מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות בלתי נגמרת...דורה25/02/2009
שלום , כבר כמה חודשים יש לי עייפות בלתי נגמרת. אני ישנה כל רגע שאני יכולה. אני עובדת בספורט. אז מלבד השעות שאני נמצאת בפעילות גופנית שזה שעות מפוזרות במהלך היום או הערב...אז אני ישנה המון בין לבין וכל הזמן עייפה..מה עושים? בבדיקות דם שגרתיות הכל בסדר אצלי. ואני בטיפול של דיקור סיני. ואני עדיין עייפה.וישנה כל הזמן .מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/02/2009חסרים המון פרטים: גיל, מחלות רקע, תרופות, הרגלי שינה - מתי הולכת לישון? מתי כמה? שתיית קפה / קולה? האם השינה רצופה? מה קרה לפני כמה חודשים שגרם לעייפות הלא רגילה הזו?
אם תמסרי יותר פרטים אולי אפשר יהיה להתקדם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בישיבהלוי עופר25/02/2009
שלום רב הנני אבא לילדה בת 4 וחצי. לאחרונה ביתי החלה לקום באמצע הלילה להתיישב ולהמשיך לישון מתוך ישיבה. אני במקרה קמתי לשרותים ושמעתי קולות. נכנסתי לחדרה וראיתי אותה ישנה בצורה האמורה. ברצוני לציין שכאשר היא צריכה לשרותים אז היא מתיישבת וקוראת לאשתי. לפני כשנה היא הייתה מתיישבת ורק מוציאה קולות או בוכה ואז היינו ניגשים אליה. שאלתי היא: האם זו הפרעה מוקרת או שמה הפרעה חיצונית כמו רעשים חיצוניים(רעמים, אופנועים וכו') ברצוני לציין שאני נורא נבהל כשאני מוצא אותה במצב של שינה תוך כדי ישיבה ומתמלא ברחמים. אשמח לקבל את תגובתך. בכבוד רב דוברת ועופר לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה להבהל ובוודאי שלא להעירה
ד''ר מיכל לוסטיג25/02/2009אך ליתר פירוט תוכל להתייעץ באחד הפורומים של הפרעות שינה בילדים
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת לילה בפניםשירי24/02/2009
שלום רב בתקופה האחרונה אני מתעוררת בלילה שהפנים מלאות זיעה כולל הצואר והציפה בקרבת הפנים רטובה. כמוכן יש לי קשיים בהרדמות ויקיצות לפחות פעמיים שלוש בלילה. אני בת 55 ולוקחת הורמונים מזה שנתיים לאחר שהבעיה היחידה בתופעות גיל המעבר היתה קשיי שינה. בדיקות הדם שלי מאוזנות - אני מטופלת באלטרוקסין מזה 10 שנים, מטופלת בסימבסטטין כשנתיים, רסיטל - כחמש שנים, כמו כן אני לוקחת תוספי ויטמינים. אני במשקל תקין (52 ק"ג גובה 1.56) ועד כמה שידוע לי אינני נוחרת. מה יכולה להיות הסיבה ומה מומלץ לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/02/2009אחת הסיבות להזעה לילית בפלג הגוף העליון היא הפסקות נשימה בשינה.
כדאי לפנות לבדיקה במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחות מתוך שינהעירית21/02/2009
ערב טוב אני בחורה בת 53שנה שעברה עברתי ניתוח להוצאת בלוטת התריס ( לפני תשע שנים הוציאו לי את הימנית ) כיום אני מאז הניתוח בעלי אומר שאני נאנחת מתוך שינה ומשמיעה קולות וגם לפעמים אני מרגישה שאני נחנקת
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/02/2009אנחות והשמעת קולות מתוך שינה אינם נדירים. הסיבה?
האם את נוחרת?
האם את מתעוררת בתחושת מחנק?
כדאי לפנות לבדיקה במכון שינה בשאלה של תסמונת הפסקות נשימה בשינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלימה מוגזמתאלמוני21/02/2009
שלום. אני בן 18 וכבר שבועיים שאני חולם כל לילה. בדר"כ אני לא חולם כ"כ הרבה, אבל לחלום שבועיים ברצף זה מוזר. אני רוצה לדעת את הסיבה ללמה אני חולם כ"כ הרבה? אם זה משנה, לפני שבועיים עישנתי בפעם הראשונה והאחרונה חשיש (לא הרבה כמה שאכטות מג'וינט), ומאז החלומות התחילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלום, אנו חולמים בכל לילה
ד''ר מיכל לוסטיג22/02/2009לא תמיד אנו זוכרים את החלומות.
לחשיש ללא ספק ישנה השפעה על מבנה השינה ועל עומס החלומות.
אך יתכן וקרו גם אירועים אינטנסיביים בימים האחרונים שהביאו לחלימה וזכירתם.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר שבועיים
אלמוני22/02/2009כבר שבועיים שכל לילה אני חולם. עישון החשיש קרה לפני שבועיים, בכמות קטנה, ופעם אחת, זה משפיע לטווח כל כך ארוך? הגעתי למצב שאני לא חייב להיות יושן ב100% כדי לחלום, אלא אני יכול להיות אפילו טיפונת ער ואז לחלום. לא קרו דברים מיוחדים בשבועיים האחרונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלומות אינם דבר "רע"
ד"ר לוסטיג23/02/2009ומדאיג. לעיתים שינה לאחר חסך שינה מביאה לריבויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה תודה על שלוש התשובותצמרת19/02/2009
תודה תודה לכן על התשובות הענייניות והמקצועיות. אבל עכשו (אחרי שהמכשיר למעשה נפסל וגם הקשר בין הסטטין לשינה, ואופצית ההתמכות של הכדורים) מה לפי דעתכן עלי לעשות? בלי לשלוח אותי למרפאת שינה. ככה עצה ללא התחייבות כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות למכון שינה. בכל זאת.
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה שלוש שאלותצמרת19/02/2009
שלום לכן, בת 66. לוקחת סטאטין (פרוסטטין) 20 מג נגד כלוסטרול, אנלדקס 5 מג פעמיים ללחץ דם ביום וקראטייה 100 מג. לא מתוחה ללא בעיות נפשיות ואישיות, מודעת להיגיינת השינה. שלוש שאלות: 1. לבעיות הירדמות ויקיצות רבות מה עדיף לקחת מבחינת ההתמכרות- כדור שינה או כדור הרגעה וואבן. 2. קראתי על מכשיר מאסטר מיינד שעוזר בבעיות שינה. מה אתן יודעות על מכשיר זה והאם כדאי לנסות להשתמש בו? 3. האם לזמן שלוקחים אל הכדורים יש השפעה על ההירדמות? כוונתי בעיקר לסטאטין? תודה מראש
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/02/20091. יש לברר מה הסיבה לקשיי ההירדמות וליקיצות הרבות. הטיפול על פי הסיבה. התמכרות עלולה להיות גם לכדור שינה וגם לואבן.
2. לא מכירה עבודה מדעית על מכשיר המאסטר מיינד. אינני יודעת כיצד פועל על השינה ומה יעילותו. לנסות? תמיד אפשר.
3. סטאטין והירדמות? למיטב ידיעתי אין קשר (אם כי יש מס' עבודות על כך שסטאטינים עלולים לגרום לשינה פחות יעילה).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה-שלש תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג19/02/2009אין הרבה הבדל בין כדורי שינה לכדורי הרגעה לאורך זמן מבחינת הסבילות ופתוח התלות. נכון שכדורי שינה מהדור החדש גורמים מעט פחות לפיתוח סבילות ובכל זאת.
לגבי המסטר מיינד -אין כל הוכחות מחקריות ליעילותו.
ולא, הססטין אינו אמור להפריע להרדמות. להיפך.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירות שאלהיורם ארזי19/02/2009
הופנתי ע"י רופא משפחה לבדיקה במעבדת שינה עכב נחירות בשינה , משקל עודף , 1] האם תוצאות מעבדת השינה בתנאים מסויימים הבנתי שהם מדווחות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ואם כן באלו תנאים מדווחים 2].והאם תוצאותיו עלולות לסכן את רישיון הנהיגה ,ואם כן באילו מצבים נילקח רישיון נהיגה . 3].ובאיזה תנאים תוצאות מעבדת השינה מוכרות כאחוזי נכות למ"לל כלומר מהם הגורמים צרכים להיות בכדי לקבל אחוזי נכות , תודה יורם ארזי
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/02/20091. הדיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים חל בראש ובראשונה על הנבדק עצמו! לרופא חובת דיווח כמו לגבי כל בעייה רפואית שמסכנת את הנהג ואת האחרים בכביש. במקרה ספציפי זה - אם מדובר בהפרעה קשה שגורמת ישנוניות פתולוגית. הנבדק חייב להיות מדווח על כך.
2. לא מדובר על שלילת רישיון אלא התנייתו בטיפול נאות בהפרעת הנשימה.
3. אינני יודעת. בכל מקרה, אם הנבדק מטופל בצורה טובה הרי שהשינה תקינה ואין סיבה לנכות.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות בכל לילהיג19/02/2009
שלום, ותודה על תשובה לשאלתי מ-13.2.09 אהמלצת על שיחה עם רופא שינה. איך אפשר להגיע אליו? לבקש מרופא משפחה הפניה למכון שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר מיכל לוסטיג19/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה לטיסה - נוקטורנו ואחריםיוסי18/02/2009
בד"כ אני ישן ללא בעיות, מלבד אם יש רעש או תנועה מסביב. 4 או 5 פעמים בשנה, אני נאלץ לטוס טיסה ארוכה (של 12 שעות) ולהמשיך מיד בעבודה. בטיסה איני יכול לישון ללא כדור, ונוקטורנו גורם לי להאנג אובר קל למחרת וטעם מתכתי בפה. מלבד זאת, אני ישן רק שעתיים שלוש ואח"כ מתעורר מטושטש. האם היפנודורם יאפשר שינה יותר ממושכת, והאם אחרי 10-12 שעות השפעתו עוברת לגמרי? חשוב לי לא להיות מטושטש ביום למחרת. האם לאדם צעיר ובריא יש סיכון בלקיחת כדור כזה פעם בשלושה או ארבעה חודשים? תודה, יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה
ד''ר מיכל לוסטיג19/02/2009שתהינה טיסות נעימות
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה בזקניםעידית18/02/2009
שלום רב, ברצוני לבקש עזרתכם. אימי תושבת פ"ת, קופ"ח לאומית, בת 82 ומתקשה להירדם ולישון בלילות. היא מתחילה את ה"הכנות" לשינה ב-23:00 ולא מצליחה להיכנס למיטה לפני 01:00 ואף יותר מאוחר. והיא כבר מתעוררת ב-5:00 או 6:00 ולפעמים עוד קודם. אנחנו, ילדיה, שנמצאים איתה הרוגים משינה וצריכים להמשיך לתפקד במשך היום, בעוד היא יכולה לישון ולנוח. היא איננה זוכרת שלא ישנה ואינה זוכרת שישנה במשך היום, וכשאני מבקשת שתעזור לנו היא בכלל לא מבינה במה מדובר. ברצוני לציין שהיא לוקחת כדור שינה (BONDORMIN) כל לילה. כ"כ היא נושאת מדבקה Durolgesic 50 mg, 1/2 כדור RISPERDAL 130mg אנחנו משפחתה מ-י-ו-א-ש-י-ם ! נודה לכם מאד אם מישהו יוכל ליעץ לנו כיצה לנהוג או לאן לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשתדל מאוד לעזור
ד''ר מיכל לוסטיג18/02/2009אך דווקא בגלל המורכבות של הבעיה וריבוי תרופות לא ניתן לעשות זאת כך אלא יש לראות את אמך, לעבור על סיכומי המחלות שלה וכלל התרופות שמקבלת ולנסות להתאים תרופה לשינה בהתאם.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימה והקשר למיטה מתכוננתרועי16/02/2009
ישנם המון חברות שפיתחו מערכות שינה מתכוננות כמו לדוגמא הולנדיה וכד' השאלה היא האם יש קשר ביןם זווית שינה לבין הפרעות נשימה בזמן השינה נשמע לי דיי הגיוני מה דעתכם ?
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/02/2009הייתי יותר ממאושרת אם הפתרון להפרעות נשימה בשינה היה כל כך פשוט..
הקשר היחיד בין הפסקות נשימה בשינה לבין תנוחת שינה הוא שבשכיבה על הגב יש סיכוי גבוה יותר להפסקות נשימה.
במקרה כזה די להשקיע בכדור טניס פשוט שמצמידים לגב וכך מונע שינה על הגב. אין צורך בהולנדיה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייף רק בשעות מאוחרותירון15/02/2009
שלום אני בן 28. אני לעולם לא עייף לפני השעה 2-3 בלילה וקשה לי לישון קודם. מעבר לכך אם יוצא לי ללכת לישון בשעה 4-5 לפנות בוקר ואני קם באחת בצהריים (נגיד) אני מרגיש שהשינה היתה איכותית. כשאני נרדם בשעה 2-3 אפילו שאני ישן את אותו מספר השעות אני מרגיש הרבה פחות טוב. בהתחלה חשבתי שאולי זה קשור למזג האוויר שפתאום בלילה קר או משהו ואם הלכתי לישון מוקדם אז אני עם שמיכה דקה יותר כי היה חם. אבל זו תופעה שנמשכת כנראה הרבה שנים, איכשהו לא הייתי מודע לה וחשבתי שזו גזירת גורל. למותר לציין שאני נורא עייף במהלך היום כי לרוב אני צריך לקום מוקדם יותר. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר למזג האויר
ד''ר מיכל לוסטיג16/02/2009ככל הנראה אתה סובל מהפרעה בתזמון השינה או במילים אחרות בשעון ביולוגי שונה. ניתן לטפל. פנה למעבדת שינה, לאחר בדיקת מתאימה אפשר יהיה להתאים לך טיפול.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלתי סדירהעומר15/02/2009
שלום אני בן 42 בדרך כלל. לפני כחצי שנה החלו לי הפרעות שינה שכוללות התעוררויות מוקדמות לאחר כ 3 שעות שינה ואי יכולת להרדם. התעוררות בשעות הבוקר המוקדמות מאוד לאחר שינה של כמה שעות בלבד. התחלתי לקחת בונדרומין שקצת עזר לי. אך נכון לעכשיו לאחר כ 4 חודשים שאני לוקח את הכדור , אני מתעורר לאחר 4 או 5 שעות בלילה . מנוחת צהריים של יום שישי נעלמה כי למרות העייפות איני מצליח להרדם. חשבתי להגיע למעבדת שינה ורופא המשפחה אמר כי מעבדת השינה מטפלת באנשים עם חשש לדום נשימה ולא באלו שלא ישנים. ניתן לי כדור חדש אימובאן 7.5 מג לנסיון. רק אציין כי אני לוקח קרטיה מזה שנה באופן קבוע בעקבות אירוע לבבי קל . איני רוצה להתמכר לכדורים אך מצד שני אני רוצה לישון שינה איכותית . אודה מאוד לחוות דעתכם מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבדת השינה מאבחנת ומטפלת בכל
ד''ר מיכל לוסטיג16/02/2009הפרעות השינה אך לא לכלן נדרשת בדיקת שינה. ונכון הוא שלאנשים "שאינם נרדמים" לא נדרשת בדיקת שינה. נדרשת בעיקר בדיקה קלינית-שיחה-על מנת לאבחן את מקורות נדודי השינה לרוב הם נובעים ממתחים ראשוניים, מסתבכים עם חרדה משנית מפני האפשרות שלא תרדם ומסתיימים ונמשכים עם פיתוח תלות וסבילות לכדורי שינה....
מוכר?
אז יש מקום לפנות לשיחה עם רופא שינה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עומר16/02/2009שלום ראשית , תודה ! אגב , מה ההבדל בין בונדרומין לכדור החדש שהתחלתי לקחת ? כיצד אני מתאם למעבדת שינה אצלכם ? האם ניתן דרך כללית מושלם ? איך ניתן לתאם תור בהקדם ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוובת
דר לוסטיג16/02/2009בונדורמין הנה תרופת שינה מהדור הישן השייכת למשפחת הבנזודיאזפינים. הנוקטורנו שייך לדור החדש של תרופות ספציפיות יותר לשינה העובדות בצורה ממוקדת. יותר. אין ספק שלבנזודיאזפינים קיימת סבילות עם הזמן ופתוח תלות עם זאת לאחרונה מצטבר מידע כי גם לתרופות מהדור החדש ישנה "הסתגלות" אם כי אטית יותר. כדי להגיע למעבדת השינה (וכן אנו עובדים עם קופח כללית) התייעץ עם אאג. רופא משפחה או פסיכיאטר. ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות וחוסר יכולת להירדםגלית15/02/2009
אני בת 37. בריאה. בתקופה האחרונה אני מתעוררת בסביבת 2-3 בלילה (הולכת לישון בסביבות 11) ולא מצליחה להירדם עד הבוקר. איך ניתן לעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקיצה מוקמת
ד''ר מיכל לוסטיג15/02/2009נובעת לרוב מקשיים רגעיים או ממושכים יותר נפשיים, בין אם מצב סטרס, חרדה, או מצב רוח ירוד.
כדאי לפנות לשיחה ולהעזר על מנת לא לפתח מצב כרוני יותר בו יתחילו נדודי שינה עקב המתח עצמו מפני השינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)