מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי קרישהגיל24/07/2011
שלום ד"ר
אני בחור בן 37. בדרך כלל בריא. גובה 1.77 משקל 64 עוסק הרבה בספורט
מזה כ 3 חודשים מרגיש תחושת חולשה ועייפות בחלק גדול מהימים למרות
שלא שיניתי דבר בהתנהלות בחיים או בתזונה.
בדיקת הרופא לא מישש משהו מיוחד.
בדיקות דם מקיפות משבוע שעבר תקינות - בי 12, כימיה, כבד, כליות, ספירת דם, שקיעת דם, חומצה פולית, סוכר TSH ועוד.
בבדיקת תפקודי קרישה נראה לי שיש ירידה מסוימת בתפקוד כי מצאתי בדיקה
שעשיתי לפני 5 שנים לקראת ניתוח בקרסול.
PT-INR 0.98 לעומת 1.03 לפני 5 שנים
pt-sec 14.6 לפני 5 שנים ביצעתי בדיקה זאת והיה 10.8 שניות!!
pt% 100 זה לעומת 94 אחוז לפני 5 שנים
aptt sec 31.3 שניות לעומת 27.7 לפני 5 שנים
מה דעתך? האם השינוי שיש בתפקודי הקרישה מעיד על בעיית קרישה?
אם כן מה יכול להיות הסיבה ואיזה בירור צריך לעשות?
אגב, האם זה יכול ליצור בעיה בניתוח ( אני עשוי לעבור ניתוח חוזר בקרסול ).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/07/2011הבדיקות בגדר הנורמה .אין משמעות קלנית לשינויים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת לוקמיה חריפה והשתלת מוח עצםפזחן24/07/2011
תודה על תשובתך אודה אם תעדכן אותי האם יש הצלחות לריפוי בהשתלות מתורם אחרי שהמחלה חזרה האם יש הבדל אם ההשתלה נעשית בעת גילוי המחלה או לאחר שנתיים של ריפוי חזרה המחלה ואז מתבצעת ההשתלה והאם בכל השתלה קיימת מחלת השתל נגד המאחסן תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת לוקמיה חריפה והשתלת מוח עצם - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/07/2011נתונים אלא יוסברו ע" המומחים להשתלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה חריפה והשתלה מתורםפזחן23/07/2011
אימי חלתה לפני למעלה משנתיים בלוקמיה מילואידית חריפה ועברה 4 סדרות של כימוטרפיה והבריאה כעת בבדיקות שיגרתיות התגלה כי המחלה חזרה מאושפזת כעת לטיפול אינדוקציה 3+7 ומדברים איתה על השתלת מוח עצם מאחותה אשר תרמה לפני למעלה משנתיים והוקפא אבקש את חוות דעתך והאם יש הבדל בין מוח עצם טרי או מוקפא והאם יש סיכון בהשתלה מתורם ומהו? והאם יש סיכוי להבריא בעקבות ההשתלה
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה חריפה והשתלה מתורם - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/07/2011חזרת מחלת לוקימיה חריפה מחייבת השתלת מח עצם לסיכוי הבראה.
מומחים בהשתלות יענו לשאלותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קרישההגר23/07/2011
שלום רב אני סובלת מחסור בפרוטאין S לאחר לידת בנותי שלחתי תסחיף ראתי , קיבלתי מהמטולוג ובו הנחיות ברורות לשימוש בקלקסן במצבים מיוחדים (בטיסה מעל 8 שעות). השבוע אני אמורה לטוס לבולגריה (3 שעות טיסה) ורופא המשפחה שלי המליץ לי לגרוב גרביים אלסטיות להפחתת סיכוי לשליחת תסחיף.
הייתי מאושרת עם אחד המומחים בתחום יוכל לומר לי דעתו בעניין לפני שאני רצה לקנות גרביים , אודה על תשובתכם המיקצועית ומהירה בהמון הערכה ............!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/07/2011מדובר בנסיעה קצרה. אפשר לשתות מים ולהזיז את הרגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוהיובל21/07/2011
שלום,
לאחרונה ניגשתי לרופא המשפחה עקב עייפות חוסר אנרגיה וריכוז שהחמירו בזמן האחרון הוא שלח אותי לבדיקות דם כאשר נתגלה בהם CMV חיובי וזו הייתה האבחנה שלו.
בנוסף היה ערך פריטין גבוה (499) וכאשר בדקתי בהיסטוריה ראיתי שלפני שנתיים בבדיקה שעשעיתי היה לי פריטין 504.
כששאלתי את הרופא אם העניין מצריך בירור נוסף כי חששתי ממחלת עודף ברזל (שלפי מה שקראתי הסימפטומים דומים) הוא אמר שלא מכיון שההמוגלובין ותפקודי הכבד תקינים אז אין צורך וברזל וטרנספרין בודקים רק בחשש לחוסר בברזל ולפעמים יש גברים שפשוט יש להם הרבה ברזל.
שאלתי היא האם תשובתו נשמעת מספקת או שמא עלי לקבל חוות דעת נוספת.
תודה
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/07/2011צריך לעקוב. מחלת המוסידרוזיס יחסית נדירה. הבחנה נעשת עם גילוי עודף ברזל ברקמות כגון כבד ומח עצם בביופסיה. אבל נראה לי מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת הטחולסבן קטי20/07/2011
בעוד שבועיים וחצי אני אמורה לעבור ניתוח להסרת הטחול
אובחנתי כחולת itp
שוחררתי מבית החולים לפני יומיים עד הניתוח, היום הטרומבוציטים שלי 19,000
רציתי לדעת אם לא מסוכן לי לשהות בבית עם ערכים כאלו?
ופשוט להמתין בסבלנות ליום הניתוח?
חשוב לי לציין שהסטרואידים לא העלו לי את הטרומבוציטים.
דואגת קטי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת הטחול - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/07/2011לא מסוכן אבל לא ליפול ולא להשתולל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישיותרונית19/07/2011
שלום רב,
בת 34 בטיפולי פוריות לילד שני. בהריון ראשון נולדה תינוקת במשקל 2 קילו בשבוע 39. עקב כך נעשה בירור של קרישה (כל הבדיקות שהיו בסל קופ"ח מכבי כ- 15 בדיקות) בשנת 2007 וכל הערכים היו בנורמה. היום אחרי הריון כימי אחד, 3 טיפולי ivf שלא הצליחו וגרידה בשבוע 15 אחרי ivf מס' 4 .
האם יש טעם לעשות בירור קרישה מחדש? או להוסיף בדיקות שלא בסל?
האם מקובל במקרה כמו שלי לתת קלקסן במינון נמוך ללא בירור מחדש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/07/2011לא צריך לחזור על הבדיקות.
בנוגע לקלקסן ההחלטה בידי הגינקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה וקלקסןמירב18/07/2011
שלום רב,
אני מטופלת IVF, ויש לי קרישיות יתר פקטור 2 ואני מטופלת בקלקסן החל מנטילת הורמונים.
החודש אעבור פרוטוקול ארוך והרופאה שלי ביקשה שאברר האם צריך לקחת קלקסן עם פרוגינובה-אני מניחה שהיא מתכוונת לתת לי את הנ"ל לפני תחילת הזרקת ההורמונים, אחרת לא היתה שואלת (כי עם הורמונים הרי אני מזריקה קלקסן ממילא)
השאלה שלי היא-האם צריך להזריק קלקסן גם עם פרוגינובה?
אודה מאוד לתשובתכם
ערב טוב
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה וקלקסן - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/07/2011לא ידע לי על הפרוטוקול
החלטה בידי רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמרינה18/07/2011
בבדיקות דם האחרונותהיו ערכים גבוהים של:
rdv-sd 49.6
rdv-cx 15.9
neutrophils% 37.4
lymphocytes 50.5
neutrophils
ggt 447.3
gpt 35
כמו כן התגלה אצלי טחול מוגדל 13,5 ואבנים בכיס מרה.
אני בת 34 ונוטלת כדורים ללחץ דם.
האם עליי לדאוג? ומה עליי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/07/2011טחול מוגדל מחייב השלמת הבירור בהמטולוגיה
לברר גם מצב הכבד אצל רופא המשפחה או גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאיילת18/07/2011
שלום רב
תוצאות בדיקות דם משבוע שעבר:
פריטין 9.0 ng/ml
המוגלובין 13.6 g/dl
טרנספרין 246.0 mg/dl
WBC 7.0 K/ul
RBC 4.73 M/ul
IRON 64 ?g/dl
%HCT 40.4
%RDW 13.6
PLT 165 K/ul
בת 40, לוקחת כדורי ברזל כבר שנים (HG תמיד היה גבולי) ובחודשים האחרונים לוקחת 200mg ליום.
HG שלי עלה מ 12 ל 13.6 ב4 חודשים האחרונים אך הפריטין מאוד נמוך.
התוצאות מדאיגות אותי. אני מנסה להכנס להריון . האם התוצאות יכולות לגרום לעיכוב ?
האם רמה כזו נמוכה של פריטין שאינה עולה יכולה להיות מסוכנת או להעיד על משהו?
האם יש אפשרות ללעשות משהו נוסף כדי להעלות את הפריטין?
אציין שרופא המשפחה לא יעץ לי לקחת עוד ברזל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/07/2011כעת רמת המוגלובין טובה ואפשר להפסיק הטיפול בברזל.
לא להתייחס לרמת הפריטין כל הזמן שהמ' בתחום הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםזאב18/07/2011
שלום אני בן 40
לפני שנתיים עברתי אירוע מוחי בגלל apla
עשיתי כמה בדיקות וחלקם לא נראו תקינות כמו
wbc-3.7
lymphocytes-46.8
neutrophis -1.64
אני נוטל קומדין,לוטןmיפרלקס ועוד כמה תרופות
שאלתי מה יכול לגרום לתוצאות הללו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/07/2011מדובר בלוקופניה קלה ללא משמעות קלינית.
צריך לחזור על הבדיקה ואם זה חוזר לבקש תור אצל המטולוג אזורי
לציין שאצל תימנים מס' לוקוציטים נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PET_SECנירית17/07/2011
שלום רב,
לקראת ניתוח אפרכסות נערכו לבת 13 בדיקות דם. להלן תוצאות הקרישה:
INR 1.11
PT-SEC 16.2
PT% 87
APTT 32.9
שאר תוצאות בדיקת הדם תקינות.
שאלותי, מה משמעות החריגה בערך של PT.? האם יש במצב זה מניעה לעריכת הניתוח המתוכנן לעוד שבוע?
תודה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PET_SEC - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/07/2011מדובר בשינויים מינימלים ללא משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות סרזט כאשר יש קריש בדםטלי17/07/2011
שלום!
ילדתי לפני כחודשיים. מיד לאחר הלידה התגלתה ברגל שמאל חסימה מלאה לאורך כל הירך (בדופלר שהתבצע לאחר הלידה לא הייתה עדות ל-DVTׂ).
טופלתי בקלקסן כחודש וחצי, אינדומד וגרביון אלסטי, כרגע אני נוטלת אספירין.
אני מעוניינת להתחיל להשתמש באמצעי מניעה- שאלתי היא האם מותר לי ליטול גלולות סרזט כאשר קיים קריש בדם? איך אפשר לדעת מה מצב הקריש? אציין שבביקור האחרון אצל הרופא שלי נאמר לי שהמצב השתפר ונמשיך במעקב( לא התבצע דופלר אלא רק מראית עין )
תודה רבה! טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות סרזט כאשר יש קריש בדם - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/07/2011טלי שלום.
אני סבור שמומחים פנימאי/המטולוג מטפלים בך ובטח עשו לך בירור קר'שיות יתר.
צריך לפנות אלהם לקבלת התוצאות ולהנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה AMLפ17/07/2011
לאמי חזרה המחלה לאחר שנתיים שהבריאה ממחלת הלוקמיה מסוג AML
וכרגע היא צריכה לעבור השתלת מוח עצם.
אציין שהיא בת 52 .
האם סיכוי החלמה טובים יש?
מה התופעות הנלוות לכך?
האם בכלל ניתן להבריא לגמרי מהמחלה ?
ואם זה חזר האם כרגע יהיה יותר קשה להבריא??
תודה על כל פיסת מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה AML - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ17/07/2011כדי לנסות לענות על השאלה תלוי באיזה סוג AML מדובר ומהם סימני המחלה נכון להיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםגליה16/07/2011
בן 19,שקיעת הדם ESR (80) . מזה 5 ימים יש צואה דמית, היו כאבים בגרון קושי בבליעה,ובלוטות לימפה מוגדלות. לאחר טיפול באנטיביוטיקה (פניצלין) חלפו הכאבים והבלוטות. צואה דמית עדיין קיימית. לדברי הרופא יש טחורים ולכן הטיפול הוא במשחה. לאור הנתונים, האם ניתן לערוך בדיקות נוספות? אם כן איזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ17/07/2011במידה ובלוטות הלימפה נעלמו עם הטיפול יש להמשיך במעקב אחרי הדימום בצואה ולהמשיך לקבל את הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)