פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בסיטלנוקס ועוד שאלות
    יב
    19/03/2009

בערך 10 שנים אולי יותר, אני משתמשת ב-סטילנוקס מגיל 45 בערך , הפרעות השינה היו כה גדולות שפיתחתי חרדה מפני הליכה לישון. גם יתר פעילות של בלוטת התריס ופיברומיאלגיה, החמירו את המצב. לאחרונה עליתי מחצי כדור לכדור. בלוטת התריס טופךה ופיברומיאלגיה במצב יותר טוב משהיה בהתחלה (דרגה בינונית, נסבלת). עצם הכדור, מרגיע אותי מפני החרדה של ההתעוררות המוקדמת. ללא כדור בלילה אני אתקשה להרדם גם אני עייפה, ואם זה יקרה, אני אתעורר אחרי שעה או שעתיים ואז אכנס לחרדה. בלילה אני יכולה לשבת שעות ולעבוד עד השעות הקטנות , בין אם בדיקת בחינות (אני מורה) ובין אם עבודה במחשב (הכנת שיעור או מבחן) אבל בהרצאות אני נרדמת על המקום! יש לי יכולת ריכוז טובה בכל מצב חוץ מאשר בהרצאות וגם ב... נהיגה. עדין לא קרה לי שנרדמתי על ההגה, אבל אני תמיד על הסף. וזה לא משנה כמה ישנתי ואם זה ביום ובלילה, לדעתי תחושת הנמנום יותר נפוצה אצלי יותר ביום. בכל דבר אחר אני מתפקדת מצויין. בנהיגה זה לא קורה תמיד, אבל בהרצאות - תמיד. אבל אם אפסיק את הנהיגה (או אצא מן ההרצאה) אתעורר על המקום, ברגע שמאשיך - זה יחזור. ניתן לומר ששני הדברים הללו גורמים לי לתשוקת שינה גבוהה אפילו מן הסטילנוקס!! איך זה יכול להיות? מה אפשר לעשות.? מה הן הסכנות של הסטילנוקס? התחלתי לנהוג רק לפני 4 שנים ולשם כך קניתי לראשונה מכונית, היום קשה לי לוותר עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/03/2009

את מתארת מצב מורכב למדי ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה.
    ובינתיים - למען בטיחותך ובטיחות אחרים עלייך להימנע מנהיגה עד למציאת פתרון לבעייתך.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שכטר -עמיר

יב
    26/03/2009

אודה לך אם תכתבי משהו על סטילנוקס. כמה זה ממכר, מה הן תופעות הלוואי? את מייעצת לי ללכת למכון שינה, והרי יש לי חרדת שינה! אני לא יכולה אפילו לדמיין שאבלה שם מחוברת לכל מיני אלקטרודות ובלי הסטילנוקס ידידי. עינויי לילה ללא שינה, הם קשים ועצם המחשבה על זה מעוררת בי חלחלה. אם אגיד שיש לי תחושת נמנום בזמן נהיגה - הם עלולים לדווח עלי! איך אני יכולה להפליל את עצמי? אני לא סיפרתי את הסוד הזה כמעט לאף אחד! אני אפילו לא אספר לרופאת המשפחה שלי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/03/2009

לא כל פנייה למכון שינה פירושה ביצוע בדיקת שינה!! במקרה שלך נראה שאין צורך בבדיקת שינה אלא בשיחת אבחון והתאמת טיפול.
    אנחנו לא עוסקים בפלילים ולא "מפלילים" אף אחד וגם את לא מפלילה את עצמך....את רוצה לטפל בבעייה רפואית שמפריעה לך, עלולה לסכן אותך וגם אחרים (קרי - נהיגה במצב של עייפות וישנוניות).
    אני מציעה לך פעם נוספת לפנות לשיחה פרטנית עם רופא במכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה בלתי נסבלות!!
    שלום
    17/03/2009

שלום. אני בן 21. רציתי להתייעץ לגבי ההפרעות שינה שלי אז ככה: הן קצת מרובות, 1.הבעיה שהיא הכי מטרידה אותי היא זו שאני סובל מנחירות חזקות דרך הפה. לעיתים קרובות זה מגיע למצב שאני קם משינה מהנחירות האלו. 2. בבוקר אני מתעורר עם הרבה רוק לבן מסביב לפה ולפעמים עם רוק סמיך על הכר. 3. שיתוק שינה: אני מתעורר ולא יכול להזיז איבר בגוף או לחילופין היד נרדמת כשאני מתעורר עד כדי כך שאני לא יכול להזיז אותה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה בלתי נסבלות!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/03/2009

בקש הפנייה לבדיקת שינה. ייתכן שיש לך תסמונת הפסקות נשימה בשינה. יש טיפול.

לילה טוב,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה
    עומר
    15/03/2009

שלום שלחת כבר הודעה לאתרכם , אך הבעיה עדיין נמשכת אני בן 42 בדרך כלל. לפני כחצי שנה החלו לי הפרעות שינה שכוללות התעוררויות מוקדמות לאחר כ 3 שעות שינה ואי יכולת להרדם. התעוררות בשעות הבוקר המוקדמות מאוד לאחר שינה של כמה שעות בלבד. התחלתי לקחת בונדרומין שקצת עזר לי. אך נכון לעכשיו לאחר כ 4 חודשים שאני לוקח את הכדור , אני מתעורר לאחר 4 או 5 שעות בלילה . מנוחת צהריים של יום שישי נעלמה כי למרות העייפות איני מצליח להרדם. ניתן לי כדור חדש אימובאן 7.5 מג לנסיון. רק אציין כי אני לוקח קרטיה מזה שנה באופן קבוע בעקבות אירוע לבבי קל . איני רוצה להתמכר לכדורים אך מצד שני אני רוצה לישון שינה איכותית . לאחר שקיבלתי אימובאן במשך כחודש , זה עזר לי בערך ל 5-6 שעות שינה בלילה... נתנו לי עכשיו כדור חדש זופיקלון , שגם הוא מאפשר לי לישון כ 5 שעות בלילה. בשעות הצהריים בסופ"ש שהייתי רגיל לנוח כשעה וחצי שעתייים איני מצליח להרדם כלל וזה הפך לסיוט. הציעו לי עוד כדור בשם טרזודיל , אך אמרו שיש לו תופעות לוואי השינה אינה רעננה וזה מפריע לי במהלך היום.... מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה

הוספת תגובה

• לאריאל

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/03/2009

ראשית, כל רובן של התרופות העובדות על המערכת המוחית יש להן גם נגיעה כזו או אחרת למערכת השינה-משנות את שלבי השינה, ולעיתים כתופעות לוואי שלהן גורמות להפרעות שינה כמו תנועתיות יתר, יקיצות וכדומה. מכאן, יתכן תחושת השינה ה"גרועה" שלך.
    רמרון היא תרופה נוגדת דכאון עם אפקט מיישן (מלשון שינה) חזק ביותר. אני בתתי אותה מתחילה במנון של רבע כדור. ויתכן ומכאן גם הקושי להתעורר.

ועם זאת, גם אתה מבין ששינויים בתחושת השינה וביכולת להתעורר הקורים בין אמצע שבוע לסופו עם אותו טיפול תרופתי אותו אתה נוטל, מקורם אינו בתרופה כזו או אחרת אלא באיזה שהוא חוסר איזון רגשי פנימי. האם מפני שבסופי שבוע ישנו יותר זמן לעצמך ולמחשבות? האם מפני תחושת ריקנות כשאין עבודה?

אלו אסוציאציות שעולות בי אבל בוודאי כדאי לדון עליהן באריכות עם הפסיכיאטר המטפל בך.

שיהיו לילות טובים
    ומזל טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

עומר
    15/03/2009

שלום האם תשובתך שממוענת לאריאל מתייחסת לשאלתי ? שם התרופה שנקבת בתשובתך לא מוכר לי שאלתי היא בעצם מה הצעתך בסיטואציה שתארתי ? עם איזה כדור להמשיך ? בעצמי התבלבלתי מכל הכדורים תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשינה בסופי שבוע
    אריאל
    14/03/2009

שלום, אני בן 34, רווק, גר עם אשתי לעתיד בתל אביב. אני מנהל משרד ייעוץ לעמותות ומלכ"רים. ראשית עלי לציין שאני סובל מ-OCD ומטופל תרופתית על ידי אנפרניל ורמרון. סבלתי שנים מהפרעות שינה ובעיקר מעייפות במשך היום. בשנים האחרונות סבלתי בעיקר ממה שאני קורא לו "שינה גרועה". אין לי שום בעיה להירדם וגם כשאני מתעורר אני מצליח להירדם שוב תוך דקות או שניות ספורות. פשוט שמתי לב שלפעמים איכות השינה גרועה (גם אם ישנתי 10 שעות בלילה) וכתוצאה מכך אני עייף ביום שלמחרת. גם בתקופות שלקחתי כדורי שינה, ישנתי כמו תינוק אבל ביום שלמחרת הרגשתי עייף מאד. בעבר העייפות הייתה מופיעה בעיקר בסופי שבוע. הייתי קם לפעמים ב-12 בצהריים וחושב שישנתי מעולה אבל מהר מאד גיליתי שאני עייף מאד. בד"כ לילות של "שינה גרועה" לוו בחלומות אינטנסיביים ודי הרבה התעוררויות (למרות שתמיד חזרתי לישון במהירות). יש לי הסבר למה שקרה בסופי שבוע - אני חושב שהיה לי מאד קשה להתמודד עם זמן פנוי ועם ימים שאין לי תוכנית ברורה ומוגדרת מראש ולכן הייתי קצת בחרדה. אבל - לפני בערך שנה עשינו קצת שינויים בתרופות שאני לוקח, וסף-כל-סוף נמצא השילוב שגם מסייע בהתמודדות עם ה-OCD וגם (!) נותן לי לישון טוב בלילה. במשך השבוע אני ישן טוב מאד ומאד מתקשה לקום בבוקר- כל יום אני ממש נלחם עם עצמי כדי לקום מהמיטה באיזור 09:15. בד"כ אני שם שעון לאיזור 08:00 ומושך עד 09:00-09:30 עם הנודניק. בשבועות האחרונים - out of nowhere - פתאום, מגיע יום שישי בבוקר ובסביבות שש-שבע בבוקר אני מתעורר, ועוד פעם מתעורר, ועוד פעם וכן הלאה. אח"כ אני קם וברור לי שהשינה הייתה גרועה ואני מאד עייף במשך כל היום. לא קפה, לא רד-בול, שום דבר לא עוזר לי להיות עירני יותר. אותו הדבר קורה גם ביום שבת, למרות העייפות הרבה שהצטברה ביום שישי, וסוף השבוע פשוט הופך לסיוט אחד גדול. אני מאד מתקשה להסביר את מה שקורה לי בשבועות האחרונים, שכן אינני מרגיש שום חרדה בסופי שבוע, סופי השבוע הרבה יותר מתוכננים ומאורגנים ואני מצפה לסופי השבוע בקוצר רוח - לקום בבוקר ולצאת לטייל, לבלות עם חברתי, להיות עם המשפחה וכד'. התחושה שלי היא שזה איזשהו שייר של תקופה קודמת שנמצא עמוק בתת-המודע שלי וצף פתאום בלילות של סוף השבוע. אני מדגיש תת-מודע כי אני ממש, ממש לא מרגיש שום חרדה בסופי השבוע (בעבר מאד הרגשתי). עוד חודשיים אני עתיד להתחתן ועשרות קרובי משפחה שלי באים לארץ מחו"ל. בעצם יהיה איזשהו שבוע של חופש שבו אהיה עם הקרובים, אקח אותם לטיולים, וכמובן אחגוג את נישואיי. אם אהיה עייף בימים אלו פשוט אצא מדעתי. אני ממש חייב למצוא פתרון למצב שנקלעתי אליו בשבועות הקרובים. אני יודע שאפשר להגיד שאני לא ישן טוב בגלל לחץ מהחתונה אבל אני לא מרגיש כך כלל וכלל. ואם כן, למה רק בסופי שבוע?? אשמח לבקר במרפאה ולעשות כל שיידרש. אני פשוט חייב למצוא פתרון בדחיפות! תודה רבה, אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשינה בסופי שבוע

הוספת תגובה

• לאריאל

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/03/2009

ראשית, כל רובן של התרופות העובדות על המערכת המוחית יש להן גם נגיעה כזו או אחרת למערכת השינה-משנות את שלבי השינה, ולעיתים כתופעות לוואי שלהן גורמות להפרעות שינה כמו תנועתיות יתר, יקיצות וכדומה. מכאן, יתכן תחושת השינה ה"גרועה" שלך.
    רמרון היא תרופה נוגדת דכאון עם אפקט מיישן (מלשון שינה) חזק ביותר. אני בתתי אותה מתחילה במנון של רבע כדור. ויתכן ומכאן גם הקושי להתעורר.

ועם זאת, גם אתה מבין ששינויים בתחושת השינה וביכולת להתעורר הקורים בין אמצע שבוע לסופו עם אותו טיפול תרופתי אותו אתה נוטל, מקורם אינו בתרופה כזו או אחרת אלא באיזה שהוא חוסר איזון רגשי פנימי. האם מפני שבסופי שבוע ישנו יותר זמן לעצמך ולמחשבות? האם מפני תחושת ריקנות כשאין עבודה?

אלו אסוציאציות שעולות בי אבל בוודאי כדאי לדון עליהן באריכות עם הפסיכיאטר המטפל בך.

שיהיו לילות טובים
    ומזל טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

מישהו
    15/03/2009

שלום, אני ממש לא מודאג מן הקושי להתעורר בבוקר באמצע השבוע. להיפך, מצדי שכל בוקר יהיה לי קשה לקום, רק שאישן טוב... אני מבין שלדעתך הסיבה שאינני ישן טוב קשורה לחרדה, חששות, אי שקט נפשי וכד'. האמת שאת זה אני יודע ודיברתי עם הפסיכיאטר והפסיכולוגית המון פעמים וכפי שאמרתי נמצא הפיתרון אלא שבשבועות האחרונים, גם עם תרופות שמרדימות השינה שלי לא כל כך טובה. ניסיתי לקחת קלונקס כדי להתגבר על החרדה (שכנראה קיימת) אבל זה ממש לא עזר לי. כנ"ל לגבי תרופות כמו רגיעון וכד'. קיוויתי שאולי יש לזה פיתרון רפואי כלשהו... לצערי אינני חושב שהפסיכולוג/פסיכיאטר שלי יכולים לעזור לי בנושא זה מעבר למה שהם כבר עשו. במשך שנים חיפשנו פיתרון לנושא השינה וסוף סוף מצאנו, אבל דווקא עכשיו הפתרון לא כל כך עובד... אריאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי תשובה טובה יותר לסיבה

ד"ר לוסטיג
    15/03/2009

לפתרונה -נסה הרפיות, אם זה חד שבועי אפילו כדור שינה קטן לא יזיק. אבל בוודאי שכדאי לבדוק את הסיבה ולהכריתה במידת האפשר ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    אלי
    14/03/2009

אני בן 46, בשנה האחרונה אני סובל מהפרעות שינה: אני נרדם בקלות יחסית, אבל מתעורר אחרי 2-3 שעות. בתחילה התעוררתי עם מחשבות טורדניות בעיקר בנושאי עבודה עקב החלפת מקום העבודה ושינוי בקריירה. אולם גם עתה משחלפו מספר חודשים ואני מרגיש שנקלטתי היטב במקום העבודה ושאני מוערך - אני ממשיך להתעורר. כאשר אני מתעורר אני מרגיש מתח גדול, לעיתים תוקפים אותי גלי חום וקור, תחושה של דופק לב מואץ, חוסר שקט ועצבנות. לאחר מספר שבועות התחלתי לקחת תכשירים הומואופתיים למיניהם שלא עזרו לי. ולפי המלצת רופא המשפחה שלי התחלתי לקחת לפני שבוע בכל לילה לפני השינה, חצי כדור בשם זודורם 10 מ"ג. רק זה עוזר. כשאני אני מנסה לחזור לישון ללא הכדור - חוזרת תופעת ההתעוררות. חשוב לציין כי השנה האחרונה היתה גדושה בשינויים גדולים בחיי - זוגיות חדשה, נישואין, כניסה להריון של אשתי וכאמור החלפת הקריירה. אני בכושר גופני טוב. בריא ומאד שבע רצון מתקופה זו שבחיי. לכן אני מתקשה להבין מה גורם לי להתעורר כמעט בכל לילה. אני לא יודע האם מדובר בבעיה פיזיולוגית או פסיכולוגית (יש לציין שאני מטופל אצת פסיכולוגית מזה מספר שנים והתייעצתי גם איתה בנושא, אולם ללא הועיל). אשמח לקבל עצה או הפניה לטיפול מהיר ואפקטיבי. תודה רבה אלי

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    14/03/2009

נראה שהפרעת השינה על רקע מתחים, חרדה וכד'.
    הטיפול עם זודורם אינו מתאים, ודאי לא למשך זמן ארוך משבוע-10 ימים. מניסיוני, ההתרגלות לזודורם מהירה למדי, מה עוד שבמצבך זה מעין "כיבוי שריפה" קצר טווח מאוד.
    עליך להתייעץ עם פסיכיאטר. יטיפול תרופתי מתאים לפרק זמן קצוב במקביל לשיחות יפתור את בעיית השינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+

אלי
    16/03/2009

תודה על ההכוון. אני, בנוסף, חושב לפנות ללימוד יוגה או כל שיטה אחרת להרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    אלונה
    14/03/2009

שלום לך ברצוני לברר האם ביכולתי לעזור לאימי היא בת 75 עם התחלת אלצהיימר היא אינה יכולה לישון יותר מ 4 לפנות בבוקר -לא משנה מתי הלכה לישון ואיזו פעילות עשתה במשך היום

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    14/03/2009

מחלת האלצהיימר אכן גורמת גם לשינויים בדפוס השינה, אולם יקיצות בוקר מוקדמות מאוד עלולות להיות סמן לדיכאון, שקיים לעיתים קרובות עם תחילת המחלה (ולעיתים דיכאון כשלעצמו עלול לתת סימנים דמויי אלצהיימר!).
    בשלב ראשון אני ממליצה על בירור וייעוץ פרטני ע"י רופא נוירולוג / פסיכוגריאטר.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות תדר לשיפור איכות השינה?
    ניר
    12/03/2009

בעיות השינה במשפחתי עוברות את הסטטיסטיקה הרשמית שראיתי באתרכם.לאחרונה הגיע לאוזניי מדבקות מסויימות המיוצרות בנאנוטכנולוגיה,אשר גורמות לגוף לייצר הורמונים מסויימים,ובכך לסייע לשינה רגועה ואיכותית יותר. על המבוגרים במשפחתי המדבקה השפיעה בצורה נפלאה,לפי עדותם. למיטב ידיעתי המדבקות הנ"ל אינן נמכרות בחנויות.האם נתקלתן בעניין.אם לא,אשמח לשלוח קישור.ואם כן,מה דעתכן?

הוספת תגובה

• לא נתקלתי. גם בספרות המקצועית.

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    12/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מושג על מה מדובר, בוודאי שלא

ד''ר מיכל לוסטיג
    12/03/2009

משהו שיעילותו הוכחה מחקרית.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מצאת איפה משיגים את המדבקות ?

סאי
    12/03/2009

האם מצאת איפה משיגים את הדבקות האלה? זה נשמע ממש טוב. אשמח אם תוכלי לרשום באתר כשאת מוצאת אותם המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה ועייפןת.
    אניאניאניאני
    12/03/2009

הבעיה שלי היא כזאת, אני עייפה כל היום בימים שאני בחופש ולא בצבא אני מתעוררת מוקדם 6-8 בבוקר בלי קשר לשעה שהלכתי לישון בה בין אם זה 8 בערב או 5 בבוקר ואז ישנה" צהריים" בין פעם לשלוש פעמים ביום למשך כשעה שנת "צהריים" יכולה להיות גם בתשע בבוקר אחרי 5 בערב בדרך כלל אני כבר לא אתפוס תנומה באמצע היום ז"א אני ישנה בחלקים בימים שאני בבסיס אין לי את האפשרות הזאת ואני פשוט מאוד עייפה אני מסתובבת עייפה בבסיס בין אם ישנתי בלילה שלוש שעות או 12 שעות לפני הצבא שהייתה לי את האפשרות לישון צהריים, ישנתי בלילה 8 שעות, ועוד שעה וחצי בצהריים והרגשתי בסדר. לא יכולתי לתפקד בלי שנת הצהריים הזאת, ועדיין מאוד קשה לי. שינה "בחלקים" בחופשים ובסופ"שים, והתעורררות מוקדמת תמיד הייתה קיימת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה ועייפןת.

הוספת תגובה

• אין "השלמת שעות שינה"

ד''ר מיכל לוסטיג
    12/03/2009

ככל הניתן בצבא, יש להקפיד על כשבע שעות שינה. ולא יתכן ופשוט את צוברת חסך שינה.
    אם את מקפידה על שינה שכזו ,לפחות, מדי לילה, ועדיין עייפה וישנוניות במהלך היום (למעט שעות אחהצ כפי שאמרת) אז זו סיבה טובה לפנות למעבדת שינה ולהבדק....

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות
    אלה
    10/03/2009

שלום, אני בת 34 ויש לי בעיה של נחירות של עד 80 דציבל. נבדקתי במעבדות שינה ואין לי דום נשימה. אני חורקת שיניים ויש לי סד לילה. האם עדיף טיפול בהתקן שיניים או Night Watch?

לקביעת תור
    סגירה
    נחירות

הוספת תגובה

• מבלי לבדקך

ד''ר מיכל לוסטיג
    10/03/2009

בוודאי שלא ניתן לייעץ מה הטיפול האופטמלי. התקני פה מתאימים לחלק מהאנשים עם מבנה פנים מסויים ויש להתייעץ עם רופא שיניים.
    אנו ככלל מתייחסים לכמות הנחירות יחסית לכלל השינה ולא לעוצמתם (אם כי אני מבינה שמבחינה סביבתית גם הדציבלים משנים...) וכאחוז הנחירות גבוה ביותר יחסית לכלל השינה לעיתים יש להתייחס לכך כבר כאל הפרעת נשימה.
    לטיפול ספציפי בנחירות ניתן גם לבצע גלי רדיו. אך שוב יש להבדק ולהייעץ עם אאג .

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות להירדם
    איציק
    08/03/2009

בדרך כלל אין לי בעיות להירדם אבל יש תקופות שאני ער 30 שעות ואחרי זה קשה לי מאוד להירדם מה יכול להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות להירדם

הוספת תגובה

• מתוך השאלה

ד''ר מיכל לוסטיג
    09/03/2009

ומיעוט הפרים שמסרת, לא ניתן לאמר מה הבעיה.
    ככלל , קשיי הרדמות לפרקים, הנם תגובתיים למצבי חיים, תקופות מתח או החמרה של בעיה נפשית כלשהי.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה
    ירון
    07/03/2009

שלום רב, האם עודף שינה גורם לעייפות? אם כן אז מדוע?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/03/2009

"עודף" שינה אחרי חסך שינה כרוני אינו "מרפא" עייפות.
    ככלל, בן אדם אינו ישן יותר ממה שהגוף זקוק.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם בכל זאת ישנים?

ירון
    08/03/2009

בן אדם לא יכול לישון יותר ממה שהגוף שלו זקוק? אם הוא יושן יותר ממה שהגוף שלו זקוק מה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה בגוף השאלה!

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    08/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במלטונין
    אסף
    05/03/2009

שלום אני מקווה שמדובר בפורום הנכון.. התחלתי לאחרונה לקחת כדורי מלטונין כדי "לאפס" את השעון הביולוגי. הרופא שנתן לי את הכדורים טען כי אין לכך שום תופעות לוואי, אך בקריאה נוספת ושיחות עם אנשים עולה כי לא קיבלתי מידע מלא, ומדובר, למשל, על סיכוי לבעייתיות בהורמוני המין, האצת הדופק והחמרת בעיות השינה (ולא כתוב דבר בדף המצורף לתרופה). האם אכן קיימות תופעות לוואי בצריכת מלטונין? האם הוא נחשב ככדור שינה ומכאן התייחסות מיוחדת (כמו מניעת אלכוהול)? בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במלטונין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    10/03/2009

מלטונין אינו כדור שינה ולכן גם אין אינטראקציה עם אלכוהול כמו לתרופות שינה.
    מה שכן, מי שיש לו בעיות שינה מוטב שיתרחק מאלכוהול...
    בעייתיות בהורמוני מין - היו אי אלו פירסומים בעבר. לא מבוסס דיו. בעיקר חשש לגבי מתבגרים.
    האצת דופק? החמרת בעיות שינה? לא שידוע לי.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטוגרפיה! מה ניתן לגלות?
    דלית
    04/03/2009

שלום אני עושה בדיקת אקטוגרפיה ומעוניינת לדעת מה בדיוק בודקת בדיקה זו וכיצד? מה ניתן ללמוד על הפרעות השינה שלי וחוסר היכולת לישון במשך לילה רצוף? האם ניתן יהיה למצוא את הסיבה לחוסר השינה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אקטוגרפיה! מה ניתן לגלות?

הוספת תגובה

• ראשית-אקטיגראפיה ((:

ד''ר מיכל לוסטיג
    04/03/2009

מבדיקה זו, ניתן (תלוי בתנאים בה היא מתבצעת ) לדעת על מחזור שינה -עירות הטבעי של האדם, משך שעות השינה שגופו צריך,האם השינה שקטה או עם התעוררויות מרובות/תנועתיות מרובה, האם אכן ישן או נמצא בתחושה של חסר שינה.
    סיבה לחוסר שינה לא ניתן לבדוק במדוייק בעזרת בדיקה זו.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכורה לשינה
    שלי
    03/03/2009

שלום דר' אני בת 27 שוקלת 140 קג' עד לפני 6 שנים הייתי שוקלת 70 קג' וישנה 8 שעות בלילה מקסימום והייתי נמרצת במשך כל היום ולפני 6 שנים ילדתי את ביתי השניה ,לקיתי במניה דפרסיה /דיכאון לקחתי תרופרת נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה, אנטי פסיכוטיות ולאיזון מצבי רוח. ומאז הכל השתנה, עליתי כל חודש 2 קג' והתחלתי לישון ללא הפסקה , בכל רגע אפשרי, תמיד האשמתי את התרופות ,בקשתי מהפסיכיאטר שיתן לי תרופות המרצה ליום , אך הוא סרב בטענה שזה יכול להגביר את המניה, היום הפסקתי כמעט עם כל התרופות, פרט ל- פריזמה 30 מג', הייתי בטוחה שעם הירידה בתרופות, ההרגלים הישנים יחזרו, אך לא כך, הרגלי השינה הגרועים נשארו ויחד עם זאת הרגלי האכילה, [אני שותה הרבה קפה בערך 1200 מג' ביום.] אני נרדמת ב3 בלילה קמה ב8 בבוקר, לשעה, לארגן את הבנות שלי ללימודים וחוזרת למיטה מ9 עד 18, זה יוצא 14 שעות ביום אני תמיד עיפה גם כשאני ערה 10 שעות ביום, השינה שלי לא חזקה במיוחד, אני זוכרת מה מדברים איתי באמצע השינה, אני מתפקדת בבית תוך כדי שינה, אני יכולה יום אחד לישון נורמלי עד 8 שעות, אך יום למחורת אני נופלת פי שניים, החיים שלי נהרסו, הכל סביב שינה, אין לי זמן איכות עם בנותי ובעלי, אין לי חשק לנקות את הבית, אני בלי מצב רוח בגלל שאני ישנה והכל כמו כדור שלג, אפילו כשטסתי לחו'ל לטיול גדול ישנתי כל הזמן ולא נהניתי, גם שבתות במלונות אני ישנה כל הזמן, אני מפספסת את החיים, אני 6 שנים מבלה במיטה, אני תמיד עיפה גם כשאני ערה אחרי שישנתי את כל השעות האלה, אני לא אנרגטית כמו פעם, הסביבה שלי סובלת מזה, אנא עיזרו לי אני רוצה לחזור למוטב, בתודה מראש, שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    מכורה לשינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה-שילוב

ד''ר מיכל לוסטיג
    04/03/2009

כך נראה על פי האינפורמציה שמסרת מצב השינה עירות שלך
    ראשית משקל עודף שכזה מחשיד ביותר לקיומה של הפרעת נשימה בשינה. זה והעובדה שתחושת השינה לא מרעננת והיותך עייפה תמידית מחזק זאת.
    עליך להבדק במעבדת שינה ובמידה ואכן קיימות הפרעות נשימה בשינה יש לטפל בהן ומהר.
    בנוסף, טיפול נוגד דכאון עלול לשנות את מבנה השינה ולפרקים גם לגרום להפרעות תוך שנתיות כמו תנועות רגליים מחזוריות בשינה או התעוררויות מרובות. אלה גם עלולים לתרום לתחושת השינה הלא מרעננת.
    והדבר השלישי הוא שיתכן והדכאון לא עבר החלמה מלאה וגם הוא תורם לתחושת ה"אין חשק" .
    אז אם כך, הפרעות שינה, תופעות לוואי של התרופות וההפרעה הנפשית הבסיסית עלולים להביא לתחושת העייפות. שלך.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות כללית
    שרון
    03/03/2009

אני יושנת טוב בלילה לפחות 7 שעות ,אבל אז אני קמה בבוקר ואחרי שעתיים אני מרגישה שוב עייפות,רוב הזמן אני מרגישה חסרת אנרגיה ושהעיינים שלי עייפות ,וזה ממש מציק לי ..מה אפשר לעשות הייתי אצל הרופא והוא אמר שזה כלום אבל זה הרבה זמן ככה!! אני לא מדברת על חולשה בגוף או משהו כזה כי פיזי הכל בסדר אבל תחושה של חוסר אנרגיה ורצון לישוןן כל הזמןןן (עיינים חצי רדומות)

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות כללית

הוספת תגובה

• שחכתי לציין שעשיתי בדיקות דם כלליות

שרון
    03/03/2009

והכל יצא בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    03/03/2009

כדאי לפנות לבירור במכון שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה