מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טובאני15/06/2011
לאחר 3 הפלות וערכים גבוהים מהנורמה הוחלט פעם הבאה בהריון קלקסן+אספרין.
מאחר יל והדופאה אמרה שאחרי שיראו שק הריון אפשר להתחיל בטיפול.אני שוקלת 49 קילו ואמרו לי או 20 או 40. ועכשיו שהייתי אצל הרופאה אמרה לי 40 כי 20 בכלל לא ישפיע.זה לא הרבה למשקלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אני15/06/2011תודה על התשובה אךהתכוונת ש-40 זה בסדר, למרות המשקל? ו...זה בסדר גם מיקורפירן וגם קלקסן ? זה לא "יותר מדי"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/06/2011אם ניתן גם אספירין בהחלט 20מג קלקסן כטיפול פרופילקטי מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
אני16/06/2011אני משתגעת.היא הביאה לי מרשם של קלקסן 40 ואמרה לי שרק אחרי שרואים שק הריון להתחיל.. ו-ש20 זה מעט.ואני מפחדת שאני צריכה להתחיל כבר לפני.ועכשיו אתה אומר ש-20 זה מספיק.מה לעשות????
מה זה המילה אינטרמדיאלי?ומה זה פירקולטי--מה שרשמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה לשינוי גודל הבלוטהunion3913/06/2011
שבוע אחרי כימותרפיה הבלוטה יורדת בגודלה,עד שנעלמת וולאחר שבועיים חוזרת בהדרגה לגדול שוב? יש לציין שאני לפני השתלה עצמית ,נעשה כבר איסוף תאי אב..והבלוטה קטנה וגדלה כתוצאה מICE שקיבלתי במשך3ימים..מדובר בלימפומה שאינה הודגקין:ALK+ DLB CELL האם ניתוח יכול לשפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיבה לשינוי גודל הבלוטה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011לא. התכנית של השתלה עצמית מתאימה בהחלט למצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור ניסיונך,מה תוחלת חיו של אדם עם
union3915/06/2011לימפומה מהסוג הזה?..יש לציין שאין לי את הקולטןCD20בכדי לעשות מבטרה וידוע לי על תרופה ניסיונית קריזוטיניב,מה הסיכוי שהיא תביא להפוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור ניסיונך,מה תוחלת חיו של אדם עם - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/06/2011לא מכיר את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםעדי13/06/2011
שלום, אירוע ראשון של קריש דם היה לי בגיל 16.5. כיום אני בת 27 אחרי 4 אירועים של קרישי דם ברגל ואירוע אחד של תסחיף ריאתי שקט. לצערי,בנוסף אני גם סובלת מעודף משקל ונחשבת מעשנת כבדה (עד חפיסה ליום). אני מנסה להכנס להריון כבר חצי שנה. (בקרוב אני אתחיל מעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה). שאלתי היא האם כדאי לי לעשות ניתוח שרוול (סוג של קיצור קיבה)? האם זה בכלל אפשרי לנתח אותי.? האם לאחר הרזיה משמעותית יהיה לי קל יותר להכנס להריון?
אודה לתשובה בהקדם,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011אני סבור שנבדקת בכיוון קרישיות יתר.
אפשר לנתח ויתכן שיעזור !
רצוי לערב המטולוג להמליץ על טיפול בנוגדי קרישה לאחר הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך
עדי19/06/2011שוב, המון תודה. הרגעת אותי מאד. רופא המשפחה שלי טען בכל תוקף שלא ינתחו אותי ושתהיה סכנה ממשית לחיי בניתוח.
האם תוכל להמליץ לי על המטולוג באיזור תל אביב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישת דםעדן13/06/2011
בת 6.5 צריכה לעבור ניתוח שקדים והתוצאות של קרישת דם גבוהות מהנורמה. ברצוני לברר מה זה אומר PT-sec=16.4
APTT-sec=35.1 .
ביצענו בדיקות חוזרות ועדיין אותן תוצאות בשינוי קל.
אודה על תשובתך בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011רצוי להגיע להמטולוג ילדים להשלמת הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר באנזים G6PDמירב13/06/2011
שלום,
האם קיימים במרכיבי צבעי השיער המשווקים בארץ חומרים העלולים לסכן חולים אשר חסר להם אנזים מסוג G6PD?
קראתי מאמר בו צויין כי phenylenediamines המצויים בצבעי השיער דומים מאוד במבנם לתרכובת בעייתית לחולים אלה. האם אכן כך?
תודה.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר באנזים G6PD - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011לא ידוע לי. אבל אם מצאת מדע כדאי להמנע משימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFRלימור12/06/2011
האם הומוזיגוטיות ל MTHFR בשילוב לחץ דם גבוה מעלה סיכון? מטופלת בטריקרדיה. בת 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MTHFR - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011לא חושב.
טיפול בטריקרדיה מתאים בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת טחולITP ISRAEL10/06/2011
שלום,
שמעתי שבאנגליה ניתן לבצע בדיקה שנותנת אינדיקציה האם כרית טחול תעזור לטיפול ב-ITP כרוני.
האם שמעת עליה?
האם ניתן לבצע אותה בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת טחול - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011לא שמעתי על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישת דםעדנה10/06/2011
אני בת 71 עומדת בפני ניתוח ותוצאות קרישת הדם הם
pt-inr 0.97
pt-sec-14.5
pt-100%
aptt-sec-30.6
תוצאת pt-sec גבוהה מהנורמה מה זה אומר ומה משפיע על התוצאה?
תודה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011בסה"כ הבדיקות תקינות
חריגה בבדיקה אחת אינה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת ברזלITP ISRAEL09/06/2011
שלום,
בת 34, נוטלת ברזל מזה כשנה לא שיפור משמעותי (ב-3 חודשים האחרונים נוטלת 15 מ"ג פרפיל סירופ ביום).
בדיקת ברזל:
פריטין = קטן מ-8
ברזל 23 mcg/dL
טרנספריטין 315 mg/dl
בדיקת דם לספיגת ברזל (שעתיים לאחר נטילת ברזל):
282 mcg/dL
הוצלץ לי להתחיל לקבל עירוי ברזל.
אשמח להסבר על תוצאות הבדיקה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת ברזל - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011צריך לברר את הסיבה לחוסר הברזל - דימום מוגבר במחזור ?
דימום ממערכת העיכול ?
וזאת לפני הטיעון כי מתן ברזל דרך הפה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת ברזל
ITP ISRAEL26/06/2011חוזרת אלייך לשאלה נוספת -
לאחר התייעצות חוזרת עם המטולוג המרפל
מליצים עדין על עירוי ברזל מכיון שאני גם סובלת מ-ITP
מטופל 7 חודשים בפרדניזון (כרגע 10 מ"ג) PLT בסביבות 40,000
האם אכן הברזל יכול להשפיע על רמת הטרומבוציטים?
אני גם שמה החודש התקן מירנה לראות אם זה עוזר לעלות את רמת הברזל
כמה זמן לדעתך יקח עד שניתן לראות שינוי ברמת הברזל בעקבות התקן
והאם הית מליץ לחכות עם עירוי הברזל או להתחיל במקביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מח עצםיעל09/06/2011
יש לי ירידה של כדוריות דם לבנות אחרי מעקב של מספר פעמים של בדיקת דם והכדוריות הלבנות הנטורפילים שואפות כבר לאפס ככה הרופאה אמרה ושלחה אותי להמטולוגיה בבלינסון ושם אמרו לי לעשות בדיקת מח עצם רציתי לדעת מה הסיכונים בבדיקה זו ואיזה השלכות יכולות להיות מהבדיקה הזו ולמה ביקשה ממני לעשות את הבדיקה מה יכולה להיות כבר הסיבה שרמת הנטורפילים שלי נמוכה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מח עצם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011הסיבות לירידה בכדוריות לבנות הם רבות ועל כן בדיקת מח עצם בהחלט מומלצת .
אין סיכונים בבדיקה זו ובעזרת הרדמה מקומות הכאב הוא מינימלי - בדיקת מח עצם בהחלט יכולה לסייע לעשות את האבחנה למה הנויטרופילים יירודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת אלחוש - אמלהעלמה07/06/2011
שלום,
אני עוברת טיפולי הסרת שיער בלייזר ואני רוצה להתחיל להשתמש במשחת אלחוש- אמלה.
יש לי מספר בעיות בדם ולכן אני חוששת מהשימוש במשחה:
אני סובלת מחוסר קרישת דם (חוסר בפקטור 7) וכן, חוסר ברזל (אנמיה), אני לוקחת כדורי ברזל.
ראיתי שבעלון לצרכן רשום שהשימוש אסור לאנשים בעלי בעיות בתפקוד הכבד והדם ורשום אנמיה בסוגריים.
זה אומר שאסור לי להשתמש במשחה? יש משחה חלופית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת אלחוש - אמלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011השאלה על איזה אנמיה מדובר .
יכולות להיות הרבה סיבות .
לא ידוע לי על משחה חלופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2707/06/2011
חג שמח ,
אתמול ביצעתי בדיקות דם כלליות בגלל ( שבוע של הקאות וכאבי בטן וחולשה כללית וסחרחורת )
היום ראתי את התשובה וקבעתי תור לרופא ביום ה' הקרוב ...
יצאו הרבה חריגות בבדיקות ואני יודעת שלא כל חריגה יש לה משמעות אבל
אם אפשר הסבר קצר החריגות המשמעיות ביותר והאם יש על משהו לדאוג וכם האם התוצאות מסבירות תלונתי ?
תודה מראש על כל עזרה ,
potassium=2.7 --- LDH=190 --- Lipase=147 --- amylase=187 --- Wbc=4.1 --- Rbc=3.04 --- Hb=7.30 Hct=25.5 Mchc=31.6 --- Rdw=18.8 --- Mpv=5.6 --- Hyper%=1.6 --- Micro%=6.6 --- CHr=22.1 --- Iron=9.2 ---Ferritin=1.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011הממצא המרשים ביותר הוא ירידה בהמוגלובין . זהו ממצא המחייב ברור וטיפול מיידי .
קרוב לוודאי מחוסר ברזל, ועל כן יש לברר את הסיבה לחוסר הברזל ובמקביל לטפל מיידית באנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץJo06/06/2011
בת 59 שקיעת דם מוחשת,אנמיה מקטע מונוקולונלי
ברקע:בשנת 2002 אירוע של PE ו DVT מטופלת בקומידין נשאית של LEIDEN FV
היפוטירואידיזם
מיומה גדולה 30 שבועות.
אי ספיקת ורידים כרונית ברגליים.
OA קשה.
במעבדה:
התפתחות אנמיה בשנתיים האחרונות בעברה רמת המוגלובין עד 14 לציין כי מעשנת קופסה ביום.כימיה בנורמה לציין יחס ברזל לטרנספרין נמוך,פריטין מוגבר.
שקיעת דם 100 CRP מוגבר.
מיומה מדממת אך ללא שינוי בשנים האחרונות.
רמת קראיטנין בנורמה.
סוגר בטן תקין.
במעבדה:
קראטינין בנורמה,כימיה מלאה בנורמה,LDH בנורמה,רמת המוגלובין של 10.4 B2MG בנורמה,ש"ד 100,פסי שקיעה מסוג IGG KAPPA ומספר פסי שקיעה נוספים
שאינם ניתנים לאפיון.
רמת IGG של 1410 רמת IGM של 92 רמת IGA 208
קפפא 22.3 ,למבדה 16 היחס בנורמה.
אירועי חום גבוה 38.6 פעם בשבוע,הזעות לילה מזה כחצי שנה.
ירידה כ 7 ק"ג המשך חצי שנה.,עכשיו כ- ק"ג בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011בגלל החום והירידה במשקל מומלץ לפנות בדחיפות למרפאה המטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
Jo12/06/2011תודה על המשוב פרופ',
מתוכנן CT ב16 לחודש.האם בכל מקרה לדעתך צריך גם מדגם מח עצם?
אשמח לכיוון ובגדול על סמך הנסיון על מה אתה חושב?
שאלה::
האם לערכים בבדיקות הדם יש משמעות גם ללא החום והירידה במשקל?.
מה הכיוון או המחשבה בהתייחס לבדיקות הדם בלבד.
מה הכיוון וההתייחסות לשילוב,בדיקות הדם+החום והירידה במשקל.
תודות המון
Jo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם של ילדה בת 14שושי06/06/2011
שלום רב,
עקב שטפי דם שיצאו לבתי בפנים ללא סיבה מוגדרת נעשו לה בדיקות מקיפות ויצאו כמה ערכים שקשורים לקרישת דם המדאיגים אותי. אשמח לתשובתך האם זה משהו בעייתי או לא ומה הטיפול המומלץ
PT-INR - 0.99
PT-SEC 14.8 Sec
PT % - 100
APTT-sec - 43.7
בנוסף גם ערך זה יצא גבוה מהנורמל
ALK. PHOSPHATASE - 202
בברכה,
שושי בלז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם של ילדה בת 14 - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/06/2011APTT מוגבר. רצוי להגיע למרפאה המטולוגית להשלמת הבירור.
צריךגם לברר את עליה בפוסטזה בסיסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת התנגשות תרופותנעמה06/06/2011
שלום,
לפני כ-3 שנים יצא לי בדיקת דם של B2 GLYCOPROTEIN LGG
B2 GLYCOPROTEIN- גבוהה ובמשך 3 שנים הוא יצא נמוך , הייתי בהתייעצות המטולוג , והוא קבע שזה בסדר לקחת לתקופה קצרה פרגנובה (הורמונים לדחיית ביוץ).
בעת לקיחת התרופה -חליתי בסטרפקוקוס וכעת רופאת המשפחה רוצה שאקח אנטביוטיקה , האם זה בסדר לקחת את שניהם ביחד? האנטביוקטיה היא מוקסיוט - רופאת המשפחה אמרה שזה בסדר ורציתי לוודא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת התנגשות תרופות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/06/2011לא ידוע לי קשר על לקיחת 2 התרופות הנ"ל.
הטיפול באנטיביוטיקה בזיהום ע"י סטרפטוקוקוס הוא חיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)