פורום המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך גלולות ובדיקות מ19.8 לד"ר ברבי
    לילי +תודה
    20/08/2010

ראשית מודה לך על תשובתך .מסתבר שבתי כבר לוקחת 3 חודשים גלולות ,ולא עשתה בדיקות לפני זה האם לפי דעתך לאור הנתונים של DVT של סבתה בת ה-74 ולאור זה שבתי מעשנת יש צורך בבדיקות לקרישיות יתר ,ואם כן האם אפשר לבצע הבדיקות גם בזמן שמוש בגלולות ?האם גם רופא נשים יכול לתת הבדיקות ?אני עצמי אמה עובדת בסקטור הרפואי .תוכל לכוון אותי, אם צריך בדיקות אלו בדיקות לקרישיות יתר , אם בכלל צריך.אני מאוד מודה לך ד"ר ברב.י עזרת לי מאוד. תבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לילי

פרופ` אלן ברבי
    23/08/2010

עניתי כבר בנוגע לסבתה !
    בקשר לבדיקות רופאנשים/המטולוג יבקשו אותן בהתאם לנוהל.
    פר' ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה בכדוריות דם לבנות
    דניאלה
    19/08/2010

שלום, אני בת 28 בהריון בשבוע 27
    ובמהלך ההריון מספרן של כדוריות הדם הלבנות שלי עלו יותר מהרגיל.
    הרופאת נשים שלי אמרה בהתחלה שאין מה לדאוג אך עם הזמן התחילה לדאוג ושולחת אותי למומחה המטולוג.
    עשיתי בדיקות שתן, צואה ומשטח גרון והכל תקין
    גם בדיקת מי שפיר יצאה תקינה
    מי שפיר מלאים.

אני מודאגת יש לי רק בעוד שבוע תור
    מה זה יכול להיות??

אודה עם תענה לי בהקדם
    יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    עליה בכדוריות דם לבנות

הוספת תגובה

• דניאלה

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

בדכך כלל הכ.ל. עולות בהריון .
    ההמטולוג יבדוק אם העליה לא חריגה.
    פר' ברב'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה מתמשכת
    עדי
    19/08/2010

היי,

אני סובלת מאנמיה במשך כ4 שנים, בערך מאז שהתגייסתי לצה"ל. הספקתי להשתחרר מאז אך האנמיה בשלה.

רמת ה - Iron שלי כרגע היא 33.46
    רמת ה - Ferritin היא 3.70
    ורמת ה Hemoglobin עומדת על 11.70

יש לי בעיה בבליעת כדורים ולכן אני לא יכולה ליטול כדורים, ואני מתקשה למצוא ברזל נוזלי.

שאלותיי הן -

1. האם אפשר לקבל המלצה לברזל נוזלי?
    2. באילו מינונים עליי לקחת אותו על מנת לטפל ברמה כזו של אנמיה?
    3. לידע כללי - מה ההבדל בין Iron ל Ferritin?

תודה!
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה מתמשכת

הוספת תגובה

• עדי

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

יש לך אנמיה מחוסר ברזל.
    אפשר להכניס ברזל עם האוכל : בשר אדום ,עדשים,פירות יבשים...
    או בטיפול בברזל. יש סירופ לילדים צריך להגיע לפחות ל 100מג ליום רצוי לפני האוכל עם כוס מיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות וטרומבופיליה
    מור
    19/08/2010

שלום, שמי מור ואני בת 21. בעקבות כתבנ שקראתי הלכתי לעשות בדיקה לבירור יתר קרישיות. משנתנו לי את הבדיקות וקיבלנו את התוצאות גילינו כי רמת הAPCR שלי נמוכה 1.76, לאחר בדיקה נוספת גיליתי כי FACTOR 5 ליידן- הטרוזיגוטי. אין עבר משפחתי שמעיד על קריש דם..ההמטולוגית לא נתנה לי תשובה חד משמעית האם כדאי ליטול גלולות וכבר שלושה חודשים אני משוטטת בין המטולוגים וגניקולוגים כדי לקבל תשובה/המלצה ברורה..השאלה שלי היא האם כדאי לי ליטול גלולות עם פרוגסטרון בלבד או שגם אלה מעלות את הסיכון?? תודה, מור

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות וטרומבופיליה

הוספת תגובה

• מור

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

תופעה של F5L הטרוזיגוטי שכיח מאוד גם אצל הנשים שלא בודקות אותו וחייות בסדר....
    רופא נשים ידריך אותך על הטיפול למניעת הריון שמתאים לך.
    פר' ברבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ובדיקות לפני
    לילי +תודה
    19/08/2010

בתי בת 20 מעוניינת להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון , לבתי אין בעיות רפואיות פרט לזה ,שהיא מעשנת.במשפחתי לא ידוע על בעיות קרישיות יתר, לעומת זאת לאמא של בעלי כלומר לסבתא של בתי ,התגלה DVT ברגל(סובלת רק מלחץ דם) לפני כמה שנים בגיל 70,לסבתא לא נעשו לה בדיקות לקרישיות יתר ,טופלה אז בקומדין ,עבר לה מאז ולא חזר בינתיים.השאלה היא האם בתי צריכה לעדכן את הרופא נשים לגבי סבתא שלה לפני לקיחת גלולות האם יש צורך בבדיקות מיוחדות לבבדיקת קרישיות יתר לגבי בתי או רק בדיקת ספירת דם ,PT,PTT ?אודה לך על עזרתך הרבה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ובדיקות לפני

הוספת תגובה

• נירית

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

אנמנזה רפואית צריכה להיות מלאה !
    יחד עם זה אני חושב שהאירוע של הסבתה לא משמעותי להחלטה טיפולית של הבת שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם -לא תקינות-תוספת

שלום ד"ר אני בן 29אשמח אם תוכל להסביר לי את תוצאות בדיקת הדם שערכתי לאחרונה.
    הנני סובל מאנמיה כהגדרת רופאים קלה כבר מגיל 18
    מאז תוצאות הומוגלובין בין 12-13 ספירת כדוריות דם אדומות בין4.0-4.5 ,
    MCV,MCH MCHC,תקינים ו-HCT חורג מהנורמה 37%-39
    לאחרונה עקב ברור נשלחתי לבדיקות אלקטרופורוזה של חלבון שתוצאותיהם מטרידות אותי במעט להלןתוצאות הבדיקות :

ALBUMIN-52.1
    MONOCLONAL SPIKE 0.0
    ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
    ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6
    BETA-GLOBULINE-7.9
    GAMMA-GLOBULINE-8.5

על מה מצביעות תוצאות של הבדיקות הנ"ל?האם הם מצביעות כי הנני חולה בתלסמיה?
    האם תוצאות של הבדיקות אלקרופורוזה של החלבון תקינות?
    האם משכלול כלל התוצאות שלי ניתן לדעת את הסיבה לאנמיה הקלה?

הוספת תגובה

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

רמת המוגלובין כעת בסדר
    לאבחון של טלסמיה בודקים אלקטרופורזה של המוגלובין לא של החלבונים.
    לא מסרת הערכים התקינים של המעבדה.
    מציע לך לחזור לרופא שביקש הבדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

מיכל
    20/08/2010

אני מצרף את בדיקות הדם שלי של שנת 2010 ,2009אך יש לציין שמשנת 2005 הערכים די דומים.
    ואם תוכל לתת בבקשה את הערכתך לגבי התשובות הספצפיות של בדיקות דם שלי(האם ישנו חשד לתלסמיה,להמוליזה של הדם או לכל מחלה אחרת שהינך חושב ובמידת הצורך אחזור לרופא היחידה אך הפעם ביתר תקיפות.
    ממה יכולות לנבוע החריגות המצויינות בבדיקות הדם?ממה יכולות לנבוע החריגות באלקטרופרוזה של חלבון?האם יש לחריגות ההלו משמעות?ומה לפי דעתך מצביע התמונה הכללית של הבדיקות?
    להלן התוצאות:
    RBC-4.1 (חורג)
    HGB-12.2 (חורג)
    HCT-36.4 (חורג)
    MCV-86
    MCH-29
    MCHC-33.1
    PLT-236
    MPV-11.2
    כמו כן מ-2009:
    RDW-CV-12.5
    RDW-SD-37.6
    BILIRUBIN TOTAL-0.97
    LDH-309.3
    K-4.7
    UREA-33.2
    FOLIC ACID-10.5
    B12-313
    FERUM-133
    IGA-259
    וכן אלקטרופורוזה של חלבון
    ALBUMIN-G\L-52 (חורג מקסימום 50 )
    MONOCLONAL SPIKE0.0
    ALPHA 1-G\L-GLOBULINE-1.1
    ALPHA2-GLOBULINE-5.5 (חורג מינימום 6)
    BETA-GLOBULINE-7.8
    GAMMA-GLOBULINE-8.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בסיכון לחלות במיאלומה נםוצה
    עידו
    18/08/2010

לום

אני בן 38 ובדרך כלל בריא. לפני 4 שנים חליתי בזיהום דיי נדיר שהחל בדלקת גרון שלא הגיבה לאנטיביוטיקה והמשיך בדלקת ריאות נגיפית. אושפזתי למשך שבוע וחצי בו קיבלתי נוזלים ועברתי אינספור בדיקות בהם חשדו ל HIV לימפומה ומלונומה נפוצה והכל נשלל. כמובן גם כל הזיהומים הויראליים או הנגיפיים האפשריים נשללו גם. טופלתי בסטריאואידים עד להחלמה ושוחררתי להמשך מעקב במרפאה זיהומית.

הממצא החריג מהאשפוז הוא גלובולין גבוה בדם. בדיקות אימיוניות הראו רמת נוגדני IGA גבוה מאד מהנורמה 756 כאשר גלבול עליון 400). גם IGG היה גבוה אך לאחר חלוף הזיהום הוא ירד לנורמה כאשר ה IGA נשאר ללא שינוי ואף המשיך לעלות (כיום 850). בנוסף, כיום ערכי ה IGM הולכים ויורדים למתחת ל 35 כאשר הגבול התחתון הוא 45. במשך השנתיים הראשונות בהן הייתי במעקב ביצעתי מספר בדיקות דם כולל אימיונופיקסציה שהייתה תקינה (לא נמצא חלבון מונוקלונאלי). ההבחנה של הרופא היא שאני סובר מהיפרגלובולינמיה A והיפוגלובולינמיה M מסיבה לא מוסברת ככל הנראה בעקבות הזיהום, אך לא נפסלה האפשרות שזו הפרעה אמיונולוגית מולדת. בדיקות לאקטרופורוסיז הראו כי הגלובולין החריג הוא מסוג בטה (20%). בנוסף על הצרות שלי אחרי כמעט 4 שנים של שקט זיהומי, לפני חודש חליתי בדלקת תת עורית חריפה ברגל בשם צלוליטיס שכמעת גרמה למותי אחרי שפתחתי לינפנגיטיס וספסיס והייתי מאושפז שבוע עם אנטיביוטיקה לוריד וחמצן (חום ל 40 מעלות לחץ דם וסטורציה נמוכים עם לוקוסיטרוסיז חריך בדם עם סטיה שמאלה).

היום לאחר שבועיים מהחלמה מהזיהום ברגן אני שוב ממתין בחרדה לתוצאות בדיקות דם ומקווה שגם הפעם לא ימצא חלבון חד שבתי. לרופאים אין תשובה עבורי. בינתיים הופניתי לאימיונולוג לו יש לי תור בחודש הבא.

השאלה שלי, האם מצב של היפרגלובולינמיה פוליקלונלית יכול להתפתח למחלה ממאירה כמו מיאלומה נפוצה? כמו כן, נכון להיום ספירת הדם שלי אינה מעידה על בעיה בתפוד כליות, אך באופן לא מוסבר אני פתאום סובל מכולסטרול גבוה מאד ואנמיה, למרות שאני לא אוכל מזון עתיר בכלסטרול ומרבה לעסוק בספורט.

מצטער אם ההודעה ארוכה, אני פושוט מתחיל להיות נואש. שאלתי את השאלה הזו גם בפורומים אחרים ולא קיבלתי מענה (בחלקם פשוט התעלמו או כתבו לי שאין זה הפורום הנכון)

תודה מראש

הוספת תגובה

• אלי

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

באמת סיפור ארוך מאוד !!!
    בהתאם לתוצאות אין עדות למיאלומה.
    אני רואה שמטפלים בך טוב. צריך להמשיך המעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהולה
    נורית
    18/08/2010

אני בת 25 ונטלתי גלולות ברציפות במשך למעלה מ - 3 שנים. בשנה האחרונה נתגלו במשפחתי מקרים של קרישיות יתר בדם (אירוע מוחי, נטילת תרופות של דילול דם).

לפי שבועיים החלטתי על דעת עצמי להפסיק את השימוש בגלולות לאחר סיום החפיסה.

אני כבר שבועיים לא לוקחת גלולות.

אני מאוד חרדה מאחר והתגלו במשפחתי מקרים אלו- האם זה מסוכן שלקחתי את הגלולות למשך תקופה זו ויכול להיות שגרמתי נזק עתידי שאיני יודעת עליו?

האם זה בסדר שהפסקתי את לקיחת הגלולות? אני עדיין נמצאת בסיכון?

רופא הנשים שלי מאוד הפחיד אותי ואמר לי שיכול להווצר קרישיות דם לאחר הפסקת הגלולות ואי חידושם - האם זה נכון ולכמה זמן?

מה עלי לעשות?

אני מאוד חרדה ואשמח אם אקבל מענה מהיר לשאלותי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בהולה

הוספת תגובה

• נורית

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

אם האירוע מוחי קשור לדימום מדילול דם יתכן שאין קשר עם קרישיות יתר.
    אסור לך לקחת החלטות טיפוליות כלשהן בלי להיתיעץ עם הרופא משפחה או נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמי קרישה אצל תינוק בן 8 ימים
    נ.
    18/08/2010

שלום רב.

לאחרונה נאמר לי על ידי מקור לא מוסמך שבגיל 8 ימים אחוז גורמי הקרישה בדם התינוק הוא בשיאו. לאחר שחקרתי את הנושא באינטרנט, גיליתי שקיימים מלא אתרים בעלי מגמות דתיות שטוענים את אותו הדבר, אך לא נתקלתי באתר שאינו דתי או במחקר עדכני שיאשש את הטענה.

האתרים האלו טוענים שביום השמיני ספציפית (לא יום אחרי, ולא יום לפני), אחוז גורמי הקרישה בדם הוא ברמות שיא. אתרים אחרים מדברים על שני גורמי קרישה ספציפיים ("ויטמין K" ו"פרותרומבין") שמגיעים לריכוזם הדרוש רק ביום השמיני לחייו של התינוק.

אני לא מאמין לאתרים האלה, ואין לי מושג אם יש בהם שמץ אמת או עדכניות. אני יודע שאחד המקורות עליהם מסתמכים הוא "הולט פדיאטריקס" מהדורה 21, עמ' 126 125 ניו יורק 1953. אין לי מושג מה זה בכלל, ואני לא יודע אם מדובר בדבר עדכני/אמין.

האם יש בסיס לטענות (הנושנות) האלו? האם אפשר להגיד שמערכת הקרישה של האדם מגיעה לשיאה בגיל 8 ימים? האם מדובר בדמגוגיה?

הוספת תגובה

• נ.

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

לא יודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקטור 11
    מירב
    17/08/2010

יש לי חוסר פקטור 11 ואני עומדת לעבור ניתוח בריאטרי. ברצוני לדעת האם ידוע לך על חולים עם פקטור 11 שעברו ניתוח שכזה ומהי הסכנה לדימום. אני במעקב וישנם הוראות לניתוח מההמטולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה
    פקטור 11

הוספת תגובה

• מירב

פרופ` אלן ברבי
    17/08/2010

לא יודע על אזה נינוח מדובר.
    טוב שיש הוראות מההמטולוג המטפל
    פר' ברבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרשיות יתר
    קטי
    17/08/2010

אני בת 47 עשיתי MRI ויש לי מוקדים זעירים בשתי האונות עשיתי בדיקת דם לקרישיות בדם ויש לי ערכים גבוהים מה זה אומר CORDIOLIP11.93 POSITIVE ו-BETA2 11.89 ELEVATED
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קרשיות יתר

הוספת תגובה

• קטי

פרופ` אלן ברבי
    17/08/2010

המקרה לא ברור. אזה MRI ? למה בוצע?
    אין ערכים תקינים להשוואת הבדיקות.
    רצוי לפנות לרופא שביקש אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• platelets agm positive - igm posi
    לאה
    17/08/2010

platelets עומד אצלי על 181 כאשר הערכים בשנה האחרונה עומדים על בין 160 לבין 181 ואפילו היה פעם 151 שזה מחוץ לנורמה.

מה הכוונה ב-platelets igg + igm positive
    הבדיקות נעשו אצלי עקב זיהומים חוזרים מלפני שנה וחצי בגלל שושנה ברגל .

האם ה-positive הינו ערך שלא משתנה כל החיים. האם מדובר בנוגדנים .
    אודה על ההסבר.
    תודה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    platelets agm positive - igm posi

הוספת תגובה

• לאה

פרופ` אלן ברבי
    17/08/2010

מספר התרומבוציטים תקין.
    לא יודע למה בוצעו בדיקות הנוספות.
    רצוי לפנות לרופא שביקש אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    אור
    16/08/2010

הסבר לגבי תוצאות מעבדה של mchc האם 32.9 היא תקינה? בתוצאות היא כתובה באדום מעבר לנורמה.
    מה אני יכולה להבין מכך ???
    tsh 1.45 תוצאת בדיקה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• אור

פרופ` אלן ברבי
    17/08/2010

שתי הבדיקות תקינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקטור 11 נמוך בהריון
    אורלי
    15/08/2010

היי,

לפני כשנה התגלתה אצלי רמת פקטור 11 נמוכה (50%), אני כרגע בשבוע 14 להריון הראשון שלי.
    בשבוע שעבר הייתי במיון והרופא נלחץ מאוד מנושא הרמה הנמוכה של פקטור 11. האם רמה זו של פקטור 11 מצריכה הערכות מיוחדת לקראת הלידה? האם מדובר ברמה מסוכנת? האם ניתן לקחת אומגה 3 (הבנתי שמדללת את הדם)?

אשמח לתשובתכם,

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פקטור 11 נמוך בהריון

הוספת תגובה

• אורלי

פרופ` אלן ברבי
    15/08/2010

רמת 50% מאפשרת קרישה רגילה
    אומגה 3 לא עוזר
    בזמן הלידה הרופא נשים יתייעץ עם המטולוג במקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה מוגדלת
    ארי
    13/08/2010

שלום רב!
    אני בן 55 ,בדרך כלל בריא.
    עקב תחושת אי נוחות במפשעה נשלחתי לצילום US .
    בסריקה התגלה "בלוטות לימפה מוגדלות דו"צ ,הגדולה מהן 4 ס"מ עם צורה סונוגרפית רגילה".
    רופא המשפחה שלי נלחץ ודרש צילום סי.טי. כדי לברר את מהות הגידול והם יש בלוטות נוספות.
    רופא בכיר שהתיעצתי איתו טען שאין סיבה להילחץ כי הבלוטה בצורה רגילה,וטען שצילום סי.טי. יכול להיות יותר מסוכן עקב הקרינה.
    אני חושש שאני קצת "אדיש " מדי .האם יש סיבה לדאגה מבלוטה מוגדל עם צורה סונוגרפית רגילה?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה מוגדלת

הוספת תגובה

• ארי

פרופ` אלן ברבי
    15/08/2010

גם אני חושב שלא צריך לעשות CT עכשיו
    הבלוטה די גדולה ורצוי להבדק ע" כירורג ולתכנן ביאופסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה