מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלקסאןליאור11/08/2011
לרופאים שלום,
לאחר הזרעה.
יש לי התוויה מרופאת קרישה לקחת קלקסאן עפ"י משקל, בעקבות FV LEIDEN ו-protein c resistens.
רציתי לדעת מתי כדאי להתחיל לקחת את הקלקסאן?
(ב-IVF קיבלתי מיום החזרת העוברים, אבל כעת שוב בהזרעות, ואיני זוכרת את ההתוויה לגבי הזרעות).
אציין שלא קיבלתי הורמונים, למעט אוביטרל יום לפני הפעולה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011אני מציע לך לפנות לרופא שביצע ה IVF לקבלת הנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בהריון מסיבה לא ברורהדקלה11/08/2011
שלום רב,
אני בת 36 בהריון רביעי, בשבוע 30. בבדיקות דם התברר המוגלובין 8.8 בבדיקות המשך B12 ופריטין נמוך אך בגבולות הנורמה וברזל נמוך= 35. משיחה עם רופא הנשים הבנתי שרמה זו של ברזל לא מסבירה את האנמיה המשמעותית.
אשמח לשמוע מה עלי לעשות כדי לברר את המקור ולטפל. בינתיים אני נוטלת 2 כדורי ברזל ביום. רופא הנשים המליץ שאתאם תור להמטולוג. בינתיים חוסר הוודאות די מלחיץ...
אשמח לתשובתכם, תודה רבה וכל טוב,
דקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בהריון מסיבה לא ברורה - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה של הריון היא חוסר ברזל.
מציע לך להמשיך בטיפול ולעקוב על ס.ד.
להוסיף בשר אדום טחון עדשים תחינה ופרות יבשים לאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + המשך לשאלה
דקלה13/08/2011תודה על תשובתך. הסיבה שאני מוטרדת היא שהברזל שלי נמוך אך לא ברמה שמצדיקה המוגלובין 8.8 וכן בעבר היה לי ברזל יותר נמוך מעכשיו (35) ללא ירידה משמעותית בהמוגלובין. אם הסיבה היא לא ברזל ואין דימומים ידועים, מה יכולה להיות הסיבה להמוגלובין 8.8? תאודה לך על תשובתך, שיהיה שבוע מצוין, דקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + המשך לשאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011כאמור, לעקוב על ס.ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף דם טבוריארז10/08/2011
אשתי לפני לידה.
האם כדאי לנו לבצע איסוף דם טבורי? האם לבצע בבנק ציבורי או פרטי?
האם בוצעו בארץ השתלות מדם טבורי בהצלחה? האם דם טבורי יכול לסייע
לילדה עם סוכרת טייפ 1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף דם טבורי - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011משמעות של שמירת דם תבורי היא לא אישית.
זה בעיקר לתרומה להשתלת תאי אב לחולים ותקבלי הסברים על כך
לא ידוע לי על שימוש לטיפול בסכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישותגלי09/08/2011
להלן התוצאות,קרישות ואשמח לדעת מה אומרות התוצאות? איזה טיפול מקבלים? ומהן ההשלכות העתידיות? ועד כמה חמור?
pt- 10.5
i.n.r- 1
ptt- 25.3
homocystein 7.05
fibrinogen )hypercoag( - 221
antithrombin activity - גדול מ- 100%
protein s free- 74
protine c-activity- גדול מ- 100%
apc-resistance - 2.7
prothrombin 20210- עשויי פעמים הבדיקה מבוצעת בשיטה המקובלת לצורך אבחון קליני בארץ ובעולם, השיטה מאושרת למחקר בלבד.
mthfr- מצויין כפי שציינתי קודם, עשויי פעמים הבידקה מבוצעת בשיטה וכו'....
factor vll- 131.5
rvvt- 32.3
ptt- 34.5
cardiolipin lgg ad - 3
beta 2 glycoprotein 1 lgg- 2.6
hypercoagulation- summary - סיכום: נמצא הטרוזיגוט למוטציית prothrombin g20210a/
אשמח למענה , ואיך ממשיכים מפה
תודה רבה על התמיכה והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישות - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011את ראית הסיכום.
לפנות לרופא שביקש הבדיקות לקבלת הסברים והנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול דם לקראת לידה בטרומבוצטופניהשושי09/08/2011
שלום רב
אני בשבוע 35 להריון, במעקב אצל כירורג כלי דם שאבחן ורידים ברגליים והמליץ על גריון לחץ כבר לפני חודשיים (אני עם גרביון לחץ ובלילה ישנה עם רגליים מוגבהות). יש לציין שהורידים מאוד בולטים וכואבים בעיקר בירך אחורי של רגל ימין עם וריד מפשעה נפוח. בבדיקות דם אובחנה טורמבוצטופניה הריונית (PLT 140, בבדיקת דקירת אצבע PLT 104) ויחד עם זאת, כירורג כלי דם עדין ממליץ על דילול דם עם CLEXANE לקראת הלידה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת, קבעתי תור להמטולוג, אך רק בעוד שלושה שבועות הוא יוכל לקבל אותי ואני חוששת שזה קצת מאוחר...
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול דם לקראת לידה בטרומבוצטופניה - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011מדובר בבעית כלי דם בעיקר.
מציע לחזור על ס.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיות יתר וטיפוס על הריםדנה08/08/2011
ד"ר שלום רב
אני בת 29 עם רקע של קרישתיות יתר וסיפור דל DVT לפני כ10 שנים. כיום אינני מטופלת בתרופות לדילול דם. אני מעוניינת לעשות טיול להודו ולעשות טרק בהרים. האם יש מגבלות מבחינת גובה ההר? האם בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישתיות יתר וטיפוס על הרים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/08/2011השאלה באיזה גובה מדובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1500-2000 מטר
דנה10/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא היטרוזיגוט למוטצייתרוית08/08/2011
לאחר בדיקות קרישות , נמצא היטרוזיגט למוטציית prothrombin g20210a,
מה הבדיקה אומרת?
מהן ההשלכות העתידיות ומהן הסכנות ?
מהן הטיפולים לבעיה זו?
בנוסף בשנה האחרונה כפות הידים שלי חלשות וכואבות לאחר שינת לילה ורק לאחר שיחרור כפות הידים חוזרות למצבן. האם יש קשר?
המוטולוג שלי בחופש עד אמצע ספטמבר, אשמח לקבל מענה , כי אני מאוד לחוצה.
אשמח למענה מפורט.
תודה, הלחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצא היטרוזיגוט למוטציית - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/08/2011בד"כ ממצא זה לא מחייב טיפול מניעתי אולם יש לידע את הרופא במקרה של הכנה לניתוח , הריון מתן גלולות כדי לשקול טיפול מונע לזמן מוגבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דם בעקבות הפלות הוספהורד08/08/2011
שלום רב.
לאחר 3 הפלות בטיפולי IVF עשיתי בדיקת קרישיות ולהלן התוצאות -
HOMOCYSTEINE 10.4 3.36-20.44
PT 94 75-135
INR 1.02 0.8-1.2
PTT 33 24-38
PTT FOR FACTOR 30 24-33
FACTOR VIII 58 60-160
2-5 APCR 1.7 חיובי יכול להשפיע על התוצאה cac
ANTITHROMBIN 108 75-120
PROTEIN C 86 75-160
PROTEIN S FREE AG 71 נוכחות ראומטואיד פקטור משפיעה על הבדיקה
60-160
FACTOR V LEIDEN משמעות גנטית של הבדיקה תנתן ע"י המטולוג /גנטיקאי
PROTHROMBIN FII GENOTYPE
נבדק הפולימורפיזם G20210A
MTHFR GENOTYPE
נבדק הפולימורפיזם C677T משמעות גנטית של התוצאה תנתן ע" המטולוג/גנטיקאי.
האם הבדיקות תקינות או שצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות דם בעקבות הפלות הוספה - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/08/2011תוצאות לא ברורות .
לפנות לרופא שביקש את הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הבדיקותאנה07/08/2011
שלום רב.אמי נפטרה בגיל 35 מאירוע מוחי.לכן הופנתי לעשות מספר בדיקות לקרישות יתר: DNA MTHFR,DNA FACTOR II,DNA FACTOR V LEIDEN, PROTEIN C, PROTEIN S, APC RESISTANCE-APCR,
נוגד קרישה, אנטיתרומבין 3, לופוס אנטיקואגולנט,LAC
FACTOR 8.
תוצאות הבדיקה בתחום התקין-בתוך הסוגריים.מלבד הבדיקה ל-PT, INR שהיא מחוץ לסוגריים- 0.95 כאשר התקין הוא בין 0.97-1.19.
בנוסף הבדיקות קרישיות יתר בקופה תקינות. יש רמות תקינות של הומוסיסטאין. ה PTT מעט מאורך. אין עדות ללופוס או ל APLA SYNDROME. האם לפי תוצאות הבדיקות אני יכולה ליטול גלולות למניעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/08/2011לפי נתונים אלו התשובה חיובית .
בכל זאת כדאי להתייעץ עם המטולוג העוסק בבעיות קרישת דם ויש כאלו כמעט בכל בי"ח בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דם בטיפולי פוריותורד07/08/2011
שלום רב.
HOMOCYSTEINE 10.4
PT 94
INR 1.02
PTT 33
PTT FOR FACTOR 30
FACTOR VIII 58
APCR 1.7 חיובי יכול להשפיע על התוצאה cac
ANTITHROMBIN 108
PROTEIN C 86
FACTOR V LEIDEN משמעות גנטית של הבדיקה תנתן ע"י המטולוג /גנטיקאי
PROTHROMBIN FII GENOTYPE נבדק הפולימורפיזם G20210A
MTHFR GENOTYPE נבדק הפולימורפיזם C677T משמעות גנטית של התוצאה תנתן ע" המטולוג/גנטיקאי.
האם הבדיקות תקינות או שצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות דם בטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/08/2011קודם כל יש לדעת את תוצאות בדיקת פקטורי הקרישה שאותן את מציינת בסוף ולפנות לייעוץ להמטולוג המתמחה בהפרעות במנגנון הקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קרישיום דם לאחר הריון כימי
ורד11/08/2011שלום רב. הוספתי את טווח הנורמה ואת התשובות בסוף הבדיקה.
3.36-20.44 HOMOCYSTEINE 10.4
75-135 PT 94
0.8-1.2 INR 1.02
24-38 PTT 33
24-33 PTT FOR FACTOR 30
60-160 FACTOR VIII 58
APCR 1.7 2-5 חיובי יכול להשפיע על התוצאה cac
75-120 ANTITHROMBIN 108
PROTEIN C 86 75-160
60-160
FACTOR V LEIDEN - הטרוזיגוט
משמעות גנטית של הבדיקה תנתן ע"י המטולוג /גנטיקאי .
PROTHROMBIN FII GENOTYPE - נורמלי
נבדק הפולימורפיזם G20210A .
MTHFR GENOTYPE - הומוזיגוט
נבדק הפולימורפיזם C677T משמעות גנטית של התוצאה תנתן ע" המטולוג/גנטיקאי.
האם הבדיקות תקינות או שצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם מדאיגותאמא מודאגת06/08/2011
ביתי בת שנה וחצי והיא לא כ"כ עולה בגרף הגדילה של טיפת חלב, רופא המשפחה שלך אותנו לבדיקות דם- ע"פ הבדיקות אין צליאק, אבל אלו הבדיקות שסומנו באדום, שע"פ בירורים ברשת לא כ"כ מצביע על משהו חיובי, עוד אציין כי בדקתי ביומיים האחרונים בכל יציאה שלה, ואין לה תולעים, להלן התוצאות : eosinophils % 9.8, #1.41
red blood cell distribution width 15.8
lymphocytes 55.4, אשמח לחוות דעתך האם ביתי בריאה או שחלילה עליי ללכת לרופא מומחה בתחום מסויים כדי לברר יותר לעומק. אציין כי רופא המשפחה שלנו יצא לחופשה בת שבועיים, האם הנושא סובל המתנה, או שעליי לגשת לרופא מחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם מדאיגות - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/08/2011זה פורום המטולוגיה מבוגרים !
red cell distribution לא מאפשר התייחסות ליתר אין משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים ותלסמיה אינטרמדיה
מלי22/03/2013שלום וברכה הנני בת 36 סובלת מתלסמיה (מינור) מלידה שבשנים האחרונות שינתה צורתה ו\או הוגדרה כ"תלסמיה אינטרמדיה" רמת ההמוגלובין במשך השנים לא ירדה מ 8 ולא עלתה על 10.5, כמו כן לא נזדקקתי לעירויי דם מלבד לאחר לידותי (4) אני מתפקדת כרגיל , וכבר התרגלתי לחולשה שמלווה את המחלה ולשאר תסמיניה. בחודש האחרון התקבלתי לעבודה באחת מקופות החולים וכחלק מתהליך הקבלה נתבקשתי לבצע מספר חיסונים, רופאת המשפחה שלי חושבת שיש צורך בהתייעצות עם המטולוג כיוון שחושבת שיש סיכון של הומוליזה קבלתי לעבודה תלוייה במתן חיסונים אלה ולכן חושב לי מאוד לשמוע את דעתך בנושא.. מצרפת בזאת את רשימת החיסונים שנתבקשתי לבצע\ בברכת תודה רבה וחג שמח החיסונים הם: שתי מנות חיסון נגד שיתוק ילדים שתי מנות של חיסון נגד טטנוס- דיפטריה TD שתי מנות חיסון נגד חצבת,חזרת,אדמת תרכיב MMR שלוש מנות חיסון נגד דלקת כבד נגיפית B HBV שתי מנות חיסון נגד אבעבועות רוח מנה אחת חיסון נגד שפעת תבחין מנטו לשחפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים ותלסמיה אינטרמדיה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ24/03/2013קודם כל רצוי שתהיי במעקב אצל המטולוג העוסק בתלסמיה מאחר ויתכן שניתן להעלות לך את ההמוגלובין
לגבי החיסונים במידה ום חיוניים לקבלתך לעבודה איני רואה סיבה לא לקבל אותם
חולי תלסמיה מקבלים את החיסונים הללו ולא ידוע לי על בעיות מיוחדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים ותלסמיה אינטרמדיה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ24/03/2013קודם כל רצוי שתהיי במעקב אצל המטולוג העוסק בתלסמיה מאחר ויתכן שניתן להעלות לך את ההמוגלובין
לגבי החיסונים במידה ום חיוניים לקבלתך לעבודה איני רואה סיבה לא לקבל אותם
חולי תלסמיה מקבלים את החיסונים הללו ולא ידוע לי על בעיות מיוחדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLA JHUCHponpon05/08/2011
שלום רב, ברוני לדעת אם מותר לאדם עם אבחנה של APLA חיובי תחת טיפול של קומדין מותר לצום וכיצד משפיע מצב ההידרציה על ערכי ה- INR .............. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA JHUCH - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011חולה בטיפול קבוע חייב להמנע מצום ולקבל את התרופות בהתאם להנחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPבר04/08/2011
לפני כחודשים הייתי נוטל פרדיניזון כדי לעלות את מספר הטרומבוציטים שירדו לי ל 25K כעבור חודשיים הפסקתי ליטול את הכדורים ושלושה שבועות לאחר הפסקת הנטילה, עשיתי בדיקת דם ומספר הטרומבוציטים עלה ל 149K , השאלה שלי היא כזאת:לפני שהיה לי את הבעיה הזאת הייתי משחק כדורגל אני שואל האם אני יכול לחזור לשחק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011כן . כמובן להמשיך המעקב המטולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכותאבי03/08/2011
שלום,
ראשית תודה רבה לכם על הזמן שאתם מקדישים פה לענות על שאלות.
אני בן 35,
בבדיקת דם נמצא אצלי התוצאות החריגות הבאות:
Platelets 131
MPV-Mean Platelet Volume 13.8
Eosinophils % 7.2 אבל מספרם (Eosinophils #) תקין (0.63)
שאר מרכיבי הדם (המוגלובין, כדוריות לבנות וכו') הם בתחום הנורמה.
הסתכלתי בבדיקות קודמות, ראיתי שיש ירידה של 24 יחידות בטסיות הדם ועליה קלה בmpv. אבל אי שם ב 2003 היו ערכים דומים למצב הנוכחי.
אציין כי יש לי בתקופה האחרונה 'בעיות בבטן' שלא מוצאים להם גורם מיוחד (בבדיקה)
באולטרה סאונד בבטן מצאו אצלי טחול המוגדל עד 14 ס"מ בעל מרקם אחיד.
באופן כללי, אני מרגיש טוב.
האם כל זה בתחום הנורמה?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות נמוכות - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011מצב של טרומבוציטופניה קלה וטחול מוגדל מחייב המשך מעקב המטולוגי ז.א ביצוע ס.ד ו US בטן כל חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hemoglobin F בהריון- דחוףיעל03/08/2011
שלום
אני בשבוע ה-7 להריוני (הריון ראשון, בת 36)
עכשיו התקבלה תוצאת בדיקת דם, מה זה אומר? האם יש בעיה? האם יש סכנה להריון או לעובר?
להלן התוצאות:
Hemoglobin F= 3.3
ה Hemoglobin A2= 3.1
חריגות נוספות שהיו לי לאחרונה:
Lymphocytes %= 18.6
82.6=Complement-C3
Blood Group+Rh A Rh Positive
בדיקת Fe - Iron מלפני חודשיים וחצי= 156* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hemoglobin F בהריון- דחוף - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/08/2011אני לא רואה סטייות בולטות בתוצאות הללו, ואין משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)