מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קרישה לפני ניתוח ליפומהשושי זיידה23/06/2011
שלום רב
בדיקת קרישה שבצעתי מראה
pt-inr 1.07 -
pt-sec 15.8 מעל הנורמה
pt% 89
aptt-sec 33.8
מעל הנורמה
מה המשמעות?
תודה שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישה לפני ניתוח ליפומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/06/2011APTT מעל הנורמה דורש בדיקה חוזרת ואם התשובה עדיין מעל הנורמה השלמת הבירור במרפאה המטולוגית/קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורא לחוצהרותי22/06/2011
לפני 3ח' עברתי גרידה בשבוע 24 עקב התפתחות רעלת הריון חמורה+תסמונת הלפ ועיכוב בגדילת העובר(תאם לשבוע 20).כעת נשלחתי לברור מעמיק בנושא קרישיות. שאלתי היא עד כמה המצב שלי חמור?והאם אוכל להיכנס שוב להריון וללדת תינוק בריא
משקל:48 26 Y
כימיה בדם
Glucose (B) 84 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 23 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
Creatinine (B) 0.70 mg/dl 0,51 - 0,95 .(...*......).
K+ Potassium (B) 3.6 mmol/l 3,5 - 5,1 .(*.........).
Na- Sodium (B) 139 mmol/l 136 - 146 .(..*.......).
Protein Total (B) 6.8 g/dl 6,6 - 8,3 .(*.........).
Albumin (B) 4.3 g/dl 3,5 - 5,2 .(....*.....).
Bilirubin Total 2.30 mg/dl 0,30 - 1,20 .(..........)*
Bilirubin Conjugated 0.4 mg/dl 0,00 - 0,20 .(..........)*
Bilirubin Unconjugated 1.90 mg/dl 0,00 - 1,10 .(..........)*
מכשיר ספירת דם-המטולוגיה.
WBC-Leucocytes 4.5 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(*.........).
RBC-Red Blood Cell 4.00 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(*.........).
Hemoglobin 12.0 g/dl 11,70 - 16,0 .(*.........).
Hematocrit 33.5 % 35,00 - 47,0 *(..........).
MCV-Mean Cell Volume 84 79 - 97 .(..*.......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 30.0 pg/cell 27,00 - 34,0 .(...*......).
MCHC-M.Cell Hb cont. 35.8 g/dl l 31,00 - 36,0 .(.........*).
RDW-Red Cell Distri.Width 12.1 % 11,60 - 15,0 .(*.........).
Platelets 115 10*3/micl 150,00 - 450, *(..........).
MPV-Mean Platelet Volume 12.3 fl 8,5 - 12,9 .(........*.).
Neutrophils % 49.3 %
Lymphocytes% 42.5 % 22,0 - 43,0 .(.........*).
Monocytes % 6.2 % 3 - 13 .(..*.......).
Eosinophils % 1.8 % 0 - 6 .(..*.......).
קרישה
PT (Seconds) 10.7 Sec 8,4 - 11,3 .(.......*..).
PTT 27.5 sec. 21,60 - 30,6 .(......*...).
Cardiolipin IgG Ab 8.6 GPL U/ml 0,00 - 10,0 .(........*.).
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 5.90 U/ml 0,00 - 5,00 .(..........)*
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 40.6 U/ml 0,0 - 5,0 .(..........)*
אימונולוגיה
Rheumatoid Factor Quantit 5.00 IU/ml 0,00 - 14,0 .(...*......).
Complement-C3 63.4 mg/dl 85,00 - 180, *(..........).
Complement-C4 15.5 mg/dl 10,00 - 40,0 .(.*.......).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורא לחוצה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/06/2011כל מה שניתן לומר כי בסה"כ בדיקות הן בגדר התקין .
לגבי אפשרות וסיכונים בהריון נוסף יש להתייעץ עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטסיות נמוכות ורמת הבטא2 חריגה
רותי23/06/2011למרות הממצאים החריגים שבבדיקות, זה נחשב לגדר תקין????
אין צורך בטיפול קרישיות יתר כעת?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשתיות יתר והליך כירוגייעל22/06/2011
שלום רב. אני מאובחנת כבעלת קרשתיות יתר,הטרוזיגוטית לפקטור 5.
האבחון נעשה על רקע סיפור משפחתי.
אני עומדת בפני הסרת שומה מהרגל,גדולה למדי. האם יש צורך בטיפול מקדים לפני ההליך הכירוגי? הרופא שאמור לנתח אותי נראה כי אינו מודע כלל לענין ואמר שיש בעיה שמצריכה טיפול רק שיש נטיה לדימום יתר.לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשתיות יתר והליך כירוגי - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/06/2011האם היו בעיות בעבר : אצל בני המשפחה? אם לא אין צורך בכל הכנה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות שאלת המשךיקי22/06/2011
תודה עבור תשובתך
אתה כותב שהיית ממשיך במעקב בשלב זה במידה והספירה בסדר .
אני מביא בזאת את ספירת הדם ( רק החלק שמעבר לנורמה) :
WBC - 4
RBC - 3.96
HB - 12.4
HCT - 36.2
MCH - 31.4
וכן הטסיות - 120
ובכן לאור התמונה הזאת אני שואל - האם ראוי להמשיך ולברר סיבת רמת הטסיות הנמוכה?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות שאלת המשך - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/06/2011בשלב זה אני מציע מעקב בלבד במרפאה המטולוגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל low grade lymphomaאליזה22/06/2011
שלום
אני בת 72 .
לפני כ- 5 שנים מצאו אצלי לימפות מפוזרות בכל הגוף ובנוסף הכבד והטחול היו מוגדלים.
כמו כן אני סובלת מסכרת. והלימפה ליד הכבד ממשיכה לגדול.
כיום אמרו לי לעבור בדיקת PET CT ואני רוצה לדעת אם הקרינה של הבדיקה והסוכר שבבדיקה לא מסוכנים עבורי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ל low grade lymphoma - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/06/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותיקי22/06/2011
שלום רב
בעקבות תוצאות נמוכות מהנורמה(120 ) של טסיות , במשך שנה , ביצעתי בדיקת דם בשתי מבחנות של פסאודוטרומבוציטופניה.
תוצאות הבדיקה- 120 .
האם לאור זאת יש צורך להמשיך בברור מה הסיבה לרמת טסיות נמוכה?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ22/06/2011בשלב הזה הייתי מסתפק במעקב בלבד בהנחה שכל יתר הספירה היא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 50,000 כדוריות דם אדומותמנשה21/06/2011
בבדיקה שעברתי לפני כמעט 10 שנים נמצאו לי כמות כדוריות דם אדומות מעל המותר - אבל בצורה סבירה ולא מסוכנת.
היום עשיתי בדיקה נוספת והתוצאה הניבה שכרגע יש לי כ50,000 כדוריות דם אדומות.
לא התעמקתי בנושא ואשמח אם תרחיב עבורי עליו,
ובנוסף אם אפשר לדעת מהם הסיכונים והטיפולים ללוקמיה כרונית.
בתודה, מנשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 50,000 כדוריות דם אדומות - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/06/2011מצטער אי אפשר לענות ,השאלה לא ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר שוב
מנשה22/06/2011לפני 10 שנים גילו שיש לי כדוריות דם אדומות בכמות גבוהה מהלבנות.
עשו לי בדיקת מח עצם ויצא שהמקרה לא ברמה מסוכנת והוא לא יגדל, יהיה אפשר לחיות עם זה עד 120.
לפני חודש גילו שעלו לי מספר הכדוריות האדומות. אני לא מרגיש הבדל כלל.
אשמח לקבלת דעת מומחה ולדעת את הסיכונים ואת הטיפולים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר שוב - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/06/2011להמשיך המעקב של רופא המשפחה והמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז לימפוציטים בדםיולי19/06/2011
שלום רב, אני ממש ממש לחוצה. אני בשבוע 27 להריון ו% הלימפוציטים בדם 21.8%, אלו תוצאות בדיקות דם מתאריך 14.6.11 ואילו מספרם 2.10.
היתה עוד בדיקה,ישנה יותר, ב 12.5.11- % הלימפוציטים 26.1 ומספרם 2.21
ראיתי גם כי בבדיקה הראשונה מתאריך 7.2.11 % הלימפוציטים היה 8.3 ומספרם 0.75.שזה ממש נמוך, הייתי בשבוע שביעי להריון אז.הרופא המטפל שלי לא התייחס לערכים אלו. אני ממש ממש לחוצה, חושבת על הדברים הגרועים מכל.
בבקשה תענו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז לימפוציטים בדם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ19/06/2011על מנת לענות צריך את תוצאות כל ספירת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אחרונות,תודה
יולי19/06/2011WBC-Leucocytes 9.6 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(.......*..).
RBC-Red Blood Cells 4.06 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(.*........).
Hemoglobin 12.1 g/dl 11,70 - 16,0 .(*.........).
Hematocrit 35.6 % 35,00 - 47,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 88 fl 79 - 97 .(....*.....).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.8 pg/cell 27,00 - 34,0 .(...*......).
MCHC-M.Cell Hb cont. 34.0 g/dl l 31,00 - 36,0 .(.....*....).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.6 % 11,60 - 15,0 .(.....*....).
Platelets 186 10*3/micl 150,00 - 450, .(*.........).
MPV-Mean Platelet Volume 11.1 fl 8,5 - 12,9 .(.....*....).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 69.6 % 40 - 75 .(.......*..).
Lymphocytes % 21.8 % 22,0 - 43,0 *(..........).
Monocytes % 7.2 % 3 - 13 .(...*......).
Eosinophils % 1.2 % 0 - 6 .(.*........).
Basophils % 0.2 % 0 - 2 .(*.........).
Neutrophils # 6.70 # 1,80 - 7,70 .(.......*..).
Lymphocytes # 2.10 # 1,00 - 4,80 .(..*.......).
Monocytes # 0.69 # 0,00 - 1,10 .(.....*....).
Eosinophils # 0.12 # 0,00 - 0,60 .(.*........).
Basophils # 0.02 # 0,00 - 0,20 .(*.........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
יולי20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אחרונות,תודה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/06/2011הספירה תקינה .
אין ממה להתרגש ולהיות לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יולי21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי18/06/2011
שלום,
ביצעתי בדיקת דם והתוצאות:
12.07 WBC הנורמה (4-10)
גודל כדוריות הדם - קטנות
10.4 PDW הנורמה (11.6-14)
המוגלובין 11.4 הנורמה (12-15)
528 PLT הנורמה (150-450)
25.2 IRON הנורמה (37-145)
נטרופילים (ערך מוחלט) 8.04 הנורמה (2-7)
לימפוציטים 3.04 (ערך מוחלט ) הנורמה 1-3
באחוזים:
נטרופילים 66.6% הנורמה 40-80
לימפוציטים 25.2% הנורמה 20-40
האם יש סיבה לדאגה? האם הערכים האלה עלולים להצביע על סרטן?
אני מקבלת ונופר בגלל האנמיה. אני כנראה לא סופגת ברזל.
בבדיקות האחרונות אלו היו התוצאות ואני חוששת, עפ"י חיפוש באינטרנט לגבי סרטן.
האם התוצאות מתאימות ללוקמיה או לימפומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/06/2011הבדיקות מראות עליה קלה בלוקוציטים ו תסיות שדורשים ביקורת והשלמת הבירור ע"
המטולוג איזורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך
לילי19/06/2011תודה על התשובה.
בסוף החודש יש לי ביקור נוסף אצל ההמטולוגית, היות ואני צריכה לקבל עירוי ונופר.
ראיתי בהזמנה לפגישה הבאה שהרופאה ביקשה לבדוק המוגלובין ,טסיות ולויקוציטים.
העליות שיש לי בלויקוציטים ובטסיות הם לדעתי די קטנות. האם גם בערכים אלה עלולה להיות ממאירות? או שמא העליות הן בד"כ הרבה יותר גדולות?
אודה על תשובה, היות ואני מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLELETSAT בדיקהדני16/06/2011
בבדיקת PLELETSAT יצא לי עכשיו 206 ששנה שעברה יצא 269 זה קשור אחד שני בדיקות אלו?ומדוע בבדיקה זו יש לי ירידה??
ומה זה הבדיקה הזאת? והאם אני יכול להיות רגוע?
אני בן 31 משקל 75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLELETSAT בדיקה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/06/2011גם אני לא יודע על בדיקה זו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Ureaדני16/06/2011
שלום אני בן 31.5 משקל 76
היום בבדיקת דם יצא שבבדיקת Urea יצאו לי ערכים של 22 .ערכים של הבדיקה זה בין 17 ל 44.
שנה שעברה יצא לי בבדיקה 33
האם זה תקין 22 ? והאם אני צריך לדאוג מהירידה בערכים? ומזה הבדיקה הזאת?
תודה וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת Urea - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/06/2011אין קשר עם הפורום להמטולוגיה ואין משמעות קלינית לתשובה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהמשך לתשובהיהודה16/06/2011
תודה על התשובה,
אז אם אני מבין נכון התוצאות תקינות? ואני יכול להיות רגוע?
שאר הבדיקות דם בגדר הנורמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בהמשך לתשובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/06/2011אין משמעות קלינית לשינויים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה16/06/2011
שלום,
בן 31.5 משקל 77 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם והוצאתי את הנתונים מאינטרנט.
יש בדיקה אחת שיצאה קצת מערכים שלה.
MPV-Mean Platelet Volume יצא בבדיקה 13.1 שערכים שלה זה בין 8.5 ל 12.9
האם זה תקין? ומה הבדיקה הזאת? האם אני צריך לדאוג? (בדיקה קודמת לפני שנה 12.6)
בבדיקה של Platelets יצא לי 206 האם זה תקין? (בדיקה קודמת לפני שנה 269)
שאר הבדיקות תקינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/06/2011מדובר בגודל התסיות
אין משמעות קלינית לתשובה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאולומה נפוצה - דחוף !!!אלירז15/06/2011
שלום רב ,
אבי חולה במיאלומה נפוצה . הוא עבר 4 קורסים של הזרקת וולקיד , וככל הנראה יצטרך לעבור השתלה עצמית .
שבוע שעבר הוא קיבל את המנה האחרונה של הוולקיד וזה בערך יותר משבוע שיש לו כאבי שרירים בברך ובשני הרגלים . ממה זה יכול להיות ? יכול להיות שזה אחד מהתופעות של הוולקיד ? האם זה יחלוף ? מתי ירגיש בהקלה ?
דבר נוסף , מה הפרוצדורה של ההשתלה העצמית והאם היא מסוכנת ?
לתשובתך אודה ,
תודה רבה מראש!
אלירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאולומה נפוצה - דחוף !!! - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ16/06/2011אחת מתופעות הלוואי הידועות של VELCADE היא פגיעה בעצבים פריפרים בגפים תחתונים ויתכן וזוהי הסיבה לכאבים ויש דרכים לאבחן זאת במידת הצורך - ואם אין ברירה חייבים לעבור לטיפול תחליפי שקיים!
לקראת השתלה עצמית יש לאסוף קודם תאים מהחולה בהנחה שמח עצם "נקי" או לפחות מכיל אחוז קטן של תאי מחלה (שלא צריך להפריע).
במידה ומספר התאים יהיה בסדר, גודל מתאים , נותנים לחולה כימוטרפיה במינון המיועד להשמיד את כל התאים הממאירים שנשארו - ולהחזיר לו את התאים שנאספו.
ברוב החולים הפרוצדורה עוברת בשלום - תלוי כמובן בגיל , קיום מחלות נוספות וכו'.
בפרק הזמן עד שהתאים המושתלים יקלטו - עלול להתפתח זיהום - אך יש בידנו את כל האמצעים להתמודד עם הזיהום ועם הסיבוכים אפשריים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישהשירן15/06/2011
ד"ר שלום
בת 43
לאור התעלפות ואין ספור פריעילפון הושפזתי לחימשה ימים
במיון ביצעו בדיקת דם רוב התוצאת תקינות חוץ תפקודי קרישה PT יצא מעל הנורמה
וAPPT יצא נמוך וכן APPTR ולכן הם עשו בדיקת D-DIMER שהתוצאה יצאה 790 כשהגבול 500
בגלל שלא היו סימפטומים של בעיות נשימה ופקקת ורידים הם לא התיחסו אליה
אני כרגע בבדיקות כלליות של הלב והראש עדין באותו מצב לפני ההרגשה הרעה תחושת דופק מואץ מאד
מה דעתך על הבדיקות?
מה אתה מציע לי לעשות האם להתעלם או לבקש בדיקות דם נוספות הבנתי שDIDIMER עושים רק בבית חולים?
והאם יכול להיות שמסתובב אצלי קריש דם ולא יודעים איפה שהוא הגורם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011כמובן יש סיכום מחלה מהמחלקה .
צריך ללכת לפי ההנחיות ומעקב של רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)