מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה להתעוררבובה12/05/2009
שלום. אני לא מצליחה להתעורר! לא משנה כמה שעות אני ישנה ומתי, תמיד צריך "לגרד " אותי מהמיטה בבוקר. קשה לי מאד להוציא את עצמי מהמיטה, אני מרגישה שהעיניים כבדות כאילו העירוני באמצע הלילה. אני בריאה בד"כ, לא נוטלת תרופות והולכת לישון בערך ב22:00. לא שותה, לא מעשנת, ישנה כ-8 שעות בלילה ואין לי מושג למה קשה לי לקום. אני יכולה לישון גם 12 שעות רצוןף ללא בעיה. אין לי כל בעיה של הרדמות. מה קורה לי???? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2009אולי את זקוקה ליותר שעות שינה, 9-10 ואולי אף יותר (כן כן, יש אנשים שזקוקים להרבה שעות שינה כמו שיש המסתפקים ב4-5 שעות בלילה). לכן, אם את ישנה "רק" 8 שעות את למעשה בחסך שינה יחסי ולכן קשה לך לקום בבוקר.
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירקדיןפיהוקון11/05/2009
לרופאים שלום רב ,
האם ידוע לכם האם ניתן
לרכוש כבר את כדור השינה החדש 'סירקדין' ? האם יצא כבר לשוק בארץ
ואם כן אז היכן ? אני יודע שהוא דורש מירשם רפואי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. בבתי מרקחת
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן קיים למכירה
ד''ר מיכל לוסטיג11/05/2009ההתוויה היא לאנשים מעל גיל 55 , רצוי ללא טיפול תרופתי לנדודי שינה קודם.
להשגה בבתי מרקחת עם מרשם רופא
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתי הרופאות
פיהוקון11/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מנוקטורנואירית11/05/2009
בת 80, השתמשה בנוקטורנו במינון הנמוך לאורך זמן. הפסיקה על-מנת לנסות צירקדין. בשני הלילות הראשונים לאחר ההפסקה - שינה קצרה וגרועה במיוחד. האם בזמן הגמילה מנוקטורנו לא יהיה הצירקדין אפקטיבי? איך אפשר להגמל בהדרגה אם מלכתחילה השתמשה במינון הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וראשית, שאלה בחזרה
ד''ר מיכל לוסטיג11/05/2009אם הגברת בת ה80 משתמשת בנוקטורנו במנון נמוך לאורך זמן והוא יעיל, מדוע להחליפו?????
רשמית או נכון יותר מחקרית הצירקאדין הראה יעילות בגמילה מתרופות אחרות. האם זה כך? איני יודעת.
גמילה ,בכל מקרה, צריכה תמיד להעשות בהדרגה, נסיון להפחתה של רבע מנון -עד חצי מנון בקוונטות של שבועות.
ושוב
מדוע להחליף משהו טוב?
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מנוקטורנו
אירית12/05/2009הנוקטורנו עדיף על לילה ללא שינה אך גם עם הנוקטורנו היא מתקשה להרדם ומתעוררת לאחר שינה בת כארבע שעות. בנוסף, תופעות הלוואי של הנוקטורנו מפחידות יותר ותתכן התמכרות. איך מפחיתים מינון בהדרגה אם מלכתחילה משתמשת במינון היותר נמוך ואסור לחצות את הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר כללים של הגיינת שינה
ד''ר מיכל לוסטיג14/05/2009על מנת שתוכל לישון מעט יותר בלילה-כדאי להמנע מהרבה נמנומים בעת היום (ניתן שנת צהרים), להמנע משתיית משקאות מכילי קפאין.
מהן תופעות הלוואי המפחידות של הנוקטורנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מנוקטורנו
אירית14/05/2009היא היתה שמחה לנמנם במשך היום וגם לשתות משקאות המכילים קפאין - לא מנמנמת ולא שותה. תופעות הלוואי המדאיגות: פגיעה אפשרית בזכרון, עייפות, כאבי שרירים, בעיות במערכת העיכול, ועוד. חלק מהן קיימות אצלה - אולי ללא קשר לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןשלום11/05/2009
האם זה נכון שסידן גורם לשינה טובה יותר? ואם כן, האם כדאי לקחת תוסף סידן למרות שרמות הסידן תקינות או שזה לא יעזור.
ואיזה עוד תוספים של מינרלים, ויטמינים מומלץ לקחת בשביל בעיות שינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה הן מושג כללי מדי
ד''ר מיכל לוסטיג11/05/2009כדאי להגדיר אילו בעיות שינה לפני שנטפל.
ולגבי סידן, לא ידוע לי על קשר בינו לבין שינה טובה יותר.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהריק10/05/2009
היי,
אני בן 20 ומזה כחודש מתקשה מאד בהרדמות בלילות.
בתחילת התקופה הייתי עובר לילות שלמים בהם הייתי נרדם ב-5-6 בבוקר וישן למשך שעה או שעתיים בלי כל סיבה נראית לעין.
היום אני אמנם נרדם מוקדם יותר לרוב, אך זה עדיין לוקח כשעתיים עד שאני מצליח להרדם.
יש לציין כי אני לא שותה קפה בערב, לא אוכל שוקולד או ארוחות כבדות לפני השינה, ואני בהחלט עייף כשאני הולך לישון.
הדבר מפריע לי מאד בתפקוד במשך היום, במיוחד בימים שמתחילים מוקדם, וגורם גם לבעיות פיזיות נוספות כגון כאבי ראש, חוסר תיאבון, בחילות וכו'.
כרגע אני גם מאד מפחד מהשינה עצמה וממש נכנס לדכאונות כשהלילה יורד ואני יודע מה הולך לבוא בקרוב, ואני יודע שזה לא תורם כלל לשינה אך זה מין מעגל שאין לי מושג איך לשבור אותו.
מה מומלץ לעשות? באיזה שלב צריך לפנות לייעוץ מקצועי? כי בעבר היו לי תקופות קצרות של נדודי שינה, כמו לכל אחד אני מניח, והן נעלמו מעצמן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת
ד''ר מיכל לוסטיג10/05/2009לתאורך נעה בין נדודי שינה על רקע מתחים לבין הפרעה בשעון הביולוגי כך שגופך והשעון הפנימי של מעדיפים הרדמות בשעה מאוחרת ובהתאם לכך גם התעוררות שכזו.
על מנת לאבחן בין השניים פנה להתייעצות אישית ויתכן בהמשך בדיקה המכונה בדיקה "אקטיגראפית"לאבחון סופי. אחריו תבאנה המלצות טיפוליות אני מניחה.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים מרוביםמריאנה09/05/2009
שלום, אני בת 30 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מכאבי ראש חזקים וסחרחרות כמעט כל יום ובמהלך כל היום. עשיתי הרבה בדיקות אך טרם אובחן מקור הכאבים. ההרגשה האישית שלי שהמקור נמצא דוקא בלילה. בן הזוג שלי אומר שבלילה אני חורקת שיניים, מזיזה כפות רגליים, קמה בבהלה ומדברת אליו ובכלל, צוחקת ובוכה ומזיעה זיעה חמה גם בימים קרים. כמו כן, אני מרגישה שהראש שלי עובד כל הלילה יש לי 5-7 חלומו במהלך השינה של 6-8 שעות ואני זוכרת פחות או יותר את הנושאים של כל החלומות. יותר מזה, אם חלום חוזר על עצמו אני מתעוררת מזה. אנא עזרו לי בעצה לגבי טיפול בבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, סימפטומים מרובים
ד''ר מיכל לוסטיג10/05/2009שיתכן ומעידים על מספר הפרעות בשינה שיכולה לפי תאורך להיות מתישה.
חריקת שיניים עלולה לגרום לכאבי ראש מסויימים, ואלה עלולים להגרם גם מהפרעת שינה אחרת.
מחשבות, התעוררויות בבהלה יכולים להעיד על התקפי חרדה בשינה ותנועתיות מרובה גם היא יכולה להתיש .
לא ציינת רקע בריאותי אך מתוך כל הסימפטומים שתארת אין לי ספק שכדאי להתיר את "הפלונטר" לפנות לביצוע בדיקת שינה מלאה ולהתייעץ בהמשך עם רופא שינה לגבי טיפול.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנת בלילה- רק ביום- שאלא דחופהרחל גולדברג09/05/2009
לפני מס' שנים היתי בבדיקה במכון השינה בשיבא והובחנתי שיש לי DELAYED CIRCADIUM RYTHM.
הסימפטום העיקרי הוא שאני נרדמת רק ב-5 בבקר ומתעוררת בשעה 16.00 (אחר הצהריים).
במעבדת השינה המליצו על מלטונין ולקחתי שנים אחדות 5 מ"ג. מסתבר שהשמוש במלטונין מעלה את הפרולקטין ומשפיע על מערכת ההורמונלית וגורמת גם להפרעות במחזור החודשי . יש לי כרגע OVARIAN CYST וגיניקולוג בכיר מאד מתל-השומר אמר להפסיק לגמרי עם המלטונין.
מה את מייעצת לעשות כדי לפתור את בעית השינה? איני רוצה לבוא למעבדת השינה כדי לקבל שוב את האיבחון שכבר קיבלתי והוא אומנם נכון . השאלה שלי היא האם יש טפול במצב הזה. ?האם יש מומחה בארץ בטיפול (לא באיבחון ) של DELAYED CIRCADIUM RYTHM.?
מאד חשוב לי לדעת באם קיים טיפול. בתודה מראש , רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין, הפרעה בתזמון שינה,
ד''ר מיכל לוסטיג11/05/2009הקשר בין מלטונין ופרולקטין ככל הנראה קיים אך אינו קשר ישיר. אין מחקרים מרובים כלל וכלל שבדקו את הנושא. ישנם דיווחים על העלאת רמת פרולקטין והורמון גדילה בלקיחת מלטונין או תרופות שעובדות על אותן קולטנים, ומאידך ישנם דיווחים על צמצום גידולים המפרישים פרולקטין תחת טיפול על ידי מלטונין.
ועם זאת
היצע הטיפול בהפרעות בתזמון שינה אינו רב;
המלטונין, חשיפה לאור שמש (ברוב ההפרעות ) בשעות הבוקר, ונסיון לטיפול התנהגותי תוך מעבר ודחיית השינה בכל פעם בשעה עד סיבוב מלא.
אלה הן האופציות כיום
ד"ר מיכל לוסטיג
ומתנצלת על העיכוב בתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהלאה09/05/2009
שלום,
אני בת 21, לאחר שבועיים בערך של בעיות שינה (לא הצלחתי להירדם ולישון כמו שצריך) בימים האחרונים הצלחתי לישון. הבעיה היא שלא משנה מתי אני קמה, אם זה בעשר בבוקר או בשתיים בצהריים, לא משנה מתי, אני עייפה ומרגישה מותשת כאילו לא ישנתי והעייפות עוברת לקראת 9-10 בערב, ואז אני מרגישה אנרגטית ורעננה פתאום. זה כבר כמה ימים ככה, וקשה לי לתפקד.
ממה זה יכול לנבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה
ד''ר מיכל לוסטיג10/05/2009בעיות שינה קצרות טווח נובעות לרוב ממתחים (זאת במידה ולא היתה מעורבת מחלה גופנית כלשהי או לקיחת תרופות). יתכן ואותם מתחים הם המתישים אותך גם כעת.
אם תחושת המותשות והעייפות תמשך מעבר לחודש, למרות שעות שינה מספקות מדי יום (לפחות 7.5)
אז כדאי לפנות להתייעצות אישית עם רופא שינה
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירקדין ובעיות בתזמון השעון הביולוגחוה07/05/2009
טרם קיבלתי מענה לשאלתי מה-4.5 עושה רושם שאתם לא ממש בקיאים בתרופה החדשה סירקדין. אם כך המצב כדאי גם לכך להתיחס ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה לגבי צירקאדין?
ד''ר מיכל לוסטיג10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במלטוניןשלמה06/05/2009
שלום,
קשה לי מאוד להירדם בלילה וגם מתעורר באמצע הלילה כמה פעמים. לאחרונה הפסיכיאטר נתן לי מרשם למלטונין (5 מ"ג) שאותו אני לוקח כל ערב באותה שעה. אני לוקח את המלטונין בערך 15 יום כבר והרגשתי רק קצת שינוי לטובה בזה שאני נרדם יותר מהר ובממוצע יושן יותר זמן אך לא שינוי מהותי.
אז שאלותי הן:
-האם 15 יום של טיפול במלטונין מספיקים כדי להרגיש את האפקט המלא שלו? ואם לא כמה זמן זה לוקח?
-ובמידה שהטיפול לא כל כך עוזר האם אפשרי לעלות את המינון? או שאם 5 מ"ג לא עובד אז יותר מזה גם לא יעבוד?
תודה מראש,
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009האפקט מורגש כבר בלילה הראשון. אין מקום להעלאת מינון.
השאלה אם זה הטיפול המתאים לך? לא מסרת פרטים רבים כמו גיל, רקע רפואי, תרופות, הרגלי שינה ועוד.
כדאי לפנות לשיחת ייעוץ במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה + CPAPטל-מור שמואל06/05/2009
אני ישן כבר כ- 6 שנים עם מכשיר CPAP . למרות זאת אני לא יכול לישון מעבר ל-5 שעות שינה. לכן אחרי השעה 19:00 אני כבר עייף ומתאים לי לישון שנת צהרים כ-2 שעות. האם הכדור החדש יכול לעזור לי? הייתי שמח לישון כל לילה עוד כשעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כדור חדש?
ד''ר מיכל לוסטיג06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCircadin
טל-מור שמואל06/05/2009מדובר על הכדור Circadin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ונחירותלילך05/05/2009
בחמש שנים האחרונות מאז הליידות וכו'.. הוספתי הרבה ק"ג למשקלי וזה גרם לי להתחיל לנחור.
כיום אני שוקלת 70 ק"ג וגובהי 1.62 ס"מ.
בעלי אומר שאני חייבת לטפל בזה כי הוא פשוט לא מסוגל לישון איתי באותה מיטה!
הבנתי שהנחירות קשורות להשמנה ורציתי לשאול כמה עלי לרדת על מנת שאפסיק לנחור שוב, או לחלופין, מה הפיתרונות הקיימים בשוק? (את המדבקות כבר ניסיתי ולא עזר!)
תודה, לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009ירידה של כ-10% מהמשקל כבר תביא לשיפור.
כדאי לבדוק אם יש לך גם הפסקות נשימה, נוסף לנחרות. את זה ניתן לבדוק בבדיקת שינה. אם כן - מכשיר CPAP ישקיט את הנחרות וימננע את הפסקות הנשימה.
כדאי להתייעץ עם רופא אאג. הוא כבר יחליט אם להפנותך לבדיקת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ישר CPAP?
נועה07/05/2009
אם אין הפסקות נשימה וזה הנחירות שמעירות אז למה ישר CPAP?
אין בשוק פתרונות אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיז ש..
לילך08/05/2009איך יתכן שעם הטכנולוגיה הרפאוית המתקדמת של ימינו עוד לא מצאו פיתרון פשוט לבעיה כ"כ נפוצה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שיש
רויטל08/05/2009היי, קראתי את מה שכתבתם והאמת נזכרתי שלפני כמה זמן הייתה בתוכנית בוקר עם אברי גלעד איזה משהו על נחירות, ממש הדגימו שם איזה מכשיר שפיתחו שעוזר למי שסובל מנחירות ולא בגלל דום נשימה כבד, אלא משהו קל. עם כזה 2 פלטות ששים מתחת למזרן ושעון ששים על היד....שכחתי איך קוראים לזה.
אולי שווה לבדוק בתוכניות שלהם שם, של ערוץ 2 על זה...
אני יכולה לנסות לבדווק,
אם זה ממש חשוב?
ואולי הרופאה פה יודעת על מה מדובר ותוכל לעזור...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך10/05/2009את מתכוונת למשהו נוסח "בייבי סנס" כזה?.. שעובד על חיישנים?
איך אפשר למצוא תוכניות ששודרו של התוכנית של אברי גלעד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
הדר10/05/2009נכנסתי לפורום זה בגלל בעלי אשר סובל מעודף משקל ועקב כך גם מנחירות בלתי נסבלות כל לילה.
קראתי כתבה של ערוץ 10 אשר מדברת על מכשיר חדש בשם נייט ווטץ'. איני יודעת אם לכך התכוונתן בשיחתכן אך אשמח לשמוע את דעת המומחים בפורום לגבי מכשיר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/05/2009אם קראתן בעיון - הזכרתי CPAP בהקשר של הפסקות נשימה. CPAP אינו טיפול בנחרות.
יש לזכור שתסמונת הפסקות נשימה בשינה היא מחלה לכל דבר ועניין ולא "סתם" רעש של נחרות. לצערי עד היום לא נמצא טיפול יעיל יותר מ-CPAP, למרות שבחלק מהמקרים ניתן לטפל ע"י ניתוח או התקן פה (תלוי בחומרת ההפרעה ובממצאים בבדיקת דרכי הנשימה העליונות).
באשר למתקן החדש: העיקרון באופן כללי הוא זיהוי הרטט של הנחרות וגרימת יקיצה קצרה מאוד שמביאה לסיום הנחרה כך שמחליפים בעייה בבעייה. זו דעתי.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמותדנה05/05/2009
שלום ד"ר
אני בת 29 לפני כחודשיים התחילה לי בעיית השינה - לא הצלחתי לישון ימים שלמים ברציפות ולבסוף הרופא משפחה נתן לי כדורי סטילנוקס
מדי לילה אני נוטלת 1/2 כדור - ברצוני להיגמל מהכדורים - הורדתי את המינון אך כאשר אני מנסה להפסיק לגמרי אני לא מצליחה להירדם לבד
מה עליי לעשות על מנת לחזור לשינה נורמאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009כדי לטפל בצורה נכונה יש לברר מה היה הגורם להפרעה. בדרך כלל קשיי הירדמות לא מופיעים "ככה סתם".
כדאי לפנות לייעוץ במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה Circadinרותי05/05/2009
מתי יהיה אפשר לקנות/לקבל את התרופה Circadin,לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במלטונין
איב05/05/2009אני בת 64.במשך שנים סבלתי משינה טרופה עקב דאגות,מחשבות ותסמיני גיל המעבר. לפני כשלוש שנים קראתי על המלטונין.ביקשתי מביתי שנסעה לארה"ב להביא לי מלטונין משם. אפשר לקנות את התוסף בכל סופרמרקט ללא מרשם בכמה דולרים. שנתי השתפרה בצורה מדהימה.לוקחים טבליה כשעה לפני שרוצים להירדם,ושוקעים בשינה טבעית ונעימה .למחרת מרגישים רעננים ונמרצים. לא ברור לי למה לא מאשרים ייבוא מלטונין לארץ במקום לתת תרופה עם מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מלטונין בארץ, עם מרשם רופא
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו, עם מרשם מהרופא המטפל
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין לנערים
אתי15/02/2010בננו, כיום בן 16 סובל מקושי להירדם ובבוקר, כמעט בלתי אפשרי להעיר אותו. לפני כשנתיים הוא טופל במשך 4 חודשים במלטונין וחל שיפור מדהים באיכות השינה שלו, שיפור מדהים בערנות ובחיות וביכולת לבצע פעולות במהלך היום כמו בית ספר, ואימוני ספורט. בשנה האחרונה הוא לא קיבל מלטונין. לאחרוה אנו מגלים כי חלה שוב ירידה ניכרת ביכולת הירדמות שלו, קושי בהתעוררות בבוקר, עייפות, חוסר חשק ורצון לבצע פעולות במהלך היום. לא מדובר בדיכאון. אלו אותם סימנים כמו אז. אנו שוקלים לחזור למלטונין, אך יש בנו פחד בלתי מוסבר מזה.
האם זה לא פוגע בגדילה שלו, הוא בכל זאת נער מתבגר
האם זה לא יפריע לאימוני הספורט שלו (הוא בקבוצת ספורט תחרותית)
את המלטונין צריך לקחת בשעה קבועה כל יום, ולעיתים הוא מסיים אימונים בשעה מאוד מאוחרת. האם זה בסדר לקחת את הכדור מייד אחרי אימון?
איך זה ישפיע עליו בעתיד אם בכלל.
אנא, השכילי אותנו והורידי מאיתנו חששות, אלא אם כן יש דברים בגו.
בתודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהדני04/05/2009
שלום רב,
אני גבר בן 46, אשר שומר על כושר ובמשקל תקין יחסית לגופי. אבל עם הזמן אני מרגיש עייפות, חוסר ריכוז במהלך היום, ומתעורר עייף בבוקר. זאת למרות שאני כבר הולך לישון בערך ב- 11 בלילה וקם ב- 7 בבוקר.
הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לשינה לא טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2009כדאי להיבדק אצל רופא המשפחה ולברר אם יש בעייה רפואית כלשהי - חוסר ברזל, ויטמינים, בעייה בבלוטת התריס.
אם לא - אולי מדובר בהפרעת שינה ראשונית כמו הפסקות נשימה? תנועות רגליים?
כדאי לפנות לבירור במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שינה
דני07/05/2009שלום שוב,
אכן אישתי מתלוננת לא מעט כי אני נוחר באמצע הלילה והיא מזיזה אותי (אני משום מה לא הכי זוכר...) האם יכול להיות באמת שזה מהשינה עצמה?ואיך יכול להיות שאני נוחר, אני לא שמן ושומר מאד על הבריאות?
אילו סיבות יכולות להיות לנחירות עבור אנשים לא שמנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/05/2009תסמונת הפסקות נשימה בשינה אכן קשורה בעודף משקל ברוב המקרים אך לא בכולם! סיבות אחרות לנחרות והפסקות נשימה הן מבנה מיוחד של דרכי הנשימה העליונות, שקדים מוגדלים או תהליך חוסם אחר, ריפיון של החיך הרך ועוד.
לאור מה שכתבת אני חוזרת על ההמלצה לפנות לבירור במכון שינה מפני שאם יאובחנו הפסקות נשימה בשינה הרי מדובר בבעייה רפואית, מעבר לנושא של עייפות יומית, שמחייבת טיפול.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)