפרסמים באינטרנט?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/03/2009

פני לייעוץ פרטני במכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה