מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוטולוגיה, אימונולוגיהמשה ראב03/08/2011
בני בן כמה חודשים אושפז עקב פרטוזיס חיובי, בהמשך התגלה e coli בדם. בתוך כך היו לו ספירות לבנות של קרוב לחמישים אלף, וכן ירידה של הטסיות לרמה של 40,000. הטסיות עם הספירה הלבנה התאוששו במשך הזמן, אבל הכדוריות האדמומות שירדו משלש עשרה לרמה של שבע, המשיכו לרדת, ולכן נתנו לו דם, בתוך כך לקחו לו רמות אימנוגלובולינים שהתגלו כמאוד נמוכות (כהגדרת הרופאים הבכירים בבי''ח) הרמות היו נמוכות בכל הקבוצות גם igg גם igm וגם iga יצויין שבבדיקה חוזרת הם ירדו עוד יותר ונשלח גם לתת קבוצות של igg ובתת קבוצות המספרים כמעט נושקים לנורמה. עקב כך הוחלט לתת לו ivig למשך ששה חודשים לפחות. נשלחה תפקוד תאי TוB אשר חזרו תקינות מבחינת אפיון (אם יש צורך אכתוב מספרים), אבל בתגובה למיטוגנים היתה לו תוצאה ירודה בשלש מתוך ארבע (אני לא כ''כ מבין איך קוראים את הבדיקה אבל אני רואה שם ארבע שורות ליד השורה הראשונה ctrl כתוב תקין ובשלש שורת אחרות pha, con a, pwm, כתבו בתוצאה ירוד. יצויין שמאז שהוא קבל דם עברו שלשה שבועות ובנתיים אין סימן לאנמיה חוזרת (ספירה אדומה של 10.6 בשחרור). יצויין עוד שבספירות שלו אין חריגה במספר הכולל של הכדוריות הלבנות אלא בחלוקה לאחוזים, הלימפוציטים הם 5.1 באיזור השישים אחוז, המונוציטים 1.6 באיזור החמש עשרה אחוז, הנויטרופילים 1.4 באיזור החמשה עשר אחוזים. שאלתי היא אם אין פה חשד למשהו יותר עמוק מהיפוגאמאגלובולינמיה, כיון שהיה פה גם הימוליזה חריפה שקצת קשה להסביר אותה על אף הזיהום, וגם לכאורה ילד בגיל כזה יש לו עדיין נוגדנים מהאמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוטולוגיה, אימונולוגיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011הפורום שלנו הוא המטולוגיה מבוגרים.
קראתי הסיפור של הבן. אני מבין שהבירור שנעשה היה מעמיק ויעיל.
מציע לך לקבל פרטים נוספים מהמומחים במחלקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם גבוהה מהנורמהאורן03/08/2011
יש לי קרישת דם PT-11.8
ו-PTT 32.4..
אני קצת מודאג מזה והייתי רוצה לשאול אם זאת אולי הסיבה לכאבים בבטן תחתונה בצד שמאל שאני חווה כבר מס' שבועות
אני בן 18 ואני אדם בריא..
אודה מאוד על תשובה או הפנייה לפורום אחר בו יותר מתמצאים בכאבי הבטן התחתונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם גבוהה מהנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011תוצאות אלא לא מספיקות בכדי לענות. מדובר בזמנים אך אין סטנדרט של המעבדה.
אני לא רואה קשר עם הכאבי בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APTT מוארך בהיעדר LACעדי02/08/2011
שלום רב,
APTT יצא מוארך בשלוש בדיקות שונות. כל פעם הערך עלה. (43-64)
עשו לי בדיקות ללופוס שיצאו שליליות (כל הבדיקות המצורפות יצאו תקינות)
איך כדאי להתקדם מכאן? תודה!
ANTI HISTONE
ANTICENTROMERE Ab
DNA (ds) Ab
SSA (Ro) SINGLE <0.2 Index <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2 Index <0.2
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative Negative
Sm (anti Smith Ab) <0.2 Index <0.2
RNP <0.2 Index <0.2
SCL-70 <0.2 Index <0.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APTT מוארך בהיעדר LAC - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011צריך לבדוק פקטורים 8,9,11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה AMLפ01/08/2011
אני רוצה לדעת האם ניתן לומר כיום שיש הצלחות בהשתלות מוח עצם למטרת ריפוי מלא ???
אני יודעת שאמני רושמת באופן כללי אך האם יש נשים שמצליחים להירפא לגמריי במבוגרים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקמיה AML - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/08/2011זו שאלה כללית !
רצוי לשאול שאלה ספציפית בהצגת המקרה ישר למשתילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןנועם31/07/2011
שלום ד"ר,
יש לי שאלה קצת מוזרה...
שבוע שעבר ביצעתי ספירת דם לצורך בירור כלשהוא ורמת ההמוגלובין הייתה 14.8 שעד כמה שידוע לי זה ערך תקין...
בהשוואה שעשיתי עם ספירות דם בשנים קודמות שביצעתי ראיתי שבשנת 2007 רמת ההמוגלובין הייתה 15.8 ואילו בשנת 2008 ההמוגלובין היה 16.4... רציתי לשאול מה הסיבה שיש ירידה ברמת ההמוגלובין (למרות שזה עדיין נחשב לטווח הנורמה)? האם זה משהו שצריך לשים אליו לב? תודה רבה ויום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/08/2011יכול להיות קשור לצום או שתייה לפני הבדיקה
אבל אין משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה מטווח נורמה לפני כימו - המשךאנונימית29/07/2011
שבת שלום פרופ' ברבי,
בראש ובראשונה ברצוני להודות לך על המענה המהיר ובשעת לילה כה מאוחרת. יישר כח!
לגבי תשובתך - אילו פרמטרים חסרים להשלמת תמונת המצב והכי חשוב האם אתה ממליץ לעכב התחלת טיפול כימו שנקבע ליום ב', 1/8/11 עד לבירור וחזרה על בדיקת PT + PPT או שניתן לעשות זאת במקביל?
אודה לתשובתך ועצתך הדחופה.
בברכת שבת שלום,
שרוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה מטווח נורמה לפני כימו - המשך - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/07/2011אפשר במקביל.
בהצחלה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMLליאת29/07/2011
רציתי בבקשה לשאול על אחוזי ריפוי בלוקמיה חריפה AML אצל מבוגרים (סביב גיל ה-52 פלוס) כי לרוב מדברים על עלייה משמעותית באחוזי ריפוי אצל ילדים ( 80% )
האם יש עלייה בשנים האחרונות גם בקרב האוכלוסיה המבוגרת?
יש סיכויים טובים להבריא מלוקמיה?
אודה על כל פיסת מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AML - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/07/2011זו שאלה כללית.
תגובה לטיפול והפרוגנוזה ב AML של מבוגרים שונים לפי סוג המחלה וציטוגנטיקה.
לכן כדי לפנות להמטולוג המטפל לשאלה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםטל מיכאלי29/07/2011
שלום רב,
רמת הפרטין שלי נמוכה (כ-14) אולם ההומוגלובין והברזל תקינים לחלוטין, בנוסף ויטמין D נמוך מאוד (כ-15) וויטמין B12 גבולי תחתון. השאלה שלי היא איך ניתן להעלות את רמת הפריטין, מה יכול להשפיע עליו כי אם אקח אקטיפרין לדוג' זה יעלה את רמת הברזל בדם שהיא תקינה אך לא ברור אם זה יעלה את רמת הפריטין, מה גם שלא ברור מהו תפקידו של הפריטין מלבד היותו רזרבה. והאם זה לא קצת מוגזם לקחת גם ויטמין D, גם ויטמין B12 וגם ברזל? לא יותר מדי ויטמינים? (כי הבנתי שגם לקחת יותר מדי ויטמינים זה לא לעניין)
אודה לתשובה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/07/2011את צודקתזה יותר מדי !
אם רמת המוגלובין תקינה לא צריך לבדוק פריטין ולא צריך טיפול.
בנוגע לויטמינים D ו B12 הם נמוכים בארץ משום מה.
לא לדאוג אפשר לקחת טיפות ויט' ד או לצאת לשמש וכדור אחד של ויט.ב12
תת לשוני פעם בשבוע או שבועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
טל מיכאלי31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרישת דםשמשון27/07/2011
שלום.
הציעו לי בחורה, שלבן דוד שלה (בן אחות האמא של הבחורה) יש בעיות בקרישת הדם, ועקב כך הוא התאשפז מספר פעמים בילדותו. אין לי מושג על שם המחלה, ואין לי כרגע דרך לברר זאת. לאותה דודה יש 2 בנים ו2 בנות, ומתוכם רק בן אחד חולה. במשפחת הבחורה יש 2 בנים ו3 בנות, ולאף אחד מהם אין בעיה זו.
שאלותי הן:
1. מה הסיכוי בערך לילד של הבחורה המוצעת לחלות בזה?
2. שכנים אמרו שהבעיה נוצרה מחיידק מסוים שהילד נדבק בו בינקותו, (ושממילא פה זה לא גנטי). האם קיימת אפשרות שזה רק מחיידק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/07/2011אין באפשרותי לענות לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר או חסר?עדי27/07/2011
שלום רב,
אני קוראת קצת על APTT ולא מצליחה להבין האם תוצאה גבוהה של הבדיקה מעלה חשד של קרישיות יתר או קרישיות חסר?
אם הבנתי נכון- אז
1 אם מדובר על לופוס LAC אז החריגה ב-APTT מבטאת קרישת יתר
2. אם לא מדובר על לופוס אז ייתכן ומדובר במחסור גורמי קרישה או המופיליה- שזה קרישיות חסר?
אשמח למידע בנושא כי אני כבר מבולבלת.
תודה, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר או חסר? - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/07/2011נכון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה חוזרתבריא27/07/2011
בהמשך לשאלתך להודעתי מיום 14.7 הנני לפרט את סוג הלימפומה diffuse large b cell lymphoma שהיתה וטופלה וכיום חזרה ל...עפ"י בדיקת ביופסיה ל כיב ענק בקיבה
אותה סוג שהיתה לי,אודה לך מאוד על תשובתך מפורטת ככל שתהיה ודרכי טיפול אפשריות,(קראתי על נטילת סוג אנטיביטיקה שמרפא את הכיב וע"י כך גם "מורידה" את הלימפומה. בנוסף ברצוני לציין כי כל בדיקות הפט שנערכו במהלך הכימו ושנתיים לאחר מכן הראו על הפוגה מלאה של המחלה!!!פט אחרון 3/11 כאמור ב5/11 בעקבות ביופסיה ע"י גסטרוסקופיה נמצא הממצא הנ"ל ,איך שכל הפטים ובדיקות הדם לא הצביעו על כך כי היא תחזור?איך הלימפומה חוזרת לקיבה?גם אם יש לא פעם שהמחלה חוזרת בד"כ חוזרת לאותו מקום,האין הדבר כך?ואם זה חוזר לקיבה האין מדובר במשהוא חדש?ואם כן מה הבטחון שהפעם הטיפול יצליח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה חוזרת - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/07/2011איו חוקים בנוגע למיקום הרלפס !
קשה לענות לכל השאלות שלך. אני מניח שאת/את בטיפול במחלקה טובה וההמטולוגים יוכלו לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהלילך26/07/2011
האם תוכלו לומר לי מהו נגע אוסטיוליטי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/07/2011זה הרס של העצם שכיח במחלת מיאלומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר סיגל תבור מומחית לטיפול בלוקמיהרינת26/07/2011
שלום לכולם
אני מנסה לאתר את ד"ר סיגל תבור שהיתה מנהלת יחידת הלוקמיה בבית חולים איכילוב ועזבה.
היא הרופאה הטובה ביותר שהכרתי בתחום ואני מנסה למצוא אותה כרגע.
מישהו יודע איך אני יכולה ליצור איתה קשר.
תודה מראש
רינת פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר סיגל תבור מומחית לטיפול בלוקמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/07/2011אני יודע שהיא מקבלת כיועצת המטולוג במכבי דרך יגל אלון תל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן להשיג את ד"ר סיגל תבור בטלפון
רוית01/08/2011גם אני ניסיתי להשיג אותה ובסוף מצאתי טלפון שלה: 052-4329222.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה מטווח בדיקות דם לפני כימואנונימית26/07/2011
שלום רב,
בבדייקות דם שנעשו לאמי לפני התחלת טיפול כימו לסרטן שד נמצאו התוצאות הבאות
PT-SEC - 14.6 - מקסימלי 12.3
APTT-sec - 34.4 - מקסימלי 33
מה משמעות חריגה זו של בדיקות קרישת דם?
WBC - 4.9 - (כשהטווח המינימלי הוא 4.8).
האם כדאי לקבל משהו להעלאת כמות כדוריות לבנות לפני טיפול כימו?
MCH - 24.7 - חריגה מטווח מינימלי לאורך שנים וללא טיפול.
MCHC - 31.4 - חריגה מטווח מינימלי לאורך שנים וללא טיפול.
MCV - 78.6 - חריגה מטווח מינימלי לאורך שנים וללא טיפול.
ברצוני לציין כי גם אצל אחי ואצלי הפרמטרים של mch+mchc+mcv נמוכים מהנורמה באופן רציף.
האם יש קשר גנטי או קשר של מוצא ל-3 הנתונים האחרונים ? (מוצא תימני)
האם מומלץ טיפול כלשהו?
האם מומלץ בירור מעמיק יותר אצל המטולוג?
כאמור, אמי אמורה להתחיל טיפול בשבוע הבא ולכן אודה על תשותכם והמלצתכם הדחופה בנושא בדיקת קרישיות דם וכדוריות לבנות..
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה מטווח בדיקות דם לפני כימו - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/07/2011זה רק חלק של הבדיקות וקשה לענות
הפרמטרים הנמוכים יכולים להיות קשורים לחוסר ברזל או לטלסמיה מינור וצריך להשלים הבדיקות אצל רופא המשפחה ולחזור גם על PT ו PTT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרישתיות דםעדי25/07/2011
שלום רב,
אני בת 29, BMI 28, לא מעשנת, נוטלת סרזט בשנתיים האחרונות, ללא רקע משפחתי של קרישיות יתר (לאבא יש קשיי קרישה הפוכים-דם דליל).
לאור חשד בטרומבוזה ריאתית (סיפמפטומים: נשימה שטוחה וכאבים בחזה) נבדקתי במיון לדי-דיימר ותפקודי קרישה. די דיימר יצא 830 ובבדיקה חוזרת למחרת יצא 290 (ותוקף בבדיקה נוספת ויציבה). APTT-SEC יצא גבוה- בין 43-64 בבדיקות חוזרות. PTT-INR %PT ו-PTT-SEC תקינים.
אמשיך במעקב רפואי אצל רופאת משפחה והמטולוג, אבל רציתי לדעת האם התוצאות בהכרח מעידות על קרישתיות יתר? כמו כן, היתה עליה בערך APTT-SEC בבדיקות- 43, 54, 64- האם יש לכך משמעות?
מודאגת, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרישתיות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/07/2011טוב שאת במעקב של המטולוג! אפשר להראות לו את כל הבדיקות ולשאול את כל השאלות.
נראה לי ש ה APTT מאורך וצריך ביקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)