מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- NHLליאור07/10/2010
שלום
אודה על עזרתכם במס' שאלות:
1. האם במקרה של DLBC מדיאסטינום וצוואר, במקרה שלאחר הטיפולים אין קליטה עדיין נשקלת אפשרות של ביצוע הקרנות? במידה וכן מדוע? תודה מראש
2. האם במקרה של שלב 2 מדאיסטניום וצוואר DLBCL בבחורה מתחת לגיל 30 לרוב מספיק RCHOP 6 פעמים ומבטרה לריפוי? האם יש נטייה לחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NHL - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010מדובר בשאלות ספציפיות כאשר אתה במעקב וטיפול במכון המטולוגי.
שם יוכלו לענות לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה******06/10/2010
לדר' שלום. לפני שבועיים היתה לי דלקת חריפה בגרון.שלוותה בנפיחות לימפאטית באזור טופלתי במוקסיויט פורטה ל10 ימים. מאז ישנה נפיחות כללית בכל בלוטות הלימפה כאב קל ואי נוחות. בילדותי היה לי מונו וגם זיהום חריף בבלוטות במיפשעה שנותחו אולי ניקוז) האם זו תגובה רגילה לזיהום חריף? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010לא זה לא תגובה רגילה
רצוי להבדק ע" א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולציטמיה ורהיהודה04/10/2010
ערב טוב לחברי הפורום !
מודה לכם על תשובתכם אבל אבקש מאוד בכל-זאת אם אפשר להתייחס לתוצאות הבדיקות
שציינתי בשאלתי .האם יש דבר מיוחד שאני אמור לעשות על-מנת לשמור על ערכים תקינים?
איזה כדור עלי לקחת אם בכלל כשאני טס לחו"ל ? ומה משך טיסה רצופה צריכה להיות כדי
שאקח כדור או אם אפשר ללא כדור ולבצע הליכה במטוס מדי זמן ?
שאלתי הקודמת אם תוצאות הבדיקות היתה בתאריך 26.9.2010 שעה 18: 18 .
אודה לכם מאוד מאוד באם תוכלו להתייחס לשאלתי שהיא גם דאגה !!!!
ערב טוב והמשך שבוע נפלא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולציטמיה ורה - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010אין לי מה להוסיף לתשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגת על הודעה שליאישה לחוצה04/10/2010
שלום פרופ' שוב
אתה דילגת על השאלה שלי ואני מנסה שוב לפנות אליך בתקווה שתענה לי:
אני שאלתי קודם לגי מצב של הומוזיגוטיות לפקטור 2 ומידת השפעתו על הריון או על נסיון להרות אך כנראה לא שמת לב אליו.
כל הרופאים שפגשתי אמרו לי שאין מספיק מחקרים על מצב קרישיות דם של הומוזיגוטיות לפקטור 2 ומאז שאני ידעתי את זה אני כל הזמן מרגישה לחץ מבפנים שחס וחלילה לא אצליח להחזיק בהריון עד לסוף ושאעבור הפלות חוזרות.
האם קלקסן הוא אכן עוזר במקרה שלי.?עד כמה יש סכנה לחיים במקרה זה במהלך הריון?האם הריון יכול להחזיק מעמד במקרה שלי?
אם אפשר גם להפנות אותי למקור מידע כל שהוא שכולל הסבר מפורט על פקוטר 2 והתפקיד שלו ומידת השפעתו על הגוף במקרה של הומוזיגוטיות.
אני אהיה מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת על הודעה שלי - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010לצערי אין לי גם ניסיון בהומוזיגות לפקטור 2
אפשר לפנות ליחידת קרישה של תל השומר או בלינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים ובלוטותרועי28/09/2010
שלום ד"ר
בעבר כתבתי לך בעקבות בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר
לאחר בדיקת המטולוג לא נמצאו בלוטות נוספות (ישתבח שמו)
לאחר כאב בשן בפה לסירוגין נשלחתי לביצוע צילום פנורמי
ולאחר מכן נאמר לי ששני שיני בינה בצד ימין צריך לעקור למטה ולמעלה
בסיטי צווארי נמצא שיש בלוטות מוגדלות דו צדדי תת ליסטיות שבצד ימין היה
ציר ארוך השאלה שלי האם שיני בינה שצריך לעקור ללא כאבים ספציפיים
זה משפיע על בלוטות לימפה בצוואר שכבר חודש נפוחות והאם שיניים
בצד ימין משפיעה גם או יכול להשפיע על בלוטות צד שמאל?
המון תודה על הכל וחג שמח
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
פרופ` אלן ברבי04/10/2010שין בינה יכולה לגרום לדלקת והגדלה בלוטה איזורית.
כמובן רצוי להבדק ע" רופא א.א.ג. ורופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישהחדווה26/09/2010
האם לקיחת אריטרומצין במשך 10 ימים יכולה לגרום לתוצאות של קרישת דם לא תקינה
דהיינו INR 1.24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדווה
פרופ` אלן ברבי04/10/2010לא נראה לי אבל לצורך ביקורת רצוי לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולציטמיה ורהיהודה26/09/2010
ערב טוב לרופאי הפורום!
הנני מאובחן במחלת פולציטמיה ורה כשנה ולאחר הקזות .
בבדיקת ספירת דם אחרונה ב-08\2010 :
המוגלובין- 15.3
המטוקריט- 47.4
leucocyes -12.8
שאלותי : מה משמעות התוצאות הנ"ל ? מה הגבול שמותר? האם בעיית הפולציטמיה ורה הינה הסכנה ביצירת קרישי דם ואו דברים נוספים ? איזה כדור הינכם ממליצים לקחת לפני טיסה ומה משך הטיסה על מנת ליטול תרופה ?
עלי לציין שהנני נוטל אספירין במינון של 75 מ"ג .
אודה לכם מאוד מאוד לתשובתכם בהקדם ומאחל לצוות הפורום כולו שנה טובה וחג שמח !
המשך יום נפלא !
יהודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודה
פרופ` אלן ברבי04/10/2010ערכים של המוגלובין והמטוקריט שמורים.
הטיפול באספירין שאתה מקבל ניתן למניעת קרישים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישהחן26/09/2010
שלום,
אני עושה מחר את הבדיקות להלן במרםאה מחוזית של כללית
lupus
A.B.2 GLYCOPROTEI
ANTI CARDIOLIPIN
FIBRINOGEN
PROTEIN C
PROTEIN S
PTT
PT
בנוסף, שבוע הבא אני עושה את הבדיקות הבאות בבלינסון:
FACTOR II XI VIII IX
האם לפני אחת מ-2 הבדיקות הללו אני צריכה להיות בצום?
ואם כן, כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן
פרופ` אלן ברבי04/10/2010לא. אפשר ורצוי לשתות לפני הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!! עזרה בתוצאותמאיר23/09/2010
שלום
בבדיקות התגלה
Immunofixation test(B) -נמצא פס השקעה מונוקונלי חזק מסוג IgA lambada
בנוסף נמצא פס השקעה חלש מסוג Lmbada שאינו ניתן לכימות.
IMMUNOGLOBULIN G 1320 שעשוי פעמיים
IMMUNOGLOBULIN G - 801.0
IMMUNOGLOBULIN N 55.9
MONOCLONAL BAND - הכימו מתייחס לפרקציה המונוקלונלית, אך עלול לכלול גם חלבונים נוספים, מחושב מתוך total protern
גיל -65
אודה לך אם תאיר את עיני, האם יש סיכוי לסוג של סרטן דם??
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני
פרופ` אלן ברבי23/09/2010ממצא זה דורש להשלים הבירור של מתלת מיאלומה
אני מניח ש IGA הוא 801 .
מציע לך לחזור לרופא שביקש הבדיקות בכדי
לקבל הפנייה במכון המטולוגי הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרה אדום וסיכונים?זיוה23/09/2010
אני בת 50 בריאה פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת על ידי אלטרוקסין. מעוניינת לדעת אם הורדת שיער באינפרה אדום על ידי קוסמטיקאית באזור הערווה, מסביב לפי הטבעת לא בפי הטבעת, מפשעות ובית שחי וכן רגליים, עלולים לגרום לממאירויות אודה לך על עזרתך וסבלנותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיוה
פרופ` אלן ברבי23/09/2010לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTT גבוה- ילדה בת שנתייםנונה21/09/2010
שלום,
ערכנו לבתי בת השנתיים בדיקת דם כהכנה לפני ניתוח לכריתת אדנואידים וכפתורים.
בתוצאות שהתקבלה נראה PTT 32.9 . בנוסף המוגלובין 10.8.
חשוב לי לציין שבעת הבדיקה בתי היתה במהלך טיפול אנטיביוטי -אוגמנטין 3.9 מ"ל פעמיים ביום (הבדיקה בוצעה ביום החמישי לטיפול). לא יודעת אם יש קשר.
הרופא המנתח אמר שמבחינתו הנתונים תקינים לצורך הניתוח, אולם רופא הילדים אמר כי הילדה אנמית וכנראה יש בעיה בקרישת דם כי תוצאת ה PTT חריגה וחושב שעלינו להתייעץ עם המטולוג. סיכמנו שנערוך בדיקה חוזרת.
אודה לחוות דעתך,
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נונה
פרופ` אלן ברבי23/09/2010מציע לך להגיע להמטולוג ילדים להשלמת הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Protein C Activityליאורה21/09/2010
שלום,
אני בת 37 ונוטלת גלולות רצוף עקב אנדומטריוזיס קשה.
בבדיקות לקרישיות נמצאו חריגות:
Protein C Activity נמצא 179אחוז
Lac-confirm-RVVT נמצא 29 שניות
PT-INR נמצא 0.9
מה זה אומר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאורה
פרופ` אלן ברבי23/09/2010נראה לי שהבדיקות תקינות.
מציע לך לפנות לרופא נשים בנושא גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוזיגוטיות לפקטור 2אישה לחוצה21/09/2010
שלום לך
אני בת 26 נשואה שנה ו 10 חודשים ללא ילדים. עברתי הפלה בשבוע 7 לפני 6 חודשים ורופאת הנשים הפנתה אותי לבירור קרישיות יתר והתגלה שאני הומוזיגוטית לפקטור 2 והשאר תקין.
עקב זה ואחרי התייעצות עם רופא המוטולוגיה אני אמורה להזריק קלקסן 40 מהיום הראשון של ההריון. עכשיו אני עוברת טיפולי פוריות ומזריקה במקביל להורמונים (גונאל אף) קלקסן, ואני מעוניינת במקביל לחזור שוב על בדיקת קרישת דם לפקטור 2.
אם אני רוצה לעשות את הבדיקה האם צריכה להפסיק את הקלקסן או שאין קשר ויכולה לבדוק גם במקביל לקלקסן?
אם יש השפעה אחרי כמה זמן מיום הפסקת הקלקסן אני יכולה לבדוק קרישיות יתר לפקטור 2?
שנית: שוב אני שואלת כי אין לי מספיק מידע ואני ממש לחוצה מהרגע בו גילו את הבעיה שיש לי, האם בעיה זו של קרישת דם תגרום להפלות חוזרות אצלי?האם ניתן להשיג הריון טבעי וללדת תינוק?
תודה וסליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
פרופ` אלן ברבי23/09/2010את במעקב מצויין!!!!
אין צורך לחזור על הבדיקת. זה פגם גנטי שלא משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם נמוכהחדווה20/09/2010
אני בת 44
מוצא תימני פולני
הייתי חולה באנגינה קשה ולאחריה רופאת משפחה ביצעה בדיקות דם
קרישת דם תוצאות
PT-INR 1.24
PT-SEC 16.7
PT% 74
FIBRINOGEN 481
סובלת ממיקורוציטוסיז כנראה על רקע של נשאות לטלסמיה שמעולם לא נבדקה.
בדיקת תפקודי כבד תקינה
מה המשמעות של תוצאות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
פרופ` אלן ברבי23/09/2010יש ירידה קלה ברמת ה PT
צריך לחזור לרופא שביקש הבדיקות להשלמת הבירור בעיקר בדיקת פקטורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ריאותמלכה20/09/2010
שכחתי להוסיף שנוסף לכך מזה כ20 שנה אני מטופלת בהידראה 500 נגד essential thrombozitozis. מקווה שכתבתי נכון את המונח. תודה, מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכה
פרופ` אלן ברבי23/09/2010יש תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)