מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם אדום על הידאלה16/07/2011
שלום,
אתמול בערב ראיתי לפתע כתם (קטן -כ - 4-5 מ"מ X 2 מ"מ ) אדום על זרועי. נדמה לי שחשתי גם עקצוץ, ולכן גם הסתכלתי לכיוון .
היום בבוקר הוא נראה לי יותר בהיר ורגוע .
האם במחלת הלוקימיה , אותם כתמים אדומים שעלולים להופיע על העור מתפוגגים ויורדים , ואף נעלמים ? אני שואלת כי אני כמובן מאוד מודאגת . קראתי מהם תסמיני המחלה ולמרות שאין לי את שאר התסמינים , פתאום נדמה לי שהם כן קיימים .
תודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום על היד - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ17/07/2011נראה לי שמדובר בתגובה לסקיצה ולא צריך לחשוב על לוקמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן - !! דחוף !!חנני בנני14/07/2011
שלום,
התייעצות בנושא זריקות קלקסן (40 מ"ג),
המחט שבמזרק המוכן מכאיבה מאוד,
האם ניתן להעביר את החומר למזרק אחר עם מחט דקה יותר (לפני ההזרקה)?
בתודה מראש
חנני בנני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - !! דחוף !! - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ17/07/2011כדאי להתייעץ עם האחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול מוגדל-מחלת הודצקין?אשמח ליעוץאיציק קונפינו14/07/2011
התלוננתי תקופה ארוכה על חולשה כללית מלווה לעיתים בהזעות.בחילות קבועות בחודש האחרון. לעיתים גרד בישבן(עכוזים)ץבבדיקה נימצא טחול מוגדל(13.5 סמ.אני בן 51 שוקל 90 קג -גובה 180 סמ).נישלחתי מיד לצילום חזה=תקין.הרופא היביע חשש להודצקין-האם וודאי?. אין נפיחות במפשעה ואין נפיחות בבצוואר ובית שחי.אשמח לתשובה דחופה מה לעשות ולמי לגשת(בדיקות דם כלליות שגרתיות תקינות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול מוגדל-מחלת הודצקין?אשמח ליעוץ - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/07/2011מציע לך מעקב ו US בטן כל 4ח'
כמובן יעוץ של ההמטולוג אזורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה חוזרתבריא14/07/2011
לימפומה שהיתה בצוואר וטופלה בכימותרפיה וצ'ופ 6 מחזורים כל בדיקות הסיטי פט הראו על הפוגה הולכת ויורדת עד להפוגה מלאה בפט האחרון 3/11 מה הסיכוי שהיא תחזור,ובכמה זמן עד כמה שנסיונכם וידיעותכם מאפשרים זאת(לפחות טווחי מינימום/מקסימום)וכן באם חוזרת האם לאותו מקום שהתגלתה בפעם הראשונה,כל מידע שיועבר יכול לעזור לי ובהקדם,תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה חוזרת - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/07/2011כדי לענות על שאלה זו צריך בראש ובראשונה לדעת מה סוג הלימפומה לפי האבחנה הפתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה חוזרת
איילת16/07/2011מה הסכוי של חזרה ל T CELL תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפומה חוזרת - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ17/07/2011לדעתי יש סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהt cell
איילת19/07/2011איך אפשר להילחם האפשרות החזרה נואשת לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DLBCשי12/07/2011
שלום
רציתי לשאול מה המשמעות הרפואית של חזרה של DLBC לאחר חצי שנה של רמיסיה בעקבות RCHOP.
כלומר האם ניתן עוד לטפל? להבריא?
מדובר בבחורה צעירה וקליטה מקומית בצוואר.
בנוסף האם יש מקום למתן מבטרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DLBC - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/07/2011אני סבור שהמטולוגים המטפלים יתנו לך כל ההסברים
בנוגע לשאלתך RCHOP מכיל מבטרה (R)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותשרון12/07/2011
אבי, בן 67, אובחן כסובל מאמ די אס. אושפז לפני מספר ימים בעקבות חום גבוה שלא יורד.מקבל אנטיביוטיקה. רמת הטסיות שלו נמוכה מאוד וקיבל בשבועות האחרונים כמה עירויים של טסיות. בבדיקה היום הטסיות היו מתחת ל 5000 וזה אחרי שהוא כבר קיבל טסיות לפני יומיים.
1.במידה והעירויים של הטסיות לא עוזרים יותר, מה ניתן לעשות?
2. האם ניתן להמשיך לחיות ברמה כזו של טסיות?
3. האם יעזור אם הוא יקבל טסיות ממישהו שמתאים לו (אח שלו נמצא מתרים לתרום מח עצם להשתלה)
4. האם יכול להיות שהחום לא קשור כלל לזיהום חיידקי/ויראלי (התרביות בינתיים לא מראות דבר) אלה פשוט נובע מהמחלה עצמה? אם כן מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/07/2011מיקרים מסוג זה נמצאים בידים של המטולוגים באשפוז או במכונים
עירוי תרומבוציטים ינתן בהתאם לצרכים למנוע דימומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםענבל11/07/2011
ד"ר שלום,
בבדיקת דם נמצא -
APTT-sec 38.4
אנא עזרתך בהבנת הממצא - האם מדובר בערך חריג?
האם הממצא מעיד על בעיה בקרישות ?
(הבדיקה נעשתה כחלק מברור לאחר הפסקת דופק העובר בשבוע 13 )
תודה מראש
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/07/2011צריך להשוות לנורמה של המעבדה ולהראות לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא בבקשה תשובתך. לחוצה!נטע11/07/2011
קיבלתי תוצאות בדיקות דם שמראות עליה ב-
HGB 16
mono % 12
lympho% 4
בבדיקת שתן Leukocytes Leu/uL 250 MOD
על מה זה מעיד??? זה גורם לירידה בפרופיל בצבא???
כל שאר הבדיקות תקינות.
תודה רבההה לחוצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא בבקשה תשובתך. לחוצה! - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/07/2011צריך להראות את כל פירטי התוצאות לרופא המשפחה. יתכן זיהום בדרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סיאנה לסובלות מקרישיות יתראלה11/07/2011
שלום רב, כתבתי את שאלתי כבר ל- 2 רופאים שונים וכל אחד מהם ענה לי אחרת. רופא שלישי המליץ להפנות שאלה זו להמטולוג מומחה. רציתי לדעת האם זריקת הסיאנה מומלצת לנשים שסובלות מעודף פאקטור 8 ומחסור בפרוטאין S. בעבר סבלתי מקריש דם שככל הנראה נגרם כתוצאה מנטילת גלולות כאשר לא ידעתי שאני סובלת מקרישיות. רופא אחד טען שאני מתאימה והשני טוען שלא. כיצד יתכן ששתי התשובות סותרות? מה דעתך בנושא? מה הן תופעות הלוואי? האם הקופה משתתפת ומהן העלויות? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סיאנה לסובלות מקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/07/2011לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר קרישיות ולידהמאי10/07/2011
שלום. מחר אני מתחילה חודש שמיני. ידוע על חוסר פקטור 11. 4% ועל פקטור 8 -200% לפני הריון. בבדיקת PTT לפי מס' ימים התקצר מ-66 ל-44. ההמוטולוג ממליץ לתת FFP בזמן לידה מתקדמת ואם יש דימום לאחר לידה לתת עוד מנה. לדבריו אין לו נסיון עם מקרה כמו שלי. רופא מעקב הריון המליץ לתת מנה אחרי הלידה. שניהם אינם רואים סיבה לקיסרי. ברצוני לדעת האם פלסמה תוך כדי לידה או לפני לא מסכנת את העובר מבחינת רמת קרישיות? האם לא כדאי קיסרי כי יש יותר שליטה? האם ניתן לקבל אפידורל? ווהאם יש לך המלצה אחרת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר קרישיות ולידה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/07/2011על השאלות הללו יש לפנות לרופא נשים המתעסק בבעיות קרישת הדם כמו למשל פרופ' קופרמינץ בבי"ח איכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דםריקי לןוין07/07/2011
הייתי מאושפזת באורטופדיה וקיבלתי המון אנטיביוטיקה דרך הוריד ואחכ דרך הפה.כעת ערכתי בדיקת דם וריכוז ההמוגלובין בתאי הדם האדומים הוא 32. אחוז הלימפוציטים נמוך והוא 15.3.
מה מחייב מצב לגבי לקיחת תוספים כמו ברזל או תזונה מסויימת?
עלי לציין כי אני חלשה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/07/2011תוצאות אלא ללא משמעות קלינית.
רצוי להראות את כל התוצאות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר דם
ריקי לןוין10/07/2011תודה רבה
1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FREE LIGHT CH.-KAPA 22עירו04/07/2011
תוצאות בדיקה ? FREE LIGHT CH.-KAPA 22
עקב בדיקת איסוך שתן 24 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FREE LIGHT CH.-KAPA 22 - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/07/2011תשובה זו לא מאפשרת התייחסות כל שהיא
לפנות לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרשראות קלותבן 3404/07/2011
שלום רב,
בן 34, מזה כשנה מתלונן על חולשה כללית, עייפות ונפילות אנרגיה. כמו כן מזה כ3-4 חודשים מתלונן על תחושת קור/חום בכפות. בבדיקת דופלר נמצאה היצרות בטיביאליס רגל שמאל.
אציין כי נמצא מחסור בטסטוסרון- מקבל כרגע טיפול בזריקות.
מצ"ב בדיקות דם אחרונות: קיימת חריגה בשרשראות קלות (קאפה + למבדה) וכן חריגה באלבומין, גלובלין בטה, גלובלין גאמה.
אימונואלקרופרזה - כנראה תקין.
אני מאוד מודאג. תור להמטולוג רק בספטמבר. אודה להכוונתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
מודאג04/07/2011בדיקת ANGIOTENSIN CONV.ENZ - תקינה
בדיקת וריאנט B27 - תקינה
הבדיקה הרשומה "בעבודה" בקובץ המצורף- תקינה
ספירת דם - תקינה (לרבות WBC)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרשראות קלות - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/07/2011תוצאות אלא ללא משמעות קלינית
אפשר לחקות בשקט לביקור אצל המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות דם זעירות בעורמאי03/07/2011
שלום ד"ר.....
כבר המון זמן בערך כחצי שנה מופיעים לי מתחת לעור נקודות קטנות אדומות מלאות דם הן ממש קטנות , הייתי אצל המטולוג בעקבות לסימנים כחולים שמופיעים לי בעור הרופא אמר שזו רק בעיה אסטטית ושבדיקות הדם שלי תקינות ...לאחר כמה זמן החלו לצאת הנקודות הזעירות הללו .... פניתי לרופא עור והוא לא ראה כלום מכוון שהן נעלמות לי כעבור מספר ימים וכך מופיעות מחדש מה עליי לעשות אני נורא מודאגת ד"ר .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות דם זעירות בעור - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/07/2011אם הבדיקות ס.ד וקרישה תקינות זה פחות מדאיג.
צריך לראות התופעות בזמן ולהחליט על כיוון הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נויטרופילים נמוכיםאורית03/07/2011
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי תינוק בן 4 חודשיים.
בבדיקות דם חוזרות התגלו נויטרופילים נמוכים
בגיל שבוע-
WBC-12.7 K/ul
NEUT.abs- 5.8
NEUT%- 45.8
בגיל חודש-
WBC-11.0 K/ul
NEUT.abs- 1.1 L
NEUT%- 10.3 L
בגיל חודשיים-
WBC-8.5 K/ul
NEUT.abs- 0.9L
NEUT%- 10.6 L
בגיל 3 חודשים-
WBC- 6.6 K/ul
NEUT.abs- 0.8L
NEUT%- 12.1 L
יש לציין שאני ממוצא תימני
וגם שהתינוק מרגיש טוב, אוכל טוב ועולה במשקל.
הם תוצאות הבדיקות עדיין בגדר התקין?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת פרטים
אורית04/07/2011בבדיקה האחרונה התינוק היה קצת מצונן, האם זה משפיע?
לסבתא של התינוק יש ספירה נמוכה. האם זה משפיע?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנויטרופילים נמוכים - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/07/2011אצל תימנים יש לוקופניה ז.א ירידה בWBC וכאן יש עליה קלה
לציין גם נוטרופניה ז.א ירידה ממס' הנוטרופילים
הפורום שלנו הוא המטולוגיה של מבוגרים.
צריך לפגוש רופא ילדים להראות לו התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)